|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
Juz skonczylam i zapraszam
![]() Ja jestem na etapie przywolywania wiosny - kiedys kupilam sobie 2 cudne prymulki , czerwona i zolta , kwitna slicznie a wczoraj bukiet tulipanow Musze jeszcze cos wymyslec bo dzis zasypalo Monachium i swiata nie widac tak dalej sypie
|
#1562 |
|
Zakorzenienie
|
cate tak ładniusie są i na przyjemne ze skórą dziecięcą wyglądają znaczy że miekkie i w ogóle
no i cena przystępna jak bym miała brać to bym kupiła ale mam po pierworodnym .
|
#1563 |
|
Zakorzenienie
|
Różnie bywa. Czasami tak, że sie rozbieram, a czasami mi zimno....jak na lata przejściowe mam objawy
![]() Kieruj się na Bydgoszcz ![]() Apetycznie wyglądają ![]() Już po wizycie i jestem baaaaaardzo szczęśliwa ![]() Buźki nie było za bardzo widać, bo rączki trzymała przy ustach. W pewnym momencie zaczęła otwierać i zamykać oczka i mlaskała sobie Wg. USG jestem w 26 tc ( moje obliczenia to 27 tc ). Termin się przesunął na 23 maja. Mała waży 835 g. Najważniejsze, że wszystkie wymiary dziecka pokrywają się z tym 25 tc. Na szyjce mam jakiegoś mięśniaczka. Do obserwacji. Szyjka nie za długa - 26mm, zamknięta.
|
#1564 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1711527 0] chandra mnie dopadła i zamykam się przed światem. najchętniej bym oprócz rodziny żadnych ludzi nie widywała... hormony?
![]() i w ogóle przywieźli nam meble, małż zdążył złożyć szafę (pół szafy i to bez przykręcenia drzwiczek) i czmychnął do pracy... a ja zostałam z całym bajzlem, kartonami, ciuchami na łóżku i nie wiem za co mam się zabrać, tyle tego jest. zmęczyłam się opróżnianiem starych mebli i brzuch mnie rozbolał... ale mam dzisiaj dołaaa.... a chandrę współnie wygonimy Cytat:
Cytat:
3d to raczej bajer dla rodziców, lekarzowi służy ewentualnie do diagnostyki tzw. "zajęczej wargi" albo rozszczepu kręgosłupa wróciłam do domu, sypie jak nie wiem co, byliśmy w urzędzie rozszerzyć działalność; oddaliśmy rzeczy do pralni, załatwilismy małe zakupy... zjadłam warzywka na parze i czaję się na kolejnego pączka
|
|
#1565 |
|
Konto usunięte
|
Wy tak o tych pączkach i faworkach... a ja nie przepadam...
na znak protestu usmażyłam sobie mięsko w przyprawie gyrosowej a do tego micha frytek... aż mi olej cieknie po brodzie. tłusto? tłusto
|
|
|
|
#1566 |
|
Zakorzenienie
|
Aa.. zjadłam bym takich fryteczek.. ale takich samo robionych
tesciowa pyszne robi Bydgoś super
|
|
|
|
#1567 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bardzo się cieszę. malutka chyba taka mniej więcej jak Brunio w jej wieku , on w 28 tyg ważył 1 kg. szyjkę masz taką jak ja, jeszcze w normie, ale trzeba uważać i oszczędzać się
|
|
#1568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po lewej stronie taka "bułeczka"
|
|
#1569 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
trochę człowiek poczyta i się lepiej robi a moja sypialnia nadal wygląda jak po przejściu huraganu ale mi to lotto. maleństwo mnie kopie po tych frytach, relaksujemy się nadal ![]() ja tylko takie jadam, nie lubię tych gotowców, nie są takie jak trzeba po usmażeniu. a te z piekarnika to w ogóle fe...
|
|
|
|
|
#1570 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Super, że z dzidzią wszystko dobrze |
|
|
|
|
#1571 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1712192 7]Wy tak o tych pączkach i faworkach... a ja nie przepadam... na znak protestu usmażyłam sobie mięsko w przyprawie gyrosowej a do tego micha frytek... aż mi olej cieknie po brodzie. tłusto? tłusto [/QUOTE]Kochana ja tez nie przepadam ale to tak dla zasady ![]() Tym bardziej , ze w niemczech jest troche inaczej niz w polsce , tu paczki kroluja w okresie calego karnawalu a nie tylko w tlusty czwartek. W karnawale sa wyjatkowo popularne i maja niesamowite nadzienia i dekoracje( oraz nieprzyzwoicie wysokie ceny jak na paczki )Wiec jak sie tak napatrze na te wszystkie paczki to mi sie ich juz odechciewa
|
|
#1572 |
|
Zakorzenienie
|
bydgoszczanka super fota i super że ok wszystko!
|
#1573 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a co do tradycji - w kilku źródłach spotkałam się z tym, że w dawnych czasach z okazji tego święta opychano się słoniną, boczkiem, smalcem, tłustym mięchem, masłem, itp. więc żeby nie było, ogólnie można sobie pofolgować
|
|
|
|
|
#1574 |
|
Zadomowienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1712243 8]
a co do tradycji - w kilku źródłach spotkałam się z tym, że w dawnych czasach z okazji tego święta opychano się słoniną, boczkiem, smalcem, tłustym mięchem, masłem, itp. więc żeby nie było, ogólnie można sobie pofolgować [/QUOTE]blee ... to juz wole paczki, faworki ...
|
#1575 |
|
Zadomowienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1712221 0]z Wami wyganianie chandry jest nietrudne
trochę człowiek poczyta i się lepiej robi a moja sypialnia nadal wygląda jak po przejściu huraganu ale mi to lotto. maleństwo mnie kopie po tych frytach, relaksujemy się nadal ![]() [/QUOTE] i bardzo słusznie ja napadłam na pączka, ale ledwo go wepchnęłam...
|
#1576 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane ja na chwile nie wiem kiedy bede bo mi padł komputer sie popsuł normalnie skubaniec
![]() jutro dopiero daja mi znac co mu sie stalo wiec pewno oddadza go w przyszłym tyg teraz klikam z kompa braci wykorzystałam okazje ze spia po praktyce (wczoraj poszli na 24 dzis przyszli o 14 aaaa) i przyniesli mi 40 pączków ![]() ![]() chetna któraś mała bryka dzis cała noc skakała i nie dała mi spać jutro ide na kontrole do gina zobaczymy co mi powie ostatnio jakos poboluje mnie szyjka nie wiem dlaczego i meczy mnie zgaga wrrrrr byłam dzis u kubusia (wnuczek moich tesciów ) ma 2 i poł miesiaca kochane żabiątko dzis godz mnie słuchał co do niego mówie smiał sie i po swojemu próbował dyskusje prowadzić hehe a potem mnie na koncu obsikał :-P ciuszki super mała widze z odwaznych ze ta pysie tak pokazuje :-P zycze udanych aukcji z alegro jesli by mi sie udało dostac do kompa po wizycie to napisze co i jak trzymajcie sie cieplutko
|
#1577 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny hormony szaleją. Dziś mąż fuknął na mnie, był zdenerwowany i się śpieszył a ja.....ryczałam jak głupia pół dnia aż mnie oczy pieką do teraz a ten jeszcze głos na mnie podnosi...tak się poużalałam nad sobą i nie mogłam zatrzymać potoku łez....
|
|||
|
|
|
#1578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obżarłam się pączkami i faworkami....pychoooota Od jutra mniej słodkiego Za córeczkę dziękuję
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-02-11 o 19:03 |
|
|
|
|
#1579 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1580 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17115413]No ja jestem na tak z mieszkaniem, co nie zmienia faktu, że mnie to przeraża ![]() Emer, odwal się od tej szafy, ale już Leż do góry brzuchem , nie nadwyrężaj się babo Popatrzcie, właśnie przeczytałam... http://barwy-nieszczescia.blog.onet....,ID399229841,n Z jednej strony mi kobiety żal, z drugiej - nigdy nie mogę zrozumieć, dlaczego kobieta się na to godzi? [/QUOTE]Wiecie a ja doskonale rozumiem. Cytat:
W UK nie ma tłustego czwartku ale jest dzień naleśnika. Wsztstko to samo tylko sa naleśniki. Ja padam.Jutro mam wizyte u położnej i jakoś muszę przezyć do poniedziałku i lecimy do pl. Nie moge sie doczekac aż obejże moje zdobycze. Ja usg 4d bede miała robione w 23 tyg. Dziś w nocy czułam przez sen jak mała mnie kopała ale się nie obudziałm. Kurcze dziś patrzyłam za kosmetykami dzieciecymi i kicha.Oprócz Jonhsona mam tylko Tesco. Muszę sprawdzić Lidla jeszcze. |
||
|
|
|
#1581 |
|
Zakorzenienie
|
Piękne.
To są pączki? [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1712192 7] na znak protestu usmażyłam sobie mięsko w przyprawie gyrosowej a do tego micha frytek... aż mi olej cieknie po brodzie. tłusto? tłusto [/QUOTE] ![]() ___________ Laski, zapisałyście się już do szkoły rodzenia? Wiecie coś o programie w Waszych szpitalach? Ja się załamałam wczoraj... Okazało się, że w szpitalu obok mnie, gdzie miałam chodzić w ogóle nie ma ćwiczeń, tylko wykłady i film pokazują... |
|
|
|
#1582 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1583 |
|
Konto usunięte
|
Pancake to dopiero we wtorek jedzą, tradycja jest do zaoobserwowania w tesco, od razu przy ustawiają syropy i gotowe mieszanki do naleśników.
|
|
|
|
#1584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to ode mnie http://www.paczekdlaciebie.pl/266913 |
|
|
|
|
#1585 |
|
Zadomowienie
|
Witam!
Ja do szkoły rodzenia będę chodziła, ale dopiero w marcu (wtedy będzie nowy kurs dla par). Szkoła jest za darmo i na pewno oprócz wykładów są też ćwiczenia ![]() Co do bloga - to ja już tego samego dnia zabrałabym się i odeszła...takie traktowanie się na pewno nie skończy, a tylko pogorszy... bydgoszczanka- fajnie, że jest córa i u Ciebie będzie pareczka ![]() margo80 nieźle się obkupiłaś ![]() Ja dzisiaj byłam u gina państwowego i na razie wszystko oki.... a co najlepsze zbadał mnie na fotelu i mówi, że szyjka zamknięta i jest oki tylko nie wiem jaka jest długość... posłuchaliśmy serduszka: początkowo nie mógł go odnaleźć, ale na szczęście po chwili się udało
|
|
|
|
#1586 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1587 |
|
Konto usunięte
|
Bydgoś, gratuluję 100% baby
Co was takie chandry biorą ostatnio? Myślałam, że to raczej na początku ciąży
|
|
|
|
#1588 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No niestety, tak to wygląda na NFZ. Dobrze, że wszystko ok ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17127910]Bydgoś, gratuluję 100% baby [/QUOTE] Dziękuję Normalnie do teraz to przeżywam. Tak słodko otwierała oczka Chyba jutro kupię sobie jakąś gazetkę ze wzorami na druty. Na razie próbuję tak sobie coś robić. Może nowe hobby
|
|
#1590 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17127910]Bydgoś, gratuluję 100% baby
Co was takie chandry biorą ostatnio? Myślałam, że to raczej na początku ciąży [/QUOTE]mnie chyba stres przed porodowy łapie ![]() jakaś taka jestem gruba i niegramotna; czuję się brzydka i beznadziejna...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:52.

no i cena przystępna 

bardzo się cieszę. malutka chyba taka mniej więcej jak Brunio w jej wieku , on w 28 tyg ważył 1 kg. szyjkę masz taką jak ja, jeszcze w normie, ale trzeba uważać i oszczędzać się 

) 

... to juz wole paczki, faworki ... 
a ja już mam 26tydz i5dz i sama nie wiem 11 spotkań jest to pewne że wszystkich nie obskoczę i sama nie wiem co zrobić
a ten jeszcze głos na mnie podnosi...tak się poużalałam nad sobą i nie mogłam zatrzymać potoku łez....