|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
podejrzewam że u nas będzie tak samo.. bo sezon letni się zacznie i kocyk lub śpiworek wystarczy.. przy Mateuszu pościel wyjęłam na wrzesień dopiero chyba a tak miał z kompletu tylko ochraniacz i baldachim. Spał w śpiworku z cheeroky takim ciepłym
![]() idę jeść
|
#1442 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki za odpowiedzi. nic mi się nie rozjaśniło
![]() mam już ciepłą wodę i zdążyłam nawet wymyć gary, które stały, bo sie nie nadają do zmywarki. |
|
|
|
#1443 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Ann gratuluję córci ![]() Kitty do weterynarza leć i to szybko Cytat:
![]() Cytat:
Też tak spróbuj Cytat:
![]() Czy to jest to łóżeczko które zamówiła Kropka: http://www.allegro.pl/item909272430_...owosc_24h.html Chcę takie samo ale wymiary to ono ma 120x60. |
|||
|
|
|
#1444 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1445 |
|
Zakorzenienie
|
yolanda pościel się przyda bo przyjdą chłodne dni to się przykrywać będzie a i zmieniać jak uleje czy przemoczy..
z ubranek to ja mam na start 56 .. 3 body.. 3 pajace.. 1 śpioch.. 7 kaftanów.. 1 bluze.. 1 komplecik dresowy.. 1 spodnie ze stópkami krytymi.. 62 16 bodów krótkich.. 3 body z długim rękawem.. 8 śpiochów.. 4 kaftany.. 5 koszulek z krótkim rękawem .. 2 koszulki z długim.. 2 rampersy.. 3 pary spodni dresowych .. 2 pary krótkich spodenek.. do tego mam z 7 czapeczek, skarpetek całkiem sporo, śpiworek 0-6msc, drapki na rączki.
|
#1446 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1448 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Puszkę mleka skondensowanego wkładamy do garnka i gotujemy ok. 1,5 godziny (trzeba uważać by woda nie wyparowała, bo puszka może eksplodować ). Wyciągamy z wody, przy otwieraniu też trzeba uważać bo potrafi prysnąć... i smarujemy Jak dla mnie są pycha Kurcze, aż zaczynam sie bać tej glukozy Jutro mam gina, pewnie mi zleci ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Ja przedwczoraj gotowalam 1,5 godziny i wystarczyło...
|
|
#1449 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Moj kiedys nam sie pochorowal. Wymiotowal wode nawet. W przeciagu doby pojawila mu sie krew w odbycie. Zlapal jakals bakterie. Do samochodu byl juz niesiony Lezal 2 h pod kroplowka u weta. A teraz juz zapomnial i bryka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
O, dzieki
|
|
#1450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mogę z mojej mamy Przebiła samą siebie Zobaczcie co kupiła 9zł - weź i nie kup
|
|
|
|
|
#1451 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzięki wam za odpowiedź.. Cytat:
szkoda że nie ma wykapana mamusia.. Cytat:
może córa będzie następna.. Cytat:
|
|
#1452 |
|
Rozeznanie
|
też się namyślam nad pościelą którą pokazuje gosiak, z tym że nie potrzebuje juz wkładów bo kupiłam w Ikea..no i chce koniecznie baldachimek, a u tego sprzedawcy nie ma opcji zakupu takiego
![]() kurdeee..zaciągałam ciążowe leginsy do góry przed chwila w toalecie i zachaczyłam pazurem o pieprzyka który mam pod biustem..i lała sie krew..dzieczyny czy cos sie może dziać z tym pieprzem teraz???
http://www.suwaczek.pl/cache/b735966895.png 8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub Edytowane przez Marta1122 Czas edycji: 2010-02-10 o 14:39 |
|
|
|
#1453 |
|
Zakorzenienie
|
Jak kupiłaś kolderkę w Ikei to nie wiem czy jakaś inna pościel bedzie pasowala prócz Ikeowskiej
|
|
|
|
#1454 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
typowo dziewczynskich i wtedy tez uszyje sobie juz zaslonki pod plec i moze jakis kolorek na sciane sie machnie ![]() Ide zrobic fotki moich zakupow dziewuszkowych to sie pochwale .
|
|
#1455 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a jak nie to kupie pościel t na większe łóżeczko, troche podwine ,bedzie na dłużej dzidkowi służyć i problem z głowy..
http://www.suwaczek.pl/cache/b735966895.png 8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub Edytowane przez Marta1122 Czas edycji: 2010-02-10 o 14:43 |
|
|
|
|
#1456 |
|
Zakorzenienie
|
marta znalazłam że można kupić poszewkę na kołdrę i poduszkę i ochraniacz, z baldachimem to już i wkłady są a mi też właśnie nie są potrzebne i chyba napiszę do allegrowicza czy można to na coś zamienić.. np na przybornik na łóżeczko.
co do glukozy to mi pozwolono po wypiciu pić wodę lub gorzką herbatkę dziecio śpi na drzemce więc idę na strych sprzątać bo sobie obiecałam że ogarnę kartony z przeprowadzki..
|
#1457 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Edzia400, nie zazdroszczę przeżyć z węgorzem, ja bym tego nie dotknęła.
mój TŻ też jest z 18 października. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja też dziś w lumpku zaszalałam, fotki porobiłam ale aparat zostawiłam w domu, więc Wam jutro pokażę.
|
||||||
|
|
|
#1458 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam kołderkę o wymiarach 125 cm x 110 cm.. i nie mogłam znaleźć takiej by pasowała.. Wogóle to mi cycki zmalały?! nie są juz takie duuże i jędrne.. ? Yhm.. Nie da sie schować przed moim psem jak jem wafle ryżowe zamknęłam sie w pokoju a on w drugim spał, a gdziee tam. przyleciała..
Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-02-10 o 15:00 |
|
|
|
|
#1460 |
|
Zadomowienie
|
To ja sie chwale moimi pierwszymi typowo dziewuszkowymi zakupami
na pierwszych 4 fotach ubranka na 62 , pozniej na 68 i kombinezonik w ktorym sie zakochalam
|
#1461 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kurcze to może być naprawde problem z ta koldrą z Ikea..a poszewka na poduszke moze być wieksza
|
|
#1462 |
|
Zakorzenienie
|
No pewne może być..
Ja mialam tak zrobić ale stwierdziłam że bez sensu i kupuje w ikei Slipe śliczne ciuszki! A kombinezon wygląda na bardzo milusi
|
|
|
|
#1463 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1464 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a kombinezon cudaczek, sama bym w niego wlazala gdybym byla duuuuzzo mniejsza
|
|
#1465 |
|
Rozeznanie
|
eee za droga pościel żeby takie kombinacje robic..oddam im to w pieruny..albo wymienie na cos innego.nie wiecie czy mozna tak w ikea?
|
#1466 |
|
Raczkowanie
|
Miałam cytować, ale cierpliwość mi się skończyła
![]() Edzia z tą twoją nocną przygodą, to ja się wcale nie dziwię, że przerażona byłaś. Mnie nawet z daleka przeraża widok takich stworów Obleśne są!!! I w akwarium go trzymacie??? Ann gratki córci. Gosiak również B. ładnie wyglądasz.Kitty dobrze, że cię dziewczyny do pionu ustawiły z tym wetem. Takie kłopoty żołądkowe często bywają zdradliwe. Ja niestety tak kiedyś moją sunię przetrzymałam jeden dzień w domu, licząc, że samo przejdzie (tymbardziej, że to niedziela była). A jak w poniedz. poszliśmy do weta to już tylko silna kuracja antybiotykowa w grę weszła. Na szczęście szybko przeszło, ale nigdy więcej tak nie zrobię!!! Araczku fajny sen miałaś Ja chociaż pościeli nie zamierzam używać na początku, chyba kupię taką http://www.allegro.pl/item908184545_...lementowa.html tylko raczej opcję bez baldachimu. ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Silpe ciuszki śliczne. Kombinezonik i ta sukieneczka różowa |
|
|
|
#1467 |
|
Raczkowanie
|
Miałam zamknięte oczy na pobraniu, nie dałabym rady na to patrzeć, o nie... Ale widziałam ile fiolek miała naszykowanych
![]() Dziewczyny, czy widziałyście może pościel do łóżeczka całkowicie gładką, bez żadnych bajkowych wzorów typu kubuś puchatek czy jakieś krokodyle, żyrafy, misie itp...? Znalazłam jedną stronę w internecie ale ceny mnie rozbawiły ... Komplety pościeli po 2 tys $... ![]() http://www.petittresor.com/baby-bedd...aspx?group=240 |
|
|
|
#1468 |
|
Rozeznanie
|
A ja właśnie odebrałam wyniki. poziom cukru w normie, nawet morfologia niewiele się pogorszyła. Lecę na zakupki i biorę się do pichcenia.
|
#1469 |
|
Konto usunięte
|
Silpe, przepiękne ubranka, dziewczęce, ale nie przesłodzone
![]() Niunia, nie, ale w sklepach znajdziesz gładkie materiały, można uszyć. Dziewczyny, mam od kilku dobrych dni fazę pomarańczową Zjadam po 5-6 dziennie, a już wieczorem, zamiast kolacji, obowiązkowo co najmniej 2!
|
|
|
|
#1470 |
|
Zakorzenienie
|
czuję się jak nowonarodzona
ileż radości moze sprawić zwykła kąpiel ![]() kolejne pranie się robi, a póki co - pełen relaks. potem jeszcze tylko kuchnię ogarnę z grubsza i na dziś koniec robót. a jutro rano zakupy. potem spróbuję zrobić oponki. nigdy nie robiłam, ale tak tu opowiadacie o różnych przysmakach, że przyszła mi na nie ochota. właśnie zapisałam sobie przepis mojej mamy i jutro okaże się, co z tego wyjdzie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:38.

Mam traumę dotyczącą pobierania krwi, słabnę, płaczę i w ogóle ogarnia mnie paniczny strach... Nie muszę mówić co było dziś;(
A ja ostatnio mam faze na słodkie
(może to jednak dziewczynka?
(pierwszy raz w życiu).

Jutro mam gina, pewnie mi zleci
9zł - weź i nie kup 

Zjadam po 5-6 dziennie, a już wieczorem, zamiast kolacji, obowiązkowo co najmniej 2!