Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-12, 09:35   #2521
katarzynka00
Zakorzenienie

Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV

Mariolko, co tam u was? jak Antos?
myslalam ze doczytam czy juz lepiej
trzymam kciuki
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 09:52   #2522
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Witam z zielona herbatka

nocka spokojna jak zawsze(tak sie przyzwyczailam ze jak mala zacznie jakies placze wyprawiac to chyba bede musiala sie przestawic) mala spala prawie 12 godzin

mala cwaniara jak slyszy ze jej rano mleko robie to az piszczy bo juz chce

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Ja zauważyłam, ale nie pisałam i
dzieki

piszesz ze Amelka spi na brzuchu to przeciez dobrze, skoro jej tak dobrze to ja zostaw, moja mala to przez 4 mce spala na brzuchu tylko i wylacznie od 2 mcy spi na pleckach bo jej sie znudzilo , a ostatnio spi na boczku sama sie przekreca ,czasem sie powierci az jej wygodnie sie zrobi i spi jak susel
Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
ja też zauważyłam ...

jutro zrobimy czekoladowy piatek

za małża! ... planuj planuj kuchnie, moze cos odgapię

dla Werci
hehe czekoladowy powiadasz??? to co jemy??
ach ja juz tak marze zeby miec te kuchnie, narazie musimy zrobic sufit podwieszany bo chce trzon na srodku i jakis fajny sufit z halogenkami nad nim, potem trzeba zrobi cos ze scianami , kafle polozyc na podloge i dopiero za meblami bedziemy jezdzic
a najgorsze bedzie kupno sprzetu..........wiesz moj malz to maniak jesli chodzi o takie rzeczy wiec zostawiam mu wolna reke i tylko bede wizualnie mowic czy mi sie podoba hehe
Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość

Tez sie martwie o Miramejka Juz jakis czas sie nie odzywała. Chyba sie na nas pogniewała, ze tak wtedy na nia naskoczyłyśmy
Miramej pisala kiedys ze nie bedzie sie udzielac, ale czytac bedzie
wiec mysle ze tak wlasnie robi

Cytat:

jutro mam gości - przyjaciółka z mezem i małym Michałkiem - najlepszy kolega Bartoszka ... muszę cos wymyslić na poczęstunek, bo B sie uparła, ze przyniesie jakąś sałatke albo cuś

a w sobotę kolejna impreza - moja siostra obroniła sie na 4+ i została mgr inż ... ja to opiję Picollo oczywiscie

no i w niedzielę Walentynki a ja nie mam nawet głupich bokserków w serduszka ... trzecież kolacji chyba nie będę robić a miałam w planie piersi w cieście francuskim
ooo same imprezki

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość

Zebralo mnie na wspomnienia.
Co pamietacie najbardziej z porodu?
Bo ja mimo mojej 18-godzinnej krwawej jatki najbardziej pamietam moment, gdy Ania przeslizgiwala sie przez moje cialo i potem gdy Ja polozyli na moim brzuchu, taka ciepla, placzaca mala kulke. Zaczelam z emocji plakac, ale zaraz pomyslalam, ze musze sie uspokoic, bo Aneczka tego potrzebuje, wiec przestalam i zaczelam Jej spiewac. Od tego momentu wiedzialam, ze juz jestem mama

No i piekne bylo, nie chcielismy z mezem znac plci i gdy Ania sie urodzila przez pierwsze 10 minut wpatrywalismy sie w Nia z zachwytem i dopiero potem doszlo do nas "Zaraz, a co to wlasciwie jest, dziewczynka czy chlopczyk?"

A trzecie pamietam, gdy musialam rodzic lozysko i juz naprawde nie mialam sily. W koncu lekarka krzyknela " Maja, pokaz nam ten polski temperament!" po czym tak pchnelam, ze lozysko wylecialo na pol sali, opryskujac przy tym podloge, lekarke i wszystkie sprzety wokol
a to cie wzielo na wpominki

dla mnie tez najlepsza chwila bylo jak zobaczylam Weronike i potem jak juz po wszystkim przyniesli mi ja umyta i jak ja przytulilam do siebie i dalam cycka -czulam taka bliskosc wtedy z nia
caly czas nie moglam uwierzyc ze to moja coreczka ktora byla w brzuszku

a jak lekarz mnie szył to czulam wszystko ale caly czas gadalam z tż o naszej Weroniczce

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 09:53   #2523
skierka1981
BAN stały

hej mamusie u mnie pada raz mniej a raz bardziej ale sypie. musze isc do sklepu wczoraj mąż przyjechał ok 19 i już nie poszłam) zarzuce folie na wózek i pójdziemy.
Mariolko jak Antonio?? mam nadzieję że już lepiej i wszystko będzie ok
Marysiu widocznie taki urok Twojego dzieciątka - koleżanki córeczka starsza od Amelki o 2 m-ce waży tyle samo co Amelka. a dziecko drugiej koleżanki którą poznałam w szpitalu i rodziłyśmy razem, waży 1.5 kg mniej od Amelki.

ja poród wspomninam bardzo miło, śmieszne uczucie po zastrzyku - głupi jaś, pamietam jak skakałam na piłce i jak mi dobrze wtedy było bo prawie nie bolało (mąż też to wspomina i się z tego śmieje), pamiętam jego pomoc przy parciu i jak mi czoło wycierał mokrym ręcznikiem. pamiętam jak mi Amelkę położyli na piersi ale nie pamiętam że brudna była jakoś mi umknęło. potem mąż poleciał do samochodu po ciuszki Amelkę zabrali i szycie - też ok. potem przynieśli ją ubraną i przystawiłam ją do piersi (za co mi się dostało od pani doradcy laktacyjnego, bo czy ja już wszystko wiem???) ale ogólnie bardzo dobrze wszystko wspominam w takiej atmosferze (mąż i położna super) mogę rodzić drugi raz spokojnie (tak sie wyrywam a sie okaże że drugi poród to koszmar będzie i dziecko odwrotnie niż Amelka, z kolkami i nieprzespanymi nockami...)

ale się rozpisałam, fajnie było powspominać

kończę bo Amela mi pisać nie daję, ciąga mnie za rękę i pisać nie mogę

ja kupiłam Amelce kubek niekapek canpol i ok jest tylko Amela nie chce pić bo jej wszelkie napoje nie odpowiadają (herbatka z dzikiej róży i maliny i bobovity sok z owoców jagodowych)
teraz przez tydzień planuję jej nie dawać na wieczór kaszki robionej na mleku tylko dam jej sinlac poczekam aż jej buźka będzie czysta - bo teraz cały czas coś ma, i zobaczymy, potem znowu dodam mleko i sie zobaczy czy to ono. widziałam że jest bebiko pepti na receptę to pewnie to dostaniemy jak się wybiorę do lekarza.

oki uciekam przebrać Amelkę bo już czuję że trzeba
potem spacerek, odezwe sie po poludniu
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 10:02   #2524
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość

ja kupiłam Amelce kubek niekapek canpol i ok jest tylko Amela nie chce pić bo jej wszelkie napoje nie odpowiadają (herbatka z dzikiej róży i maliny i bobovity sok z owoców jagodowych)
teraz przez tydzień planuję jej nie dawać na wieczór kaszki robionej na mleku tylko dam jej sinlac poczekam aż jej buźka będzie czysta - bo teraz cały czas coś ma, i zobaczymy, potem znowu dodam mleko i sie zobaczy czy to ono. widziałam że jest bebiko pepti na receptę to pewnie to dostaniemy jak się wybiorę do lekarza.

oki uciekam przebrać Amelkę bo już czuję że trzeba
potem spacerek, odezwe sie po poludniu
Skierko mam pytanie do ciebie bo Amelka ma stwierdzona skaze i powiedz mi jak to sie objawia na cialku? pytam bo Wercia ma buzke czyta , ladniutka ale na lokciach ma takie szortskie plamy z krosteczkami , na boczkach brzucha ma tez takie szortskie, na zgieciu przy stopkach ma suche , pod kolankami w zgieciach to samo i raz jest lepiej a raz gorzej
za tydzien idziemy na szczepienie i zapytam wtedy o to ale sama nie wiem -napewno ma jakies uczulenie tylko na co

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-02-12, 10:04   #2525
Cassandra 23
Zakorzenienie

Witam
Nie wyspałam sie. Położyłam sie ok 24 a zanim zasnełam była pewnie 1. Kuba obudził mnie o 6.30

Ja mam troche inne wspomnienia z porodu niz Wy (cesarka) ale był on dla mnie niezwykle wzruszający. Całe to przygotowanie do operacji, mysl ze za kilka minut zobacze małego. Pamietam bardzo dobrze jak lekarka szarpała mi brzuch (takie dziwne uczucie) i pierwszy krzyk Kuby. Popłakałam sie cały czs płakałam a pielegniarka wycierała mi łzy chusteczką. A najwspanialszy moment był, jak za chwilke przyniesli mi Kube, pocałowałam go w policzek - był taki ciepły i mięciutki Ah, rozkleje sie zaraz...

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 10:05   #2526
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

a zapomnialam sie pochwalic ze malz ma dzisiaj wywiad do jakiejs ksiazki, wczoraj do niego zadzwonili- znalezli go na jego stronie internetowej i powiedzieli ze jest ciekawa osoba i ma ciekawa prace

oczywiscie malz sie zgodzil bo sam jest ciekaw o co chca ga pytac

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-02-12, 10:08   #2527
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dziewczyny pomocy - wczoraj przez przypadek nacisnełam jakies klawisze (nie wiem jakie ) i teraz zginał mi pasek na dole jak mam otwarta strone internetową. Te wszystkie zakładki u góry tez znikneły, dopiero jak najeżdzam myszka na góre strony wysuwaja sie te zakładki. Co mam zrobić? TŻ sie wkurzy,ze majstrowałam przy jego lapciu

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-02-12, 10:11   #2528
gorgulek
Zakorzenienie

dzień dobry
witam się i miłego dnia życzę

Mariolu jak Antoś?

Megi trzymam za szczęśliwą podróż mamy
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 10:12   #2529
Cassandra 23
Zakorzenienie

Juz jest wszystko w porzadku, pogrzebałam troche i naprawiłam

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-02-12, 10:12   #2530
gorgulek
Zakorzenienie

Cass wciśnij shift+F11
powinno zadziałać
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 10:27   #2531
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Mariolu, Marysiu trzymam kciuki mocno
Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
witaj
rzeczywsicie malo wazy, ale skoro dobrze sie rozwija to chyba nic nie znaczy, jesli dobrze je , ma apetyt to mysle ze taka jej uroda i tyle
oczywiscie trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość

oj mam nadzieje, ze to tylko taka uroda jej
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Mariolu i Marysiu trzymam mocno i przytulam
będzie dobrze! musi być!
Cytat:
marysia_258 mam nadzieję, że znajdą przyczynę i malutka szybko przybierze na wadze
Cytat:
nic sie nie martw trzymam za mją synową, żeby to nie bylo nic poważnego ... ale - Bartosz szczypiorek, to narzeczona nie moze być pulpecikiem
No i za akrobacje.
Cytat:

Marysiu, napewno wszystko bedzie dobrze. Nie wszystkie dzieciaczki muszą byc jak pączuszki Ale jak zrobisz badania bedziesz spokojniejsza.
Dziękuję Kochane jesteście.Powiem Wam że ja jestem w miarę spokojna, bo nie zauważyłam u niej żadnych niepokojących oznak. Tym bardziej że krew i mocz miała już robione dwa razy i moja prywatna lekarka powiedziała że wyniki jak na takie małe i chudziutkie dzieciątko są bardzo dobre. A że mało je??? Jest niejadkiem i juz. No ale porobię badania i będe spokojna.

Cytat:
Tuli dzięki za stronkę
Muszę i ja spróbować kąpieli z moim brzdącem
A wspomnienia z porodu miałaś siłę śpiewać przy porodzie nasza polska siłaczka

Mnie na myśl o porodzie przypomina się oczywiście moment jak mi Amelkę na piersiach położyli Choć cała we krwi i innych maziach dla mnie i Tż była najpiękniejsza na świecie Wzruszająca chwila a ja byłam tak zmęczona, że nie miałam siły płakać A inne momenty to np jak na piłce skakałam i małż mi pomagał i jak w czasie porodu ja wiłam się na łóżku a on z kawą stał obok i patrzył jak na film Ostatnio na MTV pokazywali program o licealnych ciążach i pokazali poród, a ja się poryczałam bo mi się przypomniało jak to było Bardziej pamiętam wzruszenie niż ból

Dzień dobry
Dziecko moje wyspane wstało o 6 A ja znów mam oczy na zapałki bo późno się położyłam No nic mąż dosypia jeszcze to potem może zamianę zrobimy
Amelka już trzecią noc z rzędu spała spokojnie raz się tylko przebudziła bo się w koc zawinęła i odwinąć nie mogła. Chyba feng shui jej pomogło Dzisiaj mam obiadek więc się lenie Moja mama dzisiaj wyjechała do Włoch, trzymajcie proszę kciuki bo pogoda taka nie ciekawa to jej pierwszy wyjazd i bardzo się denerwuję.
Trzymam za mamę mocno

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
To na pewno nic poważnego. Niektóre dzieciaczki po prostu tak mają, że nie są jakimiś pączuszkami. Ale przecież wcale tak nie musi być. Trzymam kciuki oczywiście

Ale fajny Mam takie same podkładki na stół tylko zielone (z filcu, prawda?) i też tak leżą piloty - na jednej i równiutko
Moim zdaniem te zasłony średnio będą pasować.

Ło matko Tuli!! Z tym łożyskiem to ci historia Ja rodziłam bez męża i nie żałuję tej decyzji. Chociaż gdybym musiała się męczyć kilkanaście godzin to może bym zmieniła zdanie
Ja pamiętam najbardziej jak położyli mi Zosię już opatuloną i umytą i tak się wtedy zaczęłam trząść jak nigdy w życiu. Ale czułam normalnie jak drży mi każdy milimetr ciała. Trwało to jakieś 4 godziny. Nie mogłam nigdzie zadzwonić bo tak mi się ręce trzęsły

Dzień dobry tak w ogóle
Noc średnia, więc do przeżycia Teraz Zośka leży w leżaczku i tak piszczy, że aż mnie uszy bolą. Trzeba by posprzątać, bo jutro nie będzie czasu. A tak mi się nie chce, że szok I cały czas pada śnieg. Już mam tego dosyć. Nie ma siły już pchać wózka. Dzisiaj nie idę na spacer
Dziękuję za kciuki

Ja moj poród wspominam bardzo miło Drugiego wcale bym się nie bała. A co mi najbardzoej utkwiło?? No oczywiście moment kiedy położyli mi moją mała kruszynkę na brzchu, łzy szczęścia napływające do oczu, jej zapach, który pamiętam do dziś.
A z śmiesznych momentów Położna krzyczy do mnie Iza przyj już widać główkę a ja niewiele się zastanawiając bach ręką tam gdzie nie powinnam Położna zaczęła się śmiać i sstwierdiła że wiele widziała ale żeby samamu odbierać poród to jeszcze nie

A tak wogóle witam mamusie
Śniegu dziśiaj dowaliło u nas co niemiara. Miałam jechać z koleżanką wstawić suknie do komisu, ale nie wiem czy w taką paskudną pogodę mi się chce.
Moje maleństwo właśnie ucina sobie drzemkę a ja lecę skręcić mięsko na kotleciki mielone.
W niedzielę jedziemy z małżem na kulig Taki w lesie z pochodniami saniami ciągniętymi przez konie z ogniskiem, pieczonymi kiełbaskami winem grzanym (oczywiście nie skosztuję) Już nie mogę się doczekać

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 10:37   #2532
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

witam
TZ spal dzis z malym w salonie, w nocy dal mu mleko, ale oczywiscie sie budzilam jak przychodzil po pieluche albo cos

ale na karmienie przyniosl mi malego dopiero po 6

ehh moje dziecko juz nie spi do 11 jak kiedys, teraz 7-8 to jest maks, mimo, ze tak wojuje w nocy i pozno chodzi spac

chcialam mu zabrac jedna drzemke w dzien ale wczoraj o 16 byl juz tak marudny, ze nie dal rady i musial sie polozyc na godzine

Cytat:
Pewien facet, przez kilka lat miał kochankę, Włoszkę. Pewnej nocy
oświadczyła mu, że jest w ciąży. On, nie chcąc zrujnować swojej
reputacji i małżeństwa, dał jej sporą sumę pieniędzy, aby wyjechała do
Włoch i tam urodziła dziecko, aby uniknąć skandalu.

Zaproponował również płacenie alimentów do 18 roku życia na dziecko.
Ona się zgodziła, ale spytała: - Jak mam przesłać ci wiadomość, kiedy
dziecko się urodzi? - Aby utrzymać wszystko w sekrecie, wyślij mi
pocztówkę na mój adres domowy, z jednym tylko słowem: "spaghetti",
wtenczas zacznę słać Ci alimenty na utrzymanie dziecka.

I wyjechała.Po około 9 miesiącach facet wieczorem wraca do domu z
pracy, a tu żona mówi: - Dostałeś jakąś bardzo dziwną kartkę pocztową,
nic nie rozumiem co to za kartka. Maż na to: - Daj mi tę kartkę, zobaczę
co to?
Żona dała mężowi kartkę bacznie go obserwując. Mąż zaczął czytać
pocztówkę, zbladł jak ściana i... zemdlał. Na kartce było napisane:
"Spaghetti, spaghetti, spaghetti, spaghetti, spaghetti. Trzy porcje z
kulkami mięsnymi, dwie bez. Wyślij więcej sosu!"
dobre
Cytat:
Zebralo mnie na wspomnienia.
Co pamietacie najbardziej z porodu?
Bo ja mimo mojej 18-godzinnej krwawej jatki najbardziej pamietam moment, gdy Ania przeslizgiwala sie przez moje cialo i potem gdy Ja polozyli na moim brzuchu, taka ciepla, placzaca mala kulke. Zaczelam z emocji plakac, ale zaraz pomyslalam, ze musze sie uspokoic, bo Aneczka tego potrzebuje, wiec przestalam i zaczelam Jej spiewac. Od tego momentu wiedzialam, ze juz jestem mama

No i piekne bylo, nie chcielismy z mezem znac plci i gdy Ania sie urodzila przez pierwsze 10 minut wpatrywalismy sie w Nia z zachwytem i dopiero potem doszlo do nas "Zaraz, a co to wlasciwie jest, dziewczynka czy chlopczyk?"

A trzecie pamietam, gdy musialam rodzic lozysko i juz naprawde nie mialam sily. W koncu lekarka krzyknela " Maja, pokaz nam ten polski temperament!" po czym tak pchnelam, ze lozysko wylecialo na pol sali, opryskujac przy tym podloge, lekarke i wszystkie sprzety wokol
wzruszylam sie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

Svinecko, jeśli chcesz białą firankę, to te zasłony, które wcześniej wklejałaś trochę za mdłe, zleje się. Przydałby się jakiś wyraźniejszy akcent
srebrny z czarnym zleja sie z bialym?
a jakie inne moga pasowac? mi sie wydaje, ze tylko biale

ehh nie ma nigdzie takich zaslon jak mi sie podobaja naprawde
Cytat:
Ale fajny Mam takie same podkładki na stół tylko zielone (z filcu, prawda?) i też tak leżą piloty - na jednej i równiutko
Moim zdaniem te zasłony średnio będą pasować.
dzieki
tak z filcu

hmmmmm a moj porod byl taki, ze mnie uspili i nic nie widzialam ale zanim byla cesarka to przez 7 godzin lezalam ze skurczami i z tego najbardziej pamietam jak TZ byl przy mnie i w pewnym momencie tak sie na mnie spojrzal zobaczylam w jego oczach wtedy tyle milosci wsparcia, czulosci, dumy....ahh to bylo cudowne

no a jak mowie samego porodu nie pamietam, nie widzialam - pamietam tylko jak mnie wiezli na sale a ja ryczalam jak bobr i krzyczalam gdzie moje dziecko, pokazcie mi moje dziecko!!!

heh porod Eryka wspominam inaczej, to byl koszmar - ale najbardziej pamietam chwile gdy mi go prosto z brzucha polozyli na piersi
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 10:48   #2533
Tulipfever
Rozeznanie

Cytat:
Amelka już trzecią noc z rzędu spała spokojnie raz się tylko przebudziła bo się w koc zawinęła i odwinąć nie mogła. Chyba feng shui jej pomogło Dzisiaj mam obiadek więc się lenie Moja mama dzisiaj wyjechała do Włoch, trzymajcie proszę kciuki bo pogoda taka nie ciekawa to jej pierwszy wyjazd i bardzo się denerwuję.

Gratuluje kolejnej dobrej nocy

Nie martw sie, na pewno mama dojedzie bezpiecznie. A dokad pojechala?

Cytat:
Wszystkiego Naj dla Alanka

Dolaczam sie

Cytat:
Noc średnia, więc do przeżycia Teraz Zośka leży w leżaczku i tak piszczy, że aż mnie uszy bolą. Trzeba by posprzątać, bo jutro nie będzie czasu. A tak mi się nie chce, że szok I cały czas pada śnieg. Już mam tego dosyć. Nie ma siły już pchać wózka. Dzisiaj nie idę na spacer

Ania wlasnie lezy na macie i piszczy z zachwytem, a tak daje czadu, ze bebenki bola. Ma sie te plucka

Wspolczuje Wam tego sniegu naprawde. U nas w zasadzie juz wszystko stopnialo. Moze jak wszystkie intensywnie pomyslimy o wiosnie to sie ociepli?

Cytat:
a zapomnialam sie pochwalic ze malz ma dzisiaj wywiad do jakiejs ksiazki, wczoraj do niego zadzwonili- znalezli go na jego stronie internetowej i powiedzieli ze jest ciekawa osoba i ma ciekawa prace

oczywiscie malz sie zgodzil bo sam jest ciekaw o co chca ga pytac

Brawa dla zdolnego meza

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
W niedzielę jedziemy z małżem na kulig Taki w lesie z pochodniami saniami ciągniętymi przez konie z ogniskiem, pieczonymi kiełbaskami winem grzanym (oczywiście nie skosztuję) Już nie mogę się doczekać
Jak pieknie!! Porobisz zdjecia?

Dziewczyny, piekne te wasze wspominki porodowe, az sie wzruszylam

Dzisiaj ide z Aneczka do meza do pracy troche porobic ksiegowosc. A potem jedziemy zobaczyc dwa nowe domy.

Mariolko jak tam Antos dzisiaj? Lepiej?
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 10:54   #2534
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lusi25 Pokaż wiadomość
Widze że nie tylko ja mam problemy ze spaniem mojego małego łobuza. Jak sie urodził to przez pierwsze trzy miesiące przesypiał 9-11 godzin w nocym teraz dla odmiany wstaje co godzine albo dwie.
wiem co masz na myśli Amelka też dała mi w kość
Cytat:
piszesz ze Amelka spi na brzuchu to przeciez dobrze, skoro jej tak dobrze to ja zostaw, moja mala to przez 4 mce spala na brzuchu tylko i wylacznie od 2 mcy spi na pleckach bo jej sie znudzilo , a ostatnio spi na boczku sama sie przekreca ,czasem sie powierci az jej wygodnie sie zrobi i spi jak susel
Pamiętam jak Wercia spała na brzusiu i że lekarz Wam powiedział, żę może ale ja się trochę boję teraz już mniej ale jednak. Widzę, że jej tak najlepiej spać więc jej już nie przekładam i mam nadzieję, że jest już na tyle duża że się nic nie stanie A z Tż pewnie jesteś dumna coo?

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Megi trzymam za szczęśliwą podróż mamy

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Trzymam za mamę mocno

Amelka już po pierwszej drzemce. Czekam na tż może się wyrwę na miasto

Tuli mama pojechała do Włoch do pracy, niestety czasem nie mamy wyboru i za groszem trzeba wyjechać

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Edytowane przez megi b
Czas edycji: 2010-02-12 o 10:57
megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 11:14   #2535
UnholyOne
Ola-Unhola

Svinecko, białe firanki jak najbardziej, tylko zasłony jakieś inne - bo srebrny i biały to podobna tonacja.
A takie Ci się nie podobają?
http://www.allegro.pl/item893955797_...i_berner1.html

Ja porody wspominam oba dobrze. Pierwszy dłuugi i bardzo męczący, ale zakończony cudownym widokiem naszej niespodzianki - Bartusia . Obok mdlejący Małż, przecinający pępowinę.
Drugi szybszy i bardziej świadomy. Antoś na brzuszku, taki śliski i wpatrujący się we mnie i mówiący wzrokiem: to ja Cię tak kopałem w brzuchu
Chciałabym to przeżyć jeszcze raz

Ja wczoraj miałam dzień majsterkowicz
Kurde, nie jeden chłop by był zadowolony z takiej żonki
Odkręciłam starą ociekarkę z szafki i przykręciłam nową, dokręciłam śruby w łóżeczku (co wiązało się z postawieniem go do góry nogami i wyjęciem jednego boku), bo jak wiecie stelaż opada... i przykleiłam listewkę w blacie kuchennym
Ja się chyba z powołaniem minęłam, powinnam remonty trzaskać

Cały czas myślę o tym kąciku komputerowym w sypialni i jak już miała być cegiełka, ta k teraz chyba jednak fornir położymy. Czy ja coś w końcu zdecyduję
http://www.dobrzemieszkaj.pl/a/2380,...,,inne_wnetrza
Stary 2010-02-12, 11:20   #2536
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Svinecko, białe firanki jak najbardziej, tylko zasłony jakieś inne - bo srebrny i biały to podobna tonacja.
A takie Ci się nie podobają?
http://www.allegro.pl/item893955797_...i_berner1.html

Cały czas myślę o tym kąciku komputerowym w sypialni i jak już miała być cegiełka, ta k teraz chyba jednak fornir położymy. Czy ja coś w końcu zdecyduję
http://www.dobrzemieszkaj.pl/a/2380,...,,inne_wnetrza
ale ja mam sciane ciemna i taka zaslona mi sie zleje - che zeby byla jasniejsza

a fornir fajny

hmm moze ja jakas dziwna jestem, bo moze i bym chciala trzecie dziecko ale nie chce znow przezywac porodu
Stary 2010-02-12, 11:41   #2537
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Odkręciłam starą ociekarkę z szafki i przykręciłam nową, dokręciłam śruby w łóżeczku (co wiązało się z postawieniem go do góry nogami i wyjęciem jednego boku), bo jak wiecie stelaż opada... i przykleiłam listewkę w blacie kuchennym
dzien dobry

hehe ja tez jestem majesterkowicz. kiedyś na urodziny zażyczyłam sobie szlifierkę oscylacyjną a potem wyrzynarke do drewna

ja dzisiaj dostałam okresu! przeżywam to strasznie, to jak drugi pierwszy raz! jakos tak mi dobrze było bez okresu.

a i sex miał byc, a tu lipa.... ach.....ide cos zjesc z tego wszystkiego

a i ja poród też bardzo dobrze wspominam. było szybko bo od podania kroplówki to 2-3 godziny i już Oliwka była na świecie,

za to okres po porodzie jak lezałam na sali z 7 innymi kobietami ( a sala była czteroosobowa) jak było ponad 25 C , gorąco ciasno .... ojj to straszne przezycie dla mnie było.

jedziemy to tesciów z Oliwką, dzisiaj ostatni dzien urlopu ojcowskiego mojego męża

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2010-02-12 o 11:46
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 11:50   #2538
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

nie moge sie doczekac az malz wroci i opowie co to za wywiad, do jakiej ksiazki itp.

a nawet wczoraj mu mowilam zeb wspomnial tez cos o mnie hhe

Cytat:
Dziewczyny pomocy - wczoraj przez przypadek nacisnełam jakies klawisze (nie wiem jakie ) i teraz zginał mi pasek na dole jak mam otwarta strone internetową. Te wszystkie zakładki u góry tez znikneły, dopiero jak najeżdzam myszka na góre strony wysuwaja sie te zakładki. Co mam zrobić? TŻ sie wkurzy,ze majstrowałam przy jego lapciu
tez tak kiedys zrobilam i dopiero malz mi pomogl

Cytat:

Brawa dla zdolnego meza
czy taki zdolny to nie wiem hihih ale on caly czas mi mowi ze ja w niego nie wierze a on mi pokaze ze bedzie kiedys slawny-jego marzenie to miec swoj program kulinarny w tv i wydac swoja ksiazke

Cytat:
Pamiętam jak Wercia spała na brzusiu i że lekarz Wam powiedział, żę może ale ja się trochę boję teraz już mniej ale jednak. Widzę, że jej tak najlepiej spać więc jej już nie przekładam i mam nadzieję, że jest już na tyle duża że się nic nie stanie A z Tż pewnie jesteś dumna coo?

nic sie nie boj, przeciez ma sile dziewczyna i glowke sobie przeklada pewnie jak jej niewygodnie
Cytat:
hehehe Pracuś

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
ja dzisiaj dostałam okresu! przeżywam to strasznie, to jak drugi pierwszy raz! jakos tak mi dobrze było bez okresu.

a i sex miał byc, a tu lipa.... ach.....ide cos zjesc z tego wszystkiego
zapowiadaja sie krwawe walentynki , u mnie tez bo @ juz blisko

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-02-12, 12:13   #2539
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

ja tylko na chwile wpadlam powiedzieć, że zmobilizowalam sie i uczę się pilnie ale mam coraz wiekszego stresiora to spadam wpadnę jeszcze w czasie przerwy w nauce . miłego dnia
Stary 2010-02-12, 12:31   #2540
UnholyOne
Ola-Unhola

a coś takiego:
http://www.allegro.pl/item913289734_...zowe_ecry.html

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

http://www.allegro.pl/item913388155_...decor_2_x.html
więcej czarnego jest

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

http://www.allegro.pl/item905747776_...ymbol_107.html

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

http://www.allegro.pl/item905913799_...slona_hit.html

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

http://www.allegro.pl/item913116090_...a_zaslona.html
Stary 2010-02-12, 12:31   #2541
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

nie podobaja mi sie

ta pierwsza nawet fajna ale do zaslony ecri nie wiem jakie mialabym dac firanki

chcialabym nie za ciemne te zaslony ale tez nie za jasne, zeby dac biale firanki, bo jak juz zaslony beda we wzory to firanki zwykle
Stary 2010-02-12, 12:32   #2542
eleeri
Zakorzenienie

Cześć
ja oczywiście tylko na chwilkę, bo będę zaraz zbierać się do pracy
dzisiaj muszę iść troszkę wcześniej

u mnie oczywiście w nocy pobudka co godzinkę lub mniej,
chyba na nic Wasze kciuki
mały chyba w nocy odbija sobie brak cyców przez całe popołudnie

aż się boję co będzie jak będę mała I zmianę

Cytat:
Taaa, on mnie błaga i potrafi wszystkie formułki powtórzyć. Np. jak super i łatwo czyści się halogen oven, jak super czyści H2O mop. Dobrze, że nie odkrył programu mango - 24 h

http://statichg.demotywatory.pl/uplo...iczkos_500.jpg
http://statichg.demotywatory.pl/uplo...pecik1_500.jpg
http://statichg.demotywatory.pl/uplo...olarny_500.jpg

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Dzięki
Jest jeszcze jeden zatytułowany :"prawie jak metrówka"

Super, ze zjadł obiadek
Ja już blender kupiłam, jutro powinien byc

Oj, mam nadzieję, że to spanie w końcu się u Was unormuje. Musisz być zmęczona, a jeszcze dodatkowo chodzisz do pracy

Netu nie miałam, a akurat przyszedł dywan, więc wykorzystałam ten czas bez łącznośći pracowicie
Unholy tez z metrówką widziałam, no i ten z pudłem klocków
a był jeszcze jakiś inny filmik ?
bo widziałam tylko te dwa właśnie

PS
demotywatory czadowe

Cytat:
dobry pączek, dobry

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Antonio ma goraczke 39.2 wczesniej, po Canpolu 38.2
Zadnych innych objawow nie ma, caly dzien normalny, a po popoludniowej drzemce obudzil sie taki cieply

Zobacze jak bedzie w nocy
Obstawiam zeby albo trzydniowke.

Dzis rano po moim powrocie z pracy zadzwonila niania, ze jej corka zostala w domu, nie poszla do szkoly, bo ma katar itp i w nocy nie spala. Jako ze nie czulam sie rewelacyjnie i szukalam wymowki, aby nie isc dzisiaj na kolejna nocke (jakos czulam, ze mam nie isc) to Antos zostal w domu, zamiast jechac do niani. Mam godziny nadrobione itp, wiec zadzwonilam do pracy, ze mnie dzis nie bedzie. Jak zwykle zachowuje sie jak czarownica jakas...

Mam nadzieje, ze bedzie dobrze, trzymajcie kciuki
ojej
daj znać jak Antonio i co mu było

Cytat:

aaaaaaaa jeszcze Wam cos wkleję .... dostałam od mamy na maila

Pewien facet, przez kilka lat miał kochankę, Włoszkę. Pewnej nocy
oświadczyła mu, że jest w ciąży. On, nie chcąc zrujnować swojej
reputacji i małżeństwa, dał jej sporą sumę pieniędzy, aby wyjechała do
Włoch i tam urodziła dziecko, aby uniknąć skandalu.

Zaproponował również płacenie alimentów do 18 roku życia na dziecko.
Ona się zgodziła, ale spytała: - Jak mam przesłać ci wiadomość, kiedy
dziecko się urodzi? - Aby utrzymać wszystko w sekrecie, wyślij mi
pocztówkę na mój adres domowy, z jednym tylko słowem: "spaghetti",
wtenczas zacznę słać Ci alimenty na utrzymanie dziecka.

I wyjechała.Po około 9 miesiącach facet wieczorem wraca do domu z
pracy, a tu żona mówi: - Dostałeś jakąś bardzo dziwną kartkę pocztową,
nic nie rozumiem co to za kartka. Maż na to: - Daj mi tę kartkę, zobaczę
co to?
Żona dała mężowi kartkę bacznie go obserwując. Mąż zaczął czytać
pocztówkę, zbladł jak ściana i... zemdlał. Na kartce było napisane:
"Spaghetti, spaghetti, spaghetti, spaghetti, spaghetti. Trzy porcje z
kulkami mięsnymi, dwie bez. Wyślij więcej sosu!"

dobre

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

Edytowane przez eleeri
Czas edycji: 2010-02-12 o 12:33
eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 12:35   #2543
UnholyOne
Ola-Unhola

http://www.allegro.pl/item913404077_..._baklazan.html

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Eleeri:
http://www.youtube.com/watch?v=swuOKHyjOus
Stary 2010-02-12, 12:36   #2544
eleeri
Zakorzenienie

Dziewczyny myślałyście juz nad pierwszymi urodzinami Waszych dzieci ?

jak będą wyglądały,
jakie dania zaserwujecie,
kogo zaprosicie, itd

Stary 2010-02-12, 12:37   #2545
UnholyOne
Ola-Unhola

Biedna jestes z tym wstawaniem w nocy
Kurcze, ja zaciskam jak moge i mówisz, ze doopka
Stary 2010-02-12, 12:39   #2546
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:

Antoś jest niesamowity
wielkie dla niego
super

Stary 2010-02-12, 12:39   #2547
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Skierko mam pytanie do ciebie bo Amelka ma stwierdzona skaze i powiedz mi jak to sie objawia na cialku? pytam bo Wercia ma buzke czyta , ladniutka ale na lokciach ma takie szortskie plamy z krosteczkami , na boczkach brzucha ma tez takie szortskie, na zgieciu przy stopkach ma suche , pod kolankami w zgieciach to samo i raz jest lepiej a raz gorzej
za tydzien idziemy na szczepienie i zapytam wtedy o to ale sama nie wiem -napewno ma jakies uczulenie tylko na co
czekoladko Amelka miała buźkę wysypaną i do tej pory tak się jej głównie to objawia. na szyjce też krostki. na ciałku mniej a szorstka skóra jak najbardziej. na samym początku to na zgięciach właśnie rączek miała a takie charakterystyczne dla skazy to "naderwane" płatki uszu. jak coś mocniej ją uczuli to zaraz ranki ma na uszkach. może Weronika ma atopowe zapalenie skóry - mylone ze skazą bo taka skóra występuje przy skazie a nie jest skazą. spróbuj kupić emolium Amelce dużo pomógł na tą suchą skórę. i do kąpieli też kupowałam i super było.
ona tak właściwie nie ma konkretnie zdiagnozowanej, ale skoro jak zjem coś z mlekiem to ją wysypuje to jednak skaza. jak tak dalej będzie to wezme skierowanie na testy i zobaczymy co jej konkretnie szkodzi.
gratuluję wywiadu i zdolnego męża oby wasze marzenia się spełniły

my po spacerku, super pogoda gdyby nie śnieg, plecy mnie bolą od pchania wózka. kupiłam Amelce grzechotkę za 4,7 takiego pingwina plastykowego i polski producent co mnie cieszy...

Marica, trzymamy kciuki
ciekawe co z Antonio

Amelka leży na brzuszku i ta ta ta ta ta ta mówi... jak mały ptaszek

a po wczorajszym bólu podbrzusza nie ma śladu ale no spe brałam. nie wiem czemu tak bolało. mąż to mnie pyta czy mam pewność że w ciąży nie jestem... nie mam, tzn na 99 mam. waga taka sama, temperatura niska...no i niby ten okres miałam ale już ponad miesiąc temu a teraz cisza. pewnie będzie tak że nie wiadomo kiedy nstp...

eleeri to i ja zaciskam kciuki za przespane nocki, może pomogą... co do urodzin Amelki to już teściowie się nastawiają na 2 imprezy naraz - akurat 20 lipca obchodzą 30 rocznicę ślubu....za bardzo nie chciałabym tak ale pewnie nie będzie innego wyjścia jak pojechać...

oki uciekam papa

Edytowane przez skierka1981
Czas edycji: 2010-02-12 o 12:42
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 12:40   #2548
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

A ta gra co pisałam Wam to fajna, bo to nie jest taka typowo eotyczna tylko nazywa się TAJEMNICA, i są tam zadanie ktore trzeba wykonac w ciagu iluś tam dni np ja trafiłam na karte że przez kolejne 4 dni mam robic kanapki do pracy mężowi i wkladac mu karteczki z erotycznymi myślami lub milosnymi wyznaniami ciekawe nawet a mój cos wylosował ale nie pow co bo to nie można ale cos mi mówi, że chodzi o ciągłe przytulanie i pieszczoty w ciągu dnia bo jakiś taki pieszczoch się zrobił
Stary 2010-02-12, 12:42   #2549
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Biedna jestes z tym wstawaniem w nocy
Kurcze, ja zaciskam jak moge i mówisz, ze doopka

niestety młody jest twardy
i idzie spać dopiero jak ja pójdę do pracy

ostatnio juz myślałam że go zaduszę
całą noc mnie budził, a rano nie mógł zasnąć, choć bardzo chciał, tarł oczka, ziewał, no i płakał, ale spać - gdzie tam

zasnął dopiero jak poszłam
i spał 4 godziny

potem zjadł obiadek, deserek,
no i akurat przyszłam z pracy jak znowu zaczynał marudzić

Stary 2010-02-12, 12:49   #2550
UnholyOne
Ola-Unhola

http://www.youtube.com/watch?v=IsuZx...eature=related
to tak a propos wspomnien naszych
Ja urodzinki standardowo. Jeden dzień moja rodzina, drugi dzień rodzina Małża. Tort zamówię jakis specjalny w cukierni:
http://www.camargo.com.pl/torty-dla-...-warszawa.html

Dzięki
taki mały rozrabiaka

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości