![]() |
#691 |
Rozeznanie
|
Dot.: Ciaza i porod w UK
Czy ten bezzapachowy też lekko brązuje skórę? Bo ja jestem właśnie uczulona na wszystkie kremy brązujące.
#692 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Próbowałam używac tego typowo mamusiowego, ale zapach mi nie odpowiadał, oddałam go koleżance w ciąży ![]() Coś mi się z nosem porobiło, ciekawe czy to kiedys wróci do normy. W pierwszym trymestrze nie używałam prawie żadnych kosmetyków, każdy zapach prowadził mnie prosto nad muszlę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- A w ogóle piszcie więcej o wakacjach w Kenii, Japonii, na Dominikanie i zacznę walic głową w mur! z żalu oczywiście. My maniacy wyjazdów wszelakich od ośmiu miesięcy nie ruszyliśmy się praktycznie z domu, buuu. Na wyjątkowo depresyjne dni otwieram sobie własnie zdjęcia z podróży. To zazwyczaj trochę pomaga. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#693 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.boots.com/en/Palmers-Coco...n-250ml_24015/ ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#694 | |
Zadomowienie
|
No wlasnie? Bo moj (ten najzwyklejszy) na pewno nie brazuje.
Cytat:
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#695 |
Rozeznanie
|
Na moim opakowaniu było napisane, że lekko brązuje i dlatego pytam. Wyrzuciłam już dawno opakowanie i nie pamiętam, który z ich kremów miałam. Może akurat mi się trafił taki brązujący, a reszta już nie jest.
My nie licząc wyjazdu do Polski, to nie byliśmy nigdzie od września i już mnie nosi, żeby gdzieś pojechać. Brzuchem się nie przejmuje, ale gorzej z finansami. Zanim zaszłam w ciąże to raz w roku jeździliśmy na tydzień lub dwa w jakieś ciepłe miejsce, pozwiedzać i poopalać się, i drugi raz na kilka dni do jakiejś europejskiej stolicy pozwiedzać. Teraz w styczniu znajomi namawiali na Tajlandie, ale zaszłam w ciąże i pojechali sami, na miesiąc, na własną rękę i jak oglądam ich zdjęcia to zazdroszczę takiego super wyjazdu.
#696 |
Raczkowanie
|
O, jeszcze Tajlandia!! ładnie to tak koleżanki szczuc? Hehe, ja do prasowania (trzeci dzień nad deską) zapodałam sobie Havana miasto utracone, miało mi się zrobic cieplej, ale ten film jest niestety dośc przygnębiający.
Nie biorę pod uwagę wyjazdów do PL, niestety, ale ciężko takie podróże zaliczyc do wypoczynku. Dotąd staraliśmy się co jakiś czas zwiedzic jakieś miasto europejskie, korzystając najczęściej z promocji w tanich liniach a na wakacje wypuszczaliśmy się gdzies dalej ale w granicach Europy. Tyle, że w przeciwieństwie do Was, mnie ciągnie do zimnych krajów latem. Skandynawia... moja miłośc, Lofoty, najpiękniejsze miejsce jakie dotąd było mi dane zobaczyc. Wracając jeszcze do zapachów, ja już jestem na finiszu a nadal nie wszystko mogę wąchac. To mnie właśnie niepokoi. Wróciłam do balsamów zapachowych, ale tylko połowicznie, takie lekkie, owocowe toleruję, choc mój dotądąd ukochane masło z Body Shop jakoś mi nie służy. Perfumy, owszem, ale w śladowych ilościach. Z żalem myślę o tych wszystkich flakonikach, które stoją bezczynnie na półce. Vedma, do szóstego miesiąca nie tknęłam słodyczy, ale to niestety minęło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#697 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() dziekuje za zaproszenie ![]() ![]() mysle,ze tym razem na plazowanie,ale znajac mnie... zazwyczaj jedziemy na wycieczki,a ja mam juz swoje ulotki podrukowane i plan co bede zwiedzac ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() tez obawiam sie lotu,ale z racji tego ze ja nie pijaca, licze ze po 1 kieliszku wina zasne jak dziecko ![]() pewnie tez wroce zachwycona ![]() do tej pory rozczarowana jestem jedynie Costa del Sol ![]() Cytat:
![]() my staramy sie wyjechac na wakacje 2 razy w roku,jesli ferie zimowe bardziej ekskluzywne,to na lato zostaje cos tanszego. rok temu bylismy tylko w Kornwali i nad jeziorem w polsce. pogoda w pierwszym miejscu srednio dopisala ;/ lepiej bylo zrezygnowac z tych 2 wyjazdow i wybrac sie na kilka dni w cieple miejsce. po Dominikanie napewno nie pojedziemy nigdzie w zimie ![]() Macie juz jakies plany na wakacje ?
![]() ![]() Edytowane przez maatra Czas edycji: 2010-02-08 o 16:12 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#698 |
Raczkowanie
|
Ursull, może ja wpadłabym na wakacje na kawusię
![]() W środę przychodzi położna, HV dopiero za niecałe 2 tyg, więc z nią porozmawiam o swoich obawach i o tym jak się czuję. Jeżeli rzeczywiście mogą mi pomóc, czemu nie. Mam nadzieję, że będzie coraz lepiej. Od środy mąż do pracy wędruje, a jako iż pracuje w nocy, w dzień będzie spał, więc ja będę wychodziła z siostrą na spacerki, bo Marcel bardzo dobrze śpi na dworze, a i nawet taki zwykły spacer poprawi mi na pewno humor. Obawiam się samotnych nocek, ale jestem przekonana, że będzie dobrze. Ostatnie dwie nocki, kiedy mogę się wyspać, więc skorzystam i wykorzystam męża ![]() Zrobiłam sobie dzisiaj paznokietki i nawet to poprawiło mi humor.. Bo ostatnio z przymusy zaglądam w lustro ![]() ![]() ![]() Piszecie kochane o wakacjach za granicą, aż mi głupio ![]() ![]() W tym roku planujemy, zwyrodnialce, zostawić maluszka u dziadków i pognać gdzieś odpocząć. Chciałabym do Egiptu albo do Hiszpanii. Byłam tam raz i zakochałam się. Natomiast zapłaciłam słone pieniądze swego czasu za Grecję i Włochy i byłam tak zawiedziona ![]() Nigdy nie byłam w górach a chciałabym.. Ale mąż uważa, że wybranie gór zamiast morza to strata pieniędzy i czasu, więc nie wiem czy kiedykolwiek zobaczę prawdziwe góry ![]() Piszcie co jeszcze polecacie ![]() Ja również używam Palmersa, cieszy mnie fakt, iż ma on takie dobre opinie. BTW- zmieniliśmy małemu mleczko na Comfort i wydaje się pomagać. Do tego dajemu mu na przymus Infacol (ale nie powiem, bo coraz bardziej go toleruje), więc mam nadzieję, że niedługo wszystko będzie lepiej. Niestety teraz synek dostał krostek na buzi z jakiegoś powodu, więc jutro do lekarza.. Takie to malutkie a tyle wymaga ![]()
#699 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=maatra;17050396]
mysle,ze tym razem na plazowanie,ale znajac mnie... zazwyczaj jedziemy na wycieczki,a ja mam juz swoje ulotki podrukowane i plan co bede zwiedzac ![]() ![]() (...) do tej pory rozczarowana jestem jedynie Costa del Sol ![]() QUOTE] Maatra, dlaczego rozczarowało Cię Costa del Sol?? chętnie uniknę jakichs wtop na przyszłosc, bo z młodą to raczej będziemy wybierac teraz ciepłe miejsca, Norwegia póki co musi poczekac aż młoda podrośnie. KasiaUK, napiszę też pod kątem Twojego zapytania. Byliśmy w ubiegłym roku na Costa Brava i te rejony zdecydowanie polecam, nadają się świetnie dla rodzin z dziecmi. Dobre zaplecze kempingowe, dużo miejsc do zwiedzania, blisko Barcelona, Girona, urocze kamienne miasteczka na wybrzeżu, (przepiękne Cadaques-ulubione miejsce wypoczynku Salvadora Dali), no i dużo ciekawych miejsc do plażowania z żółciutkim piaskiem i ciepłymi zatoczkami. Ja akurat mało przepadam za leżeniem na plaży więc sporo zwiedzaliśmy w okolicy. Z takich miejsc typowo urlopowych byłam jeszcze tylko na Rodos, też było miło, też sporo można zwiedzic przy okazji. No i w ogóle cieszy mnie to co napisałas o Marcelu, wydaje mi się, że wszystko zmierza ku lepszemu, super. |
![]() ![]() |
![]() |
#700 |
Zakorzenienie
|
Maatra ja też wychodzę z założenia,że mogę już w dane miejsce nie wrócić,więc zwiedzam jak opętana,kazdy kamień obmacać muszę
![]() Kasia UK zapraszam serdecznie ![]() ![]() ![]() Ja byłam w Grecji na Chalkidiki i zakochałam się w tym kraju,dlatego teraz wracam. Uważam,że jest to dobre miejsce do urlopu z małym dzickiem. Polecam również Chorwację,a szczególnie wyspę Bol i Dubrovnik ![]() ![]() Fajnie,że Marcelek już lepiej,zobaczysz i ty szybko zaczniesz inaczej patrzeć na świat i cześciej się usmiechać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#701 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Po polrocznym pobycie w Kopenhadze i zwiedzeniu wszystkich krajow skandynawskich i nadbaltyckich - musze przyznac, ze wole poludnie Europy ![]() Cytat:
Wakacje w tym roku beda nieco skomplikowane do zorganizowania - w maju jade do Polski na tydzien i oprocz USG 3D nie mam nic do zalatwienia, wiec bedzie to wizyta typowo urlopowa. A potem bedziemy musieli poczekac, az sie maluch wykluje i zobaczymy, czy np weekend w Black Forest lub Walii wchodzi w gre. Cytat:
![]() ![]()
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#702 |
Raczkowanie
|
Na channel 4 własnie skonczyl sie dokument o porodach, następny odcinek za tydzień. Daje pojęcie jak wygląda procedura porodu w szpitalu naturalnie z gas&air i przez cc. Nie poprawiło to mojego samopoczucia, chyba boję się jeszcze bardziej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Raczkowanie
|
Heh, chyba masz rację
![]() Choc nie było tam drastycznych scen i kamery skierowanej prosto na rodzące się dziecko tak jak na filmikach z youtube. Tych w ogóle nie otwieram, brr. Raczej sprawy organizacyjne szpitala i męki kobiet DO momentu porodu. Ale nie wiem czy zdecyduję się to zobaczyc za tydzień. AA, i jeszcze muszę dodac pięc groszy od siebie: ta babka rodząca przez cc była zupełnie wyluzowana a ta druga błagała o epidural i oczywiście go nie dostała (anestezjolog był zajęty). Za to w momencie kiedy dostała dziecko na ręce to momentalnie cały ból jak ręką odjął, zresztą młode jej się od razu przyssało do piersi. Niesamowita scena. Edytowane przez indiria Czas edycji: 2010-02-10 o 08:10 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#705 | |
Zakorzenienie
|
Witajcie.
Cytat:
Mąż zabronił mi tego ogladac zebym się nie przejeła. Ale ja lubie takie programy oglądać i na mnie to nie robi negatywnego wrażenia. Jedyne co mi sie nie podobało to ten nastoletni syn na sali porodowej zagladającej matce miedzy nogi. Lekka przesada.Nie wierze,że on w ogóle proces rodzenia jest w stanie zrozumiec. Dziewczyny czy zapisywłayście sie do jakis baby clubów.Ja zapisłam sie do tesco i bounty ale bounty to takie badziewie mi sie wydaje. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#706 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#707 |
Zakorzenienie
|
Jesli masz karte Bootsa to warto zapisac sie do ich klubu dla rodzicow. Sa poczworne punkty na wiele produktow dzieciecych. Plus na poczatku dostajesz torbe z przewijakiem, bardzo praktyczna calkiem ca darmo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#708 |
Rozeznanie
|
Ja to chyba zapisałam się do każdego możliwego baby clubu
![]() Byłam dzisiaj na USG, z dzieckiem wszystko ok ![]()
#709 |
Raczkowanie
|
Diari gratuluje Synka
![]() nie martw sie, maialam identyczna sytuacje, tak bardzo chcialam Dziewczynke, a teraz to sie nie moge doczekac kiedy ujrze mojego Synka na swiecie, nie wazne jaka plec wazne aby byloz drowe, nie przjemuj sie, przejdzie Ci. Mi zostalo 8tyg., zobaczymy jak bedzie z porodem..chcialabym iec juz to z glowy.. |
![]() ![]() |
![]() |
#710 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam skan dokladnie za miesiac -nie moge sie juz doczekac! Oczywiscie chcialabym wiedziec, czy z dzieckiem wszystko w porzadku, ale takze czy to chlopak, czy dziewczyna ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#711 |
Raczkowanie
|
Kochane, to która następna na odstrzał?
![]()
#712 |
Rozeznanie
|
![]() Dla dziewczynki miałam tysiące pomysłów a dla chłopczyka żadne mi się nie podoba ![]() wydaje mi się, że Indiria, ale pewna nie jestem
#713 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#714 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
AAA!! ![]() ![]() Diari, my odwrotnie, dla chłopaka mieliśmy imię od razu a dla dziewczynki nadal mamy wątpliwości co wybrac. Vedma, nie było w tym programie obiektywnie niczego strasznego, ale mnie wystarczyło, żeby się zestresowac. Całą noc śnił mi się poród a rano miałam tak spięty brzuch, że nie zdecydowałam się iśc na basen. Od początku uprzedzałam, że miętka jestem. A na ostatniej wizycie położna zasugerowała, że może urodzę jednak bez znieczulenia... ![]() Właśnie, napiszcie czy w Bootsie wystarczy się zapisac przez internet? Darianna, odebrałas ten starter z Bounty? Bo ja jakoś nie mogę się doczekac kuponu a nie dostałam go z zestawem od położnej. Edytowane przez indiria Czas edycji: 2010-02-10 o 17:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dostaniesz juz karte poczta to sie tylko zapisujesz do klubu (bycmoze ta opcja jest nawet przy rejestracji). ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#716 |
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#717 |
Rozeznanie
|
A jakie macie/miałyście imiona dla chłopców?
#718 |
Zakorzenienie
|
Najpierw tż chciał Jakuba, a ja Antoniego, ale na kilka dni przed usg ustaliliśmy: Tymoteusz Jakub.
A teraz debatujemy nad Agatą i Dorotą, a na drugie na pewno będzie Elżbieta. |
![]() ![]() |
![]() |
#719 |
Zadomowienie
|
Witam kobietki
![]() U mnie jeśli sprawdzi się chłopak będzie Olivier ![]() Kochane powiedzcie czy tu w Anglii w standardowych badaniach robią krzywą na cukier??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#720 |
Rozeznanie
|
Oooo, ja mam na imię Dorota, myślałam, że już nikt nie bierze pod uwagę tego imienia.
Jolaoo Z tego co wiem to nie robią, ale może się mylę.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:54.