|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziś tz wyżywa się na pizzy , Sandra mu asystuje i co chwilę dochodzą do mnie jakieś dziwne odgłosy, kiedy tz próbuje naśladować słonia ![]() A tak w ogóle, to dzisiaj Sandra zaśmiała się na głos już kilka razy
|
|
#1592 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Guciu super tak slyszec jak sie dziecko smieje
ucaluj ta smiechotkeSam to super ja uwielbiam usmiechy mojego skarba a i ty sie doczekalas![]() Malinko gratulacje dla Tomeczka za jabuszko duzy chlopczyk juz![]() a ja musze sie wam tez pochwalic. MAMY 1 ZĄBEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!! gorna prawa trojka wyszla w nocy a widac ze zaraz bedzie tez czworka
|
#1593 |
|
Raczkowanie
|
hmmm Dominik w buzi ma aventa chyba że dojrzałaś tam gdzies canpola bo to te tak daleko latają :P
Kochane co z moim pytaniem PROSZĘ O POMOC Czy mogę dawać kropelki SabSimplex co drugie karmienie i dodatkowo BioGaię - priopiotyk????? Bromi - nasz dzień zaczął się "planować" ale w nocy dalej min 2 pobudki ale wcina już więcej więc przerwa pierwsza po 4h kolejna po 3 a rano 2h (tak od 5.00 śpi do 7). Domiś też sie uśmiecha ale nieświadomie:-(, ale próbuje coś mówić... Dzięki za komplementy :-* Edytowane przez moniam85 Czas edycji: 2010-02-07 o 17:28 |
|
|
|
#1594 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domagam się zdjęcia ![]() Cytat:
Jak będziesz na siłach, to jak rano się budzi co 2 godziny, to spróbuj mu dać smoczka, może uśnie i ta przerwa się wydłuży. Co do pytania, to ja się nie znam na tym,najlepiej zapytaj lekarza, albo położną
|
|
#1595 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak tak dalej pójdzie, to Tomek będzie niedługo miał pełne uzębienieNo i uważaj, żeby nie podawać mu za dużo kwaśnych pokarmów Cytat:
No dobra. Zmykam na tztową pizze ![]()
|
|
#1596 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1597 |
|
Zakorzenienie
|
Brombusiu probowalam zrobic zdjecie zabka
Guciu tak pamietam. musze wyslac tz do sklepu po szczoteczke bo nie mamy. poza tym wciaz zapominam kupic sobie jakies podpaski bo nie mam a w sumie nie wiadomo kiedy ta @ sie pojawi. Mam tampony i w sumie nie wiem.. chyba przez pierwszy cykl sie wstrzymam..
|
#1598 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:choc jestem w szoku - trojki?! jak na kieł to strasznie szybko zazdroszczę Wam spacerków - my jeszcze uziemieni w domu do wizyty kontrolnej w czwartek mały dalej kaszle i ma taki moktry idrywający, niby dobrze, bo mu się oczyszcza - ale ciężko sie tego słucha, choć powiem, ze jak mu sie czasem zwymiotuje przy kaszlu to brak jest ropnych plucin i to mnie cieszy |
|
|
|
|
#1599 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie z Adim bylo zupelnie inaczej. najpierw byly jedynki, potem dwojki czworki i trojki.
a moja siostra jak miala 4 miesiace miala juz 4 zeby
|
#1600 |
|
Wtajemniczenie
|
moj chrześniak urodził się z jednym zębem
to dopiero jest szybko
|
|
|
|
#1601 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Przeleciałam Was po krótce i pewnie zaraz zapomnę co miałam napisac...Jeżeli chodzi o kremy na rozstępy to ja nie polecam, m.in. przez to stracilam pokarm. Smarowałam sie Mustela i małej zapach nie pasował. Płakała przy karmieniu, nie chciała cycka złapac... i dlatego przeszlam na butelke - dopiero pozniej stwierdzilam, ze ten cyrk zaczal sie od momentu jak zaczelam sie smarowac. Dziwne, bo na balsamy do ciala i perfumy nie reagowala. Co do wagi to ja waze 3 kilo mniej niz przed ciaza ![]() Co do pieluszek, to ja uzywam tylko Pampers Premium, uwazam, że są najlepsze i najbardziej delikatne. Używałyście już ich?? Naprawde polecam ![]() Kropka GRATULUJĘ pierwszego ząbka )) Czekamy na fotki!!!![]() Kachula co do hula hop to ja polecam takie http://www.allegro.pl/item900510519_...najtaniej.html Jest świetne, ale na poczatku trzeba sie przyzwyczaic, bo strasznie boli jak sie kreci, bywalo, ze mialam siniaki ![]() Jeszcze chcialam sie zapytac dziewczyn, które dają swoim dzieciom kaszke kukurydziana. Dlaczego ją podajecie? Lepiej dziecko po tym śpi? Moja mala jutro konczy 3 miesiac, a je w dzien co dwie - trzy godziny tak po 60 ml. Czy to jest normalne??W sumie na wadze ladnie przybiera, ale moze gdybym dala jej ta kaszke to bardziej by sie najadala?? Sama juz nie wiem, Pomóżcie!!!! :prosi :![]() Brombusiu co Ty byś zrobiła, żeby mała jadla wiecej i rzadziej jadla?? A Wasze dzieciaczki są przepiękne ![]() Pewnie połowy zapomnialam napisać, ale narazie to wszystko co pamietam. ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- No i przypomnialo mi sie jeszcze. To jest moje konto na NK, kogo jeszcze nie mam w swoich znajomych to zapraszam http://nasza-klasa.pl/#profile/912689 Zahario dostalas ode mnie wiadomosc na priva?? Bo nie wiem czy w koncu wysłałam?? Czekam na oferty z biur podrózy. Mają nam znaleźć i Krete i Rodos. Zdecydowalismy sie na poczatek czerwca. Mam nadzieję, że sie spotkamy Już nie mogę sie doczekacChciałabym zobaczyc na zywo to Twoje małe, piękne cudo ) Przywieziemy duuużo spineczek
|
#1602 |
|
Zakorzenienie
|
Kropko gratulujemy pioerwszego ząbka, ale szybciutko
![]() Moja ksiezniczka juz sie swiadomie usmiecha, ze mi sie czasem chce plakac ze wzruszenia Ja smaruje piersi kremem Perfecta mama z Dax cosmetics Kurcze Brombi zdolowalas mnie.. my narazie rzadko chodzimy na spacerki. Tz ma ta reke nie teges i przez to ciezko mu sie wozek znosi z trzeciego pietra. Kurde...nie wiem jak on pojdzie do pracy jak ja bede sama 15 kg wozek znosila + Malutka![]() ale od jutra codziennie chodzimy na spacerki. Ja sama teraz bede chodzila a Tz mi tylko bedzie wozek znosil... |
|
|
|
#1603 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zabieram tylko gondolę ze sobą, a już jest co nosić. Ewentualnie sprawcie sobie chustę albo nosidełko, takie w krótym można nosić od 0+ Cytat:
Spróbuj zajmować córę czymś innym, ja wiem, kładź na brzuszku, szeleść jakąś folią, zabawiaj grzechotką, podaj smoczka, ewentualnie herbatkę lub nawet tylko wodę przegotowaną. Wiadomo, woda czy herbatka napełnią trochę żołądek, ale to szybko przeleci. A jak już przeleci, to i apetyt jest większy.
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2010-02-07 o 20:16 |
||
|
|
|
#1604 | ||
|
Zakorzenienie
|
Filuś przez 45 minut dopingował Tatusia przy składaniu rowerka i tak się tym zmęczył, że po kąpieli padł jak kawka
![]() Jak dasz radę to zrób, bo strasznie jestem ciekawa. Normalnie przeżywam to, jakby to Filusiowy ząbek był Gdzieś czytałam, że jak się dziecko urodzi z ząbkiem to mu go wyrywają. Prawda to? Cytat:
Nie dawaj jej od razu butli, tylko spróbuj ją zabawiać, odracać uwagę, albo daj smoczka. Tak stopniowo wydłużaj o 5, 10, 15 minut. Co do kaszki to ja na razie nie daję, Młody śpi w sumie całą noc, myślę że jak zacznę wprowadzać jakieś jabłuszka itp. w połowie 5 miesiąca to może pokuszę się o jakieś kaszki czy kleiki, ale muszę to omówić z pediatrą, bo ja ta trochę bojąca jestem ![]() Wysłałam Ci zaproszenie na NK ![]() Cytat:
To było tak z mrugnięciem oczka, nie widziałaś? Ale spacerek na świeżym powietrzu dla zdrowego dziecka, to jest najlepsze co może być, a i Tobie spacer jak świeci słoneczko się przyda, żebyś się dobrze czuła i fizycznie i psychicznie. A z tym trzecim piętrem to współczuję, ja na jedno targam wózek i czasami mam dość. Tyle, że ja mojego nie znoszę, bo nie uniosę, więc wciągam wózek po jednym schodziku i jakoś idzie
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2010-02-07 o 20:13 |
||
|
|
|
#1605 |
|
Wtajemniczenie
|
Brombi o tym wyrywaniu zabka po porodzie to nie slyszalam
ale rozmawialam z nasza pediatra o tych anomaliach i ona stwierdzila, ze to jest duzy problem - bo czesto takie zabki dzieciom ropieją Grześ dziś zjadł ......................... ....... uwaga ......................... ...... 790 normalnie biorąc pod uwagę, z etydzięń temu jadał po 390 to jestem taka szczęśliwa - biostyminę bierze juz 9 dni - jeszcze 11 to moze apetyt mu sie poprawił i wraca do normy sprzed szpitala w czwartek zapytam nasza pediatre o ten biogaie, o której pisała Moniam - juz sobie zapisałam w kalendarzu ostatnio wszystko zapisuje bo zapominam, a pozniej jestem na siebie zła ma ky lezy w łożeczku i sucha jak TZ czyta małej a Iza raczej mało słucha tego czytania małego umylismy - cieszył sie do TZ dziś w trakcie szorowania - to jakas nowość, normalnie jest mało zadowolony podczas mycia, zjadł i narobił w pieluche - kolejność mu się chyba pomyliła
|
|
|
|
#1606 |
|
Zakorzenienie
|
szkoda mi tego Tomka. Malo sobie lapki nie odgryzie
posmaroalam mu dziasla zelem i widac ze pomoglo ale tak trze dziasla..Brombi tz moj sie pochwalil koledze co ma syna z wrzesnia i tez zabkuje. Postaram sie dla Ciebie o zdjecie ale z trojka jest problem. jakby to byla jedynka to by bylo widac od razu jak sie cieszy a tak musze tam palca wlozyc do dzioba Madziu mj tez dzis w takiej kolejnosci kapiel, jedzenie a potem kupsko po pachy no i byla druga kapiel a 790ml to sporo wiec dla Grzesia
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2010-02-07 o 20:42 |
|
|
|
#1607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Grzesia za poprawę apetytuA co do rodzenia się dzieci z ząbkami, to słyszałam, że eskimosi rodzą się z ząbkami
|
|
#1608 |
|
Zadomowienie
|
WItam mamusie
![]() :prosi : Wiki mi od 4 czy nawet 5 dni kupy nie zrobił co mu się nigdy nie zdarzyło![]() ![]() :conf used: Proszę o rady bo nie chce z tym dzwonić do pediatry![]() :pr osi:
|
|
|
|
#1609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cieszę się, że Grzesiaczkowi wrócił apetyt
TŻ mi zrobił dzisiaj zdjęcie z Filusiem i zastanawiam się czy wrzucić do albumiku czy nie ![]() Widać mi co prawda drugi podbródek, ale generalnie nie jest źle ![]() A Domi wrzuciła swoje? Bo to był zdaje się jej pomysł ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
Przecież dzieci "piersiowe" tak mogą mieć, nie panikuj. Mój tak robi kupki odkąd skończył 6 tygodni, pediatra powiedział że do 10 dni to w normie
|
|
#1610 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a Tz wie, ze z naszego watku wynosze najlepsze informacje i Wy zawsze macie racje (bo to prawda)Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ucaluj go od cioci DomiJa moja ksiezniczke wykapalam z asysta Tz. Mam Mamusie do Was pytanko: czym myjecie buzie? ja ciagle wacikami i woda przegotowana. Poza tym zauwazylam, ze moja Mała ma czerwone plamki na głowce i karczku z tylu. Cos takiego jak rumien. Nie wiecie co to moz byc?bo rumien to raczej na calym ciele i miala go po orodzie a to nie wiem co to jest
|
||||
|
|
|
#1611 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój Szymonek urodził się z dwiema dolnymi jedynkami, to jest genetyczne (moja mama też miała ząbek przy urodzeniu) , zdarza się ok. raz na 2000 noworodków... Niestety ząbki usuwają zaraz po urodzeniu (są zazwyczaj słabo osadzone i gdyby wypadły mogłyby dziecko udusić, poza tym Maleństwo gryzłoby siebie w języczek a mamę w brodawki). I czasem (jeśli są to tzw przedzęby) potem znów wyrastają normalne mleczaki...a czasem już nie... No i my mamy małego wampirka. Szymon ma 14 m-cy, i wgląda śmiesznie bo na dole ma aktualnie dwójki i czwórki, co centymetr każdy ![]() A jedyneczki będą dopiero stałe Pozdrawiamy! PS. Kropka, jakoś bardzo dziwnie u Was z tymi ząbkami... Trójki wyrastają zazwyczaj jako przedostatnie, po jedynkach, dwójkach,czwórkach a przed piątkami... Szok. No i współczuję, bo moje dziecko jak jedynek i dwójek prawie nie zauważyło to przy czwórkach wyje w niebogłosy. A trójek jeszcze nie ma...
Edytowane przez JaGaaaa Czas edycji: 2010-02-07 o 21:55 |
|
|
|
|
#1612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też tak myję A co do plamek, to nie mam pojęcia. Cytat:
![]() Szkoda tylko, że Szymonek będzie musiał trochę się naczekać na te dolne jedynki.
|
|
#1613 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A plamki... może jej jest za ciepło, albo może zjadłaś coś po czym ona ma taką reakcję ![]()
|
|
#1614 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Ale Ty Domi zawsze szczegoły wyłapujesz z fotek
![]() Cytat:
Super, kiedy pierwszy trening? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Domi a Ty co stosujesz jednak dalej tego Daxa? Juz Cię cycki po nim nie bolą ![]() Cytat:
Trochę mnie to kosztuje ale spacerek codziennie musi być! A Stas dzisiaj tez pierwszy raz się glośno śmial, Tż mu caly film nakecił jak guga i sie smieje, a ja oczywiście się poryczałam taki malutki był slodki i tak pięknie się smiał No i jadl dzisiaj wyjatkowo dlugo 50 min a niby skoku nie ma w 10 tygodniu...![]() Dobrej nocki mamusie i spokojnej dla szkrabików
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2010-02-07 o 22:47 |
||||||
|
|
|
#1615 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane dziekuje za wsparcie.... jesteśmy w domku od dzisiaj- bilirubina za 170 spadła w ciągu trzech dni do 103. Czyli to żółtaczka od pokarmu, bo spada tak odkąd nie karmie piersią... ale pokarm straciłam bezpowtotnie:\
Nadal jestem w szoku i nie wiem co myśleć... narazie ide spać bo od środy nie spałam tylko ślęczałam ana fotelu i koczowałam...Może jutro napsizę więcej jak zregeneruje się trochę... Maly wcina bebilon 10 razy na diobę(żeby bilirubine wypłukać)ma jakieś witaminy- c. |
|
|
|
#1616 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje pierwszego zabeczka!!!!!!!! a o takim czyms to nie slyszalam jeszcze ![]() Cytat:
Katarina zaproszenie poszlo no i chyba zamowie to hula hop.fajnie wyglada a efekty u Ciebie jakie?
|
|
#1617 |
|
Zadomowienie
|
Witam.
Zebradobrze ze jestescie juz w domu i że synus jest zdrowy. Ale ta akcja z tymi wynikami...brak słów normalnie Ja wyprawiłam Kubale do przedszkola i od razu właczyłam laptopa zeby sprawdzic czy jest jakas wiadomosc od brata (przyleciał na chrzciny Tomka ale niestety był tylko 10dni) Dobrze ze doleciał szczesliwie ale teskni mi sie za nim... |
|
|
|
#1618 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Zrobiłam wczoraj 5 km na rowerku i nogi nie bolą Zaraz wsiadam znowu, ciekawe kiedy mi się znudzi ? ![]() Zeberko witaj z powrotem Cieszę się, że z Piotrusiem już lepiej, a pokarmem się nie przejmuj, najważniejsze, żeby synuś był zdrowy Malinko rozumiem Cię, ja z moim bratem różnie żyję, ale nie widziałam go od czerwca, bo pracuje teraz w Holandii i nawet ostatnio zaczęłam za nim tęsknić
|
#1619 | |||
|
Raczkowanie
|
Hej Mamuśki z rańca...
Cytat:
Ja też dałączam się do Gratulacji Kropko już nie mogę się doczekac naszego pierwszego zębolka ![]() A Ty Domi spójrz ile Nas łączy nawet obie mieszkamy na 3 piętrze i mamy ciężkie wózki... a co do piewnicy to musze przyznać ze mam zawaloną gratami od dziadków i strasznie się tam kurzy więc nawet jak bym go przykrywała to by i tak się niszczył a z innej paki to nie wiem gdzie bym wtedy Dzidziołka zostawiła bo ja mam tylko spacerówkę :P Mój Dominik też zaczął się uśmiechać - cudowna sprawa nawet zaczyna coś gugać i pojedyńcze krzyki jak sie mówi do niego. Dorasta mi Dziecina .. Cytat:
Cytat:
Zaproszenie poszło... Na rozstępy używam VICHY od niedawna więc jeszcze efektów tak nie widze, wydaje mi się spoko nie umie kręcić hula-hopem , musze schudnąć jestem za gruba...A te pampersy to musze wypróbować, chodź boję się troszkę kolejnej zmiany bo już raz zmieniałam i mały miał odparzenia ale dalej je używam ich i wszystko mineło... ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Też kiedyś miałam jeszcze przed ciążą, no i szybko mi się znudził, chyba za duzo jeżdziłam i się wypaliłam :P |
|||
|
|
|
#1620 |
|
Zakorzenienie
|
Malinko
jakos nie mam dzis humoru. Maly zbudzil sie na kamienie o 5:20 pozniej o 6:30 Adi wstal na siku a o 7:00 tz wstal do pracy wiec ja tez juz nie spie. poza tym rosnie mi zab madrosci i boli ale co zrobie bez pozadnego znieczulenia mi tego nie usuna a ja przeciez karmie piersia. w kazdym razie od 2 dni biore paracetamol. dzis sprobuje zrobic zdjecie zabeczka mam nadzieje ze Tomaszek pozwoli bo nie chce o meczyc. i tak jest biedny
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:05.

ale fajowsko, kocham go strasznie 

, Sandra mu asystuje i co chwilę dochodzą do mnie jakieś dziwne odgłosy, kiedy tz próbuje naśladować słonia 

ucaluj ta smiechotke

klask i:
:prosi :

my narazie rzadko chodzimy na spacerki. Tz ma ta reke nie teges i przez to ciezko mu sie wozek znosi z trzeciego pietra. Kurde...nie wiem jak on pojdzie do pracy jak ja bede sama 15 kg wozek znosila + Malutka

, musze schudnąć jestem za gruba...