|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |
|
Organizatorka
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
Cytat:
przetestuję jej wersję. Ja robie cos takiego podobnego tylko ze u mnie sie wykrawa z ciasta. Coś a la ciasto na oponki i może nawet zaszaleje i wytne je w kształcie serduszek bo zamówiłam sobie takie foremki
|
|
|
|
|
#1382 |
|
Raczkowanie
|
Laski- sprawa zupełnie nie w temacie ale w necie konkretów nie ma, więc przyszłam do Was...Mam kłopot nie lada i w związku z tym pytanie do Dziewczyn, które mają sierściuszki, a ściślej pieski...Moja Psinka od kilku dni choruje- na początku wymiotowała i miała rozwolnienie, teraz tylko rozwolnienie. Zrobiłam jej głodówkę, potem zaczęłam karmić suchym chlebem bo to podobno oczyszcza brzuszek ale nic to nie zmieniło... Serce mi się rozpada na kawałki jak ją widzę,te jej smutne ślepki... trochę mnie męczy nocne wyprowadzanie Psinki 2-3 razy ale do weta na razie nie chcę iść bo się boję, że to coś złego i póki co próbuję domowych sposobów, które znam na psie dolegliwości ale nic nie pomaga. W ciągu dnia jest w miare spokojnie, tradycyjne 3-4 wyjścia wystarczą ale te nocki... Łazi, piszczy a mi się chce płakać... co robić?
|
#1383 |
|
Konto usunięte
|
Idź do weta, zwariowałaś??? Boisz się, to psina ma cierpieć?
I przede wszystkim odstaw każde jedzenie za wyjątkiem gotowanych piersi kurczaka, bez żadnych dodatków. Bardzo możliwe, że piesek ma rozwalone jelitka przez karmy, przechodziłam to z kotkiem. |
|
|
|
#1384 |
|
Organizatorka
|
Ja nie mam zwierzaków ale poszłabym na twoim miejscu do weta bo szkoda żeby psina sie męczyła.
|
|
|
|
#1385 |
|
Konto usunięte
|
do weta marsz. skoro podejrzewasz coś złego to tym bardziej! choroba nie znika jak ją ignorujemy, tylko może być coraz gorzej.
|
|
|
|
#1386 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17088191]http://www.allegro.pl/item903161592_...tisy_15el.html Tam taram tam tam Muszę iść zobaczyć, czy mam jakąś kasę na koncie, małż już też bez kasy, a chciałabym zamówić. Najprostsze łóżeczko, i tak nie mamy pokoiku dla dziecka, a takie proste przynajmniej nie pogryzie się koszmarnie z naszymi meblami. No i mam wsio za jednym zamachem.[/QUOTE]Fajny zestaw, wszystko w jednym.. ![]() Dzień doberek.. ja mam takie pytanko do was.. bo muszę w następnym tygodniu iść pić tą glukozę i nie wiem czy po jej wypiciu mogę coś zjeść? Czy nie za bardzo? Bo to jednak trzeba godzine czekać na drugie kłucie.. :/
|
|
#1387 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ja dziś byłam na glukozie, w dodatku lekarz zlecił mi od razu 75!!!
Mam traumę dotyczącą pobierania krwi, słabnę, płaczę i w ogóle ogarnia mnie paniczny strach... Nie muszę mówić co było dziś;(W sumie 5 fiolek krwi, szok, spłakałam się jak mała dziewczynka... Po prostu nie mogłam zatrzymać łez.... Dobrze że mąż był przy mnie cały czas... w sumie 2 godziny i 3 pobrania, sama bym chyba umarła... ![]() Tak bolą mnie teraz ręce;( Dodam jeszcze że po jej wypiciu (ohyda!!!!!!!!!) tak strasznie źle się czułam do drugiego pobrania, było mi słabo, miałam duszności... Nie mogłam złapać tchu... wszystko cofało mi się z powrotem do ust ![]() Mam nadzieję że wszystko wyjdzie dobrze, nie wyobrażam sobie bym miała to kiedykolwiek powtórzyć... Edytowane przez xxNiuniaxx Czas edycji: 2010-02-10 o 11:49 |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1388 | |
|
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17090198]Idź do weta, zwariowałaś??? Boisz się, to psina ma cierpieć?
I przede wszystkim odstaw każde jedzenie za wyjątkiem gotowanych piersi kurczaka, bez żadnych dodatków. Bardzo możliwe, że piesek ma rozwalone jelitka przez karmy, przechodziłam to z kotkiem.[/QUOTE] Cytat:
Poczekam na przelew i idę, bo taka wizyta pewnie kosztuje a i leki jak coś trzeba będzie kupić.jak nie dziś to jutro...Dzięki za rady
|
|
#1389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kitty proponuje jednak iść do weta. Nasz cocker spaniel jak wróci od moich rodziców też często ma problemy żołądkowe ale to max 1 dzień. Zawsze ma to od zmiany karmy, dokarniania "pod stołem" itd. Ale jeśli to u Twojej psinki przedłuża się, powinnaś zgłosić się do weta
|
|
#1391 |
|
Konto usunięte
|
kitty, ja osobiście nigdy nie trafiłam na weta bez serca - w odróżnieniu od lekarzy... ale do rzeczy: jeśli sytuacja jest zła, idź do weta choćby teraz. nie wyobrażam sobie żeby cię odesłał z kwitkiem - uregulować możesz część rachunku, resztę jutro. wszsyscy weci do jakich chodziłam ze zwierzakami bez zastanowienia zgodziliby się na taki układ.
|
|
|
|
#1392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:dz iekuje: :dziekuj e:![]() :dz iekuje: :dziekuj e-kwiatek:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ty jestes moim uspokajaczem mała przez te nerwy nie spała do 3 rano !!!!!!!! a ja razem z nia od 7 jestem na nogach nie wiem co sie dzieje
|
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
bry..
pamięta mnie ktoś jeszcze?! zniknęłam na troszkę ale wracam już wiadomo że w maju przywitamy córeczkę Martynkę brzuchol rośnie i się wierci.. na plusie 4.4kg jak na razie
|
#1394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() u mnie pada snieg a domku ech sama przyjemnosc szkoda tylko ze kominka nie mam tylko kachlok i piec weglowy heheh nie da sie przy nim siedziec jak przy kominku i tez jakos te slimaki wpadly w oko Dzieki
Amelcia http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2010-02-10 o 12:05 |
|
|
|
|
#1395 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i bardzo dobrze! dużo można zaoszczędzić kasiorki jak się coś fajnego upoluje Ja wczoraj zakupiłam wanienkę ze stelażem Kolejna rzecz do skreślenia z listy [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17088191]http://www.allegro.pl/item903161592_...tisy_15el.html Tam taram tam tam Muszę iść zobaczyć, czy mam jakąś kasę na koncie, małż już też bez kasy, a chciałabym zamówić. Najprostsze łóżeczko, i tak nie mamy pokoiku dla dziecka, a takie proste przynajmniej nie pogryzie się koszmarnie z naszymi meblami. No i mam wsio za jednym zamachem.[/QUOTE]Bardzo ładne łóżeczko, takie klasyczne bez udziwnień ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17089268]Nie, po prostu jest w zestawie [/QUOTE]Właśnie trudno znaleźć komplet pościeli bez baldachimu czy moskitiery .... przynajmniej w tych, które mi się podobają zawsze jest ten dodatek ![]() kitty241, dziewczyny dobrze Ci radzą, bez weta się nie obejdzie, więc nie ma co czekać ...dzisiaj ledwo co wstałam z łóżka...no obudzić się nie mogłam
|
|
|
|
|
#1396 |
|
Konto usunięte
|
Gosiu, pamiętamy, tak mi się zdawało, że ty na córę wyglądasz
Gdzieś się podziewała?Yolanda, duuuużo bardziej podoba mi się np. łóżeczko Kropki, to z żyrafką Ale nam naprawdę żadne dodatki na łóżeczku nie będą pasowały.
|
|
|
|
#1397 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poczekaj na świeże truskawy.. To dopiero pyychaaa... ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17088191]http://www.allegro.pl/item903161592_...tisy_15el.html Tam taram tam tam Muszę iść zobaczyć, czy mam jakąś kasę na koncie, małż już też bez kasy, a chciałabym zamówić. Najprostsze łóżeczko, i tak nie mamy pokoiku dla dziecka, a takie proste przynajmniej nie pogryzie się koszmarnie z naszymi meblami. No i mam wsio za jednym zamachem.[/QUOTE]ładne łożeczko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ile razy moja psina zjadla coś na spacerze wyglądała jak przecinek.. [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1709070 4]kitty, ja osobiście nigdy nie trafiłam na weta bez serca - w odróżnieniu od lekarzy... ale do rzeczy: jeśli sytuacja jest zła, idź do weta choćby teraz. nie wyobrażam sobie żeby cię odesłał z kwitkiem - uregulować możesz część rachunku, resztę jutro. wszsyscy weci do jakich chodziłam ze zwierzakami bez zastanowienia zgodziliby się na taki układ.[/QUOTE] A ja spotkałam weta bez serca, ktory nie lubił zwierząt.. I to nie jednego. Mialam staż w inspektoracie weterynarii a tam roiło się od weterynarzy. I jak niektórych bym...
|
|||
|
|
|
#1398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehehe to gratulacje ![]()
|
|
#1399 | |||||||
|
Zadomowienie
|
bo mnie się cały czas wczoraj wydawało, że jest środa...
a tu na pączki trzeba jeszcze poczekać.... ![]() Cytat:
i oszczędzaj się Kochana Cytat:
Cytat:
dobrze, że tata interweniował Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dzień dobry, pół dnia n=mnie nie było i nadrobić Was nie mogłam ![]() a dziś znów muszę lecieć pozałatwieć kilka rzeczy.... ale nic dam radę miłego dnia
|
|
#1400 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To teraz będziesz miała parkę, no po prostu super |
|
|
|
|
#1401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kitty - jak nie możesz iść do weta już natychmiast, to daj psu Smectę, kupisz w aptece, bo się odwodni i padnie nim tego weta zobaczy. |
|
|
|
|
#1402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No 2 moj wybór to własnie te miski w kółeczkach morelowych ech dzis mi sie to podoba jutro juz nie i mysle ze moze gatunek nie ten albo cena wywalam linka potem znów cos mi odbije szukam go ale nie potrafie go juz znalesc i tak ze mna jest heheeh ![]() hihihhi ty to masz sny ale super ze przynajmniej pozytywne ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17088191]http://www.allegro.pl/item903161592_...tisy_15el.html Tam taram tam tam Muszę iść zobaczyć, czy mam jakąś kasę na koncie, małż już też bez kasy, a chciałabym zamówić. Najprostsze łóżeczko, i tak nie mamy pokoiku dla dziecka, a takie proste przynajmniej nie pogryzie się koszmarnie z naszymi meblami. No i mam wsio za jednym zamachem.[/QUOTE]![]() ![]() klask i:
|
|
#1403 | |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17090865]
Yolanda, duuuużo bardziej podoba mi się np. łóżeczko Kropki, to z żyrafką Ale nam naprawdę żadne dodatki na łóżeczku nie będą pasowały.[/QUOTE]Może i tak, ale skoro masz zamiar zakupić zestaw pościeli nawet z tymi dodatkami w postaci przyborników, to gdybyś miała takie łóżeczko z dodatkami to i tak mało by je było widać ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1404 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Gratuluję córy.
|
||
|
|
|
#1405 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a w ogóle - odnośnie tego sprzedawcy z allegro i braku w paczce. pan mnie przeprosił, bez słowa powiedział że zwróci pieniądze za brakującą rzecz, przekazał już dyspozycje księgowości. także wporzo, mam nadzieję że kasę wyślą faktycznie tak jak mówią . ale jakby ktoś miał opory przed zamawianiem u nich to chyba niesłusznie, bo ludzie ogólnie kontaktowi i wiadomo, każdy się może pomylić - dobrze że nie robią problemów.
|
|
|
|
|
#1406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co ja wyniki odebrałam to wbc sie podwyzszało zaczynałam 16 pazdziernika 5.3 8 stycznia 2010 9.9 na a teraz 11.8 ale jak mówicie ze narazie nie mam sie czego obawiać to jestem troche spokojna tylko co bedzie jak mi przekroczy te 15 tys?? miała juz któras tak z was no i czy mozliwe jest ze mi tak słabbbo ta krew wzrasta bo mam szybki metabolizm (nawet 3 razy dziennie zaliczam wc) od poczatku nie miałam zadnych zatwardzen
|
|
#1407 |
|
Zakorzenienie
|
Kropko - Ty zdaje się masz łóżeczko 140x70 cm. przypomnij proszę, jakiej wielkości pościel do tego kupujesz?
panowie od pieca mieli być o 14 a przyszli już o 10 ![]() za chwilę będzie ciepła woda i chyba pierwsze co zrobię, to pójdę się wykąpać ![]() patrzcie, jaki słodziak: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=915887398
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2010-02-10 o 12:18 |
|
|
|
#1408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie pada śnieg wiec ja cie witam w sniezny dzien ![]() super ta posciel szkoda tylko ze sklada sie tylko z 2 czesci
|
|
#1409 |
|
Zakorzenienie
|
szaja a jakoś tak nie wiem sama .. chandra mnie jakaś dopadła po za tym obowiązków w domu trochę było dodatkowych no ale już jestem i mam nadzieję że nie zniknę
yola no cieszę się że się parka udała dzieki za miłe przywitanie ![]() a teraz się pokarzemy trochę ![]() kruszynka leży sobie spokojnie na usg następnie ja w 24 tyg i łóżeczko mamy takie ale młodsze jeszcze w nim śpi
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1709106 0]a to mnie zaskoczyłaś... wiem że są Ludzie i ludzie, ale ja na prawdę trafiałam tylko na takich co to weterynarję z zamiłowania wybrali. czasem widać że gabinet ubogi (nie obskurny), ale człowiek ma serce i jak komuś brakuje na szczepionkę czy odrobaczenie (już nie mówiąc o nagłych przypadkach) to umawia się, żeby zapłacić w inny terminie albo co... przykre to co piszesz.
a w ogóle - odnośnie tego sprzedawcy z allegro i braku w paczce. pan mnie przeprosił, bez słowa powiedział że zwróci pieniądze za brakującą rzecz, przekazał już dyspozycje księgowości. także wporzo, mam nadzieję że kasę wyślą faktycznie tak jak mówią . ale jakby ktoś miał opory przed zamawianiem u nich to chyba niesłusznie, bo ludzie ogólnie kontaktowi i wiadomo, każdy się może pomylić - dobrze że nie robią problemów.[/QUOTE]Aa widzisz Tez tak myślałam ze na weterynarię idą ludzie ktorzy kochają zwierzęta, i chcą sie nimi zajmowac. A tym czasem jak poznałam niektórych weterynarzy to normalnie yhmm.. Tylko kasa.. ![]() Jeden u mnie jest taki swietny.. Jak przyjdziesz z pieskiem np bezdomnym i cos mu się zrobiło to sam pokrywa koszty, przetrzymuje go aby wyzdrowiał i szuka mu domu. O moją poprzednią psinkę walczył do ostatnich momentow.. To jest weterynarz! A co do paczek.. Juz 2 tygodnie czekam na te %^&%^&%^ ochraniacze! Jak pisalam do nich to 'przesyłka wysłana 5.02.. po 1,5 tyg..
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.

Mam traumę dotyczącą pobierania krwi, słabnę, płaczę i w ogóle ogarnia mnie paniczny strach... Nie muszę mówić co było dziś;(

Jak ją pytałam to zawsze mówiła: a tak na oko.
:dz iekuje:

wyglądała jak przecinek..
jak on mógł wyskoczyc jak mam pokrywe chyba gdzies tyłem gdzie ida kable teraz jak mam go spowrotem włozyc jak sie go panicznie boje i nie bardzo mog uciec z pokoju moj pies chciał sie z nim bawic
wiec wziełam siatke do łapania i poleciałam po cedzak do frytek obudziłam tate tato popatrzyl na mnie jak na kosmite 

klask i:
Tez tak myślałam ze na weterynarię idą ludzie ktorzy kochają zwierzęta, i chcą sie nimi zajmowac. A tym czasem jak poznałam niektórych weterynarzy to normalnie yhmm.. Tylko kasa..