|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ja też zmykam bo mąż wrocil do domu. do jutra papa |
|
|
|
|
#2132 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2134 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez jestem ostrozna ale bez przesady Cytat:
ale nie.......malz mi kupil na urodziny we wrzesniu bo stwierdzil ze musze miec porzadny ![]() a ja juz 3 dni nie cwiczylam ale od jutra zaczynam ostro
|
|
#2135 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a kiedy wracasz ? eee tam nie zmykaj ![]() Cytat:
czytaj i odświeżaj dalej ![]() ja mam orbiterka z Biedronki ![]() kosztował koło 300 zł i jest super ma to wszystko co ten Czeko i jest ładny satynowy ![]() tylko że siedzi w piwnicy a mój nie bardzo miał ochotę jeść mojej zupki robił takie miny, że chichrałam jak głupi do sera
|
|
|
#2136 | |
|
Zakorzenienie
|
czeko to ładny prezent małż zrobił
![]() mój pewnie też by się zgodził ale ja go sprowadzę na ziemię że jednak nas nie stać bo są ważniejsze wydatki, chociażby nowy fotelik dla Zuzi i kojec Cytat:
![]() czytam teraz "Cień wiatru" Zafona to 300 zł to jest do przejścia potrzebuję trochę ćwiczeń ale ja lubię się wypocić porządnie na aerobik chodzę ale tylko 2 razy w tyg hmmm może brokuła było za dużo? ja dałam go niewiele, żeby Zuzi nie zrazić do niego ale buraczki zdecydowanie smaczniejsze Katarzynka uciekła a miała posiedzieć
|
|
|
|
|
#2137 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe co on na to ? ![]() Cytat:
i po co ? póki jest mały nie widzę takiej potrzeby co innego jak będzie chodził i sam pchał się na ręce
|
|
|
#2138 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby to nie było nic poważnego Cytat:
![]() Cytat:
ja proszę małza od miesiaca zeby i rowerek na górę przyniósł, ale jakos sie nie mogę doprosic ![]()
|
|||
|
|
|
#2139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystkiego dałam "na oko" ale najwięcej było marchewki, no i mały ziemniaczek mi smakowało, było słodkie o lekkim posmaku ziemniaka ![]() brokuła nie było czuć ani widać ![]() ale mały spodziewał się chyba czegoś innego bo zdziwił się bardzo jak posmakował domowej zupki ![]() wyszedł mi tej zupki cały mały słoiczek i mały zjadł równo połowę ![]() resztę niestety musiałam wywalić, bo maczałam w niej łyżeczkę
|
|
|
#2140 | |
|
Zakorzenienie
|
no i mi nie zacytowało
![]() Svinecka - hehe a moja teściowa wczoraj dostała za swoje ... zawsze mówie, ze Bartek ma leżeć, i zeby go nie brali na ręce, póki ładnie sie bawi ... ale moja teściowa juz nie mogła wytrzymać, stanęła nad łóżkiem i mówi do Bartka "no, to juz sobie polezałaeś, chodz babcia Cie ponosi" ![]() I ponisiła go na chwile a zaraz przyszła i mówi, ze on cieżki ... i buch go na łóżko, a Bartosz w płacz ... no to wzieła go spowrotem i"dziadziuś masz, ponos wnuka" ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
![]() .......... uciekam spać ... dobranoc Edytowane przez Ania0104 Czas edycji: 2010-02-08 o 22:41 |
|
|
|
|
#2141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no cóż mając taki metraż jak mam to musiałabym się czegoś z domu pozbyć żeby postawić orbiterka np.psa, łóżka, ławy, itd. ![]() hehe widzę, żę Twój też się nie różni wiele od ogółu
|
|
|
#2142 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co prawda uzywany po jej wnuczce ale nie widac)i super jest bo ma oparcie regulowane na siedzaco albo bardzie lezaco jak w tym malym fotelikuCytat:
ja daje kazdemu kto chce mala wziac , no chyba ze jest po jedzeniu to nie ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
|
|
#2143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mój zupkę z samej marchewki zajadał dobranoc
|
|
|
#2144 | |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze nie wiem ale myślę, że się zgodzi
![]() Cytat:
![]() ja dlatego zaczęłam gotować bo słyszałam, że jak dziecko przyzwyczai się do obiadków słoiczkowych to później normalnego nie chce no i taniej mimo wszystko teraz już ide naprawdę małż już woła ![]() dobranoc |
|
|
|
|
#2145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2146 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dzieki
Jutro musze pojechac kupic warzywa dla malego. Jakos boje sie podawac mu miesa ze sklepu, bo niewiadomo czym faszerowane itp . Te warzywa typu organic zreszta wcale nie wychodza mnie taniej niz sloiczki, ale wiem, ze potrzebuje odmiany, moze tez zechce zjesc cos innego. Dzis mial odruch wymiotny, gdy niania podawala mu jego ulubiony sloiczek Ech..p4w, mam nadzieje, ze kolejne wizyty u niani przebiegaja lepiej.
|
#2147 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
babcia nosi, dziadek się boi teściowie nie chcą bo też się boją (ale im i tak bym nie dała a reszta wara od dziecka powtarzam jeszcze raz dla mnie dziecko to nie jest zabawka, czy zwierzątko, żeby ktoś się nim bawił może dziwią Was moje poglądy, ale takie mam może jestem już stara, może miałabym inne podejście mając 20 lat może z drugiej strony, jak moje koleżanki miały dzieci (nawet jak były młodsze) to też nikt im nie nosił dzieci ot tak sobie dla zabawy, albo dlatego, żeby sobie ponosić ![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
ja też tak słyszałam no i chyba cos w tym jednak jest ja też już idę, myć się i spac dobranoc Mariolu miałam napisać już kiedyś masz super podpis ![]() Gorgulku śliczny avatarek pa.
|
|
|
#2148 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nooo, bo on nigdy czasu nie ma ![]() Cytat:
...ja sie przymierzam do kupna i nie wiem jaki wybrać ... jak tylko zroimy rozliczenie i dostane kaske to kupuje włąsnie fotelik Chociaż małż "dusigrosz" - czasami ... chciał przelać na konto dla Bartusia ![]() czyli miał zły dzień ![]() tez miałam isć, i siedzę ![]() tylko, ze mnie nie ma kto zawołać ![]() doranoc |
||
|
|
|
#2149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nikt tez nie bierze jej samowolnie tylko jak zapytaja mnie albo sama dam mamie czy bratu bo chce np. isc zjesc ale nie zdarzylo sie zebym zabraniala, a mala chetnie wyciga raczki jak ktos chce ja wziac ![]() uciekam juz sie myc -dobranoc ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- kurde nawet nie wiem musze jutro isc do auta zobaczyc i zrobie fotke
|
|
#2150 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja myslalam ze flache to mu robilas za kazdym razem i ze mimo to pobudki byly czeste Wyczytalam ze jak jest skok rozwojowy to rowniez mozna zauwazyc zdecydowanie wiekszy apetyt ![]() Cytat:
![]() no wlasnie ale maz zadzwonil ze jest w drodze do domu i ze jest bardzo glodny wiec szykowalam mu kolacje,potem pranko mialam do rozwieszenia a jak wrocil, to rozumiecie...musialam wysluchac jak to fatalnie sie czuje jaki jest umierajacy i ze "jak przezyje do jutra to bedzie dobrze" A potem przypadl mi spacer z psem no i moje dziecko obudzilo sie na mleczko, no ja nie moge...walnie 240 i odplywa, a o 19wypila naprawde gesta kaszke(za duzo mi sie sypnelo) i myslalam ze na cala noc ją to zasycilo. Looknela kątem oka męza i miala mu tyle do powiedzenia ze mialam obawy ze zabawie z nia dluzej,a on do niej tez gadal, wiec trzeba bylo wkroczyc do akcji Cytat:
czy tą co mu dawalas? Cytat:
ja tez, tylko o łazienke zahaczę No i jutro nie bede miala co czytac, ehhh a tak lubie z kawunia sie rozsiasc z mala od 6
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-02-08 o 23:21 |
||||
|
|
|
#2151 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu pytalam malza i mowi ze taki fotelik mamy
http://www.90n.pl/sklep/product/p/27...si,priori.html
|
#2152 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ząbek nam się przebija! Dolna jedynka
Wyraźnie już go widać na dziąśle, ale numer A Tymek w związku z tym nawet nie dał nam jakoś specjalnie popalić (tylko normalnie ), czy może jeszcze wszystko przede mną? ![]() Cytat:
Wolę wiedzieć czego można się w życiu spodziewać A ja na chorobach się nie znam, bo oprócz sezonowych przeziębień nic mnie nigdy nie nęka W ogóle nie wiem gdzie są te zatoki.. (chyba, że na mapie ). Muszę się dokształcić ![]() Czyli miała katar? Bo wcześniej pisałaś, że nic Jej z nosa nie leciało. To ok, Tymek nie ma kataru, czyli nie może mieć zapchanych zatok? Cytat:
A może pytaj w tych przychodniach co jakiś czas, przecież dzieci w końcu osiągają taki wiek, że trzeba je przepisać do "dorosłego" lekarza, może się w końcu coś zwolni?Maniek, Gucio ![]() Mój też próbował się wgryźć w konika, ale coś nie bardzo ten konik jest do tego poręczny, pewnie dlatego nie został obdarowany uczuciem Poza tym Tymek od jakiegoś już czasu woli zabawki plastikowe - albo je gryzie, albo wali jedną o inne lub o ściany, blaty czy co tam jest pod ręką, im głośniej tym lepiej - to taki człowiek-demolka ![]() ---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ---------- I jak? Bo ja ją mam w domu chyba ze 3 lata i jeszcze nie zebrałam się do przeczytania ![]() Cytat:
Przychodzi i nie zniesie, że Tymek leży i się bawi, musi Go podnieść, a za chwilę marudzi, że już nie może A On waży już 10 kg w końcu. I Mama nic się nie nauczy, za każdą wizytą to samo ![]() Cytat:
I przyzwyczai do nowego
|
|
#2153 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak jak mowisz Eleeri, dziecko to nie zabawka. Co do tej sceny z niekapkiem Kasiu, wydaje mi sie calkiem prawdopodobne, ze bylo to swiadome zachowanie. Ania gdy widzi swoja butelke to az sie trzesie. Nie wiem, co by zrobila, gdybym te butelke dala innemu dziecku. Chyba by rzucila sie z pazurkami ![]() Cytat:
Biedny tesc ![]() Cytat:
Mam nadzieje, ze juz dzisiaj bedzie lepiej Cytat:
U Ani tez (tfu tfu) zabkowanie przemija znosnie. Mam nadzieje, ze tak zostanie. Dzien dobry! Jak dzisiaj spaly Wasze dzieci? U nas mrozy powrocily, znowu jest w okolicach 0 stopni. Ja juz chce wiosne ![]() ---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- Dla kochanego Marcelka moc calusow i usciskow od cioci
|
|
#2154 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie zabawa wygląda podobnie w to trudno mi uwierzyc, i u mnie by nie przeszlo, u siostry 2'ki tez, wiec to nie to ze moja wybredna jakas jednostka tylko dzieci tak maja. Juz wspominalam jak sloiki kazde fuj mimo wielu prob, desery tez,herbatki i reszta, a jak obiady domowe zaczela jesc to juz w ogole byl hałas na widok sloika.Inie bylo tam zadnego nadskakiwania nad dzieciakiem, wydziwiania Ja wolę dawac sloiki i przejsc calkowicie na gotowanie obiadow. Takie male a jak widac swoj rozumek maja. Svinecko i Unholy, Angy czy wy tez moglybyscie potwierdzic ze z pierwszym dzieckiem to sie cacka, chucha i dmucha a przy drugim nie ma sie tyle czasu itp?w sensie juz sie tak nie pielegnuje i juz sie czlowiek tak bardzo nie martwi i wszystkim nie przejmuje itp, ma juz dystans do roznych spraw i inne podejscie w niektorych kwestiach niz przy pierwszym dziecku? Cytat:
i nieodpowiedzialnie zachowal sie wujek.Przyznacie same ze dla nas zaden figiel, bo nie takie rzeczy jedna reka sie robi jak dziecko jest noszone, ale dla niewprawionych wlasnie tak sie to moze konczyc ![]() No wlasnie nam sie spalo wybornie do 7:30ale w nocy piła jeszcze jedno mleczko, czyli ok 23jak bylam jeszcze na chodzie i jakos ok 3 teraz wstalysmy, i pomyslalam ze pewnie nie wypije jak sie tak zapchala noca, to pewnie nie przetrawila i nie jest glodna, ale licze,licze godziny i jednak wypadaloby dac, ale zmixowalam jej tylko 150ml, ktore sama miala wypic w leżaczku i wypila do dna, ale o wiecej nie krzyczala, tak wiec sukces, nie wylałam mleka Nie wiem dlaczego nie znosze az tak bardzo wylewac takich ilosci jak zostawia-60-90ml Drzemnac juz nie pojde, bede sie krecic po domku ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- a wczoraj nie bylo starosciny, pewnie imprezowala
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-02-09 o 08:00 |
||
|
|
|
#2155 |
|
Zadomowienie
|
Hejuszka
![]() Wpadłam się przywitać Lecę na jakieś pyszne śniadanko i poranną toaletę małej zrobić ![]() Nie chce nic mówić ale odkąd wstała leży sobie na łóżku i bawi się grzechotkami. Ja już całe mieszkanie posprzątałam
|
#2156 |
|
Ola-Unhola
|
Cześć, ale jestem niewyspana....
Antek wstał o 5.30 Owszem, leżałam w łóżku, ale spać to raczej nie dałąm rady. Szczególnie, że co i rusz przekręcał się na brzuch i wpakowywał się w dziwne pozy w swoim łózku na przykład w poprzek napierając na szczebelki. Taką sobie zabawę urządzał, a potem kwękał, żebym mu zabawki podawała ![]() Kasiu, z drugim jest rzeczywiście inaczej. Tak jak napisałaś przede wszystkim ma się dystans do pewnych spraw. Przejmuję się tak samo jak pierwszym, tyle że nie "wpadam w panikę" jak cos się dzieje. Raz już większość rzeczy przerabiałam i wiem z czym co jeść ![]() A Angy, to chyba Zosię ma pierwszą. Pewnie miałaś na myśli AnnGe ![]() Idę chyba sobie delikatniusią kawkę strzelić, bo na spanie mojego rannego ptaszka się nie zapowiada, także trochę się pokrzątam. Może listonosz coś dzisiaj przyniesie. A ma mnie już dosyć. Przed weekendem wysyłał młodego listonosza od paczek, który jeździ samochodem, żeby mi polecone w kop. bąbelk. przynosił. Dwa dni strajkował, a wczoraj sam przyniósł i jakoś mniej był rozmowny niz kiedyś Ale zapowiedziałam mu, ze już kończę ![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- ![]()
|
#2157 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja siostra ma dwojke i faktycznie, tak jak mowisz, ma wiekszy luz. Wie juz czego mniej wiecej oczekiwac, co sie moze zdarzyc, nie wpada w panike, jest spokojniejsza. Poza tym starsze dziecko czesto moze pomoc, co dla mamusi jest jak zbawienie ![]() Ostatnio moja mama byla w szoku, bo jedna reka trzymalam Aneczke, druga szykowalam butelke i jeszcze broda trzymalam telefon, bo rozmawialam z tesciowa. Pikus ![]() Aneczka przebudzila sie i zaczela wzywac mame nowym dzwiekiem- robieniem baniek. W ciagu dnia nauczyla sie tak ze mna rozmawiac. Wyglada to mniej wiecej tak: ja:brrr brrr! Ania: a brrrr! a brrr!! ja: a brrr? brr brr? Ania: aaaa bruuuum, brrrum brrum! Nakarmilam corcie, alez mnie dziabnela tymi zabkami A ostre to to jak nozyki. Teraz lezy w lozeczku i rozmawia sama ze soba. Pewnie rozmysla, co na siebie dzisiaj wlozyc ![]() U Was nadal tak zimno? Snieg nadal lezy?
|
|
#2158 |
|
Zakorzenienie
|
racja pomerdalam, mialo byc AnnGe
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2159 | |
|
Zakorzenienie
|
Marcelku kochany bądź dobry dla Mamy, całusów moc które sprawią ,że prześpisz całą noc!!
Cytat:
![]() widocznie ma katarek po mnie taki ze nie leci jej z nosa tylko odrazu zapchany i wlasnie to mnie zmylilo bo nic jej nie kapalo z noska w dzien oddychala fajnie a w nocy ja meczylo i dlatego sie tak budzila ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- oj lezy i to sporo a do tego sypie
|
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
Marci tyle co tobie winszowałam i znów swietujesz, ale ten czas leci
Tak wiec snu,duzo snu i wytchnienia dla mamy
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:32.

zakomunikuje mu przy najbliższej okazji 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

. Trzy dni temy caly dzien zwracala, pozniej miala biegunke a teraz to i stan podgoraczkowy. jak nic musze isc jutro do lekarza. 
... zawsze mówie, ze Bartek ma leżeć, i zeby go nie brali na ręce, póki ładnie sie bawi ... ale moja teściowa juz nie mogła wytrzymać, stanęła nad łóżkiem i mówi do Bartka "no, to juz sobie polezałaeś, chodz babcia Cie ponosi" 

... jak tylko zroimy rozliczenie i dostane kaske to kupuje włąsnie fotelik
jaki jest umierajacy i ze "jak przezyje do jutra to bedzie dobrze"
(chyba, że na mapie
A może pytaj w tych przychodniach co jakiś czas, przecież dzieci w końcu osiągają taki wiek, że trzeba je przepisać do "dorosłego" lekarza, może się w końcu coś zwolni?

i nieodpowiedzialnie zachowal sie wujek.