![]() |
#2011 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe
Pogubiłam się....mnie sie wydawało, i chyba słusznie, że sprawa z DN zaczeła się w momencie, gdy Brylujący Gosiaczek naopowiadał na swoim forum i przekonywał skutecznie tamtejsze forumki, jakoby oryginały są tylko w drogich perf. stacjonarnych, typu Sephora. Allegro zaś i perfumerie w necie, typu perumeria.pl sprzedają podróby. I szło nam o to, że przecież mnóstwo fajnych i oryginalnych zapachów osoby znające się na rzeczy kupują na all. i w necie. Nie trzeba w tym celu przepłacać w Sephorze.
I dlatego się czepiłam wcześniej, bo Gośka napisała: wybieram renomowane perfumerie stacjonarne i to od dawna tylko i wyłącznie te zachodnie, sorry, Gosiu, ale takie podejście trąci buractwem. Popraw mnie , skoro się mylę. Nie wiem, czy przepraszać, za offtop, bo jestem IMO w temacie, wypowiadamy sie tutaj w obronie wiarygodnych perfumerii internetowych. Szkoda, zeby ktoś, kto tu zajrzy a przygodę z perfumami dopiero zaczynał, zakodował sobie, że po oryginały chodzi sie tylko tam, gdzie kupuje Gośka. Stąd, wniosuję, iż może to być akcja Sephory tudziez DN aby kupowac jedynie u nich, bo w momencie, gdy tyle fajnych okazji w necie, wydać dwa lub trzy razy tyle w Sephorze i to przy akompaniamencie fuków i fochów tamtejszych panien, to jest skłonność do masochizmu ![]() EDIT: Pamiętam na stówę, nie wiem czy w tym wątku, czy, "co was bulwersuje w perfumeriach", było nastepujące zdarzenie opisane: Podczas wizyty w Sephorze klientka cos zakupiła, albo miała zamiar, w każdym razie zaczeła sie dyskusja ze sprzedawczynią na temat rozbieżności cen zapachu w S. i na all. Sprzedawczyni bez kozery stwierdziła, oryginały są tylko w perfumeriach typu S., stad te ceny. I ze niemożliwe jest, aby na all. były oryginały. Tak się zastanawiam, co za interes ma Gośka w rozpowiadaniu, że kupuje tylko w drogich stacjonarkach? Jak dla mnie, to nieudolna reklama tychże. Albo taki snobizm. Nikt mi nie wmówi, że normalny człowiek kupi drozej, skoro to samo może kupic taniej ![]() Podliczyłam na potrzeby jednego z wątków moje mililitry, i tak: jest tego ok 570 ml, a mam tylko jedna flachę, z zakupów demeter. Reszta odlewki ze wspólnych zakupów i all.. I wszystko oryginały, więc jak się chce kupić tanio i dobrze flachę, to się kupi, Gosiu.
Poszukujesz kota/psa? Nie zależy ci na rodowodzie? Nie kupuj w pseudohodowlach Zajrzyj TU i TU ----- Kotka Trufelka z białaczką, przygarnij.......... Edytowane przez iloneczka1 Czas edycji: 2010-02-12 o 10:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2012 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2013 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Niezły sajgosik się zrobił ![]() Cokolwiek by nie było, to jednak zachowanie Gośki jest nie do przyjęcia ![]() Ona jakaś dziwna jest, bo niby są sprzedawane w S. zapachy drugiego sortu a nadal zachęca aby tam kupować? Może być tak, ze po prostu nie zna się i uwaza, ze im drozej kupi, to tym większa gwarancja, ze to oryginał? ![]() ![]()
Poszukujesz kota/psa? Nie zależy ci na rodowodzie? Nie kupuj w pseudohodowlach Zajrzyj TU i TU ----- Kotka Trufelka z białaczką, przygarnij.......... Edytowane przez iloneczka1 Czas edycji: 2010-02-12 o 10:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2014 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
a co do skandalicznego zachowania w/w, to ja tez bym sie wkurzyla, gdyby sie okazalo, ze ktos do nagonki na mnie na innym forum namawial^^
![]() ![]() |
![]() |
#2015 |
Zadomowienie
|
Przypomnę zatem dziewczyny jak było. Zaczęło się od przygody dziewczyny że wystawiła perfumy z Rossmanna na allegro i dostała nega za podróbę. Gosia wytłumaczyła jej obszernie że perfumy drogeryjne to gorszy sort niż te z renomowanych perfumerii. Dziewczyna pokręciła głową ze jeśli tak jest to "nieźle jesteśmy nabijane w butelkę".
Potem tam na forum leciutko oponowałam, mówiąc ze logiczne że jak mam wybór za 400 czy za 100 zł to kupuję za 100. Na to Gosiaczek odrzekła "wiadomo że kto kupuje za 100 ma jakość za 100 a kto za 400, ma jakość za 400 więc nie widzę tu logiki". Poczułam się bardzo głupio i wkurzyłam się. Potem gdy forumowiczki narzekały na brak testerów w Naturze, doradziłam ze co za problem wejść obok do sephory i skorzystać z testerów. Na co odrzekła: "jest to delikatnie rzecz biorąc nieuczciwe testować w sephorze a kupować w Naturze". Poczułam się jak złodziej ![]() W tym czasie założyłam wątek "kij w mrowisko (o wyprzedażach)" i wiele wizażanek wypowiedziało się. Po pewnym czasie jak mówiłam, kiedy przez wiele godzin czytałam co wieczór fora dyskusyjne o podróbkach, stwierdziłam że być może moje oburzenie o "wypisywanie głupot" było niesłuszne, a także ogarnęło mnie przerażenie co w takim razie z moimi perfumami, w które wpakowałam tyle kasy. Ania podała powyżej nazwę syndromu snoba, w wikipedii mają wyjaśnienie. Być moze to to - nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- I ja też, dlatego przeprosiłam dziewczynę na obu forach. A nie byłam w stosunku do jej poglądów tak szydercza jak Ty wówczas Siarko, gdyż napisałam wówczas "nie oto chodzi by zrobić tej kobiecie kocówę, bo nie znam jej i pewnie w realu jest fajną osobą - sęk w tym ze pisze głupoty a ja nie chcę się narażać na złośliwość więc wy jej powiedzcie poglądy podróbkowe swoje". Efektem były 2 (słownie: DWA!) wpisy wizażanek na forum DN, nie obrażające Gosi a krytykujące jej teorie o gorszym sorcie. Edytowane przez kroliczek190 Czas edycji: 2010-02-12 o 10:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2016 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Na Ciebie nikt by nie namawiał, nigdy byś takich herezji nie szerzyła, ze Spharm, rossmann, DNsą dla tych co mają wadliwe powonienie i marny gust. Ona nie powinna się specjalnie dziwić, temu co sie stało, bo prawnie moglaby mieć klopoty, gdyby owe firmy uwzieły sie na nią za robienie im złej opinii Dziewczyny, nie ma sensu teraz tego roztrząsać, bo wyjdzie na to, że ona jest glówną poszkodowana w sprawie, a ona w końcu zaczęła, i to z grubej rury ![]() Kobita tak zamotała na początku : Cytat:
Tez stwierdzenie: Cytat:
Wydaje mi się, że gdyby jej wypowiedzi nie były tak tendencyjne, króliczek nawet by o nich nie wspomniała, no ale jezeli ona nagania klientow Sephorze, dorabia chorą ideologię do testerów, to też by mi się zapaliło światełko. A ciekawe, czy jakby było odwrotnie, gdyby króliczek testowała w Drogeria Natura a kupowała w Sephorze, czy też tak by ją to zabolało. I jeszcze jedno: jeżeli forum należy do Drogeria Natura, czemu ona wypowiada się na ich temat krytycznie, natomiast na korzyść Sephory?
Poszukujesz kota/psa? Nie zależy ci na rodowodzie? Nie kupuj w pseudohodowlach Zajrzyj TU i TU ----- Kotka Trufelka z białaczką, przygarnij.......... Edytowane przez iloneczka1 Czas edycji: 2010-02-12 o 11:11 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2017 | |||
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
![]() i mysle, ze nie Twoje prosby, ale zdrowy rozsadek tych Wizazanek, spowodowal, ze delikatnie sie wypowiedzialy na forum DN. przy czym miej na wzgledzie, ze dziwnym trafem ja nie dalam tam upust memu szyderstwu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2018 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie miałam złych zamiarów, nawarzyłam sobie piwa i wypiłam je. Nie zabiję się z tego powodu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2019 |
Wtajemniczenie
|
Kochane, ustosunkujcie się do tego co dopisałam w ostatnim poście, czy dobrze rozumuję ?
Kocówe to ja bym jej zrobiła, nawet dwie ![]() króliczku, to co napisałaś na DN, to efekt matactw Gośki, ona się powinna tlumaczyć przed rzeszą klientek SP, R i DN za jawną kpinę z ich statusu materialnego i znajomości perfum. Zreszta uwazam, ze własnie te klientki o wiele bardziej znaja się na marketingu i oryginałach od niej, wg mnie ona sie wcale nie zna ![]() Gocha dziwna jest ![]()
Poszukujesz kota/psa? Nie zależy ci na rodowodzie? Nie kupuj w pseudohodowlach Zajrzyj TU i TU ----- Kotka Trufelka z białaczką, przygarnij.......... Edytowane przez iloneczka1 Czas edycji: 2010-02-12 o 11:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2020 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2021 | ||
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() z tym, ze ja najpierw nie namawialam do dyskusji na forum DN z Gosiaczkiem, po czym nie zmienilam frontu. ale skoro sobie z Gosiaczkiem wszystko juz wyjasnilyscie, uwazam, ze nie ma teraz sensu dalej bic piany i - jednak - offtopowac. ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
![]() teraz dopiero widze Twoj edit wczesniejszy: coz, tego od poczatku nie jarzylam. ale wydaje mi sie, ze moze ogolnie Gosiaczek lubi DN, a jedynie perfumy zen uwaza za gorsze.
![]() ![]() |
![]() |
#2022 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez kroliczek190 Czas edycji: 2010-02-12 o 11:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2023 |
Wtajemniczenie
|
Ja bym nie przepraszała, bo wg mnie nie stała się jej krzywda. (Niech się cieszy, że mnie sie tam nie chciało rejestrować
![]() ![]() ![]() ![]() W odpowiednim wątku na temat oszustw sephorowych i braku kompetencji jest sporo. Zleżały, wyschniety tusz, brak towaru w paczce pod choinką, zwijanie testerów, fochy... Poza tym, idąc tropem rozumowania Gośki, ktora twierdzi, ze jeżeli coś kosztuje 100 zł, nie 400 zł, to jest drugiego sortu, to wg mnie: chyba pachnie gorzej i słabiej, trzyma krócej, flachon kiepsko wykonany.... A czymże to sie, Gosiu, różni od podrobki? Jak zwał tak zwał, w kazdym razie i tu, i tu perfumy .... ![]() ![]() Kończmy offtop, ale nie z powodu zbrodni na gośce, ale aby moderator nie miał niepotrzebnej pracy, jakkolwiek, uważam, ze nasza dyskusja jest pouczająca I na koniec , Gosiu, taka mała rada dla Ciebie, podczytujesz nas, prawda? : "kto słucha spoza sciany, usłyszy na siebie nagany". Bye ![]()
Poszukujesz kota/psa? Nie zależy ci na rodowodzie? Nie kupuj w pseudohodowlach Zajrzyj TU i TU ----- Kotka Trufelka z białaczką, przygarnij.......... Edytowane przez iloneczka1 Czas edycji: 2010-02-12 o 11:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#2024 |
Zakorzenienie
|
Króliczku, czy możesz mi powiedzieć jedno, żebym miała jasny ogląd tej zagmatwanej sytuacji: czy TY uważasz, że w Rossmanie / DN / SuperPharm i podobnych MOGĄ być sprzedawane podróbki / oryginały gorszego sortu?
No bo w tej kwestii niestety Pani Gosia ma poglądy jakieś, a ja (nie tylko ja) dokładnie odwrotne, więc na pewno nie zgadzasz się z nami obiema ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2025 |
Wtajemniczenie
|
Przepraszam
![]() kroliczek uważała zawsze , że DN, SP, Rossman sprzedają oryginały pierwszej jakości, chociaż o wiele taniej. I dlatego, kiedy Gosia na tamtym forum przedstawiła swoje stanowisko, zatakowała ją, ze tamta mydli ludziom oczy i przekonuje do Sephory tudzież innych drogich stacjonarek. Jednak potem, kiedy czytała dużo o możliwości podrabiania przez perfumerie, pomyślala, a może Gosia ma rację i moze perfumy, ktore posiada, to faktycznie fejki. I stąd pozytywna zmiana w stosunku do Gosi na forum DN, co Gosię zastanowiło i przygnało aż tutaj. Teraz kroliczek nadal uwaza , ze SP, DN i Rossman to oryginały dobrej jakości,przynajmniej ja tak zrozumiałam. I teraz nie rozumiem, dlaczego przeprasza, skoro została wprowadzona swiadomie w błąd. (i nie tylko ona)
Poszukujesz kota/psa? Nie zależy ci na rodowodzie? Nie kupuj w pseudohodowlach Zajrzyj TU i TU ----- Kotka Trufelka z białaczką, przygarnij.......... Edytowane przez iloneczka1 Czas edycji: 2010-02-12 o 13:01 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2026 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2027 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2028 |
Wtajemniczenie
|
doczytałam, przepraszam.
króliczku, odczucia, co do gorszego zapachu...może tester był podświetlony, podgrzany, lub producent reformulował zapach, np z M7 tak jest. Warunki przechowywania też wpływają na końcowy odbiór, też mi się zdarzyło zaobserwować. Jakkolwiek, większosc wniosków podtrzymuję Już zmykam ![]()
Poszukujesz kota/psa? Nie zależy ci na rodowodzie? Nie kupuj w pseudohodowlach Zajrzyj TU i TU ----- Kotka Trufelka z białaczką, przygarnij.......... Edytowane przez iloneczka1 Czas edycji: 2010-02-12 o 13:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2029 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A Gosię przeprosiłam gdyż uważam się słusznie za sprawczynię tej przykrej rozmowy. Za nic nie chcę komukolwiek robić przykrości w żaden sposób. Przez impulsywność i niedoinformowanie wyszłam na padalca i do grzechu się przyznałam. Widocznie mój charakter jest kulawy - taka jestem i moze praca nad sobą coś da. Na przyszłość nie będę się złościć publicznie a raczej więcej czytać opinie osób które się znają ![]() PS ponieważ jestem strachliwa, pod wpływem wątpliwosci kupiłam miesiąc temu perfumy drożej w Marionnaud; ostatnio zaś na allegro - jak dawniej; i będąc koniec końców przekonana ze anka-res ma 100% racji nadal jestem ogłupiała (mętlik w głowie po wczorajszym testowaniu Intense i to co szwagier wytyka produktom kosmetycznym "na środkowy wschód") co do tych cen i różnic w zapachu - najprawdopodobniej wspomniane testery z Superpharm były nie pierwszej świeżości i tyle. Post Anki-res o tym zjawisku co sprawdziłam w wikipedii ostatecznie mnie przekonał. Edytowane przez kroliczek190 Czas edycji: 2010-02-12 o 14:32 Powód: dopiski w PS |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2030 |
Zakorzenienie
|
Kroliczku- roznice w zapachu testerow, ktore teraz sa w sklepach, a perfumami, ktore kupilas kilka lat temu, moga wynikac nie tylko z "nieswiezosci" tych pierwszych, ale i ze zmiany skladnikow uzytych do produkcji calej nowej linii perfum- nie tylko tych, ktore sprzedaje sie w SP czy Rossmann.
Mozna to latwo sprawdzic, bezposrednio porownujac perfumy zakupione w roznych miejscach. Ja mialam ostatnio taka okazje z 2 zapachami kupionymi w S.Pharmie: 30ml Opium EdT i 30ml Slonika Kenzo. Porownalam z tymi, ktore kiedys nabylam, (nie tylko dla siebie, zatem bylo tego kilka sztuk ![]() Dlatego nie wierze w te teorie spiskowa. Poza tym jestem zdania, ze tak potezna siec drogerii, (a nie tylko perfumerii) jak Rossmann dysponuje wiekszymi srodkami finansowymi niz np. Sepfora czy Douglas, gdzie sprzedaje sie ekskluzywne kosmetyki i perfumy- dlatego moze sobie pozwolic na zakup i pozniejsza sprzedaz perfum po nizszych cenach. Moga kupic wiecej na raz, zatem na pewno maja duuuze znizki u dystrybutorow, (o ile nie zaopatruja sie bezposrednio u producentow). A, ze maja takze duze obroty, to nie zbiednieja ![]() Pamietajmy tez o tym, o czym wspomniala Ania: sa ludzie, ktorzy musza sie dowartosciowac placac duzo za produkty, powszechnie zwane luksusowymi i lubia kupowac je w "prestizowych" miejscach, z cenami "kosmosu". ![]() Edytowane przez Kattarina Czas edycji: 2010-02-12 o 16:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#2031 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2032 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]()
#2033 |
Przyczajenie
|
Różnie z tym bywa.Czasami po prostu nie mają tych próbek.Okazuje się, iz próbki ktore nam się wydają oczywiste, czasami są trudne do zdobycia dla sklepów, zwłaszcza jeśli chodzi o te "fajniejsze" zapachy.Znam jedną perfumerię, w której kupowałam 5 razy i za każdym razem dostawałam 2 próbki i dlugopis, tylko nie wiem czy mogę podać jej nazwę, więc na razie się wstrzymam.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2034 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2035 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2036 |
perfumowy zawrót głowy
|
Polecam e-glamour.
Dobre ceny, produkty jak na zdjęciu, zapakowane w kartonik, owinięte folią, szybka przesyłka, powyżej pewnej kwoty wysyłka gratis, dostałam 2 próbki do 4 flakonów, stały kontakt mailowy. Tak trzymać.
#2037 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Ale raczej każda perfumeria powinna wysyłać e-mail informujący o statusie zamówienia (realizowane, wysłane, etc). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2038 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla mnie bowiem oryginalność produktu jest priorytetem a za tym dopiero idzie cena. Chodzi mi o to że każdy produkt, czy za 20 zł czy za 200 musi być wart swojej ceny. Jeśli by była podróba to nie jest warta ani złotówki ![]() Jak już mówiłam, większość mojej kolekcji pochodzi ze sklepów internetowych, allegro, Rossmanna, SuperPharm czy Natury a stosunkowo niewiele z drogich sklepów... Tak sobie myślę, że przecież wiele innych rzeczy kupuję też przez internet. Szczególnie płyty a różnica na egzemplarzu dochodzi do kilkudziesięciu złotych - w przypadku płyt czy książek nigdy nie miałam cienia wątpliwości. A wybierałam z reguły sklepy w pobliżu i widziałam jak to wygląda. Małe pomieszczenie, na podłodze paczki, 1-2 pracowników wydających zamówiony towar. Żadnych konsultantek, ochroniarzy, olśniewającego wystroju wnętrza. Sądzę że to podstawowy powód niższej marży. Mam trzy bliskie przyjaciółki od dzieciństwa, które choć szykowne, nie przywiązują żadnej wagi do perfum a sam temat je nudzi. Pierwsza z nich całe życie kupowała sobie raz do roku jakieś perfumy w Sephorze, dopiero niedawno dała się przekonać że jej Cool Water i I Love Love dyżurują za małe ceny w rossmannach i superpharmach, podchodziła do tego niechętnie - "czy za taką cenę to prawdziwe?" Druga jak opowiadałam jej o L`eau d`Issey przerwała mi znudzona: "kup sobie Oziris, pachnie przecież tak samo, jest za 20 zł pod Pałacem Kultury"... Trzecia kupuje tylko w strefach bezcłowych a sporadycznie w sephorze. Mówi że bałaby się ryzykować gdzie indziej, a swoją drogą perfumy specjalnie ją nie interesują. Mam też elegancką koleżankę w pracy która do niedawna używała Polo Sport. Jak usłyszała że Rossmann je wyprzedaje, nie mogła uwierzyć. Przesłałam jej link do gazetki promocyjnej i powiedziała: "wiesz co, w życiu już Polo nie kupię skoro nawet w Rossmannie można to kupić..." To chyba właśnie jest ten efekt czegoś-tam, co czytałam w wikipedii ![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Jakiś czas temu czytałam coś na stronach tych sklepów na temat dokładnego pochodzenia ich produktów - wypowiadali się szefowie tych dużych sieci, mówili o cenach wyjściowych dyktowanych przez producentów i o marży którą sieci sklepów narzucają. Nie pamiętam szczegółów. Zauważyłam tylko ostatnio naklejki z danymi dystrybutora na pudełkach - adres, telefon. Pewnie by można dojść po nitce do kłębka aczkolwiek ja bym nie potrafiła tego zrobić. Niestety nie udaje mi się odszukać informacji o tym, na czym polega produkcja perfum tzn. jak są rozlewane etc. Bo to że wzornictwo flakoników co jakiś czas się zmienia to wiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2039 |
Przyczajenie
|
Witam
Zakupy w perfumeriach internetowych to dla mnie nowosć wiec prosze o rade doswiadczone koleżanki i kolegów ![]() wczoraj zamówiłem perfumy w perfumerii http://www.perfumy-gross.pl juz za nie zapłaciłem. To chyba jakaś nowa perfumeria, słyszeliście coś moze o niej ?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2040 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.