Bukiety ślubne - cz. II - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-10, 19:39   #4591
sylwkowa
Raczkowanie

GG do sylwkowa
Dot.: Bukiety ślubne - cz. II

Hej dziewczynki jestem pierwszy raz na tym wątku i widzę, że są tu naprawdę świetne specjalistki jeśli chodzi o dobór kwiatów do sukni Tak się zastanawiam może doradzicie i mi????? Mam ok. 165 cm wzrostu i jasne blond włosy, jasną karnację którą mam zamiar nieco opalić. Ślub pod koniec czerwca Postaram się wkleić zdjęcia sukni tylo nie wiem czy będę potrafiła.. JUPI udało mi się

Edytowane przez sylwkowa
Czas edycji: 2010-02-10 o 19:40
sylwkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 22:45   #4592
moniaa061
Raczkowanie

dziekuje slicznie za rady jestescie wielkie
moniaa061 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 22:48   #4593
Jola Darska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewalena Pokaż wiadomość
To jedna z nielicznych sukni do których nie umiem nic dopasować. Dzieje się na niej tak wiele.................... .................
Może coś takiego?????????????????? ??????
Ostatecznie wybrała bym ostatni w kolorze róż które są na sukni.
Też tak myślę.
Pozdrawiam serdecznie

Cytat:
Napisane przez sylwkowa Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki jestem pierwszy raz na tym wątku i widzę, że są tu naprawdę świetne specjalistki jeśli chodzi o dobór kwiatów do sukni Tak się zastanawiam może doradzicie i mi????? Mam ok. 165 cm wzrostu i jasne blond włosy, jasną karnację którą mam zamiar nieco opalić. Ślub pod koniec czerwca Postaram się wkleić zdjęcia sukni tylo nie wiem czy będę potrafiła.. JUPI udało mi się
Sylwkowa - szalej, bo możesz. Raczej pastele lub świeże kolory. Kwiaty - jakie lubisz? Może peonie, jeśli lubisz, bo czerwiec to pora na nie.

Edytowane przez Jola Darska
Czas edycji: 2010-02-10 o 22:57
Jola Darska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 11:58   #4594
moniaa061
Raczkowanie

dziewczynki za wasza rada próbuje znalesc jakis bukiecik do tej mojej sukienki (nie wiszacy ktory mi odradzilyscie) ale nie moge nic znalesc moze wy macie jakies zdjatka bukiecikow helppp?? slub mam w maju
Stary 2010-02-11, 11:59   #4595
Niedobrzyzna
Przyczajenie

Witajcie, właśnie zagłębiłam się w ten wątek i stwierdzam, że to bardzo miłe, że udzielacie rad Z resztą - zawsze lepiej przedyskutować swoje wybory i móc spojrzeć na nie z dystansem. Dlatego też postanowiłam nieśmiało zwrócić się z prośbą o pomoc Do ślubu jest jeszcze trochę czasu (połowa sierpnia), suknia nie jest jeszcze co prawda ostatecznie wybrana, ale mój typ (na 99%) zamieszczam na dole. W związku z tym proszę o pomoc przy wyborze bukietu Mam 170 cm wzrostu rozmiar 36/38, niebieskie oczy i jestem szatynką. Ślub latem, więc pewnie będę delikatnie opalona. Mój Narz. jest typowym brunetem, będzie miał ciemny klasyczny garnitur (na 90% z muszką). Chciałabym wiedzieć jaki wg Was pasowałby bukiet Chciałabym żeby był klasyczny i elegancki, ale z nutką ekstrawagancji (nie lubię bukietów zwisających, trawek, ani długich łodyg). Bardzo proszę o pomoc
Niedobrzyzna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 14:51   #4596
ewalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Niedobrzyzna Pokaż wiadomość
Witajcie, właśnie zagłębiłam się w ten wątek i stwierdzam, że to bardzo miłe, że udzielacie rad Z resztą - zawsze lepiej przedyskutować swoje wybory i móc spojrzeć na nie z dystansem. Dlatego też postanowiłam nieśmiało zwrócić się z prośbą o pomoc Do ślubu jest jeszcze trochę czasu (połowa sierpnia), suknia nie jest jeszcze co prawda ostatecznie wybrana, ale mój typ (na 99%) zamieszczam na dole. W związku z tym proszę o pomoc przy wyborze bukietu Mam 170 cm wzrostu rozmiar 36/38, niebieskie oczy i jestem szatynką. Ślub latem, więc pewnie będę delikatnie opalona. Mój Narz. jest typowym brunetem, będzie miał ciemny klasyczny garnitur (na 90% z muszką). Chciałabym wiedzieć jaki wg Was pasowałby bukiet Chciałabym żeby był klasyczny i elegancki, ale z nutką ekstrawagancji (nie lubię bukietów zwisających, trawek, ani długich łodyg). Bardzo proszę o pomoc

ewalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 14:58   #4597
Niedobrzyzna
Przyczajenie

Zdecydowanie ten jest mi najbliższy

ewalena mam jeszcze pytanie - czy mogłabym zaryzykować bukiet w ciemnych kolorach (fiolety, brązy lub jakiś czarny akcent)?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-11, 15:07   #4598
ewalena
Zadomowienie

Cytat:
Zdecydowanie ten jest mi najbliższy

ewalena mam jeszcze pytanie - czy mogłabym zaryzykować bukiet w ciemnych kolorach (fiolety, brązy lub jakiś czarny akcent)?
Oczywiście - suknia jest zjawiskowa - ja w przeciwieństwie do Joli poleciłabym bukiet kremowy, biały lub bardzo ciemny. Dal mnie właśnie takie kolory będą wyrafinowanie eleganckie.
Stary 2010-02-11, 15:13   #4599
Niedobrzyzna
Przyczajenie

Bardzo dziękuję za pomoc. Decyzja o wyborze suknie wzrosła do 99,9% (skoro uda się dopasować bukiet)
Stary 2010-02-11, 22:36   #4600
Maalgorzata
Raczkowanie

Dziewczyny mam spory problem z doborem dodatków... nie znam się na tym zupełnie. Zakup sukni przyszedł mi lekko, ale z tym idzie jak po grudzie.
Jeśli chodzi o bukiet, to chyba nie chciałabym żeby był z kategoii tych przedłużonych, zwisających, bo nie chciałabym zasłaniać za mocno sukni, a poza tym jestem niska (jakieś 162 cm., a buty będą ok. 4 cm), a narzeczony wysoki i boję się, że ten bukiet mnie skurczy i zasłoni. Co byście doradziły do tej sukni?
Maalgorzata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 08:24   #4601
ewalena
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo dziękuję za pomoc. Decyzja o wyborze suknie wzrosła do 99,9% (skoro uda się dopasować bukiet)
Suknia jest naprawdę niezwykła i moim zdaniem wybór niezwykle trafny.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-12, 16:06   #4602
Ahsa
Raczkowanie

ewalena - widzę że jesteś tu obeznana pomożesz w doborze kwiatów?
aha suknia w kolorze śmietanki
Ahsa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 16:25   #4603
sylwkowa
Raczkowanie

GG do sylwkowa

Sylwkowa - szalej, bo możesz. Raczej pastele lub świeże kolory. Kwiaty - jakie lubisz? Może peonie, jeśli lubisz, bo czerwiec to pora na nie.[/QUOTE]

Właśnie myślałam o takich jakiś jasnych, świerzych kolorach żeby tą biel orzywić (suknia jest śnieżnobiała). Chciałabym coś niby orginalnego ale i nie przesadzonego w tym. Nie myślałam o peoniach szczerze powiedziawszy Nigdy nawet nie widziałam tych kwiatów w bukiecie ślubnym Jedno co wiem to nie koniecznie chce takie długie zwisające bukiety ani róż..natomiast podobają mi się storczyki.Tak wogóle jestem otwarta na wszelkie propozycje Mam nadzieje, że chociaż jedna z Was mnie rozumie hihihihi Bardzo bym prosiła o pokazanie konkretnych bukietów pasujących do mojej sukni
Stary 2010-02-13, 20:54   #4604
moniaa061
Raczkowanie

a czy cos takieo by pasowalo?? nie wiem czy ide w dobrym kierunku??
Stary 2010-02-14, 07:54   #4605
Aicap
Raczkowanie

GG do Aicap

Cytat:
Pierwsza i ostatnia.Hortensje są naprawdę piękne i na tej podstawie można zbudować piękne kompozycje. Zaskakująco pięknie będzie wyglądała jeśli dodasz do tego kwiaty w jaśniuteńkim różu.

A czy taki mix uda się zrobić i czy to będzie miało ręce i nogi
niebieska hortensja i różowa lilia.. (miałam różowe lilie w bukiecie zaręczynowym) tak połączone jak w tym bukiecie z różami.....

I mam jeszcze pytanie: co to jest ten "oset" i czy on jest taki niebieskawy czy barwi się go???? Dziękuje za odpowiedzi kochane

.......Przygarne przewodniki.....
Aicap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 11:56   #4606
ewalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aicap Pokaż wiadomość
A czy taki mix uda się zrobić i czy to będzie miało ręce i nogi
niebieska hortensja i różowa lilia.. (miałam różowe lilie w bukiecie zaręczynowym) tak połączone jak w tym bukiecie z różami.....

I mam jeszcze pytanie: co to jest ten "oset" i czy on jest taki niebieskawy czy barwi się go???? Dziękuje za odpowiedzi kochane
Uważam że adaptacja pierwszego bukietu gdzie zamiast róż będzie niebieska hortensja z rożową lilią może być bajeczny. Ja lubię takie połączenie kolorów i nazywam je właśnie bajkowym.
Oset jest cały szaro-stalowy jedynie ten "puszek" ma niebieskawy. Ja go nie stosuję - w moim przekonaniu nie powinno sie stosować nic kującego i brodzącego w koronie wiązanki. Dla tego trzeba czyścić lilie z brudzących pręcików.

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:
Napisane przez moniaa061 Pokaż wiadomość
a czy cos takieo by pasowalo?? nie wiem czy ide w dobrym kierunku??
Nie tędy droga - jeszcze raz napiszę: nasz w sukience wszystko:koronki drapowania, tiule,błyskotki. To o wiele za wiele.Ale aby stało sie tradycji zadość powinnaś mieć jeszcze wiązankę. która ma składać się tylko z samych kwiatów średniej lub nieco większych niż średnia wielkości(inne zginą na tle tak bogatej sukni) bez zieleniny,bez zwisów,trawek i koralików.
Bukiety które pokazałaś spowodują dodatkowy zamęt i nikt nie zwróci uwagi na suknię ani na bukiet, a Ty w tym wszystkim zginiesz.

ZASADA PODSTAWOWA!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!
Suknia bogata - bukiet skromny bez popisów
Suknia skromna - bukiet bogaty lub skromny - tu pole do popisu ogromne

Edytowane przez ewalena
Czas edycji: 2010-02-14 o 11:57
Stary 2010-02-14, 15:35   #4607
Jola Darska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ahsa Pokaż wiadomość
ewalena - widzę że jesteś tu obeznana pomożesz w doborze kwiatów?
aha suknia w kolorze śmietanki
1/ b. ładna suknia,
2/ sugerowałabym bukiet okrągły, bez zwisów
Niewiele powiedziałaś, niewiele można podpowiedzieć.
Pozdrawiam
Cytat:
Napisane przez Aicap Pokaż wiadomość
To jest Eryngium (przegorzan) - naturalnie jest niebieskawy, fioletowy. Jest kulisty i podłużny, mały, średni, duży ... Stosowany w różnych kompozycjach i bukietach.

Czas edycji: 2010-02-14 o 15:47 Powód: dopisanie postu
Stary 2010-02-14, 20:03   #4608
Cynamonow
Przyczajenie

Witam. Od jakiegoś czasu śledzę z zaciekawieniem ten wątek i muszę przyznać, że osoby udzielające się tu są niezwykle pomocne, a ich wybory bardzo często niezwykle trafione. Dlatego też zwracam się do Was- Drogie Wizażanki z nieśmiałą prośbą o pomoc. Mój ślub jest już w czerwcu, a ja nadal nie mam koncepcji co do dodatków do sukni. Jest to model z kolekcji Pronovias Lorna, śnieżna biel.Co do mojego wyglądu to mam jasne włosy, niebieskie oczy i bardzo jasną karnację, jednak przed ślubem myślę o lekkim jej opaleniu. Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Edytowane przez Cynamonow
Czas edycji: 2010-02-14 o 20:33
Cynamonow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 20:47   #4609
Aicap
Raczkowanie

GG do Aicap

Cytat:
Uważam że adaptacja pierwszego bukietu gdzie zamiast róż będzie niebieska hortensja z rożową lilią może być bajeczny. Ja lubię takie połączenie kolorów i nazywam je właśnie bajkowym.
Oset jest cały szaro-stalowy jedynie ten "puszek" ma niebieskawy. Ja go nie stosuję - w moim przekonaniu nie powinno sie stosować nic kującego i brodzącego w koronie wiązanki. Dla tego trzeba czyścić lilie z brudzących pręcików
Dzięki dzięki dzięki no to postanowione

.......Przygarne przewodniki.....
Aicap jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-16, 09:13   #4610
aniam89
Przyczajenie

Witajcie, już od dawna czytam ten wątek i w końcu zdecydowałam się również poprosić Was o pomoc. Ślub mam 05 czerwca 2010r. jestem dość wysoka (170cm), mam brązowe włosy i blond pasemka, karnację mam jasną ale na ślubie na pewno będzie opalona, oczy koloru piwnego. Mój TŻ też jest wysoki (180cm) będzie miał czarny delikatnie błyszczący garnitur. Suknia i moje własne propozycje bukietów umieszczam w załączniku. Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję, pozdrawiam.
aniam89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 10:40   #4611
ewalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniam89 Pokaż wiadomość
Witajcie, już od dawna czytam ten wątek i w końcu zdecydowałam się również poprosić Was o pomoc. Ślub mam 05 czerwca 2010r. jestem dość wysoka (170cm), mam brązowe włosy i blond pasemka, karnację mam jasną ale na ślubie na pewno będzie opalona, oczy koloru piwnego. Mój TŻ też jest wysoki (180cm) będzie miał czarny delikatnie błyszczący garnitur. Suknia i moje własne propozycje bukietów umieszczam w załączniku. Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję, pozdrawiam.
Wybrała bym pierwszy - prosty o ciekawym połączeniu róż i cantadeski.
Stary 2010-02-16, 11:53   #4612
Jola Darska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniam89 Pokaż wiadomość
W pierwszym nie podoba mi się drucik. Rozważyłabym 3. bukiet, bo jest lżejszy od pierwszego, ładna kolorystyka; ja głosuję za 3. Bez drucika.
Pozdrawiam

Czas edycji: 2010-02-16 o 11:55
Stary 2010-02-16, 12:06   #4613
maarrggoo
Raczkowanie

Dziewczeta, chyba zaszaleje i zdecyduje sie na narecze kwiatów
Ale zrobione ze storczyków, broń boże z kalii
Prosze wrzuccie jakieś fotki jesli macie bo ja mam tylko takie dwa, a chciałabym rozważayć różne wersje
Z góry dziekuje.
maarrggoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 14:42   #4614
aniam89
Przyczajenie

Dziękuję Wam za pomoc a może macie jeszcze jakieś inne propozycje?? bo naprawdę jestem w kropce i nie wiem czego tak naprawdę chcę.
aniam89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 15:29   #4615
ewalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maarrggoo Pokaż wiadomość
Dziewczeta, chyba zaszaleje i zdecyduje sie na narecze kwiatów
Ale zrobione ze storczyków, broń boże z kalii
Prosze wrzuccie jakieś fotki jesli macie bo ja mam tylko takie dwa, a chciałabym rozważayć różne wersje
Z góry dziekuje.

Stary 2010-02-16, 19:37   #4616
Mortycja84
Raczkowanie

ewalena śliczny ten ostatni co to za kwiatki ?
Stary 2010-02-16, 19:43   #4617
Ajli
Raczkowanie

Przeglądnęłam chyba wszystkie i teraz to już mam mega mętlik w głowie bo powiem szczerze, że 3/4 z tych załączonych zdjęć bardzo mi się podoba Pokażę Wam więc i moje dwa marzenia, suknia już jest, bukiet jeszcze nie ale jest on drugim marzeniem. Chętnie posłucham czy jedno pasuje do drugiego...choć obawiam się, że nie ale tak mi się podoba Ja jestem wysoka i ruda a Pan młody również wysoki tylko, że blondyn. Suknia w kolorze złamanej bieli, długi powłóczysty welon, gładka fryzura No więc teraz zdjęcia

Edytowane przez Ajli
Czas edycji: 2010-02-16 o 20:07
Ajli jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-16, 20:33   #4618
ewalena
Zadomowienie

Cytat:
To storczyk Vanda niezwykle urodziwy i dostępny w Polsce oczywiście wcześniej trzeba zamówić na giełdzie.
Stary 2010-02-16, 20:37   #4619
ewalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ajli Pokaż wiadomość
Przeglądnęłam chyba wszystkie i teraz to już mam mega mętlik w głowie bo powiem szczerze, że 3/4 z tych załączonych zdjęć bardzo mi się podoba Pokażę Wam więc i moje dwa marzenia, suknia już jest, bukiet jeszcze nie ale jest on drugim marzeniem. Chętnie posłucham czy jedno pasuje do drugiego...choć obawiam się, że nie ale tak mi się podoba Ja jestem wysoka i ruda a Pan młody również wysoki tylko, że blondyn. Suknia w kolorze złamanej bieli, długi powłóczysty welon, gładka fryzura No więc teraz zdjęcia

Poproszę o lepsze zdjęcie bukietu -ten się nie otwiera
Stary 2010-02-16, 20:40   #4620
Ajli
Raczkowanie

http://bi.gazeta.pl/im/8/2555/z2555568G.jpg
Ajli jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości