|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 |
Nie depcze krokusów
|
Dot.: Soczewki kontaktowe - wątek zbiorczy, cz. II
ciasne, no... strome, małe
![]() niestety za duża krzywizna oprócz zmniejszenia komfortu i pływania po oku psuje efekt estetyczny, próbowałam 8.6 Freshlooki, ale były za duże
![]() |
#1772 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie, 8.6 z pewnością byłyby za duże (jak te nieszczęsne Soflensy...). Z drugiej strony, dostałam raz parę TrueEye i były ok, a one mają 8.5 - co potwierdza zasadę, że każde soczewki trzeba rozpatrywać indywidualnie
![]() Heh, może sensowniej byłoby najpierw zapytać o zdanie specjalistę podczas wizyty kontrolnej, w sumie za około miesiąc już się wybieram ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1773 |
Nie depcze krokusów
|
Na mnie też TruEye ładnie leżą, choć tuż po założeniu pływają za bardzo. Wytrzymałam w nich na wycieczce w górach w halnym i ostrym słońcu, z drzemkami w aucie, to świadczy o ich klasie
![]()
![]() |
#1774 |
Zakorzenienie
|
a ja uzywam B&L soflens 56 i zdecydowanie jestem zadowolona. Są to moje drugie soczewki, pierwsze byly jakies darmówki od optyka, i w ogole odbiegały od BL. Chciałam J&J ale dowiedziałam się ze robią już aktualnie dwutygodniówki, a mnie zalezało na miesięcznych.
Nie czytałam wszystkich wątków, więc może powtorze pytanie. Zatem - kupujecie soczewki z portali internetowych? |
![]() ![]() |
![]() |
#1775 |
Wtajemniczenie
|
Tak, kupujemy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1777 |
Konto usunięte
|
Muszę się przyznać, że ostatnio Was nie posłuchałam
![]() ![]() A soczewki rónież kupuję na Allegro ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1778 |
Raczkowanie
|
Wielokrotnie kupowałam z okuli.pl, czasami z koleżanką albo siostrą i uważam, że to najtańszy portal z soczewkami, właściwie nic im nie mogę zarzucić. Raz bardzo długo czekałam na soczewki, ale okazało się, że w Johnnsonie zagubili moją paczkę. Czasami mają też tam różne promocje na płyny.
Możecie polecić dobrych sprzedawców z Allegro? Do tych, co używali Opti-Free: czy między starą a nową wersją [Replenish] jest jakaś zauważalna różnica? Warto zmienić? |
![]() ![]() |
![]() |
#1779 |
BAN stały
|
A znacie dobrych sprzedawcow na allegro ktorzy dysponuja soczewkami torycznymi?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1780 |
Zadomowienie
|
dziewczyny, mam od tygodnia pierwsze w życiu soczewki toryczne i niestety cały czas czuję je na oczach. okulistka mówiła, że nie powinny być wyczuwalne, a nie są tylko jak patrzę na wprost, kiedy kieruje wzrok w bok to je czuję, do tego swędzą mnie oczy... mam jeszcze czekać, spróbować innych czy w ogóle dać sobie spokój z soczewkami? mam oasys dla astygmatyków...
#1781 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli swędzenie nie jest duże, to ja bym poczekała
![]() |
#1782 |
Rozeznanie
|
od wczoraj nosze soczewki Pani w salonie uczyla mnie zakladac i zdejmowac soczewki Od poczatku mialam problem ze zdejmowaniem;( w domu chcialam wyjac soczewki i przez godzine "dlubalam " w oku i nie moglam wyjac!!!! ale zaczelam delikatnie masowac powieke i sama mi wypadla Dzisiaj rano mialam okropne to oko Do teraz mnie boli i jest czerwone. Pani w aptece zalecila mi swietlik <kropelki> Dzisiaj dalam sobie spokoj i nie zakladalam juz tych soczewek Czy wy takze mialyscie takie problemy z poczatku?? No i nie wiem czy jutro mam zalozyc te soczewki czy czekac az calkiem mi sie oczko wygoi????
KOCHAM MOJEGO SKARBA ![]() Prawdziwy przyjaciel to ktoś, do kogo możesz zadzwonić o trzeciej w nocy i powiedzieć: 'Jestem w więzieniu w Meksyku', a on na to odpowie: 'Nic się nie martw, zaraz tam będę' |
![]() ![]() |
![]() |
#1783 |
Zakorzenienie
|
Bo może za mocno "dłubałaś"? Tzn podrażniłaś oko.
Ja zawsze bardzo ostrożnie to robię. A no i ja bym poczekała, aż wszystko wróci do normy. W końcu to oczy, nie ma żartów
#1784 |
Rozeznanie
|
w salonie robilam to bardzo delikaTnie i pani mi powiedziala ze trzeba mocniej bo inaczej nie zdejme. I tak nie zdjelam ja metoda szczypniecia tylko wypadla dzieki pomasowaniu powieki;p czy jak bede tak robila to nie uszkodze oka ani soczewki???
KOCHAM MOJEGO SKARBA ![]() Prawdziwy przyjaciel to ktoś, do kogo możesz zadzwonić o trzeciej w nocy i powiedzieć: 'Jestem w więzieniu w Meksyku', a on na to odpowie: 'Nic się nie martw, zaraz tam będę' |
![]() ![]() |
![]() |
#1785 |
Rozeznanie
|
Przed zdjęciem soczewek zawsze trzeba wkropić do oczu krople (przeznaczone do kontaktu z soczewkami), żeby nawilżyć oko i uładwić zdjęcie soczewki. Zdejmowanie "na sucho" może być nie tylko kłopotliwe ale również powodować mikro uszkodzenia oka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1786 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1787 |
Konto usunięte
|
Przyłączę się do wątku-jeśli mogę (; więc od początku... noszę soczewki od grudnia, są to miesięczne biofinity. Miała któraś z Was może takie? macie porównanie z innymi, może wg Was inne są lepsze ? ;d
|
![]() ![]() |
![]() |
#1788 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() Mam do was wielkie pytanie ![]() ![]() ![]()
#1789 |
Nie depcze krokusów
|
kasiaaa178 - moje pierwsze razy to był totalny dramat, nie dałam rady założyć ani zdjąć w gabinecie, a potem chyba ze 4 godziny się męczyłam, nie chciałam przez parę kolejnych dni nawet patrzeć na soczewki
![]() kara1555 - wg mnie Biofinity są świetne, niestety trochę zbyt luźne na mnie.
![]() |
#1790 |
Raczkowanie
|
Czekoladka, a nie boisz się tak długoterminowych soczewek...? Dla mnie dwa lata brzmi potwornie pod względem rozwoju bakterii... Nie bez powodu wyrzuca się opakowania na płyn maks. po 3 miesiącach i dążono do stworzenia jak najkrótszych czasów noszenia. Czy one mają jakiś system czyszczenia?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1791 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez sylwia0002 Czas edycji: 2010-06-05 o 23:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#1792 |
Rozeznanie
|
dzisiaj zaczerwienienie zeszlo ale.... okazalo sie ze dorobilam sie pieknego krwiaczka na oku!!!! nie wiem pewnie za mocno scisnelam czy cos
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1793 |
Przyczajenie
|
Witajcie!
Ostatnimi czasy zaczęłam się interesować tematem soczewek, a to za sprawą pogorszenia się mojego wzroku (a okularki jakoś nigdy nie pasowały i nie czułam się w nich komfortowo). Udało mi się nawet namówić rodziców na zakup soczewek, przy kontrolnej wizycie wypytałam okulistkę o to, czy nie ma jakiś przeciwwskazań co do ich noszenia. W prawdzie powiedziała, że nie ma problemu, wypisała nową receptę na okularki (-1, -1.25) , udzieliła kilku wskazówek, co do zakupu soczewek... ale ani słowa o krzywiźnie (a przeglądając różne strony ciągle się na to natykam) oczka. Jak wiadomo oczy mamy tylko jedne, dlatego przed ewentualnym zakupem chciałabym się upewnić, co do wszystkich spraw. I to moja prośba do Was... Czy mogłybyście mi polecić jakiś dobry salon w Krakowie, gdzie można wykonać badanie i dobrać soczewki? Mam całkiem niedaleko do Vision Express, ale czytając opinie w internecie trochę się obawiam... Pozdrawiam i niecierpliwie czekam na odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1794 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1795 |
Przyczajenie
|
Polecam Salon piękne oczy(galeria kazimierz)pracował kiedyś tam mój mąz i tam są świetne panie okulistki niestety mój mąż sam otworzył swój biznes i juz tam nie pracuje a swojego sklepu nie mogę polecac bo na tym forum to nie etyczne oboje jesteśmy z dyplomami optyków wiec radą słuze
|
![]() ![]() |
![]() |
#1796 |
Nie depcze krokusów
|
lolunia84 - witamy ekspertów
![]() Nie używaj określenia "niestety otworzył swój biznes" - niestety? Na szczęście! To duży krok naprzód! Mam nadzieję, że biznes się kręci ![]() Macie okulistę czy optometrystę? Dochodzący w pewnych godzinach, czy stały?
![]() |
#1797 |
Przyczajenie
|
Nie mamy okulisty tylko sklep internetowy ale jak mąż skończy optometrię we wrocławiu to wtedy otworzy optyka stacjonarnego narazie mamy kuzynkę która posiada tytuł doktora i praucje w klinice ona jest autorytetem dla mojego męża i on potrafi rozmawiać z nią na temat optyki całymi dniami no cóz to całe jego życie
|
![]() ![]() |
![]() |
#1798 |
Nie depcze krokusów
|
Szczerze życzę powodzenia
![]() Nie brakuje Wam kontaktu z ludźmi i obróbki szkła?
![]() |
#1799 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1800 |
Raczkowanie
|
Czy pierwszy raz zakladajac soczewki czulyscie je na oku? Nie chodzi o bol, tylko o czucie :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:54.