|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
Cześć dziewczyny
nie było mnie chwilę, bo jednak okazało się że ból brzucha to nie niestrawność. Dzwoniłam do ginka i kazał przyjechać bo akurat był jeszcze w szpitalu. No i zostawił mnie na kilka dni pod kroplówką z magnezem żeby minął ból brzucha- bo jak się okazało miał charakter skurczowy tzn. ja skurczy nie czułam bolało jak przed @ ale jak mnie badał to wyczuł że brzuch "mi się stawia" i że mam skurcze. Ale co ja tam w tym szpitalu przeszłam to masakra... W pon zostałam przyjęta i ginek powiedział ze na 3-4 dni że szyjka ok, ale że po kroplówkach bóle miną i będzie spokoju parę tygodni. Więc leżałam spokojnie i czekałam. W środę miał ochód ordynator i stwierdził że mnie wypisze, ale że skoro on mnie jeszcze nie badał to mnie zbada. Wolę nie mówić jakie bolesne było to badanie bo aż dostałam z powrotem skurczy i brzuch mnie już bolał do końca dnia, raz że przez jego niedelikatność a dwa że powiedział mi że cytuję: "bardzo byśmy chcieli utrzymać ciążę, musimy założyć szew na szyjkę bo obawiam się że nie wytrzyma".No i zaczął dyktować swojej asystentce całą litanię w języku medycznym. Mało tam nie padłam, tu niby wszystko ok a nagle się okazuje że z szyjką coś nie tak. Wiecie nie chodzi o samo ząłożenie szwu no bo jak trzeba no to trzeba tylko że mogłabym już zacząć rodzićAle powiedział ze skonsultuje się z moim lekarzzem. Przyszłam do pokoju i wyłam jak bóbr... Zadzwoniłam do mojego gin i powiedziałam mu co i jak, wkurzył się że mnie ord tak nastraszył i powiedział że mam się nie denerwować bo on w piątek jest na dyżurze i mnie zbada, ale że jego zdaniem na pewno wszystko jest ok bo niemżliwe że badał mnie w pon i było super i nagle po kroplówkach i leżeniu takie zmiany. Na szczęście zadzwonił od razu do ordynatora i ten w czwartek rano przyleciał żebym spokojnie zjadla śniadanie bo dziś na pewno nic nie bede miec robione. W piątek zjawił się mój lekarz i okazało się że faktycznie wszystko jest ok szyjka "trzyma jak mur" i mam być spokojna i się nie stresować, powiedzial że trudno postawi się szefowi ale na pewno nie zgodzi się na założenie szwu bo nie ma ku temu podstaw, a w ogóle od 28 tyg się nie zakłada. Tak że usokoił mnie i przy okazji zapytałam się jakie są szanse gdyby dzidziuś się faktycznie w 28 tyg urodził, powiedział że bardzo duże ale mam nawet o tym nie myśleć bo ja na pewno teraz rodzić nie będę. Wypisał mnie do domu i 2 tyg mam leżeć plackiem tylko do WC. Mam tabletki takie silniejsze rozkurczowe, ale gdyby coś się działo mam dzwonić o każdej porze. Powiem Wam żekolejny raz sie przekoanałam jakie mam szczęście że mam takiego lekarza. Tak więc leżymy sobie z niunią w wyrku i odpoczywamy zgodnie z zaleceniami mamgllądać telewizję, czytać książki i relaksować się No i muszę szybko przyspieszyć zakupy przynajmniej te niezbędne, bo gdybym urodizła wcześniej co jest i tak bradzo prawdopodobne to musze mieć większość rzeczy. A i dalej nie wiemy co będzie bo niunia znów się tak ustawiła że raczej dziewczynka, aczkolwiek jest szeroki "margines błędu", ale ja myśle że jednak dziewczynka Chcę zamówić pościel na allego, kolor brzoskwiniowy żeby psaował uniwersalnie, mój M twierdzi że bardzej mu to na róż wygląda i że do chłopaka nie pasuje- jakby się jednak okazało że chłopak. Co sądzicie. http://www.allegro.pl/item911249622_...ki_szyfon.html On mnie namawia na krem, niby fajnie tez się będzie prezentował bo kołyska będzie ciemny brąz, ale boję się że w sypialnie mamy za dużo kreu i wanilii i się zleje. Ewentualnie mam wizytę za tydzień w czw to może poczekam, ale boję się już czekać. Ciuszków trochę też pokupuje, mama mnie namawiała żebym 56 nie kupowała skoro dzidzia ma być duża, ale teraz jak wiem że mogę wcześniej urodzić to jednak kupuję. No i kupię trochę uniwersalnych ale i parę na dziewuszkę, a ryzyk fizyk może jednak będzie kobitka ![]()
Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. — Jan Paweł II (Karol Wojtyła) Kornelcia ![]() ZĘBALE ![]() Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2010-02-08 o 11:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#1112 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
po porodzie będziecie tak zmęczone, wyczerpane, że będziecie zadowolone, że macie możliwość odpocząć w spokoju, i nudzić Wam się nie będzie- będziecie odpoczywać nocą , a za dnia będziecie miały dzidka, więc też nie ma czasu na nudzenie się. Samotne noce i płaczące dziecko- to już serio czarna wizja... ![]() A dzidziusia najprawdopodobniej na noc zabiorą pielęgniarki. ![]() Ale warto dać sobie odpocząć- dzidek do sali zbiorowej, a Ty śpisz i regenerujesz się. ![]() Inaczej jest gdy jest się w szpitalu z powodu jakiejś choroby, i czas sie dłuży, i jest szansa na nudzenie się... ale po porodzie, jak masz dzidka już przy sobie, to nie bedzie czasu na nudzenie się i smucenie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1113 |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17043372]kobiety, ale czemu Wy tak panikujecie?
po porodzie będziecie tak zmęczone, wyczerpane, że będziecie zadowolone, że macie możliwość odpocząć w spokoju, i nudzić Wam się nie będzie- będziecie odpoczywać nocą , a za dnia będziecie miały dzidka, więc też nie ma czasu na nudzenie się. Samotne noce i płaczące dziecko- to już serio czarna wizja... ![]() A dzidziusia najprawdopodobniej na noc zabiorą pielęgniarki. ![]() Ale warto dać sobie odpocząć- dzidek do sali zbiorowej, a Ty śpisz i regenerujesz się. ![]() Inaczej jest gdy jest się w szpitalu z powodu jakiejś choroby, i czas sie dłuży, i jest szansa na nudzenie się... ale po porodzie, jak masz dzidka już przy sobie, to nie bedzie czasu na nudzenie się i smucenie. ![]() Ja absolutnie nie myślałam o nudzeniu się ale o samym przebywaniu w szpitalu. Strasznie mnie szpitale stresują a z bliską osobą jest zawsze raźniej... Mówiłam mężowi że po pierwszej nocy wezmę dziecko pod pachę i uciekne ![]()
I'm running from the light, running from the day to night Edytowane przez Miira Czas edycji: 2010-02-08 o 11:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#1114 | ||
Zakorzenienie
|
Olivko -
![]() Leż grzecznie i trzymaj dzidka w środku. ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1115 |
Rozeznanie
|
olivka życze tobie i dzieciątku duużo zdrówka, odpoczywajcie spokojnie w domciu, a pościel bardzo ładna, ja namyślam sie też na nią tylko w kolorze zielonym
#1116 | |
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17040778]
WYPRAWKA LEI ![]() - wózek 3w1 500zł- 2000zł -leżaczek 50zł- 130zł -rożek 30zł -przewijak na łóżeczko 100zł mój kosztował 44zł, firmy CEBA -łóżeczko 100- 400zł -materac 60-150zł -ceratka do łóżeczka 2szt. 10zł -wypełnienie pościeli 40zł -prześcieradła 3szt. 45zł -pościel 2 komplety 60zł -kocyk ciepły 60zł mój 30zł -kocyk cienki bawełniany 2szt. 60zł -karuzela nad łóżeczko 50-150zł -wanienka 25zł -termometr do wody 8zł -ręczniki z kapturkiem 3szt. 60zł -ręcznik kąpielowy 2szt. 50zł -myjki frotte 2 -smoczek AVENT 2szt 25zł (mam TT, kosztowały mnie 20zł) -body 56- 5szt. 40zł mam 7 szt z krótkim rękawkiem i 6 z długim 62- 8szr. 60zł mam tylko 2 sztuki z długim, muszę dokupić -kaftanik 56- 5szt 45zł. 7 sztuk mam 62-8szt, 45zł aż 10 sztuk ![]() -śpioszki 56- 5szt. 30zł mam tylko 4 sztuki dokupić! 62- 8szt. 45zł mam tylko 2 sztuki, dokupić! -pajacyki 56- 5szt. 60zł1 dokupić 62- 8szt 80zł 6 dokupić -skarpetki 6 par 20zł -łapki 3 pary -czapeczka cienka wiązana 2szt. 10zł mam 4 pary -czapeczka grubsza 2szt 20-40zł -bluzki długi rękaw 62/68cm 6 szt. 60zł-150zł -bluzy 62/68 cm 2szt. 50zł -spodenki 62/68cm (w tym ogrodniczki) 6szt 100zł -bluza polar 62cm 1szt. 20-40zł -rajstopki 62cm 3pary 45zł -śliniaczki 4szt. -kombinezon na zimę 1szt. 30-200zł -czapeczka na zimę 20zł -pieluchy tetra 10szt 15zł mam 15 sztuk, jeszcze dokupię -pieluchy flanela 5 szt. 10zł -parafina ciekła 3zł -mydełko -sudokrem na odparzenia 18zł -krem pielęgnacyjny -chusteczki nawilżane 3 paczki 20zł -gaziki jałowe -spirytus -woda utleniona -nożyczki do paznokci 5zł -szczoteczka do włosków 3zł -patyczki kosmetyczne -frida (lub sopelek) do noska 15zł -maść (nie krem!!) „bepanthen” na brodawki -termometr -pampersy 7-8/dzień- 5 mega paczek/ miesiąc- 250zł -wkładki laktacyjne 2 opakowania 20zł nie wiel, po ile są, bo dostałam -butelka 125ml 2 sztuki 20zł-50zł (mam 260ml TT) -smoczki do butelek 10zł nie wiem, po ile, bo w komplecie z butlami kupiłam, całość - 2 butle + 2 smoki 43zł -szczotka do mycia butelek TT 20zł -podpaski nocne - u mnie podkłady Bella się nie sprawdziły, bo są do d..., wcale nie chłoną, wolałam takie mega duże alwaysy na noc. -podkłady na łóżko -lewatywa- wymagają u nas w spzitalu, a ja i tek zapomniałam zabrać i jakoś się w szpitalu znalazła -papier toaletowy -majtki jednorazowe 10zł -stanik do karmienia 30zł -koszule nocne do karmienia Vienetta Secret 2szt 40zł J-zestaw do porodu dla tatusia- -herbatka koperkowa -kropelki esputicon na wzdęcia -maść majerankowa -sól fizjologiczna w rozpylaczu -tantum rosa ____________________ [/QUOTE] U mnie wygląda to tak - to co na czerwono to mam. Czyli jeszcze w polu jestem. Cytat:
![]() |
#1117 |
Konto usunięte
|
Olivko, leż spokojnie i tak jak zalecił lekarz - full relax
![]() ![]() Pościel faktycznie dziewczęca - a czemu nie zielona na przykład, albo niebieska - przecież te kolory pasują do obu płci, no ale taka brzoskwinka czy róż faktycznie nie bardzo ![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Myszko, ale za to najdroższe wyposażenie masz ![]() A jak ja w szpitalu leżałam, na laryngologii, to w nocy ciupałyśmy z kobietami na korytarzu w karty, a jak nam się bardzo nudziło, to brałyśmy ligninę od pielęgniarek do cięcia, bo zawsze brakowało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1119 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17043918]
A jak ja w szpitalu leżałam, na laryngologii, to w nocy ciupałyśmy z kobietami na korytarzu w karty, a jak nam się bardzo nudziło, to brałyśmy ligninę od pielęgniarek do cięcia, bo zawsze brakowało ![]() Ja zawsze trafiam na jakieś gaduły. ![]() ![]() Ale towarzystwo może być różne... salę obok były dwie baby z brzuchami pod nosem, co chodziło na faję co godzinkę... takie towarzystwo to naprawdę może być masakra. ![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1120 |
Konto usunięte
|
Jak mi się towarzystwo nieciekawe trafi, to będę pielęgniarki męczyła
![]() Wiecie co, łatwość nawiązywania kontaktów to jednak cholernie przydatna rzecz, jak sobie wyobrażę małża na porodówce, to mi go żal normalnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1121 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba że jest już na tyle wypoczęta że idzie sama sobie po niego ![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17044096]Jak mi się towarzystwo nieciekawe trafi, to będę pielęgniarki męczyła ![]() Wiecie co, łatwość nawiązywania kontaktów to jednak cholernie przydatna rzecz, jak sobie wyobrażę małża na porodówce, to mi go żal normalnie ![]() I jak ja siebie wyobrażam to samej siebie mi żal.. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1122 |
Rozeznanie
|
Trzymaj się Olivko będzie dobrze.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17043918] Myszko ale za to najdroższe wyposażenie masz ![]() A jak ja w szpitalu leżałam, na laryngologii, to w nocy ciupałyśmy z kobietami na korytarzu w karty, a jak nam się bardzo nudziło, to brałyśmy ligninę od pielęgniarek do cięcia, bo zawsze brakowało ![]() No faktycznie najdroższe już mam i to właśnie dzięki siostrom moim i TŻ-ta. Za co jestem im bardzo wdzięczna. A co do ubranek to mimo że mam to pewnie i tak się nie oprę kupowaniu ![]() U mnie w szpitalu dziecko jest przy matce całą dobę prawie tylko na naświetlania zabierają i chyba że był ciężki poród lub że się im powie żeby zabrały.
#1123 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() na inflanckiej rodziła moja koleżanka i osoba towarzysząca mogła być z nią 24h, na żelaznej też jest taka możliwość tylko koszt od 300 do 500 zł za 24h w zależności od standardu sali; jedyne obostrzenia wprowadzone były w okresie grypowym... myślę, że godzina 22 dotyczy osób odwiedzających, ci którzy mają indywidualne sale mogą być 24h Cytat:
![]() o cellulicie pisałyśmy kiedyś na początku, i jak zwykle szkoły są dwie... są niby preparaty na cellulit przeznaczone dla kobiet w ciąży, ale ja osobiście ich nie używam... cellulit, który teraz nam się pojawia jest tzw. cellulitem fizjologicznym, spowodowanym zatrzymaniem się wody w organizmie, i zanika po porodzie, kiedy to organizm pozbywa się nagromadzonej w ciąży wody i toksyn.. natomiast, każdy preparat na cellulit ma za zadanie głównie napięcie i naciągnięcie skóry, co powoduje, że jest on mniej widoczny, w chwili obecnej naciągnięcie skóry może zakończyć się powstaniem rozstępów... które po porodzie niestety już nie znikną... w związku z tym ja osobiście nie używam i nie polecam używania preparatów antycellulitowych... lepiej dbać w tej chwili o dobre nawilżenie i natłuszczenie skóry, żeby zapobiegać rozstępom a z cellulitem jeśli zostanie jakiś rozprawić się po porodzie ![]() Cytat:
![]() ![]() odpoczywaj, nie stresuj się i dbaj o siebie i niunię, będzie dobrze... z tej pościeli mnie podoba się biała i niebieska i w sumie jedna i druga jest dosyć neutralna... a połączenie ciemnego brążu z niebieskim wprost uwielbiam ![]() ![]() ja też chce kupić kilka ubranek na 50, niby one takie malutkie, ale w sumie Bruno rodzi się dwa tygodnie przed terminem... a może jeszcze wcześniej jak się pospieszy... więc będzie pewnie mniejszy i drobniejszy niż donoszone maluszki... tym bardziej że w tej chwili raczej należy do mniejszych średniaczków...
![]() |
#1124 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17044096]Jak mi się towarzystwo nieciekawe trafi, to będę pielęgniarki męczyła
![]() Wiecie co, łatwość nawiązywania kontaktów to jednak cholernie przydatna rzecz, jak sobie wyobrażę małża na porodówce, to mi go żal normalnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1125 |
Rozeznanie
|
dziewczyny trzymajcie kciukasy za moja koleżanke..jest w 34 tygodniu ciąży i ma lekkie skurcze.zabrali ją do szpitala by próbować przetrzymać ja z 2 tygodnie jeszcze...no i kciuki jeszcze wieksze za jej dzidka kochane, bo malutkiemu nie wchłonęły sie jelitka i będzie od razu operowany...musi być dobrze!! jest w specjalnej klinice muszą dac rade z takim przypadkiem
daff dzięki za twoją opinie odnośnie cellulitu- chyba tak zorbie jak mowisz.natłuszczanie i jeszcze raz natłuszczanie.najlepiej oliwka bo szybko sie rozsmarowuje-najlepsza dla leniuchów
http://www.suwaczek.pl/cache/b735966895.png ![]() ![]() ![]() 8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub ![]() Edytowane przez Marta1122 Czas edycji: 2010-02-08 o 12:21 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Choć ja pewnie pożałuję, że u mnie nadal tak nie ma, bo przynoszą i koniec. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1127 |
Rozeznanie
|
Olivka - odpoczywaj
![]() Ja wogóle nie myśle o nocach po porodzie, spac nie umiem w obcych miejscach więc pewnie nie będę, wmoim szpitalu można chyba wziąc dzidka jak sie chce i czuje sie na siłach... a jak nie to wezmą na noc...co będzie to będzie, bardziej mnie poród martwi, a po to juz będzie Słoneczko na swiecie z mamą ![]() Dziewczyny zwolniłam sie zpracy i uciekam pod kocyk bo mnie zamęczy to przeziebienie,papa ![]()
#1128 |
Konto usunięte
|
No co się babo kropkowa śmiejesz
![]() ![]() ![]() Kardashi, żartujesz??? W życiu bym nie powiedziała, żeś nieśmiała ![]() ![]() Dafreen, też się zastanawiam, czy czegoś maleńkiego nie kupić jeszcze... Na razie mam od 56 rozmiaru, no nie wiem... |
![]() ![]() |
![]() |
#1129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale podobno ma sie to zmienić. Ale kiedy.. zobaczymy.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kuruj się. ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17044378]No co się babo kropkowa śmiejesz ![]() ![]() ![]() ![]() A ja jeszcze nie byłam w szpitalu... Może w sobotę wystartuję, bo będziemy z małżem u rodziców... Choć wolałabym te odwiedziny odłożyć w czasie, jakoś nie mam ochoty ani na oglądanie porodówki, ani na oglądanie filmu z porodu. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1131 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17044378]
Kardashi, żartujesz??? W życiu bym nie powiedziała, żeś nieśmiała ![]() ![]() Dafreen, też się zastanawiam, czy czegoś maleńkiego nie kupić jeszcze... Na razie mam od 56 rozmiaru, no nie wiem...[/QUOTE] Jaa.. ![]() ![]() ![]() Aleee za to jak się rozkręcę i oswoję to koniec ![]() Ja tez chyba kupię kilka tych najmniejszych ![]() ale dopiero jak pod koniec na usg według pomiarów dalej bedzie mniejsza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1132 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuje za info ![]() Marta1122 trzymamy kciuki za Malucha i mamusie ![]()
![]() |
#1133 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a dla niunia, ogromne kciukasy, na pewno wszystko się poukłąda i będzie dobrze ![]() ja smaruję oliwką z rossmana i teraz preparatem ziajki na rozstępy, idealnie sie rozsmarowuje ![]() ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17044378] Dafreen, też się zastanawiam, czy czegoś maleńkiego nie kupić jeszcze... Na razie mam od 56 rozmiaru, no nie wiem...[/QUOTE] ja kupię, na wszelki wielki... chociaż jakieś pajacyki... jak mi się znów taki okruszek urodzi jak moja Ola to 56 będzie nosił jak będzie miał 3 miesiące ![]() zresztą rozmiar rozmiarowi nie równy... mam bodziaki na 56 z h&m i są malusie... a mam z cubusa i wyglądają jak na 62 co najmniej.... a ja jakoś nie lubię jak dzidek tak "pływa" w ubrankach...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też nie lubię jak dzidek pływa, nogawki wiszą, rękawki pozawijane na 10 razy.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1135 |
Raczkowanie
|
![]()
Dziewczyny pewnie ten wątek już nie pierwszy raz poruszałyście, ale ciągle mnie nurtuje pytanie :
Co wybrać na porodówkę - podkłady poporodowe czy podpaski? No i jeszcze nasuwa mi się myśl czy nie wybrać takich wkładek Tena Lady (są to wkładki na nietrzymanie moczu ale są różne rozmiary nawet są takie cienkie jak podpaski natomiast mają dużo lepszą chłonność i nie przepuszczają zapachu) ? ![]() Kolejna myśl, która mi się nasuwa to wybrać majteczki siateczkowe czy lepiej zaopatrzyć się w bawełniane z myślą, ze to jednorazówka? ![]() ![]() ![]() Sama juz nie wiem co wybrać. Co Wy dziewczyny postanowiłyście? |
![]() ![]() |
![]() |
#1136 |
Konto usunięte
|
Podkłady? Zapomnij, będzie z ciebie ciekło że hoho
![]() Ja chyba na majtki się zdecyduję bawełniane, potem wywalę i tyle. Kupię sobie takie zwyklaki po 2zł. |
![]() ![]() |
![]() |
#1137 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() perfectę ma moja koleżanka i też sobie chwaliła, spróbuję następnym razem ![]() nie wspominając jak mało wygodne jest to dla malucha, jak ma wszystko pozawijane, ja bym chyba wścieku dostała ![]()
![]() |
#1138 |
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17045041]Podkłady? Zapomnij, będzie z ciebie ciekło że hoho
![]() Ja chyba na majtki się zdecyduję bawełniane, potem wywalę i tyle. Kupię sobie takie zwyklaki po 2zł.[/QUOTE] ![]() A propo podkładów to miałam na myśli wkładki poporodowe, chyba Beli. Natomiast naczytałam się też, ze sporo dziewczyn decyduje sie na podpaski always wersja na noc. Inne zaś, że odradzają bo są ze skrzydełkami i mają klej więc nie słuzą gojeniu itp. itd. Dlatego po tym wszystkim juz jestem taka zakręcona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1139 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
I podkłady Belli właśnie. Odradzam wkładki, to nie na tę ilość krwi. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1140 |
Konto usunięte
|
Sluchajcie, głupie pytanie
![]() Mam śliczne śpioszki, dostałam, całe w czerwono-białe paseczki. Z CZYM to prać??? Z białymi czy czerwonymi rzeczami? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.