Promowanie tzw "puszystych kszta³tów"-a gdzie kszta³ty "normalne" - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz siê trzymaæ tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co ciê interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2010-02-12, 10:10   #1
FakeBlondie
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 602

Promowanie tzw "puszystych kszta³tów"-a gdzie kszta³ty "normalne"

Do za³o¿enia tego w±tku sk³oni³o mnie kilka ró¿nych powodów.
Jednym z nich jest to,¿e ostatnio natykam siê w ró¿nych kobiecych miesiêcznikach lub na stronach internetowych z artyku³ami/has³ami ,¿e na wybiegach wreszcie zaczyna siê promowaæ kobieco¶æ.

I to co bardzo mi siê rzuci³o w oczy to to ,¿e ta "kobieco¶æ "to przewa¿nie kobiety z du¿± nadwag±, które maj± byæ przeciw wag± dla wychudzonych modelek.
Oczywi¶cie uwa¿am,¿e nie ma jednego rodzaju piêkna i równie¿ du¿e jest piêkne.

Jednak co z kobietami o tzw"normalnych kszta³tach"? O nich siê zapomina. Albo ok³adki zdobi± chudziuteñkie modelki/aktorki przerobione photoshopem...Albo ostanio kobiety ,których nadwaga jest bardzo du¿o.

Jakby wszyscy zapomnieli ,¿e pomiêdzy tymi dwiema skrajno¶ciami s± kobiety o rozmiarach od 38-42 ,których nie da siê zaliczyæ ani do jednej ani do drugiej kategorii wagowej.

My¶lê,¿e fajnie by by³o gdyby w³asnie takie modelki zaczê³y pojawiaæ siê na wybiegach i zdobiæ ok³adki kolorowych magazynów

A jakie jest Wasze zdanie?
Zapraszam do dyskusji

Odchudzam siê i ujêdrniam (od 07.03.10-07.05.10).
FakeBlondie jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-12, 10:20   #2
eyo
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 16 988
Dot.: Promowanie tzw "puszystych kszta³tów"-a gdzie kszta³ty "normalne"

ja póki co widzia³am jedn± kapamniê z osoba w rozmiarze w oklicach 50 i jedn± kapamniê w rozmiarze 40-42

wiec chyba nie jest tak ¼le..

a co do magazynów - na si³ê teraz bêda promowaæ oty³e kobiety, chorbliwie oty³e to wyjdzie, ¿e jednak chudzinki lepsze... i tak bêdzie na ich stronê i tak

Prêdzej czy pó¼niej cmentarze s± pe³ne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-12, 10:39   #3
kennedy
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 18 401

ale te modelki plus-size nie sa jakies otyle, pewnie mieszcza sie w zdrowym bmi nawet - moga miec wieksza wage ale sa wysokie

oczywiscie nie zawsze
Kiedy kobiety kogo¶ poznaj± to my¶l±, ¿e to fajny facet. Jest ju¿ wstêpnie zaakceptowany jako partner, a pó¼niej mo¿e to tylko zepsuæ lub nie. Kiedy mê¿czy¼ni kogo¶ poznaj± to my¶l±: „Ma niez³e nogi”.
kennedy jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-12, 10:49   #4
FakeBlondie
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 602

Nie wiem czy tu mo¿na podawaæ tytu³y gazet ...Ale w jednym z popularniejszych miesiêczników jest teraz obszerny arytku³ na ten temat.
Du¿o pisz± np. o tym ,¿e Beth Ditto jest teraz promowana na wzór kobieco¶ci.Plus do tego prasa zagraniczna.

Modelki plus size te¿ s± ró¿ne. Od rozmiaru 42/44 w górê nawet do 56

Odchudzam siê i ujêdrniam (od 07.03.10-07.05.10).
FakeBlondie jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-12, 11:00   #5
kennedy
Zakorzenienie

pierwsze slysze zeby beth ditto byla promowana jako wzor kobiecosci
Kiedy kobiety kogo¶ poznaj± to my¶l±, ¿e to fajny facet. Jest ju¿ wstêpnie zaakceptowany jako partner, a pó¼niej mo¿e to tylko zepsuæ lub nie. Kiedy mê¿czy¼ni kogo¶ poznaj± to my¶l±: „Ma niez³e nogi”.
Stary 2010-02-12, 11:10   #6
Rarita
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 675

Jak ja widzê te niby puszyste modelki to wydaje mi siê, ¿e musia³abym jeszcze sporo schudn±æ ¿eby tak wygl±daæ, a wa¿ê 54 kg...
owszem, one nie s± chorobliwie chude, ale ¿eby która¶ mia³a fa³dki widoczne go³ym okiem to bym nie powiedzia³a...
Rarita jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-12, 11:12   #7
TOMORROW
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 851

wpisa³am w google "beth ditto", wcisnê³am grafikê...ojojoj

raczej zdjêcia o wulgarnym wyd¼wiêku, wiêc ¿aden mi tam wzór kobieco¶ci
TOMORROW jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-12, 11:17   #8
Wisienki
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 944

Cytat:
Napisane przez Rarita Poka¿ wiadomo¶æ
Jak ja widzê te niby puszyste modelki to wydaje mi siê, ¿e musia³abym jeszcze sporo schudn±æ ¿eby tak wygl±daæ, a wa¿ê 54 kg...
owszem, one nie s± chorobliwie chude, ale ¿eby która¶ mia³a fa³dki widoczne go³ym okiem to bym nie powiedzia³a...
w pe³ni siê zgadzam, ¿e tego co sama zaobserwowa³am te modeliki plus size na moje oko nie nosz± wiêkszego rozmiaru ni¿ 44, a zwa¿ywszy, ¿e przewa¿nie s± wysokie....

Cytat:
Napisane przez TOMORROW Poka¿ wiadomo¶æ
wpisa³am w google "beth ditto", wcisnê³am grafikê...ojojoj

raczej zdjêcia o wulgarnym wyd¼wiêku, wiêc ¿aden mi tam wzór kobieco¶ci
nie gdy o tej pani nie s³ysza³am, ale gdy zobaczy³am te zdjêcia ... zgadzam siê wiele z nich jest wulgarnych, ale na niektórych wygl±da ca³kiem ³adnie i kobieco

Edytowane przez Wisienki
Czas edycji: 2010-02-12 o 11:19
Wisienki jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-12, 11:35   #9
Kira87
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 779

Wpisa³am w Google frazê "plus size models" i wyskoczy³y mi takie przyk³adowe fotki:

http://bittenandbound.com/wp-content...-top-model.jpg

http://cache.gawker.com/assets/resou...antmsize14.jpg

http://www.linksengineer.com/Admin/N...d40e803cee.jpg

Nigdy bym nie pomy¶la³a, ¿e one s± puszyste.

No, mo¿e ta Pani:

http://hollywoodteen.net/wp-content/...loebikini1.jpg

Mimo, i¿ sama nale¿ê do drobinek, to jestem jak najbardziej za. Niech nawet promuj± kluseczki (oczywi¶cie w granicach rozs±dku), bo to i tak jest obiektywnie mniej niebezpieczne, ni¿ lansowanie naprawdê wychudzonych Pañ.
"Wszech¶wiat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przyk³ad ryk t³umu wy³amuj±cego drzwi frontowe, wycie syren stra¿y po¿arnej czy nag³a ¶wiadomo¶æ, ¿e dzi¶ jest w³a¶nie poniedzia³ek, który jeszcze w pi±tek wieczorem wydawa³ siê przyjemnie odleg³y."
~Lineage2 & Sigur Ros fan
Kira87 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-12, 11:40   #10
Wisienki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kira87 Poka¿ wiadomo¶æ
Wpisa³am w Google frazê "plus size models" i wyskoczy³y mi takie przyk³adowe fotki:

No, mo¿e ta Pani:

Mimo, i¿ sama nale¿ê do drobinek, to jestem jak najbardziej za. Niech nawet promuj± kluseczki (oczywi¶cie w granicach rozs±dku), bo to i tak jest obiektywnie mniej niebezpieczne, ni¿ lansowanie naprawdê wychudzonych Pañ.
szczerze dla mnie te dziewczyny s± w normalnych rozmiarach takich jakie co dzieñ widzimy na ulicy
Stary 2010-02-12, 11:44   #11
Agnes1906
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 929
GG do Agnes1906

hmn... ciekawy w±tek.
Ja równie¿ wpisa³am w google "beth ditto". Omg... co to jest? Piêkno? o nie, na pewno nie. TA kobieta ma tak wulgarnme zdjêcia,¿e jako¶ mi siê z idea³em kobiety wogóle nie zgadzaj±...
Stary 2010-02-12, 11:47   #12
kennedy
Zakorzenienie

beth ditto jest piosenkarka a nie modelka
wiec jej waga to jej sprawa
Stary 2010-02-12, 11:49   #13
Kira87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wisienki Poka¿ wiadomo¶æ
szczerze dla mnie te dziewczyny s± w normalnych rozmiarach takich jakie co dzieñ widzimy na ulicy
Dla mnie równie¿. Chocia¿ jak wiadomo "puszysto¶æ" czy "chudo¶æ", to pojêcie wzglêdne.

Oczywi¶cie je¿eli zaczêliby promowaæ Panie o ewidentnej oty³o¶ci, to te¿ nie by³oby dobrze, bior±c pod uwagê jak bardzo (g³ównie na zachodzie i w USA) pal±cym problemem s± nadprogramowe kg.
"Wszech¶wiat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przyk³ad ryk t³umu wy³amuj±cego drzwi frontowe, wycie syren stra¿y po¿arnej czy nag³a ¶wiadomo¶æ, ¿e dzi¶ jest w³a¶nie poniedzia³ek, który jeszcze w pi±tek wieczorem wydawa³ siê przyjemnie odleg³y."

Edytowane przez Kira87
Czas edycji: 2010-02-12 o 11:50
Stary 2010-02-12, 11:50   #14
201803290936
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 43 642

Wszystkie kobiety, które nie s± mega chude, s± w mediach promowane jako "kr±g³e", maj±ce "kobiece kszta³ty". Nie chuda = kr±g³a, bardziej kr±g³a = puszysta.
201803290936 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-12, 11:52   #15
Wisienki
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie równie¿. Chocia¿ jak wiadomo "puszysto¶æ" czy "chudo¶æ", to pojêcie wzglêdne.

Oczywi¶cie je¿eli zaczêliby promowaæ Panie o ewidentnej oty³o¶ci, to te¿ nie by³oby dobrze, bior±c pod uwagê jak bardzo (g³ównie na zachodzie i w USA) pal±cym problemem jest oty³o¶æ.
Ka¿da przesada jest niezdrowa - dlatego bardzo podoba mi siê promowanie przeciêtnej wagi szkoda tylko, ze teraz nazywa siê to plus size

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-12, 11:54   #16
Kira87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Poka¿ wiadomo¶æ
Wszystkie kobiety, które nie s± mega chude, s± w mediach promowane jako "kr±g³e", maj±ce "kobiece kszta³ty". Nie chuda = kr±g³a, bardziej kr±g³a = puszysta.
Paranoja
A ja my¶la³am, ¿e ten trend ju¿ przechodzi...
Stary 2010-02-12, 12:00   #17
eyo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kennedy Poka¿ wiadomo¶æ
pierwsze slysze zeby beth ditto byla promowana jako wzor kobiecosci
Cytat:
Napisane przez kennedy Poka¿ wiadomo¶æ
ale te modelki plus-size nie sa jakies otyle, pewnie mieszcza sie w zdrowym bmi nawet - moga miec wieksza wage ale sa wysokie

oczywiscie nie zawsze
w±tpie ¿eby chodzi³o o to jakie s± modelki plus size a raczej o nowy trend w¶ród magazynów o modzie

Cytat:

No, mo¿e ta Pani:

jak juz mówi³am - miêdyz tym co okre¶lane jest jako plus size a tym co siê dzieje w ¶wiecie wielkich magazynów mody które podnios³y g³os w sprawie plus size jest ogrooomna ró¿nica

te które wklei³a¶ to normalne kobiety, jak z ulicy wzi±æ i tyle - zgrbane, pe³ne
ta ostatni wywo³a burze z tego co kojarzê wygrywaj±c jakie¶ wybory miss chyba w WB - a burze wywo³a³a w³a¶nie z uwagi na swoj± figurê

macie przyk³ady sesji z Vmagazine i inne - to jest plus size które siê teraz lansuje na przekór atakom na wychodzuone modelki - absurd trochê nie prawda ?
te panie ni¿ej zgarbnie ca³kiem wygl±daj± tylko dlatego, ¿e s± mocno wyg³adzone w ps - dla mnie taka kobieta w realu to juz oty³o¶æ i to podchodz±c pod zagro¿enie zdrowia z serii nadci¶nienie, zawa³y serca...

btw - zwrócie uwage na zdjecie 5 i nieprzerobione odbcia modelki w lustrze - widac ró¿nicê tego co ps mo¿e zrobiæ ¿eby co¶ uatrakcyjniæ

15.02.2017 ♥

Edytowane przez eyo
Czas edycji: 2010-02-12 o 12:03
Stary 2010-02-12, 12:06   #18
Kira87
Wtajemniczenie

Te dwie przytulone Panie z drugiego zdjêcia s± wed³ug mnie normalne, ale to ju¿ kwestia gustu.

A tak w oderwaniu od tych zdjêæ: tak my¶la³am, ¿e mo¿e w jaki¶ magazynach faktycznie promuj± bardziej puszyste Panie ni¿ te prezentowane w Google. Nie mam ¼róde³, wiêc nie bêdê siê wypowiadaæ kategorycznie na ten temat.

Na koniec dodam tylko, ¿e nie podobaj± mi siê wklejone przez Eyo zdjêcia. S± takie...zbyt wyzywaj±ce, przez co wydaje mi siê, ¿e owe Panie s± traktowanie niepowa¿nie. Ot tak jak pisa³a¶ Eyo - dzia³anie na przekór, bez faktycznej troski o kobiety.
Stary 2010-02-12, 12:13   #19
Klarissa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 16 431

Cytat:
Te¿ to zauwa¿y³am. Nie ma ju¿ ludzi o normalnej wadze - s± albo szkielety, albo puszy¶ci...

Modelki wklejone przez Kirê87 jak dla mnie s± normalnymi, szczup³ymi kobietami, wcale nie powiedzia³abym o nich "puszyste". Oczywi¶cie je¶li porównamy je do prawdopodobnie chorej na anoreksjê Anji Rubik to wypadn± przy niej na 2 razy grubsze... ale jak mo¿na porównywaæ normaln±, zdrow± kobietê do kogo¶ ju¿ nawet nie wychodzonego ale zasuszonego...?

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
Napisane przez eyo Poka¿ wiadomo¶æ
macie przyk³ady sesji z Vmagazine i inne - to jest plus size które siê teraz lansuje na przekór atakom na wychodzuone modelki - absurd trochê nie prawda ?
te panie ni¿ej zgarbnie ca³kiem wygl±daj± tylko dlatego, ¿e s± mocno wyg³adzone w ps - dla mnie taka kobieta w realu to juz oty³o¶æ i to podchodz±c pod zagro¿enie zdrowia z serii nadci¶nienie, zawa³y serca...

btw - zwrócie uwage na zdjecie 5 i nieprzerobione odbcia modelki w lustrze - widac ró¿nicê tego co ps mo¿e zrobiæ ¿eby co¶ uatrakcyjniæ
Uwa¿am, ¿e takie promowanie kobiet maj±cych nadwagê te¿ nie jest dobre. Powinno siê promowaæ to, co jest zdrowe, a ani chorobliwa chudo¶æ, ani wa³ki t³uszczu okazem zdrowia nie s±... i z tego co ja widywa³am kobiety "plus size" np. na basenie to niestety, ale ich cia³o wcale ³adnie nie wygl±da - po prostu skóra nie jest g³adka, co zreszt± normalne i co wiem po sobie, bo gdy ja mia³am problemy z wag± tak¿e nie mia³am g³adkiej skóry - widaæ by³o pod ni± zgromadzone grudki t³uszczu, do tego dochodzi te¿ cellulitis i czasem rozstêpy - nic piêknego - i to w³a¶nie widaæ na odbiciu w lustrze, którego chyba specjalista od u¿ycia ps ju¿ nie przerobi³...

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2010-02-12 o 12:15
Klarissa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-12, 12:20   #20
hihi
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 33 255

Cytat:
Moim zdaniem najlepszym przyk³adem na potwierdzenie tego co mówisz jest to, co siê pisze o np. Evie Mendes (moim zdaniem szczup³a kobieta z szerok± miednic±), Scarlet Johhnason (pe³ne kszta³ty? A widzia³ kto¶ jej filmy? Jak ogl±da³am Wyspê (czy jako¶ tak) i The Spirit, to ona by³a w nich wrêcz CHUDA, nigdzie dopatrzyæ siê nie mog³am tej jej nadmiernych kr±g³o¶ci. Albo Monika Belucci noszaca rozm. 36/38, widzia³ ja kto¶ w Dobermanie albo w Stoot them up? Szczup³a, naprawde szczup³a babka, a podaje siê ja w mediach jako te kr±g³± z dodatkowymi kilogramami, która ma byc przyk³adem, ¿e pulchne jest piêkne i seksowne. Tylko gdzie ona jest pulchna?
I tutaj przyk³ad
http://loyalkng.com/wp-content/uploa...a_bellucci.jpg

Nogi to ma po prostu GRUBE, prawda?

Edytowane przez hihi
Czas edycji: 2010-02-12 o 12:21
hihi jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-12, 12:24   #21
rapifen
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 732

TAAAAAAAAAAAAAAAK ZGADZAM SIÊ! Super w±tek. Zawsze nad tym cierpiê. W gazetach modelki to albo patyczki rozmiaru 32 180cm wzrostu albo "moda XXL" a gdzie miejsce na "modê rozmiaru 38 wzrostu 165 cm" ? Ja mam 36/38 jestem raczej okr±g³a i ma³a, nie ma dla mnie miejsca w kampaniach reklamowych bo ni jestem ani szokuj±co gruba ani chuda i nie mam siê czym afiszowaæ.

https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...7&d=1265975795

dwa p±czuszki wyg³adzone w fotoszopie które na ¿ywo wygl±daj± du¿o gorzej.
Kasia Cichopek - ona by³a okr±g³a, Lady Gaga - ona ma wed³ug mnie bardzo normalne kszta³ty. Rozbudowane uda itp.

Fergie z black eyed peas wygl±da bardzo zdrowo. Nie widujê takich kobiet w gazetach. Albo patyki albo szokuj±ca oty³o¶æ. ¯eby g³o¶no by³o. Nie podoba mi siê to, powinno promowaæ siê normalno¶æ. Scarlett Johanson, Kasia Cichopek... Kto¶ z kim mo¿na siê identyfikowaæ. Przeciêtna figura.

rapifen jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-12, 12:26   #22
rapifen
Zakorzenienie

Kira87 wklei³a bardzo piêkne kobiety i w³a¶nie takie chcia³abym widzieæ w gazecie na stronach z mod±. Nie oty³o¶æ, nie anoreksjê. W³a¶nie takie panie.

Stary 2010-02-12, 12:28   #23
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rapifen Poka¿ wiadomo¶æ
dwa p±czuszki wyg³adzone w fotoszopie które na ¿ywo wygl±daj± du¿o gorzej.
Kasia Cichopek - ona by³a okr±g³a, Lady Gaga - ona ma wed³ug mnie bardzo normalne kszta³ty. Rozbudowane uda itp.
Taaa.. co trafiê na jakies info o Lady Gadze (jak to siê odmienia? ) to tylko widzê komentarze, ¿e jest gruba, ma wielkie udziska, jest t³usta, itd itp.

No po prostu rêce opadaj±. Bo jak ona jest gruba, a Anja Rubik i Vicky Beckham przera¿liwie chude, to kto jest normalny?

O! A fergie mi siê podoba, w³a¶nie j± uwa¿am za fajny przyk³ad normalnej sylwetki.. ale oczywi¶cie jej te¿ "przyda³oby siê zrzuciæ kilka kg i potrenowaæ".

REKLAMA
Stary 2010-02-12, 12:30   #24
koniarka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 282

Cytat:

jak one s± plus size to przepraszam bardzo ja siê chyba zaliczam do hipopotamów a zawsze mi siê wydawa³o, ¿e jestem "normalna". Ale skoro one sa grube, to ja te¿ ;(
koniarka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-12, 12:30   #25
KarolinaK
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 16 938
Re: Dot.: Promowanie tzw "puszystych kszta³tów"-a gdzie kszta³ty "normalne"

Byl identyczny watek kilka miesiecy temu

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=393992
KarolinaK jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-02-12, 12:31   #26
hihi
Zakorzenienie

Dot.: Re: Dot.: Promowanie tzw "puszystych kszta³tów"-a gdzie kszta³ty "normalne"

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Poka¿ wiadomo¶æ
Byl identyczny watek kilka miesiecy temu

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=393992
Temat bumerang, to prawda Z rok temu te¿ przetoczy³ siê przez forum ten temat w zwi±zku z wyborami pulchnej miss
Stary 2010-02-12, 12:33   #27
kennedy
Zakorzenienie

wystarczyloby zeby nie zatrudniano lasek z duza niedowaga tylko takie zdrowe
powyzej 16 roku zycia
i juz by byla zmiana

REKLAMA
Stary 2010-02-12, 12:35   #28
rapifen
Zakorzenienie

Cytat:
Taaa.. co trafiê na jakies info o Lady Gadze (jak to siê odmienia? ) to tylko widzê komentarze, ¿e jest gruba, ma wielkie udziska, jest t³usta, itd itp.

No po prostu rêce opadaj±. Bo jak ona jest gruba, a Anja Rubik i Vicky Beckham przera¿liwie chude, to kto jest normalny?
W³a¶nie dla mnie Lady Gaga jest baaardzo normalna - oczywi¶cie mówiê o figurze Tak, to w³a¶nie te uda, ma³e piersi, niezbyt idealna figura (W odniesieniu do modelek i idea³ów z gazet) - wiêkszo¶æ kobiet wygl±da jak ona a nie jak Anja Rubik.
No w³a¶nie i Fergie te¿ wygl±da zdrowo.
Nie ma czego¶ takiego jak kobiety szczup³e i okr±g³e. Jest anoreksja _ przepa¶æ _ oty³o¶æ ...

Edytowane przez rapifen
Czas edycji: 2010-02-12 o 13:02
Stary 2010-02-12, 13:00   #29
eyo
Zakorzenienie

dla mnie Gaga te¿ jest bardzo zgrbna, szczup³a, proporcjona, zdrowo wygl±da z figurki

ajj pamiêtam jak kiedy¶ ubóstwia³am cia³o Jessici Alby ale teraz z niej te¿ patyczek.. a tak± mia³a figure - p³a¶ciutki brzuszek, pe³niesze biodra, uda.. ehh a teraz chudzinek chocia¿ dalej ¶liczna buzia

Kira87 wiesz - te pani wcale nie odstaja moim zdaniem proporcjami od restzy pañ na zdjeciach które wklei³am ( przypatrz siê na uda... tak szerokie uda w widoku z boku to juz nie jest nic zdrowego)
a ¿e wizualnie dobrze to wygl±da - bo wygl±da ca³kiem nie¼le moim zdaniem jako zdjecie - to tylko chwa³a grafikom

15.02.2017 ♥
Stary 2010-02-12, 13:07   #30
ECC
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 36

Nie wiem, naprawdê, czym siê tutaj tak podniecacie, skoro w gazetach dla kobiet po 30 (mam tu na my¶li np. poradnik domowy) ju¿ od dawna sesje zdjêciowe przeprowadzane s± z udzia³em modelek NORMALNYCH, jak to wyra¿acie (czyli rozm. 38-42) kszta³tach. A ¿e np. ELLE zatrudnia same chudziny, to chyba nikogo nie dziwi - na takich ubrania le¿± po prostu lepiej, nogi w dziwnych fasonach spodni prezentuj± siê zwyczajnie dobrze.

Poza tym, co to znaczy normalny rozmiar? Ja mam 34 i to ju¿ nie jest normalny? A moja kole¿anka ma 44 i te¿ ju¿ jest plus size?

Nowe w±tki na forum Forum plotkowe

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:51.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.