Wszystko o Oriflame cz. IV - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-10, 12:29   #4231
Li O
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystko o Oriflame cz. IV

Cytat:
Napisane przez Dagus9 Pokaż wiadomość
A ja zamówienie składałam w poniedziałek kolo 12 i zamówienie miałam już wczoraj tez koło południa Co do zdrapek to 7 kremów ;p i mam pytanie co zrobić jak pomylili mi zamówienie? zamiast kredki OB dostałam cienie do powiek Chociaż na fakturze jest kredka.
Właśnie Ja też kiedyś dostałam zamówienie już następnego dnia, a składałam w pierwszym dniu... Kto pierwszy ten lepszy
A co do pomyłki... Musisz złożyć reklamację. Oddać te cienie do powiek, a na druku reklamacji zaznaczyć "pomyłka asortymentowa".
Do mnie właśnie dzwoniła klientka, że chce oddać szczoteczki do zębów Ponoć śmierdzą Czy wam się zdarzyło może coś takiego?
Stary 2010-02-10, 12:29   #4232
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Cytat:
Napisane przez Jul084 Pokaż wiadomość
Ha dzięki wielkie za takie nagrody czy tam prezenty 9 zdrapek= 9 kremów, do końca zycia ich nie zuzyję, tym bardziej że mam już kilka (połowa z limitowanych kolekcji Oriflame) liczyłam na chociaż jeden komplet biżuterii bo bardzo mi się podoba. Może jest któraś konsultantka albo konsultant, który zamieniłby się na jeden komplecik tej biżuterii?
Ja dopiero w jutro dostanę paczkę i chciałabym kremiki, bo złota nie lubię, a kremy mogę kiedyś dorzucić jako gratisy do zamówień

Cytat:
Napisane przez zlotqo Pokaż wiadomość
ja dzisiaj robiłam kolejne zamówienie za coś ok. 121 zł i dostałam tylko jedną zdrapkę. ale to chyba dlatego że reszta była z braków, jak myślicie?
Myślę, ze po prostu to już koniec zdrapek, miało być 250 000, to się już pewnie skończyły i tyle

Cytat:
Napisane przez CherryM Pokaż wiadomość
nieprawda. ja zawsze składam zamowienie w pierwszym dniu katalogu ok 8 rano (w tym katalogu wyjątkowo o 12 przez to opóźnienie) i zawsze mam paczkę za 3 dni, czyli w czwartek i już tak jest od dawna.
Ja mam tak samo
Stary 2010-02-10, 12:30   #4233
Zaczarowana18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
ale ze co z nimi?
po prostu linka do strony,bo trudno jest znaleźć te produkty
Zaczarowana18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 12:34   #4234
pycia17
Zakorzenienie

GG do pycia17

Cytat:
Napisane przez Li O Pokaż wiadomość
Kurcze, czy ja coś źle napisałam? Przecież mówię, że jak się składa zamówienie pierwszego dnia, kiedy mają bardzo dużo zamówień, to paczki przychodzą z opóźnieniem nawet tygodniowym, jak to było przed świętami... Ale to nie jest wina kuriera, tylko ori, bo się nie wyrabiają z pakowaniem.
Natomiast w połowie katalogu (o taki termin chodziło przecież młodemu), jak już mają mniej pracy, jak złożysz zamówienie do godziny 11, to bardzo prawdopodobne, że dostaniesz je już następnego dnia! Bez znaczenia jest wtedy czy paczkę dostarcza kurier DHL czy też OPEC, bo obie firmy dostarczają paczkę w 1 dzień. Chodzi o to, że to ori wysyła już tego samego dnia, bo dają radę się wyrobić z zapakowaniem, a nie jak twierdził młody, że tylko OPEC dostarcza paczki w jeden dzień... Czy coś jest nadal niejasne?

nie zgodzę się z Tobą i tak bo zamawiałam w połowie trwania katalogu i paczek NIE wysyłali w tym samym dniu
pycia17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 12:38   #4235
Zaczarowana18
Rozeznanie

dziewczyny a ten podkład GG dobrze kryje niedoskonałości? Zastanawiam się tez który wybrać...nie chcę jakiegoś żółtego,ale tez nie chce wyglądać blado.
Stary 2010-02-10, 12:46   #4236
Li O
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pycia17 Pokaż wiadomość
nie zgodzę się z Tobą i tak bo zamawiałam w połowie trwania katalogu i paczek NIE wysyłali w tym samym dniu
To miałaś pecha...
Ale proszę mnie nie posądzać o kłamstwo, bo z Twojej wypowiedzi właśnie to wynika. Ja dostałam paczkę następnego dnia już parę razy. Kiedyś zamawiałam zawsze w drugi poniedziałek i jak zdążyłam do 11, to paczka zawsze była u mnie następnego dnia. Więc jest to możliwe i proszę mi nie wmawiać, że kłamię
Zwłaszcza, że nie ja jedna już miałam przyjemność dostać paczkę tak szybko!
Poza tym tu nie chodzi o to czy paczka jest następnego dnia czy nie! Chodzi o to, że kurierzy dostarczają paczki następnego dnia od jej otrzymania! Skoro dostajecie paczki w dłuższym terminie, to nie z winy kuriera DHL jak twierdzi młody, czy też nawet OPEC, ale z winy ori, które paczkę przekazało kurierowi z opóźnieniem...

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Zaczarowana18 Pokaż wiadomość
dziewczyny a ten podkład GG dobrze kryje niedoskonałości? Zastanawiam się tez który wybrać...nie chcę jakiegoś żółtego,ale tez nie chce wyglądać blado.
Adaptacyjny kiepsko kryje niedoskonałości. Już lepszy jest ujędrniający GG, a jeśli masz cerę tłustą lub mieszaną, to polecam matt controle.
Ja jako blada twarz wybieram zawsze odcień porcelain, a do cieniowania używam pudru w perełkach GG.
Stary 2010-02-10, 12:48   #4237
asia27100
Zakorzenienie

czesc
widze ze wszyscy tu maja kremy..trafil sie tylko jeden komplet bizuterii... ciekawe..wiedzialam ze beda podobne proporcje no ale... ja sie przekonam dopiero w piatek.

ja jestem konsultantka od marca 2007 ( hoho za chwile rocznica;P) i karta oriflame mi sie jeszcze do niczego nie przydala. paczke odbieram "na gebe", podaje tylko nazwisko. a jak nie moge osobiscie, to osoba ktora wysle, musi miec przy sobie dowod osobisty. tylko swoja droga kazdy moze tam wpasc, powiedziec ze przyszedl po paczke pani X poklazac dowod i uciec...

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-10, 12:52   #4238
Zaczarowana18
Rozeznanie

Cytat:

ja jestem konsultantka od marca 2007 ( hoho za chwile rocznica;P) i karta oriflame mi sie jeszcze do niczego nie przydala. paczke odbieram "na gebe", podaje tylko nazwisko. a jak nie moge osobiscie, to osoba ktora wysle, musi miec przy sobie dowod osobisty. tylko swoja droga kazdy moze tam wpasc, powiedziec ze przyszedl po paczke pani X poklazac dowod i uciec...
Dokładnie tak jak mówisz...juz wolałabym nosic tę kartę ze sobą. Przeciez rozni są ludzie i rózne sytuacje.
Stary 2010-02-10, 13:00   #4239
pycia17
Zakorzenienie

GG do pycia17

Cytat:
To miałaś pecha...
Ale proszę mnie nie posądzać o kłamstwo, bo z Twojej wypowiedzi właśnie to wynika. Ja dostałam paczkę następnego dnia już parę razy. Kiedyś zamawiałam zawsze w drugi poniedziałek i jak zdążyłam do 11, to paczka zawsze była u mnie następnego dnia. Więc jest to możliwe i proszę mi nie wmawiać, że kłamię
Zwłaszcza, że nie ja jedna już miałam przyjemność dostać paczkę tak szybko!
Poza tym tu nie chodzi o to czy paczka jest następnego dnia czy nie! Chodzi o to, że kurierzy dostarczają paczki następnego dnia od jej otrzymania! Skoro dostajecie paczki w dłuższym terminie, to nie z winy kuriera DHL jak twierdzi młody, czy też nawet OPEC, ale z winy ori, które paczkę przekazało kurierowi z opóźnieniem...

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Adaptacyjny kiepsko kryje niedoskonałości. Już lepszy jest ujędrniający GG, a jeśli masz cerę tłustą lub mieszaną, to polecam matt controle.
Ja jako blada twarz wybieram zawsze odcień porcelain, a do cieniowania używam pudru w perełkach GG.

ja nie posadzam Cie o kłamstwo tylko nie zgadzam sie z Twoim zdaniem ja inaczej uważam
ps. po co tak nerwowo ? spokojnie koleżanko

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

zrobiłam ulotkę jutro rozdam katalogi to dołączę do katalogu zobaczymy czy będzie efekt kolega miał dobry pomysl

Edytowane przez pycia17
Czas edycji: 2010-02-10 o 12:54
Stary 2010-02-10, 13:06   #4240
dianulaa
Zadomowienie

Unhappy Dot.: Wszystko o Oriflame cz. IV

uspokójcie sie z tymi paczkami każdy mieszka gdzie indziej i wydaje mi się że każdy ma inaczej paczki wysyłane więc nie ma co sie sprzeczać. Mam tatę pracującego w firmie kurierskiej to trochę wiem jak to bywa z paczkami.

a co do podkładu to posiadam gg age-defying fundation tylko mam pytanie czy go można w kazdym wieku stosowac? Czy nie ma jakiś ograniczeń. Mam odcień light ivory lecz okazał się za jasny.

Mam próbke podkładu gg rejuvenation foundation, odcien light ivory , chciałabym mieć ten odcien w gg age-defying fundation. tylko nie wiem zbytnio który to będzie symbol bo light ivory w jednym podkładzie a w drugim są róznymi odcieniami ..
Mam nadzięję że chociaż troszkę ktoś zrozumie o co mi chodzi
dianulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 13:10   #4241
pycia17
Zakorzenienie

GG do pycia17

zamówiłam do siebie zestaw pędzli z oferty poza katalogiem i zdziwiłam sie ich wymiarem są takie malutkie ale moze dobrej jakosci przekonam sie dzisiaj

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-10, 13:11   #4242
Li O
Wtajemniczenie

Cytat:
ja nie posadzam Cie o kłamstwo tylko nie zgadzam sie z Twoim zdaniem ja inaczej uważam
ps. po co tak nerwowo ? spokojnie koleżanko
Przepraszam, że tak nerwowo reaguję... Mam fatalny dzień Ogólnie czuję się jak tonący, trzymający się ostatkiem sił na powierzchni
To może wytłumaczysz mi, w której kwestii się ze mną nie zgadzasz? Bo uznałam, że w każdej, a biorąc pod uwagę, że staram się podpierać faktami w swoich wypowiedziach, to trudno żebyś się z faktami nie zgadzała
Stary 2010-02-10, 13:14   #4243
pycia17
Zakorzenienie

GG do pycia17

Cytat:
Przepraszam, że tak nerwowo reaguję... Mam fatalny dzień Ogólnie czuję się jak tonący, trzymający się ostatkiem sił na powierzchni
To może wytłumaczysz mi, w której kwestii się ze mną nie zgadzasz? Bo uznałam, że w każdej, a biorąc pod uwagę, że staram się podpierać faktami w swoich wypowiedziach, to trudno żebyś się z faktami nie zgadzała
odpisałam ci na priv, nie warto zaśmiecać wątku jednym tematem, lepiej wymieniać się ciekawszymi doświadczeniami co do współpracy z Ori
Stary 2010-02-10, 13:28   #4244
Sumi
Zadomowienie

Terminy dostarczania paczek są na stronie oriflame: http://pl.oriflame.com/customer-serv...erytimeandcost

A odnośnie odbioru w filii, to ode mnie zawsze chcą dowód+kartę, jeśli ktoś odbiera za konsultantkę to wtedy z dowodu coś przepisują na fakturę (chyba nr dowodu)
Stary 2010-02-10, 13:42   #4245
Nektaryna
Zadomowienie

Co mam zrobić? Jak zamawiam paczuche do domu to nigdy nie wiem kiedy dojdzie.( Nie dostaje maili z Ori z tym numerem paczki, jak klikne w ten numer status paczki na stronie Ori:
"Brak informacji dla numeru referencyjnego klienta. Prosimy sprawdzić czy numer został poprawnie podany. Jeśli będą mieli Państwo jakiekolwiek pytania prosimy o bezpośredni kontakt z naszym Contact Center pod numerem (042) 6 345 345 lub 0801 345 345."
Ostatnio już pisałam im maila w tej sprawie bo nigdy nie wiem gdzie jest moja paczka. I tak odpisali że teraz bede dostawać maile z tym numerem i bede mogła sobie sprawdzić ble ble ble a tu znowu to samo... Ręce opadają...
Nektaryna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 13:42   #4246
Lalkana
Raczkowanie

GG do Lalkana

Cytat:
Napisane przez mlody9218 Pokaż wiadomość
Z góry mówię, że nie licz na nic
Masz 8, łącznie 9 kemów >> przepraszam, łącznie 20 kremów

Tak, jak mówiłem, kupony kurierem będą na bank kremy
Oni jak wrzucają do paczki to idą, jak leci:
Najpierw rozdali na filie i oddział i tam poszły lepsze nagrody.
Sami pisaliście, że gdzieś w jakimś mieście mieli same biżuterie, bo tam poszły ta partia po prostu.
A te kupony, co zostały (czyli kremy) wrzucają do paczek,które pakują w Wawie

Ja zdrapałem na razie 3 = same kremy
Czekam na kolejną paczkę i z tamtej mogę zdrapać jeszcze 3
I powiedzcie mi gdzie jest sprawiedliwość? Konsultantki, które zamawiają do domu kurierem też powinny mieć możliwość wygrania czegoś więcej niż krem. Mnóstwo kobiet ma małe dzieci i nie ma jak odbierać paczek w biurach czy filiach. Jak dla mnie porażka.
Miałam 10 zdrapek, 9 to kremy, jedna nie wiem-klientka zobaczy i da znać. Ale też napewno krem.
Kosmetyki zamawiałam w pon, przywieźli mi już na drugi dzień. Przynajmniej tu plus.

Zastosowałam metodę młodego, oby poskutkowaly

Teraz czekamy na nasze Maleństwo -> termin porodu 08.01.2011

Edytowane przez Lalkana
Czas edycji: 2010-02-10 o 13:49
Lalkana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 13:43   #4247
pycia17
Zakorzenienie

GG do pycia17

no i mam 9 kremów na 9 zdrapek:/
Stary 2010-02-10, 13:43   #4248
dorciaj
Raczkowanie

GG do dorciaj

Cytat:
czesc
widze ze wszyscy tu maja kremy..trafil sie tylko jeden komplet bizuterii... ciekawe..wiedzialam ze beda podobne proporcje no ale... ja sie przekonam dopiero w piatek.
Ja miałam 12 zdrapek. Na 6 z nich jest komplet biżuterii - na pozostałych jeszcze nie wiem bo klientki jeszcze nie zdrapały
Stary 2010-02-10, 13:46   #4249
pycia17
Zakorzenienie

GG do pycia17

Cytat:
Napisane przez dorciaj Pokaż wiadomość
Ja miałam 12 zdrapek. Na 6 z nich jest komplet biżuterii - na pozostałych jeszcze nie wiem bo klientki jeszcze nie zdrapały

a paczkę otrzymałaś kurierem???

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-10, 13:51   #4250
dorciaj
Raczkowanie

GG do dorciaj

Cytat:
a paczkę otrzymałaś kurierem???
Odbierałam sama w poniedziałek w Warszawie ...
Stary 2010-02-10, 13:56   #4251
Li O
Wtajemniczenie

Cytat:
Odbierałam sama w poniedziałek w Warszawie ...
Więc jesteś kolejną osobą, która z Warszawy ma biżuterię...
Ciekawe gdzie można zegarek dostać?
Stary 2010-02-10, 14:02   #4252
Dagus9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nektaryna Pokaż wiadomość
Co mam zrobić? Jak zamawiam paczuche do domu to nigdy nie wiem kiedy dojdzie.( Nie dostaje maili z Ori z tym numerem paczki, jak klikne w ten numer status paczki na stronie Ori:
"Brak informacji dla numeru referencyjnego klienta. Prosimy sprawdzić czy numer został poprawnie podany. Jeśli będą mieli Państwo jakiekolwiek pytania prosimy o bezpośredni kontakt z naszym Contact Center pod numerem (042) 6 345 345 lub 0801 345 345."
Ostatnio już pisałam im maila w tej sprawie bo nigdy nie wiem gdzie jest moja paczka. I tak odpisali że teraz bede dostawać maile z tym numerem i bede mogła sobie sprawdzić ble ble ble a tu znowu to samo... Ręce opadają...

Ja zawsze dostaje e-maila i sms

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:
Napisane przez CherryM Pokaż wiadomość
na dom? czy filie/oddział/biuro?

Kurierem Dhl
Stary 2010-02-10, 14:08   #4253
Ilena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalie1988 Pokaż wiadomość
Ilena, jaki masz kolor tego podkładu? Ja też go kupiłam (natural beige), zobaczymy czy trafiłam z odcieniem. Może jutro go dostanę.
Cytat:
Napisane przez BogaczKa22 Pokaż wiadomość
Ja nie Ilena ale powiem, że używam tego podkładu namiętnie i rzeczywiście jest rewelacyjny Mam kolor light ivory bo jest najbardziej odpowiedni dla naszych karnacji (naszych polskich karnacji). Natural beige jest za żółty.
właśnie ten kolor mam co ty moja mama ma natural beige i dla mnie za ciemny

Pytanie mam z innej beczki trochę:
Wicie co trzeba zrobić aby pracować w siedzibie oriflame ? Może macie tam kogoś znajomego to podpytajcie .. bo do siedziby w Warszawie mam dobry dojazd ale nie wiem co trzeba zrobić że wysłać tam CV
Ilena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 14:22   #4254
asiulka_
Przyczajenie

Ja odbierałam w Warszawie paczkę a mam same kremy
Liczyłam że przynajmniej jedną biżuterię dostane...
asiulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 14:23   #4255
Tysia1907
Zadomowienie

ja dzisiaj przed 17 jadę do biura odebrać paczkę to zobaczymy co jest w moich zdrapkach;D
potem mam spotkanie z kosmetyczka ori...mam nadzieje, ze będzie miała nowości już z 4;D
Stary 2010-02-10, 14:54   #4256
dzustam
Zakorzenienie

Dziewczyny, nie jestem konsultantką, powiem szczerze, że klientka jestem od przypadku do przypadku.

Mam taki problem - zalezy mi na szmince, której nie ma w katalogu (ani tym, ani poprzenim). Wyszukałam ją na stronie oriflame, spisałam kod, z dużym wysiłkiem znalazłam konsultantkę i dowiedziałam się, że nie mogę tego zamówić.

To w takim razie po co z ceną jest na stronie. Co więcej, po pochlebnych recenzjach jakiegoś balsamu widziałam jak cena się zmieniała na stronie. Jego też nie mogłam zamówić, bo nie był w katalogu.

To jak jest, czy któraś będzie na tyle miła i mi wytłumaczy? Bo ja powoli tracę chęć kupowania czegokolwiek. A zależy mi na odcieniu tej szminki, bo mi pasuje.

W innym przypadku po miesięcznej przeprawie to wolałabym polecieć po szminkę samolotem. Byłoby szybciej

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 15:06   #4257
dorciaj
Raczkowanie

GG do dorciaj

Cytat:
Napisane przez dzustam Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie jestem konsultantką, powiem szczerze, że klientka jestem od przypadku do przypadku.

Mam taki problem - zalezy mi na szmince, której nie ma w katalogu (ani tym, ani poprzenim). Wyszukałam ją na stronie oriflame, spisałam kod, z dużym wysiłkiem znalazłam konsultantkę i dowiedziałam się, że nie mogę tego zamówić.

To w takim razie po co z ceną jest na stronie. Co więcej, po pochlebnych recenzjach jakiegoś balsamu widziałam jak cena się zmieniała na stronie. Jego też nie mogłam zamówić, bo nie był w katalogu.

To jak jest, czy któraś będzie na tyle miła i mi wytłumaczy? Bo ja powoli tracę chęć kupowania czegokolwiek. A zależy mi na odcieniu tej szminki, bo mi pasuje.

W innym przypadku po miesięcznej przeprawie to wolałabym polecieć po szminkę samolotem. Byłoby szybciej
Może napisz o jaką konkretnie szminke chodzi (podaj jej nr) to wtedy łatwiej się będzie odnieść do tej sytuacji
Stary 2010-02-10, 15:06   #4258
aiyyo
Rozeznanie

ja mialam 3 zdrapki, na 2 sa kremy na jednej jest zegarek, zamawialam w oddziale w katowicach, nagrody odebralam od razu jak mi Pani w kasie wklepywala te kody nagrod to byla zdziwiona zegarkiem, mowila ze jestem pierwsza osoba od poniedzialku ktorej wklepuje kod z zegarka i ze mi bardzo gratuluje
aiyyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 15:15   #4259
dzustam
Zakorzenienie

Cytat:
Może napisz o jaką konkretnie szminke chodzi (podaj jej nr) to wtedy łatwiej się będzie odnieść do tej sytuacji
Oczywiście z chęcia się podzielę wiedzą, chodzi o taniusieńką szminkę Visions Lip Love, w stylu Leo, Brad, etc. kod np: 2970.

Chciałam wziąć kilka i z tego wybrać taką samą szminkę przyrównując do szminki siostry, bo ona nie pamięta konkretnej nazwy a na szmince nie ma.

W innym wypadku nawet bym sie nie kłopotała.

Dziękuje bardzo za zainteresowanie.

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 15:20   #4260
optimistic87
Przyczajenie

Orientujecie się czy mydełko hippo i zestaw korektorów będą jeszcze w sprzedaży?
optimistic87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości