|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
a Wercia juz spi poltorej godziny
dziwneCytat:
![]() haha przeciez juz macie Laurke ![]() Cytat:
|
|
#2192 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy tylko moje dziecko jest tak charakterne czy sie nie chwalicie ?
![]() mala sie tak rozszalała w scenach, ze np potrafi sie rozplakac jak stojac ze mna przy oknie nie pozwalam jej chwytac za firanke-zazdroske Mam juz je na maxa sfatygowane przez kocura, a mloda by ją pewnie wyrwala z zaczepow,wiec sobie pokrzyczala ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- ![]() zainspirowalam sie czyms smacznym chodzi za mna losos i makaron i cos w tym stylu bede szukac na walentynkowy obiadek lososzamrozony czeka jak macie propozycje to rzucajcie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2193 |
|
Ola-Unhola
|
http://www.kwestiasmaku.com/pasta/sw...ezy_losos.html
Kasiu, Antoś też charakterny ![]() Krzyczy jak czegoś nie dostanie
|
#2194 | |
|
Rozeznanie
|
no to udalo si wgra filmik yaprasyam do oejryenia pierwsyzch krocykw mojej gwiaydeczki http://www.youtube.com/watch?v=xsCPcRdqg6E o trosyk mi tu przeszkadza
---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
cwane te nasze dzieciaczki wszystko musi dotknąć a kota tarmosi niemiłosiernie własnie wrociłyśmy ze spacerku i do psa chciała sie dorać. dobra teraz to ja już naprawde spadam do roboty a jak mi się nie chce może sie odezwe jak kom. nie bedzie buziaki
|
|
|
|
|
#2195 |
|
Zadomowienie
|
Cass myślałam ze to jakaś dłuższa historia z tymi urodzinami. Ja to obchodze wszystkie święta jakie się da-nie robie jakiejs imprezy czy coś, tylko wymagam od Tż prezentu i specjalnego traktowania w ten dzień(wyjscia do kina, pizza itp)
Jejku jak ja sie okropnie czuję:ledwo widzę, słabo mi, zbiera mnie na wymioty i kręci się w głowie i do tego ten straszny ból głowy. Chyba to migrena nie? Włączyłam Małemu bajkę(chociaż tego nie lubie) bo nie mam siły się nim zająć, a oczywiscie sama w domu jestenm Marica ale ładnie tańczy Martynka
|
|
#2196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to mnie jakoś mało obchodzi ![]() i wiedz że ani jedno zdanie jakie napisałam na forum nie było napisane żeby się Tobie lub komuś przypodobać, czy podlizać ![]() tak jak już pisałam to nie jest forum wzajemnej adoracji i moje zdanie nie musi być przez ogół popierane jak napisała Mariola każdy robi jak uważa za słuszne gdybyś napisała że dajesz dzieciom jeść z podłogi na pewno nie napisałabym że to mi podchodzi pod patologię ![]() a raczej pominęłabym to milczeniem
|
|
|
#2197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#2198 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Np. jak go położe na pleckach a chce na ręce, to robi sie sztywny, czerwony, para z uszu bucha tak sie złości ![]() Cytat:
Kubus tez tak potrafi chodzic za raczki ale tak jak Twoja córcia jeszcze sie chwieje na boki i go tak nie prowadzam (boje sie, ze np. rączki mu sie ponadrywają ). Cytat:
U mnie z tymi świetami jest fajnie bo 8 lutego mam urodziny, potem 14 luty Walentynki, nastepnie 8 marzec imieniny i Dzień Kobiet ![]() TŻ mówi, ze zbankrutuje Cytat:
![]() Potem sie nieprzyjemnie robi na wątku
|
|
|
#2199 |
|
Zakorzenienie
|
dzis wezme sie za uzupelnianie pamietnika mojej niunki, bo pozapominam wszystkie pierwsze razy
a dzis doszlo efektywne, (tzn cala porcja picia-120ml gladko poszla ustniczkiem) picie a jeszcze wczoraj pisalam ze wiecej go gryzie i udalo jej sie w ciagu calego dnia jak jej go podawalam do nauki wyciumkać zaledwie kilkanascie ml a dzis pelen sukces Nic nie jest w stanie mnie bardziej ucieszyc niz nowe umiejetnosci dziecka Czy w takim razie podawac picie tylko niekapkiem czy butelka tez?
|
|
|
#2200 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A. Zośce kompletnie nie przypasowała zupka z brokułem. Dobrze, że miałam od wczoraj pół dużego słoiczka jeszcze. A miałam Was o coś zapytać jeszcze. Małża szwagierka daje swojemu Szymkowi (nie skończył jeszcze 7 miesięcy) Danonki i to już od dość dawna. I w niedzielę przyniosła Zośce prezent: czteropak Danonków... Szczerze mówiąc jestem sceptycznie nastawiona. Co o tym myślicie? Eleeri nerwy urodzie szkodzą ![]()
Edytowane przez angy Czas edycji: 2010-02-09 o 14:23 |
|||
|
|
|
#2201 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam jedna propozycje, ostatnio robilam i smakowalo nam Lososia pieprzymy pieprzem cytrynowym i smazymy na masle.Minute z kazdej strony. Pod koniec dodajemy creme frasche wymieszane z sosem sojowym i trzymamy mieszajac 5 minut na ogniu. Voila! Ilosc skladnikow wedle uznania, ale najlepiej na 300gr smietany dwie lyzki sosu sojowego. Cytat:
Bylam u lekarza. Lena miala 39 stopni. Pobral krew i wymaz z gardla i kazal czekac. Jesli bedzie bakteria to da znac i antybiotyk a jesli nie to mam dawac syrop na zbicie goraczki ![]() Chyba nie ma bakterii bo pewnie by juz sie do tej pory odezwal.
|
|
#2202 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() łosoś..no ale jakiego pysznego we tam łososia macie Cytat:
ja bym pewnie na zmianę dawała i stopniowo przechodziła na kubeczek, czytała że najważniejsze żeby nie rozdzielać, ze np mleczko tylko z butelki a inne picie z kubeczka..ale czemu to już nie doczytałam Kurcze dziewczyny ja tak czytam o tym waszym gotowaniu i bardzo chętnie tez bym już małej zupki robiła...czy ja za bardzo fiksuję z tym niezdrowym jedzeniem ze sklepów?? mam dylemat szczerze mówiąc
|
|
#2203 |
|
Zakorzenienie
|
Sluchajcie a ja mam pytanie.
Czy jesli mam umowe w pracy do konca lutego, a pozniej bede bezrobotna normalnie, to zasiłek dla bezrobotnych mi przyznadzą? bo pracowałam wiecej niz pol roku wiec niby przysluguje, ale nie wiem jak sie ma ta rejestracja jako bezrobotna, bo ja nie szukam pracy, bo nie mam z kim zostawic Oliwki, i nie wiem czy w ogole moge sie rejestrowac, skoro pracy nie szukam, ale zasiłek ten czyli ta kuroniówka by się przydała..... nie wiem czy jasno napisałam..... marica świetnie sobie radzi twoje dziecię, jestem pod wrazeniem, moja jeszcze nawet nie siedzi sama a ja wkurzyłam sie strasznie, bo mąz ma urlop do konca tygodnia a samochód w warsztacie i dopiero jutro po 20 go bedziemy mieli. A ja chcialam gdzies dzisiaj albo jutro pojechac, no nawet na głupie zakupy,do Ikei mielismy pojechac. a tu samochodu nie ma.... pojechalibysmy mojego taty samochodem, ale jak na zlosc tez sie popsul...wrrrrrr Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-02-09 o 14:33 |
|
|
|
#2204 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Problem możesz mieć tylko jeden..jeżeli masz poszukiwany, chodliwy zawód to beda dla ciebie oferty pracy...
|
|
#2205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tylko gotuje, gdy mam dojscie do pewnych, swiezych, zdrowych produktow, a jak nie, to podaje sloiczki, bo im ufam ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Marica, mala jest swietna
|
|
#2206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aha z zawodu jestem administratywistką - jak to mój profesor mówił
|
|
|
|
|
#2207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Warzywa kupuje na rynku, targu albo daje swoje z ogródka (juz niestety sie skończyły). Ale tak z drugiej strony...skad mamy pewność, ze w słoiczkach są najlepsze jakościowo produkty Ufamy producentom a róznie to może być.
|
|
|
#2208 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Mojej koleżance dawała babka w pup-ie propozycje pracy i jeżeli by nie poszła na rozmową kwalif. to by straciła prawo do zasiłku itp. Jednak jeżeli przedstawiać będziesz zwolnienie na dziecko, że choruje, to nic Ci nie zrobią. Ona tak przez okres płacenia zasiłku (6 mies.) robiła. Po prostu na wyznaczone spotkania co miesiąc przynosiła ze sobą zwolnienie i tyle.
|
|
#2209 | |||||
|
Rozeznanie
|
Syla, mam nadzieje, ze to taka jednodniowka i juz jutro Lenka bedzie cala zdrowa
![]() Cytat:
Gratuluje takiej dobrej nocy! Zdolniacha z tego Kubusia. Czy Wy cwiczycie jakos z Waszymi dziecmi, czy One tak same z siebie pewnego dnia siadaja/obracaja sie/ zaczynaja raczkowac? Swietny pomysl, uwielbiam ksiazki i kino ![]() Cytat:
![]() Czytalam- identycznie jak Ty mialam problem z wczytaniem sie, ale od jakiegos miejsca sie wkrecilam Cytat:
Cytat:
Cytat:
My poszlysmy na spacer i zaraz znowu idziemy. Jest piekne slonce, przyda nam sie troche energii.
|
|
#2210 |
|
Zakorzenienie
|
tylko kto mi teraz wystawi zwolnienia na dziecko, taka nagonka teraz zusu na te zwolnienia. myslalam ze da sie jakos bez kombinowania zalatwic....
ale dzieki za wyjasnienie tez czytalam cien wiatru, ale nie doczytalam, tak powoli sie rozkrecala ze odpuscilam Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-02-09 o 16:00 |
|
|
|
#2211 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
tyle jeżeli chodzi o teorię, w praktyce raczej nie oczekuj zbyt wielu ofert, no chyba że wasz UP to jakiś wyjątek, zazwyczaj im się nie chce i pracodawcy sami sobie szukają kandydatów w ogłoszeniach ...AA jeżeli chodzi o staż pracy to z tego co wiem powinnaś mieć w ciągu ostatnich 18 miesięcy przepracowane 365 dni ![]() załatwiłabym ci ekspresowa naprawę samochodu ale za daleko mieszkasz
|
|
#2212 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a gdzie ty mieszkasz? mechanika masz w rodzinie? |
||
|
|
|
#2213 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tego sie wlasnie boje a jak Lenka zachowywala sie z tak wysoka teperaturka?oby sie to szybko skonczylo Cytat:
kupny w markecie ![]() dzieki za rade ![]() nie fiksujesz Cytat:
a pamietacie jak pisalam wam kiedys ze corka wlasciciela firmy jogurtow-mysle ze dobrej w zyciu nie zje jego jogurtow, bo wie jakie owoce do nich ida?mysle ze tez ze u mnie z tej samej gieldy warzywno-spozywczej biora warzywa do warzywniakow i na targu/ryneczku, bo jakby byly takie mega eko to cena bylaby kosmiczna jak te pietruszki itp o ktorych byla mowa Zadzwonilam do kolezanki z kadr...a ona mi szepta nie wracaj...nie ma po co... umowilam sie z nia na dzis jak mala zasnie,musze zglebic temat co sie tam dzieje
|||
|
|
|
#2214 | ||||||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
jestem
ale mi zeszlo ![]() w funduszu wymyslili sobie, ze musze miec wyrok prawomocny (a ja mam z natychmiastowa wykonalnoscia), wiec musialam pojechac do sadu a tam godzine szukalam miejsca jak juz tam poszlam do odsylali mnie z pokoju do pokoju, w koncu udalo mi sie zlozyc wniosek o ten wyrok i maja mi przyslac do domua tak bym miala juz w lutym kase ![]() Cytat:
tylko, ze on sie budzi w nocy dla zasady, a to po smoczka, a to zeby go poglaskac a to cos poza tym ja bym chciala zeby on przesypial wieksza czesc nocy a on wciagnie butle 200ml i na 3h tylko ![]() jesli chodzi o rzeczy dla dziecka.....to ja podobnie jak Unholy teraz mam wiecej i lepsze, a to dlatego, ze wtedy nie bylo mnie na to stac, bylam mloda, utrzymywali mnie rodzice a ojciec dziecka nie pracowal yy a nie dla Marcela? ![]() dziekujemy ![]() Cytat:
![]() ja mysle, ze nie ma sensu zakladac cos takiego - na wizazu juz sa takie watki dziekujemy ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() no i brawa dla Twojej panny super te kroczki stawia Marci jeszcze daleko za murzynami jest Cytat:
Cytat:
Cytat:
po co ta agresja? nikt Cie nie nazwal paranoiczka, i nikt nie mowi, ze piszesz po to zeby sie komus przypodobac - tak to nie jest kolo wzajemnej adoracji i nie ze wszystkim trzeba sie zgadzac ale napewno nie jest to powod do takiego zachowania jak Twoje w tej chwili sama napisalas - nikt nie musi sie zgadzac z Twoim zdaniem, skoro tak uwazasz to po co ten post, ktory pokazuje, ze wszystkie nas, ktore maja odmienne zdanie masz gleboko w diuuuuuupcea to, ze Ty wolisz milczec niz wyrazic swoja opinie to Twoja sprawa ja nie zamierzam bo po to jest forum
|
|
|
#2215 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2216 |
|
Ola-Unhola
|
Potrzebna pomoc
![]() Poradźcie który wzór ![]() http://allegro.pl/item916459853_dywa...10_wzorow.html http://allegro.pl/item903405712_dywa..._6_wzorow.html http://allegro.pl/item901511240_nowo...akryl_100.html http://allegro.pl/item912396547_dywa...az_dywany.html ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- A dodam, ze 2/3 będzie pod stołem.
|
#2217 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no i od cioci równiez oczywiście ![]() Cass ja też tak często z nią nie chodze bo się boję wlaśnie tak jak ty tylko ona strasznie mi się wyrywa, zlapie ją za rączki a ona już się podnosi i chce chodzić, to ją pod paszki biorę często tylko czasami za rączki bo wiesz on woli za rączki bo jak pod paszki trzymam to się wyrywa i sama chce iść siedze w pracy i tak strasznie się nudzie, że aż zaczęlam się uczyć, a to już szczyt nudy Martynka przesya buziaki za mile komplementy wszystkim ciociom
|
|
|
|
|
#2218 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
dla Martyni i dla Cioci
|
|
|
#2219 |
|
Ola-Unhola
|
Aaaaa, Marica zapomniałam
![]() Martynia ślicznie sobie drepta ![]()
|
#2220 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w tej to ten 1 i 2 mi się podoba http://allegro.pl/item903405712_dywa..._6_wzorow.html tu chodnik rocket brąz V/item901511240_nowosc_dywa n_i_dywany_160x230_cm_akr yl_100. ten mi się za bardzo n ie podoba http://allegro.pl/item912396547_dywa...az_dywany.html no i en też nawet ciekawy |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:58.

dziwne

, jak co roku zreszta

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
cwane te nasze dzieciaczki wszystko musi dotknąć a kota tarmosi niemiłosiernie własnie wrociłyśmy ze spacerku i do psa chciała sie dorać. dobra teraz to ja już naprawde spadam do roboty a jak mi się nie chce może sie odezwe jak kom. nie bedzie 
). 

mam dylemat szczerze mówiąc 

kupny w markecie 

sama napisalas - nikt nie musi sie zgadzac z Twoim zdaniem, skoro tak uwazasz to po co ten post, ktory pokazuje, ze wszystkie nas, ktore maja odmienne zdanie masz gleboko w diuuuuuupce