|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
dzięki laseczki
![]() dzis juz nie ma znaku po bolącej ręce :rollyeyes: azzis Astre mam po drugiej stronie miasta ![]() ![]() xmila ![]() ![]() ja po wczorajszych przezyciach w nocy miałam niezły ból jak na @ ale ze zmęczenia zasnełam i w sumie nie wiem o której przeszedł. |
![]() ![]() |
![]() |
#4322 |
Rozeznanie
|
A ja mam dzisiaj zły dzień. Malutka obudziała się o 5.30 i nie chciala dalej spać. Potem cały czas chciała wisieć na piersi, nie pijąc tylko mamlając. Olafek w tym czasie chcial malować farbami i się obraził, że nie maluję z nim. W końcu się poddałam dałam małej smoczka. I niestety, albo stety zassała od razu. Jak zasnęłam to jej go wyjęłam. Ale mam wyrzuty sumienia, bo boje się, czy nie odrzuci piersi
![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i ktg. Bardotka na mój gust to mi wygląda na to, że monitor sie włącza jak mała nie leży ładnie na tych czujnikach. Poszłabym do lekarza ja skontrolować i wyrzuciła ten monitor.
#4323 |
Rozeznanie
|
Kamyk u nas to samo jest problem ze spaniem w dzień (w sumie to chyba lepiej że w nocy trochę można pospać..) Mala zazwyczaj jak zje (zajmuje jej to jakieś 20-25min) to jeszcze z godzine nie śpi a zeby zasnęła to muszę ją ukołysać na rękach i śpiewać jak widzę że oczka jej sie kleja bo inaczej nie da rady,położylabym ja do łóżeczka to byłby ryk. A i tak czasem jest jak mi na rekach nie zaśnie wystarczajaco głęboko i ją odkładam to zaraz płacze. Dzisiaj np zaczełam ja karmić o 7:30, zasnęła o 9:15 i spała pół h tylko,właśnie muszę trzymać ją na ręku.. do poludnia to jeszcze troche pośpi ale pod wieczór jest masakra w ogóle nie chce spać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4324 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki, nie mialam pojecia, ze to juz! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4325 |
Zakorzenienie
|
celka no to nie było przypadkiem
![]() ![]() moze to zamotałam wczesniej ale emocje sie mnie trzymały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4326 | ||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamusie.
Poprzeglądalam Wsze maleństwa. Poprostu ![]() Cytat:
Jakoś również mam brak sił na cokolwiek. Ten stan ciąży zaczyna mnie już nużyć ![]() Cytat:
Do tego nieraz jak się mały wierci to czuje tak dosłownie pod spojeniem. Dziś ide do lekarza więc może coś się dowiem Cytat:
Cytat:
Mój lekarz jak juz kiedyś wspomniałam twierdzi że jest nie potrzebne. Więc chyba sobie odpuszczę bo nie chce się denerwować i właśnie świrować przez te wyniki. Mam już poprostu dość analizowania wszystkiego szukania norm i porównywania. Jestem już tym zmęczona. Do 14 nie tak daleko. Musisz się chyba czymś zająć bo najgorsze to tylko tak świrować i się denerwować. Na pewno będzie dobrze. Daj znać co lekarz powiedział Trzymam ![]() , a tłusty czwartek tez mnie dołuje ![]() Ja chce pączka !!! ;( ..... ale nie mogę, przez tą ...... cukrzyce. Po szpitalu unormowało się troszkę więc stwierdzono że nie podadzą mi insuliny. Unormowało sie dlatego że mało jadłam w szpitalu, nawet straciłam na wadze przez 4 dni ponad kilo. Wyniki ładne wiec pozwoliłam sobie na kawałek pizzy i znowu wyniki złe ![]() Po 2 h wyszedł mi wynik 199mg/dL ![]() i znowu prawie każdy wynik powyżej normy.
http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008050301801830.png http://www.suwaczek.pl/cache/2f1fe0a70f.png Mareczek 24 II 2010r Karolinka 23 VIII 2012 Edytowane przez gooha3 Czas edycji: 2010-02-10 o 09:24 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4327 |
Zakorzenienie
|
gooha - trzymaj sie kochana!!! Juz naparawde niedlugo. Tak dlugo wytrzymalyscmy to i damy rade na koniec.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4328 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A wiecie co, moj synek jak spi to wydaje mnostwo dzwiekow. tak jakby szlochal albo piszczal, i jak poloze mu reke na brzuszku to sie uspokaja. nie wiem dlaczego on tak robi...... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4329 |
Zakorzenienie
|
gooha3 może i nerwy przez te badania, ale chyba lepiej zrobić... Z resztą już nie wiem, bo mój gin powiedział, że kobietom, które nie mają tego badania zapobiegawczo podają w szpitalu antybiotyk. A jak masz badanie i jaki masz wynik, to podają antybiotyk lub nie. Jak nie zrobisz badania, to "stracisz" tylko tyle, że jak nie masz żadnej bakterii, to i tak dostaniesz antybiotyk.
Ja mam nadzieję, że ta "moja" nie jest groźna dla dzidziusia ![]() Biedactwo ![]() ![]() Mam zamiar się jutro napchać aż mi w przełyku staną ![]() I jeszcze Wam pokażę mercedesa dla naszego Adasia ![]()
#4330 |
Zadomowienie
|
Witajcie kochane,
widzę, że problemy typu jedzenie-spanie nie tylko mnie dotyczą. Rano, około 9.00: Bartuś zje, potem kręci się masakrycznie już przy piersi, pręży na maxa, potem chwilka na leżaczku, potem za 5 minut jest zmęczony, więc kładę do koszyczka, po czym pręży się bo próbuje zasnąć, śpi ok. pół godziny. A poza tym po wprowadzeniu karmienia co 3h przybrał na wadze w ciągu tygodnia 110 gr - więc OK, nie za dużo ![]() Ściskam Was serdecznie i postaram się nadrobić. |
![]() ![]() |
![]() |
#4331 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Z jednej strony to mnie cieszy, a z drugiej przeraża. Wszystko się zmieni, nic nie będzie już takie jak było i czy podołam temu wszystkiemu. Boję się. Każdy tylko mnie jeszcze w koło dobija tekstami : "ciesz się teraz chwilą bo później bedzie tylko gorzej..." skoro tak to po co im dzieciaki skora im tak strasznie źle.... no chyba że jest tak jak wszyscy mówią, że oczywiście nie mam jeszcze dzieci to co ja mogę wiedzieć na ten temat.... Chciałabym wszystkim w kolo udowodnić że mając dziecko można bedzie życ dalej swoim życiem, tylko obym się nie zawiodła tego się boje, że moje wyobrażenie bedzie się badzo mijać z rzeczywistością. ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
Już sama nie wiem co robić z tym badaniem. Czy robić na własną rękę czy nie.... ![]() Co do pączków to ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4332 |
Raczkowanie
|
Witajcie z nowym dniem,
WIdze ze co dziecko to inne przyzwyczajenia. Zazdroszczę tym mamom (m.inKarmazynowy Kamyk)którym dzieciaczki śpia długo w nocy. Moja Hania budzi sie w nocy co 1,5-2 godz , jak w zegarku, dobrze jak po zjedzeniu spi, a nie np. obudzi sie i oczy jak 5 zl, bo nie wiem wtedy co z nią robic, jak mi sie oczy kleją. W dzien za to roznie bywa, najczesciej ma 2 pory aktywności po 2 godz, a tak spi, ale jak mowie, róznie to bywa. Gosbaj-moja w czasie snu tez czesto wydaje szereg dzwieków, najczesciej tak jakby mruczy, piszczy albo marudzi, ale przez sen, nie podchodze do niej wtedy tylko zostawiam i najczesciej wtedy spi nie budzac sie. A dzis sie tak zajechała paznokciem po policzku ze ma ranke na 2 cm ![]() ![]() Azzis- a z tym posiewem i bakterią, moj lekarz po tym jak wyszło ze ja mam(chyba dokladnie ten sam co ty) przepisał augmentin-antybiotyk w tabletach. Z tym ze ja nie zdazyłam sie o tym dowiedziec bo juz byłam po porodzie, tz. w srodę urodziłam a w czwartek zadzwonil ze bakteria wyszła i trzeba antybiotyk lyknąc. I byłaby lipa bo to podobo przy porodzie powinno sie juz byc na antybiotuku, a tak bylaby dupa. Szczescie w nieszczesciu, musieli mi zrobic cc- a przy cc standardowo podają kobietom augmentin w zastrzyku, wiec mi podano. Ale gdyby nie cc to jak wspomnialam byłaby lipa.
#4333 |
Zakorzenienie
|
gooha - wiadomo, ze zycie sie zmieni. W koncu juz nie bedziecie tylko Wy dwoje, ale Was troje
![]() Jak sie ma komu podrzucic malenstwo to nadal mozna wyjsc wieczorami do kina/do znajomych itd. Na wakacje nie ma przeszkod, zeby zabierac malego czlowieka. itd itd. Ale wiadomo, ze jest inaczej - jak nie masz z kim go zostawic - to nie wyjdziesz, albo wyjdziesz z nim (a wtedy to juz pewnie gdzies indziej). Jedziesz na wakacje - musisz patrzec innymi kategoriami- czy dziecku nie bedzie tam zimno, czy wozkiem da sie jezdzic itd... Pojawiaja sie nowe obowiazki - wizyty u lekarzy, stres, jak dziecku cos dolega. Ale jest duuuuzo innej, nieznanej dotad radosci. Rodzice podziwiaja, jak dziecko spi, pozniej jak robi postepy. Wszystko co dotyczy malenstwa jest jakies takie piekne i zachwycajace. Nie probuj udowadniac ani sobie ani innym, ze majac dziecko mozna zyc dalej swoim zyciem. Mozna zyc dalej szczesliwym zyciem, ale juz nie do konca takim samym. Ale sie nagadalam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4334 | |
Zakorzenienie
|
gooha3 jak nie podają antybiotyku, to w takim wypadku ja bym chyba zrobiła badanie. Bo jak się okaże, że (tfu tfu, odpukać) masz np. te paciorkowce z grupy B, to one są bardzo groźne dla dzieciaczków.
---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4335 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Mam te same obawy, to samo słyszę od znajomych (po co oni mówią takie rzeczy-szczególnie ci którzy są zakochani w swoich dzieciach) i takie same mam nadzieje. Czeka nas szok to jest pewne ![]() ![]() ![]() ![]() Eudaimonia, tak jak ty wiele z moich znajomych rodziło na Ujastku, większość chwali, tyle że rzeczywiście teraz tam taśmówka i masówka ![]() Ja szósty dzień po terminie - nadal czekam, pozdrawiam serdecznie wszystkie mamusie |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4336 |
Raczkowanie
|
gooha- ja tez pamietam jak przed porodem "zyczliwi" nam znajomi mowili, wyspijcie sie bo poznije juz dlugo dlugo nie bedzie okazji, wkurzały mnie te gadki , jakby nam tego zyczyli- ale no coz tak wlasnie jest teraz. To dzieciaczek dyktuje mi rytm dnia i nocy. Pocieszam sie ze przeciez to nie moze jednak tak dlugo trwac, i w koncu sie jakos ustabilizuje i te nieprzespane noce beda raczej wyjatkami nim rutuną. POza tym patrzę na tych rozych zajomych i widze jak cieszy ich ich rosnące maleństwo i jak po roku czasu juz jest zupelnie inaczej. Niektorzy mowią ze ciesza sie dzieckiem tak anprawde dopiero od 6mc- bo juz kumate i usmiechniete.
3 tyg mama..czyli ja łapie doła codziennie wieczorem, meczy mnie ta zima, szybko zapadający zmrok, brak wychodzenia na spacery no i jak mala zaczyna płakac a ja nie wiem czemu...ale TZ ciagle mnie pociesza ze przeciez idzie ku wiosnie, bedzie sloneczniej, cieplej, dlugo widno.To przeciez poczatki sa najtrudniejsze, pozniej wypracujemy sobie z mala rytm i bedzie lepiej.Wierzę w to. Rano jest lepiej, wstaje m jest nowy dzien, do wieczora daleko to inaczej na to patrze. Bedzie dobrze...musi byc ![]()
#4337 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Pamięta mnie tu ktoś ![]() ![]() Mam internet ![]() ![]() Gratulacje dla rozpakowanych mamuś i ich dzieciaczków ![]() ![]() Dla mam w dwupaku głośne KRA KRA KRA ![]() Może uda mi się Was troszkę przelecieć ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4338 |
Zakorzenienie
|
gooha ja bym zrobiła badanie bo jak widac Twój lekarz ma w nosie obecne standardy (np. badanie krzywej cukrowej).
Mój lekarz mi zlecił zrobic badanie, wczoraj byłam u ordynatora w szpitalu to od razu się mnie zapytał czy miałam robione badanie na paciorkowca ![]() majkela myslałam ostatnio gdzie się podzialas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4339 |
Zadomowienie
|
widze ze większość z nas ma problemy z uspieniem maluszków
![]() moja zauważylismy że jak ja tatus nosi to musi szybko chodzic bo zaraz marudzi a u mnie na szczeście nie.a wczoraj sie uśmialiśmy znaszej Ady,bo chyba już chce gawożyc,kilka razy tak już zaczęła i sie sama zdziwiła ![]() ![]() teraz zasypia(tzn juz zasneła,ale jak ja odkładałam to oczy otworzyła) ciekawe....mam duzo prasowania i mogłaby pospać |
![]() ![]() |
![]() |
#4340 |
Raczkowanie
|
dzien dobry mamuski i brzucholinki
![]() tak czytam o Waszych dzieciaczkach i zastanawiam sie jakie bedzie moje, z jakimi problemami przyjdzie nam sie zmierzyc, jakie bedziemy miec nawyki, jaki rytm dnia, co bedzie mnie stresowalo a co bedzie absolutnie oczywiste i naturalne... :marzy: od wczoraj brzuch mnie boli jak na @ dziś idę na wizytę do gin, ale nie spodziewam się niczego nadzwyczajnego, pewnie mnie zbada powie że wszystko ok i tyle, aha - no i da zwolnienie a widzę że Wy tu masowo się nastawiacie na 14 lutego na poród a ja tak bardzo nie chcialabym 14 rodzić ale pewnie wyjdzie tak że akurat ja się wstrzelę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4341 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4342 |
Rozeznanie
|
Śliczny mercedes
![]() gooha ja też czuje jak mała się wierci dosłownie pod spojeniem. Ja mam wizytę w poniedziałek dopiero, dlatego czekam na Twoje wiadomości od lekarza, co oznaczają bóle jak na @ i wiercenie się dzieciaczka tak niziutko ![]()
![]() |
#4343 | ||
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() Moja córcia się wyspała, więc dała radę rano zasnąć i w związku z tym dała mamie wolne aż do 11... ![]() Od 10 do 11.15 zrobiła sobie czas aktywności, tak długo jeszcze nigdy się sama sobą nie zajmowała... Fakt, że najciekawsze zajęcie to ssanie palucha ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4344 |
Rozeznanie
|
Kamyku i Olivia nawet nie wiecie jak wam zazdroszczę spania w nocy!! ja cały dzień mogłabym siedzieć z adasiem, byleby tylko w nocy pozwolił mi spac... a tak.. dupa!!
dziś adam wstał o 1.30. nakarmiłam go, nosiłam na rękach aż mu się odbiło i wszystko wskazywało na to, że znów uśnie ale jak tylko położyłam go do łóżeczka to najpierw marudził tak głośno, że non stop stałam przy łóżeczku lub kładłam go na sobie, co by się uspokoił.. i tak do ok 4, kiedy to płaczem przypomniał o nast jedzonku.. a potem tak znowu do 7 - trochę przysypiał i znów marudził.. rano byłam tak zmęczona, że prawie ryczałam. Tż jak to zobaczył, zadzwonił do pracy i powiedział, że przyjdzie ok 12, a ja od 7.30 do 12 spałam jak kamień. ech.. a specjalnie ja wzięłam na siebie nocne wstawania, co by tż żadnego pacjenciaka z niewyspania potem nie pociął.. jak widać przez to nawet nie miał szansy ![]() a jeszcze tak na szybko opowiem Wam zdarzenie z niedzieli. Tż obudził mnie słowami czy nie widziałam jego portfela kiedy brałam dzień wcześniej dokumenty od samochodu. odpowiedziałam, że obok dokumentów na 100% nic innego nie było. ale coś mnie tknęło i powiedziałam mu, że przy wejściu do klatki widziałam ogłoszenie, że ktoś zgubił portfel, więc może to on skoro znaleźć nie może. Tż się zaśmiał i stwierdził, że to ogłoszenie wisiało już dawno i że nie żyjemy w matriksie i zaczął przeszukiwać mieszkanie ale portfela ni śladu.. ja miałam przeczucie więc chodziłam za nim i trułam mu co by zadzwonił pod podany w ogłoszeniu numer i zapytał, a on jak małe dziecko się wypierał i twierdził, że przecież ogłoszenie wisi już dawno.. w końcu, sama zeszłam na dół spisałam nr i zadzwoniłam... i oczywiście chodziło o portfel tż ![]() ![]()
#4345 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Rzeczywiście z tej poczekalni się zrobiła odchowalnia już
![]() ![]() Przyłączam się do mam Kamyka, Filki i chyba Gosbaj, bo jak pisałam wcześniej moja Maja ciągle na rączkach. W dzień śpi marnie, ale wieczorem w godzinach 20- 1 w nocy to oka nie zmruży. Jak to mówi mój mąż "ma przerażajaco żywe oczki" ![]() Jest to masakrycznie męczące. Ja mam nadzieję, że jestem już w połowie drogi, bo Maja ma już 1,5 miesiąca. Więc oby skończył się 3 miesiąc. Brzuszek boli, oj boli. Czasem tylko suszarka ![]() Malinka a ja Ci zazdroszczę tego smoczka, bo pisałam, że ja bym bardzo chciała Maję nauczyć, ale ona za nic nie chce. Znowu kupiłam inny. A jaki masz? Nie martw się, że cyca nie będzie chciała. Znam mnóstwo dzieci, które karmione piersią ssają smoka włącznie z moja pierworodną ![]() ![]() Kamyczku to widzę, że u Was się polepsza sytuacja z dnia nadzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4346 | |
Zakorzenienie
|
Śliczny mercedes
![]() Cytat:
Zresztą jak dzisiaj trochę pospała zamiast ciągle jeść i jeść, to ma tak wspaniale miękki brzuszek... Do tego się dobrze odbączyła... Jeszcze nigdy takiego nie miała, a to oznacza, że dobrze się czuje i nic jej nie boli...
![]() |
#4347 |
Zadomowienie
|
no i teraz mam dylemat z tym badaniem na obecność paciorkowca
![]() Chyba dzisiaj wprost się zapytam tego lekarza czy dla mojego spokoju mógłby wykonać mi to badanie. Zastanawiałam się czy nie iść gdzieś indziej z tym wymazem, ale później i tak będę musiała konsultować wyniki z moim ginem. Lekarze strasznie nie lubią jak się porównuje ich metody badań z innymi, albo odnosi do jakiś zasłyszanych lub przeczytanych z netu informacji i to chyba tego mojego lekarza ostatnio zabolało że tak dziwnie na to zareagował. W końcu płace to wymagam i nie powinien mi odmówić, najwyżej znowu mnie opieprzy że czytam takie informacje. .....Już nie długo i nie będę musiała oglądać tego lekarza ![]() .....jeszcze mi się coś przypomniało, gin. powiedział mi że, jeżeli miałabym jakiś upławy, lub podrażnioną skórę, to można by było robić jakieś wymazy, ale on widzi że u mnie jest wszystko w porządku i dlatego nie ma potrzeby robienia tych badań. Czy ta bakteria może występować bezobjawowo?? Czy rzeczywiście ma związek z jakimś podrażnieniem skóry??
http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008050301801830.png http://www.suwaczek.pl/cache/2f1fe0a70f.png Mareczek 24 II 2010r Karolinka 23 VIII 2012 Edytowane przez gooha3 Czas edycji: 2010-02-10 o 11:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4349 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() witajcie ![]() ja mam 2 dni do terminku...i nic.sie nie dzieje ![]() boje sie ze bede znow czekac na synka z 2 tyg . jak czekalam na Jasminke ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4350 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:03.