![]() |
#751 |
Rozeznanie
|
Dot.: Ciaza i porod w UK
Ja też słyszałam, że Johnsona uczulają . Jak byłam ostatnio w Bootsie, to widziałam kosmetyki Aventu, ale nie wiem czy są dobre http://www.boots.com/en/Avent-Baby-B...sh-400ml_5538/
#752 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech polecają ![]() A ja powiem, że po lidlowskich to u nas były takie odparzenia ![]() ![]() Przy pieluchach i kosmetykach zasada prosta: pierwsze opakowanie małe, by sprawdzić czy dziecku pasuje. Nas Johnson nie uczulał. Z mało uczulających jest oilatum są tez inne jakieś organiczne, ale o nich opinii nie słyszałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#753 |
Zakorzenienie
|
Juz sie tutaj temat kosmetykow chyba przewijal wczesniej. Ja polecam wlasnie organiczne, szczegolnie Weleda nam przypadla do gustu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#754 |
Zadomowienie
|
Faktycznie niektóre z Was mają dużo wizyt z lekarzem i położną....
U mnie to nie wygląda tak dobrze ![]() ![]() A do tego krew miałam pobieraną tylko raz jak do tej pory ![]() Położna ważyła mnie też tylko raz ok 13 tc ![]() ![]() W Polsce faktycznie,co miesiąc (od początku ciąży) kontrolują wszystkie wyniki więc opieka wydaje mi się troszkę lepsza.... I to,że nie przydzielają już u mnie jednej położnej tylko zmieniają za każdym razem,to już masakra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#755 |
Rozeznanie
|
A ja jestem w 21 tyg, mocz mialam do tej pory sprawdzany 1 raz a wazona w ogole nie bylam. W poprzedniej ciazy tez nie bylam wazona. Ostatnia polozna byla w 16 tyg, a nastepna w 28 planowo, ale musze zadzwonic bo potrzebuje MATB1.
|
![]() ![]() |
![]() |
#756 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#757 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No i tu jednak robią więcej badań, może nie robią toxo, ale u nas bywa problem nawet z genetycznym... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z midwife miałam dwa spotkania i na obu była inna położna... I dalej nie wiem czy to dobrze, że między ostatnim a następnym spotkaniem z midwife mam różnicę 12 tygodni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#759 |
Zakorzenienie
|
Jesli się zaopatrujecie w Polsce to szczerze radzę nabyć maść majerankową na katar.
Świetnie działa, a w UK nie znalazłam nic podobnego ![]() Jesli macie pytania co do ilości spotkań w czasie ciazy powinno ich być 10 tutaj szczegóły: http://www.babycentre.co.uk/pregnanc...lappointments/ Edytowane przez ***luna Czas edycji: 2010-02-11 o 21:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#760 |
Zakorzenienie
|
Z tego linku wynika, że powinnam mieć jeszcze spotkanie w 25. tygodniu, a mam dopiero w 28.... Coś mi się zdaje, że to ta położna z zastępstwa coś pomieszała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#761 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#762 |
Raczkowanie
|
Hej!
Trochę nam się rozwinął wątek...Nadrobiłam wszystko co napisałyscie,aż już mi się pisać nie chce ![]() Co do wizyt to miałam 2 z położną i 2 usg jak do tej pory. Za tydzień mam tą z 25-ego tygodnia bo potrzebuję MATb1 i Health Grant. A potem co 3 tygodnie. Co do Health Grant to koleżanka mi mówiła, że położna wystawiła jej za wczesnie(brakowało kilka dni do 25 tygodnia) i że jej odesłali i że jeszcze raz musi składać ![]() A ja dzis podniosłam ciężką torbę i do tego momentu bardzo boli mnie brzuch, ale nie w srodku tylko z wierzchu jak go dotykam to tak jakbym miała zbite to miejsce, jak czasem ma się siniaka i cała skóra wokół boli. Nie wiem jak to wytłumaczyć. Boli jak dotykam albo jak wstaję. Nie wiem czy powinnam się martwić ![]()
#763 |
Zakorzenienie
|
A myśmy w sprawie MAT B1 dzwonili do położnej, bo martwiłam się czy zdążę, skoro mam wizytę dopiero w 28. tygodniu i powiedzieli nam, że to zaświadczenie może mi wystawić GP, a wizytę u lekarza mam w przyszły wtorek.
No naprawdę wychodzi na to, że co region to inaczej. Zresztą mam koleżankę, która urodziła kilka miesięcy temu i ona miała zupełnie inny harmonogram spotkań z położną, a do GP chyba w ogóle nie chodziła. |
![]() ![]() |
![]() |
#764 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak sobie tylko gdybam, mam nadzieję, że to nic poważnego, życzę szybkiej poprawy. Tak z ciekawości też postaram się zrobic pózniej takie zestawienie wizyt, fajnie porównac jak to wygląda w różnych rejonach UK. Jak dotąd nigdy nie byłam ważona a badanie moczu mam wykonywane na każdej wizycie, zresztą na początku miałam jakąs infekcję, którą leczyłam antybiotykiem, więc starają się to kontrolowac. Na początku też słyszałam dużo negatywnych opinii o opiece nad ciężarnymi w UK i sama byłam nastawiona nieprzychylnie. Z czasem się przekonałam, że jak dla mnie taka opieka wystarczy i jestem zadowolona. Acha, health grant dotarł do mnie po około 2 tyg Edytowane przez indiria Czas edycji: 2010-02-12 o 10:58 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#765 |
Zakorzenienie
|
A moje dziecię przestawiło sobie pory brykania i od rana daje o sobie znać, do tej pory przez te trzy tygodnie kiedy ją czułam kopała przeważnie wieczorem
![]() Zaraz wybieramy się do dużego tesco (na drugim końcu miasta, więc jeździmy tam rzadko i tylko jak mam wolny dzień) zobaczyć co tam mają. Zapisałam się online do ich klubu, teraz będziemy czekać na kartę od nich i z Bootsa. Aha-jak ostatnio byłam w Bootsie to szukałam Sudocremu (na ich stronie jest), ale nie mogłam znaleźć-w okolicach jakich produktów można to znaleźć? |
![]() ![]() |
![]() |
#766 |
Rozeznanie
|
Na dziale z artykułami dziecięcymi, obok wszystkich kremów i maści. W Tesco też można kupić sudocrem
#767 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tego, co czytam, to mam duzo szczescia mieszkajac tu, gdzie mieszkam ![]() ![]() Co do badan ginekologicznych - jakos nie zaluje, ze ich nie mam ![]() ![]()
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#768 |
Rozeznanie
|
A mnie dalej męczy temat wózka, jak już znajdę jakiś fajny to albo ma złe opinie, albo jak mu się bliżej przyjrzeć to coś jest nie tak, albo cena z kosmosu. Wczoraj zastanawialiśmy się czy nie poprosić teściów, żeby przywieźli z polski x-landera, ale jak cos się popsuje, to bez sensu jest wysyłać do Polski do reklamacji.
#769 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja przywoze z Pl wózek Bexa ale tylko dlatego ze kolorystyka ładniejsza od xlandera. Reszta to to samo.Możesz też wysłać z pl kurierem. Myślałam nad Mutsym ale w uk mają tylko 3 kolory do wyboru gdzie w pl mają go chyba w 10 kolorach ale cena o wiele wyższa niż w uk. No i wszyscy tutaj jeżdza takimi samymi wózkami a ja lubię mieć inny. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#770 | |
Zadomowienie
|
My na szczescie mamy wozek juz wybrany - Phil&Teds, koloru czerwonego, razem z siedzonkiem do samochodu i nosidelkiem (TZ sie bardzo zapalil do tego ostatniego rozwiazania). W ogole raczej juz wiekszosc rzeczy mamy wybranych i TZ mi wczoraj oznajmil, ze nie moze sie doczekac kolejnego skanu, po ktorym oddamy sie wreszcie szalenstwu zakupowemu...
Cytat:
![]() ![]() Polozna juz wczoraj powiedziala, ze wystawi mi swiezutkie zaswiadczenie o wzorowo przebiegajacej ciazy, w razie jakis problemow to samo moze zrobic moj polski ginekolog. A samochodem nie balabym sie jechac, tylko ze ja nie znosze byc pasazerem! Podczas kazdej dluzszej wycieczki musze byc kierowca, a kilkunastogodzinna podroz do PL bylaby w tych warunkach dosc meczaca ![]()
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#771 |
Rozeznanie
|
Vedma a jakimi liniami lecisz? w niektórych, np. Aerlingus musisz mieć dodatkowo wypełniony ich formularz dla kobiet w ciąży.
Moja koleżanka pracuje na lotnisku i mówiła mi ostatnio, że dziewczyna leciała w 38 tygodniu i nie było problemu.
#772 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do zakupów w Tesco to ja wczoraj kupiłam elektroniczną nianię. Była przeceniona ze 100 na 49.99. Jestem zadowolona bo ma kamerkę i będę mogła wszystko widzieć co się z mała dzieje podczas snu.
![]() |
#773 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja zakupiłam na ebayu używanego angelcera z sensorem oddechu za 25 funtów. Też była wczoraj w Tesco i zakupiłąm butelki antykolkową z TT, szczotkę do mycia butelek i wkładki laktacyjne.A dzis byłam w Lidlu i nic tam nie było z kosmetyków dzieciecych. Byłam u położnej i dostałam MATa. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#774 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Thebestme - tez rozwazalismy kupno takiej niani, ale poniewaz mamy mieszkanie a nie domek, bedziemy zawsze w zasiegu glosu malucha i zrezygnowalismy. Gdyby w gre wchodzilo bieganie po schodach, na pewno bym sie w cos takiego zaopatrzyla ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#775 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dokładnie w obecnym miszkaniu też bym nie brała ale chcemy się przeprowadzić do domu z 2 sypialniami -1 dla małej, więc wolę mieć takie urządzonko.
![]() |
#776 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byliśmy też w tesco, ale w końcu nie patrzyłam za kosmetykami, skupiłam się raczej na ciuszkach ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#777 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() Hanjah, mi radzili, żeby nie kupować za dużo ubranek na 56 cm, bo maluchy dość szybko z nich wyrastają. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#778 |
Zakorzenienie
|
No ja też o tym słyszałam, dlatego z tych newborn kupię jeszcze body z krótkim rękawkiem (bo urodzi się w czerwcu, niby nie będzie gorąco, ale też trzeba mieć coś lżejszego) i jakieś śpioszki. A resztę już na 0-3 months, na 62cm.
|
![]() ![]() |
![]() |
#779 |
Rozeznanie
|
Sprawdzaliscie czy fajnie dziala? My na poczatku z coreczka kupilismy taki, ale juz nie pamietam jakiej firmy i szybko go oddalismy bo nie dalo sie tego ustawic, obraz byl bardzo nie czysty. Moze za duzo fal radiowych w domu, nie wiem. Teraz mamy tylko na glos i jest ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
#780 |
Raczkowanie
|
Tesco ma taką rozmiarówkę w porównaniu do innych firm ich ciuszki są ciut mniejsze, ja z racji tego ich ubranka zabiorę ze sobą do szpitala. No chyba, że młoda postanowi dalej tak szaleńczo się rozrastac jak przez ostatnie trzy tygodnie. Czasem czuję, że lada chwila zabraknie mi skóry na brzuchu i eksploduję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.