|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010
oooo - jaki fajny filmik zamiescili na onecie
http://kobieta.onet.pl/wideo/6024371...relacjetv.html
|
#1292 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak zaczelyscie gadac o tych pierscionkach, ze palce puchna i nie mozna zdjac, ja tam u siebie tego nie zauwazylam,ale wlasnie chcialam zdjac oba pierscionki ktore nosze i lipa jednak jakies spuchniecie jest!takze bez mydla sie nie obejdzie |
|
|
|
|
#1293 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Laseczki
![]() Wiecie co? Zauważyłam co prawda że w ciąży zrobiłam się lekko agresywna (o np. w sytuacji kiedy ktoś odpala sobie papierosa na przystanku autobusowym i dymi na mnie), ale dziś w nocy miałam taki sen że już sama zaczynam się bać siebie ;]. Śniło mi się, że leżałam na jakimś dachu i się opalałam (?) i przyszła jakaś baba i zaczęła mnie wyzywać i straszyć, że mnie na siłę zaraz stamtąd weźmie, ja jej na to "a spróbuj tylko dotknąć brzuszka s*ko to zabije" i ona w tym momencie triumfalnie położyła na moim ciążowym brzuszku nogę! .... No to spuściłam jej MEGA łomot! Ale najbardziej niepokojące w tym śnie było to ... co mnie właściwie obudziło - moja własne machanie pięściami ;D Całe szczęście Tż spał skulony w rogu łóżka bo by się jeszcze jemu przez sen dostało xD---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
Dobrze mieć nowoczesną babcię ![]() Z pierścionkiem poczekaj tak do południa. Jeśli masz "luźny" dzień i nie przepracowywujesz się, to mi właśnie do południa to opuchlizna schodzi trochę ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
Miał jakiś grawer czy coś? ![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1294 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a konik bardziej mi sie podoba ale moze do siostry sie usmiechne hihi niech taki mi kupi w prezencie dla niuni albo dorzuce do listy prezentow bo ja sobie wymyslilam ze w polowie marca zrobie BABY SHOWER < chyba tak to sie pisze :P > impreze dla dzidziulka i meilami wysle do znajomych liste prezentow jakie bym chciala dostac dla dzidziulka < czego jeszcze nie mam > a ze u mnie wiekszosc znajomych z brzuszkami to bedzie brzuchata impreza hihi faceci pojda na dol a my zawladniemy gora hihiCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a ja dzisiaj zas sama zostalam w domku moj malz pojechal sobie na narty bezemnie ![]() ![]() ale powiedzial ze moze jutro pojedziemy do czech albo karpacza i ja bed sie wylegiwala na tarasie z herbatkami a oni beda sobie zjezdzali na stoku
|
|
#1295 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak się czujesz? Szczęśliwa ??? ![]() Radzisz sobie, czy na razie przy wszystkim strach? ![]() Przykro mi że masz kiepskie wspomnienia z CC, ale dobrze że już po wszystkim i możesz się cieszyć swoją córeczką ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
Już 4, czy 5 sobotę z kolei mam nadzieję, że się uda w końcu pojechać, ale kończy się na tym, że pojechać się Tż udaje, ale do pracy tylko ;[ ... <chlip> <chlip> |
||
|
|
|
#1296 |
|
Rozeznanie
|
Witam Kobietki.
Ciągle za Wami nie zadążam. ale od przyszłego tygodnia będe juz w domciu t mysle ze uda mi sie być na bierząco. Ja od dwóch dni mam same jakieś dziwne przygody. Pierwszego dnia grzmotnęłam ze schodów, na szczęście uderzyłam tylko bokiem brzucha i poobijałam sobie noge i rękę. Ale dzidzie się wierciły więc się chyba nic nie stało. Mój małż o mało zawału serca nie dostał i zrobił sie dosłownie biały. jakby tego było mało wczoraj rano jechałam z Kubą do przedszkola i wyskoczyła mi przed samym samochodem sarna i niestety nie zdązyłam wyhamować i ją uderzyłam z cała prędkością. Ona niestety nie przeżyła ale nam na szczęście nic się nie stało tylko oczywiscie samochód do remonu. Jestem teraz uziemiona bez samochodu i d.... blada. A tak w ogóle dopadło mnie straszne przeziebienie i walcze z nim od kilku dni. Na szczescie byłam wczoraj na przegladzie u mojej gin i wszystko jest oki wysoko i pozamykane. Na domiar złych wiadomosci poinformowała mnie że od 15 lutego nie bedzie juz pracowac w tym szpitalu gdzie miałam rodzić tylko w Matce Polce w Łodzi. Ale nic tam idę tam za nią i ustaliłyśmy termin cc na około 15 marca. Także pozostało mi do spotkania z moimi kruszynkami 31 dni. Edytowane przez izaizula Czas edycji: 2010-02-12 o 09:53 |
|
|
|
#1297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko przehulałam i muszę czekac do przyszłego tygodnia
|
|
#1298 |
|
Zakorzenienie
|
Izumi to moze niech zmieni prace ?? moj malz do pracy chodzi okolo 7 razy w miesicau na 24 godziny podoba mi sie taka praca choc czasem mam dosc jego siedzenia w domku ale tylko czasami
|
#1299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1300 |
|
Wtajemniczenie
|
Drakonik, myślę, że jakby mógł to by z chęcią zmienił
Nie jest to jednak takie łatwe. U nas kiepsko z pracą, no a dodatkowo ja nie zarabiam i mamy tyle co on do domku przyniesie ;/ I tu w sumie błędne koło bo on pracuje tyle, ze nawet nie ma czasu się za pracą rozejrzeć, czy pojechać i popytać ... ehh .A wiesz co? Ściągnął mi się ten filmik "co nieco o rozwoju dziecka", zaczęłam właśnie oglądać i gość mnie rozwalił Pokazuje jak przekręcać dziecko na boczki itd. No ma takie żywego malca i nim obraca, wykręca, przekłada, macha a mały .... gucia sobie z tego robi i śpi |
|
|
|
#1301 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ostatnio jechalam do miasta i najpierw uciekl mi autobus a potem tramwaj i ja mowie ze mam pecha.. a tu takie rzeczy sie dzieja..no ale dobrze ze dzidzie ok. ![]() Izumi udalo sie na mydlo ![]() Ja tez mialam jakies dziwne sny dzisiaj, popaprane jakies, ale juz zapomnialam ![]() No niesamowity jest ten Luis z tego filmiku, caly czas spi, albo taki typ,albo ten zawitkowski to geniusz
Edytowane przez JoannM Czas edycji: 2010-02-12 o 10:01 |
|
|
|
|
#1302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba bede musiala kupic lalke i pocwiczyc hehe mi najbardziej podoba sie jak on tego malca w huscie obraca
|
|
#1303 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mój tz nie ma tak dobrze jak Twój drcronku ale tez nie może narzekać. Pracuje od poniedziałku do piątku od 8-16. najważniejsze, że te weekendy ma wolne. No i do pracy "rzut beretem" ![]() Izumi- sen mialaś faktycznie niezły. ja ostatnio tez mam jakieś masakryczne sny. Wczoraj śniło mi się, że moja koleżanka robiła mi cesarkę. To dziecko urodziło się w jakimś takim jakby pudełeczku. No i podłączony został do jakiejś aparatury że było słychac bicie serca. i ono tak biło, biło i coraz wolniej, coraz wolniej i prawie przestało... i biegalam (ja po cesarce ) po całym szpitalu w poszukiwaniu lekarza, przerażona... na szczęście budzik tż-ta zadzwonił ![]() A dziś zostałam porwana i stałam się zakładniczką i musiałam podłożyć bombę na lotnisku.... masakra jakaś...
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2010-02-12 o 10:13 |
||
|
|
|
#1304 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A wzięłaś pod uwagę, że przekładana rączka skutkuje brakiem skrętnych kół? Bo albo będziesz miała skrętne tylne, albo zablokowane wszystkie cztery, żeby się wygodniej prowadziło. Moim zdaniem lepszą opcją jest przekładane siedzisko spacerówki, choć mniej wygodnie dla nas, ale Vedi chyba to też ma. Cytat:
Ja z zajęć w SR o porodzie wyszłam zielona i tak się profilaktycznie oberwało mężowi, że biedny był on wtedy, oj biedny ![]() Cytat:
Zdetronizowałaś drcron, a myślałam, że to niemożliwe ![]() Cytat:
Cytat:
Niefajne masz przygody, dobrze, że się nic nie stało Ja Wam dziewczyny zazdroszczę tych konkretnych dat, wiecie co i kiedy Was czeka, z jednej strony większy stres im bliżej godziny 0, ale za to omija Was to czekanie i wsłuchiwanie się "czy to już" Zapomniałam podziękować Mad Cat za rady - spiszę te nazwy i w poniedziałek się przejdę na badania. A co do puchnięcia to ja już od grudnia nie noszę obrączki - wtedy mi się zaczęły puchnięcia rąk. Dzisiaj z rana to obrączka nawet mi przez kostkę nie chciała przejść, takie serdelki mam ![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Ja też patrzyłam na tego Luisa (czy jak się go pisze) jak zafascynowana. Nie wiem czym go napoili, ale mogliby się podzielić przepisem
|
|||||
|
|
|
#1305 |
|
Zadomowienie
|
Za chwile ma byc w dzien dobry tvn o ciezarnych, a mianowicie, jak sie ubrac na karnawal
A tak w ogole znalazlam fajna galerie i ta sobie mysle zeby tez sobie chociaz w domu takie zdjecia pocykac,zeby jakas pamiatka zostala, a na stronie duzo inspiracji ![]() http://www.dobra-mama.pl/fotografie/index.html |
|
|
|
#1306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A on chyba kiedyś coś pisałaś, ze taki komputerowy jest, nie?? Może coś w tym kierunku by szukał? A Ty przed ciążą w ogóle nie pracowałaś?? Kurcze szkoda, że Ty nie masz teraz żadnych dochodów. To jedyny czas w życiu, że nie pracuje i dostaję pieniążki fajnie tak...Ja zaczęłam późno pracować bo dopiero po studiach, także jeszcze sporo przede mną
|
|
#1307 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cześć Laseczki! Opowiem Wam w skrócie mój sen - chociaż ja tam nie wiem, o co kaman i nie bijcie Więc śniło mi się, że Mrowak, Baobabek i Madziwnia zrobiły się "luźne" (nie wiem, co to znaczy) i im literki z góry postu spadały na sam dół.
|
#1308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe
|
|
#1309 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1310 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulek nie wiem czy ma tak fajnie fakt jest w dom ku duzo ale czy swieta czy sylwester jak mu sluzba wypadnie to musi isc do pracy
no ale cos za cos ja sie pocieszam tym ze jak dziec bedzie maly to poprzestawia sobie sluzby by byc przez pierwszy miesiac ze mna jak najwiecej a potem juz normalnie bedzie do pracy chodzil ![]() JoanM super sa te zdjecia
|
#1311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak urodzi się maleństwo to będzie Ci mógł dużo pomagać.---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Do mnie koleżanka jednak nie przyjdzie bo jej wypadła pilna sprawa. Moze trochę później się wyrobi. A ja specjalnie poleciałam do sklepu po duuuużo słodyczy i co??... sama zjem ![]() Ja coraz częściej myslę jak to będzie z moim maleństwem bo niestety najprawdopodobniej bedę musiała wrócić po macierzyńskim do pracy Sytuacja nas zmusza niestety... I jak wczoraj byłam sie opiekować tym półrocznym dzieckiem to sobie uswiadomiłam, ze ja taka kruszynkę zostawię Ale niestety inaczej nie damy rady- kredyt mieszkaniowy... ale coś za coś Ale bedziemy sie starać jak najwiecej być z maleństwem, ja będę pracowała trochę w weekendy wiec wtedy w tygodniu bedę miała min. 2 dni wolne. Tz będzie wtedy z małą. Czasem będę jeszcze brala popołudniówki wiec będziemy się wymieniać. W pozostałe dni do teściów. Cóż, trzeba sobie jakoś radzić... Smutnooo... może do tego czasu wygram w totka ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Mam pytanie... Z tego okresu zostało mi jeszcze 12 dni urlopu (z tego co trzeba wykorzystać do marca). ja rzecz jasna go nie wykorzystam. Czy jeśli urodzę w kwietniu to mogę wtedy go wykorzystać, czy już będzie za późno i wtedy ewentualnie mi za niego zapłacą?? jak to wygląda prawnie??
|
|
#1312 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie coraz częściej ostatnio dopadają stresy i lęki. Boje się!!! Nawet nie porodu, tylko tego że sobie nie poradze, że nie umiem. Boje się jak Hania na to wszystko zareaguje, nie chciałabym żeby poczuła się odepchnięta, zraniona czy coś w ten deseń... Totalnie nie wiem jak to wszystko rozegrać. Staram się Ją we wszystko włączać, żeby miała decyzyjność w sprawie kupowanych ubranek itp, żeby czuła się ważna i potrzebna i że to nie jest tak że rodzi sie dziecko a Ona spada na drugi plan tylko że w pełni w tym uczestniczy, jest bardzo waznyn członkiem rodziny na równi ze mną i tztem. Wezme ją dzisiaj na wizytę niech juz we wszystkim uczestniczy i zobaczy braciszka na USG
Mimo to wszystko boje sie ze Ona bedzie biedna i smutna jak sie mały urodzi.... Ona już jest duża, ale przez te całe 6 lat życia dla dwóch rodzin była pępkiem świata, a tu teraz taki mały bobo zawładnie rodziną Kuzynek się już pojawił ale mieszka w Szwecji więc tak tego nie odczuwa, a jak będzie teraz ...
|
#1313 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Też się w poniedziałek wybieram bo dzisiaj zaspałam ![]() U Was też ciągle śnieg pada?
|
|
|
#1314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każda z nas ma jakieś wątpliwości ale każda bedzie musiała sobie poradzić
|
|
#1315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1316 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jako i ja zamierzam uczynić
|
|
|
|
|
#1317 | |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie podliczam i piorę. Myślałam, że jest gorzej, ale wychodzi na to, że jednak mamy się mniej więcej w co ubrać. W najmniejszych rozmiarach 0-3 m-ce:
Body z krótkim rękawem - 8 szt. Body z długim rękawem - 4 szt. Pajace - 6 szt. Pajace welurowe - 4 szt. Śpiochy+kaftaniki - 2 zestawy Kilka bluz i par spodni i innych sweterków I jeszcze 2 kartony nieco większych ciuszków - jak dobrze mieć zaprzyjaźnione mamy z wyrastającymi z ubranek dzieciaczkami ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
Koleżanka mi opowiadała, jak to ona robiła - prosiła małą i pomoc w wielu sprawach, choćby, żeby podała pieluchę jej, a mogłaby sama wyciągnąć rękę - mówiła, że bez niej nie daliby rady, że jest taka ważna itd. Mała bardzo się zaangażowała i czuła się dorosła. Tam zdało to egzamin, a różnica wieku chyba była dokładnie taka sama.
|
|
#1318 |
|
Zakorzenienie
|
witam,zaraz was doczytam
Oczywiscie zwolnienie mialam zle wypisane i musialam jechac do gin poprawic, wprowadzilam ja w blad sama jak zwykle, stwierdzilysmy ze jestesmy obie uposledzone ![]() bylam tez u innego gin bo moja jak mi wypisuje skierowania na badania to bylyby platne i zawsze mi inny lekarz wypisuje ktory w szpitalu przyjmuje na nfz ale nie mialam na wizycie ksiazeczki i musialam isc sama do niego dzis i wiecie co?? NIGDY WIECEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! kobieta siedziala dzis termin porodu skurcze ja wziely i zadna pi*** jej nie przepuscila, jak rykłam tam to od razu ja lekarz obejrzal i prosto na porodowke. Boze jacy ludzie sa straszni!!! ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- widze ze uaktywniają sie w nas stresy Mnie to jeszcze nie dopadlo, ale malz dzisiaj liczyl i w najgorszym wypadku za 44 dni bedziemy miec kruszynke w domq juz sie doczekac nie moge
|
|
#1319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1320 |
|
Zakorzenienie
|
ona dobrze wszystko robi ale pytala ktory bedzie jak policzymy 21 dni od 16-stego a ja jej powiedzialam ze 6 a wypadlo tam ze to 8 a nie 6 i mialam na 19 dni a nie na 21 a niezdolnosc do pracy na 21
ale juz jest git
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.

jednak jakies spuchniecie jest!
a konik bardziej mi sie podoba ale moze do siostry sie usmiechne hihi niech taki mi kupi w prezencie 

a tu takie rzeczy sie dzieja..

Zdetronizowałaś drcron, a myślałam, że to niemożliwe
Niefajne masz przygody, dobrze, że się nic nie stało