Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-07, 19:52   #751
NaTaLaLa
BAN stały

Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010

W sumie spontanicznie, chociaz od zawsze marzylam o usa i w glebi duszy wiedzialam ze tu wyladuje
A przylecialam, bo mojej przyjaciolki od piaskownicy maz sluzy w US Army, i niestety odeslali go do Iraku...wysluchiwalam placzu codziennie ale powiedzialam dosc, przysylaj mi zaproszenie i bedziemy plakac razem.. w ciagu miesiaca zalatwilam wszystko, ambasade (dostalam wize od razu), bilet, pozamykalam sprawy w polsce i przylecialam (szkoly nie zaczynalam,praca jak praca planowalam odejsc to jedynie przyspieszylo moja decyzje)... rozczarowalam sie ta ameryka po wyjsciu z lotniska, ale zostalam duuuuuzo dluzej niz planowalam w ciagu miesiaca po przylocie poznalam TZ i tak jakos juz zostalo... moj tata mieszka niedaleko (US Virgin Islands), jezdzilismy dosc czesto do niego (poki ja jeszcze moglam) i jakos zlecial ten Irakowy czas.... przyjaciolki maz wrocil caly i zdrowy i zaczelismy szukac sobie mieszkanek z TZ-tami (wczesniej mieszkalysmy razem) teraz mieszkamy w jednym apartamentowcu, kilka drzwi dalej od siebie...i jest super tez staraja sie o dziecko

Ogolnie, jak to moja mama mowi mam 'dusze lochtuna' mieszkalam wczesniej w Grecji w Atenach (pojechalam ze swoim bylym chlopakiem, on uciekal przed wojskiem a ja bylam tak glupio zakochana ze polecialam z nim) i w Paryzu ( z familia)..... ale wracalam z tamtad szybciej niz przylatywalam jakos nie sluzyla mi europa...fajnie bylo przez krotka chwile po przyjezdzie ale pozniej czar pryskal....teraz jest dobrze,fakt ze daleko i tesknota dokucza ale daje rade...

Ale zem sie rozpisala :P haha
NaTaLaLa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-07, 19:59   #752
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NaTaLaLa Pokaż wiadomość
W sumie spontanicznie, chociaz od zawsze marzylam o usa i w glebi duszy wiedzialam ze tu wyladuje
A przylecialam, bo mojej przyjaciolki od piaskownicy maz sluzy w US Army, i niestety odeslali go do Iraku...wysluchiwalam placzu codziennie ale powiedzialam dosc, przysylaj mi zaproszenie i bedziemy plakac razem.. w ciagu miesiaca zalatwilam wszystko, ambasade (dostalam wize od razu), bilet, pozamykalam sprawy w polsce i przylecialam (szkoly nie zaczynalam,praca jak praca planowalam odejsc to jedynie przyspieszylo moja decyzje)... rozczarowalam sie ta ameryka po wyjsciu z lotniska, ale zostalam duuuuuzo dluzej niz planowalam w ciagu miesiaca po przylocie poznalam TZ i tak jakos juz zostalo... moj tata mieszka niedaleko (US Virgin Islands), jezdzilismy dosc czesto do niego (poki ja jeszcze moglam) i jakos zlecial ten Irakowy czas.... przyjaciolki maz wrocil caly i zdrowy i zaczelismy szukac sobie mieszkanek z TZ-tami (wczesniej mieszkalysmy razem) teraz mieszkamy w jednym apartamentowcu, kilka drzwi dalej od siebie...i jest super tez staraja sie o dziecko

Ogolnie, jak to moja mama mowi mam 'dusze lochtuna' mieszkalam wczesniej w Grecji w Atenach (pojechalam ze swoim bylym chlopakiem, on uciekal przed wojskiem a ja bylam tak glupio zakochana ze polecialam z nim) i w Paryzu ( z familia)..... ale wracalam z tamtad szybciej niz przylatywalam jakos nie sluzyla mi europa...fajnie bylo przez krotka chwile po przyjezdzie ale pozniej czar pryskal....teraz jest dobrze,fakt ze daleko i tesknota dokucza ale daje rade...

Ale zem sie rozpisala :P haha
Fajne odważna jesteś kobitko i dobrze tak trzymaj
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-07, 20:19   #753
NaTaLaLa
BAN stały

Raczej ciekawa wszystkiego co nieznajome:P ale to po tacie mam (rowniez lochtunie) :P

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Wlasnie rozmawialam z mama na temat lozeczek itp....czy wy wiecie ze ja bylam taka artystka ze nie spedzilam w lozeczku lacznie nawet tygodnia? haha, mama mowila ze jak tylko wkladali mnie do lozeczka byl jeden wielki krzyk...spalam miedzy mama a tata haha a jak podroslam ciut to spalam z TATA a mama na wersalce w drugim pokoju, a jak bylam chora spala na polowce rozkladanej przy lozku.... ale sie nasmialam no tego to bym sie po sobie nie spodziewala:P ile ja sie rzeczy teraz nadowiaduje to szok, az czasami wstyd sie przyznac hehe
Stary 2010-02-07, 20:36   #754
MadCat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
zreszta nie bede sie tlumaczyla
Wyraziłam swoją opinię i tyle, od tego forum mamy żeby rozmawiać, nie

Cytat:
zapytam ksiedza w prost czy moze byc ona chrzestna jesli sie zgodzi to problem z glowy
Jak powiesz prawdę,że muzułmanka to raczej nie licz na to że przejdzie. Jak wciśniesz kit to pewnie się uda bo jak by ksiądz to miał sprawdzić.
Tylko nie wiem czy to ma sens żeby dziecko swoje życie jako katolik zaczynało od kłamstwa. Nie wiem jakie wartości katolickie chcesz w ten sposób przekazać.
Chociaż wiadomo, że w tym kraju panuje wybiórczy katolicyzm więc w sumie wszytko w normie
I żeby nie było, że piszę to do Ciebie - nie, nie Po prostu na Twoim przykładzie więc nie bierz tego do siebie.

Cytat:
Witam konkubine ufff az mi ulzylo juz myslalam ze tylko ja tutaj(jak to moja sasiadeczka ukochana z polski mowi) 'szerze patologie'
Nie tylko Ty Chociaż ja tam nie lubię słowa "konkubina" i nie używam. Tż w żartach czasem mnie tak nazywa

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-07, 20:50   #755
NaTaLaLa
BAN stały

Ja tez nie uzywam chyba wole jednak slowo patologia (Pozdrawiam sasiadke )

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Ok, ja powoli zbieram swoj stragan...doczytam was wieczorkiem albo jutro po pracy jak zapewne wszystkie juz bedziecie spaly :P
Lece sie szykowac, bo wychodzimy z TZ do jego rodziny...mam dzis swieto footbolu wiec nie ma mowy o lezeniu w lozku do gory tylkiem (a szkoda)...
Milego i spokojnego wieczorku no i slodkich snow
Stary 2010-02-07, 21:13   #756
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JoannM Pokaż wiadomość
co do komuni to wydaje mi sie ze niektorzy dorosli sami nakrecaja dzieci, bo kiedys na komunie dostawalo sie lancuszek zloty,medalion, zegarek. Takie raczej symboliczne prezenty. potem zaczely sie rowery, a teraz to dostaja komputery, quady i nie wiem co jeszcze, prezenty po kilka tysiecy.
.
Ja nigdy na komunie nie dała takiego prezentu wypasionego mam tu na myśli aparaty , gry tv czy inne drogie rzeczy dla mnie na komunie powinno się dać coś co będzie pamiątką - łańcuszek , kolczyki dla dziewczynki , biblie jakąś ładna jak to ktoś dalszy itp.
Pomine już fakt kiecek dla mnie powinny być w kazdym kościele te alby dzieci w nich ślicznie wygladaja , tak samo jest ubrane kazde dziecko bez względu na status materialny rodziców no i dziewczynki niektóre w tych sukniach to jak panny młode rodzice nie znają umiaru . nie raz widziałam kiecki z gorsetami , makijaż , o włosach to już nie wspomne

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
Dzięki bardzo w sumie masz rację a jak zajdzie taka potrzeba wyśle Tż do sklepu i fnito ....
Pewnie od znajomych dostaniesz tez jakies zabawki więc spokojnie zanim dziecko nauczy się brać cokolwiek do ręki troszkę minie a wcześniej od zabawet ciekawsza będzie Twoja buzia . Dzieci najlepiej widza czarne i białe rzeczy na poczatku mozna więc pokazywac czarno białe obrazki itp rzeczy . ale to oczywiście za jakiś czas nie takiemu nowo urodzonemu . Maluchy lubią też jak się z nimi chodzi na rękach pokazuje mieszkanie , różne rzeczy jakie w nim są itp.
Stary 2010-02-07, 21:19   #757
dusiaka
Rozeznanie

[QUOTE=martuko;17021203
pokaz, pokaz ten pokoik Ja tez zarzaadzilam zmiany w sypialni, zeby sprawdzic czy zmieszcza sie lozeczka czy tez usimy przenisc sie do wiekszego pokoju. Ale da sie przejsc nawet jak dwa stoja i komoda tez powinna wejsc spokojnie, wiec chyba zostanie. Jedyne moje zmartwienie to ze w sypialni dosc szybko robi sie duszno - taki uklad pokoju i stara kamienica. Zamierzalam w dzien trzymac dzieci w innym pokoju a przed spaniem wietrzyc sypialnie, natomiest nie wiem jak z odpowiednia tamperature- tu mam pytanie do juz-mam - czy przy takich malenstwacjh musi byc cieplo i bezwietrznie??? Jakos nie wyobrazam sobie braku przeplywu powietrza, ale moze takie dzieci i lekki tylko prad skads to sie wyklucza? Teraz robimy najczesciej tak, ze uchylamy albo rozszczelniamy okno w pokoju obok i przez drzwi powietrze sobie cyrkuluje. Czy mozna tak zrobic, zwlasza w lecie czy okna powinny byc pozamykane zeby zaden przeciag sie bron boze nie zrobil??? Juz krecka dostaje z tymi ustaleniami. A moze rozwiazaniem bedzie oczyszczacz powietrza? taki z joniztorem? Pytam bo sama jestem uczulona na roztocza i wiem ze dusic sie to nieciekawa sprawa, nie chcialabym tego dzieciom zafundowac...
A co do okien, ja bym wolala roletki, kurz sie na nich nie zbiera
`;/[/QUOTE]

Martuko - obiecuję jutro wkleić zdjęcia.
Pojechaliśmy z TŻ do Ikei, kupiliśmy firaneczki, prawie przezroczyste, z delikatnym wzorkiem, ale upięłam je tak jakby to były ozdobne zasłonki. W razie potrzeby zdejmę upięcie, zasłonię okno i już. Rolety zostaną obowiązkowo.
Okna najczęściej mam rozszczelnione, nie czuć wiatru, ale powietrze w pokoju się wymienia. Miejsce na łożeczko znalazłam na ścianie, która nie graniczy bezpośrednio z oknem. Co do przeciągów - też muszę o tym pomyśleć, bo w naszym pokoju, w którym zamieszka tez dzidzia nie ma nawet drzwi. Wyjęliśmy je wraz z futrynami kilka lat temu, żeby było tak niby przestronniej.

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-07, 21:22   #758
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
jest jeszcze jeden fajny sprzedawca chyba NINO ma atrakcyjne ceny i tani koszt przesylki tez sporo rzeczy u niego zamawialam wplacilam tam pieniazki w poniedzialek a w srode juz dostalam zamowiony towar wiec go jak najbardziej polecam
Mogę POLECIC dzierwczyny TEGO sprzedającego bo zrobiłam raz a wszytsko u niego, porównywałam z cenami u innym chyba juz z 10 sprzdawców i reasumując wychodziło u niego najkorzystniej...
NAJWAZNIEJSZE... np. nie mieli wystawionego prześcieradła frotte z gumka na materac i czegos tam jeszcze napisałam meila i na stanie w sklepie u siebie mieli i dorzucili do przesyłki juz poza allegro. U nich jest tak że mozesz zapytac co chcesz z jakiej firmy i dla ciebie to sprowadzą alb9o maja tylko nie wystawione.

Cytat:
Napisane przez martuko Pokaż wiadomość
Czy wy pierzecie tez wklady do poscieli? Trzeba? nie zniszcza sie??? Czekam jeszcze na jedne poscielki, zamowie chyba wozek z fotelikami od razy, na poczatku mialam w dwoch turach ale chyba tez musi posmierdziec i jak ja potem przy dzieciaczkach bede okna przetwierac??? a balkonu nie mam niestety.
)
Dziewczyny ile osób tyle opini ale ja wyprałam tylko dlatgeo że to nowe fabrycznie i naparwde czuc chemie przeciez to jest dodtykane i zakurzone.. a skoro antyalergiczne to chociaz raz można przeprać.
Ja nawet swoja kołdrę 200x220 cm piore 2 razy w roku. Bo po to sie kupuje antyalergiczne chyba nie? a np. swoja pościel zmieniam co 2-3 tyg.. bo jestem alergik na kurz i roztocza.. i nie kicham tyle
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość

PS. OLIWKA waży już ponad 2 kg. Muszę zmienić jej ksywkę z Calineczki na mały Budda.
jej ja tez chce małego buddę zobaczyć ?PoP ciesze sie strasznie !!! Już tylko kilkaset gram i do domku z mała!!!
Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Ja mam dziś chyba jakiś dzień "rozsądku"- czy naprawdę trzeba prać wypełnienia pościeli i pluszaki????? Szczerze mówiąc do głowy mi to nie przyszło- czy to nie jest już na wyrost? Oczywiście nikogo tutaj nie krytykuję i autentycznie się pytam, bo niby skąd mam wiedzieć. Ale czy w takim razie np.swoje koszule nocne i piżamy też mam prać w dzieciowym proszku żeby dziecko karmione piersią nie miało broń Boże styczności ze skórą na której była odzież prana w innych proszkach? Paranoja czy rzeczywistość, o której ja nie wiem?
..
Moja mama np. pierze swoje rzeczy tylko w Jelpie bo musi, ale juz ze swoimi piżamami itd. to przesada przeciez dzidzi n8ic nie bedzie że bedzie dotykało raczka czy czyms tam mamy koszuli...
no chyba że mama tez ma delikatna skóre i pierze wzytsko w delikatnych proszkach...

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Dziewczyny poradzcie mi czy lepiej wziąc laktator ręczny avent czy tommee tippee?może któraś z was ma porównanie albo coś...
W rankingach najlepiej wychodził Avent ISIS i taki tez mam.

Spedziłam super weekend Kasda dzis pojechała do domu rano a od 13 mega imprezka 70 urodziny mojej babci... goście rozeszli sie ok 20
Film "Randka w ciemno" bardzo fajny.. ale ja wogóle kocham polskie komedie jakieby nie były i ta "polszczyzna" jest najlepsza.. ..

Mała moja jest bardzo aktywna i wczoraj i dzis ....

a to ja z Kasia

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-07, 21:22   #759
ania p
Zakorzenienie

Troszkę Szymka z dziś
Stary 2010-02-07, 21:31   #760
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
drcron...Ty sie zaczelas bac?? ja dzis wchodze w 35!!!!! Szok..... na sama mysl mam stracha... ;/ ale damy rade wszystkie tu zgromadzone hehe...chociaz pamietam jak bylam w 16,20.... wtedy tez wydawalo sie ze to juz blisko hehe
Natala a tobie sie nie pomylilo... bo ty masz termin tydzien wczesniej niz ja, dzis chyba konczysz 35 tydz. a zaczynasz 36... nie chce cie straszyc.... hehe ja mam wpisana date porodu na 20.03 i wg tego zacznam dzis 35, choc moj gin sie z tym nie zgadza i mowi, ze jestem jakies 2 tyg dalej ty sie kobito szykuj!!! za 2 tyg. dzidzia bedzie gotowa

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Ode mnie na pewno "bury" nie dostaniesz- witaj w klubie konkubin
witam w klubie ja tez konkubina ehhhh jak ja nie lubie tego okreslenia zawsze sie z M. nabijamy jak ktores z nas idzie za drugiego cos zalatwic cos do urzedu, albo gdzies dzwoni.... "dzien dobry moja konkubina skladala wniosek...."

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
Patrzcie jakie ogloszenie o prace znalazlam
SC DAKO
Obsługa kompleksowa inwestycji budowlanych.
Samodzielny handlowiec-przedstawiciel
dolnośląskie
Opis stanowiska:
  • Kompleksowa obsługa inwestycji budowlanych
  • Doradztwo techniczno handlowe na terenie wskazanego regionu

Wymagania:
  • Determinacja do pracy
  • Umiejętności negocjacyjne
  • Pracocholizm

Oferujemy:
  • Niebanalne zadania
  • Prowizyjny system wynagrodzenia
  • Szkolenia

Wynagrodzenie:
Od 1500 do 5000 PLN miesięcznie brutto

Forma kontaktu:
Aplikacje prosimy przesyłać na adres e-mail:

slawekciosek@gmail.com z dopiskiem praca
: hahaha: dobre to ciekawe czy zaswiadczenie z poradnii psychiatrycznej wystarczy
Stary 2010-02-07, 22:36   #761
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
mam dzis swieto footbolu wiec nie ma mowy o lezeniu w lozku do gory tylkiem (a szkoda)...
No tak-super bowl to prawie drugie Christmas
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-07, 22:58   #762
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

o jej! ale naskrobalyscie

Witam i zabieram sie za nadrabianie.

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

nie mam juz sily odpisac ale pochwale sie ze dzis zaczynamy 33 tydzien
licze date porodu 27.03 bo gin powiedziala ze jak nie urodze do tego czasu to do szpitala bo maly jest na prawde duzy

a teraz uciekam bo padnieta jestem i poodpisuje jutro buziaczki.

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

drcron 6 tygodni ci zostalo? liczysz juz od 38? ;-) uciekam dobernoc;D
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 06:48   #763
drcron
Zakorzenienie

Darusia tak ja licze do 38 tygodnia bo moje dziecie ma wymiary wieksze o 4 tygodnie wiec wsio jest mozliwe

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 07:03   #764
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
o jej! ale naskrobalyscie

Witam i zabieram sie za nadrabianie.

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

nie mam juz sily odpisac ale pochwale sie ze dzis zaczynamy 33 tydzien
licze date porodu 27.03 bo gin powiedziala ze jak nie urodze do tego czasu to do szpitala bo maly jest na prawde duzy

a teraz uciekam bo padnieta jestem i poodpisuje jutro buziaczki.

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

drcron 6 tygodni ci zostalo? liczysz juz od 38? ;-) uciekam dobernoc;D
a jaki masz termin wg OM?? mnie nawet w szpitalu liczyli wg OM, chociaż u mnie różnica jest minimalna bo z OM mam na 31 marca a usg na 29 ale i tak sama sobie liczę wg OM i w każdy czwartek rozpoczynam nowy tydzień
ania p nie mogę się napatrzeć na Szymka bo ja strasznie lubię ładne dzieci a jeszcze jak są jakieś troszkę mądralińskie i wygadane to hoooo zakochuję się od razu
coś miałam jeszcze odpisać i zapomniałam
a my wczoraj byliśmy w kielcach na zakupach już chyba ostatecznie ostatni raz przed porodem bo ja się już nie nadaję...plecy nawalają sikać się chce co chwilę, wkurzają mnie kolejki przy kasach ehhh. Ale dostaliśmy 300 zł od teściowej na bujaczek i kupiliśmy z Fischer'a podoba mi się bardzo ładny tylko z samymi wibracjami ale bez melodyjek no ale cóż....jeszcze sobie upatrzyłam krzesełko do karmienia takie co później się demontuje górę i ma się normalny stoliczek i krzesełko dla dziecka już takiego chodzącego teściowa powiedziała ze też zasponsoruje tylko to krzesełko w kielcach kosztuje ponad 600 zł musze na all poszukać w niższej cenie...dobrze chociaż, że nam w tajemnicy przed teściem czasem jakąś kasę dla małego rzuci ale my to trakrujemy jako rodzaj przekupstwa żebyś my się nie wyprowadzali....no ale tak to dokładnie wygląda
aha, drcron Kielce są 48 km ode mnie jakbyś była to zapraszamy
a Wiecie jak się wkurzyłam, oczywiście zaliczyliśmy Mc'a i było pełno ludzi no i koło nas siedziało takie małżeństwo, babka może koło 35 lat i dziecko w foteliku około 10 miesięcy...no i zobaczyła że ja w ciąży i tak się gapiła na mnie co chwile jak jadłam...i w pewnym momencie mówi do tego swojego męża: "zobacz jak głupia - w ciąży a taki plastik w siebie ładuje, ciekawe jakie to dziecko będzie" ja na mojego tż, on na mnie i zdębieliśmy...zatkało mnie, żeby jej wygarnąć bo najlepsze było to, że skubała "kotleta" z big mac'a i wciskała temu dziecku!!! i kto tu głupszy ja czy ona??? tylko jak już wstawaliśmy i się ubierałam to powiedziałam do mojego tż, że taka stara a taka głupia...i usłyszała to...ale nie jestem usatysfakcjonowana a jedynie zła na siebie że jej nie wygarnęłam!!! aaa i żeby czasami nie było jej wiek nie wskazywał na starość - żeby mi się tu nikt po 30 ce nie obruszył!!!
a i jeszcze jedno, przez całą ciążę nigdzie nikt i nigdy mnie nie przepuścił przy żadnej kasie w sklepie...nie wiem gdzie u was są te kasy pierwszeństwa...u mnie nikt mojej ciąży nawet nie zauważa a jak pod kauflandem stanęłam na miejscu dla kobiet z wózkami dziecięcymi i dziećmi to gość odśnieżający parking mi zwrócił uwagę, że mam przestawić samochód bo nie mam ani wózka ani dziecka...no to mu brzuch pokazałam i się spytałam "a tu niby co mam??" i zgłupiał

Edytowane przez Baobabek
Czas edycji: 2010-02-08 o 07:05
Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 07:34   #765
drcron
Zakorzenienie

Darusia ale Ty masz ten sam termin wedlug OM jak ja to czemu Ty wchodzisz na 33 tydzien a ja na 32 ?? nie kumam tego albo ja liczyc nie umiem albo juz sama nie wiem o co chodzi no ale moze ja zle cos licze
Dziewczyny jak to jest prosze pomozcie mi bo zaczne rozpakowywac sie wczesniej i bede zdziwiona ze urodzilam nie wczesniaka ostatnia miesiaczke mialam 28.06.2009 lekarz wyliczyl mi termin na 04.04.2010 czy ten termin jest dobrze wyliczony bo ja juz sama nie wiem prosze o pomoc

Baobabku ja nie patrze na oznaczenia kasowe poprostu podchodze do informacji w sklepie i mowie ze jestem w ciazy i ze chce by obsluzono mnie poza kolejka i zawsze albo w informacji przy ochronie mnie kasuja i wychodze wejsciem albo w innej kasie mnie wpuszczaja a wiekszosc kas w marketach jest oznaczona u gory w auchanie takie sa w tesco jak widze kolejke w takiej kasie to pcham sie ostro do przodu jedyne co to jak stoi matka z dzieckiem to sie przed nich nie wpycham tylko staje za nimi bo wiem ze tej babce tez ciezko
a jak bedziemy w kielcach napewno dam znac bysmy mogli sie spotkac

a ja sie dolanczam do osob z rozstepami pojawil mi sie jeden w dziwnym miejscu bo nad kolanem czy to mam zaliczyc do rozstepow ciazowych??
Dzisiaj u mnie SR i kapanie maluszka a ja nie pojade bo nie mam z kim chyba ze tescia namowie ale watpie czy sie zgodzi i co i nie bede wiedziala jak sie kapie dziecie

Stary 2010-02-08, 07:49   #766
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Darusia ale Ty masz ten sam termin wedlug OM jak ja to czemu Ty wchodzisz na 33 tydzien a ja na 32 ?? nie kumam tego albo ja liczyc nie umiem albo juz sama nie wiem o co chodzi no ale moze ja zle cos licze
Dziewczyny jak to jest prosze pomozcie mi bo zaczne rozpakowywac sie wczesniej i bede zdziwiona ze urodzilam nie wczesniaka ostatnia miesiaczke mialam 28.06.2009 lekarz wyliczyl mi termin na 04.04.2010 czy ten termin jest dobrze wyliczony bo ja juz sama nie wiem prosze o pomoc

Baobabku ja nie patrze na oznaczenia kasowe poprostu podchodze do informacji w sklepie i mowie ze jestem w ciazy i ze chce by obsluzono mnie poza kolejka i zawsze albo w informacji przy ochronie mnie kasuja i wychodze wejsciem albo w innej kasie mnie wpuszczaja a wiekszosc kas w marketach jest oznaczona u gory w auchanie takie sa w tesco jak widze kolejke w takiej kasie to pcham sie ostro do przodu jedyne co to jak stoi matka z dzieckiem to sie przed nich nie wpycham tylko staje za nimi bo wiem ze tej babce tez ciezko
a jak bedziemy w kielcach napewno dam znac bysmy mogli sie spotkac

a ja sie dolanczam do osob z rozstepami pojawil mi sie jeden w dziwnym miejscu bo nad kolanem czy to mam zaliczyc do rozstepow ciazowych??
Dzisiaj u mnie SR i kapanie maluszka a ja nie pojade bo nie mam z kim chyba ze tescia namowie ale watpie czy sie zgodzi i co i nie bede wiedziala jak sie kapie dziecie
dobrze liczysz, ja też liczę wg OM. a darusia liczy wg usg i stąd macie tą różnicę

Stary 2010-02-08, 07:51   #767
Łaciata
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
a i jeszcze jedno, przez całą ciążę nigdzie nikt i nigdy mnie nie przepuścił przy żadnej kasie w sklepie...nie wiem gdzie u was są te kasy pierwszeństwa...u mnie nikt mojej ciąży nawet nie zauważa a jak pod kauflandem stanęłam na miejscu dla kobiet z wózkami dziecięcymi i dziećmi to gość odśnieżający parking mi zwrócił uwagę, że mam przestawić samochód bo nie mam ani wózka ani dziecka...no to mu brzuch pokazałam i się spytałam "a tu niby co mam??" i zgłupiał
Do mnie facet przy kasie pierwszeństwa: ale tu jest oznaczenie tylko inwalidów na wózkach i matek z wózkami. Grzecznie spytałam pokazując na mój brzuch, czy mam wypakować dziecko do wózka?

W pierwszej ciąży dobrze się czułam i zwyczajnie nie chciało mi się szukać kasy, a później tłumaczyć. Stałam w kolejkach i nigdy nie zdarzyło się, żeby mnie ktoś z własnej woli przepuścił w kolejce. W komunikacji miejskiej ustępowały mi miejsca wyłącznie osoby dobrze po 70-tce - oczywiście nie korzystałam, nie było potrzeby. Natomiast teraz jestem bezczelna. Na zakupy jeżdżę jedynie jak już nie ma wyjścia i zawsze idę do kas pierwszeństwa. Oczywiście w W-wie w większości przypadków zwykłe "przepraszam, jestem w zaawansowanej ciąży, czy mógłby Pan/Pani mnie przepuścić, bo tu jest kasa pierwszeństwa" nie wystarcza. Nawiązują się głupie dyskusje, ludzie się obrażają, wychodzą z kolejki i idą do innej (co za bardzo sensu nie ma). Na szczęście mój TŻ wygląda, jak wygląda, i jak on podchodzi, to dyskusje cichną

Do kupienia został mi już tylko spirytus w monopolowym, koszulki nocne przyjdą na dniach, także można powiedzieć, że wszystko już mam. Wczoraj jeszcze zamówiłam dobry nawilżacz powietrza, bo jednak wszyscy mamy wysuszone zatoki, a ten mój obecny kiepski jest - za dużo wilgoci idzie na okoliczne sprzęty, zamiast w powietrze.

Za 3 tygodnie o tej godzinie już będą mnie do krojenia szykować - ależ zleciało...
Stary 2010-02-08, 08:32   #768
Isis23
Zakorzenienie

Cytat:
faaajne zajecia z kapania sa zapytaj tescia a noz widelec cie podwiezie...
u mnie na SR kapanie to byly chyba najlepsze zajecia... tatusiowie cwiczyli kapanie na lalce.. najlepszy moment; wyjmuja dziecie z wanienki i "otrzepuja"tak wiecie jak czasami sie odsacza cos z wody... hehehe.. polozna mówiła ze kazdy tak facet robi... u nas na zajeciach tez wyjatku nie było

Cytat:
Napisane przez Łaciata Pokaż wiadomość

Za 3 tygodnie o tej godzinie już będą mnie do krojenia szykować - ależ zleciało...
mnie pewnie tez... jutro sie dowiem dokladnie bo wizyta w Poznaniu jutro mnie czeka...

i moje wypocinki fotograficzne

mama aniołka *28.02.2010- [*] 17.03.2010

Isis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 08:47   #769
drcron
Zakorzenienie

ktoras z was ppytala o szablony na podusie misia znalazlam na biedronke
http://show.7ya.ru/private.aspx?Rubrid=73787&ob=0
http://chusty.info/forum/showthread....zabawek/page16
http://miju-maskoty.blogspot.com/200...1_archive.html
http://www.instructables.com/id/Tedd...emote-Control/
ale nadal szukam wzoru na tego misia
http://ogrish1.w.interia.pl/rolo69.jpg

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

a moze sama pojade ?? tylko ze busem ale kto mnie potem odbierze moze pojde spa do mamci mojej a maz rano z pracy mnie zabierze skoro mowisz ze te zajecia takie fajne bo ja autem sama jezdzic nie moge ze wzgledu na bezpieczenstwo otaczajacych mnie ludzi dzidziol uciska mi na nerw prawej nogi i zasem ona robi sie bezwladna i jak mam na gazie to nie czuje ze dodaje i ze gwaltownie przyspieszam i maz zabral mi kluczyki bym nie zrobila nikomu krzywdy

Edytowane przez drcron
Czas edycji: 2010-02-08 o 08:44
Stary 2010-02-08, 09:04   #770
ita83
Wtajemniczenie

hej dziewczyny - te duze i ta mala 2kg Super ze Oliwka tak szybciutko rosnie
Mi sie wczoraj tak fajnie zab ulamal - jeszcze tego brakowalo - i szukam dentysty na gwalt.......
A tak po za tym wczoraj odbylam kolejna powazna rozmowe z brzuszkiem i doszlam do wniosku ze chcialabym zeby maly pojawil sie na swiecie z 5 dni za szybko i swieta wielkanocne spedzil juz z nami - wiem wiem glupia baba ze mnie z takimi zyczeniami.....
Stary 2010-02-08, 09:34   #771
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny - te duze i ta mala 2kg Super ze Oliwka tak szybciutko rosnie
Mi sie wczoraj tak fajnie zab ulamal - jeszcze tego brakowalo - i szukam dentysty na gwalt.......
A tak po za tym wczoraj odbylam kolejna powazna rozmowe z brzuszkiem i doszlam do wniosku ze chcialabym zeby maly pojawil sie na swiecie z 5 dni za szybko i swieta wielkanocne spedzil juz z nami - wiem wiem glupia baba ze mnie z takimi zyczeniami.....
ja tez to codziennie powtarzam swojej niuni siedzacej w brzuszku mowie jej ze albo niech wyjdzie wczesniej albo niech poczeka do 6 kwietnia i wyjdzie po swietach bo na swieta to slabsza opieka w szpitalach mniej lekarzy i poloznych i 4 kwietnia mamy chrzciny maz znow jest chrzestnym i co bedzie jak ja zaczne rodzic w kosciele przeciez nie bede krzyczala na ksiedza zeby szybciej ten chrzest odprawial bo mi wody odeszly hehe chcialabym zobaczyc mine tescia i gosci

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

znalazlam jeszcze takie misie
http://picasaweb.google.com/angeles0421/RevistaDeBebe#
http://www.grupy.senior.pl/Re-Misio-...2097337,3.html

Stary 2010-02-08, 09:38   #772
mloda1989
Zakorzenienie

to my drcron mamy chyba taki sam termin wg OM heh bo ja ostatni okres mialam 30 czerwca

a ja na 12 mam dzisiaj egzamin z hydrauliki...;/
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 09:38   #773
EQusska
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Troszkę Szymka z dziś

slodki synusss

witajcie....

ale sie rozpisujecie....

u mnie jakos dziwnie nocka minela....i jeszcze to twardnienie brzucha

eheheh

boje sie ze wczesnie urodze.....

Pogoda tez nie nastraja pozytywnie.....bo ponuro...eheh

Mloda-to trzyma kciuki za egazmin

milego dnia

Edytowane przez EQusska
Czas edycji: 2010-02-08 o 09:40
EQusska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 09:38   #774
aneczkkaa
Zakorzenienie

Hejka mamuśki

Cytat:
ja tez to codziennie powtarzam swojej niuni siedzacej w brzuszku mowie jej ze albo niech wyjdzie wczesniej albo niech poczeka do 6 kwietnia i wyjdzie po swietach bo na swieta to slabsza opieka w szpitalach mniej lekarzy i poloznych i 4 kwietnia mamy chrzciny maz znow jest chrzestnym i co bedzie jak ja zaczne rodzic w kosciele przeciez nie bede krzyczala na ksiedza zeby szybciej ten chrzest odprawial bo mi wody odeszly hehe chcialabym zobaczyc mine tescia i gosci

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

znalazlam jeszcze takie misie
http://picasaweb.google.com/angeles0421/RevistaDeBebe#
http://www.grupy.senior.pl/Re-Misio-...2097337,3.html
A ja chce żeby mój synek był z pod znaku Ryb hihi ale mamy życzenia.

Jednak mam nadzieje że się uda
20-12-14 10 tc
Stary 2010-02-08, 09:41   #775
Baobabek
Zakorzenienie

wrrrr wstałam sobie 3 śniadanie naszykować i mi się brzuch postawił - stwardniał nagle bardzo i tak poczułam jakby mi mały coś wsadzał nie powiem gdzie....no tam gdzie wyjście jego na świat...a już się napaliłam, że mnie ojciec do siostry zawiezie

Stary 2010-02-08, 09:57   #776
EQusska
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
wrrrr wstałam sobie 3 śniadanie naszykować i mi się brzuch postawił - stwardniał nagle bardzo i tak poczułam jakby mi mały coś wsadzał nie powiem gdzie....no tam gdzie wyjście jego na świat...a już się napaliłam, że mnie ojciec do siostry zawiezie

to lez i wypoczywajjj....bo nie dobrze jak twardnieje.....
EQusska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 09:57   #777
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość

ponawiam prosbe dusiaka pokaz pokoik...a zwlaszcza ta sciane...bo my nadal mamy probelm z nasza....brakuje tylko mebli bo te sa tymczasowe.....tezet robi na calej dlugosci takie niskie szafki z dębu bielonego... i obudowy glosnikow tez beda zmieniane na takie debowe, a schowek na plyty bedzie rozebrany i szuflady wmontowane w te szafki... tylko mimo tego paska sciana i tak wydaje sie taka nijaka
mloda - Ściana jest z kamienia, w nią wpuszczony telewizor. Ta jedna ściana ma kolor czekoladowy, trzy pozostałe sa jasne. Mebli w pokoju nie zmienialiśmy, szkoda nam było kasy. Stary segment rozdzieliliśmy na części, co nieco wyrzuciliśmy. Na wszelki wypadek kupiliśmy kilka pudeł, stoją na szafie- na razie puste Na jednej ze ścian zyskaliśmy miejsce na łóżeczko. Nad łóżeczkiem będzie lampka, taka niebieska gwiazdka z Ikei. W oknach od kilku lat były rolety, ale jednak kupiliśmy firanki. Teraz są podpięte po bokach okna, ale jeśli będzie trzeba mogę nimi zasłonić całe okno.

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 10:05   #778
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
mloda - Ściana jest z kamienia, w nią wpuszczony telewizor. Ta jedna ściana ma kolor czekoladowy, trzy pozostałe sa jasne. Mebli w pokoju nie zmienialiśmy, szkoda nam było kasy. Stary segment rozdzieliliśmy na części, co nieco wyrzuciliśmy. Na wszelki wypadek kupiliśmy kilka pudeł, stoją na szafie- na razie puste Na jednej ze ścian zyskaliśmy miejsce na łóżeczko. Nad łóżeczkiem będzie lampka, taka niebieska gwiazdka z Ikei. W oknach od kilku lat były rolety, ale jednak kupiliśmy firanki. Teraz są podpięte po bokach okna, ale jeśli będzie trzeba mogę nimi zasłonić całe okno.

Ale extra moje klimaty lubie takie kolorki
bardzo mi się podoba wszystko do siebie pasuje

Ja mam mieszkanko w beżach porobię fotki któregoś dnia jak posprzątam hihihi
20-12-14 10 tc
Stary 2010-02-08, 10:10   #779
mloda1989
Zakorzenienie

fajnie to wyszlo... u nas jak juz cos zmeinimy to srodek bedzie wklesly bo podoba mi sie ten nasz pasek fioletowy...a boki mozn ado przodu jakos wysunac...tylko tezet uparl sie na osiwetlenie ktore padalo by z bokow na ten fiolet...
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 10:10   #780
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
pięęęęknie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości