Małe testowanie naszych TŻ - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-10, 17:45   #301
ukrycior
Zakorzenienie

Dot.: Małe testowanie naszych TŻ

Po rz ostatni wchodzę z tobą w polemikę...

Cytat:
Napisane przez tofaniutka Pokaż wiadomość
skoro jest tu tyle złosliwości w stosunku do mojej osoby to też sobie ich nie poskąpie... Napisałam że uczy w szkole średniej --- a gimnazjum to nie szkoła średnia... więc skoro tu pewne osoby nie wiedzą jaka szkoła jakie tytuły nadaje <i myślą że szkoła średnia to gimnazjum > to z kim ja w ogóle rozmawiam
A literówki tam nie znalazłaś?

Cytat:
moja siostra też ma , pracuje u mamy, ale to nie jest szczyt jej mozliwości bo nie po to sie uczyła. ona ma wiele ofert pracy ale nie może ich przyjąć ze względu na dojazd, na który musiałaby przeznaczyć ponad 2 godziny w obie strony... w zimę to może nawet 3. A do mamy samochodem jakieś 15 minut a akurat składała podanie na uczelnię gdzie jej najbardziej pasowała i dostała odmowę... tak to trudno zrozumeć??? przecież nie zwolnią kogoś kto ma na tej uczelni lata pracy żeby ustąpić miejsca. Poza tym teraz żeby kogos zwolnić trzeba mieć mieć niezbite argumenty poparte dowodami... wiem to , bo moja mama 2 lata temu zwolniła swoją pracownicę, którą przyłapała na kradzieży i musiała jej to udowodnić bo ją podała do sądu pracy... - ale dla was to też pewnie nie możliwe...
No widzisz. Bo na uczelniach nie składa się podań o pracę tylko staje się do konkursów. I to jest ten problem...
ukrycior jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 17:52   #302
reniferek01
Zakorzenienie

Cytat:
jak sie wypowiadasz to czytaj wszystkie wypowiedzi! Bo wcześniej pisałam że godzina na dojazd to maksymalnie. Szkoda pracy kosmetyczki bo w końcu tipsy połamię niepotrzebnie. Niepotrzebnie wdawałam się w dyskusję gdzie wiecie wszystko lepiej o mojej rodzinie niż ja sama. Musicie korzystać z wróżki - naciągacza... poza tym dawno stwierdziłyście że szkoda się wypowiadać a dalej czytam wasze komentarze i się z nich śmieje bo co wy możecie wiedzieć o mojej rodzinie... niedługo mi wmówicie że ja 60 lat a mój ojciec jest alkoholikiem a matka prostytutką w końcu wy lepiej wicie...
no i oh oh
zrobił się foch

a odnośnie tematu - nie przypominam sobie abym testowała swoich partnerów.
reniferek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 18:10   #303
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Szkoda pracy kosmetyczki bo w końcu tipsy połamię niepotrzebnie.
oj tam, szefowej chyba nie odmowi poprawek? właścicielko salonu kosmetycznego + solary za kredyt konsumpcyjny dla 18latki na kwotę co najmniej (tak pojmuję opcję ''wystarczy'' ;-)) kilkudziesięciu tysięcy.
ja tam nie stwierdziłam;-), to co piszesz znakomicie komponuje się z kanapkami za to powtarzasz namiętnie, że Ci wisi.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2010-02-10 o 18:12
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 18:12   #304
pieluchomajtek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez reniferek01 Pokaż wiadomość
jeśli odejdziesz to już nie wracaj
jeśli chcesz być z nim mimo wszystko to przeczekaj
zestarzeje się i już nie będzie zdradzał
lecz swoje najpiękniejsze lata stracisz na czekaniu na jego starość
pieluchomajtek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 18:14   #305
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Napisane przez pieluchomajtek Pokaż wiadomość
co nie??
Stary 2010-02-10, 18:20   #306
zupa_grochowa
Rozeznanie

Po co sobie samej kłody pod nogi rzucać i życie wyręczać .
zupa_grochowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 18:33   #307
tofaniutka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
oj tam, szefowej chyba nie odmowi poprawek? właścicielko salonu kosmetycznego + solary za kredyt konsumpcyjny dla 18latki na kwotę co najmniej (tak pojmuję opcję ''wystarczy'' ;-)) kilkudziesięciu tysięcy.
ja tam nie stwierdziłam;-), to co piszesz znakomicie komponuje się z kanapkami za to powtarzasz namiętnie, że Ci wisi.

to że ktoś bierze kredyt nie znaczy że nie ma gotówki...i zaczyna z taką kwota . wzięłam ten kredyt bo rodzice nie mogli dać mi więcej... to nie jest tak że ja na rozruch włożyłam w to tylko 10 tys...- tylko ktoś głupi mógł tak pomyśleć... a z resztą po co ja sie będę tłumaczyć....

a tak nawiasem to się uśmiałam z tego co napisał/a "hultaj" teraz przynajmniej wiem że szukacie tylko dziury w całym.... nigdy nie napisałam że startowałam z 10tys z założeniem salonu. Bo za tyle to nie wiem czy na same sprzęty do samego stanowiska fryzjerskiego by starczyło...

Edytowane przez tofaniutka
Czas edycji: 2010-02-10 o 18:44
tofaniutka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-10, 18:35   #308
Claire Fisher
Raczkowanie

Cytat:
to że ktoś bierze kredyt nie znaczy że nie ma gotówki...i zaczyna z taką kwota . wzięłam ten kredyt bo rodzice nie mogli dać mi więcej... to nie jest tak że ja na rozruch włożyłam w to tylko 10 tys...- tylko ktoś głupi mógł tak pomyśleć... a z resztą po co ja sie będę tłumaczyć....
rodzice nie mogli dać ci więcej? Czyli działalność masz też dzięki rodzicom, a nie własnej pracy? W takim razie to nie taki wielki powód do dumy jak myslisz :P
Na korytarzu

26.05.2010 - Babciu...
Claire Fisher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 18:55   #309
tofaniutka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Claire Fisher Pokaż wiadomość
rodzice nie mogli dać ci więcej? Czyli działalność masz też dzięki rodzicom, a nie własnej pracy? W takim razie to nie taki wielki powód do dumy jak myslisz :P

czy ja jestem z tego dumna?-dumna będę wtedy kiedy spłacę rodziców. Bo mimo że nie chcą ja czuję wdzięczność wobec nich i zwracam im pieniądze. Po prostu wy się tak do tego przyczepiłyście i to tylko dlatego rozpętała się "burza".

Masowa "degradacja" jak widzę... to tak jak w mediach jeden temat a dziennikarzy mnóstwo, a opinii tyle co ludzi na świecie. To jest jeszcze bardziej żałosne niż przytaczanie argumentów o kredycie... zachowujecie się jak plotkary z jarmarku. ktoś coś przeczyta w innym wątku, dopisze od siebie i myśli że nobla dostanie za odkrycie a ponoć to ja jestem żałosna. Może jestem ale nie bardziej niż niektóre osoby wypowiadające się tutaj...
Stary 2010-02-10, 18:58   #310
pieluchomajtek
Rozeznanie

Cytat:
co nie??
Hehe. Te emotki sa coraz lepsiejsze
Chociaz i tak nic nie przebije:
jeśli odejdziesz to już nie wracaj
jeśli chcesz być z nim mimo wszystko to przeczekaj
zestarzeje się i już nie będzie zdradzał
lecz swoje najpiękniejsze lata stracisz na czekaniu na jego starość
pieluchomajtek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 20:08   #311
lady karen
Zadomowienie

Cytat:
no dobrze, ja się zapytam wprost, bo może jestem rozgarnięta jak kupka siana, gdzie (nr posta poproszę ) Tofana pochwaliła się profesurą u siostry konkretnie? Czy pominęłam coś? Bo coś mam wrażenie, że tzw. fryzjerka bez matury wodzi Was za nos i nabiera na niuanse.

Na temat. Jazdę 180 uważam za kretynizm pierwszej wody (nasrane we łbie to mało powiedziane) i żadne wykształcenie do dziadka z babcią ani x biznesików temu nie radzą.
O profesurę siostry została zapytana wprost, ale nie odpowiedziała. I ja się nadal trzymam swojej opinii, że te tytuły to technik, licencjat i magister (w najlepszym razie). A tak w ogóle to troll

A z pogrubionym się zgadzam całkowicie.
lady karen jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-10, 20:30   #312
Hultaj
BAN stały

a to ja powiedziałam, że ruszyłaś z biznesem za dyszkę?
tak btw, jak na razie to masz tą swoją działalność własną w prezencie od rodziców, więc wg mnie trudno tu dowodzić w oparciu o to wlasnej mądrości,dojrzałości i innej superniości.

no powiesz wreszcie, kim jest ta sis czy nie powiesz?

emota renifa ;-) wymiata , normalnie Wallace i Gromit i klątwa królika ,
żądam wprowadzenia jej do pakietu pozostałych

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2010-02-10 o 20:33
Stary 2010-02-10, 20:54   #313
reniferek01
Zakorzenienie

Cytat:

ah te moje ambitne wypowiedzi.. ^^
reniferek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 21:39   #314
catttt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ukrycior Pokaż wiadomość
Czułam po temacie wątku, że nie powinnam wchodzić...
ja też tak czułam

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Cytat:
Napisane przez reniferek01 Pokaż wiadomość
już Cię lubię Reniferku!
zakochałam się w tej emocie!

Edytowane przez catttt
Czas edycji: 2010-02-10 o 21:42
catttt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 22:36   #315
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:

a tak nawiasem to się uśmiałam z tego co napisał/a "hultaj" teraz przynajmniej wiem że szukacie tylko dziury w całym.... nigdy nie napisałam że startowałam z 10tys z założeniem salonu. Bo za tyle to nie wiem czy na same sprzęty do samego stanowiska fryzjerskiego by starczyło...
No to faktycznie WLASNY biznes, nie ma co! Nie mialas sie czym chwalic.

Dziewczyny dajcie juz spokoj, bo to nie ma zadnego sensu. Do niej nic nie dotrze, bedzie sie tylko wybielac i czuc najlepsza.... Chociaz nie ma powodow.
Brak slow

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

Cytat:
tak btw, jak na razie to masz tą swoją działalność własną w prezencie od rodziców, więc wg mnie trudno tu dowodzić w oparciu o to wlasnej mądrości,dojrzałości i innej superniości.

xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 06:03   #316
tofaniutka
Zadomowienie

Cytat:

tak ty. I w dodatku to twoje WYSTARCZY heh. jeśli myślicie że pieniądze to wszystko w założeniu działalności - to widocznie zadne z was jej tu nie ma. Boli was to że rodzice mi pomagają? Tak w ogóle to co wam chodzi???
-o żart mojej kolezanki na który dałam pozwolenie
-o to że moja siostra ma wykształcenie
-o to że mam własna działalność
-o to że rodzice mi pomagają
-o to że wziełam kredyt
możecie mnie zbanować < ale g... was to obchodzi. Widać jacy ludzie są zawistni i zazdrośni... - jak widać rodzice dzieciom nie moga pomagać...
Stary 2010-02-11, 06:29   #317
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
tak ty. I w dodatku to twoje WYSTARCZY heh. jeśli myślicie że pieniądze to wszystko w założeniu działalności - to widocznie zadne z was jej tu nie ma. Boli was to że rodzice mi pomagają? Tak w ogóle to co wam chodzi???
-o żart mojej kolezanki na który dałam pozwolenie
-o to że moja siostra ma wykształcenie
-o to że mam własna działalność
-o to że rodzice mi pomagają
-o to że wziełam kredyt
możecie mnie zbanować < ale g... was to obchodzi. Widać jacy ludzie są zawistni i zazdrośni... - jak widać rodzice dzieciom nie moga pomagać...
a to niby dlaczego nie? Mi tez rodzice pomagali. Ba! Dostalam kase na remont calego mojego mieszkania, bez ograniczen. Chodzi o twoje podejscie. Ciagle wybielanie i chwalenie sie jaka to nie jestes, bo przeciez masz wlasna dzialalnosc (chociaz ja bym jej tak do konca "wlasna" nie nazwala) i tyle.
Stary 2010-02-11, 06:34   #318
futura
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
a to niby dlaczego nie? Mi tez rodzice pomagali. Ba! Dostalam kase na remont calego mojego mieszkania, bez ograniczen. Chodzi o twoje podejscie. Ciagle wybielanie i chwalenie sie jaka to nie jestes, bo przeciez masz wlasna dzialalnosc (chociaz ja bym jej tak do konca "wlasna" nie nazwala) i tyle.
to samo chciałam napisać.
to nie jest zawiść. to zdziwienie, że tak się tym chwalisz
futura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 07:42   #319
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
tak ty.
Ja jeszcze chciałam ci tofaniutka wyjasnić, bo widzę, że z liczeniem i czytaniem też słabiutko i każde zdanie trzeba tłumaczyć rozbierając na części pierwsze.

Otóż Hultaj nic takiego nie powiedziała. Powiedziała natomiast to:

Cytat:
I tym samym twój następny post znowu cie ośmieszył.
Ponieważ, kilkadziesiąt (jak napisała Hultaj) nie oznacza 10 ale kilka dziesiątek. Czyli w każdym wypadku więcej niż 10.
Czy to jest zrozumiałe?

Zaczynam sie modlic aby to była podpucha i troll. Serio. Jeśli ona faktycznie ma biznes, to rodzice utopili forse.

Ku potomności cytuję to, bo po prostu aż się wierzyc nie chce, żeby nie wiedziec co znaczy słowo "kilkadziesiąt".
Cytat:

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-11, 08:48   #320
kukimonster
BAN stały

tofaniutka jak długo prawdzisz tą niby działalność?
I może odpowiesz czy ta twoja siostra jest 38-letnim profesorem, czy nie... Unikając odpowiedzi stajesz się mało wiarygodna.
kukimonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 09:03   #321
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

dziewczyny, może skończycie ten off-top? Chyba nie o tym jest wątek

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 11:36   #322
Hultaj
BAN stały

Cytat:
jak widać rodzice dzieciom nie moga pomagać...
nie kumasz niewiasto, jak się dostaje we wianie dom czy mieszkanie od rodziców to trudno trochę lansować nie wychodząc przy tym na idiotę , jakim to się jest obrotnym i urobionym po pachy, bo się dorobiło x-metrów kwadratowych, myląc z powyższym konieczność powieszenia karniszy, poprawienia tynków czy przepychania rynien.
Cytat:
Widać jacy ludzie są zawistni i zazdrośni...
powiedziałabym, że tu przede wszystkim ciekawi, w jakiej dziedzinie baardzo gruntowne jak mniej więcej insynuujesz wykształcenie nie pozwala odnaleźć się w miarę satysfakcjonująco na rynku pracy, natomiast, Ty wciąz nie chcesz powiedzieć, czego ci ludzie mają konkretnie zazdrościć jeśli chodzi o tą sis.
Stary 2010-02-11, 12:56   #323
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
nie kumasz niewiasto, jak się dostaje we wianie dom czy mieszkanie od rodziców to trudno trochę lansować nie wychodząc przy tym na idiotę , jakim to się jest obrotnym i urobionym po pachy, bo się dorobiło x-metrów kwadratowych, myląc z powyższym konieczność powieszenia karniszy, poprawienia tynków czy przepychania rynien.
powiedziałabym, że tu przede wszystkim ciekawi, w jakiej dziedzinie baardzo gruntowne jak mniej więcej insynuujesz wykształcenie nie pozwala odnaleźć się w miarę satysfakcjonująco na rynku pracy, natomiast, Ty wciąz nie chcesz powiedzieć, czego ci ludzie mają konkretnie zazdrościć jeśli chodzi o tą sis.
Zacznijmy od tego, ze nikt zdrowy na umysle takim mieszkaniem sie nie chwali. Ale czeste zjawisko na polskich ulicach: ludzie okolo 18-20 lat, chwala sie jaki to maja super samochod. A skad? Ano rodzice kupili. Ale oczywiscie trzeba sie chwalic, ze to ich, ze w tak mlodym wieku juz wlasny samochod maja. No no no
Stary 2010-02-11, 13:15   #324
Hultaj
BAN stały

no więc dziewczyna pisze (subiektywizm) w takim tonie , jakby mniej więcej zbudowała swoje biznesowe mniejsze czy większe imperium od stania ze szczękami na stadionie, zalozyc firmę to jest sik , dużo większy ją utrzymać i to czas jakiś, i mieć z niej dobre dochody.
ale nieważne już. ;-)

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2010-02-11 o 13:17
Stary 2010-02-11, 13:42   #325
tofaniutka
Zadomowienie

Cytat:
no więc dziewczyna pisze (subiektywizm) w takim tonie , jakby mniej więcej zbudowała swoje biznesowe mniejsze czy większe imperium od stania ze szczękami na stadionie, zalozyc firmę to jest sik , dużo większy ją utrzymać i to czas jakiś, i mieć z niej dobre dochody.
ale nieważne już. ;-)
co za spostrzegawczość ale to już pisałam na samym poczatku , wyszło na to że się chwalę... heh ... ja tylko podałam argument wasnej działalności i od tego zaczęły się wasze problemy - NIE MOJE.I to wy drążyliście temat nie ja. A tak dla wyjaśnienia nie napisałam że moja siostra ma profesora. Ma zrobiony dok.hab. - jak was tak bardzo to interesuję, chociaż nie wiem czemu - potem będzie że się chwalę. A moja nauczycielka polonistka ma profesora wykładała kiedyś w koźmińskim na wydziale prawa czy jakoś tak mówiła- specjalnie pytałam.
Stary 2010-02-11, 13:50   #326
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
co za spostrzegawczość ale to już pisałam na samym poczatku , wyszło na to że się chwalę... heh ... ja tylko podałam argument wasnej działalności i od tego zaczęły się wasze problemy - NIE MOJE.I to wy drążyliście temat nie ja. A tak dla wyjaśnienia nie napisałam że moja siostra ma profesora. Ma zrobiony dok.hab. - jak was tak bardzo to interesuję, chociaż nie wiem czemu - potem będzie że się chwalę. A moja nauczycielka polonistka ma profesora wykładała kiedyś w koźmińskim na wydziale prawa czy jakoś tak mówiła- specjalnie pytałam.
dr hab, jeśli już. A można wiedzieć w jakiej dziedzinie? Cóż to tak źle rokuje w naszym kraju... I jaką książkę wydała napisz, bo to też ciekawe.
Stary 2010-02-11, 13:59   #327
Hultaj
BAN stały

co za spostrzegawczość, to Ty stwierdziłaś, jakoby zupełnie wspaniale świadczyło o Tobie to, że masz tą swoją piękniującą działalność, a ktoś inny to by nie miał.
Stary 2010-02-11, 14:20   #328
tofaniutka
Zadomowienie

jeeeeeeeeeeeeej dopiero były problemy że dużo mówię o sobie teraz sami pytacie.. a potem znów będzie "nie chwal się" - zamykam to błędne koło. najlepiej to jakbym przeskanowała jej dyplom i wstawiła... heh... Bo przecież w polsce nie może byc wykształconych ludzi... ani takich którym rodzice pomagają. Moim zdaniem nic w tym dziwnego, bo moim dzieciom też będę pomagac jak tylko będę mogła... a tak poza tym to czy z pomocą rodziców czy bez niej wcześniej czy później otworzyłabym salon bo dziś możliwości jest wiele.
Stary 2010-02-11, 14:24   #329
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
jeeeeeeeeeeeeej dopiero były problemy że dużo mówię o sobie teraz sami pytacie.. a potem znów będzie "nie chwal się" - zamykam to błędne koło. najlepiej to jakbym przeskanowała jej dyplom i wstawiła... heh... Bo przecież w polsce nie może byc wykształconych ludzi... ani takich którym rodzice pomagają. Moim zdaniem nic w tym dziwnego, bo moim dzieciom też będę pomagac jak tylko będę mogła... a tak poza tym to czy z pomocą rodziców czy bez niej wcześniej czy później otworzyłabym salon bo dziś możliwości jest wiele.
Zauważ, że Ciebie nawet zapytać nie można, bo to atak. Jestem ciekawa, w jakiej dziedzinie się specjalizuje? To grzech?
Stary 2010-02-11, 14:33   #330
Hultaj
BAN stały

Cytat:
najlepiej to jakbym przeskanowała jej dyplom i wstawiła...
a nie prosciej i szybciej napisać, że np. szydełkowanie? biologia i marcepan?
słuchaj, ja się naprawdę nie będę wypowiadac na temat tego, że ktoś byłby na tyle obrotny i zrobił nie dość, ze doktorat, to jeszcze habilitację, a z w miarę sensowną pracą ma mega problem i dobrze chociaż, że może się zatrudnić u mamy.
Nb., Ty mozesz mieć firmę, a 40latka z pudełkiem dyplomow to już nie? ;-)
Btw, a czemuż to już nie wykłada ta Twoja profesor na tym wydziale prawa?
Swoją drogą, ciekawe tylko, czy Twoja siostra zdaje sobie sprawę z tego, jak nisko ją cenisz. Widziałam dyplomy, kelnerowanie, ''na co się uczyć''...

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2010-02-11 o 14:34
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości