|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Melduję się wciąż w dwupaku...
Śpiąca jestem potwornie, a tylko raz wstawałam i spałam ok. 8h. I nie mam na nic siły, mam nadzieję, że nie zacznę dziś rodzić, bo chyba nie dam rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4262 |
Zakorzenienie
|
do wrocławianek
dzwoniłam rano na Kaminskiego i od wczoraj przyjmuja normalnie rodzące. Na Brochowie na izbie pustka nie wiem jak na oddziałach. Dyrekcyjna podobno zamknięta. |
![]() ![]() |
![]() |
#4263 | |
Zadomowienie
|
kamyil
![]() azzis wiadomo, że najukochańsze ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Kancia ![]() xmila może kawka pomoże ![]() A mały jak poszedł spać o 12.10 to śpi do tej pory. Co prawda na początku kilka razy zakwilił, jakby mu coś dokuczało, ale od 1,5 h śpi ładnie. Więc zamiast spacerku chyba mu zrobię dziś werandowanie, bo zanim się obudzi, nakarmię go i przewinę to trochę potrwa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dzisiaj się trochę zdołowałam ![]() ![]() Czy orientujecie się czy one są groźne?
![]() |
#4265 |
Raczkowanie
|
Witam. Ja dziś Idę sprzedałam do mamy i jestem z Mają. Dzisiaj czuła się zupełnie ok. Lekarka powiedziała, że to po prostu infekcja wirusowa tak się ciągnie. Luz, blues, poza tym, że Maja ciągle chce być na rękach
![]() Filka moja siostra, która urodziła 4 dzieci mówi, że każde marudzenie takiego Maluszka jeśli jest zdrowy to od brzuszka. Mówi, że jedno jest pewne, że to przejdzie. Takiego Maluszka nie da się rozpieścić, córeczka po prostu jak ją boli to chce do mamy. Myślę, że nie miej do siebie pretensji, że ją nosisz na rękach. Lepiej znosić ból w ramionach mamy. Idę też nosiłam przez 3 miesiące i się wcale nie przyzwyczaiła. Jak przeszły kolki to się zaczęła interesować otoczeniem. Leżała na kocyku, w bujaczku, w łóżeczku. Kamyku nadmanganian potasu jest w aptece. To takie kryształki do rozpuszczenia w wodzie. Jak nie masz to umyj wodą po prostu. Jednak on może się przydać do przemywania w razie odparzeń. Kancia już niedługo. Rozumiem Cię dobrze, bo jeszcze to pamiętam. Ruszyć się, zmienić pozycję, koszmar koszmarny pod koniec ![]() Asiulka gratuluję ślicznej Zuzi ![]() ![]() ![]() ![]() Kacha obyście jak najszybciej były w domku. Trzymam kciuki |
![]() ![]() |
![]() |
#4266 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A wymaz jest z pochwy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4267 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#4268 |
Zadomowienie
|
zebra piotrus robi niesamowite minki.
![]() madzik nie mam pojecia co to. aziss na naszym forum sa najładniejsze dzieciaczki ![]() my dzis sie werandowałysmy drugi dzień,chce w niedziele wyjsc juz na spacer z cała rodzinka.w walentynki ![]() Ada juz ma ładne kupki,jak jajecznica ![]() ![]() no dziewczyny na porodówki |
![]() ![]() |
![]() |
#4269 |
Zakorzenienie
|
Hej mamuski, melduje się ze szpitala, planowalismy dziś wyjść do domu ale okazało się ze mały ma zoltaczke , bilirubina wyszła 16 i musi być naswietlany :-( pewnie jeszcze ze dwie doby zostaniemy:-/ a tak się cieszylam ze dziś wyjdziemy..
![]() ![]() ![]()
#4270 |
Raczkowanie
|
Azzis, najprawdopodobniej są to paciorkowce kałowe (Enterococcus faecalis), nazwa wskazuje gdzie żyją
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4271 |
Rozeznanie
|
No i nadal nic nie wiem,
bylam u lekarza, ale przyjma mnie dopiero za godzine. polozna zanim skonczylam zdanie juz powiedziala, ze to normalne, wiec nie wiem czy mam sie przejmowac. ![]() ![]() a do tego mala ma katar, jak z tym walczyc?? odciagam frida, ale to niewiele daje, jakies glutki wylatuja, ale jeszcze slysze, ze chrycha bidulka. aaaa, no i mam sol fizjologiczna, ale w ampulkach.macie dobry pomysl na zaaplikowanie tego, bo przeciez nie wsadze ampulki do nosa??!! Youyou biedactwo, szkoda ze nie wychodzicie jeszcze do domku. ja jakbym zostala w szpitalu dluzej, to bym sie depresji nabawila.
02.02.2010 urodzilo sie najwieksze szczescie mojego zycia-Natalia: http://picasaweb.google.co.uk/stanczak.magdalena/Natalia# Edytowane przez madzikUK Czas edycji: 2010-02-09 o 13:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tego co wyczytałam na necie, to wiele kobiet zdrowych ma tą bakterię i nie powoduje ona żadnych objawów chorobowych. Tylko wiadomo, w ciąży różnie może być. Dodam, że nie mam żadnego świądu ![]() Jutro mój gin przyjmuje więc chyba wybiorę się i spróbuję wtrynić w kolejkę po jakąś receptę.
![]() |
#4273 | ||
Zakorzenienie
|
Witam,
Paulinka leży na macie i się sama sobą zajmuje ![]() Cytat:
Cytat:
Jak na razie odparzenia nas omijały, ale zapamiętam sobie...
![]() |
#4274 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak nie ma tych bakterii za dużo, to można je uznać za florę fizjologiczną. I leczy się to jak są objawy chorobowe. W ciąży rzeczy i stworzenia normalnie niegroźne mogą spowodować jakieś komplikacje... Więc lepiej się upewnić u gina. A w razie czego leczenie nie jest skomplikowane ![]() Daj znać co lekarz powie, bo sama jestem ciekawa, a nigdzie nie mogłam znaleźć zaleceń co do postępowania... Kamyk Paulinka ![]() ehhh... kiedy mój taki będzie ... ![]() na razie niech wyłazi ![]() Edytowane przez xmila Czas edycji: 2010-02-09 o 14:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4275 |
Zadomowienie
|
Znalazlam chwilke, wiec zalacze zdjecka mojego slodziaka
![]()
![]() |
#4276 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Sorki że mnie tak mniejjjjj
![]() Licze na Waszą wyrozumiałość ![]() Nie mam chcicy na wizaż ![]() ![]() Puchatek spal dziś od 12 do 15 a ja razem z nim ![]() W dodatki Kuba cały dzień się do mnie lepi ...przytula mówi że mnie KOCHA ![]() ![]() Jak Kubuś zobaczył Paulinkę to pyta mnie kto to ??? Ja mówię że dzidzia ![]() A on Julka ??? ![]() Ja nie Julka jeszcze jest w brzuszku a on do brzucha się przytulił i mówi : "Julka no chodz plosieeeeeee " Może BRATA posłucha ![]() Kamyczku ale Paulinka rośnie jak na drozdzach ...cudna dziewczynka ![]() Madziulek alez przystojniak rosnie ![]() ![]()
#4277 |
Zadomowienie
|
madzik jak masz ta sól to normalnie zakrapiasz,nacisnij i samo do noska wleci.ja z tym nie miałam problemu,gorzej z Marimarem!!!jak najpierw sobie prysnełam to sie niezle wystraszyłam i zawsze boje sie małej tym pryskać,tż to robi,ale czasami zamiast w nos to do oka
![]() a ta krostka to duża?moze ma ich wiecej od jedzenia?mojej np kilka wyskoczyło i kolo cycuszka ma duzą. kamyk paulinka już duża ![]() ![]() a no to i ja wstawie moją Niuńke |
![]() ![]() |
![]() |
#4278 |
Zakorzenienie
|
Filka
![]() Smaka mi robicie na małą slodziznę w domkuuuu ![]()
#4279 |
Rozeznanie
|
Oj tak wszystkie maluszki są cudowne. I jak tak się patrzy na te piękne, uśmiechnięte, śpiące czy zdziwione buźki to już nie mogę się doczekać jak ujrzę Naszą Majeczkę. Też już chce ją mieć przy sobie, te 9 miesięcy leciały tak szybko, a teraz ciągnie się niemiłosiernie na samej końcowce i ta niepewność kiedy to nastąpi
![]() ![]() Zeberko ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4280 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zobaczymy jak to będzie gdy mały się urodzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny,zdjęcia dzieciaczków urocze ![]() Zebra...różnica widoczna gołym okiem,ale Piotruś czy żółty czy nie to i tak cudowny ![]()
![]() |
#4281 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny dzieciaki cudne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4282 |
Zakorzenienie
|
to i ja wstawie fotke szymka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4283 |
Zakorzenienie
|
madzikUK - a ta krostka to nie od odparzenia po prostu? Pamietam jak moj Adasiek to az tam krwawil czasem jak mu krostki na pupie sie obtarly (takie miewal odparzenia, ze nie tylko tylek czerwony ale i pelen krsotek).
|
![]() ![]() |
![]() |
#4284 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4285 |
Rozeznanie
|
Pysiu weszłam tu by zobaczyć ile mała Julcia ważyła i mierzyła po wyjściu z brzuszka... a Ty dalej z zaciśniętymi nóżkami na wizażu śmigasz
![]() castilia też już powinnaś się szykować.. nie śledzę na bieżąco, bo troszkę czasu brak, ale jakoś tak mi się wydaje, ża castilii to już dawno tu nie widziałam... może już rozpakowana? ja dziś super wyspana.. za to wczorajsza noc - koszmar!! adaś przed momentem usnął i tak sobie myślałam o małym sprzątanku ale jak patrzę na ten mały bajzel to ochota mi przechodzi.. ech.. nie wiem kiedy zabiorę się za to wszystko. tak naprawdę odkąd adaś się pojawił, to nie robię nic prócz zajmowania się nim i doprowadzania siebie do ładu. oglądam zdjęcia Waszych maluszków i muszę przyznać, że już całkiem duże bobaski się z nich robią.. i dobrze! niech rosną ![]() Youyou trzymam kciuki za szybki powrót do domu!!
#4286 |
Zakorzenienie
|
Zebciu mi w szpitalu babka od laktacji dala nr do siebie i mowila, ze jak by sie cos dzialo, to mam dzwonic
Piotrus jest boski ![]() ![]() Gosbaj jaki on wielki w porownaniu z moja LU ![]() Bardotka ![]() ![]() ![]() ![]() Kocurazab ![]() Zaslona ![]() Kamyku ![]() Kampoolka ![]() Madzikuk nie mam pojecia Pysia juz odbior mieszkanka ? ale to zlecialo....No i Kubus znow mnie rozbroil swoja rozmowa z siostra ![]() Brzoskwinka dzieki za info ![]() ![]() Kacha ![]() Kanciu olbrzymie ![]() Azzis nie mam pojecia Filka ja juz jem prawie normalnie.Dzis sie rozpedzilam i zjadlam paczka z czekolada ![]() ![]() Youyou obyscie szybko uporali sie z zoltaczka i wyszli do domku ![]() Kamyku,Madziulka,Filka,El cia slodkie maluszki ![]() Oczywiscie pisze z dzieckiem na reku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4287 |
Zadomowienie
|
ale tu się dziś zaroiło od ślicznych panienek i przystojnych kawalerów
![]() ![]() A mój mały ma dziś dzień śpiocha, teraz znowu śpi na mojej klacie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4288 |
BAN stały
|
Widzę że wszystkie się chwalą, to ja też
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4289 | ||
Rozeznanie
|
My juz po lekarzu. mala przespala cala droge i wizyte tez, nawet jak jej zagladali miedzy nogi
![]() no i co sie okazalo, ze lekarz nie wie ![]() wydaje mu sie jednak, jakby jakas czesc odbytu wyszla na zewnatrz, niby to sie wciaga spowrotem po jakims czasie, ale nie byl pewien. zreszta nie wiem czy go dobrze zrozumialam, bo akcent mial kompletnie niedoogarniecia dla mnie. ![]() ![]() Cytat:
jakie sliczne te Nasze dzieciaczki ![]() ![]() Cytat:
no nic, jutro pojde do lekarza to moze sie cos dowiem, a jak nie to jade do szpitala. ps. dzis szok wagowy przezylam. po wyjsciu ze szpitala mialam 10kg mniej, dzis mam 2kg wiecej niz przed ciaza. czyli w ciagu tygodnia stracilam ok 16kg. normalnie masakra ![]()
02.02.2010 urodzilo sie najwieksze szczescie mojego zycia-Natalia: http://picasaweb.google.co.uk/stanczak.magdalena/Natalia# Edytowane przez madzikUK Czas edycji: 2010-02-09 o 17:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4290 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja jestem ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:28.