Panny Młode Kielce - cześć IV :) - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-08, 14:02   #4861
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa
Dot.: Panny Młode Kielce - cześć IV :)

Cytat:
Napisane przez 17072010 Pokaż wiadomość
Kubusewa jako wzorek do laku możesz poszukać jakiegoś ozdobnego guzika np. z motywem serca, sama podobny miałam i nim robiłam wzory na laku
co do rulonów: sama będę je miała, a żeby się nie pomyliły na zewnątrz po prawej będzie napis zaproszenie a po lewej inicjaly zapraszanych np. J.M.Kowalscy. Gdy wykonywałam wcześniej zaproszenia to wielu osobom to proponowałam i większość stwierdziła ze to bardzo dobre rozwiązanie, a wyglądać też ładnie wygląda
Dobry patent Skorzystam jeśli nie masz nic przeciwko
Stary 2010-02-08, 14:07   #4862
Cudaczek88
Raczkowanie

O rety już nie mogę sie doczekac momentu kiedy ja bede wybierac zaproszenia ale jeszcze troche czasu minie. kubusewa gratuluje wyobrazni, bo z tego co napisalas beda piekne Ja pewnie jakbym sama zrobila zaproszenia to nikt by na wesele nie przyszedl:P
Cudaczek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 15:02   #4863
17072010
Raczkowanie

kubusewa a możesz się pochwalić jaki tekst będziesz miała?? bo ja planuję w najbliższym czasie zrobić już projekt mojego zapr. i nie mogę się zdecydować na żaden tekst

chciałam się jeszcze pochwalić księgą gości- zakupiona w hurtowni Grafit, koszt 45zł

Edytowane przez 17072010
Czas edycji: 2010-02-08 o 15:09
17072010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 15:19   #4864
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 17072010 Pokaż wiadomość
kubusewa a możesz się pochwalić jaki tekst będziesz miała?? bo ja planuję w najbliższym czasie zrobić już projekt mojego zapr. i nie mogę się zdecydować na żaden tekst

chciałam się jeszcze pochwalić księgą gości- zakupiona w hurtowni Grafit, koszt 45zł
jak cos wydrukuje w ksztalcie ostatecznym to pokaze na pewno
i powiedz o ktorej hurtowni mówisz.. bo też bym sobie zakupiła ech łądna.. tylko ja bym nie chciala zeby sie tak swiecila okladka

Edytowane przez kubusewa
Czas edycji: 2010-02-08 o 15:20
kubusewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 15:28   #4865
17072010
Raczkowanie

W hurtowni Grafit na Rolnej w Kielcach, na niej się błyszczą tylko złote litery ten ciemniejszy pasek jest "jakby" czerwonego zamszu, okładka jest kremowa z brązowymi mazajami. W środku są białe sdtrony. Ja początkowo myślałam o samodzielnym zrobieniu takiej księgi, ale zmieniłam zdanie gdy ją zobaczyłam

Stary 2010-02-08, 16:44   #4866
srubka87
Zadomowienie

Hmm tak się zastanawiam czy my(ja i Tż) nie jesteśmy dziwni...Nie możemy zdecydować się na piosenkę do pierwszego tańca...Rzecz w tym, żę nie mamy "swojej" piosenki. Lubimy dużo kawałków, które nam się kojarzą ze sobą...Ale co pytam moich koleżanek to one bez wahania odpowiadają, że mają swoją ulubioną piosenkę i nie mają z tym problemu.
A jak jest u Was?
Stary 2010-02-08, 16:50   #4867
ewelkafly
Raczkowanie

My też nie mamy swojej ulubionej ale w trakcie szukania spodobała nam w piosenka Grzegorza Tomczaka "Niebieska piosenka" więc zatańczymy sobie przy niej
ewelkafly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 16:57   #4868
ewelkafly
Raczkowanie

Co sądzicie o takim zaproszeniu? Chyba zdecydujemy się właśnie na nie ale będziemy sami drukować bo cena jest przerażająca
Stary 2010-02-08, 17:13   #4869
17072010
Raczkowanie

ewelkafly mamy tą samą piosenkę... dla mnie jest ona poprostu cudowna

Stary 2010-02-08, 18:14   #4870
kasia2629
Raczkowanie

dziewczyny przepraszam... może to sie wyda śmieszne dla niektórych... ale w plastyce to ja nigdy dobra nie bylam więc do mnie jak to krowy na granicyproszę powiedzcie mi jedno... bo we mnie cały czas siedzi pomysł żeby te zaproszenia robic samej... tylko teraz tak.... kupuje się caly arkusz i się wycina... a potem do drukarki taka czysta karteczka idzie i się drukuje.... dobrze to rozumiem tak?? bo dla mnie to jest cały czas problem jak to zrobić z takiego arkusza żeby kurcze dużo nie zmarnować tego papieru... bo w końcu zamiast taniej to wyjdzie mi duuuuużo więcej niż początkowo zakładałam.. więc dajcie mi "przepis" na zaproszenia proszę

a tak odbiegając od tematu... jutro ide i MUSZĘ zamówić tą cholerną sukienke.... bo ja to już myśle że jestem najgorszą klientką z możliwych bo już chyba 4 podejscie robie i wszędzie mnie chyba już kojarzą i w ogóle jest mi jakos tak głupio że ja taka niezdecydowana heh..
Stary 2010-02-08, 18:23   #4871
ul3nka
Raczkowanie

Dziewczyny pisałyście wcześniej o nowym salonie sukien ślubnych na ul. Paderewskiego. W którym miejscu się znajduje??? Dzisiaj szukałam i nie mogłam znaleźć. Znalazłam tylko mały przy samym rondzie koło ZDZu, gdzie jest mały wybór.
ul3nka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 18:26   #4872
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia2629 Pokaż wiadomość
dziewczyny przepraszam... może to sie wyda śmieszne dla niektórych... ale w plastyce to ja nigdy dobra nie bylam więc do mnie jak to krowy na granicyproszę powiedzcie mi jedno... bo we mnie cały czas siedzi pomysł żeby te zaproszenia robic samej... tylko teraz tak.... kupuje się caly arkusz i się wycina... a potem do drukarki taka czysta karteczka idzie i się drukuje.... dobrze to rozumiem tak?? bo dla mnie to jest cały czas problem jak to zrobić z takiego arkusza żeby kurcze dużo nie zmarnować tego papieru... bo w końcu zamiast taniej to wyjdzie mi duuuuużo więcej niż początkowo zakładałam.. więc dajcie mi "przepis" na zaproszenia proszę

a tak odbiegając od tematu... jutro ide i MUSZĘ zamówić tą cholerną sukienke.... bo ja to już myśle że jestem najgorszą klientką z możliwych bo już chyba 4 podejscie robie i wszędzie mnie chyba już kojarzą i w ogóle jest mi jakos tak głupio że ja taka niezdecydowana heh..
jak dla mnei to lepiej kupic kartki formatu a4 bo wszystkie programy jakie masz maja wpisany taki frormat i mozesz w jego ramach zrobic zaproszenie tak jak ja albo takie w orientacji poziomej skladane na pół z a4 (czyli a5)
Stary 2010-02-08, 18:29   #4873
beaciunia
Raczkowanie

GG do beaciunia

Cytat:
Napisane przez srubka87 Pokaż wiadomość
Hmm tak się zastanawiam czy my(ja i Tż) nie jesteśmy dziwni...Nie możemy zdecydować się na piosenkę do pierwszego tańca...Rzecz w tym, żę nie mamy "swojej" piosenki. Lubimy dużo kawałków, które nam się kojarzą ze sobą...Ale co pytam moich koleżanek to one bez wahania odpowiadają, że mają swoją ulubioną piosenkę i nie mają z tym problemu.
A jak jest u Was?
Nie jesteście dziwni My też nie mamy pojęcia jaką piosenkę wybrać na pierwszy taniec. Nawet nie wiadomo z czego można byłoby coś wybrać
Cytat:
Napisane przez ewelkafly Pokaż wiadomość
Co sądzicie o takim zaproszeniu? Chyba zdecydujemy się właśnie na nie ale będziemy sami drukować bo cena jest przerażająca
Bardzo ładne zaproszenie. Gdzie takie znalazłaś? I jaka cena? Z cenami to czasem naprawdę przesadzają...

Cytat:
Napisane przez kasia2629 Pokaż wiadomość

Z tego co wiem to chyba kartki są rozmiarów A4. Takie widziałam na allegro. No i jeśli chciałabyś taki rozmiar to nic nie trzeba wycinać. A jeśli A5 to tylko na pól. A o reszcie już się nie wypowiadam, bo nie wiem

I co do niezdecydowania to uwierz mi, że są takie osoby jak Ty. Naprawdę nie widzę siebie wybierającej suknię Dzisiaj np. wybieram prezent na Walentynki dla TŻ na all i tak cały dzień patrzę i nie mogę się na nic zdecydować
Stary 2010-02-08, 18:41   #4874
ewelkafly
Raczkowanie

Beaciunia [Bardzo ładne zaproszenie. Gdzie takie znalazłaś? I jaka cena? Z cenami to czasem naprawdę przesadzają...]

Zaproszenia są z allegro i kosztują 3,90 + druk chyba 0,90 zł. http://allegro.pl/item894650400_zapr...uk_gratis.html

Edytowane przez ewelkafly
Czas edycji: 2010-02-08 o 18:43
Stary 2010-02-08, 18:42   #4875
Alice the Bride
Raczkowanie

A na mnie sie tż dzis zlosci, bo napisalam komentarz na n-k przy dziewczynie jego kumpla ze sobie nie zycze czerni na swoim weselu (na zdjeciu byla na weselu jakiejs kolezanki w calej czarnej sukience). Sory jezeli kogos obraze, ale jak mozna byc tak niepowaznym i na czyjs slub przychodzic calym na czarno ubranym??? Ja to bym sie obrazila po prostu. Jakby nie bylo innych kolorow na swiecie i w szafie kazdej z nas. Nie wiem jak wy, ale ja moze i bezczelnie ale mam zamiar sugerowac wszystkim znajomym, zeby wziely pod uwage inne kolory sukienek niz czarne, albo chociaz z jakimis elementami poza czarnymi. Ślub to kurde nie pogrzeb, szkoda ze niektore o tym zapominaja!
Oświadczył się 1.1.2009 o godz 0:00
Nasz ślub 22.05.2010

Alice the Bride jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 18:45   #4876
kasia2629
Raczkowanie

beaciunia dziękuję za słowa otuchy a bo z tą sukienką to jest tak, że co bym na siebie nie włożyła każda mi się podoba... a jak praktycznie już chciałam zamawiać to znów mi mówią że taki styl do mnie nie pasuje... bo jestem malutka i będę wyglądać nieproporcjonalnie... no i sama już nie wiem....
Stary 2010-02-08, 19:08   #4877
17072010
Raczkowanie

Zaproszenia są z allegro i kosztują 3,90 + druk chyba 0,90 zł. http://allegro.pl/item894650400_zapr...uk_gratis.html[/QUOTE]

To strasznie drogo, zwłaszcza że ten papier jest gładki i można taki kupić w hurtowni albo na allegro. Ja sama używam Papieru firmy Mondi- do składanych 250g/m (za 250 ark około 40zł) do rulonów 160 (około 30zł za 250ark.) + wstążka satynowa (2zł za kółko). Wstążka nie jest idealnie złożona- ramiona od kokardki dwoma różnymi stronami wstążki. Koszt wykonanie takiego zaproszenia na pewno nie przekracza 1zł.

Stary 2010-02-08, 19:41   #4878
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
A jak jest u Was?
Nie jesteś sama My też nie mamy nic wybranego jeszcze Ja coś tam przeglądam i zapisuje i kiedyś będzie trzeba usiąść i coś wybrać zwłaszcza że Tż mówi że mamy się uczyć tańczyć

kasia2629 ja też jeszcze nie mam sukienki a najśmieszniejsze jest to że byłam tylko raz dwa miesiące temu przymierzać chyba muszę się zebrać po przymierzać jeszcze raz i się na coś zdecydować
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 20:18   #4879
ewela03
Raczkowanie

elusia20 jesli chodzi o ta moja sale w miedzianej gorze to placimy 160zl/os w tym mamy juz napoje,ciasta,owoce, wiejskie jadlo.....obchodzi mnie tylko alkohol i tort...dodatkowo apartament dla nowozencow i dwa pokoje dla rodzicow gratisowo.....a wlascicielami sa ci sami panstwo co zajazdu raj, kolo jaskini raj oczywiscie,bedziesz chciala to poszukam nr do nich i moge ci podac

a co do pierwszego tanca...my rowniez nie mamy zadnej wspolnej piosenki,ale chocdzi nam po glowach pomysl by polaczyc kilka piosenek i stworzyc male show

jesli chodzi o zaproszenia, to widze ze juz moich na stronce nie ma,ale pokazuje zblizony wzor (u mnie serduszka sa wypelnione trawa morska czy cos w tym rodzaju)..... http://www.zaproszenia-slubne.com/sl...880m&katalog=5 zaplacilismy za nie nieduzo bo byla promocja i z nadrukiem+koperta 1,90zl za szt

a wiecie moze gdzie mozna kupic ladne kieliszki do szampana i do wodki dla mlodej pary?
ewela03 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-08, 20:49   #4880
srubka87
Zadomowienie

Alice-mi nie przeszkadza jeśli widzę kogoś ubranego na czarno na weselu. Wydaje mi się, że miesiącach letnich to może faktycznie nie najlepszy kolor, ale w październiku czy lutym czemu nie? Mała czarna jest zawsze modna. Ale każdy ma jakieś swoje "widzi mi się", ja np. nie znoszę jeśli ktoś z gości(głównie chodzi mi o panie) jest ubrany na biało lub kremowo...dosłownie coś się we mnie zbiera. Ale numer dobry z tym podpisem pod zdjęciem.. Ja też dzisiaj kłóce się z Tż-em...
Stary 2010-02-08, 20:55   #4881
mysiaedysia
Raczkowanie

Witam!
To moj pierwszy post na tym forum, ale czytam Was juz od 2 miesiecy i dzieki temu forum znalazlam sale na wesele No i w zwiazku z tym mam pytanie do Ewela03. Mamy wesele w tym samym miejscu. Ja rezerwowalam sale na poczatku stycznia, kiedy byla juz prawie wykanczana. Czasu na zastanawianie sie nie bylo, bo to byla jedyna sala z interesujacym nas wolnym terminem. Czy widzialas moze wizualizacje jak ta sala ma wygladac wykonczona? Jaka bedzie kolorystyka? Wlascicielka mowila, ze oni zajma sie dekoracja, ale czy bede mogla miec na to jakis wplyw?
Zastanawia mnie jeszcze jedna kwestia. Tam podobno jest kilka sal, ale wlasciciel mowil, ze jednego dnia moze sie tam odbyc tylko jedno wesele. Na umowie nie mam tego napisanego... Nie obawiasz sie, ze oprocz Waszego wesela, ktos inny bedzie mial tam swoje wesele w tym samym dniu?
I ostatnie Na ile osob urzadzasz wesele. Sala jest na 250 osob i boje sie, ze moi goscie zgubia sie na niej...
mysiaedysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 20:59   #4882
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
A jak jest u Was?
Cytat:
Napisane przez ewelkafly Pokaż wiadomość
My też nie mamy swojej ulubionej ale w trakcie szukania spodobała nam w piosenka Grzegorza Tomczaka "Niebieska piosenka" więc zatańczymy sobie przy niej
Ooo my posenkę wybraliśmy chyba z miesiąc przed slubem.
100 razy wymienialiśmy
Najpierw miało być:
http://www.youtube.com/watch?v=v1az2ki0LCU (oczywiście w innym wykonaniu)
potem Niebieska piosenka
zakochani kukulskiej
Nothing else mothers (to mamy na płycie http://www.youtube.com/watch?v=DV9ivDFGhuA na podsumowania)
i inne
w końcu stanęło na
http://www.youtube.com/watch?v=H6Dg1Ymji-Q

tekst jest fantastyczny

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 21:16   #4883
ewelinap5
Raczkowanie

Scio ja uwielbiam Savage Garden.
Udał wam się taniec do tej piosenki?
Ja myślałam o I knew I loved you

Edytowane przez ewelinap5
Czas edycji: 2010-02-08 o 21:17
ewelinap5 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-08, 21:21   #4884
srubka87
Zadomowienie

misiaedysia-witaj Jeśli chodzi o dwa wesela w jednym miejscu to nie amsz się czymmartwić, zazwyczaj jest to tak zorganizowane, że w niczym to nie przeszkadza. Byłam tak na weselu "Pod Jaskółką" my byliśmy na dużej sali, a u góry było mniejsze wesele-dowiedzieliśmy się kiedy wychodziliśmy bo spotkaliśmy tamtych gości My w Amelióce też mamy dwie sale i może być tak, że bedą wtedy dwa wesela, ale nasze dziewczynki to przetestowały i pisały, że w niczym to nie przeszkadza...Sale są na innych ścianach budynku, goście nawet się nie widzą...
Scio-kocham tę piosenkę.... My zastanawiamy się nad klasykiem.."Przetańczyć z tobą chcę całą noc", choć pewnie tak jak Tobie jescze 100 razy nam się zmieni, choć chcemy isc na kurs więc decydować musimy się wcześniej.
Stary 2010-02-08, 21:39   #4885
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez ewelinap5 Pokaż wiadomość
Scio ja uwielbiam Savage Garden.
Udał wam się taniec do tej piosenki?
Ja myślałam o I knew I loved you
właściwie to my improwaizowaliśmy, jakoś tak czasu nie było na kyrs, sama próbowałam TZ- ta nauczyc walca, ale niestety on ma w nogach kołki

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 21:57   #4886
Castia
Wtajemniczenie

my też nie mamy pomysłu na pierwszy taniec, wiem, że muszę szukać czegoś po polskiemu - taki warunek postawił TŻ, żeby wiedział dokladnie o czym spiewaja, wiec juz uleglam
no i tak mniej wiecej biorę po uwagę:
Niebieska Piosenka- Tomczak
Varius Manx - Dziękuję
Wodecki - Oczarowanie
S.Uniatowski - Kocham cie
Kayah - Prócz Ciebie nic
Kancelaria - Zabiorę Cię
Z kims takim jak Ty - Kindla
Knga Wagner - Nasza wieczna miłość
Bardzo mi sie podoba "razem zestarzejmy się" ale troszke za wolna chyba jest.
Ale pewnie i tak wybierzemy pewnie inną. Nie mam pomyslu

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2010-02-08 o 21:58
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 22:18   #4887
ewela03
Raczkowanie

mysiaedysia ja widzialam projekty sali,ale tylko te z ktorych wlasciciel zrezygnowal....
wiem do nich dekoracja stolow nalezy,ale nie mam pojecia jak to bedzie wygladac....ja wybieram sie tam 17 kwietnia kiedy jest pierwsze wesele by zobaczyc jak to wszystko bedzie wygladac....na umowie owszem nie ma zapisu na temat tego ze bedzie tylko jedno wesele,ale wlasciciel daje gwarancje,wiec nie pozostaje nic innego jak wierzyc w to....
a kiedy masz wesele?

ja swoje planuje gdzies na 120 osob....a Ty?

zaręczeni 23.01.2010
ślub 03.07.2010

Edytowane przez ewela03
Czas edycji: 2010-02-08 o 22:20
ewela03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 04:20   #4888
mysiaedysia
Raczkowanie

ewela03 ja mam wesele w sierpniu. My planowo prosimy 160 osob, ale myslimy, ze przyjdzie ze 120. Tez bedziemy musieli pojechac na to pierwsze wesele, zeby zobaczyc jak to wyglada i zeby porozmawiac o mozliwosci wprowadzenia jakis zmian.
mysiaedysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 07:53   #4889
ivona84
Zakorzenienie

GG do ivona84

Cytat:
Napisane przez mysiaedysia Pokaż wiadomość
ewela03 ja mam wesele w sierpniu. My planowo prosimy 160 osob, ale myslimy, ze przyjdzie ze 120. Tez bedziemy musieli pojechac na to pierwsze wesele, zeby zobaczyc jak to wyglada i zeby porozmawiac o mozliwosci wprowadzenia jakis zmian.
Witaj A kiedy dokładnie to Cię do kalendarza wpiszę

64 => 55
ivona84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 08:06   #4890
efson
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
my też nie mamy pomysłu na pierwszy taniec, wiem, że muszę szukać czegoś po polskiemu - taki warunek postawił TŻ, żeby wiedział dokladnie o czym spiewaja, wiec juz uleglam
no i tak mniej wiecej biorę po uwagę:
Niebieska Piosenka- Tomczak
Varius Manx - Dziękuję
Wodecki - Oczarowanie
S.Uniatowski - Kocham cie
Kayah - Prócz Ciebie nic
Kancelaria - Zabiorę Cię
Z kims takim jak Ty - Kindla
Knga Wagner - Nasza wieczna miłość
Bardzo mi sie podoba "razem zestarzejmy się" ale troszke za wolna chyba jest.
Ale pewnie i tak wybierzemy pewnie inną. Nie mam pomyslu

A może wybierzecie PAULE _ OD DZIŚ ja się nad nią zastanawiam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości