Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-10, 11:56   #4321
baskinka
Raczkowanie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III

Cytat:
Napisane przez Aivilo Pokaż wiadomość
Witam, kochane Może pomożecie mi wybrać rozmiar stanika? Całe życie byłam przekonana, że mam małe piersi, wpychałam się w miseczkę najpierw A, potem B, powiększając tylko obwód i kompletnie nie miałam pojęcia, jak w ogóle działa numeracja staników.

Mój obwód pod biustem to 82cm (luźno 85, bardzo mocno ściśnięte - 80), w biuście mam 97cm

Z kalkulatora podanego w pierwszym poście mi wyszło 70G i w sumie to nie do końca temu wierzę... nie mam czasu na przekopanie się teraz przez cały wątek, na pewno go przeczytam, ale trochę czasu mi to zajmie, a w najbliższych dniach wybieram się na zakupy i chciałam kupić coś seksownego, w czym moje piersi dobrze będą leżały (do tej pory mam tylko jeden stanik, z którego naprawdę jestem zadowolona).

Bardzo proszę o pomoc

Swoją droga, swietny temat, niby jestem ta kobietą już (łohoho) 20 lat, a dowiaduję się o stanikach i piersiach absolutnie nowych rzeczy, żyłam w strasznym stereotypie
z tych wymiarów, które podajesz wychodzi brytyjskie 34DD/75DD
obwodem 32/70 się udusisz - ja mam pod biustem 80/82 i czasem ciasno mi nawet w 75
i nie musisz szyć na miarę pełno jest tanich brytoli w tym rozmiarze, bo u nich to zaledwie początek rozmiarówki a nie koniec
w Krakowie jest kilka dobrych sklepów stacjonarnych (w centrum są na Długiej i Dietla na pewno, może jeszcze jakiś o którym nie wiem)
i tradycyjnie allegro lub ebay.uk - ale najlepiej pierwszy stanik kupić stacjonarnie, mając już większe obeznanie tematu można polować przez neta

śliczne torebki z rabatem
użyj kodu 6be2a50b i kup torebkę 5% taniej

baskinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 12:29   #4322
nadisko
Przyczajenie

Witam wszystkie Wizażanki
Jestem tu co prawda nowa ale już zdążyłam sporo poczytać o odpowiednich rozmiarch staników i teraz mam nadzieję, że to mi trochę pomoże... Oj narobiłyście nadzieji Tylko właśnie problem w tym, że już sama nie wiem w który z tych wszystkich staników zainwestować nie mam możliwości poprzymierzać w sklepie, więc zamówię przez internet, tylko wybór jest całkiem spory...
Niestety matka natura się nie popisała i biust jest moim kompleksem 67 pod i 81 w biuście czyli wygląda na 60D..? Mogłybyście poradzić jakiś odpowiedni fason do szeroko rozstawionego biustu żeby przestał się tak kompromitować... licze na drobny cud, że nabierze to to jakiegoś należytego kształtu Może są tu dziewczyny z podobnym problem i coś na to poradzą, bo jednak całego wątku nie zdołam tak szybko przeczytać, tak więc - pomocy!
nadisko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 12:49   #4323
gaga87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez delightful_girl Pokaż wiadomość
Dziewczyny, chciałabym się także was poradzić ponieważ czytając ten wątek doszło do mnie jak bardzo źle dobrane staniki nosze. :/
Obecnie mam kupiony stanik 70C ale jest mi w nim okropnie niewygodnie...
Mogłabym prosić o radę? Moje wymiary: pod biustem: 70, w biuście 91.
Pozdrawiam.
Na 70cm pod biustem najlepiej brać obwód 65
Z bra fittera wychodzi dla Ciebie taki rozmiar brytyjski: 65F

W ogóle w tym 70C poza za luźnym obwodem nie czujesz, że miseczka jest za mała? 70C nosiłam wcześniej, przed uświadomieniem, na 87cm w biuście...

etorebkowy kod się zmył
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 12:57   #4324
delightful_girl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gaga87 Pokaż wiadomość
Na 70cm pod biustem najlepiej brać obwód 65
Z bra fittera wychodzi dla Ciebie taki rozmiar brytyjski: 65F

W ogóle w tym 70C poza za luźnym obwodem nie czujesz, że miseczka jest za mała? 70C nosiłam wcześniej, przed uświadomieniem, na 87cm w biuście...
No właśnie czuje że jest za mała, ale gdzie się nie wybiorę to każda uprzejma pani w sklepie wmawia mi że mam rozmiar 70C.

A czy ten rozmiar brytyjski jest taki sam jak polski? Bo mnie taki najbardziej interesuje.

P.S. Dziękuję za odpowiedź!

Powstrzymaj Zabijanie Psów!

Stop Pseudohodowcom!

"Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same".

— Phil Bosmans

delightful_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 13:30   #4325
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez error87 Pokaż wiadomość
Hestia będize za duża. Gdzie 60D a gdzie 65D?
noszę 60D/ 65C i w Hestii mogę sie utopić.

Jeśli Danaeee84 nosi 60D z kostara i Mileny to na bank miski Hestii będa za duże.
Dzięki... Czyli w takim razie jestem skazana na Kostara? Średnio mi się to widzi, bo jak pisałam wcześniej, obwód mi nieźle zjechał (mimo ciaśniejszego zapięcia) jak pochodziłam bez ramiączek... A innej opcji nie mam, bo mam gorset
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 13:31   #4326
poczatkujaca-dagmara
Wtajemniczenie

Dziewczyny chodzi mi po glowie od jakiegos czesu zakup stanika Wonderbra Ultimate Strapless i w Pl nosze 65 e/f zalezy od rodzaju miski, mam bardzo pelny i okragly biust. Moje wymiary to 66 pod biustem i 88 w biuscie
Slyszalam ze te staniki sa bardzo scisle. Nie wiem za jaki rozmiar mam sie zabierac i czy jest sens wydawac na niego 150 zl?
Wart jest swojej ceny?
poczatkujaca-dagmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 14:28   #4327
19agusia91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Julkakulkaa Pokaż wiadomość

19agusia91 - zerknij na balkonetkę, bo:
1) jest tam katalog, w którym dziewczyny wklejają swoje zdjęcia we wszelakich rozmiarach i modelach, łatwiej będzie Ci podjąć decyzję w przypadku kupne niezależnie czy będzie to all czy sklep;
2) bra swap - bazarek, na którym dziewczyny wystawiają na sprzedaż swoje biustonosze, z których wyrosły bądź nietrafiły z rozmiarem. Może tam znajdziesz coś ciekawego? Ja dobry biustonosz ustrzeliłam za trzecim razem.
Dziękuję Znam te stronę, oglądałam tam już staniki. Myślę, że zakupię ten:http://www.allegro.pl/item917710600_...f.html#gallery
[ Raz kozie śmierć. Nastawiam się tak czy siak na porażkę, najwyżej będę póbowała sprzedać na all
Hula Hop
440/5000 minut

Edytowane przez 19agusia91
Czas edycji: 2010-02-10 o 14:31
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-10, 14:32   #4328
Edytkaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Ile masz pod biustem
niecale 80
Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Poza tym jako jeszcze nie do końca uświadomiona możesz po prostu nie wiedzieć jak powinien leżeć stanik.
no odkad mam takie wielkie cycki to nie mialam dobrego stanika jeszcze

Edytkaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 15:32   #4329
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Julkakulkaa Pokaż wiadomość
Chciałabym rozwiać mit rozciągliwych Kostarów. Stare kolekcje były rozciągliwe, faktycznie (chociaż z 70cm pod biustem ciasno było mi w 60), lecz obecne, nowe, są duuużo lepsze - miałam okazje mierzyć i obwód bardzo dobrze trzymał w 65 Więc może warto czasem spróbować a nie powielać opinie?
A kto Ci powiedział że nie próbowałam ?
Po zamówieniu paru modeli 65 na moje 73 pod biustem, którymi mogłam się obwinąć 2 razy podziękowałam całkiem tej firmie i szczerze mówiąc pierwszy raz słysze coś na temat poprawienia obwodów u nich...
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 15:49   #4330
*kasieńka*
Zadomowienie

Cytat:
Hestia będize za duża. Gdzie 60D a gdzie 65D?
noszę 60D/ 65C i w Hestii mogę sie utopić.

Jeśli Danaeee84 nosi 60D z kostara i Mileny to na bank miski Hestii będa za duże.
Jesteś tego pewna na 100%? Widziałaś Danaeee84 i możesz to stwierdzić na bank? Między 60D a 65D jest mniej więcej miska różnicy, przy czym Hestia strapless nie jest wcale wielkomiskowa, no i różne są biusty - jak biust jest pełny od góry to możliwe, że 65D wcale nie będzie za duże.

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Obwód pod biustem: 68/69 cm
Obwód na wysokości sutków na początku wyszło mi 95/96 cm ale zmierzyłam na wydechu i jest powiedziałabym 92 cm.
Czy czegoś brakuje, co byście doradziły?
pierwszy całkiem dobrze leży, drugi do wyrzucenia
Z Twoich wymiarów celowałabym jednak w 65tki, spróbuj może okolice brytyjskiego 65FF/30FF, polskie 65H?

Cytat:
Mogłabym prosić o radę? Moje wymiary: pod biustem: 70, w biuście 91.
Pozdrawiam.
Prawdopodobnie będzie pasował rozmiar 65F/30F (brytyjski).

Cytat:
Napisane przez olivcia Pokaż wiadomość
Ja zmierzyłam się dziś dokładnie w.g waszych wskazówek POD biustem mam 70 cm.BIUST NA lekkim wdechu 95 cm pochylając się to 100 cm (hi hi wiszątka) jak teraz obliczyć ten rozmiar?

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

w.g kalkulatora bra-fitter mój polski rozm stanika to 65 I czy dobrze sprawdziłam?
celuj w brytyjskie 65F-FF / 30F-FF.

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:
Napisane przez baskinka Pokaż wiadomość
obwodem 32/70 się udusisz - ja mam pod biustem 80/82 i czasem ciasno mi nawet w 75
nie koniecznie. Nie można każdego porównywać do siebie.
Różne są biusty, różna jest ściśliwość - niektórzy potrzebują większego zaniżenia inni mniejszego, zależy też od modelu. Na 82 pod biustem sporo 70tek powinno być dobrych.

Cytat:
Napisane przez nadisko Pokaż wiadomość
67 pod i 81 w biuście czyli wygląda na 60D..? Mogłybyście poradzić jakiś odpowiedni fason do szeroko rozstawionego biustu żeby przestał się tak kompromitować...
okolice brytyjskiego 60DD lub 65C/D Balkonetki i half cupy z pionowym cięciem zazwyczaj dobrze leżą na mniejszych biustach, możesz też spróbować plunge - bardziej wycięte, one zazwyczaj ładnie zbierają biust z boków, ale czasem z małym biustem są nie kompatybilne.

Cytat:

A czy ten rozmiar brytyjski jest taki sam jak polski? Bo mnie taki najbardziej interesuje.
Nie, rozmiar brytyjski to co innego niż polski. Polskie firmy mają zazwyczaj swoją rozmiarówkę i ciężko jednoznacznie określić rozmiar polski. Najlepiej patrzeć na ich tabele i czytać opinie o konkretnym modelu.

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Dzięki... Czyli w takim razie jestem skazana na Kostara? Średnio mi się to widzi, bo jak pisałam wcześniej, obwód mi nieźle zjechał (mimo ciaśniejszego zapięcia) jak pochodziłam bez ramiączek... A innej opcji nie mam, bo mam gorset
Nie jesteś skazana na Kostara Ja bym spróbowała z Hestią Może okazać się dobra. Podaj może ile masz w biuście?

*kasieńka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 17:57   #4331
aniolusiek_
Zakorzenienie

http://www.dopasowana.pl/-cterms-pol-27.html
Kto idzie oglądać half-cupy?

aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 18:33   #4332
baskinka
Raczkowanie

Napisane przez Aivilo
Mój obwód pod biustem to 82cm (luźno 85, bardzo mocno ściśnięte - 80), w biuście mam 97cm

Napisane przez *kasienka*
Różne są biusty, różna jest ściśliwość - niektórzy potrzebują większego zaniżenia inni mniejszego, zależy też od modelu. Na 82 pod biustem sporo 70tek powinno być dobrych.

tia, jasne - tak samo fachowo w swoim sklepie doradzasz jak tu?

w obwodzie 70 potrzebna będzie miska 32F czyli polska 70H, raczej niedostępna w byle bieliźniaku, a jak już to niezbyt tanio - co automatycznie skazuje na niezły drenaż portfela na dzień dobry z niewiadomym przecież rezultatem końcowym

tak się składa, że na ebayu w 34DD lub 34E można zaopatrzyć się b. tanio i uważam, że od tego obwodu Aivilo może spokojnie zacząć poszukiwania idealnego stanika - mówię o brytyjczykach w tym obwodzie, bowiem staniki polskie faktycznie mogą być za luźne

już nie mówiąc jaką męczarnię może przeżyć na początku, nie będąc przyzwyczajona do takiego ucisku mostka i obwodu - i uważam, że drogę od obwodu wyższego do niższego powinna odbyć w miarę potrzeb, a nie zostać w niego wciśnięta - i wiem co mówię, bo sama odbyłam drogę odwrotną - z zalecanej na ten wymiar pod biustem przez *kasienkę* 70 (zmasakrowany mostek i niesamowity ból żeber - przy czym może wspomnę, że zafundowały mi to podobno fachowe brafitterki za cięzkie pieniądze sprzedając 1 niby-uswiadomiony stanik - do obwodu 75 - dobranego już samodzielnie i świadomie

(na marginesie do *kasienki* - też handluję bielizną brytyjską, tyle, że w tym wątku nie mam zamiaru głównie promować swojego kramiku - przyjdzie może na to czas po wykupieniu reklamy, na razie w miarę czasu i możliwości mam zamiar pomóc w ustaleniu rozmiaru tym osobom, dla których jest to novum i uwierz mi znam się na tym, bo widzę, że jesteś strasznie zarozumiała)

Stary 2010-02-10, 18:45   #4333
Srebrna
Zadomowienie

baskinka: dla kazdego jego scisliwosc. ja mam pod biustem 83 (mierzone dowolnie scisle, nie tylko przeze mnie), a co najmniej jeden model musze nosic 30(65) bo 32(70) moglam sobie swobodnie obrocic na sobie, ruszal sie i podjezdzal. Na codzien nosze 32, a 34 nie mam ani jednej. Wszystko zalezy od konstrukcji i tego, czy dany obwod jest "na kosciach" czy "na tluszczyku"
Stary 2010-02-10, 19:03   #4334
muszynianka
Zakorzenienie

hej więc podoba mi się bardzo ten stanik
http://www.lasenza.co.uk/dd/level3.a...0232*SS101_095
jak myślicie ile kosztuje przesyłka? tutaj 18$ za stanik czyli tak 45-50 zł, a przesyłka?

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

a co myślicie o tym? wygląda solidnie?
http://allegro.pl/item915078629_la_s...lack_cudo.html
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 19:09   #4335
baskinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Srebrna Pokaż wiadomość
baskinka: dla kazdego jego scisliwosc. ja mam pod biustem 83 (mierzone dowolnie scisle, nie tylko przeze mnie), a co najmniej jeden model musze nosic 30(65) bo 32(70) moglam sobie swobodnie obrocic na sobie, ruszal sie i podjezdzal. Na codzien nosze 32, a 34 nie mam ani jednej. Wszystko zalezy od konstrukcji i tego, czy dany obwod jest "na kosciach" czy "na tluszczyku"
mówisz o 1 modelu - czyli o wyjątku
i to chyba wyjątkowo niskiej jakości, skoro się tak rozciąga
a ja mówię o ty, że startować się powinno ciasny pomiar pod biustem - 5 cm plus/minus zaokraglenie, a nie zaniżać na początek 12-15 cm i się dusić

u mnie obwód jest na kościach i co z tego - panie ze sklepu (litościwie nie wspomnę z którego) wciskały mnie nawet w 65 (która chciała przeciąć mnie na pół) - ale przecież jakoś zapięłam się, więc czy to znaczy, że to był odpowiedni obwód?

no sorry, ale jestem szalenie wyczulona od tamtej pory na niepotrzebne zaniżanie

Stary 2010-02-10, 19:11   #4336
muszynianka
Zakorzenienie

Dziewczyny nie kłóćcie się już trzeba patrzeć z jakiego materiału jest stanik i jakiej jakości.
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 19:24   #4337
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez *kasieńka* Pokaż wiadomość
Nie jesteś skazana na Kostara Ja bym spróbowała z Hestią Może okazać się dobra. Podaj może ile masz w biuście?
Pod biustem 62, w biuście 76... Jak się chciałam uświadomić, to mi dziewczyny tu radziły, żeby 60c przymierzać, babka w sklepie też i ten rozmiar jest na mnie zdecydowanie za mały... A to 60D to takie w miarę dobre jest...

Jeszcze pomyślałam, że spróbuję tę białą bardotkę mileny kupić... Może akurat...
Stary 2010-02-10, 20:09   #4338
*kasieńka*
Zadomowienie

Cytat:

tia, jasne - tak samo fachowo w swoim sklepie doradzasz jak tu?

...

t- i wiem co mówię, bo sama odbyłam drogę odwrotną - z zalecanej na ten wymiar pod biustem przez *kasienkę* 70 (zmasakrowany mostek i niesamowity ból żeber

...

(na marginesie do *kasienki* - też handluję bielizną brytyjską, tyle, że w tym wątku nie mam zamiaru głównie promować swojego kramiku - przyjdzie może na to czas po wykupieniu reklamy, na razie w miarę czasu i możliwości mam zamiar pomóc w ustaleniu rozmiaru tym osobom, dla których jest to novum i uwierz mi znam się na tym, bo widzę, że jesteś strasznie zarozumiała)
wypraszam to sobie kim jesteś, żeby mnie oceniać? Byłaś u mnie w sklepie? Doradziłam Ci coś? Nie masz prawa pisać o mnie takich rzeczy, bo mnie nie znasz. Ponad rok dzień w dzień "uczę się" na żywych biustach i uwierz, nie jest to takie proste, to nie jest nauka ścisła - że na 82 cm zawsze 75 będzie dobre, a 70 to już ciasnota. Jest wiele sylwetek - jedne panie mają więcej tłuszczyku, inne mniej. Nie wciskam wszystkich na siłę w bardzo zaniżone obwody - zaniżam tyle ile trzeba i ZAWSZE pytam o zdanie klientki. Jeśli Ty pozwoliłaś sobie na wciśnięcie się w za mały obwód to nie miej teraz pretensji do wszystkich i nie zarzucaj mi złego doradztwa.
Napisałam, że na 82 cm nie koniecznie 70 tka musi być za ciasna - Ty stwierdziłaś, że na bank ją udusi! Dlaczego, bo Ciebie zadusiła? To o niczym jeszcze nie świadczy.
Ja sama mając 76 pod biustem, luźno ok. 82 właśnie noszę tylko 70tki, mam dosłownie jedną, ściśliwą 75tkę. I to nie dlatego, żeby się wciskać w za mały obwód, tylko po prostu 75tki mi nie trzymają biustu.
Odnośnie drugiego zaznaczenia - ja tu nic nie zalecam. Ja tylko piszę co ma szansę pasować - przecież każdy ma swój rozum i wie, że nie można się ślepo trzymać wyliczeń - trzeba po prostu próbować.
Odnośnie trzeciej części - jedyną zarozumiałą osobą jesteś tu Ty - ja nie kwestionuję Twojej wiedzy, bo Cię nie znam, Ty natomiast w kilku pierwszych swoich postach zdążyłaś już na mnie naskoczyć, stwierdzić, że upycham klientki w za ciasne obwody.
Widzisz - piszesz, że handlujesz brytyjską bielizną - i tu się różnimy, ja nie jestem handlarą.
Koniec wywodu.

Mam tylko nadzieję, że dziewczyny, którym coś tam kiedyś radziłam nie poczuły się urażone moją rzekomą zarozumiałością.
Zresztą o mnie świadczą zadowolone klientki, dzięki temu wiem, że nie masz racji

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Pod biustem 62, w biuście 76...
Oj to Hestia będzie raczej za duża. Myślałam, że masz w granicach 80 cm w biuście, wtedy miałaby szansę pasować.
A musisz mieć odczepiane ramiączka? Sukienka jest pewnie bez ramiączek? Ta bardotka Kostara chyba nie była zbyt udana, z tego co kojarzę, może jeszcze jakieś polskie firmy mają bardotki jasne, Dalia chyba coś miała w swojej ofercie.

Stary 2010-02-10, 20:45   #4339
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Oj to Hestia będzie raczej za duża. Myślałam, że masz w granicach 80 cm w biuście, wtedy miałaby szansę pasować.
A musisz mieć odczepiane ramiączka? Sukienka jest pewnie bez ramiączek? Ta bardotka Kostara chyba nie była zbyt udana, z tego co kojarzę, może jeszcze jakieś polskie firmy mają bardotki jasne, Dalia chyba coś miała w swojej ofercie.
No właśnie góra sukienki to gorset bez żadnych ramiączek, więc stanik też musi być taki... Spróbuję zamówić bardotkę mileny - może będzie lepsza niż ten Kostar... Bo z ramiączkami się go fajnie nosi, bez już średnio

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-10, 20:47   #4340
greenaurie
Rozeznanie

Jeśli ślub masz w maju, to może uda Ci się załapać na effuniakowe straplessy.... chociaż nie wiadomo, kiedy będą...to może na zamówienie?
widziałam na balkonetce takiego właśnie "indywidulanego" straplessa

"Żaden dzień nie jest podobny do drugiego, każde jutro kryje w sobie cud, magiczną chwilę, która burzy stare światy i tworzy nowe gwiazdy."
greenaurie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 21:14   #4341
live
Rozeznanie

Witam !! kochane niestety nie dam rady przbrnąc przez cały wątek , nie wiem czy sie pojawiło to pytanie , ale w czerwcu biore ślub i bede miała sukienę z przezroczystym materiałem na plecach i tutaj moje pytanie i ogromna prosba , czy któras z was wie gdzie mozna dostac biustonosz z sylikonowym zapięciem i ramiaczkami przy rozmiarze 75E??? bardzo prosze o odpowidz.

Edytowane przez live
Czas edycji: 2010-02-10 o 21:16
live jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 21:20   #4342
Srebrna
Zadomowienie

Cytat:
mówisz o 1 modelu - czyli o wyjątku
i to chyba wyjątkowo niskiej jakości, skoro się tak rozciąga
Sienna Panache Inne 65 tez zdarzylo mi sie zalozyc, ale nie kupowalam z innych powodow (konstrukcja/material).

Cytat:
a ja mówię o ty, że startować się powinno ciasny pomiar pod biustem - 5 cm plus/minus zaokraglenie, a nie zaniżać na początek 12-15 cm i się dusić

u mnie obwód jest na kościach i co z tego - panie ze sklepu (litościwie nie wspomnę z którego) wciskały mnie nawet w 65 (która chciała przeciąć mnie na pół) - ale przecież jakoś zapięłam się, więc czy to znaczy, że to był odpowiedni obwód?

no sorry, ale jestem szalenie wyczulona od tamtej pory na niepotrzebne zaniżanie
Ja za to wiem, ze zanizenie roznie wychodzi (patrzac po moich stanikach) Wiec potwierdzam tylko to, co napisala Kasienka - na 82 cm WCALE 70 nie musi byc za ciasne. 70-tki mam Freyowe i kolekcje Panache Harmony, zeby rozwiac watpliwosc co do jakosci. To, ze tobie jest w 70 ciasno nie znaczy, ze nalezy dziewczynie to od razu odradzac...
Stary 2010-02-10, 22:00   #4343
*kasieńka*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez live Pokaż wiadomość
Witam !! kochane niestety nie dam rady przbrnąc przez cały wątek , nie wiem czy sie pojawiło to pytanie , ale w czerwcu biore ślub i bede miała sukienę z przezroczystym materiałem na plecach i tutaj moje pytanie i ogromna prosba , czy któras z was wie gdzie mozna dostac biustonosz z sylikonowym zapięciem i ramiaczkami przy rozmiarze 75E??? bardzo prosze o odpowidz.
po pierwsze - jesteś pewna rozmiaru? Jakie masz wymiary mierzone luźno w biuście i ciasno pod biustem?
Po drugie - moim zdaniem silikonowe ramiączka czy zapięcie przy sukni ślubnej będą wyglądały niezbyt dobrze :/ Ja w ogóle jestem przeciwniczką silikonowych ramiączek - wg mnie wyglądają odrobinę tandetnie. Zrezygnowałabym w takim wypadku całkiem z biustonosza i poprosiła o wszycie samych miseczek do sukni z jakiegoś w miarę dobrego stanika. Ja tam miałam w swojej sukience (fakt, że to było jeszcze przed uświadomieniem) i spisało się całkiem dobrze.
Całe plecy będą przezroczyste? Czy tylko kawałek? Bo można jeszcze spróbować z obniżaczem zapięcia stanika.

Stary 2010-02-10, 22:15   #4344
olivcia
Rozeznanie

Cytat:
Jesteś tego pewna na 100%? Widziałaś Danaeee84 i możesz to stwierdzić na bank? Między 60D a 65D jest mniej więcej miska różnicy, przy czym Hestia strapless nie jest wcale wielkomiskowa, no i różne są biusty - jak biust jest pełny od góry to możliwe, że 65D wcale nie będzie za duże.

pierwszy całkiem dobrze leży, drugi do wyrzucenia
Z Twoich wymiarów celowałabym jednak w 65tki, spróbuj może okolice brytyjskiego 65FF/30FF, polskie 65H?

celuj w brytyjskie 65F-FF / 30F-FF.

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

okolice brytyjskiego 60DD lub 65C/D Balkonetki i half cupy z pionowym cięciem zazwyczaj dobrze leżą na mniejszych biustach, możesz też spróbować plunge - bardziej wycięte, one zazwyczaj ładnie zbierają biust z boków, ale czasem z małym biustem są nie kompatybilne.

Nie, rozmiar brytyjski to co innego niż polski. Polskie firmy mają zazwyczaj swoją rozmiarówkę i ciężko jednoznacznie określić rozmiar polski. Najlepiej patrzeć na ich tabele i czytać opinie o konkretnym modelu.

Kasieńko to jeśli z kalkulatora wyszło mi polskie 65 I to ja w polskim zwyczajnym sklepie podaję tę brytyjską rozmiarówkę o której mi pisałaś(zaznaczyłam Twoją odpowiedz) ?

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Czy tę polską?
"...Ludzie z twojej planety - powiedział Mały Książę- hodują pięć tysięcy róż w jednym ogrodzie... i nie znajdują w nich tego, czego szukają.A tymczasem to, czego szukają, może być ukryte w jednej róży lub w odrobinie wody. Lecz oczy są ślepe. Szukać należy sercem..."
olivcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 07:03   #4345
greenaurie
Rozeznanie

Polską.

"Żaden dzień nie jest podobny do drugiego, każde jutro kryje w sobie cud, magiczną chwilę, która burzy stare światy i tworzy nowe gwiazdy."
greenaurie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 08:36   #4346
error87
Raczkowanie

Cytat:
Jesteś tego pewna na 100%? Widziałaś Danaeee84 i możesz to stwierdzić na bank? Między 60D a 65D jest mniej więcej miska różnicy, przy czym Hestia strapless nie jest wcale wielkomiskowa, no i różne są biusty - jak biust jest pełny od góry to możliwe, że 65D wcale nie będzie za duże
Danaeee84 podała we wcześniejszym poście swoje wymiary, stąd moja pewność że w Hestii się utopi.

Danaeee84 moim zdaniem Kostar czy milena to nie jest dorby wybór. Konstrukcja tych staników pozostawia wiele do zyczenia.
Kostar to wogóle jakaś pomyłka.
Może spróbój coś z DM- np Monroe?
Ale jeśli to ma być do ślubu to odpada.
Pod biustem 62cm więc ten strapless musi być naprawdę ciasny.

A bardotkę mileny masz tutaj. Z opisu wynika że jest ścisła.
http://www.allegro.pl/item918876006.html

Edytowane przez error87
Czas edycji: 2010-02-11 o 08:42
error87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 08:47   #4347
baskinka
Raczkowanie

Cytat:
wypraszam to sobie kim jesteś, żeby mnie oceniać? Byłaś u mnie w sklepie? Doradziłam Ci coś? Nie masz prawa pisać o mnie takich rzeczy, bo mnie nie znasz. Ponad rok dzień w dzień "uczę się" na żywych biustach i uwierz, nie jest to takie proste, to nie jest nauka ścisła - że na 82 cm zawsze 75 będzie dobre, a 70 to już ciasnota. Jest wiele sylwetek - jedne panie mają więcej tłuszczyku, inne mniej. Nie wciskam wszystkich na siłę w bardzo zaniżone obwody - zaniżam tyle ile trzeba i ZAWSZE pytam o zdanie klientki. Jeśli Ty pozwoliłaś sobie na wciśnięcie się w za mały obwód to nie miej teraz pretensji do wszystkich i nie zarzucaj mi złego doradztwa.
Napisałam, że na 82 cm nie koniecznie 70 tka musi być za ciasna - Ty stwierdziłaś, że na bank ją udusi! Dlaczego, bo Ciebie zadusiła? To o niczym jeszcze nie świadczy.
Ja sama mając 76 pod biustem, luźno ok. 82 właśnie noszę tylko 70tki, mam dosłownie jedną, ściśliwą 75tkę. I to nie dlatego, żeby się wciskać w za mały obwód, tylko po prostu 75tki mi nie trzymają biustu.
Odnośnie drugiego zaznaczenia - ja tu nic nie zalecam. Ja tylko piszę co ma szansę pasować - przecież każdy ma swój rozum i wie, że nie można się ślepo trzymać wyliczeń - trzeba po prostu próbować.
Odnośnie trzeciej części - jedyną zarozumiałą osobą jesteś tu Ty - ja nie kwestionuję Twojej wiedzy, bo Cię nie znam, Ty natomiast w kilku pierwszych swoich postach zdążyłaś już na mnie naskoczyć, stwierdzić, że upycham klientki w za ciasne obwody.
Widzisz - piszesz, że handlujesz brytyjską bielizną - i tu się różnimy, ja nie jestem handlarą.
Koniec wywodu.

Mam tylko nadzieję, że dziewczyny, którym coś tam kiedyś radziłam nie poczuły się urażone moją rzekomą zarozumiałością.
Zresztą o mnie świadczą zadowolone klientki, dzięki temu wiem, że nie masz racji
słuchaj no, nieomylna gwiazdo brafittingu - zajmuję się tym dłużej niż Ty - bo ponad 2 lata,
a skoro handluję bielizną to jestem handlowcem, a nie handlarą jak to byłaś uprzejma ująć - notabene jesteś urocza w deprecjonowaniu własnego zawodu, bo co niby robisz innego niż ja?

i owszem, zgodzę się - lichej jakości 70, ciągnące się jak guma na pewno będą pasowały na 80-85 cm pod biustem, porządnej jakości stanik nie ma prawa pasować.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-11, 09:09   #4348
delightful_girl
Zadomowienie

Cytat:

Ok, rozumiem, a czy wobec tego polski rozmiar to będzie 65G?
Dobrze myślę?

Tak ja wiem, że najlepiej patrzeć w tabele rozmiarów konkretnego sklepu ale chcę wiedzieć orientacyjnie jaki to będzie rozmiar polski?

Powstrzymaj Zabijanie Psów!

Stop Pseudohodowcom!

"Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same".

— Phil Bosmans

delightful_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 09:35   #4349
live
Rozeznanie

To będzie tylko ślub cywilny, i bedą całe plecy odkryte co do rozmiaru to jestem uswaidomiona i sprawdzone juz mam biustonosze w tym rozmiarze, albo stanik na bardzo cienkich i cielistych ramiaczkach , sama juz nie mam pojęcia , mam dylemat bo sukienka naprawde bedzie miała tylko wtedy urok jak na plecach bedzie ten przeswitujący materjał.
live jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 09:37   #4350
*kasieńka*
Zadomowienie

Cytat:
Danaeee84 podała we wcześniejszym poście swoje wymiary, stąd moja pewność że w Hestii się utopi.
Wybacz, nie zauważyłam tego, sugerowałam się samym rozmiarem, mój błąd.

Cytat:
słuchaj no, nieomylna gwiazdo brafittingu - zajmuję się tym dłużej niż Ty -
Jak na razie to Ty zachowujesz się jakbyś była nieomylna, ja w przeciwieństwie do Ciebie umiem przyznać się do błędu.
Poza tym nie pluję jadem jak to czynisz Ty. Taka mała uwaga - życie jest fajniejsze jak traktujesz ludzi z należytym szacunkiem
Koniec "rozmowy" - nie mam ochoty czytać więcej Twoich epitetów skierowanych do mnie.

Cytat:
Ok, rozumiem, a czy wobec tego polski rozmiar to będzie 65G?
Dobrze myślę?
Tak, okolice 65G-H, zależy od firmy

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Napisane przez live Pokaż wiadomość
To będzie tylko ślub cywilny, i bedą całe plecy odkryte co do rozmiaru to jestem uswaidomiona i sprawdzone juz mam biustonosze w tym rozmiarze, albo stanik na bardzo cienkich i cielistych ramiaczkach , sama juz nie mam pojęcia , mam dylemat bo sukienka naprawde bedzie miała tylko wtedy urok jak na plecach bedzie ten przeswitujący materjał.
ja bym w takim wypadku zrezygnowała całkiem ze stanika, ewentualnie wszyła same miseczki do sukienki. Na takiej uroczystości moim zdaniem będzie to wyglądało trochę brzydko - jak będą chociażby najcieńsze cieliste ramiączka wystawały przy bezramiączkowej sukience.
Ale to tylko moje zdanie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości