|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III
Cytat:
obwodem 32/70 się udusisz - ja mam pod biustem 80/82 i czasem ciasno mi nawet w 75 i nie musisz szyć na miarę ![]() w Krakowie jest kilka dobrych sklepów stacjonarnych (w centrum są na Długiej i Dietla na pewno, może jeszcze jakiś o którym nie wiem) i tradycyjnie allegro lub ebay.uk - ale najlepiej pierwszy stanik kupić stacjonarnie, mając już większe obeznanie tematu można polować przez neta |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4322 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie Wizażanki
![]() Jestem tu co prawda nowa ale już zdążyłam sporo poczytać o odpowiednich rozmiarch staników i teraz mam nadzieję, że to mi trochę pomoże... ![]() ![]() ![]() Niestety matka natura się nie popisała i biust jest moim kompleksem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4323 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z bra fittera wychodzi dla Ciebie taki rozmiar brytyjski: 65F W ogóle w tym 70C poza za luźnym obwodem nie czujesz, że miseczka jest za mała? 70C nosiłam wcześniej, przed uświadomieniem, na 87cm w biuście... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4324 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A czy ten rozmiar brytyjski jest taki sam jak polski? Bo mnie taki najbardziej interesuje. P.S. Dziękuję za odpowiedź! ![]()
![]() |
#4325 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4326 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny chodzi mi po glowie od jakiegos czesu zakup stanika Wonderbra Ultimate Strapless i w Pl nosze 65 e/f zalezy od rodzaju miski, mam bardzo pelny i okragly biust. Moje wymiary to 66 pod biustem i 88 w biuscie
![]() Slyszalam ze te staniki sa bardzo scisle. Nie wiem za jaki rozmiar mam sie zabierac i czy jest sens wydawac na niego 150 zl? Wart jest swojej ceny? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4327 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [ Raz kozie śmierć. Nastawiam się tak czy siak na porażkę, najwyżej będę póbowała sprzedać na all ![]()
![]() Hula Hop 440/5000 minut ![]() Edytowane przez 19agusia91 Czas edycji: 2010-02-10 o 14:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4328 | |
Raczkowanie
|
niecale 80
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4329 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Po zamówieniu paru modeli 65 na moje 73 pod biustem, którymi mogłam się obwinąć 2 razy podziękowałam całkiem tej firmie i szczerze mówiąc pierwszy raz słysze coś na temat poprawienia obwodów u nich... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4330 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z Twoich wymiarów celowałabym jednak w 65tki, spróbuj może okolice brytyjskiego 65FF/30FF, polskie 65H? Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
Różne są biusty, różna jest ściśliwość - niektórzy potrzebują większego zaniżenia inni mniejszego, zależy też od modelu. Na 82 pod biustem sporo 70tek powinno być dobrych. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4331 |
Zakorzenienie
|
http://www.dopasowana.pl/-cterms-pol-27.html
Kto idzie oglądać half-cupy? ![]()
![]() |
#4332 |
Raczkowanie
|
Napisane przez Aivilo
Mój obwód pod biustem to 82cm (luźno 85, bardzo mocno ściśnięte - 80), w biuście mam 97cm Napisane przez *kasienka* nie koniecznie. Nie można każdego porównywać do siebie. Różne są biusty, różna jest ściśliwość - niektórzy potrzebują większego zaniżenia inni mniejszego, zależy też od modelu. Na 82 pod biustem sporo 70tek powinno być dobrych. tia, jasne - tak samo fachowo w swoim sklepie doradzasz jak tu? w obwodzie 70 potrzebna będzie miska 32F czyli polska 70H, raczej niedostępna w byle bieliźniaku, a jak już to niezbyt tanio - co automatycznie skazuje na niezły drenaż portfela na dzień dobry z niewiadomym przecież rezultatem końcowym tak się składa, że na ebayu w 34DD lub 34E można zaopatrzyć się b. tanio i uważam, że od tego obwodu Aivilo może spokojnie zacząć poszukiwania idealnego stanika - mówię o brytyjczykach w tym obwodzie, bowiem staniki polskie faktycznie mogą być za luźne już nie mówiąc jaką męczarnię może przeżyć na początku, nie będąc przyzwyczajona do takiego ucisku mostka i obwodu - i uważam, że drogę od obwodu wyższego do niższego powinna odbyć w miarę potrzeb, a nie zostać w niego wciśnięta - i wiem co mówię, bo sama odbyłam drogę odwrotną - z zalecanej na ten wymiar pod biustem przez *kasienkę* 70 (zmasakrowany mostek i niesamowity ból żeber - przy czym może wspomnę, że zafundowały mi to podobno fachowe brafitterki za cięzkie pieniądze sprzedając 1 niby-uswiadomiony ![]() (na marginesie do *kasienki* - też handluję bielizną brytyjską, tyle, że w tym wątku nie mam zamiaru głównie promować swojego kramiku - przyjdzie może na to czas po wykupieniu reklamy, na razie w miarę czasu i możliwości mam zamiar pomóc w ustaleniu rozmiaru tym osobom, dla których jest to novum i uwierz mi znam się na tym, bo widzę, że jesteś strasznie zarozumiała) |
![]() ![]() |
![]() |
#4333 |
Zadomowienie
|
baskinka: dla kazdego jego scisliwosc. ja mam pod biustem 83 (mierzone dowolnie scisle, nie tylko przeze mnie), a co najmniej jeden model musze nosic 30(65) bo 32(70) moglam sobie swobodnie obrocic na sobie, ruszal sie i podjezdzal. Na codzien nosze 32, a 34 nie mam ani jednej. Wszystko zalezy od konstrukcji i tego, czy dany obwod jest "na kosciach" czy "na tluszczyku"
![]()
![]() |
#4334 |
Zakorzenienie
|
hej więc podoba mi się bardzo ten stanik
http://www.lasenza.co.uk/dd/level3.a...0232*SS101_095 jak myślicie ile kosztuje przesyłka? tutaj 18$ za stanik czyli tak 45-50 zł, a przesyłka? ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- a co myślicie o tym? wygląda solidnie? http://allegro.pl/item915078629_la_s...lack_cudo.html |
![]() ![]() |
![]() |
#4335 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
i to chyba wyjątkowo niskiej jakości, skoro się tak rozciąga a ja mówię o ty, że startować się powinno ciasny pomiar pod biustem - 5 cm plus/minus zaokraglenie, a nie zaniżać na początek 12-15 cm i się dusić u mnie obwód jest na kościach i co z tego - panie ze sklepu (litościwie nie wspomnę z którego) wciskały mnie nawet w 65 (która chciała przeciąć mnie na pół) - ale przecież jakoś zapięłam się, więc czy to znaczy, że to był odpowiedni obwód? no sorry, ale jestem szalenie wyczulona od tamtej pory na niepotrzebne zaniżanie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4336 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie kłóćcie się już
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4337 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeszcze pomyślałam, że spróbuję tę białą bardotkę mileny kupić... Może akurat... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4338 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Napisałam, że na 82 cm nie koniecznie 70 tka musi być za ciasna - Ty stwierdziłaś, że na bank ją udusi! Dlaczego, bo Ciebie zadusiła? To o niczym jeszcze nie świadczy. Ja sama mając 76 pod biustem, luźno ok. 82 właśnie noszę tylko 70tki, mam dosłownie jedną, ściśliwą 75tkę. I to nie dlatego, żeby się wciskać w za mały obwód, tylko po prostu 75tki mi nie trzymają biustu. Odnośnie drugiego zaznaczenia - ja tu nic nie zalecam. Ja tylko piszę co ma szansę pasować - przecież każdy ma swój rozum i wie, że nie można się ślepo trzymać wyliczeń - trzeba po prostu próbować. Odnośnie trzeciej części - jedyną zarozumiałą osobą jesteś tu Ty - ja nie kwestionuję Twojej wiedzy, bo Cię nie znam, Ty natomiast w kilku pierwszych swoich postach zdążyłaś już na mnie naskoczyć, stwierdzić, że upycham klientki w za ciasne obwody. Widzisz - piszesz, że handlujesz brytyjską bielizną - i tu się różnimy, ja nie jestem handlarą. Koniec wywodu. Mam tylko nadzieję, że dziewczyny, którym coś tam kiedyś radziłam nie poczuły się urażone moją rzekomą zarozumiałością. Zresztą o mnie świadczą zadowolone klientki, dzięki temu wiem, że nie masz racji ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Oj to Hestia będzie raczej za duża. Myślałam, że masz w granicach 80 cm w biuście, wtedy miałaby szansę pasować. A musisz mieć odczepiane ramiączka? Sukienka jest pewnie bez ramiączek? Ta bardotka Kostara chyba nie była zbyt udana, z tego co kojarzę, może jeszcze jakieś polskie firmy mają bardotki jasne, Dalia chyba coś miała w swojej ofercie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4339 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4340 |
Rozeznanie
|
Jeśli ślub masz w maju, to może uda Ci się załapać na effuniakowe straplessy....
![]() ![]() widziałam na balkonetce takiego właśnie "indywidulanego" straplessa
#4341 |
Rozeznanie
|
Witam !! kochane niestety nie dam rady przbrnąc przez cały wątek , nie wiem czy sie pojawiło to pytanie , ale w czerwcu biore ślub i bede miała sukienę z przezroczystym materiałem na plecach i tutaj moje pytanie i ogromna prosba , czy któras z was wie gdzie mozna dostac biustonosz z sylikonowym zapięciem i ramiaczkami przy rozmiarze 75E??? bardzo prosze o odpowidz.
Edytowane przez live Czas edycji: 2010-02-10 o 21:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4342 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4343 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Po drugie - moim zdaniem silikonowe ramiączka czy zapięcie przy sukni ślubnej będą wyglądały niezbyt dobrze :/ Ja w ogóle jestem przeciwniczką silikonowych ramiączek - wg mnie wyglądają odrobinę tandetnie. Zrezygnowałabym w takim wypadku całkiem z biustonosza i poprosiła o wszycie samych miseczek do sukni z jakiegoś w miarę dobrego stanika. Ja tam miałam w swojej sukience (fakt, że to było jeszcze przed uświadomieniem) i spisało się całkiem dobrze. Całe plecy będą przezroczyste? Czy tylko kawałek? Bo można jeszcze spróbować z obniżaczem zapięcia stanika. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4344 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Czy tę polską?
"...Ludzie z twojej planety - powiedział Mały Książę- hodują pięć tysięcy róż w jednym ogrodzie... i nie znajdują w nich tego, czego szukają.A tymczasem to, czego szukają, może być ukryte w jednej róży lub w odrobinie wody. Lecz oczy są ślepe. Szukać należy sercem..." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4345 |
Rozeznanie
|
Polską.
#4346 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Danaeee84 moim zdaniem Kostar czy milena to nie jest dorby wybór. Konstrukcja tych staników pozostawia wiele do zyczenia. Kostar to wogóle jakaś pomyłka. Może spróbój coś z DM- np Monroe? Ale jeśli to ma być do ślubu to odpada. Pod biustem 62cm więc ten strapless musi być naprawdę ciasny. A bardotkę mileny masz tutaj. Z opisu wynika że jest ścisła. http://www.allegro.pl/item918876006.html Edytowane przez error87 Czas edycji: 2010-02-11 o 08:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4347 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a skoro handluję bielizną to jestem handlowcem, a nie handlarą jak to byłaś uprzejma ująć - notabene jesteś urocza w deprecjonowaniu własnego zawodu, bo co niby robisz innego niż ja? i owszem, zgodzę się - lichej jakości 70, ciągnące się jak guma na pewno będą pasowały na 80-85 cm pod biustem, porządnej jakości stanik nie ma prawa pasować. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4348 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze myślę? Tak ja wiem, że najlepiej patrzeć w tabele rozmiarów konkretnego sklepu ale chcę wiedzieć orientacyjnie jaki to będzie rozmiar polski?
![]() |
#4349 |
Rozeznanie
|
To będzie tylko ślub cywilny, i bedą całe plecy odkryte co do rozmiaru to jestem uswaidomiona i sprawdzone juz mam biustonosze w tym rozmiarze, albo stanik na bardzo cienkich i cielistych ramiaczkach , sama juz nie mam pojęcia , mam dylemat bo sukienka naprawde bedzie miała tylko wtedy urok jak na plecach bedzie ten przeswitujący materjał.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4350 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Poza tym nie pluję jadem jak to czynisz Ty. Taka mała uwaga - życie jest fajniejsze jak traktujesz ludzi z należytym szacunkiem ![]() Koniec "rozmowy" - nie mam ochoty czytać więcej Twoich epitetów skierowanych do mnie. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
Ale to tylko moje zdanie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:38.