|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4382 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- ![]() ![]() Dzieci są słodkie (jak tak cichutko śpią ![]() A moja niunia upatrzyła sobie prawą stronę i tylko tam obraca główkę, lewa jakoś ją nie cieszy. Czy mam się martwić??? Jakoś ją ustawiać póki jest czas? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4383 |
Zadomowienie
|
moja córcia smoka już spróbowała w szpitalu i jej sie spodobał,my mamy aventa.jak już zaśnie to go wypluwa,często on nas uratuje od krzyków.
my kapiemy Małą po 21ej,potem jedzonko i kimonko ![]() położna dziś oglądała tą biała krostke w buzi małej i to nie jest pleśniawka,nawet jej dopatrzec nie mogła ![]() ale sobie pospałam,4razy tż odkładał niuńke do łóżeczka az w koncu ja poszłam do niej i razem na łózku pospałysmy,ja 2,5godz a ona jeszcze śpi,tylko zamiane z tż zrobiliśmy ![]() mam pytanie może ktoś wie tu cos na ten temat,otóz jestem zarejestrowana w urzedzie pracy i teraz należy mi sie urlop macierzyński,ale własciwie od dziś chce otworzyć działalnośc i chce zrezygnować i dostać kase na działalonośc i niższy zus płacic przez te 2lata,no i oni mi powiedzieli ze musze wykorzystać najpierw 14tyg urlopu macierz(najpierw sie nie znali i jak zadzwoniłam za pół godz to mi przeczytali przepis z kodeksu o urlopie,ale te przepisy obowiązauja pracownika a ja jestem bezrobotna),ale potem sie zaczełam zastanawiać co ich obchodzi mój urlop,za nic mi nie placa,nie mam składek ani stazu pracy. ![]() jakbyście coś wiedziały....może coś mój ksiegowy sie dowie na ten temat,zobaczymy |
![]() ![]() |
![]() |
#4384 |
Zadomowienie
|
W końcu mam chwilę, Maciek spał dziś przeciętnie pół godziny albo 40 minut, więc mogłam tylko sobie Was podczytywać od czasu do czasu
![]() Co do kąpieli to zazwyczaj staramy się, żeby to było ok. 18-19, ale nie budzimy go specjalnie, więc czasami jest troszkę wcześniej lub później. Co do dźwięków to też wydaje różne (nawet teraz) a to stęknie, a to chrząknie albo nieraz wydaje śmieszny dźwięk, który nazwałam pianiem koguta ![]() Może uda mi się jeszcze co nieco napisać, zanim Michał poprosi o usypianie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4385 |
Raczkowanie
|
jestem po wizycie, nie nastroiła mnie moja gin zbyt dobrze... jak mnie badała to stwierdziła że wg niej przynajmniej z tydzien sie przeterminuje ze ona w ogole nie moze sie dostac do szyjki i ze generalnie wszystko jeszcze bardzo wysoko
![]() nie ma jej w przyszłym tygodniu, ale kazała przyjść do położnej na kontrolę pulsu maluszka, zwolnienie wypisała mi do 21.02 i powiedziała że jak się nic nie będzie działo to mam 22.02 przyjść na wizyte i wtedy najwyzej mi da skierowanie do szpitala na KTG (termin wg niej mam na 18.02, ja sobie wyliczyłam na 15.02 i jest on dla mnie tym którego się trzymam) oczywiście żadnych badań już nie zleciła... chyba jednak pójdę dla własnego spokoju na dodatkową wizytę prywatnie albo nawet po tym 18.02 pojade na oddzial na KTG i powiem ze lekarka zalecila przyjechac zeby sprawdzic czy wszystko ok ale tak pomijając już wszytsko inne mój organizm mówi mi że chyba jednak urodzę bliżej terminu bo mimo że ona twierdzi że jestem zamknięta na 4 spusty to ja czuję że to już na dniach gooha - jesli chodzi o zwiazek Twojej siostry to niestety ale chyba to jest jeden z powszechniejszych problemow w takich relacjach - akceptacja (a raczej jej brak) ze strony rodziny, niestety obawiam się że żadne tłumaczenie nie pomoże - rodzice sami muszą dojrzeć do tego aby zaakceptować nowego partnera Twojej siostry i myślę że potrzebują na to czasu, ale tez powinni miec szanse go lepiej poznac - mysle ze nietolerancja wynika ze strachu przed nieznanym, przed tym co ludzie powiedza - dla nich to tez na pewno duze obciazenie wiec mimo ze ich poglady sa raniace to mimo wszystko wydaje mi sie ze nie mozna sie na nich obrazac ale tez nie ma sensu na sile przekonywac (chyba ze wszystko wynika z gleboko rasistowskich przekonan - wtedy syt. jest bardziej skomplikowana) kiedy moj TŻ mial pierwszy raz przyjechac do moich rodzicow w odwiedziny do domu (znali się już wcześniej, ale podobnie jak u Twojej siostry poznali go jako mojego znajomego a nie partnera) to byl dla nas wszystkich ogromny stres ale cala wizyta wypadla zadziwiajaco dobrze (poprosilam go aby zatrzymal sie w hotelu bo bardzo balam sie jak to wsyztsko wypadnie i uwazałam ze przy pierwszej wizycie w Pl tak bedzie lepiej dla wszystkich a do moich rodzicow przyjechalismy na niedzielny obiad i kawe i potem dzien pozniej juz bardziej spontanicznie tak po prostu) a teraz jest mile widzianym gosciem a moja mama bardzo sie przejmuje (ale tak pozytywnie) jego przyjazdem i z doswiadczen znajomych w podobnej sytuacji mimo poczatkowej niecheci czy wrecz agresywnej postawy najblizszych, kiedy wszyscy sie poznaja i przebywaja razem to relacje sie poprawiaja z reguly bardzo szybko jesli moge cos poradzic - wydaje mi sie ze rodzice sa wierzacy i chodza do kosciola wiec moze warto wykorzystac swieta, troche im na ambicje wiechac ze to takie chrzescijanskie bedzie i ze typowo polskie zeby ugościć TŻta siostry, być dla niego super miłym etc. |
![]() ![]() |
![]() |
#4386 |
Zakorzenienie
|
Mamaidy ja małemu dałam sylikonowy z aventa i bardzo mu się spodobał
![]() Kamyk co do karmienia mój mały nauczył się jeść w szpitalu co 2 godziny w dzień w nocy z 2, 3 razy. i tak mu zostało, że budzi się na karmienia sam... do 18 tak przeważnie- czasem zdarzy mu się dłuższe spanie ale ogólnie działa jak w zegarku. Teraz koło 21 sama go na śpiocha nakarmię albo sam się obudzi. Jak się pozbędziemy całkiem żóltaczki zaczne karmienia co 3 godziny jak przed szpitalem. wtedy jeśli mały będzie chciał wcześniej jeść dam herbatki, smoka. Mały miał znowu humory tym razem po kąpeili przy zabiegach pielęgnacyjnych:\ Myślałam, że wyjdę z siebie tak się darł. i to tak jest wczoraj przy przewijaniu taki był, dzisiaj za to spokojny przy przewijaniu to dał popalić wieczorem... |
![]() ![]() |
![]() |
#4387 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wg ciebie zadbana pielęgniark nie potrafi odebrać porodu ???? Łoooo matko!!! Muszę koleżanką przekazać aby do fryzjera i kosmetyczki przestały chodzić,bo to chyba źle o nich świadczy ![]() Nieeeeee,no zabiłaś mnie tą opinią/stwierdzeniem ![]() Ale chyba domyślam się o co mogłby Tobie chodzić ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4388 |
Zadomowienie
|
malinka nie sądzę, aby podawanie smoczka = odrzuceniu piersi, w końcu ze smoczka nie leci mleko
![]() azzis niezła bryka ![]() pantee ![]() celka bardzo mi się podobało to co napisałaś o zmianie życia po urodzeniu się dziecka. Zgadzam się z tym całkowicie ![]() majkela witaj po dłuższej przerwie ![]() Kamyku Maciekczasem ślini paluchy albo piąstkę (a czasami rękaw ![]() eudaimonia ![]() Kampoolka ![]() lila ![]() gosbaj leżaczka nie mam, ale na matę zaczęłam kłaść ok. 3 tygodnia. Na razie jest średnio zainteresowany, ale ja mam lżej, bo nie musze go nosić brzoskwinia u mnie dziś 4 tygodnie i też jeszcze nie mamy ustalonego rytmu dnia, bardzo różnie śpi np. wczoraj miał dzień śpiocha, a dziś spał zaledwie po pół godzinki, góra 4o min. xmila pewnie też już więcej bym się nie pokazała w tym szpitalu gooha rodzice nie będą mieli innego wyjścia jak przyzwyczaić się do nowego partnera Twojej siostry. Całe szczęście, że ona z nimi nie mieszka pysia ![]() Sensuel na wszelki wypadek już dziś składam serdeczne gratulacje z okazji 4 rocznicy ślubu ![]() ![]() ![]() aldii u mnie dziś wyjątkowo tak wstał, bo zazwyczaj pomiędzy 3 a 4 mamy dłuższą przerwę 1-1,5h, a tak to zazwyczaj zje cyca i śpi (na chyba że trzeba się przewinąć albo zmienić zasiusiane ciuchy, to wtedy trwa trochę dłużej). Zazwyczaj jak się budził na cyca ok. 6 to zaraz przysypiał. Mam nadzieję, że dziś to był wyjątek, bo ja w dzień nie śpię (najwyżej wieczorem szybciej padnę ![]() kalka nie wydaje mi się, żeby obracanie główki tylko w jedną stronę było powodem do zmartwienia, na razie chyba na to za wcześnie. Ale w razie czego możesz przy okazji podpytać pediatrę filka ![]() kamyil już wkrótce się okaże czy gin miała rację, może się nie sprawdzi to co mówiła o przeterminowaniu O rany wygląda na to, że mi się udało ![]() Zaraz pędzę do starszego A najgorsze jest to, że coś chciałam jeszcze napisać i zapomniałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4389 |
Zakorzenienie
|
Sensuel przeczytaj mojego posta jeszcze raz
![]() To co widziałam to nie była zadbana pielęgniarka tylko przerysowana a to juz roznica. |
![]() ![]() |
![]() |
#4390 |
Raczkowanie
|
Witam! Przeleciałam z grubsza co napisałyście, ale po wczorajszym i dzisiejszym dniu nie mam sił na odpisywanie. Widziałam jedynie śliczne dzieciaczki
![]() Jak wiecie byłam wczoraj na wizycie u gina. Rozwarcie już na 2 palce, ale jak wyszłam z gabinetu to miałam łzy w oczach. Bo badanie było takie bolesne, że myślałam, że coś zrobię lekarzowi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I jeszcze byłam dzisiaj na USG, płeć niepotwierdzona, bo babka nie mogła zobaczyć czy chłopczyk czy dziewczynka, ale dziecko waży 2950g/3000g. I jeszcze mnie nastraszyła, bo jestem w 39tc, a ona mi powiedziała, że wychodzi, że dziecko jest dwa tygodnie mniejsze/młodsze. Ale według mnie to dziecko ma prawidłową wagę, przynajmniej będzie mi lżej urodzić. Zresztą pierwsze dziecko mojej mamy miało 2900g, więc ja mam to po niej. Mam dość dzisiejszego dnia, jestem wykończona, głowa i zatoki mnie coś bolą. Modlę się, żebym tylko w nocy mogła spać, bo jak nie to się pochlastam ![]()
#4391 |
Wtajemniczenie
|
Ciacho rocznicowe już gotowe
![]() ![]()
#4392 |
Zakorzenienie
|
Addicted no ja niestety tez nie spie w dzien (nie umiem
![]() ![]() Mamy za soba pierwszy spacerek ![]() A to my : |
![]() ![]() |
![]() |
#4393 |
Zadomowienie
|
Kurcze dziewczyny mam takie poranione brodawki ze szok. W szpitalu jak walczylam z malym o laktacje to mi poranil bo sie denerwowal ze nic nie leci a poza tym nie umial chwycic mojej brodawki. Potem kupilismy nakladki i wreszcie zaczal maly jesc. Ale te poranione brodawki dalej bola, nawet jak maly ssiie przez nakladki. Smaruje to i mascia i mlekiem i wietrze. Jak mam dluzsze przerwy w karmieniu to jeszcze jest ok ale jak maly swiruje i czesciej w ciagu dnia je to bardziej boli. Nie wiem czy to normalne ze przez nakladki tez mnie boli.....mam nadzieje ze niedlugo sie zagoi bo inaczej to ja tak dlugo nie pociagne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4394 |
Zakorzenienie
|
Bedzie krotko....bo mamy jakiegoś trojana w kompie
![]() Mąż z programem antywizrusowym ....od godziny coś z nim robi ...muli jak 150 ![]() _________________ Widzę że równowaga w pisaniu postów teraz w znaczacej części po stronie mam rozpakowanych ![]() Kamyczku, addicted,Zebciu wy dla mnie jesteście mistrzynie w organizowaniu sobie czasu więc wielkie ![]() Reszta mam rozpakowanych również ![]() Zasłona nie zazdroszczę ....przygody ...ale moze trzeba było się zgodzić na ten szpital ![]() No nic trzymam kciuki ![]() Mi mówią że będzie wielki klocek ja już przestałam się przejmować ...Kuba też miał miec ponad 4500 a było prawie 4kg... Tak samo może być u Ciebie ...może być większe niż oszacowaął lekarz ![]() Spokojnie ![]() _________________________ ____ Kancia czytałam że mały miał przygodę "urazową " i jak dobrze już nic go teraz nie boli ???? Bidulek mam nadzieję że bardziej się wystraszyl niż nacierpiał... Buziaki dla niego i dzielnych rodziców, którzy musieli zachować zimną krew ![]() gosbaj mi bardzo pomagał w przerwach między karmieniem wietrzenie i maść bephanten...bez niej to nie miała bym szans...miałam do krwi poranione ;/ próbowałaś ta maścią ???? Sensuel, aldi nie chca mi się fotki pokazywać może to przez tego wirusa ;/ ...sorki nie skomentuje ... Sensuel za rocznicę ![]() ![]() Dobra idziemy na filmik z mężem ![]() Mąż gada do brzuszka, że już po odbiorze ...więc może wychodzić ![]() hihi Dobrej nocki lachony ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-02-10 o 20:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#4395 |
Zadomowienie
|
Pysiu mąż mi kupił maść MALTAN i narazie nia smaruje. No i wietrze też w ciągu dnia. Jak za kilka dni nic sie nie zmieni to kupie ten Bepanthen
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4396 |
Zakorzenienie
|
Już widzę fotki
Sensuel piękne ciacho ![]() ![]() ![]() ![]() wielkie ![]() aldii nono pieknie wyglądasz z wózeczkiem i niezły lachon wcale nie widać że dopiero co z brzuszkiem smigałaś ![]() gosbaj ....ja tej co mąż Ci kupił nie stosowałam ....ale wiem że Bephanten naprawdę mi pomagał z tego co wiem to chyba Zebci teżżżż Więc może warto spróbować ![]() ![]() MAlinko hop hop a Ty gdzie jesteś ????? Dobra spadammmmmmmmmmm Buziaki
#4397 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4398 |
Zakorzenienie
|
Gosbaj tez mialam poranione do krwi.Smarowalam bepanthenem i bardzo szybko byla poprawa (chyba 3 razy posmarowalam)
Pysiamn ![]() Sensuel ciacho ![]() ![]() Cos mi wizzu szwankuje.Wam tez ? Ach zapomnialam sie Wam pochwalic, ze juz sie mieszcze w swoje jeansy ![]() Edytowane przez aldii Czas edycji: 2010-02-10 o 21:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4399 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A trojan to jest upierdliwy,ale chyba nie groźny.Kiedyś też go mieliśmy,ale usunąć się dało spokonie.
![]() |
#4400 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Jako ginekolog, to kawał skur... I nie daj Boże, aby mi się trafił przy porodzie (ale raczej nie będę opisywała jego), ale jeśli chodzi o rodzinę to wydaje mi się, że jest między nimi OK. Tak naprawdę to myślę, że najważniejsze jest to, iż Twoja siostra dobrze się czuje w tym związku. A rodzice cóż, będą musieli jakoś się przyzwyczaić. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4401 |
Wtajemniczenie
|
Aldii....dziękuję bardzo również
![]() Mnie też wizaz szwankuje od dłuższego czasu coś ![]() fotka 1-2.wszystko gotowe dla naszego szkraba, jemu się nie spieszy ![]()
#4402 | |||
Zadomowienie
|
Super foteczka
![]() Cytat:
![]() Wygląda pysznie ![]() Cytat:
![]() ![]() Fajnie wyglądaliście na spacerze ![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Ja spadam już stąd ![]() Wogóle jakiegoś mam dzisiaj doła, nastrój do d... Nie wiem nawet z jakiego powodu ![]() W sumie powinnam być zadowolona, bo np mąż właśnie kończy malować pokój, a ja mam nastrój jakby tam nadal było pobojowisko ![]() ![]() Kolorowych snów Wam życzę ![]() Może jutro będzie lepiej ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4403 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i wszystkiego naj, naj, naj z okazji rocznicy ![]() Nie chcialy sie wczesniej fotki otworzyc, ale juz sa - pokoik sliczny ![]() Cytat:
![]() A pamięć masz rewelacyjną - zazdroszczę, bo ja w ciąży mam amnezję ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() U mnie już wszyscy gadają do brzucha, a dziecię nas nie słucha... ładnie się zaczyna ![]() Dobrej nocki ![]() Edytowane przez xmila Czas edycji: 2010-02-10 o 21:56 |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4404 |
Zakorzenienie
|
Hej mamuski
![]() ![]() ![]()
#4405 |
Zadomowienie
|
aldi zazdroszcze ci spacerku,ja czekam juz na ten dzien.juz sie zmiesciłas w spodnie?ja nie wiem kiedy to nastapi,narazie nie chudne a to pewnie dlatego ze wc odwiedzam raz na...tydzien,chyba bede musiala dr odwiedzic
gosbaj tez mialam problem z brodawkami,byly strupki i krew tez,ale przeszło szybko i baphanten pomógł,az zeby zaciskałam z bólu jak mała sie za cyca łapała. you you obyscie wyszli jutro ![]() mamusie karmiace czy wam tez powychodzily rozstepy na piersiach?bo mi okropne |
![]() ![]() |
![]() |
#4406 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Poza tym dodam,że ja przez całą pierwszą ciążę i jeszcze dłuuuuugo po porodzie miałam paznokcie dłuugie i dziecka nie uszkodziłam ani razu ![]() ![]() Ja rozumiem,że może ci się czyjś wygląd nie podobać,zwłaszcz jeżeli pełni służbę publiczną i zawsze możesz poprosić o zmianę pielęgniarki (no tak mi się wydaje,bo wiem że można było),tylko ciekawe jakbyś uargumentowła to....."bo wygląda jak ruska lala i ma 5cm paznokcie??". Ech.....szkoda gadać ![]()
![]() |
#4407 | ||
Zadomowienie
|
Zaslona
![]() ![]() A waga jest w porządku. Mój pierworodny miał 2770 g. Sensuel ciacho pierwsza klasa ![]() kącik dla malucha też ![]() aldii no niezła z Ciebie lasencja, a i chyba słonko świeciło ![]() ![]() gosbaj ja miałam mocno poranioną prawą brodawkę i też smarowałam bepanthenem, z tym że miałam mało okazji do wietrzenia (trochę głupio latać z gołym cycem przy prawie 6 latku). I tez bolało nawet jak karmiłam w osłonce, trochę mniej niz jak sie dosysał do samego cyca, ale jednak bolało. Udało mi się zaleczyć do 3 tygodnia i teraz jest wszystko ok. Cytat:
![]() kto wie, może Pysiolinka go posłucha i jutro wyskoczy ![]() kocurazab ![]() Cytat:
![]() youyou bardzo mocno ![]() ![]() ![]() ......................... ... Dziś 4 tydzień, więc zamieszczam zdjątko z mamą w wydaniu domowym ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4408 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No niestety ja też zaciskałam zęby z bólu, ale na szczęście już się wszystko zagoiło. Rozstępy to mam po 1 ciąży ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4409 |
Zakorzenienie
|
Pysia czy ja wiem:P ale dziękuję
![]() Dzisiaj z rzeczy jakie miałam zrobić większość olałam, bo mi się nie chciało... ale to wina kiepskiego nastroju... Aldii ale uśmiechnięta mamusia ![]() ![]() Addiced ależ pociecha Ci rośnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4410 |
Zadomowienie
|
Już jestem po wizycie.Nie dałam się ginowi tak twardo postawiłam na swoim ,że bez gadania umówił się ze mną na piątek na ten wymaz w szpitalu.
Po za tym narazie u mnie cisza. Żadnego rozwarcia nie ma. Jak nie urodzę przez najbliższe 2 tyg. to mam zgłosić się do szpitala na ktg. Zmykam spać jutro więcej ponadrabiam DOBRANOC
http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008050301801830.png http://www.suwaczek.pl/cache/2f1fe0a70f.png Mareczek 24 II 2010r Karolinka 23 VIII 2012 Edytowane przez gooha3 Czas edycji: 2010-02-16 o 09:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:24.