|
|
#2011 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: * Dzieciaczki Wiosna- Lato 2006 * cz. III
Ja wczoraj miałam mielone - dałam świeżą bułkę namoczoną w mleku - i wyszły normalnie pyszne
![]() Pokój Zosi normalny, ściany poobijane i już wymagające gładzi jakiejś czy czegoś więcej niż samej farby. Poczekam jak będą meble to wtedy. Śniezynka dzięki A z tego kilograma to mi wyjdzie ciasta jak na ile pierogów???Myślę, że jakaś maskotka zawsze jest w porządku z takiej okazji. Edytowane przez edytcia Czas edycji: 2010-02-10 o 14:19 |
|
|
|
|
#2012 |
|
Zakorzenienie
|
Monka jak ja nie mialam bulki do mielonych to namaczalam bulke tarta, przez sitko i wyszly eleganckie.
Odnosnie pracy to sama cos szukam, ale ciezko, ciezko.... Chcialabym juz od sierpnia pracowac, ale co z tego wyjdzie, nie mam bladego pojecia... U mnie w gre wchodzi tylko pol dnia, bo o 13:00 bede musiala dziewczynki odebrac z przedszkoli. Mojej Olivii pokoj tez wymaga troche pracy, ale jeszcze sie wstrzymuje, bo obie maluja wszedzie gdzie sie da. Sarenka swoje raczki odbija w kazdym mozliwym miejscu, wiec poki co nie ma sensu... A Ikea uwielbiam, juz dawno nie bylam, musze sie kiedys wybrac... To sie zdziwia dzisiaj dziewczyny, jak wejda na forum. Ruch sie zrobil, ze hoho. Tak a propo co u Gosi Szymonek, Gosiuli ???? Monika tez cos zamilkla, Iwona, Djamelka ???? Co u Was dziewczyny ?????? ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Edytcia zalezy jakie grube ciasto lubisz na pierogi. Ja lubie srednie, nie za cienkie nie za grube... Wychodzi na ok 60 pierogow. Ta dziewczynka byla u Olivii na urodzinach i dala jej gre Piotrus Pan, majteczki z Barbie w takiej kosmetyczce jakby (10 szt. ), 2 bluzeczki i nie pamietam czy cos jeszcze... |
|
|
|
|
#2013 |
|
Zakorzenienie
|
Śnieżynka no ja też lubię takie nie za grube, ale też nie za cienkie, 60 pierogów - to spoko. Teściowa co chwila podsyła wiejski twaróg, więc zrobię użytek w końcu inny niż sernik
![]() Ładny prezent od tej dziewczynki
|
|
|
|
|
#2014 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak skoncze w koncu te diete, to tez zrobie troszke pierogow, bo dawno nie jadlam. A sera mam w brud, z PL poprzywozilam.
No wlasnie caly czas sie zastanawiam co tej malej kupic. Pojade w sobote do miasta to cos sie pewnie znajdzie. |
|
|
|
|
#2015 |
|
Zakorzenienie
|
Sniezynka no to grubo ci z zebem pojechalo. Ja jakbym miala szukac pracy to tez w takich godzinach, ale narazie siedze cicho. Ja mialam osatnio dol bo znowu nam remont nie wypalil
, ale potem sie pocieszylam ze za rok znaczy sie taki na panelach np na srodku pokoju czy na gorze? CO na urodziny nie wiem kup cos i wsio hehe, moze jakies puzzle , jakas bluzeczka , jakies pisaki takie typowo dziewczece , moze jakas ksiazeczka .Ciezko cos kupic jak sie dziecka nie zna, albo poprostu zapytaj jutro mame dziewczynki , na co ma parcie , czy koniki, czy ksieziczki, czy barbi , czy swinka pepe .... Moj np lubi toma i jerrego, pociagi, scooby doo , wiedzac to latwiej cos kupic.Edycia mojego malego pokoj tez do roboty jest , mamy gladz ale chyba lewa reka kladziona przez praworecznego hehe Mam zamiar mu zrobic pokoj na bialo i na jedna sciane dac tapete , takie grafitti. Chyba kiedys pokazywalam. Ajj juz sie doczekac nie moge i jakis miekka jasna wykladzina. Bo ta tapeta kolorowa zeby mi nie zwariowal, a najlepiej to jakbym miala mozliwosc jakis graficiazy dorwac i im zlecic to na scianie, jakis fajny graf z akcentem pociagowym czy cos . W sumie to mam bagietke swieza haha juz sie moczy dodam troce tartej i wsio i tak z tego .. wiadomo co bedzie ![]() Nie no ide prasowac Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2010-02-10 o 14:48 |
|
|
|
|
#2016 |
|
Zakorzenienie
|
Monka mama tej dziewczynki nie umie po niemiecku rozmawiac. Zawsze sie smiejemy, bo jak mnie widzi to nawija do mnie po jugoslawsku a ja ni w zab... Cos tam kupie, wybor jest.
Ja mam w pokoju u Olivii dywanik na srodku. Ale bylam ostatnio w weekend u kolezanki i ona ma wszedzie dywany i tam Sarah tak smigala. Ja tez mam prasowanie, ale nie chce mi sie... Teraz ide obiad przygotowac, bo niedlugo TZet bedzie z pracy. Wieczorem pewnie zajrze, bo TZ idzie na trening. Ooooo Gosiula, co u Ciebie ??? |
|
|
|
|
#2017 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co mozesz jej kupic, np jakiegos laptopa dla dziewczynki , do nauki, albo http://www.argos.co.uk/static/Produc...er/3498444.htm albo http://www.argos.co.uk/static/Produc...7C14417819.htm albo to radio z kaseta i mikrofonem , nie wiem jak to sie nazywa http://www.argos.co.uk/static/Produc...7C14417732.htm http://www.argos.co.uk/static/Produc...7C14417732.htm
no mogla bym tak wklejac i wklejac wydaje mi sie ze ceny tez sa okey jak na prezent dla kolezanki, zawsze cos mozna dokupic jak sie czuje niedosyt ![]() Sniezynka Ja mam wszedzie wykladziny, ale myslac juz o remnocie to gore tylko bede chciala w jakis miekkich wykaldzinach, zeby bylo cieplej jak sie z kompieli wejdzie i bardziej intymniej, a kiedys chcialam dac panele. Jednak zmienilam zdanie. Na jaki trening? ja prasuje na raty hahaha . aha co z ta hustawka to sie boje ze mi sie przyzwyczaji do bujania , do spania tam i bedzie klopot a te chustawki chyba do 9 kg sa. Wydaje mi sie to zbedne u mnie , jakies takie przeczucie mam aHA a bujaczka znalazlam do 18 kg , No i gratulacje dla panny leniwej Sarenki , pewnie ulzylo ci , no i fajnie taka podjarka z pierwszych krokow hehe Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2010-02-10 o 15:07 |
|
|
|
|
#2018 |
|
Zakorzenienie
|
No wkoncu sie cos dzieje
Djamelka wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek Śniezynka palisz?ja tez jakos trudno mi sie zabrac do rzucenia zawsze mowie ze to ostatnia paczka a i tak kupuje kolejna a teraz fajki poszly w gore nie?srednio o 90groszy moje juz teraz kosztuja 9.20zł a tzta marlborasy 10.75 ale to nie jest argument zeby rzucic![]() Ostatnio rozgladamy sie za nowym autem,nasz stary prawie 20letni samochod juz swoje przejechal i sluzyl nam 5lat bez zadnej awarii chcemy kupic terenowy poniewaz do nas jest polna i wyboista droga to taki bedzie najlepszy mam nadzieje ze w najblizszym miesiacu bedziemy posiadaczami fajnego autka ja sie najbardziej ciesze bo jezdze praktycznie wiecej od tzta![]() A tak wszystko po staremu,nic mi sie nie chce a @ dostalam juz sie skonczyl ![]() a gdzie reszta bab????? |
|
|
|
|
#2019 |
|
Rozeznanie
|
Czesc laski!!!Dzieki za zyczenia i pamiec
Ja jakas taka rozleniwiona ze pisac nawet mi sie nie chce -jutro napisze wiecej
|
|
#2020 |
|
Zakorzenienie
|
Djamelko szczęścia, miłości i wszelkiej pomyślności z okazji urodzin
Edycia spóźnione ale najszczersze życzenia urodzinowe, zdrówka, szczęścia, miłości i spełnienia marzeń. No i wymarzonej pracy Mam duże zaległości, staram sie zaglądać ale na pisanie albo nie mam czasu albo sił. Teraz akurat jestem przeziębiona, TŻ też, cieknie nam z nosów że hoho. Aluta to ma już chyba permanentny katar Jak już mam wrażenie że sie kończy jeden to kolejny sie zaczyna Śnieżynko za kogo przebierasz Olivkę? Alunia podobno super bawiła sie na balu, ona i jeszcze jedna dziewczynka były kotkami a reszta dam to same księżniczki i wróżki Podobno było bardzo fajnie. Ala też akurat dziś dostała zaproszenie na urodziny do koleżanki z grupy, na wtorek Nie są jakimiś psiapsiółkami, ale lubimy sie z jej mamą. Też muszę ją podpytać co Agatka lubi. Bo to już taki wiek, ze zainteresowania są ściśle sprecyzowane Gratulki dla Sarenki, dobrze, ze nie jest z niej taki pędziwiatr. Ala to szaleniec, czuję ze jeszcze nie raz rozbije nos ![]() Monka mam "Język niemowląt" tylko w wersji książkowej. Nie wiem kto ma w wersji elektronicznej Edycia jak Zosia? Faktycznie nieciekawa sprawa z tym uczuleniem... Ala też miała kedyś wysypkę po antybiotyku, ale taką bardzo delikatną, prawie niewidoczną, nie sądzę aby było to uczulenie. A zwymiotowała tylko po jednym - Zinnat, jest okropnie gorzki. Musze iść pazury pomalować, a nie chce mi sie okrutnie. W ogóle to wymyślanie w co sie ubrać już mnie dobija. Kupiłam mnóstwo nowych ciuchów do pracy a ciągle mam za mało
Alicja Edytowane przez Doridee Czas edycji: 2010-02-10 o 21:49 |
|
|
|
|
#2021 |
|
Zakorzenienie
|
Monika a ile palicie dziennie po paczce? u nas jak palilismy to dziennie po paczce sie kupowalo i szlo ponad 10f na faje, nie palimy teraz i jakos nie czuje ze zyskalismy na kieszeni. Choc od jakiegos czasu codziennie od tz-ta biore 10 f i oszczedzam sobie na....
, albo wydaje na szmaty o ktorych on nie wie hehe. Fajnie ze autko kupujecie, zwlaszcza duze, bo duza rodzinka wiec sie jakos pomiescic musicie. Nowsze auto to zawsze lepszy komfort, ja tez lubie duze auta , mam kilka ulubionych modeli , z malych to mesio mi sie podoba Tak oczami wyobrazni widze siebie za 20 lat w fajnym malym mesiu , ja i bagaznik wypchany zakupami Doidee jak sie w pracy odnalazlac , pewnie fajowo co ? jak bys w domu dluzej siedziala to ocipiala bys. Tylko czasu mniej co? i trzeba dobrze dzien organizowac zeby na wszysko starczylo. Nie wiem czemu ale myslalam ze masz ta wersja no nic zamowie , a moze kupie tutaj w koncu trzeba cos zaczac czytac. Ja wstalam o 19 i spac mi sie niechce Zancia zyjesz ? Jedne pracoholiczki drugie dzieci narobily ii nie ma komu pisac
|
|
|
|
|
#2022 |
|
Zakorzenienie
|
Doridee przebralam Olivie za Princesse, dasz wiare ???? Tylko dlatego, ze mialam fajna sukienke na te okazje, a ze pasowala to wybor byl prosty. Wczoraj wieczorem nakrecilam jej papiloty i dzisiaj miala cala glowe loczkow, pomalowalam ja i wygladala naprawde super. Podejrzewam, ze u nas w przedszkolu tez beda same ksiezniczki, jak bylam mala odprowadzic to jedna dziewczynke widzialam- wlasnie ksiezniczke...
Odnosnie ciuchow to ja tez zawsze uwazam, ze mam stanowczo za malo. Monika pale, pale. Srednio 7-10 dziennie. Dzisiaj bujam do tego chirurga, az mnie trzesie na sama mysl... |
|
|
|
|
#2023 |
|
Zakorzenienie
|
Nie pale od dzis
a palilam tak ok.10-12 dziennie ale jak patrze na moja cere to chce mi sie wyc szara,jakas taka stara lykam capivit a+e od tygodnia zobacze co bedzie za efekt chodzi mi glownie o cere i paznokcie,bralam juz silice-beznadzieja,paznokcie rozdwajaja mi sie jak nieweim,potem belisse-masakra,wysyp pryszczy na policzkach myslal am ze sie wykoncze bo zamiast poprawy to bylo jeszcze gorzej,poczytalam troche o tym capivicie,ma duzo dobrych opini![]() Monka-zabiezpieczamy sie a jak ![]() O taki samochod chyba kupimy http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5755613 albo taki : http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11432354 Jeden ogladalismy na gratce byl wart 55tys a samo naglosnienie bylo warte 60klockow czyli cenniejsze niz cale auto
|
|
|
|
|
#2024 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczny wklejcie zdjecia dzieciakow z balow
Sniezynka o ktorej bujasz? juz po ? wspolczuje ale jak mus to mus, uspia cie i nic nie poczujesz potem na tapsach posmigasz i bedziesz miec zglowy . Monika hehe ciekawe czy dasz rade z fajami, ja wlasnie rzucalam miedzy innymi ze wzgledu na cere, zmarszczki no i ciaze wiadomo. Tesciowa mowi dobrze , a dzieciaki masz juz na tyle duze ze nie ma roboty przy nich , macie racje teraz szalejcie no bo kiedy bedziecie . Ja jestem w trakcie kolejnego prasowania , ludu zwariuje , i jeszcze mnie 2 prania czekaja i jedno schnie hahaha ocipiecje .
|
|
|
|
|
#2025 |
|
Rozeznanie
|
Monika
Dasz rade z papierosami,ja tez palilam i rzucilam ,wiec i ty dasz rade. Monka jak tam sie czujesz wielorybku???? ![]() Sniezynka chyba cos ominelam Co robilas u chirurga?Moj Kevin jutro ma zabawe w przedszkolu ,przebrany bedzie za Pawer cos tam (jakis tam wojownik z bajki)Moje dzieciaki w poniedzialek zaczynaja ferie ,bedzie wesolo w domciu
|
|
#2026 |
|
Zakorzenienie
|
Drugi dzien bez fajek
a jak boli to fajeczki nie smakuja![]() Djamelka kuzwa tez to wiemy ogolnie czesci sa drogie do tych samochodow ale moj tz teraz nie mysli o niczym innym tylko o aucie Nasze dzieci tez zaczynaja od dzis ferie
|
|
|
|
|
#2027 |
|
Zakorzenienie
|
Witka
Amelka bez zmian bez zmian mogla bym zaspiewac A JA ROSNE I ROSNE CZASEM RANO ZIMA I NA WIOSNE hehe . O ludzie ale bedziesz miec czad z tyloma dziecmi w domu Monika a te czesci takie drogie bo to japoniec nie? ogolnie sie mowi ze czesci do japonca sa strasznie drogie. Moj tz to identyko jak twoj ciekawe czy dasz rade, a nie wspomagasz sie gumami nicoret? mientowe sa odlotowe , ale uzalezniaja i mi strasznie samowaly, ja po fajce je wcinalam Moj tz u nas w miasteczkyu w gazecie jest, pod tytulem jaki jestes romantyczny . Ide malego do przedszkola wyslac Sniezynka zyjesz? Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2010-02-12 o 10:07 |
|
|
|
|
#2028 |
|
Rozeznanie
|
hIhihi Monka ale twoj tz filemonek-kak on sie znalazl w tej gazecie?Przypadniem?
![]() Na feriach nie bede sama bo jak pisalam jest u mnie kuzynka z pl i moj tz pracuje mniej wiecej od 6h do 10h wiec nie odczuwam mojej gromadki-przypada jedno dziecko na jednego ![]() Ja w sumie poszlabym juz do pracy ,ale na czarno nie moge znalesc a jak pojde tak to zasilek strace ze nie oplaci mi sie.Mam juz dosc siedzenia w domu.
|
|
#2029 |
|
Zakorzenienie
|
Amelka on to wszedzie gdzies sie wkreci, pewnie przyszli z gazety do niego a ten im makaon nakrecil, powiedzialam mu , ze szkoda ze nie powiedzial ze kupi zonie mesia albo naszyjnik zloty
hehe nie mial by sie jak wykrecic bo bym poszla do gazety i powiedziala ze slowa nie dotrzymal, a za kwiatkami nie przepadam. Kuzynka ile ma lat? bo cos pisalas ze od wakacji u ciebie siedzi czy mi sie cos pokickalo . Ja wlasnie czekam na papiery o maciezynski czy mi przyznaja . Juz musisz wysiedziec az maly do przedszkola pojdzie i bedziesz miec spokoj. Przekichane to siedzenie , no ale po porodzie wroce do normalnosci wiec pewnie bedzie mnie nosic.
|
|
|
|
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
Monka a co twoj tz taki slawny??ze wywiady w gazetach udziela
![]() niewiem czy to japonce-zapytam tzta bo on jest obcykany ja wiem tylko ze ma byc dieselek,manual skrzynia,3,2 poj zeby mial kopa i full opcja-wszystkie mozliwe gadzety wtedy to bedzie radosc te o ktorych piszesz tez fajne-zwlaszcza jepp ale ten po 2005roku co ma nowa bude fajny jestCo robicie w walentynki?????ja jeszcze nieweim?
|
|
|
|
|
#2031 |
|
Zakorzenienie
|
Monika jeszcze 3 osoby przepytali czyli taka sonda
, to mala miejscowosc wszyscy sie znaja, jeden sklep z kebabem wiec jakos tak wyszlo, a moj tz wygadany , nic sie nie wstydzi i pierdzieli czasem od rzeczy . My bujamy do kina , funduje bilety bo od tz-ta juz dostalam prezent wiec musze sie z deka zrewanzowac , nie bede musiala myslec co mu kupic . Nie wiem zas co mu na urodziny kupic |
|
|
|
|
#2032 |
|
Zakorzenienie
|
U nas lepiej choć Zosia dalej kaszle.
Za to wzięło mnie trochę - mam katar, drapie w gardle, boli głowa i jeszcze takie jakby zawroty mam ![]() My w walentynki penie nic nie robimy - nie obchodzimy szczególnie tego "święta". monka kup tż-towi model tego jego wymarzonego samochodu
|
|
|
|
|
#2033 |
|
Zakorzenienie
|
A pisalam juz wam że robie pazurki
![]() a u nas znowu pada snieg
|
|
|
|
|
#2034 |
|
Zakorzenienie
|
Edycia ja wychodze z zalozenia ze z kazdej okazji trzeba korzystac , czy to obdarowac czyms czy spedzic czas , chocby i walentynek , oczywiscie o ile jest okazja. Taaa juz mu strugam wymarzone auto
. Moze wyskoczycie do kina , a z mala ktos zostanie , potem jakas pizza i zwasze to 5 min tylko dla was, a moze jakis koncert jest? bo lubicie chodzic, ego pamietam.Monika znaczy sie doraabiasz sobie? jak ci idzie to rob , zawsze to okazja do nawachania sie chemikali a potem zaswiecilo slonko i po sniegu |
|
|
|
|
#2035 |
|
Zakorzenienie
|
Monka nie dorabiam
zaczelam robic w sumie z mysla o sobie zeby nigdzie nie chodzic i przesiadywac godzinami,kupilam zestaw za 250zł na allegro i kilka tutoriali przeczytalam,obejrzalam instrukcje na yt i za pierwszym razem wyszlo nieciekawie ale za czwartym super |
|
|
|
|
#2036 |
|
Zakorzenienie
|
monka idziemy jutro na koncert, ale to bardzie z okazji imienin tż-ta
Zosia będzie spałą u mojej siostry, ale za to dojdzie jeszcze dwójka dzieciaków, więc ze spokojnej niedzieli raczej nici ![]() Eeeee.... mi chodziło o taki zabawkowy model auta ![]() Monika powiedz Daria ma serio już 111cm zrostu, jakoś mi to siedzi ciągle. Zaczęłaś pazurki, zrobisz sobie jakiś kursik za tysiaka i będziesz miała już klientów i dodatkową kaskę. |
|
|
|
|
#2037 |
|
Zakorzenienie
|
Edytcia tak Daria ma dokładnie tyle 111cm
ja mam 175cm,tzt prawie 190 wiec ma po kim byc dluga zreszta Weronika ma 11lat i 164cm,nosi juz damska rozmiarowke ciuchow tj.34(XS) i buty w rozm.38,Bartosz ma 134cm a ma 6lat wiec duzi sa wszyscy![]() Etam,nie chodzi mi o zarabianie na tym a juz napewno nie bede robic zadnych kursow za takie pieniadze musze jakis obiad wyczaic
|
|
|
|
|
#2038 |
|
Zakorzenienie
|
EADYCIA aaaaaaaaaaaaaaa takie autko
. Na co smigacie? Monika wysocy jestescie hehe musze mojego dzidka zmierzyc ile ma . Tez bym nie placila za taki kurs, szkoda haju pozatym pelno jest kobiet, kosmetyczek , wyrosly jak grzyby po deszczu. Ale jak ktos lubi sie w to bawic bo zawsze to cos. Ja robie krupnik, pierwszy raz ciekawe czy mi wyjdzie, maly lubi .ja ide prasowac .
|
|
|
|
|
#2039 |
|
Zakorzenienie
|
Ło matko
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=120324 |
|
|
|
|
#2040 |
|
Zakorzenienie
|
Monika przeczytalam troche i dalam sobie spokoj
.Robie krupnik ze skrzydelek, mialam w zamrazalce, ale jak sie to gotuje teraz to zajechalo mi jakos, smierdzi moze te skrzydelka za dlugo byly w zamrazalce i sa juz stare . Jak tz wroci to zaniucha jak mu zajedzie to wylewam |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.

A z tego kilograma to mi wyjdzie ciasta jak na ile pierogów???

, ale potem sie pocieszylam ze za rok
znaczy sie taki na panelach np na srodku pokoju czy na gorze? CO na urodziny nie wiem kup cos i wsio hehe, moze jakies puzzle , jakas bluzeczka , jakies pisaki takie typowo dziewczece , moze jakas ksiazeczka .Ciezko cos kupic jak sie dziecka nie zna, albo poprostu zapytaj jutro mame dziewczynki , na co ma parcie , czy koniki, czy ksieziczki, czy barbi , czy swinka pepe .... Moj np lubi toma i jerrego, pociagi, scooby doo , wiedzac to latwiej cos kupic.
i jakis miekka jasna wykladzina. Bo ta tapeta kolorowa zeby mi nie zwariowal, a najlepiej to jakbym miala mozliwosc jakis graficiazy dorwac i im zlecic to na scianie, jakis fajny graf z akcentem pociagowym czy cos . W sumie to mam bagietke swieza haha juz sie moczy dodam troce tartej i wsio i tak z tego .. wiadomo co bedzie 

zawsze mowie ze to ostatnia paczka a i tak kupuje kolejna
a teraz fajki poszly w gore nie?srednio o 90groszy
. Juz musisz wysiedziec az maly do przedszkola pojdzie i bedziesz miec spokoj. Przekichane to siedzenie