PM 2010 śluby relacjonują, w stan małżeński szczęśliwie wstępują! cz.14 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-12, 22:35   #2731
aicila
Rozeznanie

Dot.: PM 2010 śluby relacjonują, w stan małżeński szczęśliwie wstępują! cz.14

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
obiecałam zdać relację więc zdaję :

ja: wiesz co misiu, jest taka sprawa. pamiętasz jak ci mówiłam o tym forum, na którym plotkuję z różnymi dziewczynami??
tż: nooo....
ja: no. no to jedna z dziewczyn robi panieński w wa-wie 13 marca i wiesz, zaprosiła mnie i jadę na weekend do wa-wy
tż: yyy... poważnie?
ja: no, poważnie.
tż: ............... a czy jest też takie forum dla mężczyzn??????!!!!

ja:
tż: nie no dobra. zgadzam się, jedź.
ja: yy?? zgadzasz się?
tż: tak
ja: uhm. coś mi to jest podejrzane
ja: coś kombinujesz?!
ja: pójdziesz zabalować?
ja: to nie jadę
tż: NO!! i o to mi właśnie chodziło!
ja: ...........

i tak mnie załatwił łobuz jeden
moja rozmowa z Tż wyglądałaby dokładnie tak samo

"...Każdy ma po jednej szansie żeby powiedzieć TAK, jak ją straci to musi zostać jaroszem.
A kto to jest jarosz?
Człowiek je tylko same warzywa, bo żona mu nie będzie gotowała schabowych taka przyszłość go czeka!"
aicila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 22:47   #2732
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość
mi to cieżko sobie wyobrazić, że to jutro bedzie tzn a propos mojego ślubu

Mi też ciężko to sobie wyobrazić.

Edytowane przez anesh_
Czas edycji: 2010-02-12 o 22:51
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 22:48   #2733
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cześć
Doczytując myślałam, że już całkiem o mnie zapomniałyście, ale na ostatnije stronie w końcu ktoś sobie przypomniał

Dzięki za życzenia

Po moim wtorkowym panieńskim całą środę cierpiałam i większą część czwartku, ale już prawie doszłam do siebie dlatego dopiero wczoraj zjechaliśmy na miejsce.

Dziś zdobiliśmy barierkę domu teściów, odsiedziałam 3 godziny podczas robienia paznokci i cudem zdążyliśmy się wyspowiadać, po tym jak nogi mi się rozjechały na parkingu w drodze do auta i po kilku minutach,już w kościele, zorientowalam się ze krew mi z nosa leci, a spodnie mam mokre

Lecę dziewczynki do domu spać, bo jutro już od 8 rano będzie zamieszanie.
Pamiętajcie o mnie
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 22:50   #2734
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
TOSIU, dołączam się do życzeń Kaśki
Niech ten dzień będzie jednym z Waszych najpiękniejszych i niezapomnianych przeżyć oraz początkiem Nowego, Cudownego Rozdziału w Waszym życiu
Niech żyja Tosia i jej TŻ:h appy::kciu ki:: ksiadz::l ist:.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 22:57   #2735
certina4
Wtajemniczenie

Tosiu oczywiście że pamiętać będziemy 3 maj się dzielnie i pamiętaj- tylko bez płaczu

a po weekendzie czekamy na Twoją relacje i zdjęcia

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 22:58   #2736
BlackAngel
Adwokat diabła

Tosia, będziemy z Tobą psychicznie się łączyć!
jak znajdziesz chwilkę skrobnij cosik..

ja lecę spać, mam problemy z lapkiem
tż na łyżwach, a dodatkowo odzywa się żołądek

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 23:02   #2737
certina4
Wtajemniczenie

ja też się kładę bo padam na pyszczek, jutro na szczęście nie mam szkolenia więc w końcu pośpię tyle ile chcę

dobrej nocy

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
Stary 2010-02-12, 23:54   #2738
mariiasia
Zadomowienie

Tosieńko! Oczywiście że pamiętamy i cały czas myślimy o Tobie! a ja jutro jak będę na imprezie to tak jakbym była na Twoim weselu
btw będę przebrana za czerwonego kapturka a tż za wilkołaka (prawie jak wilk)

I korzystając z chwili TOSIU KOCHANA że za 10 minutek rozpocznie się najpiękniejszy dzień Twojego życia, na ręce Twoje i Twojego Tżcika składam najszczersze życzenia; wszystkiego czego sobie wymarzyliście, żeby się spełniło, mnóstwa miłości i żebyście zawsze byli dla siebie wsparciem i ostoją. Żebyście stworzyli swój własny mały świat, taki azyl, w którym każde z Was zawsze będzie najszczęśliwsze na świecie!!!:cm ok::roz a:

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

a teraz dobranoc

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 01:18   #2739
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:

I korzystając z chwili TOSIU KOCHANA że za 10 minutek rozpocznie się najpiękniejszy dzień Twojego życia, na ręce Twoje i Twojego Tżcika składam najszczersze życzenia; wszystkiego czego sobie wymarzyliście, żeby się spełniło, mnóstwa miłości i żebyście zawsze byli dla siebie wsparciem i ostoją. Żebyście stworzyli swój własny mały świat, taki azyl, w którym każde z Was zawsze będzie najszczęśliwsze na
Kurcze, Aska, ale mnie wkurzylas! I co ja mam teraz napisac, zeby nie brzmialo glupio przy twoich zyczeniach
woda sodowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 08:11   #2740
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Tośku ja nie umiem wierszyków pisać... Życzę Wam aby ten dzisiejszy dzień był początkiem czegoś najpiękniejszego w Waszym wspólnym życiu.. NIe denerwuj się pierdółkami weselnymi.. i tak będzie to najpiękniejszy dzień w Twoim życiu Pamiętaj od dziś będziesz jeszcze szczęśliwsza
No i powal tam wszystkich na kolana
Stary 2010-02-13, 08:18   #2741
Remmi
Rozeznanie

Tosia - i ja pamiętam o Tobie i trzymam kciuki mocno!!! Dołączam się do życzeń poprzedniczek
Uśmiechaj się cały czas, wszystko będzie dobrze i baw się rewelacyjnie!!!
Stary 2010-02-13, 08:43   #2742
gospella
Wtajemniczenie

Tosiu i ode mnie wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia
oby wszystko się dzis udało, tak jak sobie wymarzyliście.
Wszystkiego najlepszego raz jeszcze.
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 09:41   #2743
kaska87
Zakorzenienie

Tosia jejeku jak ją czytam to jakoś mi tak ciepło na serduchu, nasza pierwsza PM

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 09:44   #2744
lain
Zakorzenienie

Tosiaku! wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!
szczęścia, miłości i uśmiechu nie tylko dzisiaj, ale przez całe Wasze wspólne życie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Zapłacimy między 250 a 350 zł (cena nie jest za kilogram tylko nie wiem jak oni to liczą ) za tort na 70 osób. Możemy przynieść fotki i wtedy nam powiedzą czy dadzą radę coś takiego zrobić. Wystarczy zamówić 2 tygodnie przed weselem, ale my pewnie i tak załatwimy to wcześniej. Dowóz na salę za darmo

Byliśmy też w dwóch innych cukierniach, ale w jednej nie robią tortów bez stelaża, a w tej drugiej jest koszmarnie drogo (43 zł za kilogram + za kwiaty do dekoracji byśmy musieli zapłacić, a jeśli byśmy wybrali coś spoza ich katalogu to wtedy płacilibyśmy 69 zł za kilogram ).
zazwyczaj liczy sie 10dag na osobe czyli na 70 osob 7 kg wiec wyjdzie Wam ok. 35-50zł za kg

u nas jest taka jedna pracownia tortow gdzie sobie krzycza za kg w zaleznosci od dekoracji 65-85zl/kg to juz musialabym byc maniakiem tortowym zeby tyle za torta placic

Cytat:
Napisane przez agator74 Pokaż wiadomość
wiecie co ja to bym chciała w podroz poslubna jechac na chorwacje ale kazdy mowi ze tam najlepiej wlasnym samochodem wiec sama nie wiem.
jezeli jedzie sie w cztery osoby to owszem wlasnym samochodem sie oplaca, bo koszty sie rozkladaja no ale w podroz poslubna zazwyczaj jezdzi sie w dwie osoby, wiec juz by to tak oplacalnie nie wygladalo
a Chorwacja jest piekna bylismy dwa razy i chcemy jeszcze

po wczorajszym wieczorze mam dosc piwa az do odwolania
a w ogole to dostalam zakaz dalszego chudniecia, bo sie wszyscy boja, ze znikne
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 10:01   #2745
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
a w ogole to dostalam zakaz dalszego chudniecia, bo sie wszyscy boja, ze znikne
no właśnie Ty już się opanuj bo 10kg to dużo, chuda jak pies jesteś masz już 4 z przodu, nie? ja do 4 nie dojdę bo na prawdę umrę chyba ale ta 5 z przodu chcę przyjaciółka ma zalisić jakieś fitnesiki i będziemy chodzić

Stary 2010-02-13, 10:14   #2746
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
no właśnie Ty już się opanuj bo 10kg to dużo, chuda jak pies jesteś masz już 4 z przodu, nie? ja do 4 nie dojdę bo na prawdę umrę chyba ale ta 5 z przodu chcę przyjaciółka ma zalisić jakieś fitnesiki i będziemy chodzić
haha chuda jak pies
nie no teraz jest idealnie wszyscy mowia, ze super wygladam, ale zebym juz wiecej nie chudla, bo bede za chuda i ja juz nie chce wiecej chudnac - teraz probuje wskoczyc na diete utrzymaniowa. w poniedzialek na wadze zobacze czy mi sie udaje bo w zeszlym tygodniu znow polecialo choc nie powinno chyba mi sie metabolizm za bardzo rozhulal
wczoraj samymi piwami z sokiem malinowym dorzucilam sobie 1000kcal

a fitnesik bardzo polecam mi sie cialko zmienilo niesamowicie. kiedys bylam taki flaczek, a teraz jak dotykam reki czy uda/lydki to jest takie fajne twarde (bo czuc miesnie) i jedrne
Stary 2010-02-13, 10:16   #2747
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
a fitnesik bardzo polecam mi sie cialko zmienilo niesamowicie. kiedys bylam taki flaczek, a teraz jak dotykam reki czy uda/lydki to jest takie fajne twarde (bo czuc miesnie) i jedrne
a Tobie w 3 miesiące zajęło zrzucenie tych 10kg? tylko ćwiczenia, czy też dietka ja póki co chcę pochodzić 3 miesiące, a później jak mi się nie będzie już chciało-słomiany zapał to będę w miarę zdrowo jeść

Stary 2010-02-13, 10:25   #2748
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
ja po mojej diecie staram się trzymac wagę, ale ostanio przytyłam, bo czuję po spodniach. Na siłownię nie bardzo mogę- kręgosłup. Chodzę na basen, ale to mało dość ruchu. ja schudłam w sumie bez ćwiczeń tylko na diecie. Ale teraz kurde motywacji mi brak
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 10:30   #2749
lain
Zakorzenienie

Cytat:
a Tobie w 3 miesiące zajęło zrzucenie tych 10kg? tylko ćwiczenia, czy też dietka ja póki co chcę pochodzić 3 miesiące, a później jak mi się nie będzie już chciało-słomiany zapał to będę w miarę zdrowo jeść
listopad, grudzien i styczen dietka+cwiczenia ja z fitnessu nie mam zamiaru rezygnowac. juz nawet bede chodzic nie zeby chudnac tylko zeby ladnie wygladac i dla lepszego samopoczucia, bo straszna radoche mi to sprawia i jakos tak mam lepsze nastawienie do zycia jak sie codziennie troche napoce szkoda tylko, ze im blizej wiosny tym wieksze tlumy w klubie

musze sobie jeszcze w przyszlym tygodniu zrobic badania i zobaczyc czy po tym dietowaniu wszystko ok

oo wlasnie TZcik dzwonil, bo wlasnie jedzie do mnie i o maly wlos by dostal mandat za jazde na gape, ale mu sie na szczescie przypomnialo o skasowaniu biletu (zazwyczaj tylko autem jezdzi, wiec nie ma tego odruchu no ale wczoraj auto u mnie zostalo)
w dodatku kanary jakies zakamuflowane, bo wygladali jak jacys bezdomni kloszardzi i czuc bylo od nich %
Stary 2010-02-13, 10:37   #2750
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
wpadłam na chwilę powiedzieć Wam że za 2 tygodnie będę z Wami już prawie codziennie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Cześć
Doczytując myślałam, że już całkiem o mnie zapomniałyście, ale na ostatnije stronie w końcu ktoś sobie przypomniał

Dziś zdobiliśmy barierkę domu teściów, odsiedziałam 3 godziny podczas robienia paznokci i cudem zdążyliśmy się wyspowiadać, po tym jak nogi mi się rozjechały na parkingu w drodze do auta i po kilku minutach,już w kościele, zorientowalam się ze krew mi z nosa leci, a spodnie mam mokre

Lecę dziewczynki do domu spać, bo jutro już od 8 rano będzie zamieszanie.
Pamiętajcie o mnie
To ja pamiętałam
Jejciu ale jestem podekscytowana A te wszystkie życzenia są takie wzruszające

Tosieńko! Życzę Wam żeby każdy dzień był dla Was przynajmniej tak szczęśliwy jak ten dzisiejszy, a Wasz miłość była co raz silniejsza

No i jeszcze żeby wszystko się udało

Cytat:
a ja jutro jak będę na imprezie to tak jakbym była na Twoim weselu
btw będę przebrana za czerwonego kapturka a tż za wilkołaka (prawie jak wilk)
Ja chcę zobaczyć fotki z tej imprezy

Cytat:
zazwyczaj liczy sie 10dag na osobe czyli na 70 osob 7 kg wiec wyjdzie Wam ok. 35-50zł za kg
No ale ta babka coś mówiła, że ten tort będzie koło 9 kilo ważył Ostateczna waga będzie zależała od tego jakie smaki wybierzemy.

Cytat:
Też mam w takich sprawach słomiany zapał Chociaż jak w wakacje się zacięłam to chyba ponad 2 miechy codziennie z getrowym ćwiczyłam, ale później miałam przeprowadzkę na głowie i jak przez tydzień nie ćwiczyłam to już mi się całkiem odechciało.
A niedługo będą brać miarę na moją suknię... Chyba nie chcę znać swoich wymiarów
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 10:43   #2751
kaska87
Zakorzenienie

ja Wam powiem tak, jak nie ma TZ potrafię bez wysiłku dojść do 58kg w 2 miechy a jak on jest to od razu do góry
pamiętam jak pierwszym razem był w stanach to robiłam z nudów 200brzuszków dziennie i miałam kaloryfer, tzn on jeszcze tam gdzies jest ale pod brzuszkiem jak przyjechał to od razu zauważył, że bardzo schudłam i chyba postanowił mnie spaść

Stary 2010-02-13, 10:54   #2752
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
listopad, grudzien i styczen dietka+cwiczenia ja z fitnessu nie mam zamiaru rezygnowac. juz nawet bede chodzic nie zeby chudnac tylko zeby ladnie wygladac i dla lepszego samopoczucia, bo straszna radoche mi to sprawia i jakos tak mam lepsze nastawienie do zycia jak sie codziennie troche napoce szkoda tylko, ze im blizej wiosny tym wieksze tlumy w klubie

musze sobie jeszcze w przyszlym tygodniu zrobic badania i zobaczyc czy po tym dietowaniu wszystko ok

oo wlasnie TZcik dzwonil, bo wlasnie jedzie do mnie i o maly wlos by dostal mandat za jazde na gape, ale mu sie na szczescie przypomnialo o skasowaniu biletu (zazwyczaj tylko autem jezdzi, wiec nie ma tego odruchu no ale wczoraj auto u mnie zostalo)
w dodatku kanary jakies zakamuflowane, bo wygladali jak jacys bezdomni kloszardzi i czuc bylo od nich %
Matko, Lain, też bym tak chciała ... ja bym strasznie chciała osiągnąć wagę, jaką miałam po pierwszym roku studiów, ale to mi się raczej nie uda .... bo z TZcikiem ciągle kolacyjki i takie tam, a w pracy krówki i ciasteczka ....
Ale zaczęłam fitness i biorę się za siebie .. bo jak się w marcu suknia na mnie nie zmieści to (ta pała to na mnie oczywiście ).
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 11:20   #2753
Martoolka87
Zakorzenienie

Głupio mi się zrobiło, że jestem takim flakiem i sobie poćwiczyłam troszkę
Na razie tylko zestaw abs + legs + stretch. Może jakoś się zmobilizuję do regularnych ćwiczeń
Teraz zmykam do wanny. Zrobię sobie peeling kawowy
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 11:27   #2754
lain
Zakorzenienie

Cytat:
ja Wam powiem tak, jak nie ma TZ potrafię bez wysiłku dojść do 58kg w 2 miechy a jak on jest to od razu do góry
pamiętam jak pierwszym razem był w stanach to robiłam z nudów 200brzuszków dziennie i miałam kaloryfer, tzn on jeszcze tam gdzies jest ale pod brzuszkiem jak przyjechał to od razu zauważył, że bardzo schudłam i chyba postanowił mnie spaść
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Matko, Lain, też bym tak chciała ... ja bym strasznie chciała osiągnąć wagę, jaką miałam po pierwszym roku studiów, ale to mi się raczej nie uda .... bo z TZcikiem ciągle kolacyjki i takie tam, a w pracy krówki i ciasteczka ....
Ale zaczęłam fitness i biorę się za siebie .. bo jak się w marcu suknia na mnie nie zmieści to (ta pała to na mnie oczywiście ).

no z moim TZem tez lekko nie jest, bo on jest jak chodzacy odkurzacz je dwa obiady dziennie - jeden w pracy, drugi po powrocie - u mnie wczoraj siedzialam obok niego podczas, gdy sam wsuwal cala pizze (z reszta wszyscy wsuwali az im sie uszy trzesly, a ja tak sobie siedzialam) ale ja sie przed takim wyjsciem najem zdrowo w domu i mnie potem juz tak bardzo nie kusi choc trzeba sporo silnej woli czasem po silowni TZ ma wielka ochote na kebaba albo zapiekanke, wiec konczy sie tak, ze on je, a ja patrze bo na mnie w domu czeka serek wiejski a jak chodzimy do restauracji to jem glownie przystawki i salatki, ktore sa w miare lekkie
do tego wszystkiego jeszcze jakze motywujace z jego strony "zjedz sobie, chuda jestes, przeciez od jednej zapiekanki/chipsa/kebaba/kawalka pizzy/kurczaka z KFC itp. nic ci sie nie stanie"
no ale na szczescie ja jak mam cel to mam baaardzo silna wole

wlasnie TZ wyprobowuje na Czesiu metode super niani - karnego jezyka
Stary 2010-02-13, 11:29   #2755
lusmarija
Wtajemniczenie

Tosia ja również ściskam Was mocno, bądźcie już zawsze tacy szczęśliwi jak w tym dzisiejszym dniu, trzymajcie sie cieplutko niczym się nie przejmujcie, to jest Wasz dzień

jeju to już dziś

Karlain ta falbaniasta suknia jest po prostu piękna

a te torty co któraś z Was wklejała to normalnie mini dzieła sztuki, aż szkoda byłoby je kroić

Lain że Ci sie udało i najważniejsze, że bez jakiś ogromnych wyrzeczeń i przez cały czas byłaś zadowolona a nie sfrustrowana, tak jak niektórzy na dietach to teraz rób koniecznie badania i trzymaj tak dalej, dzielna dziewczynka

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 11:52   #2756
centipede
Zadomowienie

Tosieńko kochana wszystkiego najlepszego, aby ten dzień był dokładnie taki jaki sobie wymarzyłaś, dużo miłości, uśmiechu i samych pięknych chwil spędzonych z mężem

Ahh...wydajemy kolejną PMkę za mąż
Stary 2010-02-13, 11:53   #2757
madziulka_
Zakorzenienie

TOŚKA w dniu ślubu składam Tobie i już za parę chwil Twojemu mężowi
najserdeczniejsze życzenia:
szczęścia wiecznie trwającej miłości
i wszystkiego
co daje radość w życiu!!!
Bądźcie szczęśliwi po prostu

Lain-super że masz satysfakcję z tych ćwiczeń w zgodzie ze sobą samą, ciałem itd. super
Tylko jeśli znajomi czują że Cie niedługo nie będzie widać, to uważaj
Może wkleisz Nam fotencję jak teraz wyglądasz?Taką całościową

Jestem z siebie dumna sasasa bo właśnie wycięłam serducho z upieczonego wczoraj czekoladowca i napisałam czekoladą napis dla TŻ
Troszkę się napracowałam, ale efekt jest superrrrr
Dzień Doberek tak w ogóle

madziulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 11:57   #2758
kaska87
Zakorzenienie

Karlain bierz tą falbaniastą ja kocham falbanki

Stary 2010-02-13, 12:00   #2759
certina4
Wtajemniczenie

cześć

spałam dzisiaj 12 h
ciekawe jak tam Nasza Panna Młoda Tosia mam nadzieję że stres Jej nie zje podczas przysięgi

Lain gratuluję super ciałka i dobrej formy
Mi też zeszło w tym tygodniu znowu 1kg ale ze stresu

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
Stary 2010-02-13, 12:00   #2760
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madziulka_ Pokaż wiadomość
Jestem z siebie dumna sasasa bo właśnie wycięłam serducho z upieczonego wczoraj czekoladowca i napisałam czekoladą napis dla TŻ
Troszkę się napracowałam, ale efekt jest superrrrr
wow jaka zdolna takie prezenty zrobione własnoręcznie są najlepsze

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości