Małe testowanie naszych TŻ - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-11, 16:43   #361
ukrycior
Zakorzenienie

Dot.: Małe testowanie naszych TŻ

Cytat:
Napisane przez tofaniutka Pokaż wiadomość
nigdy tego nie napisałam, wręcz przeciwnie... będę się uczyć ale ja nie zmaierzam siąść na laurach jak moja siostra. Salon już mam ale mogę mieć więcej...chcę i osiągne to...

jestem bardziej samodzielna niż myślisz <rodzice Tylko dali fundusze> a teraz ja już potrafię się utrzymać. i po maturze zamierzam wyprowadzić się od rodziców czyli juz niedługo "niedoszła fryzjerka" - owszem nie doszła ale spełniona. A zdać egzamin zawodowy to dla mnie pryszcz, nie idzie się nie nauczyć tego skoro ja już pracuję w tym fachu... A poza tym egzamin próbny napisałam najlepiej <Moge się pochwalic 97%> więc nie boję się tego że zostanę fryzjerką bez odpowiednich kwalifikacji...
Wziąwszy pod uwagę, ze Twoja siostra osiadła na laurach po habilce to ma na koncie co najmniej jedną książkę (jeśli nie kilka) i inne rozprwy naukowe. Chciałabym takie laury, serio. Ale co - teraz w warzywniaku u tej mamy pracuje, czy gdzie? Bo to też interesujące...
ukrycior jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 16:56   #362
tofaniutka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ukrycior Pokaż wiadomość
Wziąwszy pod uwagę, ze Twoja siostra osiadła na laurach po habilce to ma na koncie co najmniej jedną książkę (jeśli nie kilka) i inne rozprwy naukowe. Chciałabym takie laury, serio. Ale co - teraz w warzywniaku u tej mamy pracuje, czy gdzie? Bo to też interesujące...

w aptece. bo mama pracuje czasem u siebie a czasem w przychodni bo jest kardiologiem. Zaspokoiłam Twoją ciekawość?
tofaniutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 17:02   #363
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
w aptece. bo mama pracuje czasem u siebie a czasem w przychodni bo jest kardiologiem. Zaspokoiłam Twoją ciekawość?
To w aptece nie muszą pracować farmaceuci?
Stary 2010-02-11, 17:07   #364
tofaniutka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zagubiona89r Pokaż wiadomość
Gdyby nie te "tylko" fundusze rodziców to nie miałabyś żadnego biznesiku...

Jak rodzice chcą pomagać, mają możliwość itd. super sprawa. Naprawdę.

Tyle, że warto byłoby to docenić. Fakt, że się ma dzięki nim łatwiej w życiu, mniej zmartwień i brak kredytu na kilkadziesiąt lat.

A Ty lekceważąco mówisz, że to "tylko kaska na rozruch", jakby to było takie nic...
przecież napisałam że jestem im wdzięczna... I oddam pieniądze. Jak z nimi o tym rozmawiam i mówię że to dzieki nim mam to co tata zawsze mówi że wcześniej czy później sama bym do tego doszła... a mama mówi zawsze że to nic takiego, bo pomogła swojej córce i sama jest z tego zadowolona. I jeszcze nigdy mi nie wypomnieli...niczego a na prawdę mają co...

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

Cytat:
To w aptece nie muszą pracować farmaceuci?

mama ma farmaceutykę, a siostra po prostu tam pracuje...
ja też nie mam świstka że jestem fachowcem we fryzjerstwie a też już pracuję...

Edytowane przez tofaniutka
Czas edycji: 2010-02-11 o 17:08
Stary 2010-02-11, 17:08   #365
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:

A to bardzo dziwne... Bo z tego co wiem przepisy wymagają by w aptece pracowali magistrowie farmacji. Technik farmacji może aptekę otworzyć, ale nie może w niej pracować.

I raczej to, że siostra studiowała coś związanego z biologia raczej się pod te wymagania nie podciąga.

Cóż widać, że brat prawa nie skończył, bo wiedziałby, że to niezgodne z prawem jest.

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
zagubiona89r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 17:12   #366
reniferek01
Zakorzenienie

może ona tam sprząta, do tego magister farmacji potrzebny nie jest
reniferek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 17:14   #367
futura
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez reniferek01 Pokaż wiadomość
może ona tam sprząta, do tego magister farmacji potrzebny nie jest
ale habilitacja za to niezbędna

a tak na serio, to ta dyskusja już dawno stała się bezprzedmiotowa. tofaniutka coś tam sobie wklepuje w klawiaturę, cieszy się że my się denerwujemy. a my się denerwujemy, zamiast rozkoszować się wieczorem
futura jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-11, 17:14   #368
elvegirl
po drugiej stronie szafy

habilitacja z zamiatania czy ze ścierania kurzu?

Dziewczyny, dajcie już spokój...
Stary 2010-02-11, 17:22   #369
tofaniutka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zagubiona89r Pokaż wiadomość
A to bardzo dziwne... Bo z tego co wiem przepisy wymagają by w aptece pracowali magistrowie farmacji. Technik farmacji może aptekę otworzyć, ale nie może w niej pracować.

I raczej to, że siostra studiowała coś związanego z biologia raczej się pod te wymagania nie podciąga.

Cóż widać, że brat prawa nie skończył, bo wiedziałby, że to niezgodne z prawem jest.

to mama zatrudnia swoich pracowników.Ja się w to nie mieszam. Bo szczerze to mnie to nie interesuje. A poza tym to wątpie żeby ktoś sie tego doczepiał... , bo już było kilaka kontroli i mama jakoś sobie dawała rade...

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

mgr??? To może was zaskoczę bo dostałam od znajomej propozycje pracy jako nauczyciel zawodu fryzjer, warunkiem aby mogła mnie zatrudnić jest tylko to abym miała zaczęte studia pedagogiczne... więc wszystko jest tak zgodne z prawem? A szczególnie w rodzinie. Mama aptekę ma od lat... to chyba wie co robi...

a poza tym to jak idziecie do apteki to wiecie kto wam leki podaje? jak idę do mamy to czasami mi sie zdarzyło że zastapiłam mame przy jednym czy dwóch klientach. I jeszcze w więzieniu za to nie siedzę.
Albo jak idziecie do salonu fryzjerskiego to wiecie czy obcina was fryzjerka czy praktykantka... Bo ja jak byłam na praktyce to nie zamiatałam i nie myłam podłogi jak inne dziewczyny z klasy tylko robiłam przy klientach. a oni nie wiedzieli że jestem tylko praktykantką...

Edytowane przez tofaniutka
Czas edycji: 2010-02-11 o 17:28
Stary 2010-02-11, 17:23   #370
maria28
Kniaginia

Dyskusja wielce interesująca.
Tylko proponowałabym zmienić tytuł wątku, bo a nuż ktoś zachęcony sprawą testowania TŻów wejdzie tu i się rozczaruje. (albo wręcz odwrotnie, sama nie wiem)
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 17:28   #371
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:

mgr??? To może was zaskoczę bo dostałam od znajomej propozycje pracy jako nauczyciel zawodu fryzjer, warunkiem aby mogła mnie zatrudnić jest tylko to abym miała zaczęte studia pedagogiczne... więc wszystko jest tak zgodne z prawem? A szczególnie w rodzinie. Mama aptekę ma od lat... to chyba wie co robi...
nie no nie mogę, co mają wymogi do pracy w zakładzie fryzjerskim do wymogów do pracy w aptece...?

Tofaniutka, dość już tego serialu

Maria, wtedy odeślemy go na początkowe strony wątku - tam zaspokoi głód wiedzy

Edytowane przez elvegirl
Czas edycji: 2010-02-11 o 17:30
elvegirl jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-11, 17:33   #372
tofaniutka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
nie no nie mogę, co mają wymogi do pracy w zakładzie fryzjerskim do wymogów do pracy w aptece...?

Maria, wtedy odeślemy go na początkowe strony wątku - tam zaspokoi głód wiedzy

Tofaniutka, dość już tego serialu

chyba nie zrozumiałaś...
tak dla twojej wiadomości to fryzjerstwa nie uczy się w zakładzie fryzjerskim. A ja żadnych kwalifikacji na nauczyciela nie mam a mimo to chciała mnie zatrudnić... więc nie rozumiem....
dla was będzie wszystko źle. pytałyscie -odpowiedziałam , nadal pretensje... Po co???
Przeciez ka sobie tego nie zmysliłam więc po co ta dyskusja. Zal wam czy co...
Stary 2010-02-11, 17:37   #373
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Chciała...ale POD WARUNKIEM rozpoczęcia studiów pedagogicznych. Bo musi mieć papier na to, że osoba którą zatrudniła na tym stanowisku jest lub robi coś ku temu, żeby mieć kwalifikacje do nauczania

A tak jeszcze zapytam,
"w aptece. bo mama pracuje czasem u siebie a czasem w przychodni bo jest kardiologiem"
- w sensie Twoja Mama pracuje czasem w aptece? Jak ma czas?
Stary 2010-02-11, 17:42   #374
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Świata Wizażu przynajmniej;-)
piękny zwrot.

olewając resztę kwiatków, kardiolog + po ''farmaceutyce''
zacny
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 17:45   #375
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
piękny zwrot.

zacny
Niniejszym ja daję sobie siana, jeśli chodzi o dyskusję. Bo jałowa to ona jest od dawna.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-11, 17:45   #376
Luba
Zakorzenienie

Cytat:

a poza tym to jak idziecie do apteki to wiecie kto wam leki podaje? jak idę do mamy to czasami mi sie zdarzyło że zastapiłam mame przy jednym czy dwóch klientach. I jeszcze w więzieniu za to nie siedzę.
Albo jak idziecie do salonu fryzjerskiego to wiecie czy obcina was fryzjerka czy praktykantka... Bo ja jak byłam na praktyce to nie zamiatałam i nie myłam podłogi jak inne dziewczyny z klasy tylko robiłam przy klientach. a oni nie wiedzieli że jestem tylko praktykantką...
Jezusie słodki...
Kardiolog i fryzjer wydają leki. Tego jeszcze nie było.

Że tez o tej rodzinie jeszcze serialu nie nakręcili.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!

Edytowane przez Luba
Czas edycji: 2010-02-11 o 17:46
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 17:50   #377
Hultaj
BAN stały

fabuła we Wrocławiu, bo to takie skromne miasteczko rybackie, gdzie habilitowani doktorzy nie mogą znaleźć pracy i dobrze, że mają obrotnych rodziców, normalnie po prostu Majka.
Stary 2010-02-11, 17:53   #378
kinghah
Raczkowanie

Cytat:
przecież napisałam że jestem im wdzięczna... I oddam pieniądze. Jak z nimi o tym rozmawiam i mówię że to dzieki nim mam to co tata zawsze mówi że wcześniej czy później sama bym do tego doszła... a mama mówi zawsze że to nic takiego, bo pomogła swojej córce i sama jest z tego zadowolona. I jeszcze nigdy mi nie wypomnieli...niczego a na prawdę mają co...

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

mama ma farmaceutykę, a siostra po prostu tam pracuje...
ja też nie mam świstka że jestem fachowcem we fryzjerstwie a też już pracuję...
Budzisz we mnie zwierzęce instynkty, chyba czas na mój log out... Albo pierwszy ban...
Stary 2010-02-11, 17:55   #379
ukrycior
Zakorzenienie

Podsumujmy:
  • wchodzi się na wątek o testowaniu i wpisuje się niemądry naprawdę tekst o idiotycznym teście na niewinnym tżcie, który to miał na szczęście finał szczęśliwy
  • zbiera się masę nieprzychylnych opinii na temat własnej osoby za sprawą testu, który się wcześniej opisało, który samemu się uważa za głupi, ale idzie się w zapartą obronę
  • jako argumenty na tak po kolei wrzuca się własny dobrze prosperujący interes, siostrę-profesora pracującą się okazuje w aptece bez stosownych kwalifikacji, matkę-kardiologa - jak wyżej, brata, który wyleciał na 2 roku prawa, koleżankę, która zaproponowała pracę niezgodną z kwalifikacjami... ośmieszając się każdym postem
  • pytanie dnia: PO CO?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-11, 18:00   #380
Hultaj
BAN stały

może nie kardiolog tylko kardioleutyk?
Ze scenariusza by wynikało, że ta Twoja siostra to nie tylko doktor habilitowana, to również osobistość, która po zdobyciu baardzo gruntownego wyksztalcenia opuściła wielkie akademickie w dodatku piękne miasto by wrócić na rodzinne włości z powrotem pod skrzydła mamy.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2010-02-11 o 18:01
Stary 2010-02-11, 18:01   #381
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
fabuła we Wrocławiu, bo to takie skromne miasteczko rybackie, gdzie habilitowani doktorzy nie mogą znaleźć pracy i dobrze, że mają obrotnych rodziców, normalnie po prostu Majka.
A kogo obsadzimy w roli czarnego charakteru?
To będzie tak: dwie siostry, jedna wykształcona ale skromna i dobra szara mycha, druga piękna i głupia ale intrygami pozbawia wykształconą stanowiska na uczelni i kradnie serce b. przytsojnego p. profesora w którym kocha się ta wykształcona. Intrygi, kłamstwa i inne takie ciągną sie przez dwa czy trzy sezony. Dorzucimy bogatych rodziców lekarzy i jakiegoś pomagiera tej złej, powiedzmy przebiegły kuzyn. O, albo brat, któremu tylko zależy na dobrach materialnych i chętnie pognebi dobrą siostrę za kasę. Końcówka: mądra siostra w glorii wraca na uczelnię i profesor je jej z reki, głupia ląduje w kiciu bo otruła pacjenta, któremu wydała złe leki.
HA!
Hicior będzie, mówię wam.

Cytat:
Napisane przez kinghah Pokaż wiadomość
Budzisz we mnie zwierzęce instynkty, chyba czas na mój log out... Albo pierwszy ban...
Wyluzuj. To przeciez rozrywka ma być

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 18:01   #382
tofaniutka
Zadomowienie

Cytat:
piękny zwrot.

zacny
Pozostawię to bez komentarza....

ja po technikum będę fryzjerką, ai moge pracować w salonie a po studiach pedagogicznych moge pracować w szkole...tak więc moge mieć kilka fachów. własnie o tym powiedziałam mamie to powiedziała "a kto takie głupoty opowiada"
"hultaj " po raz kolejny doszukujesz się cos czego nie ma a w dodatku nie masz racji z tego wszystkiego stajesz się śmieszny. a ja spowiadac sie nie muszę z wykształcenia mojej rodziny i jej dorobku. ma aptekę, więc musi mieć wszystko ok w papierach. pracuje w przychodni więc też musi mieć kwalifikacje. Ciężkie w pojęciu...
Stary 2010-02-11, 18:04   #383
kinghah
Raczkowanie

Cytat:
Podsumujmy:
  • wchodzi się na wątek o testowaniu i wpisuje się niemądry naprawdę tekst o idiotycznym teście na niewinnym tżcie, który to miał na szczęście finał szczęśliwy
  • zbiera się masę nieprzychylnych opinii na temat własnej osoby za sprawą testu, który się wcześniej opisało, który samemu się uważa za głupi, ale idzie się w zapartą obronę
  • jako argumenty na tak po kolei wrzuca się własny dobrze prosperujący interes, siostrę-profesora pracującą się okazuje w aptece bez stosownych kwalifikacji, matkę-kardiologa - jak wyżej, brata, który wyleciał na 2 roku prawa, koleżankę, która zaproponowała pracę niezgodną z kwalifikacjami... ośmieszając się każdym postem
  • pytanie dnia: PO CO?
A ja się wczytałam i już wiem: Bo wy/my zazdrościcie/cimy???
Stary 2010-02-11, 18:04   #384
Hultaj
BAN stały

i może nie fryzjerstwo, tylko fryzjercja?

oj, dziewczyno(?), dziewczyno. Powodzenia, bo czemu nie oczywiście, i pozdrawiam.
Stary 2010-02-11, 18:05   #385
futura
Raczkowanie

Cytat:
Pozostawię to bez komentarza....

ja po technikum będę fryzjerką, ai moge pracować w salonie a po studiach pedagogicznych moge pracować w szkole...tak więc moge mieć kilka fachów. własnie o tym powiedziałam mamie to powiedziała "a kto takie głupoty opowiada"
"hultaj " po raz kolejny doszukujesz się cos czego nie ma a w dodatku nie masz racji z tego wszystkiego stajesz się śmieszny. a ja spowiadac sie nie muszę z wykształcenia mojej rodziny i jej dorobku. ma aptekę, więc musi mieć wszystko ok w papierach. pracuje w przychodni więc też musi mieć kwalifikacje. Ciężkie w pojęciu...
ale ty już sie wyspowiadałaś
1) możesz pracować w szkole, ale fryzjerskiej. w dodatku u znajomej... to nie to samo co zwyczajne: "pracowac w szkole", bo przeciez matematyki nie bedziesz uczyc
2) juz dawno zauwazylam ze mama kardiolog i farmaceuta. moze to nie apteka, a np. sklepik zielarski? tam tez sprzedają leki, ale nie trzeba miec takich kwalifikacji
3)... dlaczego wciąż tu piszę ?
Stary 2010-02-11, 18:07   #386
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinghah Pokaż wiadomość
A ja się wczytałam i już wiem: Bo wy/my zazdrościcie/cimy???
Aha. To ja nie mam więcej pytań.

Nota bene mój chłop powiedział, że po numerze z wypadkiem najwyżej łeb by mi ukręcił.

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Cytat:
i może nie fryzjerstwo, tylko fryzjercja?

oj, dziewczyno(?), dziewczyno. Powodzenia, bo czemu nie oczywiście, i pozdrawiam.
Fryzjerologia. Z tego trzeba mieć co najmniej doktorat.
Stary 2010-02-11, 18:07   #387
futura
Raczkowanie

Cytat:
Aha. To ja nie mam więcej pytań.

Nota bene mój chłop powiedział, że po numerze z wypadkiem najwyżej łeb by mi ukręcił.

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Fryzjerologia. Z tego trzeba mieć co najmniej doktorat.
mój zrobił tylko tak- > i powrócił w milczeniu do swoich zajęć kręcąc głową...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-11, 18:10   #388
Hultaj
BAN stały

Cytat:
moze to nie apteka, a np. sklepik zielarski? tam tez sprzedają leki, ale nie trzeba miec takich kwalifikacji

Cytat:
a ja spowiadac sie nie muszę z wykształcenia mojej rodziny i jej dorobku
nie musisz. niech Ci koczek lśniącym wyjdzie. ;-) serdecznie pozdrawiam.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2010-02-11 o 18:11
Stary 2010-02-11, 18:11   #389
tofaniutka
Zadomowienie

pokazałam to forum mamie... jej słowa... "Zazdrość nie zna granic" zgadzam się z tym w 100% . Po prostu nie możecie pojąć że komuś sie udało w życiu mieć więcej niż nic. i Wykroczyć ponad standard. To dla was nie pojete.. ja napisałam prawdę... z Z CAŁYM SZACUNKIEM. W DUPIE MAM CO O TYM MYSLICIE >czekam na bany
Stary 2010-02-11, 18:14   #390
Claire Fisher
Raczkowanie

Cytat:
pokazałam to forum mamie... jej słowa... "Zazdrość nie zna granic" zgadzam się z tym w 100% . Po prostu nie możecie pojąć że komuś sie udało w życiu mieć więcej niż nic. i Wykroczyć ponad standard. To dla was nie pojete.. ja napisałam prawdę... z Z CAŁYM SZACUNKIEM. W DUPIE MAM CO O TYM MYSLICIE >czekam na bany
Zazdroszczę ci, że jesteś fryzjerką bez szkoły (na wiosce u moich rodziców jest takich od groma i chodzą tam tylko starsze babeczki, żeby wałki na głowę założyć) i że masz biznes za kasę rodziców. To szczyt moich marzeń

Szczęśliwego życia w nieświadomości
Na korytarzu

26.05.2010 - Babciu...

Edytowane przez Claire Fisher
Czas edycji: 2010-02-11 o 18:16
Claire Fisher jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości