|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3181 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY
Cytat:
![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3182 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() możesz powiedzieć coś więcej - tzn jakie zioła, gdzie szukać? ![]()
![]() |
![]() |
#3183 |
Wtajemniczenie
|
Pokrzywa ,skrzyp ,nagietek oczyszczają organizm z toksyn leczenie ziołami jest dlugotrwałe .Ja dodatkowo teraz wprowadziłam do diety olej lniany ktory też ładnie oczyszcza biore go ok 2 tygodni i mam coraz mniej zaskórniaków.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no krwi..to ona jest głównym powodem zanieczyszczeń w organizmie człowieka dieta-lekkostrawna..owsianki, otręby,dłużo błonnika, generalnie LEKKA ziół szukać w sklepach zielarskich, ostatnio takich pełno.. "zioła oczyszczające krew" - ogólnie znane wszystkim zielarzom za ladami sklepów ![]() ale najważniejsza jest CIERPLIWOŚĆ.. działają na prawdę mocno i "rzetelnie" Edytowane przez lovellyhippo Czas edycji: 2010-02-08 o 16:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3185 |
Zadomowienie
|
hm, myślałam, że oczyszcznie organizmu ogranicza się do pocenia i wydalania (poprawnego działania żołądka, wątroby, jelit) a krew mi do głowy nie przyszła
![]() czas to nie problem. Ważne są efekty na których naprawdę mi bardzo zależy. A dziewczyny, coś na pozbycie się blizn, przebarwień na plecach? I buzi?
![]() |
#3186 |
Przyczajenie
|
Dot.: Najlepsze domowe sposoby na trądzik(w jednym wątku)
jak robisz tą maseczkę cynamonową to żeby nie piekło to najlepiej wyjść na zimno np.na dwór.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w każdym płynie taka sama krew, niestety z różną ilością toksyn, ważne by było ich jak najmniej... także - powodzenia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3188 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3189 |
Raczkowanie
|
![]() |
#3190 |
Zakorzenienie
|
Mi ksometyczka poleciała stosować MELASĘ
Melasa z trzciny cukrowej, Melasa z trzciny cukrowej, jest cennym produktem powstającym przy rafinacji cukru z trzciny. Nazywana także czarnym złotem jest smaczna i pachnąca. Jamajski i kubański rum, który wyrabia się właśnie z ekstraktu trzcinowego, jemu zawdzięcza swój niezwykły aromat i smak. Ekstrakt z trzciny cukrowej jest naturalnym produktem dietetycznym. Znajdujący się w nim zestaw substancji i pierwiastków śladowych doskonale dobrała w optymalnych ilościach sama przyroda, dlatego tak pozytywnie wpływa na regenerację krwi, układu naczyniowego, systemu nerwowego, regulację zaburzeń układu trawienia i na polepszenie działania gruczołów wydzielania wewnętrznego.Melasy z trzciny cukrowej nie należy mylić ze znaną nam w Polsce melasą z buraka cukrowego. Oba ekstrakty mają tylko podobną nazwę. Melasie z buraka brakuje nie tylko przyjemnego smaku, ale także właściwości leczniczych. Ma także inny skład i działanie. przyznam że zdziwiłam się mocno, ale jestem tak zdesperowana, ze spróbuje już wszytskiego, podobno znakomicie oczyszcza z toksyn, wzmacia organizm, podnosi wartość hemoglobiny, (ja mam anemię - co wpływa niekorzystnie na włosy, skórę, itp, Testuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3191 |
Zadomowienie
|
anemia wpływa na cerę?
![]() ja też mam anemię ![]()
![]() |
#3192 |
Rozeznanie
|
Ja właśnie dzisiaj zapisałam się do dermatologa, ale dopiero na 18 marca
![]() ![]()
![]() |
#3193 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A zielona herbata faktycznie pomaga, ja piję ją na przemian z miętą. Co do bratka to chyba za dużo się nasłuchałam o tym wysypie w piątym dniu picia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3194 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
ZAPUSZCZAM WŁOSY: 35.5-36- 37-38- 40-45-51!...-60 DZIDZIA http://lmtm.lilypie.com/PPMgp1.png ![]() M ♥ 14.10 - R [*] ♥ Edytowane przez myszorak Czas edycji: 2010-02-09 o 20:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3195 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3196 |
Zadomowienie
|
Wszystkie produkty do oczyszczania organizmu działają tak, że będzie możliwy wysyp pryszczy- w końcu te toksyny wychodzą wszelkimi możliwymi drogami...Także skórą. Ja osobiście pijam zieloną herbatę ale efektów wielkich nie zauważyłam, do tego czasami pokrzywę, wierzbownicę, i po zjedzeniu czekoladki bratek- lepszy jest w herbatce niż w tabletkach wg. mnie. No i codziennie birę witaminki z grupy B.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3197 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3198 |
Zadomowienie
|
wizyta u dermatologa.
dostałam tabsy sindy35 (wiem już że to zastępca diany35 i c(cośtam)) i jakieś mazidła Acośtam ![]() ![]() powiedziała że 9mcy-rok na tabsach, mazidła dopóki nie zniknie to co jest... ale ja i tak chcę pomóc sobie jeszcze zielona herbatą, bratkiem w pigułkach, żelazem w tabletkach, witaminą a+e, i jeszcze drożdże o ile można je łączyć z bratkiem ![]() ![]()
![]() |
#3199 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3200 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny z czystym sercem polecam wam OLEJ LNIANY.Zarówno do stosowania wewnętrznie,jak i zewnętrznie(do smarowania).Teraz nawet nie tylko na noc smaruję nim twarz.Nakładam go rano ,po jakiś 20 minutach wycieram twarz ręcznikiem papierowym.Skóra jest matowa.Następnie na wypryski stosuję mieszankę Tormentiolu z pasta cynkową.Oczywiście piję Bratka dla oczyszczenia.Zieloną herbatę również.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3201 |
Zakorzenienie
|
Ja mam pytanie, czy bratek różni się wiele od zielonej herbaty? Bo przecież oboje mają właściwości oczyszczające, ale co jest bardziej skuteczne?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3202 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- napar z ziela bratka (fiołka trójbarwnego) służy do wspomagania leczenia przewlekłych schorzeń układu moczowego, dermoz (chorób skóry) na tle zaburzeń przemiany materii takich jak trądzik, wysypki, egzemy. zielona herbata powoduje zwiększenie spalania tkanki tłuszczowej podczas spoczynku oraz zapobiega otyłości, chroni przed zawałem serca,łagodnie stymuluje krążenie, reguluje procesy trawienne,obniża poziom cholesterolu,wzmacnia zęby i kości, zapobiega próchnicy. Skuteczne, oba są na pewno skuteczne, ale dopiero po dłuższym stosowaniu, ale najlepiej zapytać się lekarza lub iść do sklepu zielarskiego i zapytać się sprzedawcy ![]()
ZAPUSZCZAM WŁOSY: 35.5-36- 37-38- 40-45-51!...-60 DZIDZIA http://lmtm.lilypie.com/PPMgp1.png ![]() M ♥ 14.10 - R [*] ♥ Edytowane przez myszorak Czas edycji: 2010-02-11 o 12:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3203 |
Przyczajenie
|
ja od 3 dni robie sobie maseczke z drożdży i soku z cytryny 2 razy dziennie a potem na to pasta cynkowa. i musze przyznac ze juz widze poprawe. hah. no i przedewszyztskim! nie wyciskam! i wszystko mi jakos tak zbledłooo jakby i jest lepiej. a jeszcze w pon byl koszmar. NAJWAZNIEJSZE: NIE WYCISKAC. chocby nie wiem co. ( a dzis zrobilam sobie maseczke z miodu, jajka i maki ziemniacznej-tez super)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3204 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, ja wam radze tak nie szarżować z tymi maseczkami.. bez przesady, 2 na tydz. wystarczą.. ja sama przeżyłam taką "burze" że wszystkiego nakładałam codziennie i jeszcze gorzej było z moją buźką, a teraz się uspokoiłam i jest lepiej
![]() ![]()
ZAPUSZCZAM WŁOSY: 35.5-36- 37-38- 40-45-51!...-60 DZIDZIA http://lmtm.lilypie.com/PPMgp1.png ![]() M ♥ 14.10 - R [*] ♥ Edytowane przez myszorak Czas edycji: 2010-02-11 o 12:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3205 |
Wtajemniczenie
|
Ja używam dwóch maseczek, z Garniera rozgrzewającą (z której chcę zrezygnować, bo już nie widzę takiego efektu jak kiedyś) i moją ukochaną z Daxa gruszkową, dzięki której moja twarz wygląda jako tako... Używam jednej maseczki raz na dwa dni
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3206 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3207 |
Przyczajenie
|
Potrzebuje pomocy...Juz nie wiem co robic. Tradzik zupelnie wymknal mi sie spod kontroli...Zazywalam antybiotyki, stosowalam przerozne masci. Kiedys bylo lepiej, lecz teraz to masakra
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3208 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3209 |
Przyczajenie
|
tylko, ze juz bylam u dwoch dermatologow... nie robilam badan na hormony.jak to wyglada?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3210 |
Raczkowanie
|
wydaje mi się, że to krew pobierają i później poddają ją badaniom. i jeśli jest jakaś burza hormonalna (trądzik jest często jej skutkiem) to wtedy trzeba leki zażywać żeby to się uspokoiło. : )
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:33.