Wszystko o Oriflame cz. IV - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-11, 10:04   #4351
STARLA77
BAN stały

Dot.: Wszystko o Oriflame cz. IV

Ja posiadam krem do rak z tej serii co miodzik i powiem że jest średni - dla mnie super krem to całonocna kuracja swedish spa -ja go stosuje jak normalny krem.Moja mama jest bardzo zadowolona z kremu do rak time reversing .Ostatnio udało mi sie kupic pare sztuk bardzo tanio i w mig mi sie sprzedały!

Edytowane przez STARLA77
Czas edycji: 2010-02-11 o 10:05
STARLA77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 10:04   #4352
fifcia15
Przyczajenie

przepraszam ale jestem tu pierwszy raz więc nie wiem gdzie to jest... bo nie wiem czy te zdrapki oni sami mi dołączą do paczki czy mam je zamówić?? proszę o odpowiedź...
fifcia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 10:07   #4353
STARLA77
BAN stały

Sami dadzą a ty w obojetnie jakim zamówieniu katalog 3 lub 4 wpiszesz kody w odpowiednie miejsce.Czy mi sie cos sniło czy oni dawali taka ulotke w której pokazywali kolejnośc - sposób dodawania tych kodów
STARLA77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 10:09   #4354
Nektaryna
Zadomowienie

Hiihiii paczusia do mnie jedzie. Dostałam smska z nr przesyłki! No w końcu... Ale mnie zdenerwowali zamawiałam w poniedziałek a paczka została wysłana dopiero wczoraj Gdyby nie to opóźnienie z pakowaniem to miałabym na drugi dzień

Jeźeli chodzi o kremy z Ori to najlepszy jest ten do wysuszonych dłoni z olejkiem z migdałów (pomarańczowe opakowanie). Jest najlepszym kremem jaki kiedykolwiek miałam. Mam też krem Silk&cahmere (tak sie jakoś pisze?) i jest straszny może zapach ma ładny ale konsystencja dziwna, bieli się jak go sie wciera i słabo nawilża.
I do tego pomarańczowego z olejkiem z migdałów jest jeszcze taka maseczka na noc polecam!
Nektaryna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 10:10   #4355
askor90
Rozeznanie

A ja mam do Was pytanie odnośnie perfum Freya? Wie ktoś czy wrócą do oferty? Słyszałam, że zmieniają im tylko opakowanie, ale nie wiem czy to prawda. Wie może ktoś coś na ten temat.
Nie wiem też co się dzieje z takim podkładem w kompakcie, z serii Oriflame Beauty...
askor90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 10:12   #4356
anntab
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez askor90 Pokaż wiadomość
A ja mam do Was pytanie odnośnie perfum Freya? Wie ktoś czy wrócą do oferty? Słyszałam, że zmieniają im tylko opakowanie, ale nie wiem czy to prawda. Wie może ktoś coś na ten temat.
Nie wiem też co się dzieje z takim podkładem w kompakcie, z serii Oriflame Beauty...
Mi też Freyi brakuje, to były moje ulubione perfumy. Dawno już jej nie było, z oferty została wycofana, ale czy wróci?.. Chyba już nie... Chociaż byłoby miło
anntab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 10:12   #4357
fifcia15
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez STARLA77 Pokaż wiadomość
Sami dadzą a ty w obojetnie jakim zamówieniu katalog 3 lub 4 wpiszesz kody w odpowiednie miejsce.Czy mi sie cos sniło czy oni dawali taka ulotke w której pokazywali kolejnośc - sposób dodawania tych kodów
Dziękuję za odpowiedź

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-11, 10:12   #4358
dorciaj
Raczkowanie

GG do dorciaj

Cytat:
Napisane przez Zaczarowana18 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny chcę zrobić zamówienie na biuro regionalne i oprócz produktu,który mam sobie wybrać nalicza mi jeszcze opłatę detaliczną 5zł. Zawsze tak jest? Myślałam,ze jak wybieram produkt za który płacę to już nie ma żadnych innych opłat.
Jeśli zamówienie masz poniżej 100pp to produkt na biuro likwiduje Ci opłatę za przesyłkę - a nie opłatę detaliczną
Stary 2010-02-11, 10:12   #4359
dzustam
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorciaj Pokaż wiadomość
Faktycznie żadnej z tych szminek nie można zamówić - niestety nie znalazłam informacji czy jeszcze będą dostępne. - Napiszę jeszcze maila do Ori - może oni udzielą jakiejś informacji.
Cytat:
Napisane przez Li O Pokaż wiadomość
Te pomadki były po raz ostatni w kat. 12/2009
Przekopałam wstecz katalogi i porównałam kolory z obecnymi pomadkami (zmienili nazwy i opakowanie ). Wydaje mi się, że Leo będzie odpowiadał obecnemu Fabulous 16625, jednakże (choć porównywałam kolory z podobnej gamy) może nie być to ten sam. Mogą być rozbieżności w kolorze, tym bardziej, że ostatnio porównywałam stare kolory pomadek power shine z nowymi i ku mojemu zaskoczeniu różnią się odcieniem
Tak czy inaczej możesz zaryzykować... W końcu nie kosztują one zbyt wiele
Dziękuję bardzo za zainteresowanie sprawą. I za wyjaśnienia.

Nigdy bym się nie podjęła takiego szukania produktu, który jest wycofany.

Na stronie internetowej powinni to zaznaczyć, a nie sztucznie podwyższać ilość oferowanych produktów. I o zgrozo, zostawiając go z ceną

Dzięki jeszcze raz.

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 10:14   #4360
fifcia15
Przyczajenie

Mam jeszcze jedno pytanie jak sie używa tych testerów do typu cery? "skin type testers"?
Stary 2010-02-11, 10:15   #4361
anntab
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fifcia15 Pokaż wiadomość
Mam jeszcze jedno pytanie jak sie używa tych testerów do typu cery? "skin type testers"?
O tym też już ktoś wcześniej pisał - poszukaj.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-11, 10:17   #4362
dorciaj
Raczkowanie

GG do dorciaj

Cytat:
Napisane przez dzustam Pokaż wiadomość
Dziękuję bardzo za zainteresowanie sprawą. I za wyjaśnienia.

Nigdy bym się nie podjęła takiego szukania produktu, który jest wycofany.

Na stronie internetowej powinni to zaznaczyć, a nie sztucznie podwyższać ilość oferowanych produktów. I o zgrozo, zostawiając go z ceną

Dzięki jeszcze raz.
To samo napisałam do nich w mailu - argumentując, że to wprowadza nasze klientki w błąd

A oto co odpisali:
cutuję:
"
Witam

Uprzejmie informuję, iż na stronie internetowej zamieszczona jest pełna oferta naszych produktów ( tych dostępnych jak również i wycofanych z oferty ).

Pomadka z serii Visions V* Lip Love Lipstick została wycofana z oferty firmy i nie jest dostępna w sprzedaży.

Z pozdrowieniami,

Katarzyna Sosnowska

St. Specjalista d/s Obsługi Klienta "

Stary 2010-02-11, 10:18   #4363
pycia17
Zakorzenienie

GG do pycia17

jaka atmosfera tutaj panuje;/ dziewczyny zadają pytania a ciagle odpowiedź że mają poszukać na poprzednich stronach...
pycia17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 10:20   #4364
fifcia15
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez anntab Pokaż wiadomość
O tym też już ktoś wcześniej pisał - poszukaj.
Już szukałam i także nie znalazłam dlatego pytam...
Stary 2010-02-11, 10:32   #4365
anntab
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pycia17 Pokaż wiadomość
jaka atmosfera tutaj panuje;/ dziewczyny zadają pytania a ciagle odpowiedź że mają poszukać na poprzednich stronach...
A wyobraź sobie, co by się tutaj działo, gdyby na co drugiej stronie ktoś zadawał te same pytania... Poza tym jeśli ja mogę poświęcić trochę czasu i poszukać potrzebnych mi informacji, to dlaczego ktoś inny tego nie może zrobić?..Strasznie mnie denerwują posty w stylu: "Jestem nowa... Nic nie wiem... (tu pytanie, odpowiedź na które padła kilka stron wstecz)... Proszę o szybką odpowiedź!" Jeśli ja szukam odpowiedzi na jakieś pytanie, to najpierw przeszukuję wszystkie części wątku, który mnie interesuje, a dopiero potem pytam.
Sorry za OT...

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
Już szukałam i także nie znalazłam dlatego pytam...
A ja szukałam i znalazłam : http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ry#post6417149. O taki tester Ci chodziło?
Stary 2010-02-11, 10:39   #4366
fifcia15
Przyczajenie

Cytat:
A wyobraź sobie, co by się tutaj działo, gdyby na co drugiej stronie ktoś zadawał te same pytania... Poza tym jeśli ja mogę poświęcić trochę czasu i poszukać potrzebnych mi informacji, to dlaczego ktoś inny tego nie może zrobić?..Strasznie mnie denerwują posty w stylu: "Jestem nowa... Nic nie wiem... (tu pytanie, odpowiedź na które padła kilka stron wstecz)... Proszę o szybką odpowiedź!" Jeśli ja szukam odpowiedzi na jakieś pytanie, to najpierw przeszukuję wszystkie części wątku, który mnie interesuje, a dopiero potem pytam.
Sorry za OT...

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

A ja szukałam i znalazłam : http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ry#post6417149. O taki tester Ci chodziło?
Skoro tak to nie musisz odpowiadać i tyle... starałam się być miła ale tutaj się nie da... Już kilka razy szukałam odpowiedzi i nawet pytałam w biurze ale tam też nie wiedzą ale ok.

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

tak o ten i to też znalazłam już dawno... tylko chodzi o to że ja nie mam ulotki...
Stary 2010-02-11, 10:39   #4367
anntab
Zakorzenienie

Cytat:
Skoro tak to nie musisz odpowiadać i tyle... starałam się być miła ale tutaj się nie da... Już kilka razy szukałam odpowiedzi i nawet pytałam w biurze ale tam też nie wiedzą ale ok.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=223900. Przejrzyj też ten wątek. Pamiętam, że ktoś kiedyś wklejał jakieś zdjęcie czy link do "instrukcji obsługi" tego testera... Teraz na szybko nie umiem tego znaleźć, muszę lecieć do pracy

Na pierwszej stronie tego wątku też są linki do I, II i III części "Wszystko o Oriflame", tam też może być odpowiedź na Twoje pytanie
Stary 2010-02-11, 10:41   #4368
anetka832
Zadomowienie

GG do anetka832

Cytat:
Moja droga ale z czym problem, przecież Ty też możesz im odpowiedzieć i nie bedą biedulki poszukiwać na poprzednich stronach. Skoro komuś nie chce sie poszukać, to nam może się nie chcieć odpisywać kolejny raz na to samo pytanie...
Stary 2010-02-11, 10:59   #4369
JennyAniolek
Zakorzenienie

A ja tak z innej beczki... dziś klientka przysłała mi swoje 5 kodów, a tam co... 5 kremów!

Podsumowując na 26 zdrapek, mamy 26 kremów do rąk... cóż za szczęście

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-11, 11:03   #4370
pycia17
Zakorzenienie

GG do pycia17

moje klientki tez maja same kremy;/ a jeszcze 6 zdrapek to niewiadoma ale zapewne co ??? kremy
pycia17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 11:10   #4371
Li O
Wtajemniczenie

Cytat:
jak dla mnie kremy do rąk z ori są słabe ;/ ten kawowy to porażka nie powiem czym śmierdzi dla mnie;/ zadowolona jestem z jednego typu, ta seria świąteczna z aniołkiem zapach i działanie dobre ale już nie można go kupić nawet poza katalogiem;/
Zgadzam się w 100%
Cytat:
Napisane przez Nektaryna Pokaż wiadomość
Hiihiii paczusia do mnie jedzie. Dostałam smska z nr przesyłki! No w końcu... Ale mnie zdenerwowali zamawiałam w poniedziałek a paczka została wysłana dopiero wczoraj Gdyby nie to opóźnienie z pakowaniem to miałabym na drugi dzień

Jeźeli chodzi o kremy z Ori to najlepszy jest ten do wysuszonych dłoni z olejkiem z migdałów (pomarańczowe opakowanie). Jest najlepszym kremem jaki kiedykolwiek miałam. Mam też krem Silk&cahmere (tak sie jakoś pisze?) i jest straszny może zapach ma ładny ale konsystencja dziwna, bieli się jak go sie wciera i słabo nawilża.
I do tego pomarańczowego z olejkiem z migdałów jest jeszcze taka maseczka na noc polecam!
Ja dostałam dzisiaj punktualnie o 10
Co do kremów, to z Twoją wypowiedzią również zgadzam się w 100%

--------------

A teraz jeszcze "zastrzelę" Was pytaniem ale może któraś będzie się orientować w sprawie...
Czy zdrapki przypisane są do konkretnego konsultanta? Bo ja dzisiaj dostałam paczkę na konto TŻ, a wieczorem będę zamawiała na konto mamy i chciałabym od razu wpisać sobie te kody. Czy mogę tak zrobić, czy to będzie wyglądało jak jakieś oszustwo i mi nie dadzą tych prezentów?
Stary 2010-02-11, 11:16   #4372
dorciaj
Raczkowanie

GG do dorciaj

Cytat:
A teraz jeszcze "zastrzelę" Was pytaniem ale może któraś będzie się orientować w sprawie...
Czy zdrapki przypisane są do konkretnego konsultanta? Bo ja dzisiaj dostałam paczkę na konto TŻ, a wieczorem będę zamawiała na konto mamy i chciałabym od razu wpisać sobie te kody. Czy mogę tak zrobić, czy to będzie wyglądało jak jakieś oszustwo i mi nie dadzą tych prezentów?
Ja chyba bym nie ryzykowała realizację wszystkich zdrapek - myślę, że nie będzie miło znaczenia które zdrapki zrealizujesz tylko ich ilość.
Stary 2010-02-11, 11:28   #4373
dianulaa
Zadomowienie

heh nie wiem co do tych całych zdrapek ale ja np dostałam 30 pomadek power shine i wpisywalam kody także te które otrzymała koleżanka i żadnych problemów nie było
dianulaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-11, 11:41   #4374
kasiencja
Pani Buka

co do kremów do rąk to rzeczywiście kuracja Swedish Spa jest super, teraz jest wycofana no ale może wróci jak teraz będą wprowadzać te nowe linie?
na TenderCare który dostałam za złotówkę też nie narzekam

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 11:44   #4375
CherryM
Raczkowanie

Cytat:
Sorry za OT...
może i masz rację , ale na boga.. tak trudno jest napisać coś jeszcze raz? nie masz na to czasu? trudno - olej to, ale jestem pewna że ktoś inny odpisze tej zbłąkanej duszce i wszystko będzie OK. nie każdy ma czas tak jak Ty przeszukiwać wszystkie części wątku! nie chcesz - nie odpisuj. ale nie rób niepotrzebnego zamieszania.

CherryM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 11:44   #4376
Li O
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dianulaa Pokaż wiadomość
heh nie wiem co do tych całych zdrapek ale ja np dostałam 30 pomadek power shine i wpisywalam kody także te które otrzymała koleżanka i żadnych problemów nie było
No tak, ale pomadkę mógł wygrać każdy. A klienci realizowali potem kody u swoich konsultantów, więc oni nie mogli wiedzieć kto ile będzie ich miał. Tutaj jest taka sytuacja, że w systemie jest oznaczona ilość zdrapek jakie dany konsultant otrzymał. I np. jak teraz będę składała pierwsze zamówienie na konto mamy i dam kody ze zdrapek swojego TŻ, to będzie dziwne skąd ja mam te zdrapki? Z drugiej jednak strony, przecież klientka która dostała zdrapkę u jednego konsultanta, wcale nie musi u niego jej realizować, bo np. drugie zamówienie będzie składać u innego konsultanta. Co w takim wypadku?
Stary 2010-02-11, 11:54   #4377
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorciaj Pokaż wiadomość
Ja miałam 12 zdrapek. Na 6 z nich jest komplet biżuterii - na pozostałych jeszcze nie wiem bo klientki jeszcze nie zdrapały
Wow, no to brawo Podziel się wrażeniami, jaka w ogóle jest ta biżuteria, jak zrealizujesz zdrapki!

Cytat:
Napisane przez dianulaa Pokaż wiadomość
mógłby ktoś polecić jakiś dobry podkład który ma za zadanie przykryc moją białą twarz bez efektu maski a od czasu do czasu zakryc niedoskonałości? na codzien nie mam problemu z wypryskami itd tylko strasznie blada jestem .. ;/
ostatnio szukałam podkładu, który by ładnie wyrównywał koloryt, niestety wśród tych, których próbki były osiągalne - nie znalazłam w końcu kupiłam ten w sztyfcie i jestem bardzo zadowolona, ale nie wiem, jak jasny jest najjaśniejszy odcień - musiałabyś sprawdzić w biurze/filii albo zaryzykować. Tylko nie polecam go, jeśli masz przesuszoną cerę, bo widoczne są te suche skórki

Dziewczyny, a ja mam takie pytanie Bo zawsze na okładce cennika jest napisane, że żeby uniknąć opłaty wysyłkowej, to żeby zamówić ten najdroższy produkt na biuro. Ale przecież produkt na biuro można zamówić tylko na biuro i to właśnie jest ta opłata wysyłkowa (lub 8zł) - niekoniecznie najdroższy z listy, może być też najtańszy. Więc jak to jest?

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 11:55   #4378
mlody9218
Rozeznanie

GG do mlody9218

Wydaje mi się, że nie ma znaczenia, ile kodów wpiszesz, czy Tylko swoje, czy też TŻ
Masz kody, to masz

26 kremów na 26 zdrapek :P ... no no wiesz :P Ja mam tylko 16 / 16 <lol2>
Stary 2010-02-11, 11:56   #4379
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, ale pomadkę mógł wygrać każdy. A klienci realizowali potem kody u swoich konsultantów, więc oni nie mogli wiedzieć kto ile będzie ich miał. Tutaj jest taka sytuacja, że w systemie jest oznaczona ilość zdrapek jakie dany konsultant otrzymał. I np. jak teraz będę składała pierwsze zamówienie na konto mamy i dam kody ze zdrapek swojego TŻ, to będzie dziwne skąd ja mam te zdrapki? Z drugiej jednak strony, przecież klientka która dostała zdrapkę u jednego konsultanta, wcale nie musi u niego jej realizować, bo np. drugie zamówienie będzie składać u innego konsultanta. Co w takim wypadku?
Sądzę, że nie ma różnicy. Przecież to nie są punktowane produkty, więc nikomu nie zależy, żeby były kupione na jego konto - może się zdarzyć, że np. kilka osób zamówi sobie na jedyne w okolicy biuro wspólnie jedną paczkę z tymi prezentami, a nie każdy będzie czekał do następnego zamówienia za 100PP, albo kupował niepotrzebny mu produkt na biuro

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 12:01   #4380
asienkac
Przyczajenie

GG do asienkac

Droga fifciu15 oto link do zjęcia na którym wszystko jest wytłumaczone. Głowa do góry - my konsultantki Ori musimy siebie pomagać

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=382601&page=11
asienkac jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości