Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud. 2009) - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-08, 17:12   #1651
minnie
Raczkowanie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

ufff nadrobiłam, wcześniej małuy mi sie zbudził i było karmienie i zabawy
Cytat:
Napisane przez samanthhha Pokaż wiadomość
Dziewczynki ja tylko na chwilke bo zaraz mam gości - ale chciałam Wam sie pochwalic, że mój Iwo PIERWSZY RAZ UŚMIECHAŁ SIĘ ŚWIADOMIE!!! Nagrałam nawet filmik I tak fajnie gugał (?) i odpowiadał jak mu coś mówiłam ale fajowsko, kocham go strasznie

to uciekam, buzialki
moj Mikołaj guga najczęściej rano jak go nakarmię i zmienię pieluchę,a cieszy sie przy tym na maksa.Uwielbiam toBiorę go wtedy do siebie do łóżka i sobie gadamy.Niesamowite uczucie.

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
kurde wszyscy sie zegnaja, witaja
chyba zaczyna wracac "stara ja", bo o glupotach mysle
Domi to nie ma co myśleć tylko do dzieła

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
brawo

A tak w ogóle, to dzisiaj Sandra zaśmiała się na głos już kilka razy
No pięknie

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
a ja musze sie wam tez pochwalic.
MAMY 1 ZĄBEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!! gorna prawa trojka wyszla w nocy a widac ze zaraz bedzie tez czworka
gratulacje dla TomusiaAleż te dzieci nam szybko rosną.

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
a my nadal w domu
Iza ten tydzień też siedzi w domu, zresztą kaszle więc moze to i dobrze, że nie chodzi do przedszkola
choć czasem mam dość - jest krnabrna i chce zawsze postawić na swoim - a szkoda gadać, mały tez jak sie rozwrzeszczy to nie wyrabiam na zakrętach
u mnie pokarmu już prawie nie ma, od wczoraj nie moge praktycznie ściągnąć - jakieś pojedyńcze kropelki - nic juz nie pomaga - woda, herbatki, tabletki, nawet karmi
a i to moje biodro mnie dobija - jade na ketonalu i on tez bardzo nie pomaga
moze to i dobrze, ze pokarm zanikł, co ja bym wzieła na ten bol, ale co tam i tak nie ma sie co zastanawiać
choć jest mi przykro
jutro z Izą jedziemy do laryngologa do kliniki - mam pietra, chyba bardzo ten lek nic nie poprawił, bo mała dalej pochrapuje, mówi przez nos i spi z otwartą buzią, no i węzły jak były tak są powiększone
Grześ dalej kaszle choć już mniej niż w piątek i sobotę
mam nadzieję, ze wszystko nbedzie OK bo w niedzielę jego świeto
a i tak słucham od teściowej - ale to temat rzeka i nie tu na niego miejsce

Brombi a jaki masz rowerek - tez mi sie marzy, choc myslałam o orbiteku
i chyba sobie zafunduję to hulahop co wkleiła Katerina - fajne jest

Kareninka - a dlaczego Andre nie ma ani jedengo zdjecia w albumie?
Zahario - Miriam ma jedna fotke w albumie ale to chyba mało?
a tak generalnie to co z resztą dzieciaczków - zakłądac galerie ja chce oglądac
Madziu zyczę zdrówka dla Twoich dzieciaczków.No i postaaram się zrobić dziś galerie na albumiku
Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
bardzo mi się podoba na 2 fotce - slicznosci

a założyłąs już galerię w albumiku??????????
dziękujęna albumiku mnie jeszcze nie ma ale nadrobię to dziś _jak mały pozwoli _lub jutro.

Cytat:
Minnie piekny dzidzius

Cytat:
Minnie, Szkrabik cudowny

Minne ślicznści. a te stópeczki

QUOTE]
Dzięki, też je uwielbiam:ehe m:
Cytat:
Napisane przez Katarina081 Pokaż wiadomość
Brombusiu i Guciu dziekuje za rady, zaczynam sie do nich stosowac, Zobaczymy jakie beda efekty, trzymajcie za mnie kciuki
dziewczyny ,powysyłam Wam potem zaproszenia na nk bo teraz moje maleństwo już głodne to uciekam.

aa i jeszcze co do ćwiczeń to ja mam skakankę....
ale na razie leży i się kurzy w szufladzie
minnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 17:25   #1652
brombusia
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

I jak zwykle zapomniałam napisać, że synuś minnie to bardzo przystojny kawaler, miny robi jak dorosły facet

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 17:39   #1653
elalank
Zadomowienie

cześć Dziewczyny

przepraszam za nieobecność, dziękuję Konspi i Brombi za pamięć zauważyły ze mnie nie ma

mieliśmy przeprowadzkę w czwartek, pt i sob, w niedzielę chrzciny takze jednym słowem niezły zapieprz.

Odebrałam wyniki i bilirubina spadła do 3,0, więc idzie ku lepszemu , jutro idziemy na kontrolę do pediatry!!! cieszę się bardzo, ale martwię z drugiej strony bo próby wątrobowe nadal podwyższone.

Cytat:
a ja musze sie wam tez pochwalic.
MAMY 1 ZĄBEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!! gorna prawa trojka wyszla w nocy a widac ze zaraz bedzie tez czworka
jestem w szoku!!!!!!!!!! Gratuluję!!!!

zebra- trzymam kciuki, będzie dobrze, musi być!!!!

postaram się jutro zajrzeć, bo teraz jedziemy do leroy po piedoły do mieszkania!

buziaki

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 17:45   #1654
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Katarina wyslalam ci zaproszenie na n-k

Tz wrocil z pracy i juz dzis wiecej nie idzie
za to ja zaraz ide z psem wiec sobie psychicznie odpoczne od tych moich chlopakow

Elalank widze Cie Koneczni melduj co u Olki

Edit: No zameldowalas

Edytowane przez kropka241
Czas edycji: 2010-02-08 o 17:46
kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 18:02   #1655
gucia6
Zakorzenienie

Wróciłam od dentysty i jestem załamana Dlaczego musi tak być, że mimo iż zawsze dbałam o zęby i staram się jak mogę do tej pory, to mimo wszystko mi lecą .
Dziś miałam ciąg dalszy kanałowego i się okazało, że kanały są za wąskie i standardową metodą nie da się ich tak dobrze wyczyścić. Kobieta powiedziała mi o jakiejś nowej metodzie, dzięki której można wejść w kanał głębiej, tyle tylko, że kosztuje to 100 euro za kanał. Ja mam 3 A też nie ma 100% gwarancji, że nie zacznie się coś tam paskudzić
Do tego mam jeszcze jeden ząb do leczenia kanałowego i jeszcze zostały znalezione nowe ubytki. A rok temu było już wszystko ok poza tym jednym kanałem. Już mam dość i nie wiem co mam jeszcze robić, żeby te zęby zostały już tak jak są, bo jak tak dalej pójdzie, to chyba zacznę się zastanawiać nad trzecimi zębami

Dobra, nie smęcę już wam więcej
Stary 2010-02-08, 18:12   #1656
martaN23
Zadomowienie

słuchajcie mam do Was jak zwykle zresztą wielką prośbę powiedzcie proszę jakie macie zdanie na temat szczepienia na rotawirusy?
Szczepicie czy nie ja nie mam pojęcia co mam zrobić
Ja szczepię tymi na nfz nie kupuję skojarzonychale zastanawiam się nad tymi na rotawirusy i nie wiem czy mała zaszczepić czy nie?

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

a jeszcze pytanie co do chrzcin ja mam kawalerke a jakbym chciala zaprosic dziadkow pradziadków i chrzestnych to ponad 20 osób wyjdzie
myślałam żeby zaprosić wszystkich do kościoła a do domu tylko chrzestnych co wy na to?nie trochę głupio?moja mama uważa że to najlepszy pomysł
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 18:20   #1657
kachula27
Zakorzenienie

Ravenne i Oliac wysłalam Wam zaproszenie na nk

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Cytat:
Wróciłam od dentysty i jestem załamana Dlaczego musi tak być, że mimo iż zawsze dbałam o zęby i staram się jak mogę do tej pory, to mimo wszystko mi lecą .
Dziś miałam ciąg dalszy kanałowego i się okazało, że kanały są za wąskie i standardową metodą nie da się ich tak dobrze wyczyścić. Kobieta powiedziała mi o jakiejś nowej metodzie, dzięki której można wejść w kanał głębiej, tyle tylko, że kosztuje to 100 euro za kanał. Ja mam 3 A też nie ma 100% gwarancji, że nie zacznie się coś tam paskudzić
Do tego mam jeszcze jeden ząb do leczenia kanałowego i jeszcze zostały znalezione nowe ubytki. A rok temu było już wszystko ok poza tym jednym kanałem. Już mam dość i nie wiem co mam jeszcze robić, żeby te zęby zostały już tak jak są, bo jak tak dalej pójdzie, to chyba zacznę się zastanawiać nad trzecimi zębami

Guciu wspołczuje wizyt u dentysty,poki co mnie tez czeka,jeszcze nie bylam jak urodzilam,w ciazy na szczescie zaden mi nie polecial,ciekawe jak bedzie teraz po 5 mcach od ostatniej wizyty

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 18:55   #1658
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Cytat:
nie martw sie. ja mam slabiutkie zeby. a teraz nawet mam problem ze szczotkowaniem bo dziasla krwawia mi codziennie. kupilam parodontax i mam nadzieje ze pomoze
po ciazy mam 2 ubytki. niewielkie ale zawsze

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
słuchajcie mam do Was jak zwykle zresztą wielką prośbę powiedzcie proszę jakie macie zdanie na temat szczepienia na rotawirusy?
Ja szczepię tymi na nfz nie kupuję skojarzonychale zastanawiam się nad tymi na rotawirusy i nie wiem czy mała zaszczepić czy nie?

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

a jeszcze pytanie co do chrzcin ja mam kawalerke a jakbym chciala zaprosic dziadkow pradziadków i chrzestnych to ponad 20 osób wyjdzie
myślałam żeby zaprosić wszystkich do kościoła a do domu tylko chrzestnych co wy na to?nie trochę głupio?moja mama uważa że to najlepszy pomysł
ja szczepie tylko obowiazkowe ale kupuje skojarzone. nie szczepie na rota ani na pneumo.
a co o chrzcin to faktycznie troche glupio tylko do kosciola ale w koncu rodzina chyba wie jakie macxie warunki lokalowe wiec bym sie tak bardzo nie stresowala

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 19:17   #1659
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fruzia01 Pokaż wiadomość
wieści z frontu ciąg dalszy
byliśmy z Bernim u pani rehabilitantki w piątek
okazało się że ma mega Wzmożone Napięcie Mięśniowe, które skręca go na prawo, a my przez swoje noszenie, karmienie itd wykręciliśmy go na lewo coś mi dziwnie ta teoria brzmi, ale niech będzie, to nie ja jestem specjalistą; strach pomyśleć co by było, gdybyśmy go dodatkowo na prawo wykręcili poza tym usłyszałam że małemu grozi dysleksja, dysgrafia, nadpobudliwość (będzie latał po klasie) i że bardzo źle że urodził się przez cc, bo ciało modzelowate w mózgu się nie ścisnęło w czasie porodu, a ono odpowiada za przekazywanie sygnałów z lewej półkuli do prawej... czy jakoś tak... aaaa, i mamy dawać małemu kilka kropli oleju lnianego na uspokojenie.... idę jutro do pediatry to się o ten olej spytam, czy to dziecku nie zaszkodzi...

dostaliśmy na start kilka lekkich ćwiczonek i masaż do wykonania 4x dziennie; mały tego NIECIERPI!!! wije się, kręci, ryczy, a ja muszę go ustawiać za każdym razem w prawidłowej pozycji i dopiero potem masować; masakra, rąk mi brakuje, powinnam zostać ośmiornicą zresztą nie wiem czy ten masaż dobrze robię, no bo ile można się przez godzinę nauczyć :/ za tydzień pójdę po dalsze instrukcje, zobaczymy co będzie
FRUZIA współczuję bardzo że masz takie problemy i życzę bardzo bardzo dużo wytrwałości w tym masowaniu niech dzidzia rośnie i rozwija się zdrowo
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 19:18   #1660
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:

Marta ja tez szczepie obowiazkowe tez kupuje skojarzone,na rota i pneumo nie szczepie

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2010-02-08, 19:35   #1661
aniulka8204
Wtajemniczenie

właściwie to wszystkim dzieciaczkom życzę duzo zdrówka
i KROPKA gratulujemy wam pierwszego zębulka

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Cytat:

kurde ja też musze iść do dentysty bo jak byłam w czasie ciąży to powiedziała mi ze mam 3plomby do wymiany bo juz są długo długo i cholera sie boje bo mnie żadne znieczulenie niedziała praktycznie wcale i boli mnie nawet małe borowanie małej dziurki
za dziecka mogłam borowac bez znieczulenia a teraz to masakra
i boję się że jak otworzy te zęby żeby zmienic te plomby to sie okaże ze tez kanałowo trzabedzie leczyć to padne chyba na zawał
Stary 2010-02-08, 19:35   #1662
domi7ks
Zakorzenienie

Hej

Bylismy na spacerku dzis, bo bylo dość ciepło. Od dzis codziennie chodzimy (Brombi )

Minnie ale fajny Twoj synek sliczne drugie zdjecie...

Moniam85 a mieszkasz tylko z Tz? ciekawe co jeszcze nas łaczy

Zrobilismy przemeblowanie male, łożeczko Polusi jest juz w jej pokoiku. Drzwi poprostu beda otwarte do jej pokoiku ( a z naszego sie do jej pokoju przechodzi) wiec mysle, ze nie bedzie źle. Choc Tz zal bylo, ze lozeczko juz nie jest przy naszym lozku
poza tym przyszedl dywanik i naklejki i teraz pokoik jest bardziej przytulny i dzieciecy

My szczepimy skojarzeniowe 5w1. A co do rotawirosów i pneumo to nie mam pojecia czy szczepic czy nie. Zdania na temat tych szczepionk sa podzielone a my sie jeszcze nie zdecydowalismy

A moja laseczka zasnela ok.21 wczoraj i wstala o 3 w nocy, potem po 7 rano, dwa razy zjadla i zasnla po 8 nam oim brzuszku i tak spalysmy a potem ja odlozylam na bok i tak do 11

a wczoraj spacerowalam sobiep o mieszkaniu z nia na rekach i jak stanelysmy przed lustrem to patrzyla sie na siebie i na mnie i tak sie slodko smiala
A dzis dalam jej smoczka, patrze a ta sobie go wyciagnela i tak trzymala chwile a za chwile odlozyla za siebie swietne to bylo

aniulka przyszedl Ci juz lezaczek? u mnie bedzie jutro bo dzis nadali paczke

Dziewczyny co bedzie z Kasiuch?ja pisalam do AgiZ, no ale miala skonsultowac z innymi modami. Moze napiszcie do niej to ja odblokuje

Gucia ja z kolei mam czarne plomby. Kiedys poszlam do dentsty do ptzychodzi (jakies 10 lat temu) i mi za jednym zamachem poleczyla wszytskie i czarne plomby zalozyla. pamietam, jaka mama byla zla na mnie no ale nie psuja mi sie zeby, tylko jakbym sie szeroko smiala to jednak je widac...chyba je bede musiala w koncu zmienic

w ogole mam wrazenie, ze po porodzie mi sie wzrok bardziej zepsul

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 19:38   #1663
aniulka8204
Wtajemniczenie

aha niewytłumaczyłam sie czemu mnie wczoraj niebyło tutaj ale miałam gości przyszła moja chrzestna z synem i synową zobaczyć Agusię
a w sobote duzo dużo sprzątałam

widze że wszystkie biorą się za cwiczenia
ja nadal się ociągam i jakos nieumie się wziąść za siebie
Stary 2010-02-08, 19:40   #1664
kachula27
Zakorzenienie

A mialam sie pochwalic ze za tydzien tz w ramach walentynek zabiera mnie do kina i na jakas kolacyjke Mateusz idze do babci na ten czas

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2010-02-08, 20:01   #1665
aniulka8204
Wtajemniczenie

DOMI właśnie myślałam ze dostane ten leżaczek w sobote bo w piątek mieli juz przelew na konto a w soboty kurierzy tez rozwożą paczki no i dziś też jeszcze niedostałam leżaczka a tak juz na niego czekam
no a powiedzieli ze jak dostaną przelew do godz 11.00 to jeszcze w tym samym dniu wysyłają paczke

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
A mialam sie pochwalic ze za tydzien tz w ramach walentynek zabiera mnie do kina i na jakas kolacyjke Mateusz idze do babci na ten czas
super super

to ci szykuje miły dzionek kino i ta kolacyjka no no
postarał się gratuluję
Stary 2010-02-08, 20:07   #1666
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
a
Tylko chyba Gucia jeszcze i Tarasia (o ile sie nie mylę) ćwiczyły w ciąży tak ze bardzo fajnie ze dołacza do nas teraz więcej uczestniczek
Ja ćwiczyłam Teraz tez ćwiczę ale bardzo delikatnie. Nadal nie zeszły mi się mięśnie brzucha więc nie mogę się przeforsowywać ale regularnie chodzę z Nilcią na spacery a w Krynicy to ciągle pod górkę albo z górki więc nogi ćwiczą się same

fruziu będzie dobrze. Musisz zagryźć zęby i ćwiczyć małego - to dla jego dobra!.
A o tym porodzie mówiła nam położna w SR. Że ostatnio takie badania zrobiono, że dzieci urodzone przez CC mają częściej dys-...
ja bym się tym tak nie przejmowała, a przynajmniej nie teraz. tak jak powiedziała Brombi - nikt nie powiedział, że twoje dziecko będzie miało dys-.. na 100 %

Cytat:
My też, my też! Już się nie mogę doczekać

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 20:14   #1667
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:

Co do rotawirusów, ta już pisałam, że mój pediatra powiedział, że to nie jest groźna choroba, więc ja nie szczepiłam. W najgorszym wypadku może skończyć się w szpitalu, jeśli dziecko odwodni się przez biegunkę, ale nie ma żadnych poważnych konsekwencji.
Co do chrzcin, to po prostu powiedz, że masz za mało miejsca, żeby wszystkich na raz pomieścić. Albo, jeśli Mama ma większe mieszkanie, to zrób chrzciny u niej

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Hej

Bylismy na spacerku dzis, bo bylo dość ciepło. Od dzis codziennie chodzimy (Brombi )

Zrobilismy przemeblowanie male, łożeczko Polusi jest juz w jej pokoiku. Drzwi poprostu beda otwarte do jej pokoiku ( a z naszego sie do jej pokoju przechodzi) wiec mysle, ze nie bedzie źle. Choc Tz zal bylo, ze lozeczko juz nie jest przy naszym lozku
poza tym przyszedl dywanik i naklejki i teraz pokoik jest bardziej przytulny i dzieciecy

a wczoraj spacerowalam sobiep o mieszkaniu z nia na rekach i jak stanelysmy przed lustrem to patrzyla sie na siebie i na mnie i tak sie slodko smiala
A dzis dalam jej smoczka, patrze a ta sobie go wyciagnela i tak trzymala chwile a za chwile odlozyla za siebie swietne to bylo

w ogole mam wrazenie, ze po porodzie mi sie wzrok bardziej zepsul

Gratuluję przeprowadzki Polusi

Córcia Ci dorasta, nie ma co

Co do wzroku, to tak może być podobno po porodzie, ja mam wrażenie, że mi się polepszył

Cytat:
Super
A na jaki film?

Co do zębów, to ja muszę też do dentystki pojechać, obiecałam jej, że po Nowym Roku się pokażę, a tu już luty

Eluś cieszę się, że ta żółta cholera już schodzi

Stary 2010-02-08, 20:54   #1668
martaN23
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Co do rotawirusów, ta już pisałam, że mój pediatra powiedział, że to nie jest groźna choroba, więc ja nie szczepiłam. W najgorszym wypadku może skończyć się w szpitalu, jeśli dziecko odwodni się przez biegunkę, ale nie ma żadnych poważnych konsekwencji.
Co do chrzcin, to po prostu powiedz, że masz za mało miejsca, żeby wszystkich na raz pomieścić. Albo, jeśli Mama ma większe mieszkanie, to zrób chrzciny u niej

Gratuluję przeprowadzki Polusi

Córcia Ci dorasta, nie ma co

Co do wzroku, to tak może być podobno po porodzie, ja mam wrażenie, że mi się polepszył

Super
A na jaki film?

Co do zębów, to ja muszę też do dentystki pojechać, obiecałam jej, że po Nowym Roku się pokażę, a tu już luty

Eluś cieszę się, że ta żółta cholera już schodzi
No tak właściwie problem polega na tym że teście i mama mieszkają w jednej miejscowości teściowa chce żeby zrobić u niej ale wiem że moja rodzina nie będzie się tam dobrze czuła i na odwrót oni u mojej mamy też nie więc mama mówi że najlepiej będzie jak zaprosimy tylko chrzestnych do nas i już tylko tak bez rodziców to chyba tak trochę głupioale z drugiej strony zaprosimy rodziców a pradziadków nie i rodzeństwa też nie?chyba mnie dobrze rozczytacie?dlatego Was pytam o zdanie bo ja nie mam pojęcia co zrobić
Stary 2010-02-08, 20:57   #1669
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Ale mam zaleglosci

na szczescie mam juz neta swojego to bede was pomalu nadrabiac i czesciej piasac mam nadzieje.

Jeszcze mi sie Tz rozchorowal i caly dzien sama z Kamilka bo Tz sie do niej stara nie zblizac a i kolo niego trzeba cos czasem zrobic, biedaczek plackiem lezy

Dzisz juz chyba nie dam razy duzo nadrobic bo padam ze zmeczenia

MILEJ NOCKI

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 21:02   #1670
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
No tak właściwie problem polega na tym że teście i mama mieszkają w jednej miejscowości teściowa chce żeby zrobić u niej ale wiem że moja rodzina nie będzie się tam dobrze czuła i na odwrót oni u mojej mamy też nie więc mama mówi że najlepiej będzie jak zaprosimy tylko chrzestnych do nas i już tylko tak bez rodziców to chyba tak trochę głupioale z drugiej strony zaprosimy rodziców a pradziadków nie i rodzeństwa też nie?chyba mnie dobrze rozczytacie?dlatego Was pytam o zdanie bo ja nie mam pojęcia co zrobić
To masz ciężki orzech do zgryzienia
Ja nie miałam tego problemu, bo u mnie byli chrzestni, babcie i prababcia, no i bratanek

To może na chrzciny zaproś tylko tych chrzestnych, a umów się, że zaprosisz na kawę w inny dzień teściów, a potem jeszcze Twoich rodziców i dziadków?

Stary 2010-02-08, 21:09   #1671
martaN23
Zadomowienie

Cytat:
To masz ciężki orzech do zgryzienia
Ja nie miałam tego problemu, bo u mnie byli chrzestni, babcie i prababcia, no i bratanek

To może na chrzciny zaproś tylko tych chrzestnych, a umów się, że zaprosisz na kawę w inny dzień teściów, a potem jeszcze Twoich rodziców i dziadków?
no właśnie tak samo myśli moja mama żeby zaprosić tylko chrzestnych a pozostałych innym razem
No nic poczekam na tż porozmawiam z nim i zobaczymy co wymyślimy we dwojeoj najlepiej to wcale bym tego nie robiła i nie byłoby problemu
Stary 2010-02-08, 21:14   #1672
belladonna78
Raczkowanie

Co za koszmarny dzień dzisiaj z Bartusiem mieliśmy... kurcze nie wiem co robić
Właściwie gdzieś od 11-12 CAŁY CZAS PŁAKAŁ ALBO WISIAŁ NA PIESI. Pierś to jedyne co sprawiało, że nie wił się i nie skręcał i nie ryczał (chyba dzisiaj więcej przepłakał niż od momentu urodzenia ) a ja razem z nim płakałam...

Nie wiem, czy to kolka, czy to może być jednak skok - bo jak jest na piersi to spoko, a 5 minut po odstawieniu - płacz straszliwy. A spał od 8 rano łącznie może GODZINĘ strasznie mi przykro i smutno, że tak się męczy. Ale czy gdyby to była kolka to mógłby sobie spokojnie ssać, nawet 20 minut bez wypluwania piersi? zgłupiałam. Daliśmy mu krople Bobotic, ale na razie bez efektu, no może troszkę mniej płacze... Strasznego doła złapałam... A bo jeszcze dałam mu 50ml NAN HA, bo on chyba normalnie głodny... jakby mniej mleka mi się zrobiło czy co... no dół totalny

BARTŁOMIEJ URODZIŁ SIĘ 14.01.10 O 12.12
belladonna78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 21:28   #1673
zebra666
Zakorzenienie

A ja popijam redsika... i myslę...a le żeby nie myśleć pochwalę się małym... zdjęcie coprawda z miejsca niezbyt mile wspominanego- szpital- ale wyszło tak super, że no muszę

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 21:31   #1674
Katarina081
Raczkowanie

GG do Katarina081

Kurcze coś mi Wizaz szwankuje

Kachula i Brombusia dziękuje za komplementy:rol leyes:
iiiiiiiiiii Brombusiu bez przesady, żeby tam od razu Lachony

Ale ja Wam zazdraszczam, że macie przy sobie dziadków i babcie, ja nie mam komu podrzucac malej, chyba bede musiala poszukac jakiejs niani. Za to w przyszlym tygodniu jedziemy na kilka dni do Warszawy pokazać małą Prababci i cioci (mam tam pół rodziny) o zostawie małą z ciocią i skoczymy z Tz na jakąs romantyczną kolację i kino też mi sie marzy...

Co do szczepien to ja malej narazie tez nie szczepilam na rotawirusy i pneumokoki, ale w czerwcu chcemy leciec do Grecji i zastanawiam sie czy nie rzeba bedzie jakis spejalnych szczepionek. Musze pogadac z pediatra. Wybraliśmy Kretę i mam adzieję, ze spotkam się z Zaharią i zobaczę jej małą Księżniczkę

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Zebra mały jest BOOoski, a zdjęcie po prostu wymiata
Stary 2010-02-08, 21:35   #1675
brombusia
Zakorzenienie

Bella z tego co pamiętam, to w 3 tygodniu chyba jest kryzys laktacyjny, może dlatego wisi Ci na piersi ?

Mój też tak robił w pewnym momencie, kończył jeść, ryczał, znowu chciał do cycka i tak na okrągło, dopiero jak się wzięłam z łatwy plan itd. to się uspokoiło. Ale wiem, że Ty jesteś temu przeciwna.

Może nie dawaj mu modyfikowanego, tylko go przystawiaj za każdym razem, jak chce, to Ci napędzi laktację, za dzień, dwa powinno się to uspokoić

Jakby to była kolka, to miałby twardy brzuszek i podobno przy ssaniu to się nasila.
W Wikipedii pisza o kolce tak:
Typowy napad kolki przebiega z podkurczaniem nóżek, napinaniem brzucha i prężeniem ciała. Kolka przebiega często z poszerzeniem obwodu brzucha, ale zwiększona ilość gazów jelitowych nie jest przyczyną, a raczej następstwem płaczu i związanej z nią aerofagii.
Płacz pojawia się cyklicznie, przy czym nasila się wieczorem i w nocy (kolka wieczorna). Objawy kolki występują najczęściej pomiędzy 2 a 16 tygodniem życia (kolka trzymiesięczna, 100 dni płaczu), przy czym szczyt osiągają około 6 tygodnia.
To chyba nie to?

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
A ja popijam redsika... i myslę...a le żeby nie myśleć pochwalę się małym... zdjęcie coprawda z miejsca niezbyt mile wspominanego- szpital- ale wyszło tak super, że no muszę
Już widziałam na NK.
Boski jest

Cytat:
Napisane przez Katarina081 Pokaż wiadomość
iiiiiiiiiii Brombusiu bez przesady, żeby tam od razu Lachony
Jak nie jak tak
Lachon z Ciebie jak się patrzy

Stary 2010-02-08, 21:41   #1676
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Hej dziewczynki

sama nie wiem jak ja jeszcze siedze przed kompem...moje dziecko dalo dzisiaj czadu....no normalnie COS go boli....cos go musi bolec, bo nigdy tak nie marudzil jak teraz...
Nawet przy jedzeniu nie jest calkiem spokojny i czasami odrywa sie od piersi i placze...
Sama nie wiem juz...zeby? Skok? Katar? Juz zaczynam matrwic sie, ze moze zatoki ma zawalone...
No ale nigdy tak nie mial...nawet na rekach srednio sie momentami uspokaja...a jak juz placze to taaak, ze lzy leca i sie zanosi....
Zasnal jak zawsze o 20....zobaczymy jaka bedzie noc...
Jeszcze moja mama dojedzie do mnie kolo 1 w nocy i musze wstac, zeby wszytkich wpuscic itp...

Przepraszam, ze tak tylko o sobie, ale nie mam sily...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 21:46   #1677
brombusia
Zakorzenienie

Karenina
Może to wszystko na raz? Skok, katar, ząbki?
Co do zatok, to takie maluszki nie mają jeszcze zatok czołowych, więc tym się nie martw

Stary 2010-02-08, 21:50   #1678
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Karenina
Może to wszystko na raz? Skok, katar, ząbki?
Co do zatok, to takie maluszki nie mają jeszcze zatok czołowych, więc tym się nie martw

A wlasnie czytalam, ze maluch w wieku cos kolo 6 miesiecy mial wlasnie zatoki chore...mial katarek 2 tyg i sie okazalo, ze zalegal w zatokach i musial dostac antybiotyk... Kurcze, martwie sie teraz...

Wszystko naraz mowisz....co ja komu zrobilam...?

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2010-02-08 o 21:51
karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 21:54   #1679
zebra666
Zakorzenienie

Brombusia, Katarina dziękować
Mały dzisiaj śpi i spi i śpi...Nie wiem ale albo ma albo gorszy dzień, albo powrót ze szpitala tak działa na niego...

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 21:57   #1680
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

tak potwornie dziś mnie boli biodro, że mam naprawdę dość
wziełam leki przeciwbólowe i nawet olfen - ale nie moge się położyć bo bol się nasila - ciekawe jak ja bede spać
teraz to musze pojsc do lekarza - juz nie karmie to moge leki brac i wierzcie mi nie wiem co bym zrobiła jakbym karmiła małego - to chyba tak miało być, te ataki bolu s a co raz silniejsze - nie wiem czy to mozliwe, albo ja jestem co raz mniej odporna

co do chrztu i gości to u nas z 27 osob zrobiło się 20 - ale cóż każde z nich ma naprawdę nielichy powód dlaczego nie moze być i jak tu polemizować z faktami
Marta nie masz miejsca więc zrozumiałe jest, ze nie mozesz ich wszystkich jednocześnie zaprosić - moze faktycznie zrob tak jak pisała Brombi
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości