|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
Cytat:
Ja w poniedziałek dopiero was nadrabiać będę - lecę do dzieciaków. Pa pa
|
|
#1772 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a szkołę ja sobie wlaśnie daruję. strasznnie byłam na nią nakręcona, ale mi przeszło. o porodzie, oddychaniu itp. spróbuję się dowiedzieć z innych źródeł, a przy dziecku na początku pomoże mi mama - już ustaliłyśmy że weźmie urlop jak urodzę. fajnie, bo sama bym się chyba bała pierwszej kąpieli itp... ja w życiu nie miałam na rękach niemowlaka, a noworodki to tylko na zdjęciach widziałam... trochę mnie to przeraża... Daf, to jest niby ta "brzydka i gruba" Ty? no kurczę, laska, kiedy masz urodziny? robimy zrzutkę na lustro, bo koleżance się chyba popsuło i nie widzi na co patrzy
|
|
|
|
|
#1773 |
|
Raczkowanie
|
Co do koszmarów sennych...wczoraj TŻ był na piwku z kolegami
, wrócił dość późno i w stanie wskazującym na spore spożycie a że ja bez niego nie zasnę to czekałam. Jak się rano obudziłam byłam bardziej wściekła niż zaraz po TŻa powrocie- śniło mi się, że polazł na dziwki i jak wrócił to mi się tłumaczył, że używał gumki, że nie kombinował z pozycjami jak my to potrafimy, że musiał tylko sobie ulżyć, że tylko kilka razy jak to się mówi, "włożył", że jej nie dotykał nawet( ręce miał z tyłu) , pokazywał mi zdjęcia, jak to konkretnie robił, że brzydka była, zapewniał, że nie mam się czym przejmować bo on jej nie kocha...pewnie by jeszcze się długo tłumaczył ale się obudziłam. Jednakże sen był tak realistyczny, że sprawdziłam stan konta no i stówka wypłacona a w portfelu prawie nic...brzydkie to ale nie mogłam sie powstrzymać, tym bardziej, że jesteśmy na etapie porządnego oszczędzania...trochę mnie uspokoiło to, że wizyta w "domu uciech" to wydatek minimum 500zł, więc tą prawie stówę poprostu przepiwkował ale kurczę...niesmak pozostał. i weź tu się nie stresuj. ja mogę zrozumieć, że jakoś w dzień ale żeby jeszcze w nocy???
|
#1774 | ||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=margo80;17159260]ja znów niewyspana. nie dość, że mi się dzidek ułożył nisko i bolało całą noc jak na okres, to jeszcze jak już w końcu zasnęłam, przyśniło mi się, że dostałam wielkiego krwotoku. chyba weszłam w fazę koszmarów ciążowych...
musze pogonić małża, żeby się zebrał. pojedziemy załatwić kilka spraw, między innymi wykorzystam go do noszenia zapasu zgrzewek wody mnie tez sie ostatnio snia koszmary dzisiejszej nocy to snilo mi sie ze moj tż zle ustawił łozeczko w pokoju i tapczam ze szłam i szłam do mojej niuni a nie mogłam dojsc chodz pokoj to 3x3 normalnie jak sie obudziłam musiałam sie porozgladac gdzie jestem a mała juz mi 2 miesiac siedzi na szyjce i harce odprawia poprostu daje mi z głowki to obie wiemy jak to potrafi boleć ech ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
Pieknie ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1715977 0]ale duża już ta Twoja dzidzia ![]() a szkołę ja sobie wlaśnie daruję. strasznnie byłam na nią nakręcona, ale mi przeszło. o porodzie, oddychaniu itp. spróbuję się dowiedzieć z innych źródeł, a przy dziecku na początku pomoże mi mama - już ustaliłyśmy że weźmie urlop jak urodzę. fajnie, bo sama bym się chyba bała pierwszej kąpieli itp... ja w życiu nie miałam na rękach niemowlaka, a noworodki to tylko na zdjęciach widziałam... trochę mnie to przeraża... nie no ja miałam kontakt i mam niemowletami jasne tez jest ze bedzie panika bydła bo inaczej sie patrzy na swoje dziecko ty tez sobie dasz rady jesli chodzi o dzidzie ![]() mnie najbardziej chodzi o sam poród jak zrobic by było dobrze i zeby za bardzo nie cierpieć (wiem ze bedzie bolało) ale sa np sposoby zeby poród był łatwiejszy oddychanie itp z drugiej znów strony nie wiadomo czy nie spanikuje i tyle bedzie z uczeszczania w szkole rodzenia tak se mysle skoro moje 2 kuzynki (czyste ciamciary ) daly rade dlaczego ja nie dam !! i tak se to tłumacze ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
|
|
#1775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1776 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nie zazdroszczę... sny potrafią być sugestywne, a coś takiego?mi często potrafią się śnić jakieś "końce świata", kataklizmy, masakry... nawet dzisiaj coś było - została już garstka ludzi na ziemi i trzeba było walczyć o przetrwanie...
|
|
|
|
|
#1777 |
|
Zakorzenienie
|
Kitty jaki seeen! Straszny!
Ja koszmarów już jakiś czas nie miałam. ale dzis ogolnie źle spałam, nie moglam zasnąć. I śnił mi sie papieros..
|
|
|
|
#1778 | |
|
Zadomowienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1715977 0]Daf, to jest niby ta "brzydka i gruba" Ty? no kurczę, laska, kiedy masz urodziny? robimy zrzutkę na lustro, bo koleżance się chyba popsuło i nie widzi na co patrzy [/QUOTE]a urodziny mam w lipcu, ale w tym wieku już sie nie obchodzi Cytat:
![]()
|
|
#1779 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() kardashi ochraniacz super Dziewczyny ciuszki śliczne Cytat:
za małego, by szybko wrócił do zdrowia.I super, że z dzieckiem wszystko dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
Ślicznie wyglądasz i gratuluję kolejnego tygodnia ![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
Mój Tż jakiś czas temu wybrał się na wieczór kawalerski, tydzień wcześniej prosił, żebym Go puściła, nawet na zakupach nie marudził co się rzadko zdarza więc się zgodziłam. To tak im się wieczór udał, że co godzinę do mnie dzwonił i wrócił trzeźwy jak dziecko
|
||||
|
|
|
#1780 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Ślicznie wyglądasz... i piękna masz bluzeczkę. |
||
|
|
|
#1781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby wszystko dobrze i szybko się zakończyłoa może zawieźć go do innego miasta? w końcu tu o życie chodzi Dafreen-wyglądasz prześlicznie aż wstyd się pokazywać teraz ![]() no,ale pstryknęłam to się pokażę |
|
|
|
|
#1782 |
|
Zakorzenienie
|
Daffprześlicznie wyglądasz, my Ci chyba fatycznie to lustro kupimy
Kittyja pikole snu nie zazdroszczę, no tego to żadna z nas nie przebije. Ja też już mam fazę koszmarów, sniło mi się już 2 razy że rodzę i to było takie realistyczne że normalnie szok...KasiaaXno siedzenie samej w domu to masakra. Ja od początku siedzę- leżę- z małymi przerwami kiedy mogłam "nie leżeć" i mnie trafia bo żebym mogła coś zrobić, to nie ma szans. A ile można książek czytać, TV oglądać i siedziec na necie. Ale wiem że to dla dobra dzidzi, ale i tak mnie wkurza jak się M zabierze, bo jemu sie jakieś rozrywki należą, a ja do ciężkiej cholery to co? Nie to żebym narzekała, ale czasem to mnie normalnie jego zachowanie do szału doprowadza. No i niech mi tylko przyjedzie i zacznie oglądać olimpiadę, albo jutro to mu zrobię taki sajgon że się pokicha |
|
|
|
#1783 |
|
Zakorzenienie
|
Daff, Ann śliiczne macie brzuuszki
![]() Kupiłam sobie majtalony ciążowe. Najmniejsze -S. i za duże. |
|
|
|
#1784 |
|
Rozeznanie
|
Witam sobotnio mamusie
Gratuluję szczęśliwych wizyt Kardashi super ten ochraniacz, ja zamawiam sobie właśnie od tego sprzedawcy cały komplet - fioletowy ![]() Daf, AnLee - śliczne jesteście i macie super zgrabne brzusie Daf - ta bluzeczka ze Stradivariusa?
|
|
|
|
#1785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ochraniacz jest taki szorstki, jak pościel jest z tego samego to nie ciekawe. A zastanawiam sie czy nie zwrócić i nie wziąć białego. bo jest strasznie żółty Chciałam biały, ale Tz powiedział ze kremowy bedzie ładniejszy. ale jest jasnożółty
|
|
|
|
|
#1786 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1787 |
|
Zakorzenienie
|
Kardashi ja kiedyś zamówiłam też aż 3 szt rozmiar M. I maskara
tak że leżą i czekają sama nie wiem na co, bo mam nadzieję ze nigdy w nie nie wejdę |
|
|
|
#1788 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Daffprześlicznie wyglądasz Kitty snu nie zazdroszczę, moje to pikuś przy czymś takim. Myszka wiem o czym mówisz jestem z lublina i znam podobną sytuację. My sami próbki na badanie musieliśmy zawieść do instytutu do Puław gdzie zostały przebadane, na szczęście to nie był wirus AH1N1. kardashi ochraniacz super Edzia400 Super, że z córcią wszystko ok emerald , edzia ja też szkołę sobie odpuściłam, choć bardzo chciałam zobaczyć jak to jest, ale z opinii dowiedziałam się chyba wszystkiego już na ich temat, no i w sumie to nic nowego bym się nie dowiedziała margo80 widzę że podobnie spałyśmy, jeśli można to tak nazwać ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- takie duże te majtki,skoro i rozmiar "s" jest za duży a istnieje jakieś "xs"
|
|
|
|
#1789 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak samo mam ze spodniami ciążowymi ![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1790 |
|
Raczkowanie
|
Świetnie wyglądasz!
---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Kardashi chiałam kupić ten sam ochraniacz plus śpiworek i rożek, ale skoro piszesz że jest szorstki to może odpuszcze a tak mi się podobał ten komplet, kurcze i kolor mówisz że też nie taki jak trzeba, chciałabym wszystko w kremie, ale skoro to jakiś odcień żółtego to nie wiem, trochę mnie to zmartwiło, już myślałam że znalazłam to co trzeba
|
|
|
|
#1791 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki mamuśki!
ale oczywiście zgrabnie to ja się nie czuję ![]() Olivka-to może sprzedaj na all? ![]() dla mnie większość tych ciążowych ciuszków okropnie leży jest duuuużo za duże.Ale ja kurdupel jestem,więc pewnie dlatego.chociaż dostałam ostatnio w spadku od koleżanki jedne spodnie i nawet całkiem całkiem wygodne i w miarę leżą.Na pewno na końcówkę ciąży się przydadzą. |
|
|
|
#1792 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie czy któraś z Was słyszała lu może ma pieluchy wielokrotnego użytku, cos jak na tej stronie link http://www.pieluszkarnia.pl/
|
|
|
|
#1793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-02-13 o 14:24 |
|
|
|
|
#1794 |
|
Raczkowanie
|
Nic innego mi nie pozostaje ja popatrzeć jeszcze po sklepach i hurtowniach przynajmniej bede mogła to obejrzeć i dotknąć.
|
|
|
|
#1795 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry, cześć i czołem
![]() Melduję posłusznie, że pogoniłyście mnie do nauki na 4 Jeden przedmiot z głowy, bo kolos był warunkiem zaliczenia, a z demografii i epidemiologii mam 5 Ale tu mogłam poszaleć, robiłam na zaliczenie prezentację o dzieciach niepełnosprawnych. Napisałyście tyle, że zapomniałam, co chciałam pisać Naoglądałam się waszych ciuszków i teraz powstrzymywać się muszę, by nie lecieć dalej kupować A teraz pytanie roku Wybrałyście już ubranko, w którym wasze dziecko wyjdzie oficjalnie ze szpitala? No chyba każda mamunia chce, by dzieciątko jakoś specjalnie wyglądało (pomijam, że pewnie i tak z wrażenia się posra albo zarzyga ).
|
|
|
|
#1796 |
|
Zadomowienie
|
SEXI MAMUŚKA
|
#1797 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17164383]Dzień dobry, cześć i czołem
![]() Melduję posłusznie, że pogoniłyście mnie do nauki na 4 Jeden przedmiot z głowy, bo kolos był warunkiem zaliczenia, a z demografii i epidemiologii mam 5 Ale tu mogłam poszaleć, robiłam na zaliczenie prezentację o dzieciach niepełnosprawnych. A teraz pytanie roku Wybrałyście już ubranko, w którym wasze dziecko wyjdzie oficjalnie ze szpitala? No chyba każda mamunia chce, by dzieciątko jakoś specjalnie wyglądało (pomijam, że pewnie i tak z wrażenia się posra albo zarzyga ).[/QUOTE]Gratuluję 4 i 5 ![]() Nie mam jeszcze z czego wybierać wiec problemu nie mam
|
|
|
|
#1798 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17164383]Dzień dobry, cześć i czołem
![]() Melduję posłusznie, że pogoniłyście mnie do nauki na 4 Jeden przedmiot z głowy, bo kolos był warunkiem zaliczenia, a z demografii i epidemiologii mam 5 Ale tu mogłam poszaleć, robiłam na zaliczenie prezentację o dzieciach niepełnosprawnych. Napisałyście tyle, że zapomniałam, co chciałam pisać Naoglądałam się waszych ciuszków i teraz powstrzymywać się muszę, by nie lecieć dalej kupować A teraz pytanie roku Wybrałyście już ubranko, w którym wasze dziecko wyjdzie oficjalnie ze szpitala? No chyba każda mamunia chce, by dzieciątko jakoś specjalnie wyglądało (pomijam, że pewnie i tak z wrażenia się posra albo zarzyga ).[/QUOTE]No to gratulacje i dziękuje,ciesze się że smakowały ![]() Ja jeszcze takiego ubranka nie kupiłam A widziałam w Smyku śliczne ubranko, białe, welurowe. Akurat na wyjście i teraz żałuje, że nie kupilam. A macie jakieś pomysły na takie ubranko ? Bo ja np. nie chce żeby wychodziło w zwykłych śpiochach W końcu to takie nasze święto
|
|
|
|
#1799 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Ja też na zwolnieniu od środy (szanowne panie wypisały mi na szczęście zwolnienie z symbolem B) i szczerze mówiąc mam serdecznie dość tego siedzenia w domu Myslałam, że pobuszuje na allegro i zakupie kilka drobiazgów, ale tak mnie boli w lewym boku w okolicach łopatki, że nie daje rady siedzieć dłuzej przy kompie Internista nic konkretnego nie potrafił mi powiedzieć na ten temat, w srode ide do gina wiec może on cos mi poradzi...Ja do szkoły rodzenia będę chodzić. Juz w tym tygodniu mieliśmy zacząć, ale ze względu na chorobę zaczniemy od najbliższego wtorku. U mnie jest to szkoła przy szpitalu w którym chcę rodzić, kosztuje 350zł, zajęcia trwają 5 tygodni, we wtorki są wykłady, a w środy ćwiczenia. Zajęcia prowadzone są cyklicznie non stop więc można zacząć chodzić w dowolnym momencie, najważniejsze, żeby zaliczyć cały 5-tygodniowy cykl. Zalecają rozpocząć kurs w okolicach 30 tygodnia ciąży, ale ja wolę chodzić juz wcześniej. Ukonczenie kursu gwarantuje indywidualną salę do porodu rodzinnego bez dodatkowych opłat. Na siku w nocy wstaje 1 raz albo wogóle, ale wówczas mam już tak pełny pęcherz, że aż boli Chyba bedę sobie nastwaić budzik, żeby regularnie wstawac do kibelka i unikać porannego bólu ![]() A i jeszcze jedna rzecz - puchną mi dłonie. Stopy raczej nie, głownie dłonie i to prawa szczególnie. Tez tak macie? Martwię się, zeby to nie było zatrucie ciążowe, ale ciśnienie mam niskie, ok 60/90-100. W poniedziałek idę na badania zeby sprawdzić czy z resztą wszystko ok ![]() Czytam Was regularnie, ale tak pędzicie, że zwykle jestem kilka stron do tyłu ![]() Pozdrawiam
|
|
|
|
#1800 |
|
Zakorzenienie
|
szaja gratki!
mam cudne śpioszki z żyrafką do tego bodzaik na długi rękaw pewnie i czapeczka do koloru ![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- kardashi pamiętaj żeby ubranko nie tylko było ładne ale też wygodne dla maluszka i dobre dla Ciebie do założenia i przewinięcia.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

za siostrzeńca! żeby szybko zdiagnozowali i odpowiednio leczyli.Wykluczyli sepsę?
serduszko pieknie bije głowke ma jak ostatnio na dole dostałam magnez na te twardnienie brzucha czyli mała rozwija sie ksiązkowo 

, wrócił dość późno i w stanie wskazującym na spore spożycie a że ja bez niego nie zasnę to czekałam. Jak się rano obudziłam byłam bardziej wściekła niż zaraz po TŻa powrocie- śniło mi się, że polazł na dziwki i jak wrócił to mi się tłumaczył, że używał gumki, że nie kombinował z pozycjami jak my to potrafimy, że musiał tylko sobie ulżyć, że tylko kilka razy jak to się mówi, "włożył", że jej nie dotykał nawet( ręce miał z tyłu) , pokazywał mi zdjęcia, jak to konkretnie robił, że brzydka była, zapewniał, że nie mam się czym przejmować bo on jej nie kocha...pewnie by jeszcze się długo tłumaczył ale się obudziłam. Jednakże sen był tak realistyczny, że sprawdziłam stan konta no i stówka wypłacona a w portfelu prawie nic...brzydkie to ale nie mogłam sie powstrzymać, tym bardziej, że jesteśmy na etapie porządnego oszczędzania...trochę mnie uspokoiło to, że wizyta w "domu uciech" to wydatek minimum 500zł, więc tą prawie stówę poprostu przepiwkował ale kurczę...niesmak pozostał. i weź tu się nie stresuj. ja mogę zrozumieć, że jakoś w dzień ale żeby jeszcze w nocy???
nie zazdroszczę... sny potrafią być sugestywne, a coś takiego?

.....a ciekawa jestem.

Nie to żebym narzekała, ale czasem to mnie normalnie jego zachowanie do szału doprowadza.
Bo ochraniacz jest taki szorstki, jak pościel jest z tego samego to nie ciekawe.
Chciałam biały, ale Tz powiedział ze kremowy bedzie ładniejszy. ale jest jasnożółty