Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010 - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-12, 16:09   #1351
JoannM
Zadomowienie

Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
Laseczki - juz sama nie wiem co jest normalne a co nie wiec sie was pytam zanim wywolam panike kolejnym telefonem do ginekologa
Otoz mam klujace bole podbrzusz polaczone z uciskiem jakby na szyjke macicy i do tego jest mi niedobrze
Maly daje o sobie znac kopiac ale czuje go tuz nad pempkiem
Czy to normalne??
A czy Ty jeszcze pracujesz? bo ja wczoraj i przedwczoraj polazilam troszke po miescie i musialam to wlasnie odpokutowac lezac i odpoczywajac bo kazdy krok to wlasnie mnie tam na dole klulo i ciaglo.. lekarka dobrze mowi. w razie czego nospa no i nie ruszac sie za bardzo

Cytat:
Napisane przez asienka240 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny...
ja dziś mam mega doła...
Pokłociłam się z tż-tem tak strasznie... że 1 raz przez myśl mi przeszło czy aby dobrze zrobilam, że za niego wyszłam... aż do tego stopnia sie pochajaliśmy
strasznie mnie zranił, padło wiele niepotrzebnych słów...

Dziś miał jechać ze mna do szpitala na badania ostatnie, z których wyniki później miałam brać do szpitala... oczywiście nie wstał i mnie olał, więc mama się nade mną zlitowała i ze mną pojechała. Za godzinę jadę po wyniki...

Strasznie się czuję...
Faceci juz tacy sa ze jak sie pokloca to wszystko maja w nosie.. moj jest podobny.mielismy isc tylko na jedne zajecia ze szkoly rodzenia, bo niestety on pracuje na zmiany i bym musiala przewaznie sama chodzic, wiec wybralam sobie te najbardziej interesujace i mielismy na nie isc. niestety w ten dzien sie poklocilismy i powiedzial ze ze mna nie pojdzie. tez mnie to strasznie zranilo..

Natalala zaloz dzinsy i jakas ladna tuniczke chyba masz cos takiego w szafie

Razem z Gabrysią

Edytowane przez JoannM
Czas edycji: 2010-02-12 o 16:11
JoannM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 16:18   #1352
NaTaLaLa
BAN stały

Ja jeszcze tez ciagle pracuje, ale pocieszam sie ze to ostatnie 2 tyg i powiem im wszystkim sajonaraaaaa....juz sie nie moge doczekac i wiem z doswiadczenia ze po calym dniu brzuch robi sie twardy, mala mniej sie rusza itp..ale jak sie poloze, odpoczne (a jak juz sie poloze to ciezko podniesc tylek, wiec leze i leze ....mam nadzieje ze odlezyn sie nie nabawie) to wszystko wraca do normy...ale za to dostaje takie kopniaki ze zginam sie w pol....

Musze moja twarz doprowadzic do porzadku... wysyfilo mnie strasznie, ja z natury musze wszystko podlubac, zdrapac itp...i teraz lico w czerwonych plamkach... moze ogorki na twarz na pol dnia? hmmm ale to tez dopiero jak TZ pojedzie do pracy....nie bede mu fundowac wiecej horrou, wystarczy ze oglada mnie na codzien, biedaczek wytrwaly o dziwo ze sie jeszcze nie jaka, nie ma koszmarow, nie moczy sie w nocy.....order usmiechu mu sie nalezy :P i medal za odwage ahhh
NaTaLaLa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 16:20   #1353
drcron
Zakorzenienie

moj ostatnio powiedzial ze nie bedzie ze mna chodzil na SR bo sie tam nudzi wiec powiedzialam mu ze jak tak to spoko ale ja sie wyprowadzam do mamy albo do siostry do niemiec i nie wiem kiedy wroce i teraz nie narzeka hehe choc ostattnio temat wyprowadzki pojawia sie za kazdym razem jak mnie zdenerwuje wredna jestem wiem wiem no ale coz jak inne sposoby zawodza tonacy brzytwy sie chwyta

Natala ja nie mam zadnych planow na Walentynki moj malz bedzie w pracy no chyba ze upieke ciacho i wpadne do chlopakow na jednostke pewnie sie uciesza

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 16:23   #1354
ita83
Wtajemniczenie

Nio ja pracuje - Irlandzka lekarka wpisala mi ze macierzynski od 19 marca!!!!
Ale ja ide 12 bo jeszcze jakis urlop wykorzystam na reszte dni
Zreszta widzicie polska ginekolog sie dziwi ze pracuje - ale zeby zwolnienie wystawic to jakby nie skora - zreszta co mi po takim zwolnieniu jak mi i tak chorobowego nie wyplaca
Najwyzej mnie zawioza prosto na porodowke - mojej znajomej 4 lata temu wody na spotkaniu z kontrahentami wody odeszly - wiec nie ja pierwsza i nie ostatnia
Stary 2010-02-12, 16:23   #1355
NaTaLaLa
BAN stały

Joanna, mialam.... 1,5 tyg temu wyroslam :P rozmiar "namiot rodzinny", takze moge sobie pomarzyc o jeansach... a znowu nie chce teraz biec kupowac na te kilka tygodni (wole cos malej kupic)bo ciagle zyje nadzieja ze troszke ze mnie spadnie PO...
Jak ja nie lubie takiego strojeniaaaaaa sie, gupol wymyslil restauranty jak ja by wolala pod koldra w domu z golym tylkiem polezec...ajajaj...moze jakos sie wymigam? 'ojej jak mnie boli?' ;P zobaczy sie... ;P
Stary 2010-02-12, 16:25   #1356
ita83
Wtajemniczenie

co do walentynek - to ja mam zamiar zrobic kolacje i upiec ciach - ale zobaczymy jak bedzie z wykonaniem......jak nie dam rady to odpuszcze
W ogole to nie wiem czy jechac na ploteczki polaczone z zakupami - umowilam sie ze znajoma na jutro a juz dzis czuje ze sil nie za bardzo mi starcza - choc bym chciala zeby mi starczalo
Stary 2010-02-12, 16:25   #1357
NaTaLaLa
BAN stały

drcron nie glupi pomysl chcialabym zobaczyc ich miny.... a TZ najbardziej znajac zycie to oni pewnie nawet nie pamietaja... ;P
Stary 2010-02-12, 16:28   #1358
ita83
Wtajemniczenie

Oj i widze ze ta ciaza to i na umysl sie pomalu mi rzuca bo zaczynam niegramatycznie pisac - mam nadzieje ze nie macie za zle
Sama sie pozniej dziwie jak wy mnie jeszcze rozumiecie jak ja tak ladnie po POLSKIEMU pisze....hehehehe
to sie nazywa demencja ciazowa w fazie rozwoju - idzie sie ludzic ze to maluiszek sobie teraz cos zabiera i bedzie madrzejszy

I oby ta demencja ciazowa na demencje poporodowa sie nie zamienila....
Stary 2010-02-12, 16:42   #1359
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Dziewczyny z tym tacierzyńskim to jest tak że preztsługuje on każdemu tacie - 1 tydzień i moze go wykorzystać w ciagu pierwszych 12 miesiecy życia dziecka. Później przepada. A od 2011 czy 2012 mają być już dwa tygodnie. I to jest bez wzgledu na to czy to był poród sn czy cc.
http://wyborcza.pl/1,76842,5863604,O...erzynski_.html
izaizula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 16:47   #1360
drcron
Zakorzenienie

Natala a moze jakies getry leginsy albo grube rajty i dluzszy sweterek tunika taka za pupcie ewentualnie idz w dresie skoro Ci tak wygodnie i dobrez sie czujesz to po co sie stroic ja ostatnio pojechalam w pizamie na zakupy tylko bluze zalozylam na gore Pani w sklepie na mnie dziwnie patrzyla bo pizama w misie byla hehe

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:
Napisane przez izaizula Pokaż wiadomość
Dziewczyny z tym tacierzyńskim to jest tak że preztsługuje on każdemu tacie - 1 tydzień i moze go wykorzystać w ciagu pierwszych 12 miesiecy życia dziecka. Później przepada. A od 2011 czy 2012 mają być już dwa tygodnie. I to jest bez wzgledu na to czy to był poród sn czy cc.
niet nie kazdemu tacie tylko takiemu co jest zatrudniony w normalnej firmie nieststy

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

tutaj pisze o Tych waszych bolach i czego mozna sie spodziewac w 9 miesiacu ciazy
http://dziecko.onet.pl/24046,5,8,tuz...c,artykul.html

Stary 2010-02-12, 16:56   #1361
NaTaLaLa
BAN stały

No ja mam za soba wypad w pizamie do centrum handlowego... na gore zalozylam tylko bluze :P ale tutaj to raczej normalne, moze nie CH ale okoliczne sklepiki jak najbardziej... ja jak zwykle posunelam sie krok dalej :P
Leginsy bralam pod uwage, chociaz dawno ich nie zakladalam nie wiem czy tez w nie wejde... a jesli nic nie znajde to pobawimy sie w symulacje, i sama mu urzadze walentynki pod koldra... moze sie cos przyspieszy odrobine tez:P
Przyspieszamy (on nieswiadomie :P) poki co, co noc i dupa zimna...trzeba sie chyba bardziej skupic ale za 2 tyg to juz bedzie akcja na calego, wtedy nie wiem czy bede miala czas do Was zajrzec, chyba ze on bedzie 'na dole' hehe
Stary 2010-02-12, 16:59   #1362
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
hej dziewczyny...
ja dziś mam mega doła...
Pokłociłam się z tż-tem tak strasznie... że 1 raz przez myśl mi przeszło czy aby dobrze zrobilam, że za niego wyszłam... aż do tego stopnia sie pochajaliśmy

Dziś miał jechać ze mna do szpitala na badania ostatnie, z których wyniki później miałam brać do szpitala... oczywiście nie wstał i mnie olał, więc mama się nade mną zlitowała i ze mną pojechała. Za godzinę jadę po wyniki...

Strasznie się czuję...
asienka współczuję... ale jak megi napisała faceci sa uposledzeni - niestety....

a ja dziś wyprałam ostatnie rzeczy dla dzidziusia... tetrowe falnelowe otulaczki przescieradła i reczniki... nadal nie mam nic wyprasowanego...

Do kupienia pozostało mi:
wiaderko z pokrywka tzn. kosz na papmersy , kolezanki radziły aby miało pokrywke i nie za duze zeby było... termometr pokojowy, wodę mineralna z dziubkiem kilka sztuk i skarpetki nowe na oddział.

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 17:09   #1363
NaTaLaLa
BAN stały

Ta nieszczesna torba...ahhhh, jakos nie moge sie przybrac zeby chociaz sobie gdzies wyjac i na bok odlozyc niektore rzeczy, przynajmniej ciuchowe...a czas leci... wiecie, tak szczerze to jeszcze jakos do mnie to nie dociera ze to juz lada moment, ze nasze zycie zmieni sie calkowicie....
Ostatnio jeszcze naczytalam sie o wyproznieniach podczas porodu, ze zdarzaja sie bardzo bardzo czesto, tylko sie o tym nie mowi.... co za porazka :/ niby ludzie z porodowki widzieli juz wszystko co mozliwe, i pewnie nic ich nie zaskoczy...no ale jednak to ciagle zawstydzajace...o TZ bedacym przy porodzie nie wspomne ;/
Stary 2010-02-12, 17:22   #1364
drcron
Zakorzenienie

Natala dlatego mozesz poprosic o lewatywe i wtedy bedziesz miala spokoj z wyproznianiem podczas porodu ewentualnie zrobic sobie lewatywe w domku w aptece kupic zestaw i zrobic w domku

Stary 2010-02-12, 17:25   #1365
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
A ja mam głupi problem... otóż jak już kiedyś pisałam, mój lekarz na ostatniej wizycie zaproponował mi, żebym przyjechała do niego do szpitala (za Toruń ok 50 km) bo tam zakupił nowy sprzet (4d) i jak sie wyrazil zrobimy usg "w ramach testowania sprzętu... moze jak się uda jakąs fajna fotke strzelimy". No więc ja się zgodzilam. Ale teraz nie wiem czy nastawiac sie na normalną kwote jaką bierze zawsze za usg (na starym sprzęcie) 50-60 zł czy moze mnie skasować 300?? W sumie nic o kasie nie wspominał i nie pytał czy chciałabym tylko sam zaproponował i umówił.
I postanowiłam zadzwonić do niego spytać się na jaki koszt się nastawiać... czy to nie bedzie głupie?? Nie wiem co robić.... zaluje, że od razu nie spytałam ale wtedy wydawalo mi się logiczne, że w normalnej cenie a teraz już mam wątpliwości...
Spytaj i tyle przecież nie musisz srać kasą więc wolisz wiedzieć , to żaden wstyd . Zadzwoń i spytaj ile kosztuje takie USG i tyle

Cytat:
hej dziewczyny...
ja dziś mam mega doła...

Strasznie się czuję...
a
Pogadaj z nim bardzo nieładnie się zachował to wasze dziecko a nie tylko Twoje

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
No właśnie- ja zaczęłam soli morskiej używać na sobie teraz i mam dwa spostrzeżenia:
1- to tak bardzo "wypsikuje" z tej buteleczki, że dla mnie samej jest to nieprzyjemne i już nie raz sobie prawie do oka napsikałam, więc nie wyobrażam sobie jak maluszkowi mam to zapodać prosto z dozownika
2- mnie to prawie wcale nie pomaga, a jeśli już to na króciutko.

AniaP, może wiesz jak się "przechodzi" z chorobowego na macierzyński mając własną D.G.? W sensie papierkowo-urzędowym.

Zdaje się, że będąc w związku małżeńskim i mając pracującego męża możesz się ubezpieczyć niejako "u niego" i podejrzewam, że dziecko również. Ja póki co mam D.G. i brak obrączki na palcu i też nie wiem jak to z ubezpieczeniem małej jest. Ale chyba jak będzie miała nazwisko TZta to pod niego podlegać może. Chyba...

Jak ma nazwisko to książeczke rodzinną TŻ zakłada i tam wpisuje dziecko i ono z tej książeczki ma ubezpieczenie .
Co do pytania jak jest w działalności to nie mam zielonego pojęcia
Może i ta sól psika pod takim ciśnieniem ale wyobraź sobie że moje dziecko to lubi i jak wyciagam to sam się nastawia dziwny typ !!

Cytat:
Napisane przez NaTaLaLa Pokaż wiadomość
Musze moja twarz doprowadzic do porzadku... wysyfilo mnie strasznie, ja z natury musze wszystko podlubac, zdrapac itp...i teraz lico w czerwonych plamkach... moze ogorki na twarz na pol dnia? hmmm ale to tez dopiero jak TZ pojedzie do pracy....nie bede mu fundowac wiecej horrou, wystarczy ze oglada mnie na codzien, biedaczek wytrwaly o dziwo ze sie jeszcze nie jaka, nie ma koszmarow, nie moczy sie w nocy.....order usmiechu mu sie nalezy :P i medal za odwage ahhh
Skąd ja to znam też musze wszystko rozdrapać

Cytat:
Napisane przez izaizula Pokaż wiadomość
Urlop pewnie że zawsze prezysługuje , a wiesz jak to jest ze zwolnieniem z opieką nad żoną ? Czy tylko przy CC ? tak z ciekawości pytam bo tego własnie nie wiem .

A już doczytałam można wziąść 14 dni i przy porodzie SN jak i przy CC . Płatne 80% wystawia gin lub lekarz rodzinny
Stary 2010-02-12, 17:25   #1366
JoannM
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NaTaLaLa Pokaż wiadomość
Ta nieszczesna torba...ahhhh, jakos nie moge sie przybrac zeby chociaz sobie gdzies wyjac i na bok odlozyc niektore rzeczy, przynajmniej ciuchowe...a czas leci... wiecie, tak szczerze to jeszcze jakos do mnie to nie dociera ze to juz lada moment, ze nasze zycie zmieni sie calkowicie....
Ostatnio jeszcze naczytalam sie o wyproznieniach podczas porodu, ze zdarzaja sie bardzo bardzo czesto, tylko sie o tym nie mowi.... co za porazka :/ niby ludzie z porodowki widzieli juz wszystko co mozliwe, i pewnie nic ich nie zaskoczy...no ale jednak to ciagle zawstydzajace...o TZ bedacym przy porodzie nie wspomne ;/
ale tez czestym objawem porodowym jest biegunka, wiec moze sama sie wyczyscisz tez o tym myslalam i mysle ze jesli organizm sam sie nie oczysci to chyba poprosze o lewatywe w szpitalu.

Razem z Gabrysią

JoannM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 17:31   #1367
mrowak
Zakorzenienie

Skończyłam (prawie) robić porządek na regale z książkami (porządek robiony z głową, przenosiłam po 2-3 książki, więc proszę nie krzyczeć) i teraz mam dylemat: na 19 jestem wstępnie umówiona w kawiarni i nie wiem czy iść. Zmęczyłam się tym regałem jakbym co najmniej wszystkie okna i podłogi pomyła. Spotkanie jest nieobowiązkowe i jak mnie na nim nie będzie to nic się nie stanie. Zastanawiam się czy chce mi się malować, ubierać, szykować, odpalać samochód i jechać i siedzieć z godzinkę czy nie lepiej się wyłożyć do góry brzuchem i nigdzie nie ruszać? TZta w domu nie ma... nie wiem czy mam swojego lenia przemóc czy mu się poddać? Spotkanie z ludzmi jakimiś teoretycznie dobrze by mi zrobiło, ale tak mi się nie chce tyłka podnieść....
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 17:34   #1368
la_wenda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------
O! Ale wiesz co? Dobrze że w ogrodzie! Może kiedyś wasze wnuki, prawnuki będą coś sadzić i znajdą? Miał jakiś grawer czy coś?
Niestety graweru nie było. Ale tak czasem myślę, że może by tam jeszcze coś zakopać żeby potomni mogli znaleźć. Moi rodzice znaleźli w ogrodzie zakopaną skrzynię z porcelaną i innymi dobrami domowego użytku. To stary poniemiecki dom, poprzedni właściciele myśleli, że tu wrócą...
Część z tych rzeczy przechowujemy do dziś jako pamiątkę.

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
No właśnie jakoś teraz miała wejść nowa kolekcja kolorów, więc wybór coraz trudniejszy
A wzięłaś pod uwagę, że przekładana rączka skutkuje brakiem skrętnych kół? Bo albo będziesz miała skrętne tylne, albo zablokowane wszystkie cztery, żeby się wygodniej prowadziło. Moim zdaniem lepszą opcją jest przekładane siedzisko spacerówki, choć mniej wygodnie dla nas, ale Vedi chyba to też ma.
Catro nam na skrętnych kołach nie zależy, w terenie średnio się przydają. A przekładana rączka jest bezcenna - u nas zawsze wieje.

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Mnie coraz częściej ostatnio dopadają stresy i lęki. Boje się!!! Nawet nie porodu, tylko tego że sobie nie poradze, że nie umiem. Boje się jak Hania na to wszystko zareaguje, nie chciałabym żeby poczuła się odepchnięta, zraniona czy coś w ten deseń... Totalnie nie wiem jak to wszystko rozegrać. Staram się Ją we wszystko włączać, żeby miała decyzyjność w sprawie kupowanych ubranek itp, żeby czuła się ważna i potrzebna i że to nie jest tak że rodzi sie dziecko a Ona spada na drugi plan tylko że w pełni w tym uczestniczy, jest bardzo waznyn członkiem rodziny na równi ze mną i tztem. Wezme ją dzisiaj na wizytę niech juz we wszystkim uczestniczy i zobaczy braciszka na USG Mimo to wszystko boje sie ze Ona bedzie biedna i smutna jak sie mały urodzi.... Ona już jest duża, ale przez te całe 6 lat życia dla dwóch rodzin była pępkiem świata, a tu teraz taki mały bobo zawładnie rodziną Kuzynek się już pojawił ale mieszka w Szwecji więc tak tego nie odczuwa, a jak będzie teraz ...
Gmyrelka mam poodbne obawy. Ale jeśli będziemy robiły tak jak dziewczyny piszą to myślę, że nie będzie aż tak źle. Liczę na instynkt opiekuńczy naszej Michaliny.
Stary 2010-02-12, 17:47   #1369
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Skończyłam (prawie) robić porządek na regale z książkami (porządek robiony z głową, przenosiłam po 2-3 książki, więc proszę nie krzyczeć) i teraz mam dylemat: na 19 jestem wstępnie umówiona w kawiarni i nie wiem czy iść. Zmęczyłam się tym regałem jakbym co najmniej wszystkie okna i podłogi pomyła. Spotkanie jest nieobowiązkowe i jak mnie na nim nie będzie to nic się nie stanie. Zastanawiam się czy chce mi się malować, ubierać, szykować, odpalać samochód i jechać i siedzieć z godzinkę czy nie lepiej się wyłożyć do góry brzuchem i nigdzie nie ruszać? TZta w domu nie ma... nie wiem czy mam swojego lenia przemóc czy mu się poddać? Spotkanie z ludzmi jakimiś teoretycznie dobrze by mi zrobiło, ale tak mi się nie chce tyłka podnieść....
ja osobiście wybrałabym tą drugą opcję hihihi ja się naprałam (tzn pralka, no ale ja wieszałam) zrobiłam obiad i właśnie się wykąpałam i już w piżamie na kołdrze sobie leżę ale ja to leń jestem ostatnio straszny Jak tylko ludzie fajni i spotkanko ciekawe się szykuje i jakieś dobre ciacha tam mają to jedź i baw się dobrze a jak nie to wywal brzuchola i leniuchuj - oszczędność kosmetyków i paliwa hehehe

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 17:51   #1370
mrowak
Zakorzenienie

Ludzie OK- dziewczyna, która organizowała kursy z których jeden prowadziłam chce nam podziękować za współpracę, pogadać o nowych projektach itd zaprasza na kawę i ciacho i to jest ta knajpa gdzie ostatnio się tak rozpływałam nad czekoladą z sorbetem malinowym i bitą śmietaną
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 18:02   #1371
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Ludzie OK- dziewczyna, która organizowała kursy z których jeden prowadziłam chce nam podziękować za współpracę, pogadać o nowych projektach itd zaprasza na kawę i ciacho i to jest ta knajpa gdzie ostatnio się tak rozpływałam nad czekoladą z sorbetem malinowym i bitą śmietaną
mrowak to ja już bym tam była choćby dla tej bitej śmietany
a może będzie miała jakieś ciekawe propozycje na przyszłość, jakiś fajny kursik

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 18:24   #1372
MadCat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Jak ma nazwisko to książeczke rodzinną TŻ zakłada i tam wpisuje dziecko i ono z tej książeczki ma ubezpieczenie .
Kobiety w ciąży i dzieci do 18 roku życia leczą się bezpłatnie.

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 18:31   #1373
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MadCat Pokaż wiadomość
Teoretycznie, a w praktyce żądają karty chipowej przy rejestracji, której ja, jako osoba bez ubezp. używam nielegalnie ( mogli by ją sobie zablokować).

Dzieci mogą do ubezpieczenia zgłosić także dziadkowie, więc nazwisko chyba nie ma znaczenia.
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 18:37   #1374
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MadCat Pokaż wiadomość
tylko w teorii w praktyce jest zupelnie inaczej

Mrowak ja juz bym tam byla chocby dla tej czekolady

Stary 2010-02-12, 19:29   #1375
mezatka07
Zakorzenienie

Asiuulka89 gratuluje slicznej coreczki!!!!
Pop piekna ta Twoja malutka i jaka duuuuzia juz

Dziewczyny super sa te fotki Waszych mieszkanek gratulacje dla TZtow za pomyslowosc

Pozdrawiam serdecznie i czekam na kolejne rozpakowane mamusie

Stary 2010-02-12, 19:41   #1376
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
no ale moglas pojsc 6 i wziasc kolejne zwolnienie a nie teraz specjalnie jezdzic przeciez to nie tragiczna pomylka rozumiem bledne podanie danych albo daty rozpoczecia kolejnego zwolnienia ale ze ono konczy sie przed czasem to zadna pomylka ja bym umuwila sie wczesniej o te 2 dni do lekarza na wizyte i poslza wczensiej

ktoras z was pisala ze u niej pada snieg u mnie neitssty tez pada a tak strasznie zimno ze az mi sie nei chce wychodzic ja juz chce wiosne
ale nie dostalabym pieniedzy a to sie konczylo 16, wiec nie moglam isc 6 bo zus by je cofnal, bo na 21 bylo niezdolnosc do pracy przy wypisanym na 19, czyli automatycznie konczy sie ciągłość

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

pytanko mam do was kobietki

czy wy jak chodzicie tez was bolą pachwiny? mnie bardzo i to ciągniecie od dolu;/
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 19:56   #1377
NaTaLaLa
BAN stały

Mnie strasznie ciagnie do dolu jak chodze ;/ i to wcale nie mile uczucie ;/ i do tego mam jakis chyba strasznie duzy ucisk na pecherz od jakis 2 dni bo nie nadazam...chyba sie przeniose z laptopem do wc ughhh
Stary 2010-02-12, 19:59   #1378
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja mam dokladnie tak samo!!
A.Camus
Stary 2010-02-12, 20:54   #1379
mloda1989
Zakorzenienie

zdecydowalismy sie na wozek...o ten: http://www.swiatwozkow.pl/product_in...oducts_id=44 90 niebieski, najladniejszy kolorystycznie i nie kieruje sie tym ze moze bedzie chlopak:P
tylko kurde mam nadzieje ze bedzie dostepny w tym sklepie, bo trudno dostac te z 2010 bo w normalnych sklepach ich nie ma jeszcze
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 21:05   #1380
Darusiaaaa
Zakorzenienie

jak na zlosc wyswietla mi sie polowa zdjecia
A.Camus
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości