Panny Młode Kielce - cześć IV :) - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-07, 20:15   #4831
Alice the Bride
Raczkowanie

Dot.: Panny Młode Kielce - cześć IV :)

Meana ja mysle ze kazdy naszyjnik ktory bedzie przy samej szyi bedzie pasowal ale wtedy od razu uprzedzam ze dodatkowe dlugie kolczyki juz moga nie pasowac. ale naszyjnik popieram A ja znalazlam za 300 zl fajna sukienke do sesji. jesli ja zamowie to na pewno wam pokaze
Oświadczył się 1.1.2009 o godz 0:00
Nasz ślub 22.05.2010

Alice the Bride jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-07, 20:30   #4832
ewela03
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez srubka87 Pokaż wiadomość
My już chyba wreszcie doszliśmy do porozumienia z zaproszeniami
Chcemy coś takiego, z tym że kokardy będą różowe i zielone(tylko, że na zdjęciach nie ma zielonego wariantu, ale zapytamy sprzedawcy czy jest możliwość z zieloną kokardką)

srubka87 zaproszenia bardzo ładne
identyczny tekst wybraliśmy do naszych zaproszeń,taki wesoły,dość oryginalny

zaręczęni 23.01.2010r.
ten najważniejszy moment 03.07.2010r.
ewela03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-07, 20:41   #4833
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Cytat:
Chcemy coś takiego, z tym że kokardy będą różowe i zielone(tylko, że na zdjęciach nie ma zielonego wariantu, ale zapytamy sprzedawcy czy jest możliwość z zieloną kokardką)
Zamawiałam próbkę tych zaproszeń Z resztą pokazywałam tu na forum
Stary 2010-02-07, 20:55   #4834
srubka87
Zadomowienie

Beaciunia-musiało mi gdzieś to umknąć,że pokazywałaś takie same. mam nadzieję, ze podzielisz się opinią jak już dostaniesz próbkę
Stary 2010-02-07, 21:01   #4835
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Próbkę już dostałam i pokazywałam też. To zaproszenie, które akurat pokazałaś (bo zamawiałam jeszcze próbkę innego wzoru) było bardzo ładnie wykonane i ogólnie pozytywne wrażenie. Wstawiam zdjęcie
Stary 2010-02-07, 21:18   #4836
srubka87
Zadomowienie

O ja głupia zasłużyłam na Ciesze się, że robią dobre wrażenie Zamawiasz je?
Stary 2010-02-07, 21:43   #4837
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Nie bądź dla siebie taka surowa My się jeszcze do końca nie zdecydowaliśmy na zaproszenia (a właściwie to ja, bo Tżtowi to obojętne ). No, ale te biorę mocno pod uwagę

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-07, 22:47   #4838
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosza_25 Pokaż wiadomość
Wiecie przeglądam sobie dzisiaj od rana cały wątek od początku i aż mi się coś zrobiło jak przeczytałam o sali w niwkach wcześniej nie wiem czemu ale jakoś nie wpadło mi w oko co o niej pisały dziewczyny a ja tam właśnie mam mieć wesele...
nie martw się tak, to ja pisałam chyba o tej sali no ale takie wrazenie pozostalo, wiem ze kilka par zrezygnowało z ich usług więc może poszli po rozum do głowy i jest lepiej. Po prostu musisz mieć oczy szeroko otwarte i wyszytko mieć na piśmie nawet najdrobniejsze szczególy bo oni się pozniej ze slownych obietnic wymigują. Jeśli wszystkiego dopilnujecie to będzie wszystko w porzadeczku, nie ma innej możliwości

a takj a propo Kubusewa Ty mówiłaś,że chciałabys miez fryzurkę na slubie coś z warkoczem i ja akurat zastanawiam się nad pania Anią Tusień i na jej stronce ma w galerii kilka fryzur i są tam jakieś warkocze,tak więc może jest w stanie zrobic Ci fryzurke jaką sobie wymarzyłas.
Podaje linka
http://salonblanche.pl/index.php?cGFnZSxjb250YWN0
zakładka fryzury po lewej stronie, moze Ci cos to pomoże
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 00:17   #4839
ewela03
Raczkowanie

jak zauwazylyscie pewnie jestem nowa i wlasnie dzisiaj od kilku godzin czytam wczesniejsze wpisy z forum i musze przyznac ze jeszcze duuuuzo mi tego czytania zostalo
ale za to sama tez sie pochwale co juz zalatwione i o dziwo wszystko w miesiac czasu....

1.kosciol - sw.Jadwiga godz.15 (tylko ta byla wolna)
2.sala weselna - hotel miedziana gora - ten na miejscu dawnej stodolki, w trakcie wykanczania
3.kamerzysta - www.3dfotovideo.com
4.fotograf - www.biernatfoto.pl
5.orkiestra - piotrek ziolkowski zespol combo dance
6.zaproszenia - sklep mega na sienkiewicza
7.obraczki
8.dekoracje na samochod (ubieramy sami)
9.suknia slubna - ms moda w katarzynie (szyta bedzie w czerwcu)
10.wodka -palacowa zakupiona w makro
11.fryzjer - exclusive ul.bodzentynska

takze wiekszosc mamy juz za soba...zostal tort,garnitur, proszenie gosci i kurs przedmalzenski ktory musze ukonczyc po moj TŻjuz go ma

juz nie moge sie doczekac tego szczesliwgo dnia

zaręczeni 23.01.2010
ten szczególny dzień 03.07.2010
ewela03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 06:59   #4840
gosza_25
Rozeznanie

Castia my rozmawialiśmy z tymi właścicielami i jakoś nie odebraliśmy ich że są problemowi...mam nadzieje że jakoś to będzie ale za to np bardzo problemowa była kobitka z sali w masłowie z tym widokiem na okolicę nie wiem jaka tam jest ulica...dlatego właśnie z niej zrezygnowaliśmy i wzięliśmy tą w niwkach...
Ech no nic z czasem zobaczymy...oby było ok
gosza_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 08:07   #4841
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Wybraliśmy te same zaproszenia Dziś mają przyjść próbki i zdecydujemy o kolorze papieru i kokardki. Projekt treści zrobiłam sama.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-08, 09:36   #4842
Meana1
Rozeznanie

Jeśli mowa o zaproszeniach to ja ostatnio znalazła takie http://fontanessi.abc24.pl/default.asp?kat=70090Jak Wam się podobają? Ja myślę o ecri.
Ja co tydzień zmieniam zdanie co do wyboru zaproszeń i nie mogę się zdecydować.
Meana1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 09:44   #4843
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Srubka, wiesz, że te zaproszenia są w formacie A5 a nia A4 tak jak na zdjęciach? Mi na to Beaciunia zwróciła uwagę. Dlatego zamówiłam próbki, żeby zobaczyć jak to wygląda.

Cytat:
Napisane przez Meana1 Pokaż wiadomość
Jeśli mowa o zaproszeniach to ja ostatnio znalazła takie http://fontanessi.abc24.pl/default.asp?kat=70090Jak Wam się podobają? Ja myślę o ecri.
Ja co tydzień zmieniam zdanie co do wyboru zaproszeń i nie mogę się zdecydować.
5,40 zł za jedno zaproszenie to dla mnie zdecydowanie za dużo Moim zdaniem nie warto tyle na to wydawać. Ale zaproszenia ładne
Stary 2010-02-08, 09:56   #4844
efson
Raczkowanie

hej jak mówimy o zaproszeniach to ja bym chciała takie Jeszce nie wiem co na to mój TŻ ale postaram się go namówić http://www.artkart.es24.pl/opis/2371...-rulon-r1.html jak myślicie?
Stary 2010-02-08, 10:05   #4845
elusia20
Raczkowanie

GG do elusia20

ewela03 mam pytanie do Ciebie odnośnie twojej ssali weselnej, kiedyś szukałam namiarów na nich i nie mogłam nigdzie znaleść, jaka cena i co jest w cenie???
elusia20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-08, 10:15   #4846
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewela03 Pokaż wiadomość
4. fotograf - www.biernatfoto.pl
Mamy tego samego fotografa
Stary 2010-02-08, 10:36   #4847
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
Napisane przez efson Pokaż wiadomość
hej jak mówimy o zaproszeniach to ja bym chciała takie Jeszce nie wiem co na to mój TŻ ale postaram się go namówić http://www.artkart.es24.pl/opis/2371...-rulon-r1.html jak myślicie?
ja sama sobei robie taki staropolski rulon... boje sie tylko skad wezme tuby do zaproszen słanych pocztą.. dowiedz sięczy dostaniesz cos takeigo bo jak masz zawozci to co innego niz wysylac.. a tak tak sie w poczcie wymnie i polamie to bedzie okropnie wygladac
Stary 2010-02-08, 11:55   #4848
ivona84
Zakorzenienie

GG do ivona84

Dziewczynki a jak macie zaproszenia w rulonie to w jaki sposób będziecie wiedziały przy zapraszaniu, które zaproszenie jest dla kogo? Doczepiacie jakieś karteczki czy jest Wam to obojętne?
Pytam, bo sama się zastanawiam nad rulonami i nam się bardzo podobają

64 => 55
ivona84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 11:59   #4849
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Srubka, wiesz, że te zaproszenia są w formacie A5 a nia A4 tak jak na zdjęciach? Mi na to Beaciunia zwróciła uwagę. Dlatego zamówiłam próbki, żeby zobaczyć jak to wygląda.
No właśnie Ja cały czas byłam przekonana, że to A4, bo wiadomo, że najczęściej patrzy się najpierw na zdjęcia a na opis aukcji to już mniej A jak przyszły to szok, bo małe Ale to właśnie kwestia niedoczytania opisu aukcji

Cytat:
5,40 zł za jedno zaproszenie to dla mnie zdecydowanie za dużo Moim zdaniem nie warto tyle na to wydawać. Ale zaproszenia ładne
Jak dla mnie to też za dużo. Ja maksymalnie chcę dać 2,50 zł ale jak kupię za mniej to będę szczęśliwa

Cytat:
Napisane przez efson Pokaż wiadomość
Też mi się podobały rulony, ale ze względu na to, że właśnie dużo zaproszeń będzie wysyłanych to ich nie zamawiam, bo nie wiem jak miałabym je wysłać

Edytowane przez beaciunia
Czas edycji: 2010-02-08 o 12:01
beaciunia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-08, 12:13   #4850
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beaciunia Pokaż wiadomość
No właśnie Ja cały czas byłam przekonana, że to A4, bo wiadomo, że najczęściej patrzy się najpierw na zdjęcia a na opis aukcji to już mniej A jak przyszły to szok, bo małe Ale to właśnie kwestia niedoczytania opisu aukcji
A czy mimo tego, że są takie małe to warto? Ja je pewnie dziś dostanę, ale jestem niecierpliwa, więc Cię zamęczam Strasznie dużo ludzi je kupuje, bo śledziłam już kilka aukcji z tymi zaproszeniami. Co kilka dni wystawiają nową, bo te 1000 sztuk szybko ludzie kupują. Więc chyba brzydkie nie są . Chyba, że nie zamawiają próbek, tylko w ciemno, bo też nie doczytają, że to A5 wymiar
Stary 2010-02-08, 12:15   #4851
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivona84 Pokaż wiadomość
Dziewczynki a jak macie zaproszenia w rulonie to w jaki sposób będziecie wiedziały przy zapraszaniu, które zaproszenie jest dla kogo? Doczepiacie jakieś karteczki czy jest Wam to obojętne?
Pytam, bo sama się zastanawiam nad rulonami i nam się bardzo podobają
Nie zastanawialam sie jeszcze nad tym powiemCi szcvzerze, ale jak bede jechala do kogos zxapraszac to raczej nie bede brala 10 zaproszen tylko jedno gora dwa a takie latwo rozdysponowac np do osobnych torebek a jak nie to sobie dokleje do kazdego fiszke żółtą i tyle.. w samochodzie bede patrzec ktory jest ktory, zdejme fiszke i dam
Stary 2010-02-08, 12:20   #4852
ivona84
Zakorzenienie

GG do ivona84

Kubusewa dzięki A Ty sama robisz zaproszenia?
Ja myślałam o tym, ale leń się we mnie obudził. A poza tym TŻ mówi, że ja się namęczę a potem zaproszenia w koszu wyladują

64 => 55
Stary 2010-02-08, 12:31   #4853
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Cytat:
A czy mimo tego, że są takie małe to warto? Ja je pewnie dziś dostanę, ale jestem niecierpliwa, więc Cię zamęczam Strasznie dużo ludzi je kupuje, bo śledziłam już kilka aukcji z tymi zaproszeniami. Co kilka dni wystawiają nową, bo te 1000 sztuk szybko ludzie kupują. Więc chyba brzydkie nie są . Chyba, że nie zamawiają próbek, tylko w ciemno, bo też nie doczytają, że to A5 wymiar
Myślę, że większość kupuje je w ciemno. Myślę ze warto, bo ładne są. Choć ja się zastanawiam czy by jeszcze nie poszukać takich A4

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-08, 12:41   #4854
srubka87
Zadomowienie

dzięki dziewczynki za zwrócenie uwagi na to że są formatu A5 Nam to raczej nie przeszkadza, wszystkie zaproszenia, które do tej pory oglądaliśmy miała podobny format,myślę że większe nie są potrzebne...Tzn. ładnie by wyglądała jakby były złożone, ale rozłożone to taka wielka karta...
Jak dla mnie 5,4 za zaproszenie to również za dużo....My szukamy tak do 2 zł.
Mi podobają się rulony,ale Tż-owi nie...Raczej zdecydujemy się właśnie na te, mówiłam Tż-owi że ponoć są ładnie wykonane i ucieszył się
Alamig czekam jeszcze na twoją opinię.
A wy na jaki kolor kokardki byście się decydowali? My jescze zastanawiamy się nad papierem, ale chyba wybierzemy biały...
Stary 2010-02-08, 12:45   #4855
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Kubusewa dzięki A Ty sama robisz zaproszenia?
Ja myślałam o tym, ale leń się we mnie obudził. A poza tym TŻ mówi, że ja się namęczę a potem zaproszenia w koszu wyladują
No wiesz.. to zalezy co chcesz zrobic Bo jesli chcesz np takie z jakąś wycinankową krawędzią (scrapki) no to może faktycznie .. lepiej iśćdo sklepu na solnej i tam kupić (tylko, że ja niewiem czy sprzeda CI kobieta same papiery zebys sobie sama wypelnila czy ona sama robi personalizacje)
Ja mialam dosc prostą robotą.. jako, że wesele w sobkowie no to od razu styl staropolski wiec wierszyk taką zaciąganą staropolszczyzną --> nie przeglądałam wielu stron z wyszukiwarki tylko pierwsze kilka bo w wiekszosci sie powtarzały.. Był jeden wierszyk. NA all kupilam papier czerpany 1,25 za sztuke Przez wyszukałam ładną staro wyglądającą czcionkę z polskimi znakami... W ramach wyszukania jakichś ozdób w png (bo przezroczyste tło mają) zarejestrowałam się na stronce weddingdna.com - można tam sobie bodaj jakąś małą ilość tych wzroków ściągnąć za darmo
Teraz robota w corelu (trialu) poukladalm wszystko .. dobralam rozmiar kolor rozmieszczenie na stronie , potem dosuzkalam sie takiego pieknego inicjałku (zeby bylo tak jak w starodawnych ksiazkach pierwsza litera na stronie taka strojna) zamiscilam wszystko i wydrukowalam na kartce zwyklego papieru.. teraz dostalam papier pryzszedl mi lak .. i jest gotowe .. czeka na marzec do personalizacji druku i lakowania nie mam jeszcze pomyslu z czego zrobic pieczec do lakowania bo taka z all kosztuje 140 zl a mnie na te 70 zaproszeń żal wydać tę kasę.. no i tyle... ze skrapkow tez mozna samemu poprobowac.. Na ul. Legnickiej jest hurtownia w ktorej sa te dziurkaczyki taki ładne... Sądzę, że papier też by się znalazł
Wg mnie najważniejszy jest projekt.. Bo jeśli się sobie zaplanuje chcę to tak i taki na prawdę się zrobi cokolwiek, żeby to zrobić to się zrobi.. Mój TZ też nie wierzył, że będize mi się chciało zrobić samej zaproszenia.. na all patrzyłam 3,60 - 4,50 za jedno. Ja swoich nie liczyłam ile mi wyszły ale tak 80 (na wszeelki wypadek) kartek po 1,25 i 5 lasek laku po 1,9 jedna.. No chyba ze mam jeszcze policzyc wklady do drukarki i prąd no i za przesyłke pocztową(papier i lak)

Edytowane przez kubusewa
Czas edycji: 2010-02-08 o 12:50
kubusewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 12:54   #4856
ivona84
Zakorzenienie

GG do ivona84

Kubusewa dobrze, że miałaś sama swoją wizję zaproszeń, bo ja jej kompletnie nie mam i tu problem jest. Ale ślub za rok, więc jeszcze mam na wszystko czas

64 => 55
Stary 2010-02-08, 12:57   #4857
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Kubusewa dobrze, że miałaś sama swoją wizję zaproszeń, bo ja jej kompletnie nie mam i tu problem jest. Ale ślub za rok, więc jeszcze mam na wszystko czas
Mnie tga wizja sama się narzuciła...
Stary 2010-02-08, 13:00   #4858
elusia20
Raczkowanie

GG do elusia20

Podziwiam ja w życiu nie zabrałabym się za własnoręczne zaproszenia dla mnie to jakaś czarna magia.
elusia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 13:08   #4859
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki dziewczynki za zwrócenie uwagi na to że są formatu A5 Nam to raczej nie przeszkadza, wszystkie zaproszenia, które do tej pory oglądaliśmy miała podobny format,myślę że większe nie są potrzebne...Tzn. ładnie by wyglądała jakby były złożone, ale rozłożone to taka wielka karta...
Jak dla mnie 5,4 za zaproszenie to również za dużo....My szukamy tak do 2 zł.
Mi podobają się rulony,ale Tż-owi nie...Raczej zdecydujemy się właśnie na te, mówiłam Tż-owi że ponoć są ładnie wykonane i ucieszył się
Alamig czekam jeszcze na twoją opinię.
A wy na jaki kolor kokardki byście się decydowali? My jescze zastanawiamy się nad papierem, ale chyba wybierzemy biały...
Jak tylko je dostanę, to obiecuję, że opiszę swoje wrażenia
Stary 2010-02-08, 13:56   #4860
17072010
Raczkowanie

Kubusewa jako wzorek do laku możesz poszukać jakiegoś ozdobnego guzika np. z motywem serca, sama podobny miałam i nim robiłam wzory na laku
co do rulonów: sama będę je miała, a żeby się nie pomyliły na zewnątrz po prawej będzie napis zaproszenie a po lewej inicjaly zapraszanych np. J.M.Kowalscy. Gdy wykonywałam wcześniej zaproszenia to wielu osobom to proponowałam i większość stwierdziła ze to bardzo dobre rozwiązanie, a wyglądać też ładnie wygląda

17072010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości