Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-09, 09:51   #871
ita83
Wtajemniczenie

Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010

Im dluzej patrze na Oliwke tym bardziej nie moge sie doczekac mojego lobuza
My wczoraj mielismy wizyte kontrolna.....maly pokopal ladnie pana doktora
Serduszko bije miarowo wiec wszystko w porzadku
Potem jeszcze wizyta u dentysty - sadysty dostalam owocowy zel znieczulajacy dla dzieci i do roboty hehehehe
Nio i sie widzialam z moja pania ginekolog i powiedziala mi ze na usg to mnie nie widzi przed 8 marca - wtedy zrobimy sobie mierzenie i wazenie przed porodem
A jak jakies swinstwo sie przypelenta to i tak zdazymy do porodu wyleczyc......
Stary 2010-02-09, 09:56   #872
Izumi
Wtajemniczenie

Mloda - ale jaja .. Ops.. i to tak dosłownie ;] Jak tak czytam o tych waszych pomyłkach to aż się cieszę, że ja się nie dowiadywałam płci . Ale wiesz co? Ty się tak nie zamartwiaj. Przecież to ten sam dzidziulek którego tak bardzo kochałaś no! A że wolałaś córeczkę? Cóż, może następnym razem? I tak dobrze, że obawy zostały zasiane teraz. Wyobraź sobie, co by było jakby przy urodzeniu się dopiero okazało? A Ty całkowicie nastawiona na dziewczynkę? Zdarza się niekiedy mamom w takich sytuacjach w depresje popadać, lub w ogóle nie akceptować swoich dzieci. I taki bogu ducha winny maluszek potem ma przechlapane .

Pop70 Oliwka jest po prostu BOOOOSKA! A te oczyska . No i w ogóle kochana, GRATULUJĘ JUTRZEJSZEGO WYJŚCIA DO DOMKU!

Ollencja, to wszystko są dane uśrednione na podstawie badań itd. Ale każda kobieta przechodzi przez ciążę indywidualnie. Skoro byłaś na badaniach i z Maluszkiem jest ok, rośnie zdrowo, jest wystarczająco duży, to nie pozostaje Ci nic innego jak CIESZYĆ SIĘ, że nie będziesz musiała po ciąży tych wszystkich kg zwalać . A co do tego, że w ostatnich tyg. tyje się 0,5kg na tydzień. Ja wcześniej jadłam zdrowo i z umiarem i tyłam 1kg na TYDZIEń, a teraz jak powinnam teoretycznie te pół kilo tygodniowo, to ja zaczęłam pół kilo ale CHUDNĄĆ na tydzień??? ... także wszystko jest sprawą indywidualną
P.S. Ile w ogóle przytyłaś od początku ciąży? Męczyły Cię wymioty?

Megi-megi ... przeraża mnie to Twoje 38tyg. <gulp> .... to już .... to może być lada chwila .... ło matko i córko <przerażenie> ....

Indiria .. miło Cię poczytać znów ;d, a nie tylko zobaczyć na dole na paseczku że jesteś

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

P.S. A te wasze ściany i wnęki są naprawdę niesamowite. Od dawna mi się marzy takie cuś, no ale na to to już w moim 9m2 pokoiku miejsca za chiny ludowe nie znajdę ... Ale na prwadę ślicznie. Ukłony w stronę waszych TŻ'ów
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 10:16   #873
EQusska
BAN stały

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
U mnie zapowiada się ciężki dzień strasznie się pokłuciłam z moim małżem oj strasznie Wkurzył mnie okropnie <wojna>
Martwi mnie to wszystko co teraz się dzieje w naszym związku mam nadzieje że nic straszeo z tego nie wynknie, mam ochotę spakować walizki i odpocząć od niego chociaż trochę Czuje że wariuje

Ja sie wlasnie dzis tak czuje jak ty wczoraj.... :pro si:

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Ania P- ten Twój Szymek to fajny chłop. A na naszym forum to większość dziewczynek będzie więc za parę lat to kto wie …

Dusiak – fajny pokoik a ściana super.
TylkoOliwka, Asiulek – wasze ściany także prześliczne.Oj macie zdolnych tych TZ-tów.

Darusia- gratulację, fajny artykuł.

Maruko – ja kupiłam zestaw: elektroniczna niani + maty firmy Angelcare. JA potrzebuję niani gdyż mieszkamy w domu i mała będzie spała na piętrze a ja gdy będę na dole to musze wiedzieć co się dzieje na górze. A za jakiś tydzień mogę Ci napisać jak te maty się sprawdzają w praktyce.

A ja już za dwa dni to znaczy w środę zabieram Oliwkę do domu. Minie więc równo 8 tygodni od narodzin. Trochę dużo ale i tak byłam nastawiona na więcej bo wszyscy mi mówili że wypuszczą ją około planowanego terminu (termin był na 03.03.2010).

A oto zdjęcia.
Piekna twoja cora jest:love :

dzien dobry...

jak sie miewacie??

ja nie za dobrze po klotni z TZ.... brzuszke znow mnie boli...ehhee;(

Mloda-Ja mysle ze to napewno szok ze moze byc synek...ale wazne ze zdrowe jest dzidzi. a i tak kochasz to dzidzi nie za plec tylko ze jest,...

Edytowane przez EQusska
Czas edycji: 2010-02-09 o 10:18
EQusska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 10:19   #874
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Witam Ciężaróweczki
Ja ciagle siedze u mamy bo Kube jak rzywioze do przedszkola to nie chce mi sie wracać do domu wiec przesiaduję u matuli. Nie bardzo mam tu czas pisac. ale widze ze zdjecia pokoików królują. Zdolniachy z Waszych Mężulków. Ja nie mogę narzekać, bo mój tez wszystko sam w domu robi. Zobaczymy jak mu wyjdą wykończenia i takie tam cuda, co ymysliłam.

PoP Oliwka jest przesłodka i bardzo sie ciesze, że w koncu mozecie iść do domku i cieszyc sie sobą 24/h.

Megi Megi ładną masz już datę. 38 tydzionków to juz nieźle. Fajnie że już niedługo będziesz miała swojego skarbka przy sobie.

Młoda to masz teraz niespodziewnakę. Hehe jaja by były gdyby u mnie też sie okazłao że to 2 facetów rośnie. Masakra 4 facetów w domu to juz byłaby przesada. Ja tyle sukieneczek nakupowałam że chyba jednego ubierałabym w dziewczęce hehe. Mam nadzieje ze jednak nic sie nie zmieni.

Pozdrawiam Was cieplutko. Odezwę sie jak bedę miała dojście do kompa
izaizula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 10:24   #875
libra777
Zakorzenienie

Dziewczyny , a robiłyście usg 4D? wtedy to już nie byłoby wątpliwości jaka jest płeć ,robiłam takie usg w 28 tyg i już wtedy było dokładnie widać.Mam też nagranego mojego Mikołaja na płycie.Wszystko w kolorze.
Widzę ,że niektóre z nas już rozpakowane, śliczna dzidzia
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 10:26   #876
Izumi
Wtajemniczenie

Dziewczynki, a czy któraś może zna się na tych sprawach/formalnościach itd. w urzędzie pracy? Czy jak się jest zarejestrowanym jako bezrobotny, to dostaje się z urzędu na dzieciolka? I czy jest jakiś okres ile trzeba być zarejestrowanym? ???
Stary 2010-02-09, 10:27   #877
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
Ollencja, to wszystko są dane uśrednione na podstawie badań itd. Ale każda kobieta przechodzi przez ciążę indywidualnie. Skoro byłaś na badaniach i z Maluszkiem jest ok, rośnie zdrowo, jest wystarczająco duży, to nie pozostaje Ci nic innego jak CIESZYĆ SIĘ, że nie będziesz musiała po ciąży tych wszystkich kg zwalać . A co do tego, że w ostatnich tyg. tyje się 0,5kg na tydzień. Ja wcześniej jadłam zdrowo i z umiarem i tyłam 1kg na TYDZIEń, a teraz jak powinnam teoretycznie te pół kilo tygodniowo, to ja zaczęłam pół kilo ale CHUDNĄĆ na tydzień??? ... także wszystko jest sprawą indywidualną
P.S. Ile w ogóle przytyłaś od początku ciąży? Męczyły Cię wymioty?
Jakiejś 10 kg, ważyłam 47-48 kg. W poprzednich ciążach też ledwo dobiłam do 60. Tylko teraz jestem na diecie wątrobowej, cukrzycowej, dla anemików i zaczynam się bać, że czegoś mi brakuje.

Cytat:
Dziewczynki, a czy któraś może zna się na tych sprawach/formalnościach itd. w urzędzie pracy? Czy jak się jest zarejestrowanym jako bezrobotny, to dostaje się z urzędu na dzieciolka? I czy jest jakiś okres ile trzeba być zarejestrowanym? ???
Tego nie wiem.
Choć pamiętam, że przy drugim dziecku u męża w biurze zmieniali ubezpieczyciela i dostaliśmy pieniądze z dwóch polis, akurat we wrześniu się zazębiały umowy.

Edytowane przez 749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Czas edycji: 2010-02-09 o 10:31
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 10:30   #878
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Izumi najlepiej wejdź sobie na stronę Twojego powiatowego urzędu pracy i tam powinnym być takie informacje albo poczytaj na forum tu np pisze, że jie rejestrują kobiet w ciąży...http://www.rodziceradza.pl/Rejestrac...,4,newest.html
o albo tutaj poczytaj: http://zasilki.wieszjak.pl/zasilek-d...a-w-ciazy.html

Edytowane przez Baobabek
Czas edycji: 2010-02-09 o 10:36
Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 10:34   #879
JoannM
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Jak już się chwalicie wyczynami swoich tż-tów to i ja sie pochwale moją wnęką (w załączniku )
Widze ze kroluja same beze i brazy bardzo fajna sciana, szczegolnie te poleczki po bokach ladnie spisal sie TZ

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
a tak wogole kladziemy wlasnie tapete na przedpokoju....ta co wyglada jak pikowana skora...poki co niezle sie prezentuje
to jednak pikowana skorachyba widzialam na necie czy gdzies wzor takiej tapety, to mowisz ze zrezygnowalas z tamtej flizelinowej we w fioletach...
ciekawa jestem efektu
Cytat:
Napisane przez EQusska Pokaż wiadomość

Ja sie wlasnie dzis tak czuje jak ty wczoraj.... :pro si:

jak sie miewacie??

ja nie za dobrze po klotni z TZ.... brzuszke znow mnie boli...ehhee;(
na pewno jest cos co poprawia Ci humor ja wlasnie pije moja ulubiona herbatke Twiningsa limonkowego z miodem. Pelen relax

a dzis o 16 idziemy popodgladac naszego dziecia! jupi.. zawsze sie wzruszam ogladajac na zywo.

a w ogole to mialam taki realistyczny sen-ze odeszly mi wody.. jeny... ale na szczescie po chwili sie obudzilam, we wlasnym-suchym-lozku

POP70 pierwsze zdjecie Oliwki jest po prostu przeslodkie!! Super ze jutro wychodzi

Razem z Gabrysią

JoannM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 10:40   #880
aneczkkaa
Zakorzenienie

EQusska jak narazie jest ok dzięki za troskę Zobaczymy co będzie potem

POP Oliwka jest urocza

Zakochałam się w niej na zabój Moj małż nie może się na nią napatrzeć śliczna z niej dziewczynka i jakie ma mądre oczka

Jutro będziesz już z nią w domku proszę Cie odwiedzaj nas i pisz co słchać

właśnie oglądam film z 3D muszę jeszcze raz zobaczyć jajka Szymka
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 10:40   #881
Mysia1234
Raczkowanie

GG do Mysia1234

PoP Oliwka jest słodziutka Super że jutro już w domku
Megi za 38 tc
U mnie dzisiaj zaczyna się 37
Jutro wizyta u gina zobaczymy jak tam maleństwo sie ma i nieomieszkam zajzec jej pomiędzy nózki Hehe. Zdam wam jutro relacje.
Pozdrawiam i miłego dnia

Razem od 18.03.2005
Zaręczyny 29.07.2009
Ślubowaliśmy 12.02.2011
Mysia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 10:42   #882
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
rety ale słodziak super, że już jutro idziecie do domciu ale to zleciało

noooooooo nareszcie a jednak nadal Igor w brzuszku a ja już myślałam no ale kochana torbę to już przy drzwiach lepiej postaw hehehe bo to już lada chwila
ale Ci zazdroszczę hehehe
A ja jutro mam wizytę...ciekawe jak tam mój pessar i szyja pewnie usg znowu mi nie zrobi będę musiała czekać do 35/36 tyg żeby łaskawie zrobił...wy to macie fajnie co wizyta to wiecie ile małe waży a ja nie....ostatnie usg miałam w 30 tyg i tylko dlatego, że w szpitalu byłam i tam zrobili...hmmm a może do radiologa się wybiorę
Dziś mam w planie prać wszystko z gondoli mojej, wysuszyć i wymrozić ale jak na razie to mi się ruszać nie chce...
gondole tez pierzecie?
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 10:46   #883
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie jest tak,że 1000zł jest gwarantowane dla wszystkich (jesli chodziło ci o becikowe), do tego jest potrzebne zaświadczenie od lekarza ,że chodziłaś do niego od 10 tyg , akt urodzenia dziecka i dowód.Nieważne czy jesteś bezrobotna , ja nie jestem zarejestrowana jako bezrobotna ,ani nie pracuję i nie potrzeba tez zaświadczenia o zarobkach.Za to drugi 1000 jest dla tyych co pobierają rodzinne czyli jest uzależniony od wysokości dochodów, więc wtedy pewnie tez potrzeba zaświadczenie z urzędu pracy , ew.zaświadczenie o zarobkach, ale nie wiem jaka jest suma na jedną osobę w rodzinie ,której nie można przekroczyć.

czyli pierwszy 1000 dla wszystkich,żałosna suma (w porównaniu z innymi krajami) ale jak dają to dobre i to.
Najlepiej jednak zadzwoń do swojego urzędu pomocy społecznej i się dowiedz dokładnie jak to jest u was, ale myslę ,że te same przepisy są wszędzie.
Stary 2010-02-09, 10:48   #884
Izumi
Wtajemniczenie

[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;17064234]Jakiejś 10 kg, ważyłam 47-48 kg. W poprzednich ciążach też ledwo dobiłam do 60. Tylko teraz jestem na diecie wątrobowej, cukrzycowej, dla anemików i zaczynam się bać, że czegoś mi brakuje.[/QUOTE]

10kg to akurat Ja przytyłam 11kg i się wkurzam że dużo . Mam wysokie BMI i najlepiej by było mi ok. 7kg przytyć tylko. Ale 10kg to całkiem przyzwoity wynik Tym pół kg na tydzień naprawdę się nie przejmuj, bo to nie jest "kobieta musi", tylko "kobieta może", a to różnica Poza tym w ostatnich tyg. organizm może zatrzymywać wodę więc to też i stąd ta waga się bierze. A skoro dzidzia rozwija się dobrze, to nawet taka dieta (zalecona jak się domyślam) nie powinna stanowić problemu. Poza tym pewnie przyjmujesz jakieś suplementy przy takiej diecie?
Stary 2010-02-09, 10:50   #885
ita83
Wtajemniczenie

Dziewczyny - a ja mam do was takie pytanie - w ktorym tygodniu zaczelyscie odczuwac skurcze przepowiadajace??
Bo u mnie ni huhu - ani drgnie oprocz twardnien brzucha podczas choroby - malusze w ogole nie szykuje sie do przyjscia na swiat -
CZY TO NORMALNE
Stary 2010-02-09, 10:50   #886
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja juz musze leciec, zajrze do was pozniej
u nas 33 leci ale juz sie doczekac nie moge....
A.Camus
Stary 2010-02-09, 10:52   #887
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
U mnie jest tak,że 1000zł jest gwarantowane dla wszystkich (jesli chodziło ci o becikowe), do tego jest potrzebne zaświadczenie od lekarza ,że chodziłaś do niego od 10 tyg , akt urodzenia dziecka i dowód.Nieważne czy jesteś bezrobotna , ja nie jestem zarejestrowana jako bezrobotna ,ani nie pracuję i nie potrzeba tez zaświadczenia o zarobkach.Za to drugi 1000 jest dla tyych co pobierają rodzinne czyli jest uzależniony od wysokości dochodów, więc wtedy pewnie tez potrzeba zaświadczenie z urzędu pracy , ew.zaświadczenie o zarobkach, ale nie wiem jaka jest suma na jedną osobę w rodzinie ,której nie można przekroczyć.

czyli pierwszy 1000 dla wszystkich,żałosna suma (w porównaniu z innymi krajami) ale jak dają to dobre i to.
Najlepiej jednak zadzwoń do swojego urzędu pomocy społecznej i się dowiedz dokładnie jak to jest u was, ale myslę ,że te same przepisy są wszędzie.
Dziękuję za informacje. Bo ja właśnie jeśli chodzi o jakieś załatwianie, o dokumenty, w ogóle sprawy urzędowe to jestem zielona jak szczypiorek na wiosnę i nic nie kumam ;[. Becikowe to wiem mniej więcej. Ale dopytuje się jeszcze, bo ja nie mam dochodów, a Tż zarabia 1400zł (na umowie, czy na rękę odpowiednio mniej ) no i nie ukrywam, że wszelkie pieniążki by się nam przydały.

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny - a ja mam do was takie pytanie - w ktorym tygodniu zaczelyscie odczuwac skurcze przepowiadajace??
Bo u mnie ni huhu - ani drgnie oprocz twardnien brzucha podczas choroby - malusze w ogole nie szykuje sie do przyjscia na swiat -
CZY TO NORMALNE
A co to są? x-D Bo ja tego nie mam
Stary 2010-02-09, 10:52   #888
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
CZY TO NORMALNE
ja w ogole nie wiem co to twardnienie brzucha i takie skurcze;/ nie wiem z jednej strony czy to dobrze, ale ja tez chcialam was zapytac czy macie uczucie takiego "ciagniecia" na dole? ja mam tak od paru dni, że mnie wlasnie tak ciagnie wszystko i boli troche....

a jednak chwilke z wami zostane.
A.Camus
Stary 2010-02-09, 10:53   #889
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Izumi najlepiej wejdź sobie na stronę Twojego powiatowego urzędu pracy i tam powinnym być takie informacje albo poczytaj na forum tu np pisze, że jie rejestrują kobiet w ciąży...http://www.rodziceradza.pl/Rejestrac...,4,newest.html
o albo tutaj poczytaj: http://zasilki.wieszjak.pl/zasilek-d...a-w-ciazy.html
Dziękuję za linki Biorę się do czytania
Na stronie PUP'u szukałam, ale ja jestem tak zielona, ze oczywiście nawet gdyby mi ktoś wytłuszczonym drukiem napisał, to bym pewnie nie zakumała że to o to chodzi
Stary 2010-02-09, 10:54   #890
libra777
Zakorzenienie

Dziewczyny, ja przytyłam już 27 kg , przy wzroście 168 ważę 97kg a to 36 tc ,ale co zrobić wskoczę póżniej na rower albo roloki i jakoś to będzie myślę, poza tym mam zamiar karmić piersią ,więc też powinnam szybciej gubić.Ale mam znajomą która przytyła 6 kg i dziecko nie było małe, więc to sprawa indywidualna organizmu.
Stary 2010-02-09, 10:56   #891
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny , a robiłyście usg 4D? wtedy to już nie byłoby wątpliwości jaka jest płeć ,robiłam takie usg w 28 tyg i już wtedy było dokładnie widać.Mam też nagranego mojego Mikołaja na płycie.Wszystko w kolorze.
Widzę ,że niektóre z nas już rozpakowane, śliczna dzidzia
ja mialam 3 razy robione i na tym ostatnim 4d ginek tez myslal ze to chlopiec bo cos miedzy nozkami sie pojawilo

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 11:01   #892
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, ja przytyłam już 27 kg , przy wzroście 168 ważę 97kg a to 36 tc ,ale co zrobić wskoczę póżniej na rower albo roloki i jakoś to będzie myślę, poza tym mam zamiar karmić piersią ,więc też powinnam szybciej gubić.Ale mam znajomą która przytyła 6 kg i dziecko nie było małe, więc to sprawa indywidualna organizmu.
ja mam wzrost podobny do ciebie, 170-171 zalezy jak kto mierzy bo i 168 sie zdarzalo, 3 tyg temu sie wazylam mialam 17 na plusie

ja na usg 3d nie poszlam....

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ja mam wzrost podobny do ciebie, 170-171 zalezy jak kto mierzy bo i 168 sie zdarzalo, 3 tyg temu sie wazylam mialam 17 na plusie

ja na usg 3d nie poszlam....
i w sumie zdecydowalismy z mezem ze nie idziemy na to usg, nie jest dla nas plec najwazniejsza zeby to potwierdzic uczucie byloby super ale z drugiej strony szkoda nam te 180 zł
A.Camus
Stary 2010-02-09, 11:04   #893
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
27? WOW! Solidny wynik . Nie przejmaj się Przy dziecku tak w kość dostaniemy, że schudniemy z nawiązką
P.S. A porobiły Ci się rozstępy na brzuchu? Bo u mnie plaga ;/

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
i w sumie zdecydowalismy z mezem ze nie idziemy na to usg, nie jest dla nas plec najwazniejsza zeby to potwierdzic uczucie byloby super ale z drugiej strony szkoda nam te 180 zł
Ja gdybym tylko miała te 180zł to bym pewnie poszła
Chociaż z drugiej strony za 200zł mogę mieć profesjonalną sesję zdjęciową z brzuszkiem ... ale na to też niestety... kasy brak ;( Buuu.

Właście laseczki. Wy nie myslałyście, żeby sobie jakieś ładne foto w brzuszkiem i Tż'em u fotografa strzelić? Takie naprawde wypasione żeby było? Na pamiątkę?
Stary 2010-02-09, 11:04   #894
Darusiaaaa
Zakorzenienie

izumi u mnie rowniez.
A.Camus
Stary 2010-02-09, 11:04   #895
libra777
Zakorzenienie

Izumi jeśli twój mąż zarabia 1400 a to póżniej rozdzielą na waszą trójkę to chyba się zakwalifikujesz bo jest chyba jakoś 504 lub coś koło tego na osobę ,jeśli suma nie zostanie przekroczona to powinnaś dostać 2000, ale wtedy bys pewnie musiała dostarczyć zaświadczenie ,że jesteś bezrobotna.
Pewnie,że każdy grosz się przyda , dużo wydatków teraz mamy.

A propo skurczów przepowiadajacych to poczułam je już w 35tc i chyba czop śluzowy też mi zaczął odchodzić tak po trochę, ale z tego co wiem tak może być na 2-3 tyg przed porodem.To oczywiście nie jest żadna reguła , bo przy pierwszym porodzie nie miałam żadnych skórczy przepowiadających , ani czopu śluzowego , po prostu wody odeszły i zaczęły się regularne skurcze
Stary 2010-02-09, 11:04   #896
ita83
Wtajemniczenie

Skurcze przepowiadajace - przepowiadaja porod i moga sie zaczac od 27tc.......
hmmm u mnie 32tc i 3 dzien i nic
Ale skoro wy tez nie macie to mam nadzieje ze to normalne
Zapomnialam sie wczoraj zapytac - gapa ze mnie
Nastepnym razem wezme kartke z pytaniami do lekarza
Stary 2010-02-09, 11:09   #897
Darusiaaaa
Zakorzenienie

chcialam ale te rozstepy;/

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

no ita ja wiem co to ale nie wiem jak sie objawiaja bo ich w zyciu nie mialam.... nie twardnial mi brzuch nie stawial sie...

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

moj malz robi wlasnie porzadki ja dokoncze jak wrocimy uklada poleczki w szafie i wkartrony kladzie niepotrzebne rzeczy

ja dzis wstawiam reszte pranka
A.Camus
Stary 2010-02-09, 11:09   #898
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
chcialam ale te rozstepy;/
No ja z was to chyba akurat rozstępy mam najdorodniejsze, ale od czego jest photoshop ;] ???
Stary 2010-02-09, 11:10   #899
aneczkkaa
Zakorzenienie

http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...azy_36379.html

Warto poczytać

Ja przytyłam 9 kg ale moja waga wyjściowa była dużo za duża ..... Cieszę się że nie przytyłam za dużo

Jak tylko urodzę zabieram się za siebie i to ostro !!!!
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 11:11   #900
Darusiaaaa
Zakorzenienie

tylko z tym prankiem to tez tak...bo i tak codziennie cos przynosze malemu, a wczoraj kupilismy mate edukacyjna super jest 99 zł zaplacilismy, w sumie babcia (moja mama) kupowala ja bylam z nia wybrac bo malz w pracy, taka milusia, z melodyjkami, lusterkiem, kolorowa bardziej niz tecza i wszystko inne i taka milusiaaaaaaaa
A.Camus
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości