![]() |
#91 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pomocy! Problem z Canonem!
Włącz na robienie zdjęć obojetnie w jakim trybie i wciśnij DISP. ten guzik pod kółkiem obok MENU.
Edytowane przez zetakpowiem Czas edycji: 2009-08-19 o 21:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
Dzięki wielkie ;******** A już myślałam że aparat popsułam a tu sie okazało że tylko ja głupia poprostu jestem xd
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Wtajemniczenie
|
wcale nie jesteś głupia - wiesz w jaką ja panikę wpadłam jak to mi się zrobiło miesiąc po naprawie aparatu (oczywiście ja go rozwaliłam) i do tego 600 km. od domu ;p
Dobrze że była tam dziewczyna która miała ten sam aparat co ja i była już po przejściach z przyciskiem disp. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
![]()
Czesc!
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Problem z aparatem
Na to jak robić dobre zdjęcia, jak ustawiać parametry odpowie internet i książki.
Nikt ci nie napisze w jakich sytuacjach ustawiać jak. A może instrukcja obsługi?
So much internet so little time. Edytowane przez Taranka Czas edycji: 2009-11-28 o 12:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
Dot.: Problem z aparatem
a może tak.
co ci nie pasuje w tych fotkach. Bo nie bardzo sprecyzowanie jest dlaczego są inne. Kolory (wyprane, za żywe) zaszumione, poruszone? Tak to jest z podglądem na aparacie. Mały ekranik z określoną liczbą wyświetlanych kolorów i innych detali. Idealne - pojęcie względne ![]() Jeszcze jedno pytanie uzupełniające. Uzywasz trybu auto czy manuala? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
awaria!!! co się zespuło?
witam was
![]() otóż mam problem z moim aparatem, jakieś 2 tygodnie nie był używany a i od tamtej pory robi jasne zdjęcia, prawie całkiem białe na których prawie nic nie widać ![]() ![]()
![]() |
#98 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Dot.: awaria!!! co się zespuło?
A nie masz przypadkiem podniesionej ekspozycji na max ??
EDIT Wrzuć jakąś fotke z exifem Edytowane przez stiket Czas edycji: 2009-12-21 o 11:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
nie bardzo wiem o co chodzi z tym podniesieniem ekspozycji na max bo ja raczej amatorsko robię zdjęcia
![]() zdjęcie musiałam trochę uciąć bo były na nim osoby ![]() i zauważyłam właśnie że w dzień robi takie zdjęcia, a teraz zrobiłam i ma takie kolory jak trzeba... na początku myślałam że może tak jedno zdjęcie wyszło, ale zrobiłam ich dziś sporo(dodałabym więcej ale skasowałam) i wszystkie były jasne.
![]() |
#100 |
|
Nie wiem, jaki to aparat, nie piszesz, nie mam exifu, stawiam na coś niedrogiego - może małpka Kodaka, lub Canona - rozdzielczośc 96dpi, jak i wymiary ... więc tyle moge wnioskować.
Wizualnie - padnięcie elektroniki, pewnie matryca ma dość, lub procesor odpowiedzialny za zbieranie informacji z niej. Nie moge byc pewien, bo znam zbyt mało szczegółów. Ale takich ustertek raczej sie nie naprawia - koszty wyższe od wartości aparatu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Lampa Błyskowa
Jeśli było ,to przepraszam
![]() A mianowicie mam problem z apartem zakupionym w wakacje, robiłam zdjęcie gdyż tu nagle coś w nim strzeliło ,nie wiedziałam co do końca ,ale po chwili zorientowałam się, że to lampa błyskowa.Gdy chcę robić zdjęcie z użyciem lampy too nic ..po prostu się nie robi ..i jakaś lampka czerwona się świeci. Jak zrobię zdjęcie bez użycia lampy wszystko jest ok i zdjęcie jest ładne ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
|
Dot.: Lampa Błyskowa
Poszedł palnik, lub przetwornica WN, ewentualnie kondensator w przetwornicy ( to optymistycznie ) - tylko w miarę bystry grzebek potrafi to sprawdzić, serwis raczej daruj sobie, wykasują jak za zboże.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
Zakupiony w wakacje. Czyli naprawa gwarancyjna.
![]()
![]() |
#104 |
Zadomowienie
|
samsung Digimax L50 / Kenox X1
tak jak już pisałam ja robię zdjęcia amatorsko więc jakiś bardzo dobry aparat nie jest mi potrzebny, mówisz że już nim nie da się nic zrobić, kurczę szkoda myślałam że naprawa nie będzie taka droga a tak to jedyne wyjście to kupno nowego aparatu
![]() |
#105 |
|
no tak, wakacje, ale które
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
|
No cóż - ten model da sie znaleźć za 299 PLN, serwis skasuje za naprawę 200, może więcej, sama widzisz - nie ma sensu dawać go do serwisu, ale oczywiście to tylko przypuszczenia, nie miałem go w ręce, mogę wiec tyle napisać.
Nie wiem jak w Samsungu, ale Kodak bierze tylko 50 PLN za zdiagnozowanie usterki - jesli chcesz naprawiać, wyceniają Ci usługę, jeśli nie, na Twój koszt odsyłają aparat. Zadwoń i zapytaj, ale jak na moje oko, gra nie wata świeczki - niestety ![]() Edytowane przez stiket Czas edycji: 2009-12-23 o 20:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zadomowienie
|
po świętach pojadę z aparatem i się dokładniej dowiem co nawaliło,za ile naprawa i czy w ogóle jest sens, dzięki za informacje, mam teraz jako tako orientację co i jak
![]()
![]() |
#108 |
Przyczajenie
|
Urwana "klapka" w cyfrówce - można to jakoś naprawić?
Witam!
Mam problem ![]() To pewnie nie ma znaczenia ale na wszelki wypadek napiszę, że mój aparat to PREMIER DC6370. Nie jest to najlepszy sprzęt, ale póki co na nowy i lepszy mnie nie stać, więc chciałabym jakoś doprowadzić do porządku tego biedaka co mam ![]() Doklejam zdjęcia, które może lepiej zobrazują sytuację.
"Nikt tak naprawdę nie patrzy na siebie, Mirabelle, nawet jeśli możemy widzieć. Może tak jest właśnie najlepiej, w ten sposób nie tracimy naszych złudzeń" Edytowane przez gromina Czas edycji: 2010-01-31 o 11:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
|
Dot.: Urwana "klapka" w cyfrówce - można to jakoś naprawić?
Niewiele można napisać patrząc na zdjęcie - musisz pokombinować, może coś dokleić, może coś dorobić - a na razie przykładaj klapkę i wokół korpusu naciągnij jakąś mocną gumkę w stylu "recepturka", tyle, że bardziej wytrzymałą i będzie działać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Rozeznanie
|
Problem z aparatem.. bardzo proszę o pomoc! :)
Witam,
Mam aparat Nikon Coolpix s710, mam taki problem. Ostatnio jak chcialam go wlaczyc to wyskoczyl mi blad 'błąd obiektywu' (nie spadl mi ani nic) i od tamtej pory za kazdym razem jak probuje go wlaczyc wyskakuje takie cos. Przedtem tez kilka razy mi sie cos takiego zdazylo ale wylaczalam i wlaczalam i wszystko bylo juz ok. Bardzo prosze o pomoc, strasznie zalezy mi na czasie
![]() |
#111 |
Przyczajenie
|
Dot.: Problem z aparatem.. bardzo proszę o pomoc! :)
Wejdź na stronę nikona, wyszukaj model swojego aparatu tam powinna być jakaś pomoc internetowa, albo tez możesz poszukać w najczęściej zadawanych pytaniach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
|
Nie musi spaść ...
Cytat:
Cytat ze strony: http://www.zoom.idg.pl/artykuly/4199...e.wakacji.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zadomowienie
|
może wyjmij i włóż baterie
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Przyczajenie
|
Mam podobny problem w swojej starej cyfrówce. Jedyną radą okazała się niezastąpiona.... taśma klejąca. Kupiłam w papierniczym taką specjalną do klejenia książek, ona jest matowa, więc jak ją nakleisz to po prostu.... nie widać jej.
Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
też tak miałam, aparat mi wypadł i przejechałam po nim snowboardem
![]() taśma daje rade ![]()
![]() |
![]() |
#116 |
Rozeznanie
|
Udalo sie juz
![]()
![]() |
#117 |
|
Mam być szczery - jesli tak, napisze tylko tyle:
Zmień aparat - takie modele kosztują grosze, poszukaj sobie czegoś nowego, czegoś, na co Cię stać i wyrzuć stary do kosza, to tylko małpka, nie jest żal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
|
Dot.: Problem z zasilaniem aparatu.
To, że akumulatory wytrzymują 40 zdjęć to nie wina napięcia, bo jak wiadomo wszystkim, którzy nie uciekali z lekcji fizyki, nie od napięcia, lecz wydajności prądowej, oraz stanu ogniwa zależy czas utrzymania odpowiednich wartości elektrycznych.
Wniosek - nie trzymaja bo - zajechane są w trupa , lub tandetna ładowarka, lub równie tandetne akumulatory. Jesli chcesz dobre akumulatory to takie: http://www.allegro.pl/item913100461_...zaj_f_vat.html takie http://www.allegro.pl/item915047989_...lips_2700.html bądź takie http://www.allegro.pl/item911950068_...e_2600mah.html Oczywiście aby służyły długo, muszą byc odpowiednio sformatowane na początku. Jesli dobra ładowarka, to taka http://www.allegro.pl/item910301836_...w_8168_gs.html lub taka http://www.allegro.pl/item918234983_...energizer.html i nie słuchaj bajek, że ktoś używający tandetnych aku z lipną ładowarką nie ma problemów, bo być może nawet o nich nie wie - bo skąd wiedzieć, jeśli nigdy nie miało się czegoś lepszego ![]() Nie kupuj ( jeśli pójdziesz w zamienniki ) tanich dedykowanych akumulatorów, będziesz się cieszyc przez pierwszy rok, później rzucać nimi o ścianę - oryginał będzie działał znacznie dłużej !!! Oczywiście ceny sa różne - trzeba sobie wyszukać najlepszej oferty ![]() I to chyba na tyle EDIT Jeszcze słówko - oczywiście, jesli po każdym zrobionym zdjęciu przez kilka minut oglądasz je na wyświetlaczu aparatu, to nawet aku ze złota nie dadzą wiecej prądu niż na kilkadziesiąt zdjęć ![]() Edytowane przez stiket Czas edycji: 2010-02-15 o 18:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Problem z zasilaniem aparatu.
Cytat:
Oczywiście jest możliwość, że jakiś z tych co masz stracił swoje właściwości, chyba najprościej byłoby pożyczyć od kogoś inne akumulatory, i sprawdzić, czy będą dłużej pracowały (lub sprawdzić obecne u kogoś, w innym sprzęcie). Zobacz (około 30-40 zdjęć na "pełnych akumulatorach" to podobno standard) http://foto.recenzja.pl/problem_z_ko...zd710-t-14671/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.