PM 2010 śluby relacjonują, w stan małżeński szczęśliwie wstępują! cz.14 - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-10, 19:30   #2371
wife_to_be
Raczkowanie

Dot.: PM 2010 śluby relacjonują, w stan małżeński szczęśliwie wstępują! cz.14

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Cześć Ostatnie nauki za nami Dzisiaj było z proboszczem - mega sympatyczny ksiądz

pm1408 prześliczna sukienka

woda sodowa mi w tym roku odpadł problem ze swetrami, bo teściowa mi zrobiła jeden na moją prośbę i cztery od siebie

a ja w pt pierwsze ciekawe jak pojdzie
potem jeszcze ta poradnia

ale masz fajna tesciowa, zazdrosze!
a jak w ogole wasze uklady z przyszlymi tesciami?...
wife_to_be jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 19:33   #2372
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wife_to_be Pokaż wiadomość

Ja będe miała fajnych teściów tylko czasami teściowa mnie z równowagi wyprowadzi ale mój stawia ją do pionu także spoko. Stara się jak może żeby się nie wtrącać ale jeszcze musi ćwiczyć .
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 19:45   #2373
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie ogolnie bardzo dobrze, ale ostatnio troche sie poprztykalam z tesciem
on: zaprowadzilabys to dziecko do fryzjera, bo ma wlosy jakos dziwnie obciete
ja: widzisz go raz na miesiac, wiec ty akurat nie masz nic do powiedzenia w sprawie jego fryzury
Jakos mi nerw ostatnio na nich puscil, po prostu wkurzam sie, ze nawet nas nie odwiedza, rozmawialam z TZ-em i jemu jest baaaardzo przykro, ze w sprawach slubnych nie zaoferowali zadnej pomocy...nie chodzi o kase, bo z kasa sie wyrobimy, ale o zwykla troske w stylu: czy potrzebujesz, zebysmy cos dla ciebie zrobili, za cos byli odpowiedzialni? TZ-owi jest na tyle smitno, ze nie chce im nawet skladac podziekowan na weselu, chce tylko dziekowac moim rodzicom, ktorzy bardzo nam pomogli, zarowno organizacyjnie, jak i finansowo. Zal mi go strasznie...

Edytowane przez woda sodowa
Czas edycji: 2010-02-10 o 19:46
woda sodowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 19:50   #2374
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez woda sodowa Pokaż wiadomość
ja: widzisz go raz na miesiac, wiec ty akurat nie masz nic do powiedzenia w sprawie jego fryzury
Jakos mi nerw ostatnio na nich puscil, po prostu wkurzam sie, ze nawet nas nie odwiedza, rozmawialam z TZ-em i jemu jest baaaardzo przykro, ze w sprawach slubnych nie zaoferowali zadnej pomocy...nie chodzi o kase, bo z kasa sie wyrobimy, ale o zwykla troske w stylu: czy potrzebujesz, zebysmy cos dla ciebie zrobili, za co byli odpowiedzialni? TZ-owi jest na tyle smitno, ze nie chce im nawet skladac podziekowan na weselu, chce tylko dziekowac moim rodzicom, ktorzy bardzo nam pomogli, zarowno organizacyjnie, jak i finansowo. Zal mi go strasznie...
U Nas w drugą strone. Chcą pomóc ale nie dajemy im bo jakbyśmy dali to wesele byłoby takie jak oni by chcieli także nawet finansowo nie pomagają jedynie tata załatwia produkty bo ma znajomości.
Stary 2010-02-10, 19:56   #2375
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Eeehh... No właśnie... z Teściową się będę musiała skontaktować Kurde TŻ nawet nie wie jak jego najbliższa ciotka ma na imię, bo wszyscy mówią na nią "Stenia" Podejrzewam, że Stefania, ale z tymi zdrobnieniami nigdy nic nie wiadomo, więc lepeij tez zapytam
Ja mam ciotkę "Stenię", ale ma na imię Stanisława.

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:

Ja mam cudowną teściową. Fajna z niej babka. W nic sie nie wtrąca, a mieszkamy z nią
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 19:56   #2376
wife_to_be
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Ja będe miała fajnych teściów tylko czasami teściowa mnie z równowagi wyprowadzi ale mój stawia ją do pionu także spoko. Stara się jak może żeby się nie wtrącać ale jeszcze musi ćwiczyć .
hihiihi niech ćwiczy:P

Cytat:
Jakos mi nerw ostatnio na nich puscil, po prostu wkurzam sie, ze nawet nas nie odwiedza, rozmawialam z TZ-em i jemu jest baaaardzo przykro, ze w sprawach slubnych nie zaoferowali zadnej pomocy...nie chodzi o kase, bo z kasa sie wyrobimy, ale o zwykla troske w stylu: czy potrzebujesz, zebysmy cos dla ciebie zrobili, za cos byli odpowiedzialni? TZ-owi jest na tyle smitno, ze nie chce im nawet skladac podziekowan na weselu, chce tylko dziekowac moim rodzicom, ktorzy bardzo nam pomogli, zarowno organizacyjnie, jak i finansowo. Zal mi go strasznie...
ojj przykra sytuacja... czasami ludzie tacy są ale moze z czasem sie to wszystko pouklada? nie wiem jak dlugo sie znacie wszyscy, ale zawsze mozna nad soba pracowac (to o tesciach ) bedzie good

u mnie niby wszystko ok, zadnych scysji ani nic, ale moze dlatego ze ja jakis dystans wyczuwam (bardziej w kontekscie tesciowej niz tescia), nie wiem czym to spowodowane i czy przypadkiem to nie moj wymysl albo moze ona po prostu taka jest

w kazdym razie zawsze troche mi zejdzie zanim sie przy nich zupelnie wyluzuje
Stary 2010-02-10, 20:14   #2377
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Ja mam ciotkę "Stenię", ale ma na imię Stanisława.
No i bądź tu człowieku mądry i wypisuj poprawnie zaproszenia

Edytowane przez Martoolka87
Czas edycji: 2010-02-10 o 20:17
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-10, 20:55   #2378
BlackAngel
Adwokat diabła

dobranoc!

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 21:26   #2379
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Przykra sprawa z rodzicami Twojego TZ..

Tak na dobrą sprawę, nasi rodzice też nie bardzo się interesują naszym ślubem (moja mama czasem o coś zapyta i jak ją poproszę, żeby ze mną pojechała coś załatwić to ok), ale ja jakoś tej pomocy nie oczekuję i wolę zająć się wszystkim sama ..
Ale rozumiem, że Twojemu TZ jest przykro..

Teściowa przynajmniej przy mnie nie porusza tematu wesela, i dobrze
Bo jak już jej się zdarzy coś powiedzieć, to walnie czymś takim, że mam ochotę na nią nawrzeszczeć ..
Ostatnio wypaliła (ale to już temat mniej związany z weselem, raczej z życiem małżeńskim) - że u niej to mężczyźni nigdy nie gotowali i nie robili prania i ona sobie tego nie wyobraża, żeby tak miało być....
A TZ powiedział, że ostatnio prał sobie robocza koszulę (mieszkamy razem) - a ona aż się zapowietrzyła jak to usłyszała ...że co??? że on sobie sam prał??? jak to???
Uwierzcie mi, myślałam że ją
To znaczy, że jak ja będę chora, albo w ciąży albo jeszcze coś to w domu będzie nie posprzątane, pranie nie będzie zrobione, i chyba umrę z głodu, bo w rodzinie teściowej mężczyźni tego nie robią??????

Szok!!!
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 21:41   #2380
Remmi
Rozeznanie

Cytat:

My nauki zaczynamy w niedziele akurat w walentynki ale i tak będziemy mieli skrócone, bo z tymi naukami nie wyrobimy się do naszego ślubu

Ja z teściami mam super. Mieszkam z nimi już ponad 2 lata

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Ja mam cudowną teściową. Fajna z niej babka. W nic sie nie wtrąca, a mieszkamy z nią
Moja teściowa to samo. Nie wtrąca się, a jak jej się coś wymknie to jej zaraz głupio. Ale tak poważnie to jak chce ze mną pogadać czy coś to bardzo delikatnie do tego podchodzi, żeby tylko mnie nie urazić. Ja z nią mam tak, że sama do niej schodzę na pogaduchy i się jej radzę. Wspiera mnie we wszystkim, nawet w "urabianiu" TŻ-ta.
Mogę rzec - że to idealna teściowa jak na razie
Stary 2010-02-10, 23:37   #2381
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Dzidzia zdrowa, wszystko jest w porzadku! Ma "az" 75mm
Suuuper! ale cudo
Cytat:
Napisane przez pm1408 Pokaż wiadomość
A ta sukienka jak Wam się widzi?
Ta jest śliczna! W porównaniu do tamtej to niebo a ziemia! teraz chyba sama widzisz! I nie przejmuj się, biały do wszystkiego pasuje. Kupisz TZtowi białą koszulę i będzie git!
Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
IAle pytam mu się jak się nazywa jego chrzestna, a on na to "Genia". Ja mówię "No ale Genowefa, czy Eugenia?". A on "nie wiem" A nazwisko - oczywiście też nie wiedział i powiedział, że Genowefa Pigwa I my zapraszamy na wesele kobietę, której nawet imienia dokładnie nie znamy

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
.
Ostatnio wypaliła (ale to już temat mniej związany z weselem, raczej z życiem małżeńskim) - że u niej to mężczyźni nigdy nie gotowali i nie robili prania i ona sobie tego nie wyobraża, żeby tak miało być....
A TZ powiedział, że ostatnio prał sobie robocza koszulę (mieszkamy razem) - a ona aż się zapowietrzyła jak to usłyszała ...że co??? że on sobie sam prał??? jak to???
To znaczy, że jak ja będę chora, albo w ciąży albo jeszcze coś to w domu będzie nie posprzątane, pranie nie będzie zrobione, i chyba umrę z głodu, bo w rodzinie teściowej mężczyźni tego nie robią??????

Szok!!!
Chyba mamusia będzie wtedy przychodziła i wyręczała synka!

Moi teściowie są bardzo w porządku i luzaccy, co do wesela, to mówią, że może im się czasem podobać coś innego, ale to nasze wesele i będzie tak jak my chcemy, oni nam kupią czy załatwią co chcemy. Większe zastrzeżenia mam do babci TZta, która też z nimi mieszka i czasem niby żartem ale potrafi dogryźć.
Moja teściowa to zlota kobieta, mogę z nią pogadać i pośmiać się, ale fakt, trochę rozpieściła synalków- ściela im łóżka, sprząta, pierze, babcia gotuje, no i wstaje o 6 rano, żeby wszystkim mężczyznom w domu podać śniadanko... Dobrze, że mój TŻ sam czasem chce coś ugotować, w domu nie sprząta, bo zanim pomyśli to już jest posprzątane, ale np w naszym budynku gospodarczym(mamy tam pokój+kuchnia w 1) przeszkadza mu najmniejszy bałagan i bierze się za sprzątanie.
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 06:19   #2382
ultraradiola
Wtajemniczenie

pierwsza

CZEŚĆ

Cytat:
Gratulacje piękne uczucie zobaczyć swoją kruszynkę

Cytat:
Super podoba mi się bardzo

oh a ja mam jakiego dołka coś od paru dni z TZ nie możemy się dogadać wiem ze to związane z jego nową pracą dopiero się klimatyzuje ale czy musi ten stres na mnie rozładowywać bardzo smutno mi z tego powodu Mam nadzieje że w walentynki się rozluźni i będzie pięknie Bierzemy saneczki z znajomymi i będziemy szaleć tym bardziej że w górach ma spaść 20-30 cm świeżego puchu a wieczorkiem pójdziemy sobie na piwko z znajomymi a potem sami wineczko w pokoiku Mam nadzieję ze bedzie tak jak planuję

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

Edytowane przez ultraradiola
Czas edycji: 2010-02-11 o 06:50
ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 07:42   #2383
Ellin_ak
Rozeznanie

Witajcie z rana dziewczyny!
Ja wczoraj miałam spotkanie w sali z przedstawicielem firmy cateringowej i oglądaliśmy o obgadaliśmy co i jak. Załatwiłam tez formalności związane z samą salą więc super. Muszę się zabrać za szukanie odpowiednich misek na świeczki, wazonów i przygotować schemat rozstawienia gości na stołach i zaznaczyć gdzie catering ma poukładać wizytówki.
Niestety najgorsze ze w tym miesiącu zapłaciliśmy już zaliczkę za obrączki, za miesiąc(czyli na kolejną wypłatę ) czeka nas opłata za całość obrączek. A okazało się że już musimy zapłacić 1/3 za catering... a moglibyśmy to zrobić dopiero na kolejną wypłatę. Ale coś wymyślimy
Ellin_ak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 07:45   #2384
83mika
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
oh a ja mam jakiego dołka coś od paru dni z TZ nie możemy się dogadać wiem ze to związane z jego nową pracą dopiero się klimatyzuje ale czy musi ten stres na mnie rozładowywać bardzo smutno mi z tego powodu Mam nadzieje że w walentynki się rozluźni i będzie pięknie Bierzemy saneczki z znajomymi i będziemy szaleć tym bardziej że w górach ma spaść 20-30 cm świeżego puchu a wieczorkiem pójdziemy sobie na piwko z znajomymi a potem sami wineczko w pokoiku Mam nadzieję ze bedzie tak jak planuję
Przejdzie muMój TŻ też ma czasami takie humorki, wraca z pracy zły "na cały świat" a na mnie sie to odbija, ale przeważnie wieczorkiem jak już naprawdę przesadzi to mnie przytuli i jet ok
83mika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 08:19   #2385
BlackAngel
Adwokat diabła

dzień dobry..
omg śnieg! chce wiosnę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-11, 08:22   #2386
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
Suuuper! ale cudo
Cytat:

Gratulacje piękne uczucie zobaczyć swoją kruszynkę

Super podoba mi się bardzo

Dzieki

Diola nie martw sie, na pewno mu zaraz przejdzie, zwlaszcza ze idzie weekend
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Przykra sprawa z rodzicami Twojego TZ..

Tak na dobrą sprawę, nasi rodzice też nie bardzo się interesują naszym ślubem (moja mama czasem o coś zapyta i jak ją poproszę, żeby ze mną pojechała coś załatwić to ok), ale ja jakoś tej pomocy nie oczekuję i wolę zająć się wszystkim sama ..
Ale rozumiem, że Twojemu TZ jest przykro..

Teściowa przynajmniej przy mnie nie porusza tematu wesela, i dobrze
Bo jak już jej się zdarzy coś powiedzieć, to walnie czymś takim, że mam ochotę na nią nawrzeszczeć ..

Szok!!!
Naprawde szok! Moja tesciowa w ogole taka nie jest, wrecz przeciwnie, TŻa czesto goni do roboty u siebie w domu Ale powiem Wam ze mam koleznki ktore ostatnio sie strasznie zdziwily jak powiedzialam ze gora 2 razy cos uprasowalam TŻowi (mieszkamy razem prawie 2 lata) Zupelnie tego nie rozumiem, nie wyobrazam sobie takiego zwiazku w ktorym wszystko musze robic ja

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 08:30   #2387
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki

Diola nie martw sie, na pewno mu zaraz przejdzie, zwlaszcza ze idzie weekend

Naprawde szok! Moja tesciowa w ogole taka nie jest, wrecz przeciwnie, TŻa czesto goni do roboty u siebie w domu Ale powiem Wam ze mam koleznki ktore ostatnio sie strasznie zdziwily jak powiedzialam ze gora 2 razy cos uprasowalam TŻowi (mieszkamy razem prawie 2 lata) Zupelnie tego nie rozumiem, nie wyobrazam sobie takiego zwiazku w ktorym wszystko musze robic ja
Mieszkamy rok ale wole prasować bo żelazko w rękach mojego to niebezpieczna sprawa ale za to on stara się myć naczynia bo ja nie lubie i odkurzać także każdy rbi co lubi .
Stary 2010-02-11, 08:30   #2388
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sjoanna Pokaż wiadomość
Oglądam stronkę ze ślubnymi paznokciami i tak się zastanawiam nad zrobieniem żelowych paznokci bo moje nie są najpiękniejsze.
Ale nie lubię długich i kwadratowych. Można zrobić takie bardziej "normalne" ?
http://www.wedding.w8w.pl/ŚLUBNY%20M...E/index.html#0

A wy planujecie coś takiego ? Ja nie wiem, szczególnie że nigdy nic takiego nie robiłam.
Można, jak najbardziej
Cytat:
Niech rośnie zdrowo
Cytat:
To przede wszystkim Tobie ma się widzieć, a nie nieznanym Ci dziewczynom z neta
Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Cześć Ostatnie nauki za nami Dzisiaj było z proboszczem - mega sympatyczny ksiądz [.....]
kolejna sprawa z głowy

Ellin_ak nie za wcześnie trochę na catering i winietki?
Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
dzień dobry..
omg śnieg! chce wiosnę
u mnie też
Stary 2010-02-11, 08:35   #2389
wife_to_be
Raczkowanie

witajcie

widze ze wiekszosci z tesciami sie dobrze uklada... goood
ja coś zmięta jestem, ehhhh

dzisiaj chyba tż przyjeżdża do mnie, jupiii

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-11, 08:36   #2390
Remmi
Rozeznanie

Heejkaa

Ale pada ten śnieg, ja chcę już wiosnę!

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Mieszkamy rok ale wole prasować bo żelazko w rękach mojego to niebezpieczna sprawa ale za to on stara się myć naczynia bo ja nie lubie i odkurzać także każdy rbi co lubi .
Hehehe, to tak jak u mnie
na szczęście zmywarka jest, więc nie musi "tyyleee" zmywać

No dobrze, muszę się zebrać i pójść z tym pieskiem na spacer w taką śnieżycę.. ale tak mi się nie chce..bleeeeeee
(Ale od razu ruszę tyłek po pączki)
Stary 2010-02-11, 08:39   #2391
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
no my mamy podonie z moim ojcem, ale cóż zrobisz

w ogóle witam serdecznie
jestem niewyspana śnieg sypie, ogólnie okropność

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
ta super, delikatna, powabna klasyczna
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 08:43   #2392
ultraradiola
Wtajemniczenie

dzięki dziewczyny za pocieszenie mam nadzieję ze TŻ-kowi szybko minie

o nie pada i pada i ma tak być cały dzień

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 08:51   #2393
Martoolka87
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
oh a ja mam jakiego dołka coś od paru dni z TZ nie możemy się dogadać wiem ze to związane z jego nową pracą dopiero się klimatyzuje ale czy musi ten stres na mnie rozładowywać
Oj mój TŻcik jak miał stresa w pracy to też się wszystko odbijało na mnie, bo byłam zawsze pod ręką Będzie dobrze, tylko musi się zaklimatyzować w tej pracy
My za to wczoraj się pokłóciliśmy o tą durną dekorację Ja się cały dzień tego naszukałam, a TŻ mi coś przerwał w połowie zdania jak mu opowiadałam, bo chciał skomentować, ja się wkurzyłam i mu powiedziałam, że ma mi nie przerywać, a ten zaraz, że ja podnoszę na niego głos i jak dalej mu opowiadałam to już mnie nie chciał słuchać. Aż mi się tego wesela odechciało. Noa le na szczęście nie umiemy się na siebie za długo gniewać, więc sobie wszytsko wyjaśniliśmy i jest ok

Cytat:
Napisane przez Remmi Pokaż wiadomość
na szczęście zmywarka jest, więc nie musi "tyyleee" zmywać
Oj tak... zmywarka to jest to Szkoda, że się sama nie napełnia i nie opróżnia
Stary 2010-02-11, 08:52   #2394
BlackAngel
Adwokat diabła

jedzie do mnie 200 pączków
ale nie martwcie się! ja ich sama nie zjem

Stary 2010-02-11, 08:55   #2395
Ellin_ak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Ellin_ak nie za wcześnie trochę na catering i winietki?
Umowa z cateringiem już musi być podpisana. Sporo wcześniej trzeba przecież coś takiego zabukować. Jeśli chodzi o winietki to nie chodzi o drukowanie ale o rozplanowanie powoli miejsc przy stołach. Mogę już się namyślać kto może siedzieć obok kogo żeby się czuł ok. Szczególnie ze stoły są po 10 osób więc ważne by były dobrze dobrane zespoły Ostateczną liczbę gości musimy podać na początku lipca. Wiec jak rozdamy zaproszenia marzec-kwiecień, to będzie czas do połowy czerwca i wtedy ostatecznie zrobię rozstawienie i będę mogła wydrukować winietki i z planem dać cateringowi
Ellin_ak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 08:56   #2396
Ahsa
Raczkowanie

cześć dziewczynki ;p U mnie też pada i pada więc po pączki nie pójdę i moja dieta nie będzie zagrożona Widzę że u Was z TŻ i teściami jak u mnie.
1. Ostatnio uzgodniłyśmy z mamą, że zrobimy mniejsze wesele na 120 osób, powiedziałam o tym P. a on że absolutnie, bo nie będzie rezygnował ze swoich gości itd. Najwyżej dopłaci. Ok. Ale dlaczego nie może ulegnąć mi i zrobić mniejsze wesele tylko musi się pokazać ile on może (bo ja tak to odebrałam).
2. wyskoczył że on chce dzidziusia i w ogóle żebym w tym czasie i pracowała i zajmowała się dzieckiem i pracami domowymi . Więc mu mówię że czasem nie ma się kiedy w tyłek podrapać, że śniadanie jem w południe jak mamusia dzidzi przyjdzie bo wcześniej nie ma kiedy bo np marudzi (opiekuję się córą siostry), a on tego nie rozumie.
Ahsa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 08:56   #2397
obca7
Wtajemniczenie

Cześć

Cytat:
no liczymy na to, ze się podzielisz z nami
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 09:00   #2398
lain
Zakorzenienie

Czesc i czolem ale naprodukowlyscie przelecialam tak z grubsza

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
Lain gratulacje będziesz ciociunią
dziekuje

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
Nawet moja krawcowa to mówiła. Jak szyje np. matkom weselnym stroje to widzi różnice między tymi miastowymia tymi ze wsi. Np. miastowe to spodnie często chcą szyć do kostiumu, a te ze wsi powiedzą, ze matce weselnej nie wypada mieć spodni. . No ale nie ejst to regułą tylko takie spostrzeżenia z naszej okolicy
ja nie wiem czy to kwestia pochodzenia z miasta czy ze wsi, ale dla mnie szokiem jest, ze niektorzy na wesela stroja sie wrecz w suknie balowe
ja tam wrzucam na siebie zawsze jakas sukienke koktalowa do kolan i jest git w tym roku z reszta spokojnie moglabym isc na wszystkie wesela w jednej kreacji, bo idziemy do 3 roznych par znajomych, na wesela na ktorych bedzie kompletnie rozne towarzystwo

Cytat:

gratulacje ale fajnie musi byc zobaczyc co tam w Tobie siedzi i ze to zyje
siostra TZa wczoraj wlasnie byla na pierwszym USG i jej fasolek czy tez fasolka ma 45mm no i nie urodzi nam na weselu, bo ma termin poczatkiem wrzesnia

Cytat:
u mnie rewelacyjnie szczegolnie doceniam to jak czytam czasem historie innych PMek o swoich tesciowych. bo u mnie nie ma zadnych klotni, sprzeczek, niedomowien, wbijania sobie szpil, wsciubiania nosa w nie swoje sprawy. mam bardzo taktownych i milych tesciow a jak jest jakas bardziej drazliwa sprawa do zalatwienia (typu wywalenie mebloscianki z mieszkania babci, gdzie bedziemy od sierpnia mieszkac ) to TZ to zalatwia
z reszta tesciowie sa mi chyba nawet troche wdzieczni, ze po czesci przejelam ich obowiazki 'wychowania' TZa w momencie kiedy oni sobie przestawali z tym radzic (TZ w okresie nastoletnim nie byl zbyt 'grzecznym' chlopcem ) mysle, ze w ich przekonaniu TZ wyrosl na takiego fajnego czlowieka po czesci dzieki mnie wiec mamy ich pelne blogoslawienstwo

Cytat:
Ale powiem Wam ze mam koleznki ktore ostatnio sie strasznie zdziwily jak powiedzialam ze gora 2 razy cos uprasowalam TŻowi (mieszkamy razem prawie 2 lata) Zupelnie tego nie rozumiem, nie wyobrazam sobie takiego zwiazku w ktorym wszystko musze robic ja
oj to ja bede czesto miala przyjemnosc prasowac ale to wynika z naszego podzialu obowiazkow ze wzgledu na to co jest dla kogo mniejszym zlem wiec TZ bedzie np. w zamian za to odkurzal

Cytat:
Napisane przez Ellin_ak Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o winietki to nie chodzi o drukowanie ale o rozplanowanie powoli miejsc przy stołach. Mogę już się namyślać kto może siedzieć obok kogo żeby się czuł ok. Szczególnie ze stoły są po 10 osób więc ważne by były dobrze dobrane zespoły
ja wlasnie wczoraj z dziewczynami rozmawialam gdzie chca siedziec i juz mam rozplanowane dwa konce stolu - znaczy sie kogo przy kim nie sadzac, a sadzac jak najdalej od siebie

ale wczoraj z dziewczynami poszalylysmy przedsmak panienskiego (ktory tak a propos zaczal miec rece i nogi, bo juz ustalilysmy czas i konkretne miejsce teraz trzeba polowac na tanie biilety )
ide robic jajecznice na moj skacowany zoladek
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 09:03   #2399
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ellin_ak Pokaż wiadomość
Umowa z cateringiem już musi być podpisana. Sporo wcześniej trzeba przecież coś takiego zabukować. Jeśli chodzi o winietki to nie chodzi o drukowanie ale o rozplanowanie powoli miejsc przy stołach. Mogę już się namyślać kto może siedzieć obok kogo żeby się czuł ok. Szczególnie ze stoły są po 10 osób więc ważne by były dobrze dobrane zespoły Ostateczną liczbę gości musimy podać na początku lipca. Wiec jak rozdamy zaproszenia marzec-kwiecień, to będzie czas do połowy czerwca i wtedy ostatecznie zrobię rozstawienie i będę mogła wydrukować winietki i z planem dać cateringowi
a... Wy dopiero ich zaklepujecie to co innego
Cytat:
Napisane przez Ahsa Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki ;p U mnie też pada i pada więc po pączki nie pójdę i moja dieta nie będzie zagrożona Widzę że u Was z TŻ i teściami jak u mnie.
1. Ostatnio uzgodniłyśmy z mamą, że zrobimy mniejsze wesele na 120 osób, powiedziałam o tym P. a on że absolutnie, bo nie będzie rezygnował ze swoich gości itd. Najwyżej dopłaci. Ok. Ale dlaczego nie może ulegnąć mi i zrobić mniejsze wesele tylko musi się pokazać ile on może (bo ja tak to odebrałam).
2. wyskoczył że on chce dzidziusia i w ogóle żebym w tym czasie i pracowała i zajmowała się dzieckiem i pracami domowymi . Więc mu mówię że czasem nie ma się kiedy w tyłek podrapać, że śniadanie jem w południe jak mamusia dzidzi przyjdzie bo wcześniej nie ma kiedy bo np marudzi (opiekuję się córą siostry), a on tego nie rozumie.
a On co bedzie robił? On ma tylko spłodzić i jego rola się kończy? Szowinizmem mi zaleciało ;/

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2010-02-11 o 09:04
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 09:07   #2400
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Mi TŻcik właśnie wiezie pączusie

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Ahsa Pokaż wiadomość
wyskoczył że on chce dzidziusia i w ogóle żebym w tym czasie i pracowała i zajmowała się dzieckiem i pracami domowymi . Więc mu mówię że czasem nie ma się kiedy w tyłek podrapać, że śniadanie jem w południe jak mamusia dzidzi przyjdzie bo wcześniej nie ma kiedy bo np marudzi (opiekuję się córą siostry), a on tego nie rozumie.
Myślałam, że to pokolenie facetów obsługiwanych przez kobiety, które muszą zająć się wszystkim, już wymarło A tu jednak... Powinnaś z nim poważnie porozmawiać. Ja bym się na pewno nie zdecydowała zbyt szybko na dziecko, gdyby mój TŻ miał takie podejście
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości