|
Notka |
|
Techniczne dla katalogu kosmetyków Forum techniczne - obszar katalog kosmetyków. Tutaj zajmujemy się obsługą techniczną katalogu kosmetyków: "Kosmetyk Wszech Czasów". |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Zadomowienie
|
Dot.: Recenzje do usunięcia
Forum, nie jest miejscem sprzeczek i mściwych zagrywek, decyzje podejmuje Noor/Paulinka_S, moje sugestie są brane pod uwagę lub nie, twoje sugestie mnie nie dotyczą, recenzje czytam dla przyjemności, a nie z obowiązku, twoje mnie nie interesują z pobudek odwetowych.
To by było tyle w tym temacie. Edytowane przez annaboo Czas edycji: 2009-11-14 o 17:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 | ||||||
S. Sssss. SSSSS.
|
Cytat:
Cytat:
Mam wrażenie, ze ta gruszka jako pierwsza została przepisana z nut, zeby aby było coś o nutach no ale Ci tego nie udowodnię więc nie mam podstaw do usunięcia tej recenzji Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I nie uważam, żeby przytoczona recnezja la Perli była literackim bełkotem, hamujcie się trochę ![]() Złoś zaproponował, żeby stworzyć tu na forum wątek, do którego będą wklejane wszystkie usuwane recenzje, żeby później nie było akcji typu moja recenzja była ok a została usunięta. I chyba trzeba będzie tak zrobić - dwa razy więcej roboty ale chyba warto dla świętego spokoju... EOT
![]() |
![]() |
#274 | |
in love with life
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#276 |
Rozeznanie
|
Dot.: Kodeks Recenzentów - dyskusje o usuwaniu recenzji z KWC
A ja tak troche z innej beczki. Zapoznalam sie z kodeksem kiedy masowo zacely znikac moje recenzje.. i mam takie pytania/uwagi..
Otoz, twierdzicie ze np zapach kremu nie powinien byc brany pod uwage przy ocenie.. wybaczcie, ale jezeli ktos ma bardzo wrazliwe powonienie tak jak ja to jest to bardzo wazna cecha. Czasem krem sprawia ze mnie wrecz mdli ![]() kolejna sprawa to okres testowania.. produkty typu zele pod prysznic, balsamy do ciala czy nawet szampony moge ocenic w tydzien... Jezeli ktos jest alergikiem to reakcja nastapi w ciagu najblizszych 2 dni, jezeli szampon wysusza mi wlosy to zauwaze to po 1 szym myciu.. jezeli balsam do ciala nie nawilza to widze to po 1szej aplikacji.. chyba jest to oczywiste ze jak cos wysusza mi skore na wior to nie bede tego uzywala przez miesiac dla eksperymentu bo sobie zniszcze cere.Kredke do oczu moge ocenic po 1szej aplikacji.. bo mam mega wralziwe oczy i jak zaczyna szczypac i np kolor jest niewlasciwy, twardosc zla to czemu nie moge tego napisac w recenzji? przeciez po 7 uzyciach nic sie nie zmieni(najwyzej wypale sobie oczy) Zreszta co za problem napisac w recenzji "uzywam od pol roku"? kto to sprawdzi? nikt.. Zadziwia mnie czasem jak wystawiam np malo pochlebne recenzje, zgodne z regulaminem i one znikaja :/ Tym bardziej ze moje znikaja regularnie a gdzie nie wejde na kwc to polowa recenzji jest niezgodna z regulaminem i jakos nikt ich nie rusza. Aaaa i jeszcze jedno.. powiedzcie mi prosze jaki jest sens oceniania wazeliny roznych firm? ze pod jakim kontem mozna stwierdzic ze wazelina ziaji jest super a wazelina innej firmy juz nie skoro to sa te same produkty o tym samym skladzie? Ja rozumiem ze co innego wazelina zapachowa, ale ponoc tez nie powinno sie oceniac kosmetykow pielegnacyjnych pod katem zapachu ![]() Edytowane przez Tyris Czas edycji: 2009-11-24 o 11:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Też z tym miałam problem. Ale podobno w magiczny sposób balsam może zacząć nawilżać zamiast wysuszać skóre w ciągu tego jednego miesiąca - tak mi przynajmniej to wytłumaczono ![]()
![]() |
![]() |
#278 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Pochlebne recenzje też znikają (np. fascynacje żelem pod prysznic po tygodniu używania), ale chyba częściej regulamin łamią Wizażanki, które nisko oceniają kosmetyk - piszą, że jest do niczego i nic poza tym, albo wyrzucają po kilku użyciach, oceniając go jako badziewie. Jeśli widzisz recenzje łamiące regulamin, możesz je zgłosić. Moderatorzy nie są w stanie wyłapać wszystkich. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Rozeznanie
|
Oj no ta teoria spiskowa to tak w cudzyslowiu :P Nie no bo zauwazylam ze jak wystawilam recenzje ziaji oliwkowej - ktora wedle mej oceny byla poprawna i zgodna z reg. aczkolwiek niepochlebna ...zniknela gdy na wizazu rozpoczela sie akcja promocuyjna z okazji "lecia" ziaji :/ Wrzucalam ja kilka razy i znikala codziennie... akcja minela.. i jakos juz nikomu nie wadzi. Hmm.. nie mam nic do producenta i nie jestem jakas zawzieta zeby koniecznie zjechac jakis produkt..ale wydaje mi sie to wtedy nie fer poprostu ze nie moge wyrazic wlasnego zdania.
Co do balsamow wysuszajacych.. no to super ze po 2 ygodniach zacyznaja dzialac..ale obawiam sie ze mam wrazliwa skore i przez te 2 tyg to ja bym sie nabawila ran. Po to sa recenzje, zeby osoba ktora ma wrazliwa skore i watpliwosci mogla sprawdzic, czy kosmetyk nie zadziala zle .. tak jak na jednej z recenzentek ktora reprezentuje taki sam typ skory i juz go sprawdzila i wedlug mnie czas tu nie gra roli ![]() Wiem ze niektorych produktow nie mozna oceniac po tygodniu..np kremow..ale powiem szczerze ze mi sie zdarza ze swietny dotychczas produkt ktory nawet jest moim kwc nagle po latach spada na samo dno.. i to nie znaczy ze wczesniejsze obserwacje byly bledne.. poprostu zmienila mi sie skora badz srodowisko albo producent cos namieszal. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Rozeznanie
|
Tyris witaj w Polsce
![]()
![]() |
#281 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
Profil recenzentki: cera mieszana, wrażliwa. Wg producenta krem "Wzmacniając płaszcz lipidowy działa ochronnie na skórę. Regeneruje naskórek i zapobiega nadmiernej utracie wody (...) Przeznaczony do cery normalnej i suchej, a w szczególności do skóry skłonnej do podrażnień i wysuszenia". Zarzuty: wchłania się ponad godzinę a i tak pozostawia tłusty film, nie nawilża, tylko zostawia ochronny film, przez który nie paruje woda z naskórka, koszmarny zapach, najprawdopodobniej mnie uczulił. Kodeks Recenzenta: "Oceniaj tylko kosmetyki odpowiednie dla swojego wieku, rodzaju cery, włosów, itp. (...)
Terenówki na front ![]() Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2009-11-29 o 11:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 |
Rozeznanie
|
Noor.. chyba traktujesz to zbyt osobiscie
![]() Heh..racja Polska.. dobra.. widze ze recepta jest na to jedna ![]() powiedz mi jeszcze co ma wspolnego obiecywana przez producenta ochrona plaszcza liidowego z konsystencja smaru badz smalcu? Bo ja znam kremy ktore ten plaszcz chronia a nie zostawiaja na skorze 20 centymetrowego tluszczu.. rownie dobrze moge zamoczyc buzke w oleju jezeli koncepcja kremu ziaji polega na utluszczeniu twarzy! Nie zarzucam mu ze pozostawia film bo to oczywiste przy kremach oliwkowych..tylko ze ta warstwa jest nieprzepuszczana i wogole sie nie wchlania. Skasowalas moja recenzje czysto zlosliwie.. BYLA zgodna z regulaminem! Wyrazilam w niej swoje zdanie..zawaram obiektywnie jako konsument to co mi sie nie podoba... dodalam ze produkt mnie uczula ale nie powiedizalam ze to glowne kryterium oceny.Sama podalas notacje producenta ze nadaje sie do podraznionej .. ja takowa mam i wlasnie ten kosmetyk przeznaczony dla malych dzieci i do cery min sklonnej do podraznien wywolal u mnie...podraznienie..czem u mam o tym nie napisac? Na szczescie wszystkie recenzje kopiuje na wszelki wypadek do pliku i nie omieszkam wystawic jej jeszcze raz.. za np 2 miesiace. Cisnie mi sie na usta kilka zdan..ale daruje sobie bo nie warto... nie wiem doprawdy czemu robisz taka pokazowke powiedz mi jeszcze co nie tak bylo w mojej recenzji oliwkowego mydla ziaji? bo chyba sie zagalopowalas.. ? wklejam swoja recenzje jaka napisalam... " + jest dość gęste + dobrze się pieni (nadaje się rówież do kąpieli ale piana choć obfita nie jest trwała i puszysta) + daje uczucie komfortu, skóra wydaje się nawilżona + tanie/duże opakowanie + nie uczyliło jak do tej pory (czego nie moge powiedzieć o serii owocowej!) - zapach - jak dla mnie zbyt sztuczny, napewno nie oliwkowy. Lubie ładnie pachnace żele bo to dodatkowa przyjemność dla zmysłow podczas prysznica - nie nawilża, powytarciu recznikiem uczucie komfortu znika błyskawicznie." dodam ze dostalo ode mnie 4 gwiazdki... i termin uzywania byl ok Edytowane przez Tyris Czas edycji: 2009-11-30 o 21:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Żandarm na emeryturze
|
Oczywiście, że oskarżanie mnie o usuwanie recenzji na zlecenie jakiejś firmy kosmetycznej traktuje osobiście. A czego sie spodziewałaś?
Skąd wiesz, że to ja usunęłam recenzję mydła Ziaji? w ciągu ostatnich dwóch tygodni usunęłam dwie recenzje tego mydła - obie wystawione po zbyt krótkim czasie używania. Więc albo strzelasz na oślep, albo mijasz się z prawdą w ostanim zdaniu. Mnie też cisnie mi sie na usta kilka zdan..ale daruje sobie bo nie warto. Wszystko mi jedno jaką drogą, dobrze że doszłaś wreszcie do wniosku: "widze ze recepta jest na to jedna trzymac sie regulaminu... i pisac PO 30 DNIACH"
![]() |
#284 |
Rozeznanie
|
Dlatego tez ja zapisuje sobie wszystko w notatniku..
![]() Zaczelam ta cala dyskusje bo chcialam pokazac ze w serwisie spolecznosciowym nie ma scislych regul.. to co dla jednego jest wazne ..dla drugiego bedzie bezwartosciowe i nie mozna moderowac czegos co sie ma opierac na odczuciach innych wedlug wlasnej opinii. Oczywicie prosze tego nie przecyztac ze jestem anarchistka i sprzeciwiam sie regulaminowi jako takiemu.. nie.. Tylko poprostu zestawiajac 2 moderatorki.. jedna podejmie decyzje o usunieciu recenzji ktora w jej opinnii bedzie niewlasciwa..druga znajdzie argumenty za tym ze jest ok. i ja ominie. Dlatego podlaam przyklad recenzji ktora wedlug egulaminu jest poprawna a w odczuciu pani zajmujacej sie porzadkiem okazala sie do niczego. Kazdy konsument poszukuje innych cech produktu i nie mozna sie kierowac przeswiadczeniem ogółu bo trafiaja sie takie osoby jak ja ktore wybierajac krem patrza na zapach i czy je nie uczuli i to uwazaja za najwazniejsze (a wedle regulaminu nie jest to decydujacym kryterium oceny). ![]() i juz nie biore glosu w tej dyskusji bo powiedzialam juz wszystko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Wtajemniczenie
|
akurat twoją recenzję kremu Ziaji zgłaszałam kilka razy ja, więc chyba też mogę być uznana za agenta tej firmy
jeśli komuś nie podobają się zbyt sztywne zasady wizażu może pisać receznje na innych portalach typu kafeteria, gdzie można pisać co się chce i chyba to jest bardziej polskie niż wizażowa dyscyplina |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
Żandarm na emeryturze
|
Ponieważ pojawiło się kolejne oskarżenie, tym razem, że moderatorki KWC usuwają recenzje wg własnego widzimisię, zadałam sobie trud i sprawdziłam powody usunięcia recenzji wspomnianego mydła pod prysznic z serii oliwkowej Ziai. Wyniki:
- zgłoszenia w ciągu 2 ostanich lat (od 8.11.2007.) - 15 zgłoszonych recenzji - 13 usuniętych z powodu zbyt krótkiego czasu używania - 1 usunięta, dlatego, że w recenzji oceniono wyłącznie zapach (lakoniczna) - 1 została na miejscu - 13 usuniętych przeze mnie, 1 usunięta przez Iceflower (powód - zbyt krótki czas używania - dokładniej - 3 użycia). Wniosek: jeśli recenzja nie opisywała wyłącznie zapachu, czas używania z pewnością nie był OK.
Terenówki na front ![]() Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2009-12-01 o 11:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Żandarm na emeryturze
|
Również, żeby nie zaginęło - jako głos w dyskusji o wymaganym czasie stosowania kosmetyku przezd zamieszczeniem recenzji chcę tu zacytować ocenę pewnego pudru, wystawioną po "od niedawna" + piwo bezalkoholowe i edytowaną po 1.5 roku. Tak wiem, że istytucja edycji istnieje właśnie po to, ale same odpowiedzcie sobie: czy taką recenzję(zentkę) można traktować poważnie? Przecież to zmiana o 180 stopni, a nie wynika z edytowanej recenzji, że zmieniła się cera (swoją drogą w rzetelnej ocenie należałoby napisać, co spowodowało tak radykalną zmianę opinii), więc pierwsza recenzja po prostu została wystawiona zbyt pochopnie, po zbyt któtkim czasie używania, fałszując ogólną ocenę tego pudru w KWC. Teraz ta recenzja, to po prostu śmieć - wersja po edycji nic nie mówi nt. właściwości tego kosmetyku - "kiepski", tzn. jaki i dlaczego? To też trzeba jakoś uzasadnić, skoro po jednym użyciu potrafiło się poetycko uzasadnić swoje ochy i achy.
W tej chwili z recenzji wynika, że: produkt jest kiepski, bo świetny, ideał; kiepski sposób aplikacji, ponieważ gąbeczka nabiera idealną ilość pudru do poprawki; kiepski mat, bo rewelacyjnie matujący, a mat jest doskonały, ale nie płaski. ![]() 2006-11-05 - edytował(a): 2008-06-21 E tam Świetny produkt Guerlaina dla miłośniczek pudrów sypkich. Przepiękne podróżne opakowanie, które można wszędzie ze sobą zabrać, z dyspenserem - gąbeczkę można uprać, zapewnia szybkie poprawki makijażu w ciągu dnia bez wielkiej pudernicy (sypkie pudry rzadko da się nosić ze sobą) i pędzla. Gąbeczka nabiera idealną ilość pudru do poprawki. ![]() ![]() Jest zdecydowanie lepszy niż klasyczny sypki Guerlain, lepiej matuje i rozświetla cerę drobinkami, których w klasyku brakuje. Mat jest doskonały, ale nie płaski. Gdyby sprzedawali ten puder w dużych opakowaniach napewno bym się skusiła. Podobne wrażenia miałam przy sypkim Matisie, którego ogromnie lubię. Mam kolor 03 - jaśniutki beż, niemal zupełnie transparentny, bez grama różu. Produkt luksusowy, wart polecenia. ![]() Edit, po czasie stwierdzam, że to kiepski produkt, kiepski sposób aplikacji, i kiepski mat. Odradzam, strata pieniędzy. Używam tego produktu od:niedawna ![]() Ilość zużytych opakowań:pierwsze
Terenówki na front ![]() Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2010-01-07 o 11:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Przyczajenie
|
Witam, właśnie zalogowałam się do serwisu i spostrzegłam, iż parę moich skrzętnie układanych, obszernych i szczegółowych recenzji zniknęło z powierzchni tego serwisu. Co więcej, nie mam w skrzynce żadnych wiadomości od moderatora, dlaczego coś takiego nastąpiło. Czytałam cały regulamin zanim zaczęłam pisać recenzje i stosowałam się do niego dość restrykcyjnie. A moich recenzji nie ma nawet w żadnym 'koszu' ani nawet na moim profilu, abym mogła do nich wrócić, sprawdzić coś, ewentualnie zedytować. I po co się nad nimi tyle wypociłam? Do tego zauważyłam, że pod perfumami, które komentowałam pozostała tylko 1 recenzja, a było ich około 10! To jakaś groteska, po co w ogóle komentować cokolwiek, jak zaraz 90% recenzji pod danym produktem znika? Potrafię ocenić, czy czyjaś opinia jest subiektywna czy w miarę obiektywna i przypuszczam, że użytkowniczki tego portalu nie są takimi idiotkami, żeby sugerować się subiektywnymi opiniami, więc po co usuwać wszystkie opinie jak leci, podczas gdy 80% z tych usuniętych było opiniami przeciętnymi, czyli takimi, które nie burzą tutaj żadnego porządku. Po tym incydencie to, czy jeszcze cokolwiek tutaj ocenie stoi pod wielkim znakiem zapytania, a chyba zniechęcenie użytkowników do korzystania z tego serwisu nie jest waszym celem. I to zniechęcenie użytkowników, którzy starali się być dokładni, szczegółowi w opisach i obiektywni. Jakaś wiadomość na temat tego, dlaczego dana recenzja została usunięta pewnie zamknęłaby sprawę, ale przez takie 'usuwanie i już' recenzji w 100% zgodnej z waszym regulaminem niczego nie ukazuje. Jeśli recenzja zawierała jakieś błędy, które wam się nie podobają, chciałabym o tym wiedzieć, a nie rozpisywać się na marne nad produktami.
Edit: chciałam jeszcze dodać, że jak tak dalej pójdzie, przestaniecie nadążać z usuwaniem tych recenzji, ale do czasu... Do czasu, w którym już nikt nie będzie chciał ich pisać, a pod większością kosmetyków pozostanie po kilka recenzji na krzyż. Edytowane przez kateausten Czas edycji: 2010-02-05 o 21:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Wtajemniczenie
|
jeśli recenzje były dokładne i szczegółowe to czy na pewno czas uzywania zgodny z regulaminem?
zapewniam że nie usuwamy nic tak sobie a wysyłanie PW do każdej uzytkowniczki której recenzja poleciała jest niemożliwością więcej nic nie mogę powiedzieć, bo nie pamiętem żebym zgłaszała recenzje z twojego nicka |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#290 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, ja mam pytanie odnosie tego produktu https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-33909-opis-Rossmann-Yung-Glaettungs-Spuelung-Odzywka-wygladzajaca-wlosy.htm
Bardzo duzo dziewczyn wystawilo ocene tej odzywki w zastosowaniu jako kosmetyk do mycia... ![]() Wydaje mi sie ze w tym przypadku dziewczyny maja odpowiedni temat na forum aby moc dyskutowac ktora odzywka nadaje sie do mycia ale uwazam ze nie powinny oceniac tego produktu pod tym katem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Żandarm na emeryturze
|
Po pierwsze nie cztery na na pięć, a tylko dwie na pięć "dziewczyn ocenia ja pod innym katem" (to a propos twojej recenzji, która w tej chwili wprowadza w błąd).
Po drugie mycie włosów odżywką, uważamy za dopuszczalne alternatywne użycie: działa na tę "część ciała", do której jest przeznaczona (włosy), stosuje się ją w ten sam sposób. Czymże innym, niż nałożenie odżywki na włosy, wmasowanie jej i spłukanie (mycie włosów odżywką) byłoby jej zastosowanie jako stricte odżywki? Dlaczego uważasz, że efekt na włosach po wykonaniu tych trzech czynności, ale z myślą: "używam toto tylko, jako odżywkę...używam toto tylko, jako odżywkę..." byłby inny? Tylko dlatego, że dla twoich włosów okazała się nieodpowiednia? Dla włosów dwóch z trzech pozostałych recenzentek, które nie stosowały jej do mycia okazała się również bardzo dobra. Statystyka jest nieubłagana i wskazuje, że nie ma tu przekłamań. Co innego, gdyby ktoś oceniał ją, jako krem do stóp - wtedy jest to niedopuszczalne alternatywne użycie, miał pretensje, że się słabo pieni jako szampon, albo próbował jej używać bez spłukiwania, jeśli producent tego nie przewiduje i marudził, że obciąża włosy.
Terenówki na front ![]() Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2010-02-14 o 10:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Rozeznanie
|
Hmm no dobra.. a jak wywalacie recenzje kremow do twarzy za to ze ktos je ocenia jako krem do piet? tez zastosowanie alternatywne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
Na wewnętrznym forum modów była dyskusja o tym jakie zastosowania alternatywne będziemy uznawać za dopuszczalne, a jakie nie i ustaleń z niej się trzymamy.
Terenówki na front ![]() Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2010-02-16 o 12:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Rozeznanie
|
Zgadzam sie Tyris, ze takie alternatywne uzycia powinny byc usuwane.
Powiedzmy, ze kupie peeling to twarzy i okaze sie on za ostry, zaczne go alternatywnie uzywac jako peelingu do stop, i w tej roli okaze sie swietny. Dam mu 5 gwiazdek, bo jest super do stop, mimo ze do twarzy sie nie nadaje i dostalby jedna gwiazdke.Przeciez to zupelnie zaklamuje KWC. Ktos szuka dobrej odzywki do wlosow, znajduje odzywke Yung z wysoka srednia ocen, kupuje i ma zamiar jest uzywac jak producent przykazal, potem jest rozczarowany, ze odzywka wcale nie jest tak dobra, bo okazuje sie, ze jej wysokie oceny wynikaja z "alternatywnych" recenzji. Oceny powinny byc wystawiane tylko za uzywanie produktu zgodnie z zaleceniami producenta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
Po pierwsze, jak już napisałam wyżej, odżywka została użyta zgodnie z zaleceniem producenta (nałożona na włosy, wmasowana i spłukana). Po drugie: zakładam, że sprawdzając jakiś kosmetyk w KWC jednak czytacie recenzje, a nie oglądacie jedynie piktogram (jeśli gwiazdki byłyby najważniejsze, to po co w ogóle pisać jakiekolwiek recenzje "słownie"?) Po trzecie: zastanów się, czy recenzja w której byłoby napisane, że piling do twarzy zupełnie się nie nadaje, ale za to do stóp jest świetny i dlatego dostaje 5 gwiazdek byłaby naprawdę zgodna z KR i powinna zostać w KWC? To są właśnie te przypadki w których "wywalanie" recenzji zarzuca nam Tyris w swoim ostatnim poście (jako przykładu użyła hipotetycznych kremów do twarzy użytych do pięt ). Trochę zaufania. Nikomu bardziej niż nam nie zależy na tym, żeby KWC było rzetelne i nieprzekłamywane.
Terenówki na front ![]() Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2010-03-08 o 12:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Raczkowanie
|
Przepraszam bardzo, wczoraj została usunięta moja recenzja podkładu https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-5525-rec-383406.htm a niby z jakiego powodu? Uzasadnienie napisane przez osobę zgłaszającą brzmiało: "raz" czyli, jak kupię podkład, posmaruję się nim i będę się świeciła, będzię się kleił na buzi i z czasem bd ciemniał to mam go używać dalej, tak? bo tak trzeba i nie mam prawa wystawić recenzji? Recenzje podkładowi można od razu wystawić, przecież widać na twarzy efekt.
Edytowane przez Olixxx Czas edycji: 2010-03-11 o 14:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Żandarm na emeryturze
|
U nas nie jest to normalne. Powody wyjaśnia Kodeks Recenzenta, opisuje też, co zrobić, jeśli ktoś nie chce "go używać dalej".
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 |
Raczkowanie
|
Gdyby tak było to podkłady miałyby tylko pozytywne oceny bo jak podkład jest zły to dalej go nikt nie używa a jak się podoba to używa. A żeby używać miesiąc musi się podkład podobać. I tak większość osób wystawia recenzje podkładowi po pierwszym użyciu bo dobrze widzący człowiek zobaczy, czy podkład kryje, czy matuje itp. tylko nie piszą o tym.
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...rec-363545.htm ta recenzja też powinna być usunięta? Skoro użyła go tylko kilka razy? I takich recenzji jest tysiące.
Edytowane przez Olixxx Czas edycji: 2010-03-11 o 14:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
A co do czasu używania podkładu: 1) Najpierw przeczytaj Kodeks Recenzenta (wtedy dowiesz się jaki czas stosowania jest wymagany w przypadku podkładów). Skąd wiem, że nie przeczytałaś Kodeksu? Bo ten czas, to wcale nie miesiąc. 2) Rozsądna kobieta, zanim napisze recenzję, wypróbuje najpierw podkład na różnych kremach i bazie, "w różnych warunkach, które mogą mieć znaczący wpływ na Twoją opinię (chłodno/upały, praca/impreza" (Skąd ten cytat? A prawda! Z Kodeksu Recenzenta). I właśnie wyłącznie takie recenzje podkładów - rzetelne i pełne - nas interesują. Jeśli nie masz ochoty na rzetelne testowanie - nie pisz recenzji. Swoimi spostrzeżeniami po 1 użyciu czegokolwiek zawsze możesz się podzielić na odpowiednim forum Wizażu. A na koniec przeczytaj np. ten post, wtedy dowiesz się, że to również zdanie innych Wizażanek: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=195
Terenówki na front ![]() Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2010-03-11 o 18:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:15.