|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
Cytat:
Ale Ty to widzę, że akrobatka jesteś ja o depilację ( tą do porodu też) poprosiłam męża ![]() Ania0104 daję jej śliniaczki do zabawy ![]() Czasem czuję się taka bezsilna.
|
|
#2492 | ||
|
Zakorzenienie
|
Sweet ale sny
Tupli zupka Zuzi bardzo smakowała i zauważyłam, że woli moje niż te słoiczkowe ale czasem ze słoiczka na pewno dostanie za to mus średnio posmakował, nie bardzo chciała jeść, mimo że dodałam tam biszkopcika chyba za kwaśne mimo wszystko było jutro dodam banana jeszcze Cytat:
![]() ale 2 i tak już dziś zjedzone ![]() Cytat:
jak dostałam skurczy już to szybko poleciałam jeszcze pod prysznic i goliłam się cała ![]() mało coś mamuśki ostatnio piszecie
|
||
|
|
|
#2493 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
ale chyba taki prawdziwy filtr zamontowany w kranie to mocniej filtruje co? a zaslony nie do paneli - wtedy firanki dam gladkie biale tylko czy same zaslony beda pasowac mi do salonu? Cytat:
![]() co sie dzieje?
|
|
|
#2494 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój Tomuś od dawna prostuje nóżki i wypycha pupkę żeby stanąć staram się zawsze trzymać go na tyle, zeby jego cały ciężar nie opierał się na nóżkach zauważyłam, ze jak kica na nóżkach się zmęczy to sam siada, więcej nie chce i zadna siła go nie zmusi jak "stoi" i się zmęczy to ugina nóżki i wisi na moich rękach tak samo jak siedzi i się bawi za chwilę patrzę, a on leży i sobie rączki ogląda i się nie awanturuje, że się przewrócił - widocznie był zmęczony i chciał sobie poleżeć Cytat:
![]() Cytat:
bo ja mam właśnie tą i prawdę mówiąc nie zauważyłam żadnego rewelacyjnego działania http://www.maccosmetics.co.uk/produc...T_ID=PROD66218
|
|
|
#2495 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobilam was i spadam.
Zasłonki fajne. Zjadlam pączka ![]() Pojechalam odwiezc kupelke i wdepnełam do siostry, a tam moja była przyjaciółka...4mc ciąży...Jarała fajki...A ogólnie ze zdrowiem u niej nienajlepiej...wrecz zle...Skandal!!!
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2496 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Znudziły Ci się już panele? Pokaż jeszcze raz salon bo nie pamiętam go dokładnie ![]() Spostrzegawcza jesteś, myślałam że nikt nie zauważy ![]() Miramejka nie ma
|
|
#2497 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Może rzeczywiście trochę inaczej działa. W każdym razie ja nie umiem już się bez niej obyć Bez tej z filtrem żebyśmy się dobrze zrozumiały![]() Zosia śpi od 20. Dzisiaj zasnęła praktycznie sama, nie musiałam przy niej siedzieć. Tylko potem jak zajrzałam to spała w poprzek łóżeczka z nogami między szczebelkami ![]() Ja juz zmykam, bo juz TŻ sie ze mnie nabija. Do jutra
Edytowane przez angy Czas edycji: 2010-02-11 o 21:42 |
||
|
|
|
#2498 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tez się martwię o Miramej wiem że chciała odpocząć troszkę od pisania..mam nadzieję że u nich wszystko ok..
|
|
#2499 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam mamusie
![]() nikt nie zauwazyl ze nie bylo czeko???? aaaa rozumiem akcja "paczki" malz byl dzisiaj w Katowicach na rozmowie z waznym klientem i trzymajcie kciuki zeby udalo sie z umowa tzn. malz ma wyposazac restauracje i jak ten gosciu przyjmie oferte to wpadnie nam kasa a ja juz wiem na co ja przeznacze- na kuchnie oj juz planujeWeronika zjadla dzisiaj caly obiadek jaki ugotowalam, po poludniu odezwal sie glodomor w niej i wypila 230ml mleka Cytat:
wiesz ja ja specjalnie nie stawiam tylko jakos tak jak biore ja na rece z siadu to ona opiera nogi i chce stac ![]() Cytat:
![]() superrrr Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ząbki??? ![]() lece dalej czytac
|
|
#2500 |
|
Zakorzenienie
|
Antonio ma goraczke 39.2 wczesniej, po Canpolu 38.2Zadnych innych objawow nie ma, caly dzien normalny, a po popoludniowej drzemce obudzil sie taki cieply ![]() Zobacze jak bedzie w nocy ![]() Obstawiam zeby albo trzydniowke. Dzis rano po moim powrocie z pracy zadzwonila niania, ze jej corka zostala w domu, nie poszla do szkoly, bo ma katar itp i w nocy nie spala. Jako ze nie czulam sie rewelacyjnie i szukalam wymowki, aby nie isc dzisiaj na kolejna nocke (jakos czulam, ze mam nie isc) to Antos zostal w domu, zamiast jechac do niani. Mam godziny nadrobione itp, wiec zadzwonilam do pracy, ze mnie dzis nie bedzie. Jak zwykle zachowuje sie jak czarownica jakas... Mam nadzieje, ze bedzie dobrze, trzymajcie kciuki
|
#2501 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was
Wpadłam jak zwyklę na chwilkę. Mała znów daje popalić i w dzień nie mam na nic czasu ![]() Byłyśmy wczoraj na szczepieniu. Mała ogólnie rozwija się bardzo dobrze tylko za mało waży 6kg Dostałyśmy skierowanie na badania lekarka będzie szukała przyczyny niskiego rzyrostu masy ciała.Troszkę mnie to zmartwiło ale z drugiej strony czuję i wiem że mojej córci taka natura i ona ngdy nie będzie pulpecikiem. Mała dużo sie śmiała się do lekarki a jak ją ubierałam to pierwszy raz przekręciła się z plecków na brzuszekTrzymajcie proszę za nią kciuki. Postaram się do Was częściej zaglądać. Dobrej nocki życzę paaaaaaaaaa
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20080607650113.html 21.08.2009 23.09.2013 Edytowane przez marysia_258 Czas edycji: 2010-02-11 o 22:16 |
|
|
|
#2502 | ||||
|
Zakorzenienie
|
witam nowa mamusie
Cytat:
a ja zjadlam 1 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a jak zdarzy sie ze stoi to ugnie kolanka i wtedy juz biore ja na rece Aniu moja mala ostatnio interesuje sie metkami na wszystkim jak tylko wypatrzy to juz ja tarmosi- ostatnio z tylu spodni mi wystawala a ona ja dojrzala i miala radoche
|
|
#2503 |
|
Wtajemniczenie
|
Mariolu, Marysiu trzymam kciuki mocno
|
#2504 | ||
|
Zakorzenienie
|
acha sprawdzilam ten kubek co Werka dostala kiedys i niestety to nie jest niekapek
pisze ze jest przeznaczony dla dzieci pow. 1 roku zycia aa i jest z Canpola wiec musze kupic tego niekapka i wybor padl na magiczny Aventu Cytat:
![]() trzymam mocno ![]() Cytat:
rzeczywsicie malo wazy, ale skoro dobrze sie rozwija to chyba nic nie znaczy, jesli dobrze je , ma apetyt to mysle ze taka jej uroda i tyle oczywiscie trzymam kciuki
|
|
#2505 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() dlatego chce nowe firanki, zaslony....dywan ![]() zaraz poszukam fotki to wrzuce Cytat:
![]() mariolu trzymam aby to nie bylo nic powaznego
|
|
|
#2506 |
|
Zakorzenienie
|
uciekam do malza , moze jeszcze zajrze pozniej
|
#2507 |
|
Zakorzenienie
|
Mariolu i Marysiu trzymam mocno
i przytulam będzie dobrze! musi być! |
|
|
|
#2508 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mariolasl zaciskamy mocno oby nocka spokojnie minęła ![]() marysia_258 mam nadzieję, że znajdą przyczynę i malutka szybko przybierze na wadze Svinecka ja też lubię często coś zmienić w mieszkaniu z braku finansów to chociaż sobie meble poprzesuwałam ostatnio ![]() Amelka śpi, obudziła się na razie tylko raz I całą noc śpi na brzuchu, a ja już nie mam siły jej przekładać Zrobiłam sobie drzemkę w dzień i teraz mi się spać nie chce
|
|
#2509 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
wrzucam stara fotke salonu
|
|
#2510 |
|
Wtajemniczenie
|
Svi mi tu jakoś nie pasuje ta zasłona
Panele ładniejsze no to pomogłam
|
#2511 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
juz ich nie chce nie ma zadnych fajnych zaslon na allegro - kompletnie
|
|
|
#2512 | |||||
|
Zakorzenienie
|
ehhhh ... padam!
Bartosz spi już od 21, a ja dopeiro uporalam sie z Avonem ... chyba z tym skończe ![]() Cytat:
Cytat:
![]() za małża! ... planuj planuj kuchnie, moze cos odgapię ![]() dla Werci Cytat:
wszystkie cztery i Bartoszka też ... będzie dobrze! Cytat:
za mją synową, żeby to nie bylo nic poważnego ... ale - Bartosz szczypiorek, to narzeczona nie moze być pulpecikiem ![]() No i za akrobacje.Cytat:
ja w sobote kupiłam Bartkowi poduszke - przytulankę, taka mała z wypukłym tygryskiem i najlepszy z tego wszystkiego jest ogonek tygrysa i metka
|
|||||
|
|
|
#2513 |
|
Zakorzenienie
|
Hej muminki
![]() Jestem i Was podczytuje co jakis czas Dzisiaj sama urzęduje w domu, jutro tez bo tŻ w delegacji. Dziecko wykapałam, usneło jak suseł, posprzatałam, pranie wstawiłam i zrelaksowałam sie przy filmie (opis w naszym kąciku ) Teraz lece sie umyć i spać. ![]() Megi, masz jakis problem? Pamietaj zawsze możesz wypłakać mi sie w rekaw Tez sie martwie o Miramejka Juz jakis czas sie nie odzywała. Chyba sie na nas pogniewała, ze tak wtedy na nia naskoczyłyśmy Mariolu, trzymam kciuki, zeby gorączka mineła i Antosiowi nic nie było. Marysiu, napewno wszystko bedzie dobrze. Nie wszystkie dzieciaczki muszą byc jak pączuszki
|
|
#2514 |
|
Zakorzenienie
|
no to idę, nadrobilam, pocytowłam i idę spać, o moje dzieco mnie wczoraj zaskoczyło
... polożyłam sie o 23 a o północy juz była pobudka ... a ja zakręcona, mysle sobie: szybko mi ta noc zleciała jutro mam gości - przyjaciółka z mezem i małym Michałkiem - najlepszy kolega Bartoszka ... muszę cos wymyslić na poczęstunek, bo B sie uparła, ze przyniesie jakąś sałatke albo cuś ![]() a w sobotę kolejna impreza - moja siostra obroniła sie na 4+ i została mgr inż ... ja to opiję Picollo oczywiscie ![]() no i w niedzielę Walentynki a ja nie mam nawet głupich bokserków w serduszka a miałam w planie piersi w cieście francuskim ![]() no to idę dobranoc ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- aaaaaaaa jeszcze Wam cos wkleję .... dostałam od mamy na maila ![]() Pewien facet, przez kilka lat miał kochankę, Włoszkę. Pewnej nocy oświadczyła mu, że jest w ciąży. On, nie chcąc zrujnować swojej reputacji i małżeństwa, dał jej sporą sumę pieniędzy, aby wyjechała do Włoch i tam urodziła dziecko, aby uniknąć skandalu. Zaproponował również płacenie alimentów do 18 roku życia na dziecko. Ona się zgodziła, ale spytała: - Jak mam przesłać ci wiadomość, kiedy dziecko się urodzi? - Aby utrzymać wszystko w sekrecie, wyślij mi pocztówkę na mój adres domowy, z jednym tylko słowem: "spaghetti", wtenczas zacznę słać Ci alimenty na utrzymanie dziecka. I wyjechała.Po około 9 miesiącach facet wieczorem wraca do domu z pracy, a tu żona mówi: - Dostałeś jakąś bardzo dziwną kartkę pocztową, nic nie rozumiem co to za kartka. Maż na to: - Daj mi tę kartkę, zobaczę co to? Żona dała mężowi kartkę bacznie go obserwując. Mąż zaczął czytać pocztówkę, zbladł jak ściana i... zemdlał. Na kartce było napisane: "Spaghetti, spaghetti, spaghetti, spaghetti, spaghetti. Trzy porcje z kulkami mięsnymi, dwie bez. Wyślij więcej sosu!" |
|
|
|
#2515 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
udanych imprezek ![]() ale mnie rozbawiłaś dobre to Cass Idę lulać bo w końcu oczy mi się zaczęły kleić . Dobranoc dziewuszki
|
|
#2516 | ||||
|
Rozeznanie
|
Och nie pomoge, bo ja kupuje takie juz marynowane od rzeznika.
Chociaz tutaj cos znalazlam: http://www.gotujmy.pl/przepisy,zeberka,i610/ Cytat:
![]() Angy dzieki za odpowiedz Cytat:
![]() Cytat:
Moze faktycznie to taka kruszynka bedzie.Cytat:
![]() Dzien doooobry!! Jest piatek ![]() Wczoraj wzielam kapiel razem z coreczka- plywala razem z mamusia w wannie. Alez bylo zabawy! Potem polozylam Ja na swojej piersi, takie cieple slodkie cialko, jak cudownie jest byc mama Zebralo mnie na wspomnienia. Co pamietacie najbardziej z porodu? Bo ja mimo mojej 18-godzinnej krwawej jatki najbardziej pamietam moment, gdy Ania przeslizgiwala sie przez moje cialo i potem gdy Ja polozyli na moim brzuchu, taka ciepla, placzaca mala kulke. Zaczelam z emocji plakac, ale zaraz pomyslalam, ze musze sie uspokoic, bo Aneczka tego potrzebuje, wiec przestalam i zaczelam Jej spiewac. Od tego momentu wiedzialam, ze juz jestem mama No i piekne bylo, nie chcielismy z mezem znac plci i gdy Ania sie urodzila przez pierwsze 10 minut wpatrywalismy sie w Nia z zachwytem i dopiero potem doszlo do nas "Zaraz, a co to wlasciwie jest, dziewczynka czy chlopczyk?" ![]() A trzecie pamietam, gdy musialam rodzic lozysko i juz naprawde nie mialam sily. W koncu lekarka krzyknela " Maja, pokaz nam ten polski temperament!" po czym tak pchnelam, ze lozysko wylecialo na pol sali, opryskujac przy tym podloge, lekarke i wszystkie sprzety wokol
|
|
#2517 |
|
Wtajemniczenie
|
Tuli dzięki za stronkę
Muszę i ja spróbować kąpieli z moim brzdącem ![]() A wspomnienia z porodu nasza polska siłaczka ![]() Mnie na myśl o porodzie przypomina się oczywiście moment jak mi Amelkę na piersiach położyli A inne momenty to np jak na piłce skakałam i małż mi pomagał i jak w czasie porodu ja wiłam się na łóżku a on z kawą stał obok i patrzył jak na film Ostatnio na MTV pokazywali program o licealnych ciążach i pokazali poród, a ja się poryczałam bo mi się przypomniało jak to było Bardziej pamiętam wzruszenie niż ból ![]() Dzień dobry ![]() Dziecko moje wyspane wstało o 6 A ja znów mam oczy na zapałki bo późno się położyłam ![]() Amelka już trzecią noc z rzędu spała spokojnie Dzisiaj mam obiadek więc się lenie Moja mama dzisiaj wyjechała do Włoch, trzymajcie proszę kciuki bo pogoda taka nie ciekawa to jej pierwszy wyjazd i bardzo się denerwuję.
|
#2518 |
|
Ola-Unhola
|
Mariolu, jak nocka? Mam nadzieję, że Antoś ma się lepiej i to tylko trzydniówka Svinecko, jeśli chcesz białą firankę, to te zasłony, które wcześniej wklejałaś trochę za mdłe, zleje się. Przydałby się jakiś wyraźniejszy akcent Aniu, ale masz imprez Wytrwałości życzę ![]() zw, bo mały woła.
|
#2519 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale fajny Mam takie same podkładki na stół tylko zielone (z filcu, prawda?) i też tak leżą piloty - na jednej i równiutkoMoim zdaniem te zasłony średnio będą pasować. Cytat:
![]() Ja pamiętam najbardziej jak położyli mi Zosię już opatuloną i umytą i tak się wtedy zaczęłam trząść jak nigdy w życiu. Ale czułam normalnie jak drży mi każdy milimetr ciała. Trwało to jakieś 4 godziny. Nie mogłam nigdzie zadzwonić bo tak mi się ręce trzęsły ![]() Dzień dobry tak w ogóle Noc średnia, więc do przeżycia Teraz Zośka leży w leżaczku i tak piszczy, że aż mnie uszy bolą. Trzeba by posprzątać, bo jutro nie będzie czasu. A tak mi się nie chce, że szok I cały czas pada śnieg. Już mam tego dosyć. Nie ma siły już pchać wózka. Dzisiaj nie idę na spacer
|
|
#2520 |
|
Przyczajenie
|
Widze że nie tylko ja mam problemy ze spaniem mojego małego łobuza. Jak sie urodził to przez pierwsze trzy miesiące przesypiał 9-11 godzin w nocym teraz dla odmiany wstaje co godzine albo dwie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

nie mówiąc o depilacji "funi"
chociaż pod koniec ciąży to już po mistrzowsku bez lusterka jechałam 
daję jej śliniaczki do zabawy 

Nie wiem czemu nie można, ale ja dałam małej bo wolę taką niż z kamieniem.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

... chyba z tym skończe
dobre to 

nasza polska siłaczka
Bardziej pamiętam wzruszenie niż ból