|
|
#31 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ten kompleks mnie zabije...
Cytat:
![]() szukaj! wpisuj na all swoje wymiary, znajdziesz świetne staniki typu Freya czy Panache, które są miliardy razy lepsze od atlanticów, itp. za 90-130 zł jeśli to nowe staniki. Z racji takiej, że piersi migrują, to z reguły kupuję używane za 50-60 zł. Głowa do góry, masz się czym cieszyć
|
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powinnaś jeszcze raz się zmierzyć i wklepać wynik do bra fittera, bo z opisu wynika, że to może być 70 ale K. Jeśli jednak F to ja znalazłam fajne staniki w Esotiq.
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Rozeznanie
|
A jak i gdzie to trzeba wpisać?Bo ja mam pod biustem 71 cm a w biusćie 96 cm(mierzone bez stanika) i dotąd kupowałam 70 E.Niestety ja mam wielki problem z kręgosłupem ponieważ mam lordozę pogłebioną i uszkodzenia kręgosłupa lędzwiowo-krzyzowego...Rehabilitacj a i ćwiczenia...Dodam że też noszę rozmiar 34-36...
"...Ludzie z twojej planety - powiedział Mały Książę- hodują pięć tysięcy róż w jednym ogrodzie... i nie znajdują w nich tego, czego szukają.A tymczasem to, czego szukają, może być ukryte w jednej róży lub w odrobinie wody. Lecz oczy są ślepe. Szukać należy sercem..." |
|
|
|
|
#34 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u Ciebie faktycznie może wyglądać na większy, bo jesteś drobniejsza, ja mam wymiary 77/94, tak więc podobnie w biuście, ale obwód większy, dlatego też te piersi moje nie wydają mi się jakoś szczególnie wielkie.sugarcane podała Ci rozmiar i też myślę, że większa miska powinna być lepsza, a i obwód stanika musi być mniejszy niż obwód rzeczywisty pod biustem. Wtedy stanik o wiele lepiej podtrzymuje biust |
|
|
|
|
|
#36 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ale po co licytujesz staniki 70F, skoro z wymiarów wychodzi, że masz rozmiar 60K?
Napisałaś, że masz 68 pod biustem, w żadnym razie nie powinnaś mieć stanika w odwodzie 70!!! Nie wiem kto Ci wyliczał ten rozmiar, ale zrobił to ŹLE Taki stanik będzie za luźny w obwodzie.Piszesz, że Ci się stanik rozciągnął... Jeśli kupiłaś od razu za luźny, to nic dziwnego, że teraz lata. A poza tym uważam, że za bardzo się nad sobą użalasz. No tak, fajnie by było iść do sklepu i nabyć sobie trzy staniki po 30 zl zamiast jednego za 100, ale wiele osób nie ma takiej możliwości (nie Ty jedna) i jakoś dobrze im się żyje, a piersi nie stają się ich największym utrapieniem. Nie ma tu z czego robić tragedii, takim biustem Cię natura obdarzyła i z takim jaki dostałaś musisz żyć, no chyba, że zrobisz operację. Kiedyś faktycznie nie było staników na taki biust, nie mówiąc już o ładnych stanikach , ale to się zmieniło...A na romantycznych wieczorach stanik i tak zwykle szybko ląduje na podłodze
Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2010-02-09 o 23:28 |
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
(?) te dwa staniki które mam to jest właśnie 70F i leżą uważam bardzo dobrze. Z tym że jeden się rozciągnął, a drugi nie. Właściwie to mogę wrzucić fotkę i mnie ocenią (bo widziałam gdzieś linka do takiej strony)
|
|
|
|
|
#38 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Może gdybyś porównała z tym 60K, to byś uznała, że leży on lepiej
Ja kiedyś nosiłam A-B i wydawało mi się, że leży dobrze, a potem mi jakiś kalkulator powiedział, że powinnam nosić C lub nawet D |
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
To ja już nie wiem... Zgubiłam link, mogę wkleić tu zdjęcia w według mnie dobrze dobranym staniku i w źle dobranym staniku... Ale nie wiem czy ktoś będzie chciał oceniać (?:p)
No nie mogę znaleźć adresu strony... Dziewczyny wklejają zdjęcia w stanikach, komentują, doradzają, oceniają... |
|
|
|
|
#40 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ne+biustonosze Napisz tez z jakiego jestes miasta. W wiekszych sa stacjonarne sklepy, gdzie maja duza rozmiarowke i doswiadczone w dobieraniu romiarow bra-fitterki.
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
fotki poszły na odpowiedni wątek.
|
|
|
|
|
#42 |
|
Zadomowienie
|
hm... noszę 65GG przy obwodzie 72/95...wcześniej 65G ale przytyłam ...
w "normalnych" sklepach również nic dla mnie nie ma mam kilka z dopasowana.pl i jeden z allegro. I wcale nie są brzydkie... popatrz http://www.milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=373 Masz super piersi, tyle że niestety u nas wszystkich wpychają na siłę w obwody od 70.
|
|
#43 |
|
Wtajemniczenie
|
nie jojcz tylko kup sobie nawet 1 stanik, a porządny! ja za pierwszy w stacjonarnym, limitowankę freyi dałam 189zł, ale kapitalnie się trzyma już chyba z rok, jak nowy.
warto np. podjechać nawet pociągiem do miasta gdzie dziewczyny polecą Ci kogoś kompetentnego. ja znam kilka takich sklepów w warszawie, a pod nią jest outlet gdzie freya jest troszkę tańsza. panie są super, nie wciskają na siłę, raczej doradzają. ja noszę OOOLBRZYMIE I MONSTRUALNE 70G (które pewnie po tym jak teraz schudłam zamieni się w 65GG/H i wcale nie uważam żeby to był ogromny biust. mój facet uważa, że są idealne :P a koleżanki mają 60/65 E/F i zazdroszczą jak chodzimy na staniki... ale całe życie nienawidziłam swoich cycków, zmieniła to 1)dieta 2)dobry stanik
|
|
#44 |
|
BAN stały
|
:p
Edytowane przez B-52 Czas edycji: 2010-09-08 o 15:24 |
|
|
|
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma to jak wyimaginowane kompleksy
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
muszynianka, również widziałam Twoje piersi na drugim wątku i uważam, że są ładne, normalne, wcale nie za duże. Zmniejszanie ich byłoby co najmniej nierozsądne.
|
|
|
|
|
#47 |
|
Wtajemniczenie
|
Masz bardzo ładne piersi - wg mnie nie za duże i nie za małe. Ale jeśli boli Cię kręgosłup od nich, to rozważ operację zmniejszenia. Moja Mama ma bardzo duże piersi (o wiele większe niż Ty) i niestety ma problem z kręgosłupem w wieku 50-kilku lat.
Nie wiem, czy Cię to pocieszy, ale w sieciówkach są staniki przeważnie na bardzo małe piersi. Ja mam rozmiar 80DD i jedynie w h&m dwa razy dostałam na siebie stanik. A w innych sieciówkach to mogę zapomnieć. A mam całkiem przeciętnej wielkości piersi. Może jednak skuś się na zakupy na necie - większość sklepów ma możliwość wymiany, gdy rozmiar nie podpasuje. |
|
|
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
osobiście, wiem jak mogą boleć plecy i jesli miało by mi to pomóc, to być może zdecydowałabym się na zmniejszenie biustu. Takie zabiegi sa dla ludzi, i jesli ma się kłopot który obrzydza życie, to może warto sobie ulżyć. A co do staników- nie znam stanika, który użykowany tak intensywnie by się nie rozciągnął i nie zużył. Nie mam problemów z zakupem rozmiaru dla mnie, ale nie wyobrażam sobie sytuacji, ze mam 2 staniki, używam ich przez rok i wkurzam się ze się zużyły. Tak na oko, to "zużywam" ok 4 staników rocznie- tych najczęściej używanych i one sa potem po prostu do wyrzucenia. Przeciez bielizna zużywa się bardzo, bez względu czy to stanik z mieczką C czy F. To normalne. Nie widzę tez nic dziwnego w kupowaniu parę razy pod rzad pasującego modelu - ja tak robię. jak się jeden już zużyje, to wyrzucam i jak był wygodny a jest dostępny to kupuję taki sam następny. No i zostaje jeszcze gorseciarka. Stanik można u niej uszyć na miarę.
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
Też widziałam Twoje zdjęcia. Drugi stanik jest za mały i ogólnie deformuje ci biust. Pierwszy w miarę ok, ale może trudno Ci w to uwierzyć, stanik 65k, jak radzą wizażanki będzie leżał świetnie. Mojej siostrze też się kiedyś wydawało, ze 70c jest idealne dla niej i leży dobrze. Potem zakupiła dobry rozmiar i wszystkie 70c i 75b wyleciały z szafy.
Dlatego zaufaj nam i zakup dobry stanik. Zobaczysz różnicę. Także jeśli chodzi o ból pleców i dyskomfort. Od tego jest dobry stanik by tego dyskomfortu nie było. A co do zdjęć uważam, że masz naprawdę bardzo ładny biust i nie jest za duży. Wiem, że frustruje Cię to, że nie możesz sobie kupić stanika za 30zł w butiku, ale piersi masz naprawdę ładne. Zamów im w internecie ładną oprawę w odpowiednim rozmiarze i myślę, że Twój ogromny problem się skończy. Powodzenia w poszukiwaniach
|
|
#50 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Wcale nie masz żadnych wielkich monstrualnych piersi, ja bym je określiła jako "średnie"
Do wielkich im wiele brakuje. Jeśli bolą Cię plecy, to zastanów się czy to aby na pewno od ciężaru biustu, czy może od nadmiaru czasu przy kompie czy innych siedzących czynnościach A jeśli od piersi, to ja bym się wzięła za jakieś ćwiczenia wzmacniające na kręgosłup, powinno pomóc. Na zmniejszanie bym się nie zdecydowała, szczególnie jeśli jest opcja, że mi z ładnych piersi zrobią masakrę Ten czarny stanik wygląda nieźle, piersi w nim wydają się niewielkie wręcz Panterkowy faktycznie okropny, piersi wypadają dołem. Ja bym spróbowała mimo wszystko znaleźć gdzieś 60-65K i przymierzyć, żeby porównać sobie jak się układa. Kurczę, zamieniłabym się z Tobą na piersi, serio
|
|
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
no wiesz co, autorko wątku, obejrzałam sobie twoje zdjęcia na drugim wątku i zdecydowanie robisz z igły widły. jak czytałam tu o monstrualnych cycach po których boli cię kręgosłup to wyobraziłam sobie co najmniej dwa arbuzy, a ty masz bardzo ładne, średniej wielkości piersi!
to są moim zdaniem bardzo duże piersi: http://www.ewa-michalak.pl/data/gfx/...ge/3/0/3_3.jpg [zdjęcie ze sklepu ewy michalak] i przy okazji - wyrzuć ten stanik w panterkę, masakruje ci biust. |
|
|
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszynianko, wcale nie masz wielkich piersi ![]() wg mnie bardzo ladne ja nosze 60e, czyli miseczka mniej wiecej jak w 70b-c, a chetnie "dodalabym" sobie jeszcze z rozmiar
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
Konto usunięte
|
Ja noszę 70/75 F i teraz jest od groma sklepów z bielizną z takimi rozmiarówkami- PORZĄDNĄ BIELIZNĄ. Proponuję choćby Tryumph, Feline. Często w wyprzedaży masz po 40/50 zł stanik i to bardzo ładny.
Jeżeli z tego powodu zamierzasz się oszpecić i iść na operacje zmniejszania biustu to radze wizytę u psychologa na początku Ja ćwiczę , biegam , więc nie boli mnie kręgosłup -to nie jest kalectwo mieć duże piersi, a traktujesz to conajmniej jak chorobę !! Edytowane przez 201703081551 Czas edycji: 2010-05-14 o 23:34 |
|
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm dziękuję to wszystko bardzo miłe... Nie pomyślałam o sposobie w jaki operują tj z tą blizną kotwicą, przeraziło mnie to... bardzo.
To jest tak, że ja się tych piersi wstydziłam cały czas. Urosły bardzo szybko bodajże 6 klasa podstawówki już były takiego rozmiaru i ja się garbiłam bo chciałam je ukryć - wtedy jeszcze nie wiedziałam jak dobierać stanik chodziłam właśnie w takich "panterkach" i wypadały mi z każdej strony. Do tego garbienia się doszło siedzenie po kilka godzin w szkole potem przy komputerze, potem generalnie bierny tryb życia - dodatkowym obciążeniem są te piersi. I nawet jeśli nago czy w staniku wyglądają dobrze to w bluzce... niezgrabnie. dwie wystające gule i do pracy nie wypada iść z dekoltem by je podkreślić więc zakładam ciepły sweter i zamiast szczupłej dziewczyny wyglądam jak bałwan pozawijany w materiał. Ech ja pamiętam że mi było dobrze z małym biustem. Był zgrabny. O bikini to ja mogę zapomnieć ech. Wczoraj była czarna rozpacz, potem przejrzałam to allegro i poprawił mi się trochę humor. Dziś koleżanka mi pokazywała jaki ona stanik nosi - straszny push up właściwie pół stanika to gąbka no i spojrzałam na to z drugiej strony. Ja wyglądam ładnie nago ale w ubraniach niezgrabnie ona z kolei w ubraniach - ale nago wstydzi się bo uroiła sobie że jest płaska. Hmm trzeba się cieszyć z tego co się ma, bo mogło być gorzej. Ech... to tak ładnie brzmi gorzej faktycznie do tego się przekonać :P |
|
|
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niby dlaczego bikini odpada? Dziewczyno Ty sobie szukasz problemu na siłę i sama sobie wmawiasz,że masz duże piersi. Nie, nie masz dużych piersi. |
|
|
|
|
|
#57 |
|
Konto usunięte
|
Tak nie ma dużych piersi, bo piersi F to jest norma na ulicy
![]() I to nie ja rozpaczam z ich rozmiaru więc nie widzę w sobie problemu
|
|
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynooo ! co Ty gadasz o duzych cyckach?! masz super piersi.
czytajac Twój post pomyslalam o mojej kolezance, ktora ma problem z piersiami. ma na prawde wieeeeeeelkieeeee balony. masz piekne cycuchy!!
studiuję kosmetologię już ostatni rokkocham swojego ukochanego! Edytowane przez gooniek Czas edycji: 2010-02-11 o 01:08 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.

powinnaś jeszcze raz się zmierzyć i wklepać wynik do bra fittera, bo z opisu wynika, że to może być 70 ale K. Jeśli jednak F to ja znalazłam fajne staniki w Esotiq.
u Ciebie faktycznie może wyglądać na większy, bo jesteś drobniejsza, ja mam wymiary 77/94, tak więc podobnie w biuście, ale obwód większy, dlatego też te piersi moje nie wydają mi się jakoś szczególnie wielkie.
Napisałaś, że masz 68 pod biustem, w żadnym razie nie powinnaś mieć stanika w odwodzie 70!!! Nie wiem kto Ci wyliczał ten rozmiar, ale zrobił to ŹLE