|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane - dziękuję za miłe słowa
Znowu potrzebuję Waszej pomocy. Od dwóch dni umieram z powodu zgagi. Dotąd zdarzała się sporadycznie, pomagało mleko, teraz nic nie pomaga.... Dodatkowa poduszka do snu, żeby głowa była wyżej też nie. I dlaczego plai w gardle też w dzień? Jak Wy sobie radzicie?[/QUOTE] Jeśli chodzi o moją zgagę to ja już się do niej przyzwyczaiłam choć jest okropnie uciążliwa. Czasem przełyk i gardło mam czerwone i bolące jak przy chorobie. Mniejsze dolegliwości miałam tylko w II-gim trymestrze. Z farmakologii polecam Rennie do ssania (lekarz mówi,że można nawet co godzinę). Mleko i wszekie przetwory mleczne potęgują nieprzyjemne doznania. Moje posiłki nie mogą być tłuste, za słodkie, smażone na głębokim tłuszczu, zbyt pikantne, itp. Polecam małe porcje jedzenia, nawet jeżeli czujesz, że masz ochotę na więcej. Po jedzeniu nie można się kłaść, schylać i uciskać w jakikolwiek brzuszka (nawet delikatnie). Sen oczywiście wyłącznie w pozycji półsiedzącej. No i jak mawia mój doktor to minie po porodzie
|
#812 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010
U mnie zapowiada się ciężki dzień strasznie się pokłuciłam
<wojna>Martwi mnie to wszystko co teraz się dzieje w naszym związku mam nadzieje że nic straszeo z tego nie wynknie, mam ochotę spakować walizki i odpocząć od niego chociaż trochę Czuje że wariuje
|
#813 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kaloryfer jest zasłonięty płytą (robota TŻ) - jest pod parapetem okiennym. Płyta jest na dwóch zaczepach. Mogę ją zdejmować, ale nie zdejmuję, najczęściej i tak mam zakręcony kaloryfer bo okna są dobrze szczelne.
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
|
#814 |
|
Wtajemniczenie
|
aneczka nie wściekaj się
![]() libra777 wow jakiego duzego masz dzidziulka ja tez Wam pokaze pracę mojego małża,tylko,ze w rzeczywistosci sa ciemniejsze kolory niz na zdjeciu,taka ładna czekoladka z beżem a te zdjecia jakos mi nie wyszly
|
|
|
|
#815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja od rana nadal w lozku leze zjadlam obiadek placuszki ziemniaczane z pieczarkami pychotkaaaaaaaa :P i nie moge sie ruszac nie nie z obzarstwa ale bo cos mnie boli strasznie w kroku jak chodze to az mi lzy ciekna wiec wole sie nie ruszac
|
|
#816 |
|
Zadomowienie
|
Wlasnie chcialam wstawic pranie z dzieciecymi ciuszkami, powiedzcie czy jesli mam mleczko do prania to potrzebuje jeszcze plynu do plukania? bo w takim razie musialabym sie wstrzymac...
pieluszki tetrowe tez pierzecie tak? no bo przeciez bede wycierac buzke dziecku czy cos.. |
|
|
|
#817 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do pieluszek to nalezy je wyprac ja pralam w 60 stopniach i prasowalam tetre i flanelke
|
|
#819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no możesz jedynie w klawiaturę stukać![]() Tak sobie myślę, że coś megi-megi się nie odzywa czyżby już??
|
|
#820 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki za odp
![]() pranie wstawione, murzynek upieczony a na obiad nalesniczki z dzemem.mniamki! ![]() tylkooliwka fajny pokoik! i super ze sa te halogeny, podkreslaja jeszcze bardziej fakture sciany! aha, chyba wszystkie juz powinnysmy pobrac numer do madziwni, no bo kto wie a jak sie ma numer to mozna relacje na zywo skladac,hihi :P
Edytowane przez JoannM Czas edycji: 2010-02-08 o 15:32 |
|
|
|
#821 |
|
Rozeznanie
|
dusiaka, tylkooliwka śliczne macie pokoiki
są takie przytulne i przestronne.bardzo lubię takie kolory ![]() a megi-megi mi się śniła jakoś przedwczoraj, że już urodziła. Może, kto wie... A propos prania, ja nie piorę wkładów, tylko pościel, pieluchy tak. Fajnie, że można prać pluszaki, któraś tu już je prała w pralce i nic się nie stało. Ja mam dużo miśków, które tylko leżały na półce i są nie ruszane, tylko zakurzone, to będą w sam raz ![]() drconku, jak czytam co Ty robisz, to wpadam w osłupienie i podziw, ale z drugiej strony to już czas się oszczędzać. Leż i wypoczywaj
Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2010-02-08 o 15:43 |
|
|
|
#822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ruszam sie z tad no chyba ze do wc
|
|
#823 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#825 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kupiłam sobie dziś dwa staniki do karmienia z tej firmy http://www.e-amazonka.pl/2-stanik-dla-karmiacej ale obu nie ma w necie bo to jakies nowe modele potem cykne jakieś foty , są bardzo fajne byłam u nich w siedzibie bo miałam po drodze . No i zapłaciłam po 40 zł za takie co są po 49 - miło ![]() Baba dzis wymusiła pierwszeństwo i skasoewałam jej lusterko swoim .. właściwie ona mi ale moje jest całe a jej w kawałkach he he . Wąsko było a ta się głupia pchała .. jakbym nie zjechała to by się auta bokami starły nieźle . Ide na poczte bbuu
|
|
#826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki dziewczyny wcale nie jest mi lepiej do tego wszystkiego Szymuś tak mocno włazi mi w żebra że aż ryczeć mi się chce ... ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- na poprawę humoru zjem sobię dwie kanapki z Nutellą o tak
|
|
#827 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/item888128664_...d_polecam.html
|
|
|
|
|
#828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wiesz co zasmuce Cie bo ostatnio jak bylam w Textil Markt to byly takie same za jedyne 8,99 i sie rozzloscilam bo wyszlo z przesylka drozej no ale coz moze inne dziewczyny co maja blisko do tego sklepu to moze kupia taniej
|
|
#830 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez go kupilam, i mysle ze sie znajda w kazdym miescie, tylko trzeba szukac takich stoisk z tansza(chinska) bielizna, u mnie jest taki sklepik pod blokiem i te staniki po 12 zl. mozna przymierzyc,no i za przesylke nie trzeba placic.
|
|
|
|
#831 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#832 |
|
Zakorzenienie
|
hehe ja tak samo
i zamowilam z pazernosci najpierw 1 sprawdzil sie a potem jeszcze domowilam 3 hehe a tak to bym w tej cenie miala 4 i jeszcze na cos slodkiego by starczylo hehe
|
#833 | |||
|
Zakorzenienie
|
Helloł!!
Tż poszedł na trening na salę wiec mam chwilę by Was nadrobić i cosik skrobnąć ![]() Cytat:
Cytat:
![]() O tym samym pomyślałam... hmmm... może to już ?? Cytat:
Wczoraj np. moczyły się w wielkiej misce rzeczy z meczu mojego tż. pełna miska wody i troche rzeczy. Chcialam sie wykąpać wiec dźwignęłam z wanny tę miskę... tż akurat leżał pod kocem wiec nie chcialam go męczyć. A za jakiś czas tż się pyta... "czy ty tą miskę wyjęłaś" na co ja skruszona "yhm... bo Ty leżałeś". No i dostałam mega zrypki, że go nie zawołałam. Na szczęście nic się nie stało ale niestety... czasem robie takie głupoty...Jak już się chwalicie wyczynami swoich tż-tów to i ja sie pochwale moją wnęką (w załączniku )
|
|
#834 |
|
Zakorzenienie
|
hey dziewczyny
sorrki ze nie odniose sie do tego co pisalyscie, ale....... ja jestem nadal w szoku po wyjsciu od lekarza....nie ejstem pewna ale chyba mojej coreczce jajeczka wyrosly...learz chyba 15 minut probowal to potwierdzic bo zdziwil sie jak zapytalam czy nadal dziewczynka....w koncu sam nie potwierdzil plci...ale tak sie meczyl ze nawet na 3d probowal podejrzec....i jestem mega zaskoczona..... pytalam o wroclawskie szpitale mojego lekarza, on nie poleca zadnego, chyba ze sie upre to zebym na kaminskiego szla...ale za bardzo poleca ten walbrzyski...tylko mojemu tezetowi nie mozna przegadac ze zdarzy dojechac do walbrzycha.....grrr a tak wogole kladziemy wlasnie tapete na przedpokoju....ta co wyglada jak pikowana skora...poki co niezle sie prezentuje
|
|
|
|
#835 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulek a jak by Ci sie cos stalo ?? dzwigajac ta miske ?? ja dzisiaj nie mialam wyjscia no w sumie mialam albo pies by zrobil bobki kolo drzwi albo schodow albo dzwigne furtke wybralam to drugie ale tylko raz bo z powrotem ja przeskoczyl jak mu pupsko zmarzlo i piszczal pod drzwiami bym go wpuscila
a bylam sama w domu sliczna ta Twoja wneka ![]() jak mi sie takie cos bardzo podoba strasznie wam zazdroszcze bo ja tutaj nie moge takiej zrobic choc mam na to miejsce ale moj maz twierdzi ze nie oplaca sie zbytnio inwestowac bo w kazdej chwili mozemy ruszyc z budowa nowego domu i co wtedy to zostanie a kasiorke wydamy wiec ja odpuscilam z niechecia odpuscilam ale korytarz i tak zrobie bo mnie trafia ta lamperia co dziennie ja myje a ona codziennie zachlapana nic tylko ryczec Mloda no to nie zaciekawie z tymi jajeczkami ale moze to pepowina byla ?? kurcze ja sie obawiam ze z naszej niuni tez zrobi sei niuniek i co ja zrobie same sukienki prawie mam i rozowe ciuszki az sie boje isc na kolejne usg powiedz TZ-towi ze jesli wczesniej wyjedziecie to pewnie ze zdazy dojechac do szpitala a jak juz tutaj bedziesz to daj znac podjade Cie odwiedzic chyba ze sama bede lezala gdzies tam w okolicy a mnie dodatkowo cos rozklada boli glowa i z nosa cieknie i moja niunia malo sie dzisiaj rusza
|
#836 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi 3 lekarzy powiedziało, że chłopczyk na 100% no ale jak takie cyrki u Ciebie to ja już nie wiem czy im ufać![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
![]() a co do tych sukieneczek to jakby co to ja się piszę na wymianę jeśli mojemu Kubusiowi siusiak odleci
|
|
#837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do remontu w domu to Twój tż ma rację, skoro macie się zamiar budować to szkoda tyle pieniędzy wkladać w dom teraz. Lepiej odłożyć. Co do lamperii to jest masakra ze zdrapywaniem. Teraz może są na to jakies sposoby ale pamiętam jak ja kilka lat temu pomagałam kolezance to zeskrobywać to była masakra po prostu... Ja też się boję, że mojej niuni cos wyrośnie między nogami. Co prawda rzeczy typu kocyki, ręczniki, pościele itp kupuję raczej w uniwersalnych kolorach- zółte, zielone, błękitne itp (tylko jeden kocyk różowy). Ale za to ciuszki w 80% to róż Ale to przez to, że dostalam większośc ciuszków od koleżanki po jej coreczce a ona ma swira na punkcie różu. No coż, jeszcze ma w razie czego wyjście- koleżanka która ma synka zaproponowala mi ciuszki, wiec jak się coś zmieni to się do niej zgłosze... ale lepiej nie... ja chce już moją niunie!!
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2010-02-08 o 19:45 |
|
|
|
|
#838 |
|
Rozeznanie
|
witam was dziewczynki
![]() Dzisiaj byłam na wizycie u lekarza ![]() Wszystko jest w porzadku Mała urosła od ostatniej wizyty (3,5 tygodnia temu byłyśmy) 800 gram jest drobna po mamusi waży 2300. Ładnie się rozwija.Rozwarcie mi się powiększyło na jeden spory paluch plus troche, więc praktycznie dwa. Mała dalej ułożona pośladkowo... małpeczka malutka... nie chce się odwrócić. Zaparła się nóżkami. Dostałam skierowanie na badania. Dodatkowo skierowanie na cesarkę. Jeśli nic się nie będzie działo to mam się zgłosić do szpitala 2-3 marca a jeśli akcja się zacznie wcześniej to wiadomo... nie czekać tylko jechać do szpitala... ![]() Ogólnie jestem zadowolona bo malutka urosła ku uciesze swojej mamusi
|
#839 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie u mnie a porpo rewelacji dotyczacych plci....to dzidzia wazy juz prawie 1600g rozwija sie prawidlowo, ulozona glowka w dol
a ja pozamyka z odpowiednia szyjka...tylko to swinstwo w srodku nadal mnie meczy...teraz dostalam jakas masc dopochwowa...ale dopiero jutro bedzie w aptece...ani nystatyna ani takie cos drugiego nie moze sobie poradzic i znou w moczu mam duzo leukocytow i musze posiew zrobic bo nie wiadomo z czego to i jak to leczyc.....raz wychodzi ok a raz ogrona ilosc...
|
|
|
|
#840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję Ci miałam tak samo jakiś czas temu z Angeliki zrobił się Szymuś hihi ale teraz jest mi to obojetne kupuje rzeczy które bedą mogły nosić obie płcie. P.S. nie ważne co będzie byle zdrowe Asia mężulek zdolna chłopina Pikne to jego dzieło
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:16.

zjadlam obiadek placuszki ziemniaczane z pieczarkami pychotkaaaaaaaa
:P i nie moge sie ruszac nie nie z obzarstwa ale bo cos mnie boli strasznie w kroku 

no możesz jedynie w klawiaturę stukać
czyżby już??
a jak sie ma numer to mozna relacje na zywo skladac,hihi :P
są takie przytulne i przestronne.

a jeszcze jak są jakieś troszkę mądralińskie i wygadane to hoooo zakochuję się od razu