|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010
Z tym katarem boję się, bo taki maluszek w ogóle nie potrafi oddychać ustami i jakby nosek się zatkał, to jak? A może weźcie mnie wyprostujcie, jeśli się mylę.
Izumi- gratulacje! A przecież mieliście nie wiedzieć, nie pytać i co? P0P - to tylko kilka dni, które Was jeszcze dzielą - nic więcej. I jestem przekonana, że nie zaraziłaś, skoro sama nie miałaś jeszcze objawów. Pomyśl, że już za kilka dni... więc kuruj się i wysypiaj - ten ostatni raz
|
#1082 |
|
Przyczajenie
|
Pop kochana trzymaj się, zwalcz tą paskudna grypę.
Pani ordynator z twojego szpitala ma racje za taka infekcje najczęściej odpowiedzialne są rotawirusy-wyjątkowe paskudztwa, które są niebezpieczne dla Malutkiej. Przeczekajcie jeszcze tydzień. Mój Bratanek przywlókł to kiedyś ze żłobka i cała Rodzina przechodziła takie brzuszkowe perypetie - od 3 dni do tygodnia-nie wolno się odwodnić -uzupełniaj elektrolity, łykaj probiotyki! Oliwka ma kosmiczne oczy-hipnotyzuje spojrzeniem-niech nam rośnie zdrowiutka, okrąglutka !Izumi-ja przewidywałam,że to będzie Chłop :P. Chłop jak dąb.Trzymajcie się zdrowo i ciepło. Co do Mamusiowej szpitalnej torby: Warto wpakować do niej:
|
|
|
|
#1083 |
|
BAN stały
|
witam mamcie
jak humorek i nasttruj ![]() u mnie juz lepiej z humorkiem.... ![]() a do tego me dzidzi tak slodko mnie kopie jeszcze troszke i bedziemy razem..... izu-gratuluje Michasia.... Pope-lepiej ze Olwka jest w szpitalu a tobie przejdzie i bedziesz z mala w domku
Edytowane przez EQusska Czas edycji: 2010-02-10 o 13:22 |
|
|
|
#1084 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cieszę się, że u Ciebie z humorkiem lepiej... Teraz powolutku część z nas będzie niestety się stresować ... Nie dość, że stres na początku ciąży to jeszcze na koniec... W stresach razem z Megi chyba wiedziemy prym... ona 38 tydzień, a ja za 20 dni cesarka... jakas masakra ![]() dziewczyny czy jest coś co się przydaje szczególnie po cesarce?
|
|
#1085 |
|
Raczkowanie
|
To widzę,że jak zwykle się wszystkie zgrywamy
Ja farbowałam w poniedziałek.W końcu i Ty się doczekałaś Gratulacje! Z resztą tak chyba tu wszystkie dziewczyny obstawiały że będziesz miała chłopca. A co do imienia to mój Tż byłby zachwycony bo uważa, że to najlepsze imię (bo jego ).
|
|
#1086 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
szybko ci zleci...20 dni.....zapewne... |
|
|
|
|
#1087 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie - Dobre pytanie!
Chociaż ja jestem ostatnia na liście to się jeszcze naczytam co Wam się faktycznie przydało a co nie
|
|
#1088 |
|
Zakorzenienie
|
trzymajcie kciuki plisssss
jadę do gina...posiedzę tam minimum pewnie do 17 ej
|
#1089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No Asienka - zaczyna się lekkie świrowanie Ale ja czuję, że nie będę jednak następna - ustępuję miejsca w kolejce A jak szykujesz się do cc, to pamiętaj o takich niziutkich i wyciętych majteczkach, żeby nie uciskały na ranie. Jeśli mi się przytrafi cc, to chyba bez majtek będę latała do czasu wygojenia się rany
|
|
#1090 |
|
Zakorzenienie
|
Czekamy na ciebie z dobrymi wiadomościami oczywiście!!
|
|
#1091 |
|
Zakorzenienie
|
Baobabek, nie wyobrażam sobie siedzenia w przychodni po 3-4 godziny
Izumi, a jednak się wydało ![]() Czy Wy codziennie wychodzicie na dwór na choćby króciutki spacer? Bo mi się dziś straszliwie nie chce, nie wychodzę każdego dnia choć staram się.
|
#1092 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy ja was moge jeszcze pomeczyc?? hehehe
I tak pomecze - wydaje mi sie ze wczoraj wieczorem odszedl mi czop sluzowy - hmmmmm Chyba jednak zaczynam pomalu sie stresowac tym wszystkim A dzis troszke mi brzuch twardnieje - mimo jednej tabletki nospy Nie ma to jak pierwsza ciaza i pytania - czy to juz, a moze nie, czy to na pewno to....... Moze to tylko falszywy alarm - jak zwykle
|
#1093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale halo - to przecież dopiero 33 tydzień
|
|
#1094 |
|
Zakorzenienie
|
Się pchają przed szereg, nie megi?
Jeśli czop podbarwiony krwią to może być niedługo (znaczy kwestia pewnie kilkunastu-kilku godzin, ale też niekoniecznie), jeśli taki zwykły śluz to równie dobrze ponoć z tydzień można czekać czy dłużej.Jak doczytam coś więcej to dam znać. A czasem wcale się nie pojawia.
|
#1095 |
|
Rozeznanie
|
Megi tak szybko ustępujesz miejsca w kolejce??
![]() Co do tego czopa to może tylko charakter śluzu się zmienił na gęsty? Ja miałam chyba z 4 rodzaje śluzu w ciągu całej ciąży... A jak on dokładnie wyglądał? 33 troche szybko ...
|
#1096 |
|
Wtajemniczenie
|
hmmm nio wlasnie 33 tc - nie przebarwiony krwia - ale dosc duzo tego bylo
Z kolei maly szaleje jak zwykle - a ponoc przed porodem dzieci sa spokojniejsze zreszta ja mu dam wychodzic ma siedziec przynajmniej do 38tckoniec kropka
|
#1097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż przynajmniej jeden dzień w tyg spędzam u mamy albo u kogoś i zawsze nadrabiam domowe siedzenie chodząc po sklepach lub spacerując.
|
|
#1098 |
|
Zakorzenienie
|
aaa zapomnialam wam napisac...Asiulka89 juz sie rozpakowala
Dziewczyny poznajcie Asiulkową córcię, urodzoną 08.02.2010, waga 3060g i 56 cm długości. Oto Zuzia
|
|
|
|
#1099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O kurcze!!!!!!!! Mamy drugą pannę forumową-ale czad super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! I co za fryz!!
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2010-02-10 o 14:00 |
|
|
|
|
#1100 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale jak ginka ma po 20 min na pacjentkę a ja najczęściej siedzę 30 a nie marudzę to nic dziwnego że pod koniec dnia się robi duże opóźnienie. Dlatego się staram jak najwcześniej umawiać. Wczoraj byłam na 15.00, byłam pierwsza a i tak weszłam do gabinetu 10 po a babka która była na 15.20 weszła dopiero o 15.40. Cytat:
Chyba że trasa do samochodu-do sklepu-do samochodu-do domu to spacer![]() Dla mnie za zimno i ja zimą ogólnie nigdy nie chodzę na żadne spacery a tym bardziej jak jest - 20 na dworze.
|
|
|
#1101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A miałam się pytać, bo przecież mówiłaś wcześniej, że 8 lutego mają ją ciachać. A coś więcej wiadomo, jak się czuje itd?
|
|
#1102 |
|
Zakorzenienie
|
no nie mam zadnych innych wiadomosci...a zapomnilam bo o tym na drugim forum dziewczyna pisala....i jakos nie skumalam ze wy tutj nie wiecie...przepraszam
|
|
|
|
#1103 |
|
Raczkowanie
|
O proszę! To mamy już dwie panny Oliwkę i Zuzie
Jak ten czas szybko leci Gratulacje dla mamy!
|
|
#1104 |
|
Zakorzenienie
|
Madziwnia, koryguj listę i przepisuj Asię z Zuzką do rozpakowanych
A spacer... ja wczoraj byłam prawie godzinę-do Lidla i z powrotem, to dzisiaj nie idę
|
#1105 |
|
Rozeznanie
|
To co ja mam sobie myśleć? Tak jak u Ity 83 - wczoraj wieczorem też mi wyszło coś o konstystencji galarety, w dużej ilości i całe zabarwione krwią. Poza strachem przez cały wieczór i noc nie mam żadnych innych objawów. Mała się rusza jak zwykle, brzuch rano miękki, na spacerze z psem trochę stwardniał, ale juz puścił. Pocieszcie mnie proszę. Przecież to niemożliwe, żebym miała rodzić w 32 tygodniu! Czy to może być "wina" tej luteiny, którą biorę dopochwowo? Całą ciążę nie miałam wcześniej żadnych upławów.
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
#1106 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1107 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale sliczna ta nasza Zuzia, i calkiem duza jak na wczesniaczka
![]() Bedzie kolejne cudo do podziwiania ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Dusiaka - jak przebarwiony kria to dzwon do ginekologa Ja do mojej zadzwonilam i ona mi mowi ze za 3 tyg porodowka - to ja jej na to ze za trzy tygodnie to ja jeszcze mam zamiar pracowac i ani myslec o porodowce...........A ona na to ze maly sam zadecyduje - ZOBACZYMY mam w kazdym razie dalej lykac nospe - najlepiej na noc a w dzien duzo odpoczywac......
|
#1108 |
|
Rozeznanie
|
Witamy na świecie kolejną forumową kruszynkę !!!!
Jaka ona cudna... Zusia
|
#1109 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mamy kolejną ślicznotkę
no dziewczynki czas się przygotowac,że zaczną nam się tu sypac kolejne fotki naszych dzidziulków
|
#1110 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj dziewczyny, ale zapierdzielacie z tymi postami
Faktycznie jak tak dalej pójdzie to przed porodami trzeba będzie następny wątek zakładać Szalone ![]() Widzę, że wątpliwości, wątpliwości, wątpliwości, obawy, obawy i obawy ... na naszym forum Oj dziewczynki A ja tam jestem przekonana, że każda z nas sobie da świetnie radę! Megi-megi, widzę że to już nie przelewki, jak Ty już numer do Madziwni zapisałaś, to teraz normalnie jak na szpilkach będę siadać codziennie rano do kompa i sprawdzać czyżeś się aby przez noc nie wzieła i nie rozpakowała ![]() No i dzięki za tego linka o wpływie spermy na szyjkę.. faktycznie, lepiej późno niż wcale ![]() P.S. To że znamy płeć, wcale nie znaczy że się pytałam ;] BYNAJMNIEJ! La_wenda, zazdraszczam zakupów, ja może też się niebawem udam na jakiś shopping , tylko sama się ze wszystkim nie zabiorę, trzeba mi "transport", a chłop niestety całe dni w robocie... ehhh.Ten wózeczek o którym mówisz wydaje się fajny Tylko co mnie niepokoi, to że te przednie kółeczka są aż tyle mniejsze od tylnich... a u was będzie jazda terenowa :/... Mam nadzieję, że zda egzamin ![]() I wiesz co? Ja dziś byłam na wizycie i dziś z kolei mi termin wyszedł dokładnie na ten sam dzień co Tobie! 9 Kwietnia Hihi. Zobaczymy. Docelowo ma być 16.04.A z tym OBOJNIAKIEM to mnie zabiłaś normalnie Szalona To ja jestem nadpobudliwym obojniakiem w takim razie ;dJoannM - Z Gabrysi to już mały słonik jest ;D Nic tylko pogratulować! A ze zdjęciami przyznam się, że miałam nie lada problem. Rano nie rozkminiłam co na nich widać, ale później o 11ej sama miałam usg i doktorek mi wyjaśnił co jest co u mnie, więc i u Ciebie teraz na zdjęciu widzę Piękna mordka !anakazar WIDZISZ! Mówiłyśmy, że będzie dobrze i żebyś się aż tak bez potrzeby nie stresowała!!! Twoja Malutka doskonale wie kiedy i jak ma sobie rosnąć ![]() drcron... mówisz, ze są aż takie wielkie? Czyli mam rozumieć, że na wyjście do apteki po podpaski poporodowe mam sobie wziąśc dużą eko-torbę, bo torebka mi nie starczy ;d? Cholender... ja ciągle w lesie z zakupami :/. Mamy taki sklep, że ceny są podobne jak na allegro, więc wolałabym kupić tam, ale z kolei Tż ciągle w pracy i nawet nie mam z kim podjechać ;/. tylkooliwka, ja to chyba byłabym tak rozbawiona tą czkawką, że ani bym się nie przejęła tym, że KTG nie bardzo chciało wyjść ;] Super że brak skurczy! Jeszcze min. 2 tyg. musisz wytrzymać! ![]() Baobabek mam nadzieję, że się pokażesz w nowym kolorku? ![]() Dziękuję za gratki Miałaś nosa z tym chłopcem ;Dasienka240 zobaczysz ![]() Za to jak Ci żal brzuszka, to uważaj, bo już na innym watku czytałam, że mamusia ledwo się rozpakowała i znów jej lokator rósł ![]() .. kurde.. ja nie mam kapciuf pod prysznic ;[. Kolejny wydatek ![]() Z tym pokarmem. Nam położna mówiła, że tak to jest, że własnie między 3-5 miesiącem jest tego pokarmu mniej i wtedy wiele matek się zniechęca i odstawia dziecko od cyca, ale że wystraczy tylko być wytrwałym i przeczekać i laktacja powinna znów wrócić do normalnego stanu. Tylko nie należy się zniechęcać ;* Madziwnia, ja też tak mam, że się nastawiłam na "bez smoczkowe" wychowanie ;]. Znaczy się.. nie planowałam tego wcześniej, teraz tak jakoś wyszło. Niech się ślini, gaworzy i drze małą mordkę jesli ma ochotę, ja go tam zatykać na siłę nie będę No chyba że będzie kciuka ssać .Co do gruszek to nam Pani w szkole rodzenia mówiła, że gruszki tylko w ostateczności, bo są dość "hardkorowe", ze takie pojedyńcze kozuchy to lepiej patyczkiem do uszu nasączonym solą fizjologiczną, czy oliwką.... PoP70 ... normalnie nie wierzę. Ile jeszcze? Ile jeszcze tak się to będzie Ci wszystko komplikowac? Ehhh. Ale wiesz co? Pocieszające jest to, że mówi się, że jak człowiek na początku brnie jak przez błoto, to później wszystko mu jak z górki leci I tego Ci życzę ![]() MadCat racja, jakoś tak większość z was wróżyła mi chłopca ... czarownice xD ;] hihihi . Michał zdecydowanie boskie imie ;D. Chociaż ja tam i tak miałam gucia do powiedzenia w tej kwestii ;]O JAAAA! JAKI ŚLICZNY MAŁY SZOSZONEK!!! ASIULKA89 GRATULACJE!!! ;D ;D ;D Młoda jak ty mogłaś "zapomnieć" napisac CO??? Megi-megi... przykro mi, zostałaś zdeklasowana ;] ... znowu ;P <SERDUSZKA> Edytowane przez Izumi Czas edycji: 2010-02-10 o 15:11 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:08.

Ale ja czuję, że nie będę jednak następna - ustępuję miejsca w kolejce 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
zobaczysz