|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 |
Przyczajenie
|
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów- część IV
witam. ;*
mam takie dość głupie pytanie, ale sama sobie odpowiedzieć nie umiem.. moje włosy mają długość do ramion, dbam o nie. W miarę możliwości nie prostuje itp, a i łykam takie tabletki, oraz wapń i magnez. zamieszcze zdjęcie z neta: ![]() to takiej długości mam włosy, jak na tych zdjęciach. jednak moim marzeniem są długie włosy, takie jak na tym zdjęciu: ![]() więc moje pytanie brzmi ile czasu mam czekać, żeby mieć takie włosy jak na tym zdjęciu ? odpowiedzcie mi bo, już sama nie wiem. mi się wydaje, że włosy stoją mi w miejscu. jednak osoby z którymi, żadko się widzę mówią, że urosły mi włosy.. sama nie umiem obiektywnie tego ocenić. |
![]() ![]() |
![]() |
#662 |
Zakorzenienie
|
A skąd mamy wiedzieć?
![]() Każdemu włosy rosną inaczej. Średnio jest to 1cm-2cm miesięcznie. Więc sprawdź ile Tobie włosy rosną na miesiąc, potem zmierz ile Ci brakuje do wymarzonej długości, policz i będziesz wiedzieć ![]() Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy Czas edycji: 2010-02-07 o 10:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Przyczajenie
|
2 lata co najmniej tak mi się wydaje.
![]() ______________ moje życie sen wariatki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#664 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
myślę że na oko z rok. trzeba liczyc na oko, bo nie jesteś w stanie przewidzie ilości wizyt u fryzjera oraz tego ile ci fryzjer zetnie. moim zdaniem co najmniej rok, ale więcej niż 2 lata na pewno nie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Przyczajenie
|
no nie wiem ja tu licze okolo 20 cm, a normalnie wlosy na rok rosna 12cm nie liczac wizyt u fryzjera.
_________________ moje życie sen wariatki. |
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Zakorzenienie
|
Chyba machoń, ale nie jestem pewna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#668 |
Raczkowanie
|
prześledziłam wasze wcześniejsze wątki i mam pytanie który wax jest lepszy l'botica czy henne transparent
mam przetłuszczające sie włosy i do tego farbowane a słyszałam że po hennie nie można farbować włosów;/ juz nie wiem co mam zrobić ;( |
![]() ![]() |
![]() |
#669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdecydowanie lepszy jest (wg mnie, ale z tego co widzę, inne dziewczyny myślą podobnie) zagraniczny WAX. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Zakorzenienie
|
Zagraniczny WAX jest bardziej na porost nowych włosów i daje sie go na skalp a l'botica stosuje się na długość żeby je zregenerować.
|
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
BAN stały
|
a tej galaretki ile jecie?wiecie, nie chce przesadzic z zelatyna, bo to tez niekoniecznie dobre;p cala galaretke dzielicie na cztery, trzy porcje czy ile;d?
|
![]() ![]() |
![]() |
#672 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#673 |
BAN stały
|
dziewczyny 13 .02 .2010 minie miesiąc od "akcji zapuszczanie"
Stosuję 2 razy w tygodniu wax na skalp (30 minut i podgrzewam suszarką ) zużyłam do tej pory tylko jedne opakowanie ampułek Radical (przez pierwsze dwa tygodnie -bo potem bylam chora i musialam czesto wychodzic z domu czyli 15 ampułek ) .Dzisiaj zaczełam nowe opakowanie Mam pytanie jak długo tzn .ile opakowań można stosować radicalu?? (bo chciałabym przez 4 miesiące) na końcówki wcieram vatikę zamiennie z oliwą z oliwek . Zamierzam kupić ha- pantoten bo revalid na mnie nie działa i źle się po nim czuję . Uwaga Uwaga a najważniejsza informacja jest to ze w ciągu miesiąca urosły mi włosy 2 cm a w niektórych miejscach nawet 2,5cm ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#674 |
Raczkowanie
|
chciałam sie poradzić
![]() ach wiec tak swoje włosy myję szmponem joanna czarna rzepa pożniej spryskuje odżywką gliss kur jedwab i robię maseczki z miodu oraz płukam pokrzywą do tego dodatkowo łykam vitapil tran i pije pokrzywę mam zamiar jeszcze kupić ten wax co polecacie zagraniczny tylko nie wiem czy to ten o którym myśle (henna) jak myślicie czy to nie jest za dużo??
#675 |
Przyczajenie
|
witam;]
z własnego doświadczenia mogę powiedzieć wam że wszystkie kosmetyki do włosów marki Radical są doskonałe, zawierają wyłącznie naturalne składniki dlatego są bardzo łagodne dla włosów i skóry głowy przez co minimalizują wypadanie włosów i pobudzają cebulki włosów do wzrostu. ja stosuje szampon + odzywke + mgiełke radical po każdym myciu i efekty są powalające, włosy są mega odżywione i błyszczące, poza tym włosy pachną niesamowicie świeżo i na długoo. także polecam wszystkim dziewczyną marzącym o zdrowych włosach ;] |
![]() ![]() |
![]() |
#676 |
Rozeznanie
|
Właśnie dopijam swój kubek skrzypokrzywy. to już miesiąc, jak ją pije
![]() Do tego kończy mi się seboradin(też miesiąc używałam) i teraz duży dylemat mam.. ![]() Takie mam teraz włosy( zrobiłam wyjątek i wyprostowałam, nie pamiętam co to była za okazja;P, ale teraz wiem że prostownica to najgorszy wróg w zapuszczaniu włosów) A chcialabym mieć długie, tak do końca drugiego zdjęcia;D Załącznik 2859047
![]() |
#677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#678 |
BAN stały
|
dziewczyny ja jakis czas temu farbowalam wlosy na ciemny braz i niestety mi zbledł i nie pokrywa sie z odrostami więc jestem zmuszona pofarbowac mysle ze po raz ostatni.. bo ta farba nie jasnieje ,ale czy to bardzo zniszczy i opozni wzrost włosów?
|
![]() ![]() |
![]() |
#679 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja obecnie używam kilku masek, odżywek, olejków i szamponów - stan moich włosów znacznie się poprawił ![]() Cytat:
![]() poza tym - odpowiednia pielęgnacja i nawilżanie sprawią , że nawet farbowane włosy będą dobrze wyglądać. znam włosomaniaczkę, która ma mega długie, gęste i farbowane na czarno mohery ![]() ![]() eh.. kusicie Radicalem, kusicie... a ja kasy nie mam ![]()
![]() |
#680 | |
Zakorzenienie
|
Tak, ten henna
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#681 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#682 |
Zakorzenienie
|
szkoda , że ten revalid do najtańszych nie należy
![]()
#683 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#684 |
Zakorzenienie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;1711124 1]revelid w tabletkach?a przez ile miesiecy uzywalas?[/QUOTE]
ja stosowałam Revalid przez 3 miesiące i muszę przyznać,że efekty były ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#685 |
Zakorzenienie
|
tzn jaki przyrost?
![]()
#686 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stosuje ampułki Radical, Henna Wax, pije skrzyp z pokrzywą oraz łykam drożdże i widze efekty więc narazie się wstrzymałam z kupnem. Może na wiosnę jak będzie łatwiej myć codziennie włosy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#688 |
Rozeznanie
|
Kupiłam ampułki Radical! a co! ;p
W drodze do domu obawiałam się , że 1 ampułka mi nie starczy na raz, a okazało się że wykorzystałam tylko 1/3, czy to normalne? NO więcej na siłę nie chciałam wlewać.
![]() |
#689 |
Przyczajenie
|
a ja dziisaj wchodze do łazienki a tu jakiś szampon i balsam. Oczywiscie czytam co to jest, a tam pisze ze wzmacnia cebulki jest znaczy przyrost włosów dzieki kofeinie( firma Schauma) waro sprobowac gdyz jesna samym srodku buteleczk pisze AKTYWATOR Wlosow i dla wlosow cienkich i wypadajacyh.
Mam nadzieje, że za miesiac bede moglam wam zdac pozytywna opinie ![]() Prodkuty kupione w Lidlu razem 10 zł. ![]() ![]() __________________ moje życie sen wariatki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#690 |
BAN stały
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;1711124 1]revelid w tabletkach?a przez ile miesiecy uzywalas?[/QUOTE]
bralam niestetematycznie ,przepraszam zrobilam literowke ,najprawdopodbniej moj przyrost zawdzieczam ampulkoma radicalu ,dzisiaj wlasnie kupiłam Ha-pantoten optimum a tabletkach ![]() ![]() No i kupiłam też farbe ale poczekam jeszcze z 2-3 tygodnie z farbowaniem ![]() Możecie looknąć na skład i powiedzieć czy dobry? ![]() http://www.hapantoten.pl/ha_pantoten_optimum Edytowane przez limetka87 Czas edycji: 2010-02-11 o 18:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.