|
|
#2821 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VIII :)
po za tym niektóre wady są w pełni nawracalne, więc trzeba nosić dłużej aparat żeby zęby ustojały się na swoim nowym miejscu...
|
#2822 |
|
Raczkowanie
|
Wiem, że niektórzy mają większe wady i muszą nosić dłużej, chodziło mi o osoby, które mają małe wady a noszą bardzo długo i w większości jest to wyłudzanie pieniędzy więc trzeba samemu zainterweniować, chyba, że ktoś lubi to żelastwo na zębach bo ja nie cierpię tego
![]() W celu podtrzymania efektu nosi się aparat retencyjny, są też aparaty retencyjne dożywotnie, niewidoczne, takie małe, zakładane z tyłu i one nie pozwolą, żeby zęby wróciły do poprzedniego stanu więc po to nosić taki aparat skoro wszystko już z zębami jest ok? Chyba, że o czymś nie wiem?
Edytowane przez Olixxx Czas edycji: 2010-02-10 o 22:47 |
|
|
|
#2823 |
|
Przyczajenie
|
a wiec tak
---> JESTEM APARATKA od dzis moj aparacik jest cuuudny![]() wzielam jedna polszafir i jestem baaardzo zadowolnona moj TŻ po wejsciu do domu zapytal -dlaczego nie zalozyli ci tego apatratu:p ?? dopiero potem dostrzegl moj krater i aparacik hmmm jestem dziwna ale- dlaczego nic nie boli?? tez tak mialyscie??ja juz cala lodowke w plynne pokarmy wyposazylam a tu zjadlam regularna kolacje bez wiekszych rewelacji no i ja tez tak mam jak dziewczynki opisywalyscie wczesniej-tez nie mam pierscieni a to dlatego ze ujawnila mi sie prochnica na stycznej powierzchni 6stki i nie mogla zalozyc pierscienia i mam te rureczki(chociaz za bardzo nie moge je zlokalizowac) tez mi stercza te druty na koncach i sa tak jakby do niczego nie przymocowane i zastanawiam sie czy efekty beda takie same jak przy pierscieniach;/ mniejsza z tym jest cuuudnie![]() <rzygi>
|
|
|
|
#2824 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja sprężynka na nowiutkim dolnym aparacie
po podkręceniu znów niestety uwypukliła się (że tak powiem) i uwiera. Miał ktoś kiedyś sprężynkę na łuku?
|
#2825 |
|
Przyczajenie
|
te zdjecia cos nie tego bo z komorki..kiedys tam wrzuce lepsze
|
|
|
|
#2826 |
|
Konto usunięte
|
Jestem trochę zła bo przez jakiś wizażowy błąd nie zaznacza mi gdzie skończyłam ostatnio czytanie Waszych postów :/
Jutro o godzinie 17 będę szczęśliwą posiadaczką kolca w wardze Wiem, zapowiadałam się już z miesiąc temu jak nie lepiej ale ciągle było coś ważniejszego. Teraz tylko się cykam jak to wyjdzie w połączeniu z aparatem. Niby się umówiłam na labret ale chyba założę kółko, mam nadzieję, że koleś nie będzie robił problemów. Bo jednak nie uśmiecha mi się zahaczanie o łuk... Czymajta kciuka żebym się nie zes.... ze strachu i żebym ładne kółko dostała i żeby orto mi przebaczyła... ahahaahah ![]() ![]()
|
|
|
|
#2827 |
|
Raczkowanie
|
Żałuję,że nie założyłam takiego aparatu jak Ty Kasia. Bałam się przebarwień i muszę nosić to żelastwo okropne na zębach, którego nienawidzę bo wygląd jest dla mnie bardzo ważny a z aparatem na zębach bez ładnego uśmiechu trudno o ładny wygląd.
|
#2828 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
i dletego wzielam szafirowy a nie ceramiczny bo sie podobno nie odbarwia ale zobaczymy w praniu Olixxx nie martw sie nic metalowy tez ma swoj urok !!moze poderwiesz jakiegos Marka tak jak brzydUla![]() A ladne gumeczki upieksza kazdy blaszak Co do pierwszej nocy-boli juz wszystko co tylko moze...ale do przezycia!!Dzis w nagrode od zebowej wrozki(czyli od samej siebie)przedluzam sobie rzeesy
|
|
|
|
|
#2830 |
|
Przyczajenie
|
cześć, Aparatki
![]() dołączyłam do Was w poniedziałek - mam założony na razie metalowy dół. i tu moje pytanie: czy usta przyzwyczają się kiedyś do tego chropowatego ciała obcego, czy już do końca niezbędne jest smarowanie woskiem? na razie mam rozorane policzki i bez wosku na 4 i 5 zamku nie wyobrażam sobie funkcjonowania. jak było u Was? no i druga sprawa - już od praktycznie drugiego dnia zaczynają mi się lekko kołysać zęby. wiem, że tak ma być, że będzie "faza przemieszczania", ale czy to ma miejsce tylko po dokręcaniu aparatu, a potem ustaje? czy może występuje tylko w kilku pierwszych miesiącach? z góry wielkie dzięki za odpowiedź (thank you from the mountain)
|
#2831 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2832 |
|
Raczkowanie
|
moje zęby równiez w pierwszych miesiącach "kołysały sie"
miałam wrażenie ze zaraz wypadną ![]() ale teraz to tylko po podkreceniu i tylko na dole mam takie wrażenie. za 18 dni wizyta. bede męczyć orto o ściagnięcie ![]() a tak na marginesie jest ktos z Brzegu tu?
|
|
#2833 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=302074 - pytanie numer 11 - odpowie na twoje
|
#2834 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny!
Sytuacja kryzysowa, proszę o pomoc!!!! Aparatki z Warszawy, proszę o namiary sprawdzonych ortodontów, najlepiej na pw. Wiem, że pisałyście ich adresy miliard razy, ale sytuacja jest kryzysowa i potrzebne mi są dokładne namiary! Otóż koleżanka ruszyła sprawę swoich zębów, nie ma jednej piątki, jak się okazało w ogóle jej nie wyrosła. Ortodonta wspaniałomyślnie zaproponował jej wyrwanie pozostałych trzech piątek, po to by 'uniknąć' asymetrii! Wszystkie wiemy, że to bzdura.. A proponowanie wyrywania zamiast przesuwania już o czymś świadczy.. Później zaproponowali jej implant, odbudowę kości i kilka innych.. Wygląda to na zwykłe naciąganie lub patałactwo, dlatego koleżanka musi się pilnie skontaktować z innym sprawdzonym ortodontą na konsultacje.. Dziewczynki liczę na Was
|
#2835 |
|
Konto usunięte
|
Poszło
A jak będzie miała coś do wyrwania to też mogę polecić chirurga, świetna babeczka i niedroga, centrum
|
|
|
|
#2836 |
|
Raczkowanie
|
tak. damon to tylko firma /wg niektórych najlepsza/ produkująca aparaty bezligaturowe. Ja osobiście mam właśnie aparat samoligaturujący kosmetyczny - innej firmy. Więc nie zawsze brak ligatur = damon. Działanie jest podobne i czas leczenia także.
a wygląda tak: / po pierwszej wizycie z wymianą druta -2 miesiące po założeniu /
http://facebook.com/analizaphotography Edytowane przez _analiza Czas edycji: 2010-02-11 o 13:38 |
|
|
|
#2837 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
( na google też szukałam, ale nic nie zrozumialam, wiec wolałam się upewnic - do mnie trzeba jak do głupka )ps. jutro zakładam,troche mi zal ze nie bede mogła nosić kolorowych gumeczek na szczescie separacja już nie boli
Edytowane przez whoai Czas edycji: 2010-02-11 o 13:53 |
||
|
|
|
#2838 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Bo znak równości jest tu jednak nie wskazany. każdy Damon TO bezligaturowy nie każdy bezligaturowy TO Damon
|
|
|
|
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
oo o to mi własnie chodziło
|
|
|
|
#2840 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
2. u mnie kołyszące się zęby były przez ok 3 miesiące a potem nawet po wizytach stały równo w miejscu i się nie ruszały
|
|
#2841 |
|
Wtajemniczenie
|
chyba nie doczekam się na maila od orto ze zdjęciami z przed aparatu więc wrzucam te które zrobiłam wczoraj... góra od 7 miesięcy a dół od wczoraj
|
#2842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wybacz, ze to mowie ale ja mam mniej krzywe na dole od Ciebie a mi karze wyrywac Szukam innego orto :/
|
|
#2843 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u góry wszystkie zęby weszły do łuku bo przednie jedynki poszły do przodu i zrobiły miejsce pozostałym... ale u dołu to mam wątpliwości czy się wszystkie zmieszczą... zobaczy się... na razie babka nie mówi nic o wyrywaniu ......................... .................... na 3 zamkach gumki mam założone tylko na 2 haczyki bo orto nie mogła się do nich dostać i drut ciężko było aż tak wygiąć
była aparatka ![]() Edytowane przez betti_888 Czas edycji: 2010-02-11 o 16:33 |
|
|
|
|
#2844 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie mam żadnych podrażnień![]() Aparat ... 1 tydzień JUŻ.... chce efekty ale niestety muszę poczekać;p a codziennie oglądam czy coś się dzieje...---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- a koleżanka moja mi dziś powiedziała " mojej koleżance z klasy zdjęli aparat orto... i teraz wygląda jak KOŃ, bo ma tak idealnie proste zęby i wydaje się ich dużo" coś takiego |
|
|
|
|
#2845 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2846 |
|
Raczkowanie
|
ja po zalozeniu paratu wogole nie uzywalam wosku bo go nie dostałam.. dopiero jak dolozyli mi na nastepnej wizycie pierscienie to dali mi ale nie zakladalam go bo mnie deberwował ;D
|
|
|
|
#2847 |
|
Wtajemniczenie
|
ja teraz musiałam sobie nałożyć trochę na pierścienie bo wystające druty podziurawiły mi policzki
|
#2848 |
|
Raczkowanie
|
mi tez jakiś drut wystaje;/ to jest najgorsze.
Mam nadzieje ze ja nie będę wyglądała jak koń. xD Boje się ze jak poszerzą mi szczękę to zmieni mi sie troche twarz (niekorzystnie) xD |
|
|
|
#2849 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2850 |
|
Raczkowanie
|
A w ogóle to zawsze wydawało mi się że mam duże zęby;p a okazało się ze moja orto przy zakładaniu zamków szukała najmniejszych jakie tylko są.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.

---> JESTEM APARATKA od dzis
moj TŻ po wejsciu do domu zapytal -dlaczego nie zalozyli ci tego apatratu:p ?? dopiero potem dostrzegl moj krater i aparacik

muszę poczekać;p a codziennie oglądam czy coś się dzieje...