Miłośniczki Zary - część II - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-09, 17:51   #1411
pronunciation
Zakorzenienie

Dot.: Miłośniczki Zary - część II

Cytat:
Napisane przez boszenka69 Pokaż wiadomość
Uwielbiam za to węże...i wpadła mi w oko ta spódniczka...
http://allegro.pl/item916928599_zara...a_snake_m.html
Dziewczyny widziałyście ją w Zarze? Jaka jest jej cena?

Tak teraz kojarzę, że podobna była w ostatniej kolekcji... a może to ta sama, tylko sprzedawca wprowadza nas w błąd w opisie aukcji?
na 99% to zimowa kolekcja...
teraz jest podoba, ale ma chyba trochę inny wzór
Stary 2010-02-09, 17:51   #1412
mademoiselle jeanne
Zakorzenienie

Cytat:
Mam już jedwabną panterkę z Zary,a jedna zdecydowanie mi wystarczy Nie jestem fanką tego motywu.
Uwielbiam za to węże...i wpadła mi w oko ta spódniczka...
http://allegro.pl/item916928599_zara...a_snake_m.html
Dziewczyny widziałyście ją w Zarze? Jaka jest jej cena?

Tak teraz kojarzę, że podobna była w ostatniej kolekcji... a może to ta sama, tylko sprzedawca wprowadza nas w błąd w opisie aukcji?
To jest ta sama na 100%. Wczoraj je widziałam po 45 zł bodajże

Każdy szuka swojego miejsca na świecie,
gdzie czułby się tak dobrze, jak u Tiffany'ego

mademoiselle jeanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 17:52   #1413
olliecoco
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pronunciation Pokaż wiadomość
a ja jestem bardzo ciekawa tej marynarki
ładnie na fotce się prezentuje
tylko zapewne z Woman i cena 500 zł, znając życie
Ja wlasnie tez! Z ciekawoscia czekam az sie pojawi w sklepie, niestety narazie jej nie widzialam, mam nadzieje ze material bedzie mily w dotyku. Myslisz ze taka droga bedzie?
olliecoco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 17:53   #1414
boszenka69
Zakorzenienie

Cytat:
na 99% to zimowa kolekcja...
teraz jest podoba, ale ma chyba trochę inny wzór
Cytat:
Napisane przez mademoiselle jeanne Pokaż wiadomość
To jest ta sama na 100%. Wczoraj je widziałam po 45 zł bodajże
No to ładnie, dałabym się oszukać Dzięki za info
boszenka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 18:16   #1415
pronunciation
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olliecoco Pokaż wiadomość
Ja wlasnie tez! Z ciekawoscia czekam az sie pojawi w sklepie, niestety narazie jej nie widzialam, mam nadzieje ze material bedzie mily w dotyku. Myslisz ze taka droga bedzie?
jeżeli będzie z działu Woman to na pewno poniżej 350 zł nie zejdą
Stary 2010-02-09, 18:50   #1416
dronkabie
Raczkowanie

mam pytanie do posiadaczek szarej marynarki cena wyjsciowa 359 z dzialu woman... czy stojka wokol szyi tez wam sie nie uklada i tak jakby lekko faluje? Kupilam ja ostatnio i sie zastanawiam czy to jest jakas wada bo brzydko wyglada wokol szyi i czy jej nie oddac??
dronkabie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 18:56   #1417
zioła
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anies5 Pokaż wiadomość
Chyba to kwestia przyzwyczajenia się, dla mnie nowością nie jest, że Polacy są narodem nietolerancyjnym i patrzą, gdzie by tu szpile wbić. Wystarczy popatrzeć na jakiekolwiek komentarze nie tyle na blogach, a np. portalach kobiecych, pozytywów nie potrafią zauważyć, natomiast negatywów caaaała masa. Pod zdjęciami gwiazd roi się od opinii w stylu: "jaka ona głupia, brzydka, krzywa" etc. Ja patrzę na to samo zdjęcie i zastanawiam się, gdzie Ci ludzie to wszystko wynajdują!

Mnie nie bolą komentarze w stylu "nie podoba mi się", "to nie pasuje", "wyglądasz brzydko", każdy ma prawo do swojej opinii, ile ludzi, tyle zdań. Nie uważam siebie za człowieka nieomylnego, wiem, że mój sposób ubierania nie musi podobać się każdemu. Nie utożsamiam siebie z autorytetem modowym, kreatorką trendów, trendsetterką - nic z tych rzeczy. Wiem, że potrafię być monotonna i nudna ze swoim stylem, ale zakładając bloga nie miałam w planie kreować innowacji, a pokazać swój codzienny sposób ubierania się - zwyczajny, prosty. Może się to komuś podobać, a nie musi.
Dobrze powiedziane
Zaczęłam prowadzenie bloga kiedy byłam w widocznej już ciąży. Niestety, dowiedziałam się czegoś o sobie - że mam za słabe nerwy, a to nie było mi wtedy potrzebne Gratuluję Ci odwagi i dystansu do siebie.

Mam pytanie kobietki, czy widziałyście gdzieś może sukienkę szarą - midi, z takimi zakładkami z tyłu w rozmiarze XS? Kosztowała chyba 59,90.?? (niestety nie mam innego zdjęcia) Może gdyby którejś z Was wpadła w ręce, mogłaby mi ją kupić?? Oczywiście wszystkie koszty pokryłabym.
Stary 2010-02-09, 19:15   #1418
mademoiselle jeanne
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dronkabie Pokaż wiadomość
mam pytanie do posiadaczek szarej marynarki cena wyjsciowa 359 z dzialu woman... czy stojka wokol szyi tez wam sie nie uklada i tak jakby lekko faluje? Kupilam ja ostatnio i sie zastanawiam czy to jest jakas wada bo brzydko wyglada wokol szyi i czy jej nie oddac??
U mnie dobrze się układa tylko po założeniu trzeba ją poprawić

Cytat:
Napisane przez zioła Pokaż wiadomość
Mam pytanie kobietki, czy widziałyście gdzieś może sukienkę szarą - midi, z takimi zakładkami z tyłu w rozmiarze XS? Kosztowała chyba 59,90.?? (niestety nie mam innego zdjęcia) Może gdyby którejś z Was wpadła w ręce, mogłaby mi ją kupić?? Oczywiście wszystkie koszty pokryłabym.
Jeszcze tydzień temu widziałam je w Arkadii, ale wczoraj nie rzuciły mi się już niestety w oczy..

Stary 2010-02-09, 19:17   #1419
zsrr23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez izabelami Pokaż wiadomość
podchodziłam do kupna tych kozaków od kiedy pojawiły się w sklepie, w końcu kiedy cena spadła o połowę wzięłam je ze sobą

i kilka topów którym fotki zrobię później, bo są dłuższą wersją bokserki więc idealnie komponują się z leginsami których najchętniej bym z tyłka nie ściągała

i dobrze wyglądają na większym biuście, który od zawsze jest moim przekleństwem
Też bardzo mi się te kozaki podobają .. ile za nie zapłaciłaś ?
zsrr23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 19:21   #1420
caat
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny gratuluję zdobyczy Ale Wam zazdroszczę
Ja niestety nie wyglądałam korzystnie w tej z wąskimi klapami. a drugiej u mnie nie było
dziękujemy : )
caat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 19:49   #1421
Gonia
Zakorzenienie

Cytat:
no mi się właśnie tak jakoś dziwnie ukłądała i w końcu jej przez to nie kupiłam..... i wziełam tą krótszą....
Ale Asia pisze , że trzeba ją jakoś ułożyć, pewnie wywinąc....

Gonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 19:53   #1422
Nat2706
Raczkowanie

Cytat:
podchodziłam do kupna tych kozaków od kiedy pojawiły się w sklepie, w końcu kiedy cena spadła o połowę wzięłam je ze sobą
kupiłaś je na all? bo miałam w obserwowanych te kozaki, to samo zdjęcie było na aukcji i teraz zniknęły :P od razu bym je wzięła gdyby nie to,że na aukcji były wystawione 37 a ja noszę 36... w każdym razie zazdroszczę!

pognałam dzisiaj do Zary z myślą o tym,ze skoro dziewczyny znalazły słynne dresowe marynarki w małych rozmiarach to mi też się uda no i... niestety ale już nie było ani jednej sztuki w dwóch Zarach, nawet XL-ek. Tak, jakby zostały specjalnie usunięte bo inne wyprzedażowe rzeczy były a dresowych marynarek ani jednej sztuki!
Już się zdziwiłam po czym... znalazłam dresową marynarkę w nowej kolekcji więc pewnie pozbyli się przecenionych specjalnie
Nie wiem czy juz ją widziałyście. Kosztuje 199 zł, ale nie jest blazerem. Wygląda śmiesznie bo z przodu jest krótsza a z tyłu dłuższa, trochę jak frak. Niestety zobaczyłam ją już po wyjściu z przymierzalni i nie mogłam sie wrócić,żeby ja zmierzyć. W każdym razie póki co cena mnie odstrasza...
Stary 2010-02-09, 20:01   #1423
mademoiselle jeanne
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gonia Pokaż wiadomość
no mi się właśnie tak jakoś dziwnie ukłądała i w końcu jej przez to nie kupiłam..... i wziełam tą krótszą....
Ale Asia pisze , że trzeba ją jakoś ułożyć, pewnie wywinąc....
Dokładnie tak, trochę inaczej układa się zapięta, troszkę inaczej rozpięta, ale jest dosyć podatna na wyginanie tzn. można albo postawić samą tą stójkę, albo razem z bokami, tak, żeby imitowały klapy (przy zapiętej) Mnie właśnie spodobała się dlatego, że była taka inna

Cytat:
Napisane przez Nat2706 Pokaż wiadomość
pognałam dzisiaj do Zary z myślą o tym,ze skoro dziewczyny znalazły słynne dresowe marynarki w małych rozmiarach to mi też się uda no i... niestety ale już nie było ani jednej sztuki w dwóch Zarach, nawet XL-ek. Tak, jakby zostały specjalnie usunięte bo inne wyprzedażowe rzeczy były a dresowych marynarek ani jednej sztuki!
Już się zdziwiłam po czym... znalazłam dresową marynarkę w nowej kolekcji więc pewnie pozbyli się przecenionych specjalnie
Nie wiem czy juz ją widziałyście. Kosztuje 199 zł, ale nie jest blazerem. Wygląda śmiesznie bo z przodu jest krótsza a z tyłu dłuższa, trochę jak frak. Niestety zobaczyłam ją już po wyjściu z przymierzalni i nie mogłam sie wrócić,żeby ja zmierzyć. W każdym razie póki co cena mnie odstrasza...
W Warszawie to może być już z nimi ciężko.. Jak ja kupowałam swoją (a było to już jakiś czas temu.. kosztowały wówczas 99 zł) to też nie w pierwszej Zarze trafiłam na M-kę, większość to już wtedy były L-ki i XL-ki. Ostatni raz widziałam jakieś pojedyncze rozmiary w niektórych sklepach w zeszłym tygodniu, a już wczoraj była tylko jedna XL-ka w Arkadii Raczej nie sądzę, żeby je celowo usunęli, może po prostu w końcu się sprzedały?

Stary 2010-02-09, 20:08   #1424
caat
Zakorzenienie

Cytat:
odpisałam Ci już w zakupowym, ale napiszę raz jeszcze : )

co do marynarki - jak ją już ułożę - te stójkę to się trzyma.
ewentualnie mogę ją przyszyć czy coś pokombinować.
na razie ma się dobrze i nie zauważyłam żadnych pofalowań : )
caat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 20:16   #1425
dagna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle jeanne Pokaż wiadomość
Dziekuję ślicznie za zdjęcie! Bluzeczka wygląda bardzo fajnie! Z podobną aplikacją kupiłam ostatnio pasiaka z Promodu i bardzo go lubię więc za tą cenę i na tą bardzo chętnie bym się skusiła Ciekawa jestem, czy będzie i u mnie.. Nie wiesz czy ona są w cenie regularnej/nowej kolekcji czy przecenione?
z nowej kolekcji zapomnialam przedtem dodac,ze ona ma poduchy przyszyte w ramionkach,wiec dodatkowy atut

dorwalam w zarze ostatnia bluzke czarna (ta dluzsza) z poduchami za 59zl chyba pisalyscie,ze podczas wyprzedazy te poduszki staly sie bezksztalte. na szczescie w mojej nic im sie nie stalo. bluzka jest cudowna

pusta miska.. ale możesz ją napełnić!
dagna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 20:21   #1426
olivcia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dagna1 Pokaż wiadomość
z nowej kolekcji zapomnialam przedtem dodac,ze ona ma poduchy przyszyte w ramionkach,wiec dodatkowy atut

dorwalam w zarze ostatnia bluzke czarna (ta dluzsza) z poduchami za 59zl chyba pisalyscie,ze podczas wyprzedazy te poduszki staly sie bezksztalte. na szczescie w mojej nic im sie nie stalo. bluzka jest cudowna
To Ci się udało z tą bluzeczką , już tyle wizażanek ją mierzyło i nie wyglądała ciekawie...
"...Ludzie z twojej planety - powiedział Mały Książę- hodują pięć tysięcy róż w jednym ogrodzie... i nie znajdują w nich tego, czego szukają.A tymczasem to, czego szukają, może być ukryte w jednej róży lub w odrobinie wody. Lecz oczy są ślepe. Szukać należy sercem..."
olivcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 20:26   #1427
dronkabie
Raczkowanie

dziekuje za dopowiedzi widze ze to zalezy od marynarki, moze ta moja gdzies przy trasporcie powygniatali...widze ze dziewczyny roznie ja ukladaja mi sie bardziej podoba z ta stojka niz wywinieta dlatego troche mi to przeszkadza
dronkabie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 20:27   #1428
dagna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olivcia Pokaż wiadomość
To Ci się udało z tą bluzeczką , już tyle wizażanek ją mierzyło i nie wyglądała ciekawie...
ciesze sie bardzo tydzien temu przeszukalam caly sklep i jej nie znalazlam

pusta miska.. ale możesz ją napełnić!
dagna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 20:47   #1429
pronunciation
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dagna1 Pokaż wiadomość
zazwyczaj jasne kolory tego modelu miały problemy z krzywymi poduchami
Stary 2010-02-09, 21:26   #1430
noisekitten
Raczkowanie

chodzą mi po głowie oficerki ze skóry z fakturą krokodyla... ale mierzyłam je w połowie sierpnia i już nie pamiętam czy dało się w tym chodzic coś kojarzę, że chyba były ze tej strasznie twardej skóry?? może, któraś z was je ma albo mierzyła?
noisekitten jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 21:35   #1431
izabelami
Raczkowanie

Ja je mam są dość twarde, to prawda. początkowo żałowałam zakupu.. i nosiłam do nich dość grube skarpetki żeby to jakoś zamortyzować

teraz się rozeszły, o ile tak można to nazwać, są miększe - albo ja się przyzwyczaiłam

ale podobają się niemal wszystkim koleżankom, więc idąc tropem że kobiety ubierają się dla innych kobiet - warto

• odchudzam się - dziś 61 kg - docelowo 55
  • nie rozjaśniam włosów
  • przygotowuję się do aplikacji
izabelami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 21:37   #1432
FFashionistkAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez noisekitten Pokaż wiadomość
chodzą mi po głowie oficerki ze skóry z fakturą krokodyla... ale mierzyłam je w połowie sierpnia i już nie pamiętam czy dało się w tym chodzic coś kojarzę, że chyba były ze tej strasznie twardej skóry?? może, któraś z was je ma albo mierzyła?
Ja ich niestety w ogóle nie kojarzę.
Stary 2010-02-09, 21:38   #1433
pronunciation
Zakorzenienie

Cytat:
ja je macałam i skóra rzeczywiście jest twarda
nie wiem czy stopa nie męczyłaby się zbyt mocno w takim sztywnym obuwiu ...
Stary 2010-02-09, 21:53   #1434
noisekitten
Raczkowanie

Cytat:
ja je macałam i skóra rzeczywiście jest twarda
nie wiem czy stopa nie męczyłaby się zbyt mocno w takim sztywnym obuwiu ...
i tak i nie:} na początku na pewno trochę. ale to zależy jak jest wyprawiona - jak są dobrej jakości (a znając buty z zary, różnie bywa ), to nawet sztywna przy chodzeniu mięknie i dopasowuje się do stopy.

Cytat:
Ja je mam są dość twarde, to prawda. początkowo żałowałam zakupu.. i nosiłam do nich dość grube skarpetki żeby to jakoś zamortyzować

teraz się rozeszły, o ile tak można to nazwać, są miększe - albo ja się przyzwyczaiłam

ale podobają się niemal wszystkim koleżankom, więc idąc tropem że kobiety ubierają się dla innych kobiet - warto
a obcierają po rozchodzeniu?? ja coś kojarzę, że w nich podeszwa była mało elastyczna - to znaczy całe były sztywne

Cytat:
Napisane przez FFashionistkAA Pokaż wiadomość
Ja ich niestety w ogóle nie kojarzę.
wydaje mi się, że ten model był w większości sklepów. tyle, że ja patrzyłam w Niemczech.
Stary 2010-02-09, 22:00   #1435
izabelami
Raczkowanie

A ja kupiłam w UK, niemniej widziałam na allegro więc chyba i w polskiej zarze były dostępne..

Pięta jest dość sztywna, rzeczywiście, a ja mimo moich dość wrażliwych stóp - co chwila mam jakiś odcisk, nie dorobiłam się żadnych przez te buty.

Chociaż jak mówiłam, początkowo chodziłam w grubej skarpetce.

pobiegłabym je 'macać', ale są w warszawie, a chwilowo jestem u rodziców w białymstoku,

przykro mi, że nie mogę pomóc bardziej

• odchudzam się - dziś 61 kg - docelowo 55
  • nie rozjaśniam włosów
  • przygotowuję się do aplikacji
izabelami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 22:10   #1436
noisekitten
Raczkowanie

Cytat:
A ja kupiłam w UK, niemniej widziałam na allegro więc chyba i w polskiej zarze były dostępne..

Pięta jest dość sztywna, rzeczywiście, a ja mimo moich dość wrażliwych stóp - co chwila mam jakiś odcisk, nie dorobiłam się żadnych przez te buty.

Chociaż jak mówiłam, początkowo chodziłam w grubej skarpetce.

pobiegłabym je 'macać', ale są w warszawie, a chwilowo jestem u rodziców w białymstoku,

przykro mi, że nie mogę pomóc bardziej
Dzięki za odpowiedź Myślę, że tyle mi wystarczy:} Zastanawiałam się poprostu czy one nie są jakimś totalnym niewypałem projektantów w kwestii wygody, bo na wyprzedaży w Niemczech widziałam ich dużo w każdej Zarze... wtedy chciałam jakieś nieoficerki i tych nie wzięłam
Stary 2010-02-09, 23:11   #1437
Mysiaczek
Rozeznanie

Ja dziś w końcu wybrałam się do zary. Marynarkę w kolorze brudnego różu widziałam już wcześniej, ale dziś udało mi się ją przymierzyć i nie zmieniłam zdania-jest okropna Przede wszystkim w nowej kolekcji urzekły mnie kolory, ale jeżeli chodzi o jakąś konkretną rzecz to żadna nie skradła mojego serca w 100%. Podobała mi się marynarka z działu woman za 399zł z drapowanymi rękawami na całej długości. Mierzyłam też ta frakową, szarą marynarkę, bardzo mi się podoba.
Buty średnie, torebki nieciekawe ale zapowiada się całkiem przyjemnie. No i po paru rzeczach już widać kogo zara kopiuje w tym sezonie
Mysiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 23:37   #1438
pronunciation
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za odpowiedź Myślę, że tyle mi wystarczy:} Zastanawiałam się poprostu czy one nie są jakimś totalnym niewypałem projektantów w kwestii wygody, bo na wyprzedaży w Niemczech widziałam ich dużo w każdej Zarze... wtedy chciałam jakieś nieoficerki i tych nie wzięłam
totalnym niewypałem to nie są
są to po prostu typowe oficerki, które to przecież, jak sama nazwa wskazuje, muszą wyglądać trochę ciężko i topornie
Stary 2010-02-09, 23:59   #1439
Nat2706
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mysiaczek Pokaż wiadomość
Ja dziś w końcu wybrałam się do zary. Marynarkę w kolorze brudnego różu widziałam już wcześniej, ale dziś udało mi się ją przymierzyć i nie zmieniłam zdania-jest okropna Przede wszystkim w nowej kolekcji urzekły mnie kolory, ale jeżeli chodzi o jakąś konkretną rzecz to żadna nie skradła mojego serca w 100%. Podobała mi się marynarka z działu woman za 399zł z drapowanymi rękawami na całej długości. Mierzyłam też ta frakową, szarą marynarkę, bardzo mi się podoba.
Buty średnie, torebki nieciekawe ale zapowiada się całkiem przyjemnie. No i po paru rzeczach już widać kogo zara kopiuje w tym sezonie
mierzyłaś frakową? i jak się układa? ja niestety nie miałam czasu,żeby ją zmierzyć a bardzo mnie ona ciekawi
Stary 2010-02-10, 08:50   #1440
noisekitten
Raczkowanie

Cytat:
totalnym niewypałem to nie są
są to po prostu typowe oficerki, które to przecież, jak sama nazwa wskazuje, muszą wyglądać trochę ciężko i topornie
że z wyglądu są ciężkie to nie mam nic przeciwko chodziło mi o wygodę, bo zdarzyło mi się mierzyc kilka razy buty w sieciówkach, w których podeszwa nie zginała się wcale
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości