Diane 35 / Cyprest / OC 35 / Syndi 35 - wątek zbiorczy - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-21, 09:26   #1291
Madzikson
Raczkowanie

Dot.: Cyprest - nowe tabletki

Dzieki za wypowiedz- byla naprawde wspierajaca
Uwierzcie mi chcialabym sie czegokolwiek przyczepic byle tylko uwierzyc ze bedzie lepiej- bo jesli nie cyprest to nie wiem co mialabym zrobic? na jakie tabletki zmienic?

Zrobilam male doswiadczenie

I jest tak : w czasie 7 dniowej przerwy - czyli od momentu kiedy odstawiam tabletki, cera naprawde sie poprawia- tzn.cos mi zawsze wyskoczy ale...te pryszcze zaraz sie chowaja bo wszystki specyfiki ktore stosuje regularnie juz od kilku miesiecy jakby w tej przerwie zaczynaja dzialac i te pryszcze po prostu zaraz znikaja...

Nastepnie jak zaczynam brac na nowo tabletki- dobrze z cera jest przez 10 dni

A po 10 dniach...na nowo zaczyna sie moj koszmar dla ktorego zaczelam brac te tabletki... Na moich wyleocznych wczesniej gladziutkich policzkach i przede wszytskim na czole zaczynaja wyskakiwac pryszcze- codziennie.... i nic a nic na nie nie dziala- zadne maseczki, zele, leki

Kochane i co ja mam o tym myslec? Zmieniac te tabletki? Ale jak zmieniac to na jakie- z mniejsza dawka hormonow?
Czy czekac jeszcze do 8-9 opakowania i ludzic sie ze wkoncu przyjdzie ten dzien kiedy caly miesiac bedzie "prawie idealny" ???

Prosze poradzcie bo ja sie juz zagubialm...
Madzikson jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-21, 11:34   #1292
visionAM
Zakorzenienie

Do 8-9 opakowania? Mi lekarz powiedział że ze względu na trądzik mam brać tylko 6 opakowań i wszystko zniknie... jestem w połowie 3 opakowania i jest super, nic mi nie wyskakuje.
Może powinnaś jednak zmienić tabletki skoro na Ciebie nie działają, a moze to wina tych leków zewnętrznych?
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-21, 19:47   #1293
daisy dot
Rozeznanie

Dot.: ~~Syndi 35-nowa tabletka antykoncepcyjna~~

czesc dziewczyny, przejrzałam forum, dostalam recepte na syndi od dermatologa bo biore IZOTEK i musialam jakies antybobo zaczac bo juz raz mielismy przygode z tabl 72h escapelle czy jakos tak. w kazdym razie chcialam zapytac czy są tu dziewczyny ktore biora syndi i izotek.
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-22, 12:12   #1294
kkaarroollaa
Raczkowanie

Madzikson mi poprawiła się cera już w pierwszym miesiącu brania. To że cyprest są przepisywane na poprawe cery nie znaczy że na nasz wszystkie będzie działał tak samo, może w Twoim przypadku pomoże inny rodzaj tabletek, niekoniecznie musi być to akurat cyprest. Ja bym na Twoim miejscu zrobiła badania hormonalne, szczególnie poziom androgenów i zmieniła tabletki- bo po 3-4 msc powinnaś zauwazyć sporą poprawę. Jest szereg innych tabletek na cere jeanine-na forach dzieczyny b.je chwalą, ale na każdego działa co innego, regulon (mi np pogorszył cerę a koleżanka ma po nim cere idealną), yasminelle, syndi... itd.
kkaarroollaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-23, 10:24   #1295
Madzikson
Raczkowanie

Dziekuje za rady Ale gdyby to bylo takie jednoznaczne to by byla latwa decyzja

Cyprest bardzo poprawil mi cere- policzki mam gladziutkie ( wczesniej nigdy tak nie mialam) i bardzo rzadko cos tam wyskoczy a jak juz to pojedyncza zmiana.

Tylko teraz zamyka sie kolko w tym ze od momentu przerwy do 10 dnia brania tabletek - cera jest super, taka jaka bym oczekiwala-czysciutka moze czasem jakas mala pojedyncza niedoskonalos a dopiero po 10 dniu brania tabletki zaczynaja sie zawirowania- tzn zaczyna mi bardzo wysypywac czolo- kilka ok 10 stanow zapalnych ( te z bialy dziubkiem- tylko nie zawsze wszytskie wychodza)

I dlatego sie martwie- bo chcialabym zeby poprawny stan cery utrzymywal sie caly czas a jednak tak nie jest... Mysle nad zmiana tabletek ale boje sie ze moze byc jeszcze gorzej niz jest...a nie chce przez to przechodzic...I oczywiscie chialabym zachowac ciaglosc antykoncepcji
Stary 2010-01-25, 10:50   #1296
Madzikson
Raczkowanie

Claoodja wrocilam do wczesniejszych postow i spotkalam sie z Twoja wypowiedziac ze po 9 miesiacach ( chyba dobrze obliczylam) mialas "powrot tradziku" .
Ale teraz napisalas ze juz jest dobrze- tzn zrozumialam to tak ze cos moze wyskoczyc ale to pojedyncza zmiana? A nie ze cale czolo np.zasypane stanami zapalnymi?

Dopytuje sie tak bo moze u mnie jest podobnie- i nie ma co dzialac pochopnie tylko przeczekac to?
Co mialas na mysli mowiac "taki dziwny okres trwal 7-8 miesiecy"?
Czy cera teraz juz sie uspokoila i "tradzik" znikl z twarzy?
Jesli odpowiesz bede bardzo wdzieczna
Stary 2010-01-30, 09:12   #1297
Cola_Ola
Zakorzenienie

Dot.: Diane35 - wątek zbiorczy

Nie wiem czemu niektóre kobietki tak straszą innych. Każdy organizm reaguje inaczej i nie ma co straszyć. Ja mam 18 lat. Od paru długich lat miałam strasznie nieregularne okresy. Potrafiłam nie mieć przez trzy miesiące okresu. Do tego nie miałam bioder, mały biust i trądzik na czole, wielkie, bolesne guzki. Chodziłam do dermatologa, tysiące maści, które nic nie dawały. W końcu poszłam do ginekologa, bo musiałam wywołać okres. Potem dostałam właśnie Diane 35. Przyznaję skutki uboczne są: przez pierwsze siedem tabletek (potem już jest ok) ciągle płaczę, robię sceny i dramatyzuję, jestem ospała, zmęczona, śpiąca, mdli mnie. Ale trądzik znikł ODRAZU, piersi powiększyły się, nabrałam wreszcie kobiecych kształtów i mam nadzieję, że okres się wyreguluje, bo jeszcze nie skończyłam tej kuracji. Niektórzy po prostu potrzebują tego. Jeśli ma się dobrego lekarza to nie ma co się bać. Jakby ten lek miał nas zabić to by raczej nie sprzedawali go takie moje zdanie. Mi pomógł bardzo.
Cola_Ola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-04, 11:05   #1298
maadziulek91
Zadomowienie

Witajcie
wiem, że jest to wątek o Cypreście ale skoro ma on taki sam skład jak OC - 35 to może któraś z was go brała ?? i jakie wspomnienia po tym?? bo na necie strasznie mało jest o OC-35 nie wiem czemu.... mam przepisane i juz zakupione a teraz czekam na okres który ma mi sie pojawić na weekendzie i zastanawiam sie czy zacząć brać czy nie..
Stary 2010-02-06, 11:04   #1299
Dzejd
Raczkowanie

Tetralysal a skuteczność Diane 35

Cześć!
Szukałam już w wyszukiwarce i znalazłam kilka wątków.
Jednak jestem trochę z kołowana i bardzo prosiłabym kogoś doświadczonego w tej dziedzinie o odpowiedz.
Czy antybiotyk Tetralysal zmiesza skuteczność antykoncepcyjna
Diane -35?
Mam z tym problem, ponieważ obawiam się trochę czy Diane 35 działa przy Tetrysalu.
Bardzo proszę o sensowna odpowiedz.
Stary 2010-02-07, 23:12   #1300
KochankaM
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do KochankaM Send a message via Skype™ to KochankaM

Cześć dziewczyny Ja na wstępie chciałabym się pochwalić (tfu tfu, żeby nie zapeszyć), że jestem w środku 7 opakowania i stwierdzam, że z cerą jest o wiele lepiej, może jeszcze nie idealnie, ale różnica jest widoczna
Mam również pytanie, biorę Syndi nie tylko z powodu cery, ale też z powodu braku okresu ( jakieś pół roku przed braniem), jak i jako metodę antykoncepcyjną. Jestem zdecydowanie maniaczką brania regularnie, co do minuty wręcz, a gdy mam problemy żołądkowe od razu patrzę na zegarek i jeszcze biorę dodatkową poprawkę. Więc jestem ostrożna i przez kilka lat nigdy nie pominęłam tabletki. Przy wcześniejszych tabletkach jeśli się źle czułam, to było to od razu. Teraz mam zmienność nastrojów, ogólne zle samopoczucie, senność, bóle głowy. Po ostatnim opakowaniu normalnie dostałam krwawienie z odstawienia i dlatego zaczęlam kolejne opakowanie. Wiem, że żadna metoda antykoncepcyjna nie daje 100% pewności, stad moje pytanie, czy pomimo normalnego krwawienia po odstawieniu jest taka możliwość, że mogę być w ciąży? Szukałam w innych wątkach, ale pomimo tego, że to często zadawane pytanie, każde obeszło się bez echa. Ulotka też nie wyjaśnia, tylko straszy, jaki może mieć wpływ na płód. Oczywiście test zrobię, ale jest północ, co ja innego teraz mogę, mogę tylko was zapytać o zdanie
Co Wy na to?

Pozdrawiam
M.
KochankaM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-08, 15:46   #1301
Fuksjaaa
Raczkowanie

Dziewczyny,

Niestety będę brała Diane ze względu na pęcherzyki w jajnikach (w ogóle dość złożone problemy hormonalne, ale nie o tym tutaj) czy w trakcie terapii mogę przyjmować jakiś środek z apteki pt. Aqua Femin który by niwelował negatywny skutek działania Tabletek Diane tj. zatrzymywania się wody w moim organizmie i puchnięcia?
Bardzo chce uniknąć wzrostu wagi.

Z góry dziękuję za pomoc.
Fuksjaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-08, 16:12   #1302
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fuksjaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny,

Niestety będę brała Diane ze względu na pęcherzyki w jajnikach (w ogóle dość złożone problemy hormonalne, ale nie o tym tutaj) czy w trakcie terapii mogę przyjmować jakiś środek z apteki pt. Aqua Femin który by niwelował negatywny skutek działania Tabletek Diane tj. zatrzymywania się wody w moim organizmie i puchnięcia?
Bardzo chce uniknąć wzrostu wagi.

Z góry dziękuję za pomoc.
Możesz. Ja przyjmowałam AF razem z pigułkami, do dziś go przyjmuję w drugiej fazie cyklu.
ukrycior jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-09, 09:59   #1303
nikaaaa0
Przyczajenie

witam wszystkich,
Moja pani Ginekolog przepisała mi Diane-35 na trądzik który meczy mnie juz kilka lat jeszcze nie zaczelam brac i nie wiem czy to mi jakos pomoże, mam nadzieje ze tak. Ale bylam tak przejeta i zakrecona wizyta że zapomniałam jej powiedziec ze zaczelam brac antybiotyk Tetracyclinum zapisane dzien wczesniej przez dermatologa (dermatolog sam wyslal mnie do ginekologa po tabletki) i teraz nie wiem czy moge brac je jednocześnie czy poczekać z Diane az skoncze zazywać antybiotyk?
nikaaaa0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-09, 11:36   #1304
tuppence
Raczkowanie

ja dzis wyczytalam w ulotce sindi ze jesli jest się w ciązy i bierze te tabletki (tzn nie wie sie ze jest w ciązy i przymuje jakis czas regularnie tak jak anty) to moze to wplynąć na feminizację płodu..tzn jesli tam powstaje chłopczyk mogą mu się nie rozwinąć jąderka itp. ale nie wiem czy to przy dłuższym strosowaniu czy jak...
tuppence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-10, 00:05   #1305
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez nikaaaa0 Pokaż wiadomość
witam wszystkich,
Moja pani Ginekolog przepisała mi Diane-35 na trądzik który meczy mnie juz kilka lat jeszcze nie zaczelam brac i nie wiem czy to mi jakos pomoże, mam nadzieje ze tak. Ale bylam tak przejeta i zakrecona wizyta że zapomniałam jej powiedziec ze zaczelam brac antybiotyk Tetracyclinum zapisane dzien wczesniej przez dermatologa (dermatolog sam wyslal mnie do ginekologa po tabletki) i teraz nie wiem czy moge brac je jednocześnie czy poczekać z Diane az skoncze zazywać antybiotyk?

ja najpierw zaczelam sie leczyc u dermatologa tetralysem, ale po 2 miesiacach ona stwierdzila ze to hormony i odeslala do ginekologa, ten mi przepisal diane, wrocilam do dermatologa, zdalam relacje i przez pierwsze 3 miesiace stosowalam i diane i tetralysal potem juz sama diania jak narazie ratuje mi zycie po tradziku prawie nie ma sladu, nawet blizny juz prawie wyblakly

choc no w ulotce pisalo ze cos tam moze spowalniac diane , ale derma o tym wiedziala i tak mi pokierowala leczenie oczywiscie plus masci !!

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-10, 07:57   #1306
katlis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nikaaaa0 Pokaż wiadomość
witam wszystkich,
Ja bym w ogóle nie brała antybiotyku, bo tetracyklina mocno nadwyręża wątrobę a niewiele zmieni (sama stosowałam). Weź Diane 35 a potem możesz ją zmienić na inne. Ja Diane 35 brałam najpierw 1 rok w wieku 19 lat, potem próbowałam inne środki i znów wróciłam do Diane 35. Brałam ją ostatnie 3 lata, ale trochę zmienił się mój profil hormonalny i ostatnio dostałam Qlairę, która ma naturalny estrogen w różnych stężeniach. Nie bój się Diane 35, zawsze możesz odstawić
katlis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-12, 19:56   #1307
1gosiaczek6
Raczkowanie

Witam
ja mam takie pytanko. Za parę dni zaczynam branie syndi-35. To moje pierwsze tabletki anty. Mam 18 lat. Biorę je ze względu trądzik i jako środek antykoncepcyjny. I właśnie w tym momencie zastanawiam się nad jedną sprawą. Mam budowę gruszki ( małe piersi, z brzuszka jestem zadowolona, ale już biodra szerokie, uda grube). I wyczytałam w ulotce że mogę po nich przytyć. Czy to dużo może mi zaszkodzić? Ma któraś też taką budowę?? Jeżeli tak, to czy przytyłaś i ile??
Z góry dziękuję za odpowiedz.
Pozdrawiam
1gosiaczek6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-12, 21:48   #1308
ashika
Raczkowanie

Przy ostatniej wizycie u ginekologa poprosiłam o tabletki antykoncepcyjne i lekarz przepisał mi Diane 35, na miesiączkę czekałam bardzo długo bo mój cykl trwał aż 39 dni. No ale pierwszego dnia wziełam pierwsza tabletkę ..... no i się zaczęło ........ okropne mdłości, bóle brzucha, brak apetytu i wręcz odruch wymiotny na widok jakiego kolwiek jedzenia, straszny ból głowy, otępienie, jednym słowem łaziłam jak nieprzytomna. No ale myślę sobie może to dlatego tak paskudnie się czuję że miesiączka się mocno spóźniła i drugiego dnia druga tabletka i to samo a nawet bardziej nasilone objawy. I znów tłumaczyłam sobie to 2 dniem okresu itd. 3 dzień 3 tabletka a te objawy jeszcze silniejsze. 4 dnia przed zazyciem tabletki rano moim żołądkiem zaczęły targac torsje, odruchy wymiotne a ja przecież nic nie jadłam i mało piłam więc żołądek pusty. Efekt był taki że wymiotować mi się chciało a nie miałam nawet czym i tak się chyba godzinę męczyłam.
Po tych męczarniach stwierdziłam że to od Diane 35 to wszystko i odstawiłam i co.... wszystko wróciło do normy ufff.
Za niedługo wybieram się do gina po zmiane tabletek.
ashika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-13, 10:18   #1309
Yemyser
Raczkowanie

Mam do Was pytanie. Lekarz zapisał mi te tabletki i pytał mi się czy mam problemy z cerą,ale nigdy nie miałam problemów i tak mu powiedziałam, on stwierdził że i tak mi zapisze Syndi 35. Od kiedy zaczęłam je brać nie ma dnia żebym nie miała jakiegoś syfa na twarzy Dodam, że wcześniej brałam dwa różne rodzaje tabletek anty i nigdy takich problemów nie miałam. Czy to możliwe żeby tabletki, które u dziewczyn z problemami skórnymi leczą je u mnie je powodowały? Czy może to efekt długiej zimy, diety czy innych czynników, które akurat nałożyły się na czas kiedy zaczęłam brać te tabletki?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-13, 10:23   #1310
lenor
Zadomowienie

Yemyser, miałam napoczątku straszny wysyp. A potem cera się wysuszała i powoli znikało. Oczywiście u Ciebie nie musi być tak samo. W ogóle wkurzyłabym się na Twoim miejscu
lenor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-13, 23:49   #1311
Yemyser
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lenor Pokaż wiadomość
Yemyser, miałam napoczątku straszny wysyp. A potem cera się wysuszała i powoli znikało. Oczywiście u Ciebie nie musi być tak samo. W ogóle wkurzyłabym się na Twoim miejscu
No wkurzyłam się ostro... Biorę już trzecie opakowanie i narazie wciąż mi wychodzą syfy... I jeszcze mam większy apetyt i muszę się strasznie kontrolować. Zobaczę jak będzie dalej, ale jak nic się nie polepszy to chyba porozmawiam z ginekologiem...
Może dodam do zainteresowanych dziewczyn, że oprócz syfów (których nigdy nie miałam w takiej ilości) i nadmiernego apetytu skutków ubocznych nie mam.
Stary 2010-02-15, 07:12   #1312
kkaarroollaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Yemyser Pokaż wiadomość
Mam do Was pytanie. Lekarz zapisał mi te tabletki i pytał mi się czy mam problemy z cerą,ale nigdy nie miałam problemów i tak mu powiedziałam, on stwierdził że i tak mi zapisze Syndi 35. Od kiedy zaczęłam je brać nie ma dnia żebym nie miała jakiegoś syfa na twarzy Dodam, że wcześniej brałam dwa różne rodzaje tabletek anty i nigdy takich problemów nie miałam. Czy to możliwe żeby tabletki, które u dziewczyn z problemami skórnymi leczą je u mnie je powodowały? Czy może to efekt długiej zimy, diety czy innych czynników, które akurat nałożyły się na czas kiedy zaczęłam brać te tabletki?
Lekarz niepotrzebnie przepisał Ci tabsy, które są przeznaczone dla dziewczyn z dużymi problemami skórnymi i podwyższonym poziomem androgenów. Skoro nigdy nie miałaś problemów z cerą, to ja na Twoim miejscu zmieniłabym najpierw lekarza, który nie będzie Ci wciskał tabletek takich jakie on akurat przepisuje a potem zmieniła bym tabletki po których będziesz się dobrze czuć. Bo syndi, diane, cyprest stosuje się tylko u tych dziewczyn które mają trądzik.
kkaarroollaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-15, 14:50   #1313
Zeila
Raczkowanie

Cześć, Syndi biorę już 3 miesiąc. Wcześniej brałam Yaz, Yasminelle i Novynette, po wszystkich nich czułam się bardzo dobrze, żadnych efektów ubocznych. Z Yazu i Yasminelle zrezygnowałam ze względu na cenę, a teraz od niedawna zaczęłam brać Syndi ze względu na problemy skórne. No i niestety jak na razie tabsy nie uspokoiły mojej cery, być może za krótko je biorę. Nie przytyłam jakoś znacznie, ale urosły mi cycki ( w końcu ) Pojawił się u mnie inny problem, mam jakieś dziwne upławy i zaczynam podejrzewać drożdżyce. Czy to może mieć związek ze zmianą tabsów ? Bo nigdy wcześniej nie miałam z tym problemu. Chociaż ostatnio byłam chora i może wiąże się to z osłabieniem odporności. Może miał ktoś podobny problem ?
Zeila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-15, 15:08   #1314
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zeila Pokaż wiadomość
Cześć, Syndi biorę już 3 miesiąc. Wcześniej brałam Yaz, Yasminelle i Novynette, po wszystkich nich czułam się bardzo dobrze, żadnych efektów ubocznych. Z Yazu i Yasminelle zrezygnowałam ze względu na cenę, a teraz od niedawna zaczęłam brać Syndi ze względu na problemy skórne. No i niestety jak na razie tabsy nie uspokoiły mojej cery, być może za krótko je biorę. Nie przytyłam jakoś znacznie, ale urosły mi cycki ( w końcu ) Pojawił się u mnie inny problem, mam jakieś dziwne upławy i zaczynam podejrzewać drożdżyce. Czy to może mieć związek ze zmianą tabsów ? Bo nigdy wcześniej nie miałam z tym problemu. Chociaż ostatnio byłam chora i może wiąże się to z osłabieniem odporności. Może miał ktoś podobny problem ?
Może się to wiązac zarówno ze zmianą tabletek jak i chorobą. Dlatego udaj się do lekarza
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-15, 15:11   #1315
waga109
Raczkowanie

Z tego co mi lekarz powiedział, to przy zażywaniu tabletek anty może wystąpić grzybica dlatego zawsze mam w pogotowiu na to lek, na szczęście jeszcze go nie używałam. Ja brałam początkowo Dianę 35 przez 4 lata, potem roczna przerwa, potem 2.5 roku i od 6mies. jestem na Syndi. Przeszłam bo uważałam,że mój organizm "uodpornił" się na Dianę, zaczęły występować skutki uboczne, co stało się uciążliwe w związku z partnerem. Z Syndi jestem ogromnie zadowolona, bałam się przejścia ale widocznie niepotrzebnie, zero skutków ubocznych, większa zmiana niż po Dianie, do tego cena jest śmieszna,u mnie 7.99 a diana kosztowała 12. Poza tym dowiedziałam się od swej ginki, że skład może i ma identyczny, ale głównie zależy od oczyszczenia laboratoryjnego i połączenia z innymi składnikami (np. kawa z mlekiem czy mleko z kawą)-ma znaczenie.... prawda??
waga109 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-16, 06:55   #1316
julci3k
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez KochankaM Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny Ja mam pytanie z zupelnie innej beczki, przesledzilam watek i nie znalazlam na nie odpowiedzi, wiec raczej unikne powtorzenia. Wlasnie zaczynam 4 opakowanie Syndi 35, nastepna miesiaczka wypadnie mi w bardzo niekorzystym dla mnie czasie, przy wczesniejszych tabletkach po prostu nie robilam 7 dniowej przerwy, nie mialam tez wtedy plamien. (Bralam Harmonet, a potem Novynette). Ulotka niewiele wyjasnia na ten temat, w zasadzie w ogole nie wymienia takiej ewentualnosci, w przeciwienstwie do poprzednich tabletek jakie przyjmowalam. Chcialabym wiedziec jak to wyglada w praktyce, mam na mysli plamienia, czy wystepuja. Czy wszystko potem wrocilo do normy?

Z gory bardzo dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam serdecznie. [COLOR="Silver"]
2X przesuwałam sobie okres i za każdym razem wszystko wracalo do normy. Bo kto by chcial miec okres np w sylwka hehe poprostu nie robisz tej 7dniowej przerwy a potem juz normalnie, wszystko wroci do normy

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Cytat:
Napisane przez xCarmen Pokaż wiadomość
Witam, mam pytanie odnośnie Syndi i waszego doswiadczenia zwiazanego z tymi tabletkami tudzież ich odstawieniem.

Syndi biorę od kwietnia tego roku. W tym czasie przybrałam ok 10 kg, nie potrafie jednak jednoznacznie okreslic czy powodem tego są tabletki. Dlatego chciałabym zapytac czy któraś z Was też tak bardzo przytyła po Syndi?

Rozważam odstawienie tabletek lub ich zmiane, niestety obecnie nie mam kontaktu z moim ginekologiem dlatego chciałam zapytac o to co moze byc powodem tak dużej zmiany wagi, skład tabletek? Czy słabsze tabletki nie powodowałyby takich skutków ubocznych?
przeprowadzka?
julci3k jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-16, 19:13   #1317
KochankaM
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do KochankaM Send a message via Skype™ to KochankaM

Cytat:
Napisane przez julci3k Pokaż wiadomość
2X przesuwałam sobie okres i za każdym razem wszystko wracalo do normy. Bo kto by chcial miec okres np w sylwka hehe poprostu nie robisz tej 7dniowej przerwy a potem juz normalnie, wszystko wroci do normy

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

przeprowadzka?
Ja biorę od sierpnia, przytyłam około 5 kg, zaokrągliłam się tu i ówdzie, czuje się przy tym taka "napuchnięta", planuje odstawienie jak tylko skończę swoje zapasy.
A co do wcześniejszego mojego postu, test zrobiony, nie jestem w ciąży

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Odpowiedz była oczywiście do nie tej części posta, nie wiem dlaczego tak mi się skopiowało.
KochankaM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-17, 11:59   #1318
Klaudiczka997
Rozeznanie

dla mnie te tabletki to koszmar.....
- duze pryszcze na brodzie szyji,bolące ropniaki( jeden sie podsuszył zaraz nastepny był n drugi dzień)
-bóle glowy zmiany nastrojów
-zerowe libido
-duszności
-czerwone krostki na dekoldzie ktorych nigdy nie miłam!!

Zmieniłam je po 4 opakowaniach na Femodem i zobaczymy jak on podziała...ale nigdy nie wroce do Cyprestu

Upragniona: 75-80cm.

Posiadam na wymianę:
zestaw khadi szampon i odzywke
wax zagraniczny
odzywke fitomed i aussie,
tigi melko i miód,
i zestaw doliva z oliwa z oliwek
Cece-med maska

Gdyby kogoś coś interesowało to chetnie sie zamienie
Klaudiczka997 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-18, 09:24   #1319
_cherry_
Rozeznanie

Jak widać na każdego działają inaczej. Bo dla mnie są najlepsze z tych co brałam do tej pory. Nie mam kłopotów z nastrojem, biust ładnie się zaokrąglił no i cera ładna. A jestem po 3 opakowaniach. Jedyny ich minusik to problem z suchością- ale to akurat mam przy każdych tabletkach. Zakupiłam żel i problem z głowy
_cherry_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-18, 16:34   #1320
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _cherry_ Pokaż wiadomość
Jak widać na każdego działają inaczej. Bo dla mnie są najlepsze z tych co brałam do tej pory. Nie mam kłopotów z nastrojem, biust ładnie się zaokrąglił no i cera ładna. A jestem po 3 opakowaniach. Jedyny ich minusik to problem z suchością- ale to akurat mam przy każdych tabletkach. Zakupiłam żel i problem z głowy
Dla mnie Cyprest to świetne tabletki. Skutki "uboczne" jakie zaobserwowałam u siebie to:
- zaokrąglony biust
- szybsza przemiana materii
- gładka cera, zniknęły krosty i pryszcze
Jedyną wadą jest to, że zrobiłam się jakby bardziej uczuciowa, ckliwa i lubię sobie czasem popłakać bez powodu ale nie mam huśtawki nastrojów, nie tyję, nie puchnę, nie cierpną mi nogi, odpukać - wszystko ok
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości