![]() |
#1 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 602
|
Promowanie tzw "puszystych kszta³tów"-a gdzie kszta³ty "normalne"
Do za³o¿enia tego w±tku sk³oni³o mnie kilka ró¿nych powodów.
Jednym z nich jest to,¿e ostatnio natykam siê w ró¿nych kobiecych miesiêcznikach lub na stronach internetowych z artyku³ami/has³ami ,¿e na wybiegach wreszcie zaczyna siê promowaæ kobieco¶æ. I to co bardzo mi siê rzuci³o w oczy to to ,¿e ta "kobieco¶æ "to przewa¿nie kobiety z du¿± nadwag±, które maj± byæ przeciw wag± dla wychudzonych modelek. Oczywi¶cie uwa¿am,¿e nie ma jednego rodzaju piêkna i równie¿ du¿e jest piêkne. Jednak co z kobietami o tzw"normalnych kszta³tach"? O nich siê zapomina. Albo ok³adki zdobi± chudziuteñkie modelki/aktorki przerobione photoshopem...Albo ostanio kobiety ,których nadwaga jest bardzo du¿o. Jakby wszyscy zapomnieli ,¿e pomiêdzy tymi dwiema skrajno¶ciami s± kobiety o rozmiarach od 38-42 ,których nie da siê zaliczyæ ani do jednej ani do drugiej kategorii wagowej. My¶lê,¿e fajnie by by³o gdyby w³asnie takie modelki zaczê³y pojawiaæ siê na wybiegach i zdobiæ ok³adki kolorowych magazynów ![]() A jakie jest Wasze zdanie? Zapraszam do dyskusji ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 16 988
|
Dot.: Promowanie tzw "puszystych kszta³tów"-a gdzie kszta³ty "normalne"
ja póki co widzia³am jedn± kapamniê z osoba w rozmiarze w oklicach 50 i jedn± kapamniê w rozmiarze 40-42
wiec chyba nie jest tak ¼le.. a co do magazynów - na si³ê teraz bêda promowaæ oty³e kobiety, chorbliwie oty³e to wyjdzie, ¿e jednak chudzinki lepsze... i tak bêdzie na ich stronê i tak
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 18 401
|
ale te modelki plus-size nie sa jakies otyle, pewnie mieszcza sie w zdrowym bmi nawet - moga miec wieksza wage ale sa wysokie
oczywiscie nie zawsze
Kiedy kobiety kogo¶ poznaj± to my¶l±, ¿e to fajny facet. Jest ju¿ wstêpnie zaakceptowany jako partner, a pó¼niej mo¿e to tylko zepsuæ lub nie. Kiedy mê¿czy¼ni kogo¶ poznaj± to my¶l±: „Ma niez³e nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 602
|
Nie wiem czy tu mo¿na podawaæ tytu³y gazet ...Ale w jednym z popularniejszych miesiêczników jest teraz obszerny arytku³ na ten temat.
Du¿o pisz± np. o tym ,¿e Beth Ditto jest teraz promowana na wzór kobieco¶ci.Plus do tego prasa zagraniczna. Modelki plus size te¿ s± ró¿ne. Od rozmiaru 42/44 w górê nawet do 56 ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
pierwsze slysze zeby beth ditto byla promowana jako wzor kobiecosci
Kiedy kobiety kogo¶ poznaj± to my¶l±, ¿e to fajny facet. Jest ju¿ wstêpnie zaakceptowany jako partner, a pó¼niej mo¿e to tylko zepsuæ lub nie. Kiedy mê¿czy¼ni kogo¶ poznaj± to my¶l±: „Ma niez³e nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 675
|
Jak ja widzê te niby puszyste modelki to wydaje mi siê, ¿e musia³abym jeszcze sporo schudn±æ ¿eby tak wygl±daæ, a wa¿ê 54 kg...
owszem, one nie s± chorobliwie chude, ale ¿eby która¶ mia³a fa³dki widoczne go³ym okiem to bym nie powiedzia³a... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 851
|
wpisa³am w google "beth ditto", wcisnê³am grafikê...ojojoj
raczej zdjêcia o wulgarnym wyd¼wiêku, wiêc ¿aden mi tam wzór kobieco¶ci |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 944
|
Cytat:
nie gdy o tej pani nie s³ysza³am, ale gdy zobaczy³am te zdjêcia ... zgadzam siê wiele z nich jest wulgarnych, ale na niektórych wygl±da ca³kiem ³adnie i kobieco
![]() Edytowane przez Wisienki Czas edycji: 2010-02-12 o 11:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 779
|
Wpisa³am w Google frazê "plus size models" i wyskoczy³y mi takie przyk³adowe fotki:
http://bittenandbound.com/wp-content...-top-model.jpg http://cache.gawker.com/assets/resou...antmsize14.jpg http://www.linksengineer.com/Admin/N...d40e803cee.jpg Nigdy bym nie pomy¶la³a, ¿e one s± puszyste. ![]() No, mo¿e ta Pani: http://hollywoodteen.net/wp-content/...loebikini1.jpg Mimo, i¿ sama nale¿ê do drobinek, to jestem jak najbardziej za. Niech nawet promuj± kluseczki (oczywi¶cie w granicach rozs±dku), bo to i tak jest obiektywnie mniej niebezpieczne, ni¿ lansowanie naprawdê wychudzonych Pañ.
"Wszech¶wiat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przyk³ad ryk t³umu wy³amuj±cego drzwi frontowe, wycie syren stra¿y po¿arnej czy nag³a ¶wiadomo¶æ, ¿e dzi¶ jest w³a¶nie poniedzia³ek, który jeszcze w pi±tek wieczorem wydawa³ siê przyjemnie odleg³y." ~Lineage2 & Sigur Ros fan |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
hmn... ciekawy w±tek.
Ja równie¿ wpisa³am w google "beth ditto". Omg... co to jest? Piêkno? o nie, na pewno nie. TA kobieta ma tak wulgarnme zdjêcia,¿e jako¶ mi siê z idea³em kobiety wogóle nie zgadzaj±...
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
beth ditto jest piosenkarka a nie modelka
wiec jej waga to jej sprawa ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oczywi¶cie je¿eli zaczêliby promowaæ Panie o ewidentnej oty³o¶ci, to te¿ nie by³oby dobrze, bior±c pod uwagê jak bardzo (g³ównie na zachodzie i w USA) pal±cym problemem s± nadprogramowe kg.
"Wszech¶wiat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przyk³ad ryk t³umu wy³amuj±cego drzwi frontowe, wycie syren stra¿y po¿arnej czy nag³a ¶wiadomo¶æ, ¿e dzi¶ jest w³a¶nie poniedzia³ek, który jeszcze w pi±tek wieczorem wydawa³ siê przyjemnie odleg³y." ~Lineage2 & Sigur Ros fan Edytowane przez Kira87 Czas edycji: 2010-02-12 o 11:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 43 642
|
Wszystkie kobiety, które nie s± mega chude, s± w mediach promowane jako "kr±g³e", maj±ce "kobiece kszta³ty". Nie chuda = kr±g³a, bardziej kr±g³a = puszysta.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja my¶la³am, ¿e ten trend ju¿ przechodzi...
"Wszech¶wiat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przyk³ad ryk t³umu wy³amuj±cego drzwi frontowe, wycie syren stra¿y po¿arnej czy nag³a ¶wiadomo¶æ, ¿e dzi¶ jest w³a¶nie poniedzia³ek, który jeszcze w pi±tek wieczorem wydawa³ siê przyjemnie odleg³y." ~Lineage2 & Sigur Ros fan |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jak juz mówi³am - miêdyz tym co okre¶lane jest jako plus size a tym co siê dzieje w ¶wiecie wielkich magazynów mody które podnios³y g³os w sprawie plus size jest ogrooomna ró¿nica te które wklei³a¶ to normalne kobiety, jak z ulicy wzi±æ i tyle - zgrbane, pe³ne ta ostatni wywo³a burze z tego co kojarzê wygrywaj±c jakie¶ wybory miss chyba w WB - a burze wywo³a³a w³a¶nie z uwagi na swoj± figurê macie przyk³ady sesji z Vmagazine i inne - to jest plus size które siê teraz lansuje na przekór atakom na wychodzuone modelki - absurd trochê nie prawda ? te panie ni¿ej zgarbnie ca³kiem wygl±daj± tylko dlatego, ¿e s± mocno wyg³adzone w ps - dla mnie taka kobieta w realu to juz oty³o¶æ i to podchodz±c pod zagro¿enie zdrowia z serii nadci¶nienie, zawa³y serca... btw - zwrócie uwage na zdjecie 5 i nieprzerobione odbcia modelki w lustrze - widac ró¿nicê tego co ps mo¿e zrobiæ ¿eby co¶ uatrakcyjniæ
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2010-02-12 o 12:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Te dwie przytulone Panie z drugiego zdjêcia s± wed³ug mnie normalne, ale to ju¿ kwestia gustu.
A tak w oderwaniu od tych zdjêæ: tak my¶la³am, ¿e mo¿e w jaki¶ magazynach faktycznie promuj± bardziej puszyste Panie ni¿ te prezentowane w Google. Nie mam ¼róde³, wiêc nie bêdê siê wypowiadaæ kategorycznie na ten temat. Na koniec dodam tylko, ¿e nie podobaj± mi siê wklejone przez Eyo zdjêcia. S± takie...zbyt wyzywaj±ce, przez co wydaje mi siê, ¿e owe Panie s± traktowanie niepowa¿nie. Ot tak jak pisa³a¶ Eyo - dzia³anie na przekór, bez faktycznej troski o kobiety.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 16 431
|
Cytat:
![]() Modelki wklejone przez Kirê87 jak dla mnie s± normalnymi, szczup³ymi kobietami, wcale nie powiedzia³abym o nich "puszyste". Oczywi¶cie je¶li porównamy je do prawdopodobnie chorej na anoreksjê Anji Rubik to wypadn± przy niej na 2 razy grubsze... ale jak mo¿na porównywaæ normaln±, zdrow± kobietê do kogo¶ ju¿ nawet nie wychodzonego ale zasuszonego...? ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
![]()
Mam dwoje okruszków - jeden wiêkszy, a drugi ca³kiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-02-12 o 12:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 33 255
|
Cytat:
![]() I tutaj przyk³ad ![]() http://loyalkng.com/wp-content/uploa...a_bellucci.jpg Nogi to ma po prostu GRUBE, prawda? ![]()
Nowa motywacja. Tym razem cel jest zdecydowanie d³ugoterminowy. Edytowane przez hihi Czas edycji: 2010-02-12 o 12:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 732
|
TAAAAAAAAAAAAAAAK ZGADZAM SIÊ! Super w±tek. Zawsze nad tym cierpiê. W gazetach modelki to albo patyczki rozmiaru 32 180cm wzrostu albo "moda XXL" a gdzie miejsce na "modê rozmiaru 38 wzrostu 165 cm" ? Ja mam 36/38 jestem raczej okr±g³a i ma³a, nie ma dla mnie miejsca w kampaniach reklamowych bo ni jestem ani szokuj±co gruba ani chuda i nie mam siê czym afiszowaæ.
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...7&d=1265975795 dwa p±czuszki wyg³adzone w fotoszopie które na ¿ywo wygl±daj± du¿o gorzej. Kasia Cichopek - ona by³a okr±g³a, Lady Gaga - ona ma wed³ug mnie bardzo normalne kszta³ty. Rozbudowane uda itp. Fergie z black eyed peas wygl±da bardzo zdrowo. Nie widujê takich kobiet w gazetach. Albo patyki albo szokuj±ca oty³o¶æ. ¯eby g³o¶no by³o. Nie podoba mi siê to, powinno promowaæ siê normalno¶æ. Scarlett Johanson, Kasia Cichopek... Kto¶ z kim mo¿na siê identyfikowaæ. Przeciêtna figura.
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Kira87 wklei³a bardzo piêkne kobiety i w³a¶nie takie chcia³abym widzieæ w gazecie na stronach z mod±. Nie oty³o¶æ, nie anoreksjê. W³a¶nie takie panie.
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No po prostu rêce opadaj±. Bo jak ona jest gruba, a Anja Rubik i Vicky Beckham przera¿liwie chude, to kto jest normalny? ![]() O! A fergie mi siê podoba, w³a¶nie j± uwa¿am za fajny przyk³ad normalnej sylwetki.. ale oczywi¶cie jej te¿ "przyda³oby siê zrzuciæ kilka kg i potrenowaæ".
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 282
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 16 938
|
Re: Dot.: Promowanie tzw "puszystych kszta³tów"-a gdzie kszta³ty "normalne"
Byl identyczny watek kilka miesiecy temu
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=393992 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Dot.: Promowanie tzw "puszystych kszta³tów"-a gdzie kszta³ty "normalne"
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
wystarczyloby zeby nie zatrudniano lasek z duza niedowaga tylko takie zdrowe
powyzej 16 roku zycia i juz by byla zmiana
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No w³a¶nie i Fergie te¿ wygl±da zdrowo. Nie ma czego¶ takiego jak kobiety szczup³e i okr±g³e. Jest anoreksja _ przepa¶æ _ oty³o¶æ ...
![]() Edytowane przez rapifen Czas edycji: 2010-02-12 o 13:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
dla mnie Gaga te¿ jest bardzo zgrbna, szczup³a, proporcjona, zdrowo wygl±da z figurki
ajj pamiêtam jak kiedy¶ ubóstwia³am cia³o Jessici Alby ale teraz z niej te¿ patyczek.. a tak± mia³a figure - p³a¶ciutki brzuszek, pe³niesze biodra, uda.. ehh a teraz chudzinek chocia¿ dalej ¶liczna buzia Kira87 wiesz - te pani wcale nie odstaja moim zdaniem proporcjami od restzy pañ na zdjeciach które wklei³am ( przypatrz siê na uda... tak szerokie uda w widoku z boku to juz nie jest nic zdrowego) a ¿e wizualnie dobrze to wygl±da - bo wygl±da ca³kiem nie¼le moim zdaniem jako zdjecie - to tylko chwa³a grafikom
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 36
|
Nie wiem, naprawdê, czym siê tutaj tak podniecacie, skoro w gazetach dla kobiet po 30 (mam tu na my¶li np. poradnik domowy) ju¿ od dawna sesje zdjêciowe przeprowadzane s± z udzia³em modelek NORMALNYCH, jak to wyra¿acie (czyli rozm. 38-42) kszta³tach. A ¿e np. ELLE zatrudnia same chudziny, to chyba nikogo nie dziwi - na takich ubrania le¿± po prostu lepiej, nogi w dziwnych fasonach spodni prezentuj± siê zwyczajnie dobrze.
Poza tym, co to znaczy normalny rozmiar? Ja mam 34 i to ju¿ nie jest normalny? A moja kole¿anka ma 44 i te¿ ju¿ jest plus size?
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:51.