![]() |
#1201 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.
Nie wiedziałam że wybór wózka będzie taki ciężki. Ostatecznie zdecydowaliśmy się na x-lander xa. Mam nadzieję że będę zadowolona.
#1202 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Też mi się specjalnie nie podobają tego typu spacerówki, ale dzieci w nich na spacerach wyglądają na szczęśliwe, nawet te większe. Cytat:
Jeśli ktoś szuka spacerówki to warto też zastanowić się nad http://www.allegro.pl/item911850184_...rski_w_wa.html Moja sąsiadka wymieniła Maclarena właśnie na cybexa. Edytowane przez tulumka Czas edycji: 2010-02-10 o 19:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1203 |
Raczkowanie
|
Calkiem fajny ten cybex i w rozsadnej cenie. Widzialam go w jakims sklepie internetowym, pamietam po tych specyficznych kolkach z bialymi zaslepkami. Jedyne co to zastanawiam sie nad jakoscia materialu, bo na zdjeciu tak sobie wyglada...no ale to tylko zdjecie. Aha i ma tez ta regulacje siedziska jedna reka, super rozwiazanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1204 |
Raczkowanie
|
W realu siedzisko wygląda fajnie, przyjaźnie. Podobno jakościowo też niezły. Mnie zniechęcił zbyt kosmiczny design.
Edytowane przez tulumka Czas edycji: 2010-02-10 o 22:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#1205 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja sugerując się opiniami z neta kupiłam właśnie x-landera.. i niestety okazał się totalną porażką.. a jego cena to już nie mam pojęcia za co?? Może Tobie spasuje ![]()
![]() |
#1206 |
Raczkowanie
|
Faktycznie, kolka i raczki rzucaja sie w oczy, no ale nazwa pasuje do wygladu Cybex
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1207 |
Raczkowanie
|
dziewczyny bardzo dziękuję za pomoc i opinie to wiele dla mnie znaczy mam jescze pytanie o te wózeczki co sądzicie ?
http://www.allegro.pl/item911242378_...er_jakosc.html http://www.allegro.pl/item915968326_...ia_oslona.html http://www.allegro.pl/item907265776_...iowa_rama.html http://www.allegro.pl/item917574256_...wyprzedaz.html ten juz troszkę drozszy ale moze warto ?? Edytowane przez Partymix Czas edycji: 2010-02-11 o 10:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#1208 |
Raczkowanie
|
Wiesz ja na twopim miejscu jednak kupilabym taki wozek wielofunkcyjny do 500zl, moze byc Cleo czy jakis inny z gondola, duzymi kolami, cokolwiek sie Tobie podoba. Mozesz nawet kupic uzywany jesli chcesz np Chicco 3, bo uwierz mi i tak przesiadziesz sie predzej czy pozniej na lekka spacerowke. Te wozki niby lekkie, ale i tak swoje waza, no bo np rama 7,5 +3,5 siedzisko...to uwierz mi przy max rocznym dizecku odczujesz. Odlozylabym reszte pieniedzy i zainwestowala w lekka parasolke, taka rozkladana na plasko z ocieplaczem na zime, one calosciowo waza juz po 7 kg, lub nawet mniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1209 |
Przyczajenie
|
witam serdecznie
Dziewczyny szukam parasolki oczywiście "fajnej" ale również nie drogiej. Zastanawiam się nad espiro jet i chicco lite way. nadmienię, że ma to być wózeczek na wyjazdy, bo drugi na pompowanych kołach mam, więc to ma być coś sprytnego, małego lekkiego i funkcjonalnego. w ESPIRO JET podoba mi się nie tylko cena, ale również niby amortyzacja kółek, rozkładane siedzisko, duży daszek, regulowana wysokość rączek, a to ważne, ponieważ ja mam 174, a mąż 190, więc nie chcę żeby się garbił ![]() zastanawiałam się również na espiro active, ale poszperałam trochę w necie i już mi się odwidziało, bo opinie nie były za fajne. Proszę napiszcie swoje odczucia i opinie na temat tych wózeczków. Będę bardzo wdzięczna. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1210 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja właśnie widziałam Peg Perego Si. Widziała któraś z Was? Wizualnie podoba mi się bardziej niż Maclaren.
![]() |
#1211 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajna ma budke i koszyk na zakupy. Ale nie podoba mi sie tak jak nasz Maclaren i robi wrazenie strasznie waskiego. Kolka mnie tez nie przekonuja. A ma amortyzacje? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1213 |
Raczkowanie
|
poisonfruit ja mam peg perego si. Wszystko fajnie z nim tylko niektóre zatrzaski(kapselki) mi nie trzymają np. te od osłonki na nóżki. Jak tż na to nic nie zaraadzi to będę musiała iść do sklepu reklamować. Lubię w tym wózku to że można nim sprytnie manewrować nawet w ciasnych sklepach. Na śniegu jest ok pod warunkiem, że śnieg jest ubity, taki rozchodzony. Acha kosza dolnego nie zakładałam w ogóle. Podobno można reklamować jak się przetrze, ale ja wieszam wszystko na rączkach. Trzeba pamiętać, żeby najpierw zdjąć siatki, a potem wyjąć dziecko. Inaczej siatki przeważają i wózek się przewraca.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1214 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1215 |
Raczkowanie
|
Moje dziecko ma 11,5 mc. Ja mam ten bez barierki z 2009. Z tą amortyzacją wydaje mi się, że jakaś jest. Nie mam za bardzo porównania.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1216 |
Raczkowanie
|
Chicco lite way ma amortyzowane tylne kola, przednie nie, bo one sa mneijsze i sie zdejmuja. Ja kupilam Chicco liteway, jutro odbieram ze sklepu, moj facet tez ma 190 cm wzrostu, to ci napisze jak mu sie prowadzi, choc ja generalnie na niego nie zwracalam uwagi kupujac ten wozek
![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Aha daszek w chicco, mozna rozpiac tak, ze sluzy jak oslonka latem i daje przewiew, w wietrzne dni znowoz ten daszek rozciaga sie do przodu, tak ze dziecku nie wieje na twarz, lub jesli swieci slonce mocno. Poza tym ma system rozkladania siedzenia na plasko jedna reka, opuszczany podnozek,footmoof moze byc rozpieta na dwie czesci i jedna moze sluzyc jako dodatkowa warstwa na siedzenie...choc sam fotelik jest dosyc miekki i tak. Kosz na dole to na pewno wiesz moze sluzyc jako torba, worek na ramie. Jak dla mnie w tym przedziale cenowym to ta parasolka ma naprawde fajne rozwiazania. Ja chcialam poczatkowo kupic Chicco London Winter, ale w porownaniu z lite way to calkiem inna klasa wozkow. ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- http://direct.tesco.com/q/R.203-3558.aspx prezentacja wozka na po lewej stronie www.kiddicare.com/webapp/wcs/stores/servlet/productdisplayA_37_10751_-1__72989_10001_ i tutaj, jak zauwazysz pewne funnkcje tego wozka byly pominiete na jednej prezentacje i pokazane w innej i na odwrot. A najlepiej to wlasnie na zywo sprawdzic jeszcze. |
![]() ![]() |
![]() |
#1217 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#1218 | ||
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
a dodatkowo tz zdecydowanie odmówil zakupu wózka z baialym stelażem ![]() chicco prezentowały sie duzo lepiej i solidniej.... a ma któraś z was inglesinę trip?? nie widzialam na zywo a ma dobre opinie?? => http://www.bobowozki.com.pl/product_...=662&version=0 ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
tylko warto zauwazyc ze nie składa się do parasolki... ale jesli komuś na tym nie zalezy to faktycznie godny uwagi .. Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2010-02-13 o 08:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1219 |
Zadomowienie
|
Witam !
A ja mam pytanie czy któraś z was używała wózka Seka Smart?Polski producent...http://www.bubu.lodz.pl/w%20komisie.htm |
![]() ![]() |
![]() |
#1220 |
Raczkowanie
|
Partymix juz pytala o wiele tego typu wozkow, dla mnei one wszystkie wygladaja podobnie i chyba powinny byc w porzadku. Ja tam bym wybrala ten z najlepszymi ocenami w danym przedziale cenowym i o podobnej funkcjonalnosci. I drugi raz na pewno nie rozplywalabym sie nad wozkiem wielofunkcyjnym, aby byl na pierwsze miesiace, a potem przesiadka do parasolki. A pamietam jak wybieralam wozek, musi miec to, czy tamto, najlepiej to zeby mi na zamowienie zrobili
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1221 |
Zadomowienie
|
Nie znam się na tym kompletnie ten mi sie poprostu podoba,te duze koła i funkcjonalność,nie rozumiem skoro ma byc głęboko -spacerowy to znaczy ze co?pozniej zrobie z niego spacerówke i tez bedzie odpowiedni?bo jak czytam, to tych wózków należałoby miec conajmniej kilka?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1222 |
Raczkowanie
|
Tak, albo jest dwufunkcyjny czyli rozklada sie na plasko, ma takie pokrycie ze praktycznie na ala gondole sie przemienia, albo 3 funkcyjny i wowczas ma gondole oddzielnie, siedzisko do spacerowki oddzielnie i fotelik samochpodowy oddzielnie. Spacerowka tez najczesciej na plasko sie rozklada, jest dobrze wyscielana, z tym ze moze byc dosyc waska i poza tym wozek taki lacznie bedzie wazyl i tak ponad 10 kg, wiec predzej czy pozniej zechcesz kupic lzejsza parasolke, pomiedzy 5-7kg i tez juz mozna wybrac rozkladana na plasko. Dlatego juz teraz uwazam, ze nie warto niewiadomo jakich pieniedzy inwestowac w wozek wielofunkcyjny, bo tak naprawde do 3 lat nim nie pojezdziz pomimo, ze w instrukcji jest tak napisane
![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Moja mala ma 3 miesiace i juz zakupilam parasolke, bede z niej korzystala jaadac na swieta do Polski. Lepiej sie sprawdza przy podrozy samolotem, pociagiem, sklada sie do malych rozmiarow i jest poreczniejsza. Tak ,ze jesli masz w planach jakies dalsze podroze, to taki skladak nawet wczesniej ci sie przyda. One w zaleznosci od stopnia rozkladania siedziska, sa od urodzenia, 3 miesieccy lub 6. No i czesto maja juz w zestawie ocieplacz na zime. Tutaj nawet mamy korzystaja z nich od urodzenia i dla wiekszej wygody wkladaja w nie miekkie gondole. Troche smiesznie to wyglada, no ale co kraj to obyczaj. |
![]() ![]() |
![]() |
#1223 |
Zadomowienie
|
Tego sie właśnie obawiałam...ehhh o macierzyństwie itd to nauki w szkole powinny być bo to wszystko jest mega skomplikowane
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1224 |
Raczkowanie
|
To nie jest duzo, tak w sam raz, sa zestawy po 2-3 tysiace i uwazam ze pieniadze wywalone w bloto. Ja dalam 1500 i ciesze sie, ze nie wiecej
![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Po miesiacu mala zdecydowala, ze jej gondola nie pasuje i jak sie przebudzala zaraz byl placz, fotelik samochodowy na stelarz zakladany to tez chyba do 9 kg i malej juz stopy wystaja, wiec dlugo nie posluzy. Zostaje tylko ta spacerowka, ktora np sprawdz sie na zakupy bo ma wielki kosz, ale juz na wyjazdy niebardzo, no i po roku to chyba dziecka tam nie wcisne, a mala ma dopiero 3 miesiace ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1225 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
ja kupilam taki wózek quinny speedi za "niebotyczną" kwotę 2300 w 2008 w komplecie z super fotelikiem maxi cosi cabrio i nie żałuje ani zlotówki ![]() wózek wart swojej ceny..fotelik najbezpieczniejszy w swojej klasie.. mala jeżdzi nim do dziś i nie zamienilabym na zaden inny.. co do wozenia 3 miesięcznego dziecka w parasolce albo foteliku samochodowym..hmnn..to moze jest wygodne ale dla matki bo napewno nie dla dziecka... nawet jesli maluch nie nazeka teraz ro zaplaci za to grubo np jego kręgoslup...za pare lat... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1226 |
Raczkowanie
|
Wiesz ja na ten swoj travel system nie narzekam, ale co poradze, ze moja mala ma takie a nie inne upodobania, nie chce w gondoli i juz, a wrzeszczacego dziecka w wozku trzymac na sile nie bede bo tak najzdrowiej
![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Moja corka jest na etapie, ze lezec juz za dlugo na wznak nie chce, a siedizec jeszcze sama przeciez tez nie potrafi i wykablecza mi sie non stop, bo juz chcialaby siadac. Stopuje ja, no ale nie przywiaze do materaca. Zeby kazde dziecko rozwijalo sie ksiazkowo, to nie byloby potrzebne to forum ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1227 |
Raczkowanie
|
Ja mam synka 2-letniego i najlepiej się sprawdziła w naszym przypadku inglesina max do której można było dokupić gondolę i był głęboki a teraz służy jako spacerówka, jesrt składana jak laska.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1228 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Violetta? ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1229 |
Raczkowanie
|
Jak by mi dziecko nie chcialo siadac to tez bym jeszcze w gondoli wozila
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też mam dwa jeden trzy w jednym i maclarena właśnie i to chyba taki optymalny układ żeby mieć czy pojechac wszędzie
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.