|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
Cytat:
![]() żeby nie rozchorowała się Cytat:
![]() bardzo dobra bo sama próbowałam ![]() no widzisz jakie pomysły mają pediatrzy
|
||
|
|
|
#2102 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozum mówi, ze coś go musi budzić, ale przecież chodzicie z nim do lekarza i wszystko jest wg niego ok... a w dzień ,śpi lepiej? Cytat:
w nowym miejscu będzie lepiej
|
|
|
#2103 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Eleeri, wspolczuje takiej opieki lekarskiej. Podchodz do tej babki z dystansem i ufaj swojej intuicji. Cass, wszystkiego najpiekniejszego z okazji Twojego Swieta! Hej dziewczynki, zbyt duzo nie napisze. Z tego co widze, poniedzialek byl u nas dniem marudy- moja corenka po calym tygodniu z babcia zupelnie odwykla od samodzielnosci i chciala caly czas byc noszona... Poza tym prawie nie spala- teraz wreszcie padla... A ja doslownie chodze na rzesach Do tego maz ma urwanie glowy w pracy, dzisiaj byl od 7 do 19. I tak ma byc caly tydzien ![]() Wczoraj mialam przykry moment. Bylismy na urodzinach siostry meza. Kazdy chcial Aneczke potrzymac- w tym rowniez maz siostry. W pewnym momencie zle Anie przytrzymal i corenka uderzyla glowka w oparcie krzesla. Myslalam, ze go pobije Chryzolit, pakujesz sie juz? Pomaga Ci ktos? Nas lada moment tez czeka przeprowadzka i zastanawiam sie, jak sobie z tym poradze ![]() Dobranoc mamusie
|
|
#2104 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niestety nie mam wiecej faktur ![]() mam nadzieje ze mnie zle nie zrozumialas.Ja ogólnie sie wypowiedzialam ze to glupie ze jedni moga a inni nie, eh ta nasza polityka.Nie mialam na mysli ze ty tak a ja nie lub cos w ten deseń Raty niestety mam stale Dorzucilam jeszcze meza krwiodawstwo, no i ta szafe i wychodzi mi jakies 700zl Cytat:
![]() swoja droga sama zgapilam przepis, tylko tak mysle...jaka buzka bedzie czerwona od tej zupki ![]() Cytat:
Dzis mama mi zupke przywiozla-warzywna, i mowi ze mala moglaby juz to jesc, bo byla marchewka,fasolka,ziemnia czek,groszek, tylko ze smietana... A mama na to ze siora mlodej juz dawno takie rzeczy dawala ja nie dalamCytat:
a oze to wcale nie przez wyjazd biegunki i wymiotow bym sie bala, oj jak bym sie bala no i tempki tez ![]() zycze poprawy zdrowka Cytat:
cdn
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||||
|
|
|
#2105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jak wykańczałam mieszkanie to na wszystko brałam faktury bo dokładnie nie wiedziałam co odliczyc mogę a co nie źle nie zrozumiałam ![]() (zauważyłam, że często słowo pisane jest inaczej odbierane niż by chciał tego autor) doliczyłaś i internet i Laurkę? buźka o dziwo czerwona nie była może dlatego, że ja nie dodałam ani soku z cytryny ani kwasku i ta barwa nie była aż tak intensywna a kupka już była - dokładnie koloru buraczków ![]() ogrooomna ![]() i wczoraj właśnie przyszło mi na myśl, żeby hodować własne kurki i króliki ![]() małża babcia ma domek i kawał działki, sama ma kury to i moje będzie doglądać czasem a królikami zajmie się teściu ![]() jeszcze słówko do aannuullii jak piersi u Martynki? są te gruczoły nadal takie jakie były? bo u nas coraz lepiej, dziś sprawdzałam i są malutkie bardzo, takie tyci tyci |
|
|
|
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
Wizaz bardzo mi muli dzisiaj nie bede wiec cytowac.Svinecko, zycze ci, aby ta nocka byla lepsza. ![]() Syla, zdrowia dla Lenki Katarzynko, mam nadzieje, ze Laurce nic nie jest ![]() Tulipfever, zycze, aby wszystko szybko wrocilo do normalnosci Chryzolit, dozorczyni okropna i zlosliwa , wspolczuje.Eleeri naprawde nie rozumiem po co chodzisz do lekarki do ktorej nie masz za grosz zaufania Tak wiec trzymac kciuki za znalezienie waszego lekarza. A my zabkujemy. Chyba. Mamy dni Marudka i Niejadka ![]() niech to juz sie skonczy...
|
#2107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale strachu musialas sie najesc a Ania nie trzyma jeszcze sztywno glowki czy to taki niefortunny zbieg okolicznosci? U mnie od popoludnia rodzinka sie zjeżdżała. Najpierw siora z synem, potem mama, a w chacie kompletny syf. W pokoju koc i rozsypane zabawki, sterta ciuchow do schowania-bo za male i druga kupa uszykowana do prania. Suszarka rozlozona, zmywarka umyta do rozpakowania,pies głodny latał, młody bawil sie w łazience w pelnym zlewie wody ehhh jak patologia Potem przy mamie zaczelam ogarniac i powoli doszlam do jakotakiego stanu mieszkania. Młoda dzis zrobila scene o niekapek.Zrobilam siostrzencowi w nim pic, tylko ze z ta pierwsza nakretka, co duzo leci i jak to zobaczyla to dala popis.Krzyk,placz, czerwona buzia,raczki i nozki proste ![]() znow myslalam ze sie zwine ze smiechu.Z siora szczeki nam opadly Czy to przypadek czy swiadome zachowanie?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#2108 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2109 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() oddawaj to moje ![]() hmmm chyba świadome Tuli właśnie zauważyłam, że wcięło mi Twojego posta ja pewnie też bym prawie wyrwała małą, choć wiem, że to nie celowe i czasem takie sytuacje zdarzają się ale to tak jest jak wyrywają sobie dziecko z rąk do rąk jak zabawkę
|
||
|
|
|
#2110 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hehe, patrzę, że obie poprosiłyśmy o przepis na zupkę i to w tym samym czasie - o 17.11
![]() Cytat:
![]() ![]() Buraczka nie ma chyba w żadnych słoiczkach, dlatego postanowiłam ugotować, żeby Młody spróbował wszystkiego. Może jakoś się uda ![]() Cytat:
Te antybiotyki co chwilę i te rady Nawet moja Halina tak nie daje czadu A próbowałaś zmienić i faktycznie się nie da, czy tak sądzisz, że są przepełnione te przychodnie?Dodają, ale nie wszędzie. Jest chyba tylko w mięsnych obiadkach - i to nie wszystkich, bo ja mam - Dynię z indykiem oraz Puree z marchewki i ziemniaczków z jagnięciną i oba są bez soli. Tych z solą nie kupuję. A HIPPowskie dania tylko warzywne i zupki już są bez soli i są bardzo dobre ![]() Czasem sól jodowana bywa wskazana (odrobinkę) ze względu na jod i sód. Tak czytałam Ale może lepiej już dawać ryby morskie ![]() ----------------- Minęło kilka dni i Tymek nadal nie pokochał konika, hm
|
|
#2111 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oprócz szafy nic nie mialam,ani nie remontowalam ![]() zakodowalam ![]() Cytat:
przesadzilam jak ostatnio, choc naprawde mi sie ciepla wydawala.A ja juz bym chciala miec jakiegos zabka u malej.Wiekszosc naszych dzieciakow juz ma, a u nas nic.Jesli to prawda ze pozniejsze zeby sa mocniejsze/zdrowsze to u nas mialoby to sens.Mąż ani razu przez ok 7lat nie byl dentysty a ja wciaz laze.Wlasnie ulamal mi sie zab.Kawalek w swieta na orzeszku w czekoladzie i niedawno na kanapce Wiec znow musze podreptac do mojej ulubionej pani doktor
||
|
|
|
#2112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.smaczny.pl/przepis,salatka_z_zupek_chinskich http://gotowanie.onet.pl/30295,0,1,s...a_przepis.html http://www.wielkiezarcie.com/recipe51029.html ja natomiast robiłam tak
|
|
|
|
|
#2113 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
żeby Lenka szybko wyzdrowiała i żeby to nie było nic poważnego.Cytat:
Cytat:
![]() Zośka padła o 18.30. Była nieprzytomna normalnie. Nie wiem o co jej dzisiaj chodziło. Cały dzień marudziła i nie chciała spać. Ciekawe jaka dzisiaj nocka będzie ![]() Zmykam na M jak M
|
|
#2114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zuzia o dziwo lubi, może nie kocha ale widać, że podoba się jej daję jej tylko do spania, nie chcę żeby zbyt szybko znudził się jak gra muzyczka i w pewnym momencie jest wyciszenie to ona się ogląda na tego konika i sprawdza dlaczego przestało ![]() Cytat:
![]() ja też bym już chciała ząbka ale chyba bardziej dlatego, żeby Zuzia nie męczyła się jak p4w napisała, że im później tym są lepiej zmineralizowane to mogę jeszcze poczekać poczytałam dziś też przepisy na deserki i mam chęc też sama małej robić proste są a ile kasy w kieszeni ![]() ciekawe jak będę śpiewała jak wrócę do pracy i czasu będzie na wszystko mało
|
||
|
|
|
#2115 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dopiero teraz uswiadomilam sobie ze Wercia to juz duzy bobas jest , jak zobaczylam 2 miesiecznego Przemusia .......
jezu jaka kruszynka z niego, wazy tyle ile moja mala jak sie urodzila ![]() biedaczek przez ta zoltaczke i pobyt w szpitalu duzo stracil na wadze a teraz wazy 3700g, do tego slysze ze jakos charczy wiec mowie kuzynce ze on ma katar a ona mowi ze byla u lekarza i stwierdzil ze taki jego urok a na moje oko ma zapchany nosek bo jak mu frida odciagnela to masakra ile glutkowi do tego ma przepukline pepkowa Wercia zauroczna malym chciala go tarmosic za poliki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
u nas bylo tak ze mala miala katar 2 tygodnie i nie bylo poprawy wiec okazalo sie ze zalega na zatokach i dopiero antybiotyk pomogl Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() trzymam kciuki zeby to nie bylo nic groznego ![]() Cytat:
biedna Anulka Cytat:
a swoja droga ciekawe czemu wtedy miala to dziaselko od krwi i Wercia ma znowu odparzenie na dupce, cosik delikatna ta moja panna a kuzynka stwierdzila ze mala ma AZS bo ona tez ma i po wygladzie tak stwierdzila
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2010-02-08 o 21:23 |
||||||||
|
|
|
#2116 |
|
Zakorzenienie
|
zmykam
idę poczytać dobrej nocki ![]() ![]()
|
|
|
|
#2117 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brakuje mi tylko pekinki i zupki, ale mi smaka narobilas ![]() Cytat:
![]() moze w cieple miesiace jak rusze z make upami to wtedy jakis sensowny grosz odloze. Raz w zyciu zbieralam na cos.Na makijaz permanentny.Bralam nadgodziny i miala okres rozliczeniowy, no i chomikowalam drobne sumy jak babcia jeszcze cos dawala. A taka zepsuta to jestem pewnie przez męża ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- aaa gorgulku, przepisy na desery bralas z oseska?
||
|
|
|
#2118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
malz mowi ze ze mnie dusigrosz bo czesto jest tak ze zanim cos kupie to przemyslam 10 razy czy sie oplaca albo stwierdzam ze szkoda kasy.......ale taka juz jestem i umie odlozyc duzo kasyyyza czasow panienskich tyle nazbieralam ze kupilam se meble do pokoju a w zeszlym roku to zbieralam na wypoczynkowy ze skory i nazbieralam zawsze chowam jakas kase zeby miec w razie w .............i malz potem zdziwiony skad kasa jest hehe tylko teraz tak wyszlo ze czekam na wyplate no ale to przez te okulary co musialam kupic i
|
|
#2119 |
|
Zakorzenienie
|
napisalam, że się żegnam ale jeszcze odświeżyłam stronkę
![]() z oseska i stąd http://przepisydladzieci.webpark.pl/4.htm - tu jest sporo przepisów do wielu dodawany jest kleik ryżowy albo kukurydziany ja nie zamierzam wszystkiego tak zagęszczać bo ryżowy zatwardza więc z tym ostrożniej jest też w tych przepisach cukier ale nie zamierzam dosładzać i póki pamiętam czekoladko jakiego masz orbitreka? dasz linka? dużo za niego dałaś? Edytowane przez gorgulek Czas edycji: 2010-02-08 o 21:33 |
|
|
|
#2120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze dlatego moj maz boi sie kąpac mala , heh uuu u nas odpukac nigdy nic sie nie dzialo, a smarowalam funie i pupke tylko jako noworodkowi, zdarzy mi sie nawet nie wytrzec pupki przy zmianie pieluszki jak jest tylko nasiusiane.Moze taka podatna ma skórke No i znow przytocze jak to bylo u siostry.Jak jej oba dzieciaki zabkowaly to robily tak "kwasne"kupy ze jak nie prewinela od razu to jak w banku ze bedzie odparzenie i to mega.Wystarczylo tylko "srut"-bączek, troche nakichane i do przewijanka.Takie zaognione ranki az mialy.Wtedy leciala po clotrimazol do apteki i przez noc doprowadzalatylki do ładu. A w kapieli to juz w ogole mexyk byl, darły sie jak opętane.Strasznie mi ich zal bylo eee no gdzie zmykasz, posiedz z nami
|
|
|
|
#2121 |
|
Zadomowienie
|
Syla 3mam kciuki za moją synową-oby to nie było nic poważnego.Mały dziś jadł pomidorówkę z ryżem(bez śmietany oczywiście) w moim wykonaniu-smakowała jak żaden słoiczek ![]() Lece spać bo mnie muli już Dobranoc
|
|
#2122 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wercia tez ma wlasnie takie ranki czerwone z krostami i tez clotrimazolem smaruje bo wczesniej nic sie z dupka nie dzialo
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2010-02-08 o 21:51 |
||
|
|
|
#2123 | |||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ja juz wykapana i idziemy z TZ powoli spac bo nie wiadomo ile nam bedzie dane
![]() Cytat:
w dzien spi roznie ale czesto jak zasnie to za jakies pol godz do 40min sie budzi z jekiem i musze mu dac smoczka i poglaskac to przysnie dalej nie wiem, moze zlikwiduje mu jedna drzemke w dzien a wieczorem zaczne go klasc wczesniej? Cytat:
ale na noc daje butle a on i tak sie budzi co chwila a ok 12-1 to juz na jedzenie ale dzis sprobuje mu w nocy robic butle, moze jak zje o tej 12-1 to pospi chociaz do 5? Cytat:
![]() wspolczuje marudka i niejadka - ja oprocz nocek tez przechodze ten stan ![]() Tulip biedna Anulka
|
|
|
#2124 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a jaką ty masz wypłatę pracujesz gdzies? |
||
|
|
|
#2125 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a u nas jest na odwrot - TZ trzyma lape na kasie, gdyby bylo inaczej to bysmy poplyneli
TZ ciagle nie moze sie nadziwic jak mozna tak szastac kasa, on to zawsze cos odklada, planuje, inwestuje.........aa ja? troche kasy w reku i heja - jak nei moge do sklepu to przez neta mam manie ciuchow, butow, torebek....tak samo z ciuchami dla dzieci
|
|
#2126 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a malz tez czeka na wyplate i musimy wieksze zakupy zrobic dla malej-bo wszystko sie konczy
|
|
#2127 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dobra ide
![]() trzymajcie kciuki
|
|
#2128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2129 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i teraz szaleje, jęczy i spac nie może ![]() Cytat:
Cytat:
![]() dlatego nikomu bym nie dała trzymać dziecka od początku to powtarzałam i dalej tak uważam to nie zabawka którą chce się potrzymać ![]() jak ktoś chce to niech sie postara o własne ![]() Cytat:
![]() ja też bym chciała, tylko kto by je później ukatrupił ![]() Cytat:
ta lekarka pracuje w ośrodku do którego należę od samego początku, nie przepisywałam się do innego bo tu mam 5 min drogi pieszo i dobrego lekarza 1 kontaktu po urodzeniu małego nie chcieli mi go zapisać do innych ośrodków, bo za dużo dzieci w nich mają, w dodatku zapisują tam gdzie jest matka w mojej miejscowości są jeszcze 3 ośrodki i w żadnym nie chcą mi przyjąć dziecka to co ma zrobić ??? póki co chodzimy teraz równolegle prywatnie do pediatry o bardzo dobrej opinii ale to chyba nie jest wyjście na dłuższą metę współczuję ząbkowania Cytat:
![]() próbowałam i się nie da a mój woli świetlika ![]() chociaż jak zobaczył konika to aż buzię otworzył i w momencie chwycił Mańka i próbował wsadzić do buzi ![]() ooo i chyba zasnął bo cos cicho w pokoju
![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png Edytowane przez eleeri Czas edycji: 2010-02-08 o 22:05 |
||||||
|
|
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
miałam wyłączyć juz lapka ale czytam i odświeżam
![]() czeko dzięki ![]() jednak mnie nie stać ![]() zła jestem bo siorka miała dobry sprzęt i chciała za grosze oddać a ja stwierdziłam, że nie jest mi potrzebny ![]() Wredna pojutrze też zamierzam zrobić pomidorową z ryżem (jutro jeszcze buraczkowa, tylko mięsko jakieś dodam)jak widzę jak Zuzia chętnie otiwera buźkę to aż chce się gotować
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.

. Trzy dni temy caly dzien zwracala, pozniej miala biegunke a teraz to i stan podgoraczkowy. jak nic musze isc jutro do lekarza. 

W naszej klatce jest ileś psów. Jako jedyni z lokatorów nie utrzymujemy kontaktów towarzyskich z dozorczynią. I wiecie co? Dostajemy pismo od zarządu (tak, od razu od prezesa
), że dozorczyni skarży się, iż nasz pies "uniemożliwia jej utrzymanie porządku i czystości w klatce"...
Do tego maz ma urwanie glowy w pracy, dzisiaj byl od 7 do 19. I tak ma byc caly tydzien 

ja nie dalam![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Dobranoc