|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
LEA 35 ja jeszcze nie znam płci ale kupiłam parę rzeczy w kolorze różowym.Wogule nie przejmuję się kolorami.Tak myśle,że chyba będzie chłopiec bo wogule sie nie zmieniłam na twarzy i nie prztyłam.Tylko wyrosła mi piłeczka
![]() Ja bardzo lubię śpioszki welurowe....są takie słodkie
|
#1232 |
|
Raczkowanie
|
A mnie ostatnio jest cholernie gorąco- czy siedzę, czy stoje, czy leżę...mogłabym na golasa po domu biegac a i tak gorąc okrutny, mimo otwartego okna...teraz właśnie sobie siedzę tylko w gatkach i koszulce- na goło się wstydzę po Pies patrzy
|
#1233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1234 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1235 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Jejku jakie śliczne są te Wasze ciuszki...Ja oprócz skarpetek nie mam nic.Ale to wina męża bo mnie stopuje Tak czytam,że niektóre z Was też mają problemy ze skurczami brzucha...Tak się dziwie bo mnie lekarka kazała tylko brać nospe bez magnezu Oczywiście muszę dużo leżeć.Aa i dziewczyny czy badanie prenatarne pozwoli określić płeć dziecka??Bo do tej pory lekarka raz mówiła,że wygląda na dziewczynę a ostatnio już chciała krzyknąć,że będziemy mieć synka...Ale wycofała się z tego.
|
#1236 |
|
Raczkowanie
|
No nie mam bladego pojęcia ale mi jest trochę nieswojo jak się na moje "gołości" gapi dwoje ogromnych ślepisk...
|
#1237 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() .Udawaj smutną to może zmięknie -u mnie podziałało.Badanie genetyczne napewno pozwoli określić płec ale dobrze się zastanów w którym tyg ciąży jesteś żeby lekarz nie odesłał cię z kwitkiem tak jak mnie wczoraj
|
|
#1238 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17057873]Ekhm ekhm, donoszę najuprzejmiej, że... zaczęło mi z cycków cieknąć Ale to śmieszne![/QUOTE] Mi też ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Badanie prenatalne może określić płeć, ale nie musi. Zależy jak się dzidzia ułoży. Za 2 godziny mam wizytę u gina. Poproszę o kciuki
|
|
#1240 |
|
Konto usunięte
|
też go widziałam- fajny,
![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- kciukasy zaciśnięte.
|
|
|
|
#1241 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1242 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cherry, badanie prenatalne może, ale nie musi pokazać płci, czasem dziecko jest uparciuchem i skrzętnie ukrywa to, co ma między nogami Iza, genialny ten pajac w rybki, szalenie mi się podoba. W ogóle podobają mi się takie ciuszki w drobniutkie wzorki Ja mam np. w zwierzątka afrykańskie albo w rakiety :d Dziewczyny, pytanie mam, jak mi nie odpowiecie to kolejny wątek założę Dzisiaj z małżem rano się zastanawialiśmy, do czego od środka jest pępek przymocowany? Z obu stron: i u dorosłego (czy to jest tylko "blizna" na brzuchu, czy to ma jakiś koniec od wewnątrz?), i u maluszka - maluszek wiadomo, od pępka leci pępowina, ale do czego ona jest u mamy przymocowana? |
|
|
|
|
#1243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17066899]Ja też nie, wręcz ponoć wypiękniałam ![]() Cherry, badanie prenatalne może, ale nie musi pokazać płci, czasem dziecko jest uparciuchem i skrzętnie ukrywa to, co ma między nogami Iza, genialny ten pajac w rybki, szalenie mi się podoba. W ogóle podobają mi się takie ciuszki w drobniutkie wzorki Ja mam np. w zwierzątka afrykańskie albo w rakiety :d Dziewczyny, pytanie mam, jak mi nie odpowiecie to kolejny wątek założę Dzisiaj z małżem rano się zastanawialiśmy, do czego od środka jest pępek przymocowany? Z obu stron: i u dorosłego (czy to jest tylko "blizna" na brzuchu, czy to ma jakiś koniec od wewnątrz?), i u maluszka - maluszek wiadomo, od pępka leci pępowina, ale do czego ona jest u mamy przymocowana?[/QUOTE] Aleee żeś pytanie zadała nigdy się nad tym nie zastanawiałam A tez jestem ciekawa
|
|
|
|
|
#1244 |
|
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17066899]
Dzisiaj z małżem rano się zastanawialiśmy, do czego od środka jest pępek przymocowany? Z obu stron: i u dorosłego (czy to jest tylko "blizna" na brzuchu, czy to ma jakiś koniec od wewnątrz?), i u maluszka - maluszek wiadomo, od pępka leci pępowina, ale do czego ona jest u mamy przymocowana?[/QUOTE] U mamy w brzuszku to chyba do łożyska bo z tego czerpie papu...
|
#1245 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a moja dzidzia od 2 dni jest bardzo mało aktywna, wcześniej ruszała sie jak szalona a teraz nic, zaczynam sie martwić o co chodzi im wiecej o tym mysle tym jest gorzej bo mi dziwne rzeczy na mysl przychodza...
|
|
|
|
|
#1246 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przynajmniej teraz będziesz spokojnie przeżywać swoją ciążę ![]() dziękuję dziewczyny ![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17065341] Jakiś czas temu teściowa Maksiowi pokazała tą stronkę z śpiewającą dziewczynką, której link już Wam kiedyś wklejałam: http://i.flowgo.com/greetings/itsmom...mommyskiss.swf oczywiście spodobało mu się bardzo, więc za każdym razem jak był u niej, to kazała to sobie puszczać, w końcu teściowa posłała mi tego linka. Wczoraj Maksiu mnie dręczył: "Mamusiu pokaż Maksiowi dziewczynki". Mi się nie chciało laptopa odpalać, więc się wykręcałam, że nie mam tego na moim kompie, a on mi na to: "Masz mamusiu, babcia Ci posłała." No to mu tłumacze, że nie wiem, jak to się włącza, a on mi na to: "Nie wiesz mamusiu, musisz wpisać www dziewczynki i poleci, chodź, Maksiu Ci pokaże."... no to otwieram laptopa, a on mi na klawisz "w" pokazuje i mówi : "Widzisz mamusiu, tutaj www, a dalej samo tutaj (pokazuje na pasek, gdzie się adres wpisuje) wskoczy i tylko enter". Głupia, niekumata matka, to dziecko łopatologicznie wytłumaczyło.[/QUOTE] ale aparat z niego Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1247 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj z małżem rano się zastanawialiśmy, do czego od środka jest pępek przymocowany? Z obu stron: i u dorosłego (czy to jest tylko "blizna" na brzuchu, czy to ma jakiś koniec od wewnątrz?), i u maluszka - maluszek wiadomo, od pępka leci pępowina, ale do czego ona jest u mamy przymocowana?[/QUOTE] U dorosłego nie jest przymocowany do niczego. To pozostałość po połączeniu z mamą, coś w rodzaju blizny jedynie. U dziecka biegnie do łożyska mamy. ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- - bardzo proszę
|
|
|
|
#1248 |
|
Zadomowienie
|
Kardashi wczoraj wypróbowałam Twój przepis na placki serowe
i wyszły pycha Nawet mój mąż wziął sobie je dziś do pracy
|
#1249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A niech smakują ![]() Ja wczoraj tez zrobiłam na obiad Tylko że z malinkami
|
|
|
|
|
#1250 |
|
Konto usunięte
|
Kropko, kitty - dziękuję
TO tak, jak podejrzewałam, jakoś nie umiałam sobie tego wyobrazić.... głupieję, czy co? ![]() Właśnie gotuję krupnik na serduchach, pyszotka I piszę cholerną pracę o siłach w fizyce :/
|
|
|
|
#1251 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, pytanie mam, jak mi nie odpowiecie to kolejny wątek założę Dzisiaj z małżem rano się zastanawialiśmy, do czego od środka jest pępek przymocowany? Z obu stron: i u dorosłego (czy to jest tylko "blizna" na brzuchu, czy to ma jakiś koniec od wewnątrz?), i u maluszka - maluszek wiadomo, od pępka leci pępowina, ale do czego ona jest u mamy przymocowana?[/QUOTE] U mamy w brzuchu to pępowina malucha łączy się z łożyskiem. Ale pierwszą częścią pytania to mnie zaskoczyłaś Chyba nie ma żadnego końca wewnątrz.EDIT: O już doczytałam, że Kropka mniej więcej to samo napisała
Edytowane przez basiak Czas edycji: 2010-02-09 o 12:38 |
|
|
|
#1252 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nawet nie strasz!Ja mam datę badania wyznaczoną przez lekarza więc jak coś to będzie na niego... No i przede wszystkim mam nadzieję,że maluch w końcu ujawni swoją płeć mimo wszystko
|
|
#1253 | ||
|
Zadomowienie
|
Kees super, że wszystko dobrze
Szaja Ty to potrafisz zaskoczyć pytaniem ![]() Lea tylko pozazdrościć Ci małego informatyka ![]() Ciuszki kupujecie super Cytat:
za wizytę.Cytat:
|
||
|
|
|
#1254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pytanko mam... wymieszać, tzn. nie ubijać żółtek? A twaróg? Tylko tak podziabać, pokruszyć, nie mielić? |
|
|
|
|
#1255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję za kciuki Ja dzisiaj na obiad też robię placuszki kardashi
|
|
#1256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A twaróg tylko tak pokruszyć |
|
|
|
|
#1257 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też. Dokładnie na obiado-kolację, bo po pracy szamamy biały barszczyk.
![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Dziękuju. |
|
|
|
#1258 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#1259 |
|
Zakorzenienie
|
Kicia moja dzidzia też się tak ruszała raz mniej raz więcej, rozmawiałam z ginem i powiedział że to normalne na tym etapie dziecko się rozwija ruchowo więc nie musi być cały czas tak samo aktywne. Od 32 tyg powinno się dopiero tak naprawdę bacznie obserwować, ale jeśli bardzo Cię to martwi to zawsze możesz podjechać do szpitala, ja tak kiedyś zrobiłam. Ale myślę że wszystko jest ok.
kobitki znawczynie butelek mam zamiar kupić jedną, bo mam nadzieję karmić piersią i zastanawiam się nad taką http://www.allegro.pl/item914766877_...0_bpa_new.html poradźcie coś bo ja w tej kwestii to zielona totalnie jestem- za duży wybór chyba
|
|
|
|
#1260 | |
|
Konto usunięte
|
szaja, ale Cię dręczą pytania.
---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
Tyle , że 260ml to bardzo duża, na pierwsze pół roku wystarczy 150ml. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:07.

Oczywiście muszę dużo leżeć.

A tez jestem ciekawa 
boję się...