|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1021 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010
no tak aniu ale ja nie mam takiego kocyka;D
![]() |
#1022 |
Zakorzenienie
|
Zawsze mozna jakiś kupić jak już bedziesz wiedziała że nie chcesz kołdry . Kocyków w sklepach mnogo
![]()
#1023 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a to zdjecia buzki mojego dziecia ![]() pewnie jak sie urodzi bedzie wygladac tam samo jak inne noworodki,ale dla mnie to bedzie moja najpiekniejsza buzka. bo noszona pod serduszkiem ![]() ![]() Edytowane przez JoannM Czas edycji: 2010-02-09 o 20:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1024 |
Zakorzenienie
|
nie no mam cieplusi kocyk ale nie tak fajny jak ten co opisujesz
![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- ja wam powiem ze ja na tym usg nic nie widze!!! ale na prawde!!! NIC!!! I to nie chodzi o twoje usg lecz o kazde, moj malz widzi wszystko a ja nie widze nic dopoki mi nie pokaza, raczka nozka i tak dalej
![]() |
#1025 |
Zadomowienie
|
hehehe, no boczkiem sobie lezy i np te pierwsze zdjecie, tam gdzie strzalka to widac nosek, z dziurka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1026 |
BAN stały
|
Dziewczynki, czemu wczoraj pisalyscie ze to niedobrze jak twardnieje brzuch? cos moze byc nie tak? mi moja gin nic o tym nie wspomniala.... a pytam bo od wczoraj wieczorem jest tak twardy jak skala :/ i nie wiem czy powinnam sie zaczac martwic czy to normalne ...
I ja zadnych skurczy przepowiadajacych tez nie czuje, z cycow nie cieknie, nic sie nie dzieje.... spokoj ....przed burza???? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1027 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1028 |
BAN stały
|
Moze to przez prace, bo ciagle jeszcze pracuje...niby nic ale z dnia na dzien coraz ciezej, da sie odczuc kolosalne zmiany sprzed 2 tyg czy nawet tygodnia....a u mnie w sumie mogloby sie juz cos zaczac...35/36 tydz....chociaz te skurcze przepowiadajace, z cyca cokolwiek... a tak nuda i nuda :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#1029 |
Zakorzenienie
|
Ankazar jesli chcesz czekac dlugo na przesylke to smialo u nich zamawiaj do mnie przesylka dotarla dopiero dzisiaj i watpie zeby dotarla gdybym do nich meila nie wyslala to raz dwa to zamawialam rozowe smoczki przyszly biale zamawialam body w kolorze bialym przyszly w pomaranczowym w dodatku z innym napisem niz chcialam jakosc bodow tez nie najlepsza sa dosc cienkie i wielkie jak na 56 przykladalam je do 62 to sa troszke dluzsze niz tamte co juz mam nic beda na pozniej
![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Natala jeszcze bedziesz miala wiele atrakcji ![]()
#1030 |
Zakorzenienie
|
No fajne były te materiały koc trzeba było samemu uszyć ta firma szyła w Polsce a wszystko szło do Francji jakies wypasione firmowe szlafroki . A zdażało się że jakaś bela materiału spadła na podłoge coś się pobrudziło itp i takie można było zabrac . Z tego własnie mamy kilka kocy i mały tez ma . Robili też rzecz z flaneli bo mam cały karton na strychu dośc dużych kawałków , szmatki z tego superowe he he . Ale taki był mój tesciu zawsze coś przytargał bo się przyda he he
#1031 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Szkoda, że nie wpadłam na to wcześniej bo mogłam obłożyć kominek czymś trwalszym ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Teraz i tak mam co kupować, pościel może zaczekać. U mnie to samo. Też nie widzę nic. Tzn teraz, bo na tych pierwszych USG to bardziej widziałam. Teraz Tż widzi a ja już nie rozróżniam.
![]() ![]() |
![]() |
#1032 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
ale na kolorach to chyba sie znac powinni;/
![]() ![]() |
![]() |
#1033 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Też nic nie widzę, nawet jak mi pokazują ![]() ![]() Ja jeszcze niespakowana -w weekend planuję. Ale i tak poprzednio byłam lepsza - w szpitalu miałam być o 16.00, a zaczęłam się pakować tego samego dnia rano. Tylko, że tam oprócz gaci, moich kosmetyków, szlafroka i ręcznika niczego nie potrzebowałam. Kołdrę tej zimy po raz pierwszy kupiłam dla Młodej (ma 3 lata). Wcześniej tylko koce - ale u nas się kołder nie używa - mamy cienkie koce na lato i grube na zimę - wełniane, także normalnie można prać, my dodatkowo oblekamy w pościelowe poszwy, bo jednak jest to praktyczniejsze.
![]() |
#1034 |
BAN stały
|
drcron.. wiem wiem, a najlepsze atrakcje zapewni porodowka hehe
![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- tak zaczelam dumac kiedy mam sie spakowac... i doszlam do wniosku ze ja nie mam zadnych kapciochow nadajacych sie do szpitala!!!! domowe wszystkie ogromniaste z mordkami zwierzat.... ale pomyslalam zeby moze ladnie wyprac i odswierzyc zwkle gumowe japonki.... sama ni wiem :/ ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- A i jeszcze mam pytanko, przegladalam dzis strone szpitala w ktorym zamierzam rodzic...godzinach przyjec itp itd.... czy u was TZ bedzie mogl zostac na noc ?chociazby 1, 2 noc? czy tez o 22 dowidzenia? :/ bo ja jakos bym sie czula pewniej z nim przy boku... kurcze nie pasuje mi to w zaden sposob :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1035 |
Zakorzenienie
|
tez musze pokupic wszystko dla siebie jeszcze ale mi sie absolutnie nie spieszy
![]() ![]()
![]() |
#1036 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u mnie w miescie w szpitalach przewaznie sa takie sale gdzie mozna przenocowac tzta, wtedy takie sale sa dodatkowo platne 100-200 zl za dobe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1037 |
Zakorzenienie
|
uciekam dalej pisac prace a pozniej spac, dobranoc.
---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- u mnie za dobe 35 zl ![]()
![]() |
#1038 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dober
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a ja się wczoraj skusiłam i kupiłam sobie farbę do włosów i jednak muszę je ufarbować ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1039 | ||
Zakorzenienie
|
Witam Was moje kochane
![]() Ja dziś od 7 na nogach bo szykuję się do koleżanki. Ma swoje roczne dziecię i będzie sie opiekować jeszcze jednym 5 miesięcznym- lecę jej pomóc ![]() ![]() Ja wczoraj byłam na zakupach w aptece, także juz praktycznie wszystko mam zakupione. Została mi jeszcze karuzela ale chyba dziś kupię. Znalazłam w komisie tą z fischer price co niektóre z was kupiły. Ta z misiami- pszczółkami ![]() Poza tym muszę dokupć jedną pościel na zmianę i jeszcze jeden ręcznik. A tak (chyba) już wsio mam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- A jeszcze mam jedno pytanie. Bo wczoraj się bardzo wkurzyłam na listonosza. Wychodziłam z tż na zakupy około 11-ej więc zajrzałam do skrzynki, a tam... awizo. Że podobno nie zastał mnie w domu o 9-tej. jak my cały czas grzecznie w domu siedzieliśmy i od 7-ej juz nie spaliśmy. domofon i dzwonek do drzwi mamy taki, że by zmarłego obudził, więc po prostu nie chciało się panu wejść na I piętro. To już nie pierwszy raz, z tym, że zawsze na momencik gdzies wyskakiwalam i myślalam, że moze akurat w tych 3 minutach on pechowo dzwonił. le jak sie okazuje jest śmierdzącym leniem. I teraz pytanie- czy ja mogę to jakoś zgłosić?? Złożyć na niego "donos" ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1040 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1041 |
Zakorzenienie
|
to i tak dobrze ze awizo chociaz zostawia...u mnie nawet tego mu sie nie chce wypisac, a paczki sa podwojnie awizowane i zawsze jak czekam na jakas przesylke musze dzwonic na poczte.....jak chcielismy zlozyc skarge do kierowniczki poczty to powiedziala nam ze ona nie jest jego przelozona, ze mamy wizac podpisy od mieszkancow z pisem o zmiane listonosza i zlozyc chyba w poczcie glownej...a jak mu zwrocilismy uwage ze nie zostawia awizo...to sie wykrecal ze wczesniej tu ktos inny chodzil a on tu od niedawna...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1042 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Poczte jak mogę to omijam szerokim łukiem, wiem, że mają tam ciężko ale mimo wszystko to większość pracowników jest nieprzyjemna a nie klientów. Przynajmniej u mnie. wrrrr ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Dołączam się do zgagowiczek :/ Miałam już dosyć długo zgage ale taką "do przeżycia", starałam się jeść małe posiłki i jakoś to szło a wczoraj wieczorem tak mnie piekło w gardle, że nie mogłam spokojnie zasnąć ![]() Ja mam komplet pościeli, też kocyki ale mały chyba będzie spał w śpiworku, tak mu chyba najwygodniej będzie. Zobaczymy ![]() U mnie też już wszystko kupione, tylko torba czeka do spakowania, ale nie chce mi się, bo jak ją spakuję to na pewno wywołam wilka z lasu, bo mam taką "moc" hehe ![]() ![]() Młoda - ale jaja z tymi jajami ![]() ![]() Pop - Oliwka jest cudowna! ![]() ![]() Megi-megi - trzymamy kciuki bo to tuż tuż ![]() ![]() miłego dnia ![]()
![]() Adaś 28.03.2010 Zuzia 21.02.2012 Edytowane przez EciaPecia Czas edycji: 2010-02-10 o 08:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1043 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1044 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Joanna rzeczywiscie trudne te zdjecia ![]() Baobabek tez sie wlasnie zastanawiam czy nie isc wloskow ufarbowac bo juz patrzec na siebie nie moge a później pewnie nie bede miala czasu isc hmm |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1045 |
Zakorzenienie
|
heheh ja tez mam zamiar dzisiaj moje odrosty zafarbowac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1046 |
Rozeznanie
|
dziewczyny!!!!!!!
siedziałam sobie wlasnie i jakbym obuchem w łeb dostała... Własnie do mnie dotarło, że jesli nic wczesniej się nie wydarzy... to za 20 dni bede miala dziecko... znaczy cesarke co wiaze jedno i drugie... siedze... jestem przerazona i cholerne mi zal.. tyle miesiecy z brzuchem i nagle w jednej chwili go strace... zyskam cos najcenniejszego na swiecie... jestem tak przerazona... ze teraz radosc przycmiewa mi pytanie czy dam rade... czy bede dobra mama... takie watpliwosci mnie nachodza... pomozcie
#1047 |
Zakorzenienie
|
wszystko bedzie dobrze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1048 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() udało mi sie na jutro umowic do fryzjera,ale sie cieszę ![]() Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-02-10 o 10:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1049 |
Rozeznanie
|
jak to szybko zleciało... coś mi się wydaje, że za jakieś dwa lata będę męczyć Tżta o drugie
![]() A dziś jedziemy oglądać dom w którym zamieszkamy jak będę pewna, że dam radę sama ze wszystkim sobie poradzić, bez pomocy mamy... bo na razie mieszkamy z moimi rodzicami... ale jak dzidziulek bedzie miał miesiąc - dwa to się tam przeprowadzimy ![]() Dwa pokoje, kuchnia ze spiżarnią,duża łazienka z ubikacją, sień i takie tam jak to w domu... nie za dużo ale na początek... ![]() Dziś jedziemy zobaczyć co tam trzeba zrobić, co dokupić, co by tam dobrze wyglądało, jakie meble... jestem strasznie podekscytowana... Ta końcówka jest taka pełna emocji... Jak nie poród to dom, do tego jeszcze sesja... Normalnie... trzymajcie mnie bo padne ![]()
#1050 |
Zakorzenienie
|
asienka 9 miesiecy oczekiwania, stresu,myslenia, zobacz ile niewiadomych bedziesz miala juz rozwiazane, a my ciagle bedziemy sie zastanawialy jak nasze bobaski wygladaja, do kogo sa podobne i tak dalej.
Ty juz dojdziesz do wprawy bedziesz wiedziala co ozacza jakie miałknięcie a my bedziemy sie rozdwajaly ![]() uciekam na zakupy
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:51.