![]() |
#361 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Małe testowanie naszych TŻ
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#362 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
w aptece. bo mama pracuje czasem u siebie a czasem w przychodni bo jest kardiologiem. Zaspokoiłam Twoją ciekawość? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
Zakorzenienie
|
To w aptece nie muszą pracować farmaceuci?
|
![]() ![]() |
![]() |
#364 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- mama ma farmaceutykę, a siostra po prostu tam pracuje... ja też nie mam świstka że jestem fachowcem we fryzjerstwie a też już pracuję... Edytowane przez tofaniutka Czas edycji: 2010-02-11 o 17:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to bardzo dziwne... Bo z tego co wiem przepisy wymagają by w aptece pracowali magistrowie farmacji. Technik farmacji może aptekę otworzyć, ale nie może w niej pracować. I raczej to, że siostra studiowała coś związanego z biologia raczej się pod te wymagania nie podciąga. Cóż widać, że brat prawa nie skończył, bo wiedziałby, że to niezgodne z prawem jest.
![]() |
#366 |
Zakorzenienie
|
może ona tam sprząta, do tego magister farmacji potrzebny nie jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#367 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a tak na serio, to ta dyskusja już dawno stała się bezprzedmiotowa. tofaniutka coś tam sobie wklepuje w klawiaturę, cieszy się że my się denerwujemy. a my się denerwujemy, zamiast rozkoszować się wieczorem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#368 |
po drugiej stronie szafy
|
habilitacja z zamiatania czy ze ścierania kurzu?
![]() Dziewczyny, dajcie już spokój...
#369 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
to mama zatrudnia swoich pracowników.Ja się w to nie mieszam. Bo szczerze to mnie to nie interesuje. A poza tym to wątpie żeby ktoś sie tego doczepiał... , bo już było kilaka kontroli i mama jakoś sobie dawała rade... ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- mgr??? To może was zaskoczę bo dostałam od znajomej propozycje pracy jako nauczyciel zawodu fryzjer, warunkiem aby mogła mnie zatrudnić jest tylko to abym miała zaczęte studia pedagogiczne... więc wszystko jest tak zgodne z prawem? A szczególnie w rodzinie. Mama aptekę ma od lat... to chyba wie co robi... a poza tym to jak idziecie do apteki to wiecie kto wam leki podaje? jak idę do mamy to czasami mi sie zdarzyło że zastapiłam mame przy jednym czy dwóch klientach. I jeszcze w więzieniu za to nie siedzę. Albo jak idziecie do salonu fryzjerskiego to wiecie czy obcina was fryzjerka czy praktykantka... Bo ja jak byłam na praktyce to nie zamiatałam i nie myłam podłogi jak inne dziewczyny z klasy tylko robiłam przy klientach. a oni nie wiedzieli że jestem tylko praktykantką... Edytowane przez tofaniutka Czas edycji: 2010-02-11 o 17:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Kniaginia
|
Dyskusja wielce interesująca.
![]() ![]() Tylko proponowałabym zmienić tytuł wątku, bo a nuż ktoś zachęcony sprawą testowania TŻów wejdzie tu i się rozczaruje. (albo wręcz odwrotnie, sama nie wiem) ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#371 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() ![]() Tofaniutka, dość już tego serialu ![]() Maria, wtedy odeślemy go na początkowe strony wątku - tam zaspokoi głód wiedzy ![]()
"Widziałeś tę dziewczynę? Ma nogi za milion złotych!" - pomagamy Dianie ![]() Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2010-02-11 o 17:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#372 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba nie zrozumiałaś... tak dla twojej wiadomości to fryzjerstwa nie uczy się w zakładzie fryzjerskim. A ja żadnych kwalifikacji na nauczyciela nie mam a mimo to chciała mnie zatrudnić... więc nie rozumiem.... dla was będzie wszystko źle. pytałyscie -odpowiedziałam , nadal pretensje... Po co??? Przeciez ka sobie tego nie zmysliłam więc po co ta dyskusja. Zal wam czy co... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#373 |
po drugiej stronie szafy
|
Chciała...ale POD WARUNKIEM rozpoczęcia studiów pedagogicznych. Bo musi mieć papier na to, że osoba którą zatrudniła na tym stanowisku jest lub robi coś ku temu, żeby mieć kwalifikacje do nauczania
![]() A tak jeszcze zapytam, "w aptece. bo mama pracuje czasem u siebie a czasem w przychodni bo jest kardiologiem" - w sensie Twoja Mama pracuje czasem w aptece? Jak ma czas?
#374 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() olewając resztę kwiatków, kardiolog + po ''farmaceutyce'' ![]() zacny ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#375 |
Zakorzenienie
|
Niniejszym ja daję sobie siana, jeśli chodzi o dyskusję. Bo jałowa to ona jest od dawna.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#376 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kardiolog i fryzjer wydają leki. Tego jeszcze nie było. Że tez o tej rodzinie jeszcze serialu nie nakręcili.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2010-02-11 o 17:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#377 |
BAN stały
|
fabuła we Wrocławiu, bo to takie skromne miasteczko rybackie, gdzie habilitowani doktorzy nie mogą znaleźć pracy i dobrze, że mają obrotnych rodziców, normalnie po prostu Majka.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#378 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#379 |
Zakorzenienie
|
Podsumujmy:
|
![]() ![]() |
![]() |
#380 |
BAN stały
|
może nie kardiolog tylko kardioleutyk?
![]() Ze scenariusza by wynikało, że ta Twoja siostra to nie tylko doktor habilitowana, to również osobistość, która po zdobyciu baardzo gruntownego wyksztalcenia opuściła wielkie akademickie w dodatku piękne miasto by wrócić na rodzinne włości z powrotem pod skrzydła mamy. ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2010-02-11 o 18:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#381 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
To będzie tak: dwie siostry, jedna wykształcona ale skromna i dobra szara mycha, druga piękna i głupia ale intrygami pozbawia wykształconą stanowiska na uczelni i kradnie serce b. przytsojnego p. profesora w którym kocha się ta wykształcona. Intrygi, kłamstwa i inne takie ciągną sie przez dwa czy trzy sezony. Dorzucimy bogatych rodziców lekarzy i jakiegoś pomagiera tej złej, powiedzmy przebiegły kuzyn. O, albo brat, któremu tylko zależy na dobrach materialnych i chętnie pognebi dobrą siostrę za kasę. Końcówka: mądra siostra w glorii wraca na uczelnię i profesor je jej z reki, głupia ląduje w kiciu bo otruła pacjenta, któremu wydała złe leki. HA! Hicior będzie, mówię wam. ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#382 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja po technikum będę fryzjerką, ai moge pracować w salonie a po studiach pedagogicznych moge pracować w szkole...tak więc moge mieć kilka fachów. własnie o tym powiedziałam mamie to powiedziała "a kto takie głupoty opowiada" "hultaj " po raz kolejny doszukujesz się cos czego nie ma a w dodatku nie masz racji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#383 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#384 |
BAN stały
|
i może nie fryzjerstwo, tylko fryzjercja?
![]() oj, dziewczyno(?), dziewczyno. Powodzenia, bo czemu nie oczywiście, i pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#385 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 1) możesz pracować w szkole, ale fryzjerskiej. w dodatku u znajomej... to nie to samo co zwyczajne: "pracowac w szkole", bo przeciez matematyki nie bedziesz uczyc 2) juz dawno zauwazylam ze mama kardiolog i farmaceuta. moze to nie apteka, a np. sklepik zielarski? tam tez sprzedają leki, ale nie trzeba miec takich kwalifikacji ![]() 3)... dlaczego wciąż tu piszę ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#386 | |
Zakorzenienie
|
Aha. To ja nie mam więcej pytań.
![]() Nota bene mój chłop powiedział, że po numerze z wypadkiem najwyżej łeb by mi ukręcił. ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#387 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#388 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2010-02-11 o 18:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#389 |
Zadomowienie
|
pokazałam to forum mamie... jej słowa... "Zazdrość nie zna granic" zgadzam się z tym w 100% . Po prostu nie możecie pojąć że komuś sie udało w życiu mieć więcej niż nic. i Wykroczyć ponad standard. To dla was nie pojete.. ja napisałam prawdę... z Z CAŁYM SZACUNKIEM. W DUPIE MAM CO O TYM MYSLICIE
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#390 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Szczęśliwego życia w nieświadomości ![]()
Umieram dziewięć razy Umieram stojąc w oknie Na korytarzu 26.05.2010 - Babciu... Edytowane przez Claire Fisher Czas edycji: 2010-02-11 o 18:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:56.