|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
Co tak cichutko na wątku? Gdzie jestescie??
Ciekawe jak Antos? Moze Mariolka sie odezwie ![]() Cytat:
Zrobimy pewnie grila w ogrodzie, zamowie tort i zaprosimy najblizszą rodzine, tzn. rodzicow, dziadków i chrzestnych. Moze jeszcze taka jedna moja ulubioną ciocię z rodziną. No i kupimy Kubie jakis fajny prezent, myslałam nad rowerkiem ![]() Cytat:
Będziemy trzymały kciuki. Tak sie zastanawiam co u reszty dziewczyn: Gizmiatko, Truheart, gosiek1500,majka versace no i reszty, dawno sie nie odzywały ![]() Zapomniałam Wam napisac, gapa ze mnie Ale wiem, ze tez jestescie ciekawe co u niej "Nie zaglądałam już dawno...mozecie mnie zbić ale naprawdę ciężko mi ostatnio...Zuza miała zapalenie ucha, dwa tygodnie w domu na antybiotykach, do tego przeziębienie się przyplątało...piątek już wszystko było ok na kontroli ekstra, a w sobotę 39,2 temperatury...lekarka podejrzewa trzydniówkę, ale mimo tego że gorączkę jakoś zwalczamy Nurofenem to cały czas Mała jest strasznie marudna, spać nie chce w nocy, mleka nie je, tylko jakieś obiadki i deserki (dobrze że chociaż to), na fridę i krople nie chce już patrzeć nawet...i mimo tego że gardło czyste to jakąś chrypę ma. Ach niech te choróbska już miną...Ja tydzień pierwszy z nią byłam w domu, później już Rodzice i już są też zmęczeni...ja czuwam w nocy, śpiąc na siedząco jeśli się uda, a Oni w dzień. W żłobku już trzeci tydzień nie była. Co do spraw to jedna skończyła się nie do końca po mojej myśli, ale jakoś żyć będzie trzeba, a druga prawie się nie odbyła, bo Taty nie ma...długa historia i nawet nie chce mi się już o niej myśleć...skołowana jestem ostatnio strasznie"
|
|
|
#2552 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie
Tak sobie myslalam że skoro kącik kulturalny w klubie tak się rozwija, to może założyłybysmy kącik kulinarny? Bo czasem jak któras z Was wstawi jakiś przepis to ciężko go tutaj odnalezc i trzeba dopytywać się po pare razy a tak byłoby bardziej przejrzyście ![]() U nas wszystko ok, Tomuś w miare grzeczny, troszkę lepiej sypia
|
|
#2553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem ZA
|
|
|
#2554 |
|
Zakorzenienie
|
tez jestem z ZA
Wrocilam ze spaceru, bylam u kolezanki...stracila dzieciątko niedawno, mimo to chciala zebym przyszla z mala.Byla bardzo dzielna, bawila sie nią, nosila ale na tamten temat nie rozmawialysmy Umowilysmy sie na kolacje w pizzeri w przyszlym tygodniu Pierwszy raz udalo mi sie mala przelozyc po spacerze do lozeczka zeby dalej spala, a przed tem musialam ja wypiac z wozka, wniesc do domu i rozebrac Glodna jestem...Wczoraj zgrzeszylam pączkiem a dzis weszłam w spodnie-te ktorymi niedawno dostykalam guzikiem do dziurki.Brzuszysko sie z nich wylewa ale reszta prezentuje sie fajnie ![]() Ale cuda wstawiacie do okien, a ja nic nigdzie nie moge sobie powiesic, a czy takie rolety jak ma Svi pasowalyby do okien skośnych?w sensie przyczepic do sufitu?moze jakies jasne ecru bym sobie walnęła, czy tapeta pikowana lepsza?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2555 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
nie rozumiem - tapeta do okien?
|
|
|
#2556 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
Dziekuje za wszystkie slowa i wirtualne przytulaski Nocka minela bardzo srednio. Antonio budzil sie bardzo czesto, po wieczornym wymiotowaniu nic nie chcial jesc, ani mleka, wiec tylko pil. Temperatura byla rozna, ale nad ranem znowu ponad 39. Na dodatek jeszcze ja- 36 godzin bez snu, czyli nieprzytomna (bo nie spalam caly wczesniejszy dzien, potem bylam w pracy na nocce, a potem nie spalam, bo Antonio nie pojechal do niani, tylko zostal ze mna). Maz byl bardzo aktywny, wstawal, robil mu picie, oklady, ja mierzylam temperature, dawalam leki. Spal oczywiscie z nami, bo za bardzo jeczal, aby go zostawic w lozeczku, a po przytuleniu do mnie sie uspakajal. Rano bylismy u lekarza, ma infekcje ucha, stad ta temperatura. Dostalismy recepte na antybiotyk, ktory mam podac, gdy bedzie gorzej jak jest (u nas baaaardzo ostroznie podaja antybiotyki). Zobaczymy jak bedzie. Prosze o dalsze kciuki i dobre fluidki, aby nie bylo gorzej niz jest
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-02-12 o 14:16 |
|
|
|
#2557 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
mariolu
biedny Antonio pewnie go boli to uszko ![]() oczywiscie trzymam kciuki z calej sily zeby sie nie pogorszylo a zeby byla poprawa
|
|
#2558 |
|
Rozeznanie
|
ja tylko na momencik, z taim może troszke nietyowym pytaniem. oniewaz wlaśnie przed chwila dzwonil do mnie pan o to zebym zmieniła fundusz emerytalny, jestem w Nordea a on mi mówi że to jeden z najgorszych funduszy i nagabuje do zmiany na AEGON i tak sobie myslę, że najpierw was zapytam może cos wiecie na te tematy?? bo ja to za ardzo sie tym nie interesuję bo do emerytury to mi jeszcze daleko, a pan jest tak upiardliwy, ze glowa boli i jak nastepnym razem zadz chcialabym go mądrze zaskoczyć że cos wiem
|
|
|
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
tapeta na sciane gdzie mam okno dachowe
Antonio ![]() wstawilam malej pierwszy obiadek tam mnie strzelilo ze na szybko wkroilam ziemniaka i marchewke i odrobinke korzenia pietruszki.Podem dodam maselko jak zmiksuje.Juz sie zastanawiam jak mala zareaguje
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2560 | |||
|
Zakorzenienie
|
Moj porod?
wolalabym zapomniec o tym, a nie potrafie ![]() Pamietam, jak lekarz mowi mi, ze ma fatalne wyniki, pamietam, jak slysze, jak tetno mojego dziecko zaczyna zwalniac podczas zapisu KTG i kolejny raz i kolejny... Pamietam slowa lekarza, ze dzisiaj jest ten dzien, aby mnie rozwiazac... Pamietam moje przerazenie, bo to tylko 31 tygodni + 6 dni... pamietam moj telefon do mamy i placz, ze to juz teraz... pamietam lzy moich kolezanek, ktore zabieraja mnie na sale ciec... pamietam moment znieczulenia i widok przygotowan do resuscytacji mojego dziecka... pamietam jak inkubator wjechal na sale i jak cala ekipa z oddzialu wczesniakow czekala z napietym wyrazem twarzy... i pamietam krotki placz, ktorego wcale nie spodziewalam sie uslyszec... i pamietam, jak przyniesli mi go pokazac i moglam go ucalowac, takiego malego, calego w mazi plodowej... pamietam jak wyjezdzal z sali ciec w inkubatorze... i pamietam jak odetchnelam z ulga, bo nie odjezdzali w pospiechu, tylko normalnie... Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2561 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
o kciukasy bo mi nic do tej łepetyny nie wchodzi Pozdrów karolinkę niech moc bedzie z nia |
|||
|
|
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
marico sprawdz ranking w necie
ja tez sie nie znam malo tego jak byl czas wyboru to mnie wylosowano, do najgorszego z mozliwych i musialam odczekac, zdaje sie 2lata zeby sie przeniesc i teraz jestem w zlotej jesieni pzu
|
|
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane, dziekuje za kciuki
zmykam, bo Antonio sie budzi. zobacze jak temperatura, ale jak bedzie wysoka, to mu podam ten antybiotyk.. Calusy dla was. Zajrze pozniej.
|
#2564 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2565 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
to musialo byc ciezkie przezycie - ale najwazniejsze, ze zakonczylo sie dobrze i rosnie Wam lamacz damskich serc
|
|
|
#2566 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2567 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
doradzic mozemy ale musimy zobaczyc fotki salonu
|
|
|
#2568 |
|
BAN stały
|
Mariolko kciuki dalej zaciśnięte, będzie dobrze
|
|
|
|
#2569 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() jestem w ING
|
|
|
#2570 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
U nas Bartek miał z uszami problemy, własnie przez złe dobranie antybiotyku za pierwszym razem przez panią dr i za wczesne puszczenie do przedszkola (wg jej zaleceń) Musisz być bardzo zmęczona, odespałaś jakoś troszkę chociaż? ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
Współpracowałam z nimi. Kiepsko prowadzą Twoje produkty, wszystko leci w dół na łeb, na szyję. Odradzam. Małż ma ING, ja jeszcze Złotą jesień w PZU, ale też zamierzam zmienić na ING. Fotki salonu poprosimy
|
|
#2571 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hmm moje dziecko spi juz 3 godziny
nie wiem co sie z nim dzieje
|
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny!!!ja zatwardziała słoikara jestem pod wrażeniem obiadu
w dalszym ciagu uwazam ze sloiki to mega wygoda, ale gdyby syt.fin mnie nie zmusila, to jeszcze dlugo bym nie miala okazji doswiadczyc jakie to za***iste normalnie sama mogłabym to zjesc kolorem to to w ogole nie stalo kolo sloikowego, boshhhe jakie piękne kolorystycznie, a jak pachnie, no zachwycam sie jak osiołek A mala tak rąbała ze nic nie uroniła, gdyby jadła bez sliniaczka bylaby czysciusienka Z 2 ziemniaczkow dosc malych, 1dlugiej marchewki i odrobinki pietruszki wyszlo mi rowno 190ml...a juz myslalam ze na 2dni udalo mi sie upichcic a tego maselka lub oliwki to ile sie daje bo ja dzis wrzucilam na oko nadal jestem pod piorunującym wrazeniem
|
|
|
#2573 |
|
Przyczajenie
|
FUNDUSZ
Ja również jestem w ING i jestem bardzo zadowolona. Przedstawicel jest ze mna w ciągłym kontakcie zawsze do dyspozycji. |
|
|
|
#2574 |
|
Rozeznanie
|
Cass slicznie wygladasz na avatorku
![]() Olciu dzieki za radę to odrazu im odmówie. hmm pomarańcz mówisz..... nie myslałam nad tym kolorem ale może i by pasował bo kurde mam kanapę z zielonym i troszke takich różnych pierdołek ale do pomarańczu by pasowaly no nie??? o to pare fotek reszte wrzuce jak okrzatne burdel książkowo zeszytowo notatkowy z łóżka. O a łóżko mamy brązowe z takim zielonym wzorkiem jak na ostatnim zdjęciu |
|
|
|
#2575 |
|
Zadomowienie
|
Katarzynko no niemozliwe, zdradzasz słoiczki??
![]() Mariolu opis Twojego porodu-po prostu koszmar Załozyłam juz wątek kulinarny w klubie-ciesze sie że pomysł się spodobał
|
|
#2576 |
|
Ola-Unhola
|
Właśnie zjadłam ogórkową
![]() Bartek biega w moich gatkach na głowie i bawi się w rycerza, a Antek zajada się chrupkami. Przyszedł dzisiaj nowy parowar, a ja nie mam nic do niego. Chyba trzeba w week zakupy pod tym kątem zrobić, jakis łosoś by się przydał ![]() Kupiłam do pokoju dzieci tapety i zabierzemy się w końcu za ten pokój ostatecznie, bo to chyba już 3 remont w ostatnich miesiącach. http://www.allegro.pl/item897525564_...it_tapety.html http://www.allegro.pl/item911182985_...0m_x_10cm.html ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Kasiu, prawda, ze inny smak ![]() Dopiero dzisiaj mi blender babka wysłąła, a myślałam, że porobię zapas domowych słoiczków w week. Marica, myślę, myślę nad ścianami
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
no zostalam zmuszona
najzyczajnie nie mam siana zeby kupic jej obiadek, ale nie ubolewam tymbardziej teraz jak mialam okazje sama zobaczyc jakie to cudo zaraz lookne wprzepisy i zobacze co mam a czego mi brakuje
|
|
|
#2578 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jestem pod wrazeniem mojego malza
2 godziny mial ten wywiad , to bedzie ksiazka "Who is Who w Polsce" i ukaze sie dopiero za rok ![]() pije drinka bo bratowa postawila na magistra Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a bratowa mowi ze przywiezie mi golebia na zupke dla malej
|
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
czeko-rosolek na skrzydelku czy jak?
bedziesz dawala wywar? czy woda zalejesz? pytam bo dziewczyny pisaly ze wywar uczula i nie powinno sie dawac ja jak ją poloze to zglebie przepisy, bo mi dziewcze nie chcialo zasnac po obiedzie wiec sie bawimy i gnieciemy po chacie ![]() aaa no i gratki dla Małżona
|
|
|
#2580 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
pomarancz by fajnie wygladal - TZ mial na poddaszu i kazda sciana byla w innym odcieniu, jedne jasniejsze, inne ciemniejsze ![]() tylko nie wiem czy ta kanapa by pasowala - wydaje mi sie, ze nie bardzo albo moze zolty? moznaby tez zostawic np dwie sciany zielone a dwie zolte albo pokombinowac z tapeta - moze sciana gdzie kanapa i meble zolta a ta sciana gdzie kojec stoi np w jakiejs brazowej tapecie - moze byc z wzorami jak lubisz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.

. miłego dnia 
Ale wiem, ze tez jestescie ciekawe co u niej 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

nie wiem co sie z nim dzieje