|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 |
Raczkowanie
|
Dot.: Bukiety ślubne - cz. II
Hej dziewczynki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
http://s8.suwaczek.com/20100628060113.png[/img][/url] Edytowane przez sylwkowa Czas edycji: 2010-02-10 o 19:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4592 |
Raczkowanie
|
dziekuje slicznie za rady
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4593 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozdrawiam serdecznie Cytat:
"Bukiet - miejsce, gdzie kwiaty obejmują się dobrowolnie" www.kwiatyjolandy.blog.on et.pl Edytowane przez Jola Darska Czas edycji: 2010-02-10 o 22:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4594 |
Raczkowanie
|
dziewczynki za wasza rada próbuje znalesc jakis bukiecik do tej mojej sukienki (nie wiszacy ktory mi odradzilyscie) ale nie moge nic znalesc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4595 |
Przyczajenie
|
Witajcie, właśnie zagłębiłam się w ten wątek i stwierdzam, że to bardzo miłe, że udzielacie rad
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4596 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4597 |
Przyczajenie
|
Zdecydowanie ten jest mi najbliższy
![]() ewalena mam jeszcze pytanie - czy mogłabym zaryzykować bukiet w ciemnych kolorach (fiolety, brązy lub jakiś czarny akcent)? |
![]() ![]() |
![]() |
#4598 |
Zadomowienie
|
Oczywiście - suknia jest zjawiskowa - ja w przeciwieństwie do Joli poleciłabym bukiet kremowy, biały lub bardzo ciemny. Dal mnie właśnie takie kolory będą wyrafinowanie eleganckie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4599 |
Przyczajenie
|
Bardzo dziękuję za pomoc. Decyzja o wyborze suknie wzrosła do 99,9% (skoro uda się dopasować bukiet)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4600 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam spory problem z doborem dodatków... nie znam się na tym zupełnie. Zakup sukni przyszedł mi lekko, ale z tym idzie jak po grudzie.
Jeśli chodzi o bukiet, to chyba nie chciałabym żeby był z kategoii tych przedłużonych, zwisających, bo nie chciałabym zasłaniać za mocno sukni, a poza tym jestem niska (jakieś 162 cm., a buty będą ok. 4 cm), a narzeczony wysoki i boję się, że ten bukiet mnie skurczy i zasłoni. Co byście doradziły do tej sukni? |
![]() ![]() |
![]() |
#4601 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4602 |
Raczkowanie
|
ewalena - widzę że jesteś tu obeznana pomożesz w doborze kwiatów?
aha suknia w kolorze śmietanki |
![]() ![]() |
![]() |
#4603 |
Raczkowanie
|
Sylwkowa - szalej, bo możesz. Raczej pastele lub świeże kolory. Kwiaty - jakie lubisz? Może peonie, jeśli lubisz, bo czerwiec to pora na nie.[/QUOTE]
Właśnie myślałam o takich jakiś jasnych, świerzych kolorach żeby tą biel orzywić (suknia jest śnieżnobiała). Chciałabym coś niby orginalnego ale i nie przesadzonego w tym. Nie myślałam o peoniach szczerze powiedziawszy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4604 |
Raczkowanie
|
a czy cos takieo by pasowalo?? nie wiem czy ide w dobrym kierunku??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4605 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A czy taki mix uda się zrobić i czy to będzie miało ręce i nogi ![]() niebieska hortensja i różowa lilia.. ![]() ![]() I mam jeszcze pytanie: co to jest ten "oset" ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4606 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Oset jest cały szaro-stalowy jedynie ten "puszek" ma niebieskawy. Ja go nie stosuję - w moim przekonaniu nie powinno sie stosować nic kującego i brodzącego w koronie wiązanki. Dla tego trzeba czyścić lilie z brudzących pręcików. ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Nie tędy droga - jeszcze raz napiszę: nasz w sukience wszystko:koronki drapowania, tiule,błyskotki. To o wiele za wiele.Ale aby stało sie tradycji zadość powinnaś mieć jeszcze wiązankę. która ma składać się tylko z samych kwiatów średniej lub nieco większych niż średnia wielkości(inne zginą na tle tak bogatej sukni) bez zieleniny,bez zwisów,trawek i koralików. Bukiety które pokazałaś spowodują dodatkowy zamęt i nikt nie zwróci uwagi na suknię ani na bukiet, a Ty w tym wszystkim zginiesz. ZASADA PODSTAWOWA!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!! Suknia bogata - bukiet skromny bez popisów Suknia skromna - bukiet bogaty lub skromny - tu pole do popisu ogromne Edytowane przez ewalena Czas edycji: 2010-02-14 o 11:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4607 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
2/ sugerowałabym bukiet okrągły, bez zwisów Niewiele powiedziałaś, niewiele można podpowiedzieć. Pozdrawiam To jest Eryngium (przegorzan) - naturalnie jest niebieskawy, fioletowy. Jest kulisty i podłużny, mały, średni, duży ... Stosowany w różnych kompozycjach i bukietach.
"Bukiet - miejsce, gdzie kwiaty obejmują się dobrowolnie" www.kwiatyjolandy.blog.on et.pl Edytowane przez Jola Darska Czas edycji: 2010-02-14 o 15:47 Powód: dopisanie postu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4608 |
Przyczajenie
|
Witam. Od jakiegoś czasu śledzę z zaciekawieniem ten wątek i muszę przyznać, że osoby udzielające się tu są niezwykle pomocne, a ich wybory bardzo często niezwykle trafione. Dlatego też zwracam się do Was- Drogie Wizażanki z nieśmiałą prośbą o pomoc. Mój ślub jest już w czerwcu, a ja nadal nie mam koncepcji co do dodatków do sukni. Jest to model z kolekcji Pronovias Lorna, śnieżna biel.Co do mojego wyglądu to mam jasne włosy, niebieskie oczy i bardzo jasną karnację, jednak przed ślubem myślę o lekkim jej opaleniu. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Edytowane przez Cynamonow Czas edycji: 2010-02-14 o 20:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4609 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4610 |
Przyczajenie
|
Witajcie, już od dawna czytam ten wątek i w końcu zdecydowałam się również poprosić Was o pomoc. Ślub mam 05 czerwca 2010r. jestem dość wysoka (170cm), mam brązowe włosy i blond pasemka, karnację mam jasną ale na ślubie na pewno będzie opalona, oczy koloru piwnego. Mój TŻ też jest wysoki (180cm) będzie miał czarny delikatnie błyszczący garnitur. Suknia i moje własne propozycje bukietów umieszczam w załączniku. Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję, pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4611 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4612 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozdrawiam
"Bukiet - miejsce, gdzie kwiaty obejmują się dobrowolnie" www.kwiatyjolandy.blog.on et.pl Edytowane przez Jola Darska Czas edycji: 2010-02-16 o 11:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4613 |
Raczkowanie
|
Dziewczeta, chyba zaszaleje i zdecyduje sie na narecze kwiatów
![]() Ale zrobione ze storczyków, broń boże z kalii ![]() Prosze wrzuccie jakieś fotki jesli macie ![]() ![]() Z góry dziekuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#4614 |
Przyczajenie
|
Dziękuję Wam za pomoc a może macie jeszcze jakieś inne propozycje?? bo naprawdę jestem w kropce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4615 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4616 |
Raczkowanie
|
ewalena śliczny ten ostatni
![]()
#4617 |
Raczkowanie
|
Przeglądnęłam chyba wszystkie i teraz to już mam mega mętlik w głowie bo powiem szczerze, że 3/4 z tych załączonych zdjęć bardzo mi się podoba
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Ajli Czas edycji: 2010-02-16 o 20:07 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4618 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4619 |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4620 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:32.