|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Brzoskwinko spokojnie od przyszlego tygodnia mozesz zaczac wychodzic.My zaczelismy jak mala skonczyla 3 tyg.
Ula malutka ![]() Zebciu super, ze udalo Ci sie kupic ![]() ![]() Mamaidy to tzrymam kciukaski, aby sie tam nic nie zasialo Youyou nie martw sie, pewnie do poniedzialku polezycie i do domku ![]() Moja kruszynka - zdjecie zrobione przed chwilka: Edytowane przez aldii Czas edycji: 2010-02-12 o 14:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4562 |
BAN stały
|
Mamaidy - nie lepiej wziąć tą tabletke do 72h i nie mieć stresa i niechcianej ciąży?? Przecież możesz parę dni odciągać pokarm a potem dalej karmić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4563 |
Zakorzenienie
|
Youyou, tym lepiej, że Was nie wypisali:* Naprawdę przynajmniej dojdą przyczyny jej wysokiego poziomu.. może być od cyca i karzą na 2 dni odstawić... a potem już znowu będzie ok
![]() Aldii jak słodko śpi sobie ![]() ![]() Zaraz wypiję herbatkę z miodkiem i cytrynką , pewnie mały wstanie- nakarmimy się i za sprzatanko się zabierzemy hehe |
![]() ![]() |
![]() |
#4564 |
Zakorzenienie
|
aldii Lukrecja jest słodka
![]() ![]()
#4565 |
Zadomowienie
|
Zuzka śpi , więc ja też za chwilkę idę pospać
![]() ![]() troszkę was nadrobiłam , dzieciaczki wszystkie śliczne i nasłodsze na swiecie ![]() Pysiu trzymam mocno kciuki za jutrzejszy dzien ![]() ![]() Youyou a może w weekend was wypuszczą do domciu ( jak sytuacja na to pozwoli ) główka do góry , już za niedługo będziesz z malcem w domciu ![]() Mamaidy ... no pech jak nic miejmy nadzieję że obejdzie się tylko na strachu ja jak narazie jeszcze absynencja , bo to dopiero ponad dwa tygodnie , ale powiem wam szczerze że jak zobaczyłam jak tam na dole wyglądam to sie przestraszyłam. czy już teraz na zawsze będę taka rozciągnięta czy troszkę się zbiegnę? ![]() idę polulać ![]()
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
![]() ![]() |
![]() |
#4566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi polozna powiedziala ze nie trzeba tylko wystarczy ukladac dziecko na boczku
![]() ![]() |
![]() |
#4567 |
Zakorzenienie
|
Jakie tu slodzizny male widzę
![]() ![]() ![]() Ja poszłam do sklepu aby sie poruszać...zeszłam i weszłam po schodach na 5 piętro ![]() Zaczepiło mnie chyba z 15 osób w tym większość sąsiedztwo ...te same pytania z serii .." a co ja jeszcze z brzuszkiem " ..." a kiedy to " ... " a dlaczego " ?????? ![]() ![]() ehhhhhhhhh Idę robić na jutro obiad bo jak zostanę w szpitalu to by Kubiś z tatusiem mieli co jeść ![]() A potem będę się chyba relaksować ...przed jutremmmmmmmm ![]() Dzięki KOCHANE ZA WSZYSTKIE CIEPŁE SŁOWA I KCIUKASKI ![]() Może potem jeszcze wpadnę...... Trzymajcie się kochane ... ![]() ________________ PS. Może Pysiolinka skusi się i wyjdzie na mleczko?... od południa ciągle leci mi z piersi ...mam mokre plamy ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-02-12 o 15:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#4568 |
Zakorzenienie
|
mamidy - spokojnie. Nie sadze, ze przy regularnym karmieniu moglas miec owulacje 7 tygodni po porodzie... Ten sluz to pewnie pozostalosc po wczesniejszych przytulankach i tyle. Glowka do gory.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4569 |
Zadomowienie
|
jeszcze zadna nie urodziła?
![]() ja chyba musze sie wybrac do lekarza,bo te moje dolegliwości moga sie zle skończyć,zauważyłam juz jakiś czas temu ale nie byłam pewna ze mam śluz w stolcu,nie wiem co to może być i jaka przyczyna ![]() ![]() dziś tesciowa była z mała ponad godz a ona cały czas spała,ta oczywsicie chciała ja odrazu budzic ale ja jej mówie zeby lepiej tego nie robiła bo potem problem bedzie miala to sie wystraszyła ![]() ![]() ![]() ![]() dzis zostajemy same bo tz idzie opijac córcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4570 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja słyszałam,że mleko zaczyna lecieć jak łożysko już odklejone ![]() ![]() ************************* **** Aldii....jakieś interesujące posty mi w oczy wpadły,ale nie mogł znaleźć tego twojego głównego ![]() Czyżby kolejna dzidzia się szykowała??Nie za szybko ?? ![]() To napewno nie ciąża.Ale lepiej się zabezpieczać jak coś,bo teraz też jej możliwość zafasolkowania znowu ![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() Nie martw się ![]()
![]() |
#4571 | |
Raczkowanie
|
castilia napisala
Cytat:
![]() no i lista nam się trochę ruszyła ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4572 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------------------- U mnie cisza. Rano jeden skurcz i ![]() ![]() ![]() Ale jutro jest 13 to raczej bym urodzić nie chciała ![]() ![]() Castilia GRATULACJE ![]()
![]() |
#4573 |
Zakorzenienie
|
castilia no wreszcie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4574 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W odroznieniu od mleka własciwego ma nieco inną ma barwę i jest bogatsza w bialka ....ale to normalne ![]() Z Kubą też miałam już przed porodem ![]() Cytat:
castilia GRATULACJE ![]()
![]() |
#4575 |
Zadomowienie
|
castilia WIELKIE GRATULACJE
![]() kamyil ![]() malinka nawet nie pomyślałam o oszczędności, po prostu zdziwiłam się, że ze względu na starszego synka (bo przecież chodzi do przedszkola) nie bierzesz szczepionki na rota. Ja raczej będę brała na rota, po przygodach z pierwszym synkiem, ale na wizytę idę dopiero 16.02 i jestem ciekawa co ta lekarka powie (pierwszy raz do niej idę). aldii ja jadłam czekoladę już w pierwszym tygodniu, chociaż wiem, że jest to potencjalnie jeden z alergenów, to jednak nie widzę, żeby Maćkowi zaszkodziło pysiu czyli tak czy inaczej jutro już najprawdopodobniej będziesz miała Pysiolinkę przy sobie mamaidy ![]() Sensuel podziwiam zapał, ja mam mniej niż połowęmetrażu do posprzątaniaA z tym banknotem to mnie Twój tż rozbawił ![]() Ula Zuzia śliczna, a czy na piersi czy na modyfikowanym to nieważne, najważniejsze, że nie jest głodna. Co do "pani szerokiej" to na pewno potrzeba trochę czasu, warto ćwiczyć mięśnie kegla ![]() zebra ![]() youyou domyślam się, że Ci ciężko, ale na pewno dasz radę, bo to przecież dla dobra Filipka ![]() aldii Lu wygląda jak laleczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4576 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Od 5 do 14 to nie tak źle ![]() ![]() Cytat:
![]() Skurcze co 15-10 minut, czasem nawet bolące, lekko plecy pobolewają i nic więcej się nie dzieje... Ale może coś mi się pootwierało ![]() ![]() Z metod wywoływania już prawie wszystko zastosowałam i ![]() Ehhhh zostało tylko tż zbałamucić, niech już nawet się rodzi 13... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4577 |
Zakorzenienie
|
Sensuel to nie u mnie tylko u Mamaidy
![]() Kamyil dzieki za wiesci Castilla GRATULACJE !!!!! ![]() ![]() ![]() Lu dziekuje za milusie komentarze i dla cioteczek wizazowych przesyla ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4578 |
Raczkowanie
|
xmila - wody odeszły castilii wczoraj przed północą, całą noc się męczyła bo nie miała rozwarcia ale co się działo po 5 to nie wiem... jak wróci to pewnie sama nam opowie
w kazdym razie wynika z tego że poród trwał ponad 14h nim zdecydowali się na cesarkę Kancia - ja też pozamykana na 10 spustów a kluczyk to chyba lezy gdzieś pod zwałami śniegu i znajdę go dopiero po wiosenncyh roztopach ![]() co do siary - jak mi dziś poleciało to ledwo zdążyłam do łazienki na wirażu żeby nie zachlapać pół domu, normalnie powódź była umyłam dziś drzwi balkonowe - za okno się nie biorę bo musiałabym wleźć na biurko a trochę się boję bo to jednak wysoko, a na zewnątrz nawet nie próbuję bo pewnie bym przymarzła do tej szyby ale jestem z siebie bardzo dumna bo zrobiłam porządek z notatkami z poprzedniego semestru i całą masę różnych dziwacznych rzeczy pochowałam lub wyrzuciłam jutro biorę się za odkurzacz i szorowanie podłóg, do tego skakanie na piłce c.d., nie liczę na cud że się coś ruszy, no ale może dzięki temu będziemy bliżej jak dalej tego porodu ![]() i zapomniałam jeszcze porozczulać się nad słodziakami ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kamyil Czas edycji: 2010-02-12 o 17:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4579 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Pysia mocne kciuki za jutrzejszy dzien ![]() ![]() wogole to dzisiaj czeka mnie poerwsza kapiel ... juz sie stracham na sama mysle o tym :strach-drzwi: |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4580 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Kamyil, ja też zamówiłam bawełniane te biustonosze ![]() ![]() Cytat:
Ale oczywiście ja nie mam żalu do Kanci, żeby czasem ktoś mnie tak nie odebrał ![]() [QUOTE=aldii;17139919]Kamyku no nie wiem ja wy i twoja mala, ale moja bardzo podnosi glowke jak lezy na brzuszku i pozniej czesto "spada" wprost na nosek.Nie kazde dziecko, szczegolnie przez sen, potrafi pozniej odwrocic glowke w bok...a to juz tylko krok do tego aby sie udusilo[QUOTE] No właśnie o to mi chodziło, że dziecko może ułożyć główkę buźką do podłoża. Cytat:
![]() Ale ja to bez wody bym nie wytrzymała tyle godzin ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Córa śliczna ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Musisz być dzielna, bo to wszystko dla Twojego syneczka ![]() Będzie dobrze, zobaczysz ![]() ******************** Wiecie co, tak czytam o tych szczepionkach, na jakie się decydujecie i mam mętlik w głowie, bo ja to wogóle się zastanawiam czy będę szczepiła moje dziecko - prócz tego co dostanie w szpitalu zaraz po urodzeniu. Dlaczego? Otóż znam 2 osoby, które zajmują się właśnie szczepieniami. Jedna babka - teraz jest koło 50, ma 4 córki i tylko ta najstarsza jest zaszczepiona od wszystkiego na co zaleca się Maluszkom, a reszta tylko jest zaszczepiona od żółtaczki w szpitalu. Stało się tak, bo po urodzeniu 1 dziecka zaczęła pracować właśnie w tych szczepionkach, jeździć na szkolenia i jak się podowiadywała różnych rzeczy (których nikt nie wyjmuje do światła dziennego) to nie zdecydowała się szczepić pozostałych swoich dzieci - są zdrowe. Natomiast ta druga osoba również nie faszerowała swojego dziecka szczepieniami, z tego samego względu i też jest wszystko dobrze. Co więcej są robione badania - na pierwszych osobach, które zaczęły przyjmować te skojarzone szczepionki (teraz są koło 30) i okazuje się, że te jednostki mają o wiele więcej komórek rakowych w swoim organizmie, niż osoby które miały robione szczepionki nie skojarzone. Nie odbierzcie źle mojego posta, bo ja im bardziej zaczynam się w tym zagłębiać , tym bardziej nie wiem co zrobić po urodzeniu mojego Maluszka ![]() Edytowane przez kocurazab Czas edycji: 2010-02-12 o 19:07 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4581 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() pysiu za jutro ![]() Zeberko ![]() youyou ![]()
![]() |
#4582 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za wsparcie ![]() Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-02-12 o 19:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4583 |
Zakorzenienie
|
Castilia gratulacje
![]() ![]() W końcu nam się coś ruszyło ![]()
#4584 |
Zakorzenienie
|
youyou ja z Adikiem lezałam w szpitalach miesiąc takze wiem, ze to okropne. Tym bardziej jak się nie zna tego małego człowieka i zamiast poznawac sie w domu to męczycie się w szpitalu
![]() ![]() Nerwice to chyba oboje mielismy, dopiero jak wrocilismy do domu wszystko się ułozyło ![]() ![]() kocurazab no własnie ja też nie jestem przekonana do szczepien, tym bardziej jak się poczyta co ciekawsze artykuły. Adrian zaszczepiłam na podstawowe szepionki. Czyli tzw kalendarz szczepien. Tomka tez będę szczepić tylko na podstawowe. Zadnych meningokoków, rotawirusów, pneumokoków. Pysia ![]() ![]() kamyil no ja nie chce do roztopów czekac ![]() ![]() u mnie na KTG cisza jak makiem zasiał ![]() ![]() ![]() Nie wiem co mu się dzis stało na tym KTG ze tak szalał ![]() ![]() Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-02-12 o 19:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4585 | ||
Zadomowienie
|
Śliczna jest
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4587 |
Zakorzenienie
|
Dzięki kochane za wsparcie, wiem ze to dla zdrowia Filipka i jak wyjdę do domu pare dni pózniej to noc się nie stanie. Poza tym gratuluje nowej mamusi Castilii
![]() ![]()
#4588 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I tak siedzę i dumam nad tym ![]() A jeszcze teraz jak wyszła ta afera z tymi szczepieniami od świńskiej grypy, że ją napędzały firmy farmaceutyczne ![]() ![]() ![]() Kancia, a może u Ciebie będzie tak, jak u Buby, że dzień przed porodem jej córa tak szalała ![]() ![]() ![]() Ja też mam przyjść 17.II do mojego lekarza - ciekawe czego dowiem się tym razem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4589 |
Zadomowienie
|
Castila gartulacje!!!!!!!!!!!! wymeczyli cie ale grunt ze juz masz dzidziusia kolo ciebie
![]() Zeberka super ze wyniki sie polepszyly i nei martw sie, wszystko sie ulozy i Piotrus bedzie zdrowy jak rybka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4590 |
Zakorzenienie
|
kocurazab Akurat ja szepiłam skojarzonymi dlatego, ze nie mogłabym patrzec na ilośc wkłuc
![]() ![]() generalnie szczepienia to trudny temat ![]() a Tomek to w sumie tylko na tym KTG fisiował, pozniej był "grzeczny" jak zwykle ![]() no to bedziemy się razem lekarzowac w środę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.